ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ..


Στο «Report on Public finances in EMU European Economy 4|2013 Economic and Financial Affairs 2013», ανάμεσα σε άλλα γίνεται και μια
αναλυτική παρουσίαση στο Part IV των δαπανών του συστήματος υγείας στις χώρες της Ε.Ε

Τα στοιχεία αυτά συνοψίζονται σε πίνακες όπως αυτός της σελίδας 153 (Table IV.2.1: Past trends in total and public expenditure on health in EU Member States 1980-2012)

 

Στον εν λόγω πίνακα απεικονίζονται  οι δαπάνες δημόσιας και ιδιωτικής υγείας ως ποσοστό επι της % του ΑΕΠ οων των χωρων από το 1980 ως σήμερα..

«Total (public and private) expenditure on health as % of GDP καθώς και Public expenditure on health as % of GDP»

Aπό τα στοιχεία του εν λόγω πίνακα προκύπτει ότι η χώρα μας με δαπάνες δημόσιας υγείας μόλις 5.9 % του ΑΕΠ το 2011, είναι από τις λιγότερο «ακριβές-δαπανηρές» στον χώρο της υγείας….

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος δαπανών υγείας ειναι 7,8 και 7,9 % του ΑΕΠ στην Ε.Ε των 27 και 12 αντίστοιχα…

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί την πρόβλεψη για το 2060, με διάφορα σενάρια περικοπών κοινά για όλες τις χώρες, για την κατάσταση των δαπανών στον χώρο υγείας..

Θα διαπιστώσετε και εδώ ότι η χώρα μας θα εξακολουθεί να είναι απ τις χώρες με το οικονομικότερο σύστημα υγείας..

Αυτό λοιπόν, πάντα με βάση τα στοιχεία της Ε.Ε, το σύστημα υγείας με τις χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες, που σίγουρα χρήζει αναδιοργανωσης και μεταρρυθμίσεων ειδικά στις φαρμακευτικές δαπάνες, αντί να το συντηρήσουντο απαξιώνουν και ετοιμάζονται μεθοδευμένα να το διαλύσουν και να το ξεπουλήσουν…

Τυχάιο…;;

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/09/blog-post_9258.html


10 σκέψεις σχετικά με το “ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ..

 1. ..
  ..ΕΠΙΣΗΣ

  .. ΤΡΙΣΕ / ΕΠΙΣΤΟΛΗ BLOOMBERG / ΤΕΡΕΝΣ – ΚΟΝΤΡΑ /

  ..ΜΠΟΡΕΙΣ NA ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΄΄ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ;;

  . ΤΡΙΣΕ – ΣΗΜΙΤΗΣ //

  Μου αρέσει!

 2. Νομιζω πως αξιζει να το παθουνε οι ιατρομαχοι Ελληνες για να δουν την προσφορα του γιατρου. Θα τους περιμενουνε οι ιδιωτες με αραπη να τους κανει αερα και παει το χωραφακι, το σπιτακι κλπ. Οι υπολοιποι στον Αγιο Πετρο για να εχουμε μισθους και συνταξεις (με αυτο το κριτηριο ψηφισαν οι κωλογεροι στην επαρχια το Σαμαρα).

  Μου αρέσει!

 3. ..

  ι χαα , Σούζα Αγιοκαμπίσια .. 😉 😉 😉 = Κυρ – Μπάμπη ..

  …….. – > ΕΘΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

  Τα αφορώντα στην Εθνική Σημαία της Ελλάδας (χρώμα, μέγεθος, διαστάσεις, χρησιμοποίηση, τρόπος ανάρτησης, περιορισμοί-απαγορεύσεις, ποινικές κυρώσεις, κλπ.) καθορίζονται με τον Νόμο 851/1978 (ΦΕΚ 233 τ. Α’).

  Το κείμενο του Νόμου σε μορφή PDF εδώ: Περί Εθνικής Σημαίας-ΦΕΚ_233-1978

  .. >> Στο άρθρο 8 «Ποινικαί Κυρώσεις», του νόμου αυτού αναφέρεται ότι:

  «Οι μη συμμορφούμενοι προς τας διατάξεις του παρόντος νόμου (…) τιμωρούνται δια κρατήσεως μέχρι δύο (2) μηνών, ή προστίμου ή και δι’ αμφοτέρων των ποινών τούτων εφ’ όσον κατ’ άλλας διατάξεις δεν προβλέπεται βαρυτέρα ποινή.»

  .. επίσηs

  Ένα καλαίσθητο και πολύ ενημερωτικό τεύχος για την Εθνική Σημαία, κυρίως για την ιστορία και την καθιέρωσή της, με πλούσια εικονογράφηση, εξέδωσε το 2005, η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ: H_Ελληνική_Σημαία-έκδ_ΓΕΣ

  .. ι χαα Σούζα και ..στο Κεραμίδι 😉

  Μου αρέσει!

 4. Το νουμεράκι μόνο του δεν λέει τίποτα. Αν για παράδειγμα μια χώρα δαπανά το 10% του ΑΕΠ αλλά δίνει κάλυψη για 25 εκατ. πολίτες, το 5% που μπορεί να δαπανά η Ελλάδα για 10 εκατ. πολίτες δεν σημαίνει πως η Ελλάδα πραγματικά δεν είναι «σπάταλη» . Η ερμηνεία των αριθμών χρειάζεται προσεκτική προσέγγιση . Το γεγονός είναι πως η υγεία και η παιδεία είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης… Πρέπει όμως όλοι να αναλογιστούμε πως οι κομπίνες και οι αρπαχτές που έγιναν και στην υγεία και στην παιδεία έχουν μερίδιο ευθύνης στην σημερινή συνολική κατάσταση της οικονομίας. Για άλλη μια φορά οι υπεύθυνοι πρέπει να αναζητηθούν στις διοικήσεις και τις κυβερνήσεις που πέρασαν…. και δυστυχώς συνεχίζουν και μας κυβερνούν.

  Μου αρέσει!

  1. Και για να συμπληρώσω το post, ας αναλογιστούμε πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους επειδή δεν υπήρχαν αρκετές κλίνες εντατικής, ή δεν υπήρχε πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας ( βλ. νησιά, άγονη γραμμή) και όλα αυτά όχι τώρα αλλά και προ κρίσης…. Να ήταν περισσότερο σπάταλο και να είχε και το 20% ΑΕΠ αλλά να έδινε πραγματικές υπηρεσίες . Τέλος ας μην ξεχνάμε πως κάτω από το «οικονομικότερο» σύστημα υγείας της ΕΕ όπως λέει το άρθρο κρύβεται ένα νοσηρότατο και επαχθές κόστος από τα φακελάκια που φυσικά δεν εμφανίζονται σε καμία έκθεση και κανένα νούμερο…

   Ας μην μπερδεύουμε λοιπόν το νοικοκύρεμα που πρέπει να γίνει με το πόσο % ΑΕΠ δαπανάτε στο Ε.Σ.Υ. Θεωρώ πως με πολύ μικρότερο αν όχι το ίδιο ποσοστό θα μπορούσαν να παρέχονται πραγματικά καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες της χώρας χωρίς να χάσουν ούτε οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό τους μισθούς τους, με βαθιές παρεμβάσεις στο σύστημα προμηθειών, τον έλεγχο και γενικά το management των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

   Μου αρέσει!

 5. και ματαλεω…

  Κατι που γραφει και ειναι …

  Εθνικον..Κρατικον…Δημοσιο…

  Ξεχαστε το!

  Ετσι λεει γραπτως και υπογεγραμμενως ..το Σχεδιον!

  Τερμα!

  Εχεις ?

  Τρως…ζεις…γιατρευεσαι..

  Δεν εχεις?

  Στο…καλο!

  τι …σε χρειαζονται???

  να ρυπαινεις τον πλανητη τους?????

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.