Τελικά θα έρθουν νέα μέτρα;

leftaΜπορεί ο Σαμαράς, μεταξύ άλλων, με μετέβη στις Βρυξέλλες προκειμένου να ζητήσει από τους «εταίρους» να μην ζητήσουν τη λήψη νέων μέτρων, ωστόσο ο Μπαρόζο τον ..άδειασε δια της πλαγίας.

Όταν ρωτήθηκε αν η τρόικα θα προτείνει στην Ελλάδα την επιβολή νέων μέτρων, ο Μπαρόζο απάντησε ότι είναι ακόμη νωρίς και ότι η Επιτροπή αναμένει τη γνωμοδότηση.

Εδώ μας έχουν πείσει (λέμε τώρα) ότι η οικονομία ανακάμπτει, ότι πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα (και ας το κράτος δεν έχει ξεχρεώσει ακόμα τις οφειλές του) και η ΕΕ δεν γνωρίζει ακόμα με σιγουριά αν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Εδώ που τα λέμε, δεν έχει και πολύ καιρό που αποχώρησε από την Ελλάδα. Ωστόσο, το βέβαιο είναι ότι αυτή η αξιολόγηση θα τραβήξει για πολύ. Λέγεται ότι οι επικεφαλής της τριμερούς επιτροπής θα κάτσουν στην Αθήνα έως και δυο μήνες!

Η διαθεσιμότητα δεν έχει κλείσει ακόμα, τα έσοδα δεν πάνε καλά και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση υπολογίζει το πρωτογενές πλεόνασμα δεν τους ικανοποιεί.

Ο Σεπτέμβριος, ωστόσο, θεωρείται σημαντικός μήνας για τα έσοδα, καθώς από τώρα και μέχρι το Φεβρουάριο του 2014, όταν και κλείνει επίσημα ο προϋπολογισμός, το οικονομικό επιτελείο έχει ρίξει το μεγαλύτερο βάρος για την είσπραξη των εσόδων. ΦΑΠ 2011,2012,2013, χαράτσι της ΔΕΗ, τέλη κυκλοφορίας, φόρος εισοδήματος είναι οι βασικοί φόροι που έρχονται και το δημόσιο προσδοκά έσοδα που θα καλύψουν τα όποια κενά.

Η εισπραξιμότητα των φόρων όμως, προβληματίζει, που όπως είχαμε γράψει και πριν λίγες ημέρες, το πρώτο μήνυμα ήρθε από τον ΦΑΠ του 2010 που πληρώθηκε μόνο από το 75% των πολιτών.

Τέλος, διαβάστε (ενδεικτικά) δηλώσεις για το αν η Ελλάδα θα λάβει και νέα μέτρα (είτε άμεσα είτε έμμεσα) και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

Μπαρόζο: Είναι ακόμα νωρίς να απαντήσω αν θα απαιτηθούν και νέα μέτρα

Στουρνάρας: Δεν μας πιέζει κανείς για νέα μέτρα

Σαμαράς: Νέο πακέτο στήριξης δεν θα συνοδεύεται με νέα μέτρα

Ντράγκι: Αν η Ελλάδα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης θα συνοδεύεται και με νέους όρους

Σόιμπλε: Αν η Ελλάδα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης θα συνοδεύεται και με νέους όρους

 

7 σκέψεις σχετικά με το “Τελικά θα έρθουν νέα μέτρα;

 1. Φίλε economicos γιατί έβαλες ερωτηματικό; Στα μνημόνια μνημονεύονται όλα τα μέτρα (και από εκείνα παραμένουν πολλά ενεκπλήρωτα πράγμα που σημαίνει ότι νομοτελειακά έρχονται νέα μέτρα!)
  Και εάν δούμε τις ανάγκες μας σε ζεστό χρήμα και νέο μνημόνιο βλέπω και ακόμη πιο οδυνηρά μέτρα!
  Τις πολιτικές παρόλες των δύο Πρωθυπουργών μας και των επικοινωνιακών τους επιτελείων τις εναποθέτω στον κάλαθο των ‘Εθνικών αχρήστων…»
  για να μην πω τίποτε χειρότερο και βρω τον μπελά μου.

  Μου αρέσει!

 2. θα βαφτίσουν απλά το κρέας – ψάρι και θα μας τα αρπάξουν ξανά μέχρι τον Δεκέμβριο ….. εξελίξεις πολιτικές θα έχουμε αρχές του χρόνου λόγω ακριβώς των νέων μέτρων ….. εάν κάνουν τώρα εκλογές θα πάθουν ψυχρολουσία, ακόμη και μετά απο την εκτεταμένη νοθεία που ετοιμάζουν έναντι των αντιπολιτευόμενων …… όπως και να έχει τώρα θα δούμε το θέατρο περί Ναζιστών, φονιάδων, αγροίκων και άλλα τέτοια, απο όλα τα βοθροκάναλα σε αγαστή συνεργασία με τις πολιτικές παρατάξεις της ρεμούλας ….. κατά τα άλλα ήμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα …..

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.