Οι ΗΠΑ θα επιμείνουν σε σκληρό ψήφισμα του ΟΗΕ

Image

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρόκειται να επιδιώξουν το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία να συνταχθεί σύμφωνα με το κεφάλαιο 7 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο αφήνει περιθώρια για χρήση βίας…

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ένα ανάλογο ψήφισμα θα γίνει δεκτό «το συντομότερο δυνατό». Επίσης δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες
έκαναν σαφή τη θέση τους στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της Γενεύης, σχετικά με τα συριακά χημικά όπλα, αλλά ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επανέλαβε ότι η Ρωσία αντιτίθεται σε ένα παρόμοιο ψήφισμα.

Οι εξελίξεις, λοιπόν, τρέχουν. Ο Λευκός Οίκος θέλει «παράθυρο» στρατιωτικής δράσης (αφού πληρώνουν αραβικά κράτη την επίθεση), ενώ η το Κρεμλίνο μαζί με το Πεκίνο προσπαθούν να απομακρύνουν το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία.

Για τους αμερικανούς είναι πλέον θέμα γοήτρου να ρίξουν μερικές δεκάδες τόμαχωκ. Κι επειδή διακυβεύεται το γόητρο (άρα ουσιαστικά η κυριαρχία και παντοδυναμία των ΗΠΑ), πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί μία σύγκρουση, παρά τις καλές προθέσεις που δείχνει να έχει ο Ομπάμα. Αν όχι ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος, κάποιοι που βρίσκονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και πίσω από αυτόν, έχουν επενδύσει στα όσα συμβαίνουν στη Συρία και στην αποκαθήλωση του Άσαντ και θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο την στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ.

 

2 σκέψεις σχετικά με το “Οι ΗΠΑ θα επιμείνουν σε σκληρό ψήφισμα του ΟΗΕ

  1. Αυτό το «επιμείνουν» δεν μου άρεσε!…Υποχωρεί στις πιέσεις η Παγκόσμια κοινότητα;…Καιρός να φτιάξουμε καινούργιο οργανισμό!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.