Εύσημα Λαγκάρντ στην Κύπρο

lagarde5 547 355
lagarde5 547 355

Η Κύπρος έχει κάνει αξιέπαινη πρόοδο σημείωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, κατά την οποία εγκρίθηκε η εκταμίευση 84,7 εκατ. ευρώ.

«Οι κυπριακές Αρχές έχουν σημειώσει αξιέπαινη πρόοδο στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων πολιτικών σταθεροποίησης», δήλωσε η Λαγκάρντ και ζήτησε περαιτέρω βήματα για την ανάκαμψη της οικονομικής σταθερότητας.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές δράσεις πολιτικής για την προώθηση της στρατηγικής στον τραπεζικό τομέα, με την ανακεφαλαιοποίηση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών, χωρίς την υποστήριξη του δημοσίου και για την έξοδο από το καθεστώς εκκαθάρισης του συγχωνευμένου ιδρύματος.

«Η παροχή υποστήριξης από το Ευρωσύστημα για επαρκή βραχυπρόθεσμη ρευστότητα παραμένει ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή ενός ισχυρού επιχειρηματικού και χρηματοδοτικού μοντέλου για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της τράπεζας», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, η Λαγκάρντ επεσήμανε ότι γίνονται βήματα για την ανακεφαλαιοποίηση και την αναδιάρθρωση των άλλων φερέγγυων τραπεζών και του συνεργατικού πιστωτικού τομέα.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Κύπρος βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων για το 2013, χάρη στη σημαντική εξυγίανση που βρίσκεται σε εξέλιξη και τη συνετή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

3 σκέψεις σχετικά με το “Εύσημα Λαγκάρντ στην Κύπρο

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.