Παίζει γερά πλέον το σενάριο πρόωρων εκλογών.

550_334_260727Παίζει πλέον γερά το σενάριο των πρόωρων εκλογών έπειτα από αυτά που είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Διαψεύδοντας στην ουσία τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν μετά τον Απρίλιο του 2014, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθάρισε ότι αποφάσεις θα πρέπει να έχουν ληφθεί πριν βγει η τρέχουσα χρονιά. Επίσης επεσήμανε ότι η συζήτηση θα γίνει μόλις υπάρξουν τα αποτελέσματα του ελέγχου της τρόικας τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Τότε θα αποφασιστούν τόσο το νέο δάνειο όσο και τα νέα μέτρα λιτότητας που πρέπει να ληφθούν.

Υπενθυμίζουμε πως η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014. Ο κ. Σαμαράς προφανώς θέλει, όσο τίποτε άλλο, να προεδρεύσει της ΕΕ και να περάσει ένα χαλαρό εξάμηνο, ώστε να πάει σε εκλογές τον Ιούνιο του 2014, με αυξημένες πιθανότητες εκλογικής επιτυχίας. Υπολογίζει να ληφθούν οι δύσκολες αποφάσεις για τα νέα μέτρα, μετά τον Ιούνιο του 2014. Όμως μετά τις γερμανικές εκλογές (σε λίγες μέρες)  θα αντιληφθεί πιστεύουμε και ο ίδιος τι εστί «γερμανικό βερίκοκο».

Υπό το πρίσμα αυτό, είναι σφόδρα πιθανό να έχουμε ξαφνικά εκλογές πριν τα τέλος του έτους. Διαφορετικά η ΝΔ και οι πολιτικές φαμίλιες της θα εξαερωθούν, κάτω από τη λαϊκή οργή, από τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν.

Πέτρος Χασάπης

 

 

13 σκέψεις σχετικά με το “Παίζει γερά πλέον το σενάριο πρόωρων εκλογών.

  1. Πριν το έτος, πότε;
    Ήδη βρισκόμαστε μέσα Σεπτεμβρίου.
    Εκτός αν προκηρυχθούν εκλογές τον άλλο μήνα, γιατί Χριστουγιεννιάτικα εκλογές δύσκολο.

    Α και εδώ που τα λέμε, θέλουν δεν θέλουν σε εκλογές θα πάμε, καθώς εκλογικά θα καταρρεύσουν το πολύ μέχρι τον άλλο μήνα σε συνδυασμό με τις αναταραχές που πολύ πιθανόν θα ξεσπάσουν

    Μου αρέσει!

  2. Η ομιλια του Τσιπρα χθες στην Θεσσαλονικη ηταν κατι περισσοτερο απο προεκλογικη.Θα «εκαιγε» απο τοσο νωρις τα πολιτικα του χαρτια,εαν δεν ειχε ξεκαθαρους λογους?Βεβαια το οτι (ισως) παμε για εκλογες εντος του ετους,μην θεωρηθει ως πανακεια ή οτι το οποιο αποτελεσμα θα ειναι επι τα βελτιω των (εκτος συστηματος) Ελληνων πολιτων.Αλλωστε τα γνωστα ορνεα,σιγα μην αφησουν τα συμφεροντα τους στην τυχη.

    Μου αρέσει!

  3. Οι δανειστές δεν είναι κουτόφραγκοι.
    Θέλουν να δέσουν με δεσμεύσεις και την επόμενη κυβέρνηση μετά τον Ιούνιο του 2014.
    Θέλουν ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό και πλήρη διάλυση του στρατού της χώρας.
    Επομένως, τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να πιέσουν τον Σαμαρά να υπογράψει νέα μέτρα.
    Ο εκβιασμός θα έχει να κάνει με τις δήθεν εκτιμήσεις της τρόϊκας.
    Αν είσαι καλό παιδί θα πούμε ότι έχεις κάνει πρόοδο και βλέπουμε φως στο τούνελ.
    Αν είσαι κακό παιδί, θα βγάλουμε ότι είσαι αποτυχημένος.

    Μου αρέσει!

    1. Και τι σε κάνει βρε Δωροθέα να πιστεύεις ότι ο Σαμαράς έχει κανέναν ενδοιασμό να υπογράψει τα πάντα, αρκεί να μείνει στην εξουσία;
      Ο Σαμαράς αν του πουν ότι «θα παρουσιάσουμε ότι έχεις πρόοδο, απλά εσύ κάνε αυτό που πρέπει», νομίζεις ότι θα το πολυσκεφτεί να επιλέξει;
      Εμείς ότι κάνουμε, η κοινωνία…
      Μετά καλά κρασιά!

      Μου αρέσει!

  4. Aυτο με το «δημοψηφισμα» που κανει ο Σωρρας το ξερετε???
    Οχι αυτο με τον..τοτο…..
    8 εκατομμυρια εντυπα δημοψηφισματος ειναι ηδη τυπωμενα και θα μοιραστουν…
    Θα τα αντεξει το σαπιο συστημα του…σαμαρα και καθε σαμαρα,???
    που μας εχει κατσει στο σβερκο με το ετσι θελω… Ελεω ΕΕ…
    και την βοηθεια του «προεδρου» της «δημοκρατιας» ????

    Μου αρέσει!

    1. ακόμα με αυτόν ασχολείσαι εσύ;
      ο τύπος είναι ο τσάκας της πολιτικής.
      Έλεος, μη δίνουμε νερό στο μύλο των κάφρων πολιτικάντηδων να υποτιμούν τον κόσμο…

      Μου αρέσει!

    2. Ρε Λεντή,αυτό περί Σώρρα να το πιστέψομε,αλλά άπαξ και είναι τίποτε μούφα,τότε να γράψεις σε τετράδιο χίλιες φορές την φράση!!:

      Θα σκέφτομαι και λίγο αυτά που λέω.

      ΥΓ Δεν αγοράζεις από τώρα κάνα τετράδιο;;;

      Μου αρέσει!

  5. αν δεν κανει εκλογες πριν το νεο ετος, μετα θα μιλαμε οτι ο σαμαρας και η κυβερνηση του θα καταρευσουν. θα πανε στις ευρωεκλογες και θα συντριβουν. μετα δε θα μπορουν να σταθουν ουτε μια μερα. ειναι γνωστο οτι οποια χωρα αναλαμβανει την προεδρια δεν μπορει να κανει σε εκεινο το διαστημα εθνικες εκλογες. θα γινουν μονο ευρωεκλογες και δημοτικες.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.