Ο Ελληνικός στρατός εκπαιδεύει (επισήμως) ναζιστές δολοφόνους.

ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÃÁËËÏÕ ÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁÌÕÍÁÓ GERARD LONGUET ÓÔÇ ÍÁÔÏÉÊÇ ÂÁÓÇ ÔÇÓ ÓÏÕÄÁÓ (ICON PRESS / ÐÁÐÁÍÉÊÏËÁÏÕ ÃÉÙÑÃÏÓ)…και πανηγυρίζει.

Καταριανά Μιράζ 2000-5 στους ουρανούς της Ελλάδας! Για ένα μήνα στην Ταναγρα για εκπαίδευση

Στους ουρανούς της Ελλάδας εκπαιδεύονται επιχειρησιακά εδώ και αρκετές ημέρες 15 πιλότοι από το Κατάρ οι οποίοι με 4 μαχητικά Μιράζ 2000-5 και προσωπικό υποστηρίξεως  110 ατόμων, φιλοξενούνται στην αεροπορική βάση Τανάγρας, στην Βοιωτία. Σήμερα Πέμπτη ο  Υπουργός Αμυνας κ. Δημ. Αβραμόπουλος θα παρακολουθήσει τα »βήματα» της συνεκπαίδευσης Ελλήνων και Καταριανών πιλότων, επισκεπτόμενος τις »φωλιές»  της 331 Μοίρας απ΄όπου εξορμούν!

Στο »στόχαστρο» διεθνών Πρακτορείων Ειδήσεων!

Το ενδιαφέρον των ξένων Πρακτορείων Ειδήσεων είναι μεγάλο για το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης – είναι ενδεικτικό ότι 2 μεγάλα διεθνή πρακτορεία έχουν δηλώσει συμμετοχή στην σημερινή επίσκεψη-παρουσίαση.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα ενημερωθεί από τον Διοικητή της 114 Πτέρυγας Μάχης για τη συνεργασία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με την αντίστοιχη του Κατάρ και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη των πληρωμάτων (τεχνικό και ιπτάμενο προσωπικό).

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας θα συνοδεύουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχ.Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος  Ευάγ. Τουρνάς.

 Με γιγαντιαίο  C-17 Globmaster

Ο  τεχνικός/επιχειρησιακός   εξοπλισμός   για την υποστήριξη των μαχητικών αεροσκαφών  των Καταριανών μεταφέρθηκε με ένα γιγαντιαίο C-17A Globmaster III,ενώ με 4  μεταγωγικά C-130J  έφθασαν τα  υλικά διαβίωσης και το προσωπικό , που συνολικά  έχει προγραμματισθεί να μείνει ένα μήνα στην Ελλάδα.

 Το Κατάρ διαθέτει συνολικά 12 αεροσκάφη Mirage-2000-5EDA, τα οποία έχουν πάρα πολλά κοινά σημεία με τα 25 υπερσύγχρονα Mirage 2000-5 Mk2 της ελληνικής ΠΑ.

Η συνεργασία βασίζεται σε Μνημόνιο διμερούς στρατιωτεχνικής συνεργασίας για συνεκπαίδευση των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών το οποίο υπεγράφη σχετικά πρόσφατα. Στο μπλαίσιο της εκπαίδευσης περιλαμβάνεται και η εκτέλεση βολών βλημάτων από Μιράζ των δυο πλευρών στα πεδία βολής στην Κρήτη και στο Ιόνιο Πέλαγος.

Στη …Σούδα ξεκίνησε η συνεργασία

Πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών,   μαχητικά Μιράζ του Καταρ φιλοξενήθηκαν επί πολλούς μήνες στην Σούδα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «UNIFIED PROTECTOR» το 2011,και συμμετείχε από εκεί στις επιχειρήσεις πάνω από τη Λιβύη.Κατα την παραμονή εκεί  υπήρξε πολύ καλή συνεργασία η οποία επέφερε και την νέα που βρίσκεται σε εξέλιξη (φωτογραφίες).

19 σκέψεις σχετικά με το “Ο Ελληνικός στρατός εκπαιδεύει (επισήμως) ναζιστές δολοφόνους.

 1. Ο Αβραμοπουλος ειναι γνωστος πρακτωρ των Εβραιων.Οι τελευταιοι συνεργαζονται ανοιχτα με το καθεστως του Καταρ για να δημιουργουν «αραβικες ανοιξεις».

  Μου αρέσει!

   1. Και ομως συνεργαζονται…
    Στο διπλανο Μπαχρειν εχουν καταφυγει 40-50 Ισραηλιτες απο Βαγδατη και Περσια. Μαλιστα μια Εβραια την εχουν διορισει πρεσβειρα!

    Μου αρέσει!

   2. ARIS

    Οἱ ἑβραῖοι μισοῦν τοὺς χριστιανοὺς καὶ ὄχι τοὺς μουσουλμάνους,ὅσο καὶ νὰ σοῦ φαίνεται παράξενο.

    Στὸ μέλλον μὲ ὅσα συμβοῦν θὰ τὸ διαπιστὼσης.

    Μπορεῖς νὰ τὸ καταλάβης καὶ σήμερα ἄν μελετήσης τὶ γίνεται στὴν χριστιανικὴ Εὐρώπη μὲ τὴν προώθησι τοῦ Ἰσλάμ,καὶ ποιὸς εἶναι πίσω ἀπὸ αὐτὸ.

    Ἄλλωστε δὲν κρύβονται πλέον.

    Μου αρέσει!

 2. Η Ισλαμική Τουρκία έχει άριστες σχέσεις με το Κατάρ. Μετά από αυτό, δεν θα ήταν παράξενο να βρεθούν μυστικά των δικών μας βάσεων στα χέρια τούρκων.

  Μου αρέσει!

 3. Τα στοιχεία του Μανώλη Γλέζου για την χ.α 1992-2012

  Το γνωστότερο χτύπημα

  16.6.1998: Η πιο γνωστή επίθεση της Χρυσής Αυγής με θύματα τρεις αριστερούς νέους. Με καθυστέρηση πολλών ημερών και μόνο μετά την υποβολή μήνυσης θα διωχθεί ο υπαρχηγός της οργάνωσης Αντώνιος Ανδρουτσόπουλος, αφού όμως του δοθεί ο χρόνος να διαφύγει. Θα παραδοθεί εφτά χρόνια αργότερα. Οι άλλοι 10 συνεργοί του δεν θα ανακαλυφθούν ποτέ.

  Οι πρώτες επιθέσεις

  30.4.1992: Επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη της ΟΣΕ.

  25.5.1992: Επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη της ΟΣΕ.

  17.3.1993: Είκοσι μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθενται και τραυματίζουν στον Ταύρο τέσσερα μέλη της Μαρξιστικής Κίνησης για τον Σοσιαλισμό που εκδίδει την εφημερίδα «Ξεκίνημα».

  26.5.1993: Ο μαθητής Δ.Π. ξυλοκοπείται από χρυσαυγίτες.

  28.10.1993: Μέλη της Χρυσής Αυγής κακοποιούν αλλοδαπούς στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Ανάλογες επιθέσεις καταγγέλλονται σε Γουδή, Καισαριανή.

  20.11.1993: Χρυσαυγίτες χαρακώνουν στο χέρι μαθητή στην Πάτρα και επιτίθενται σε μαθητικές καταλήψεις.

  20.1.1994: Χρυσαυγίτες επιτίθενται σε μαθητικές καταλήψεις.

  15.1.1995: Μαθητής, μέλος της YRE, δέχεται επίθεση στην Κυψέλη και τραυματίζεται από στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

  30.1.1995: Νέα επίθεση στελέχους της Χρυσής Αυγής σε μαθητή του 39ου ΓΕΛ, μέλος της YRE.

  7.2.1995: Με ρόπαλα και μαχαίρια επιτέθηκαν χρυσαυγίτες σε Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες στον ηλεκτρικό της Ομόνοιας.

  8.3.1995: Ο Σ.Κ. δέχεται επίθεση από νεαρούς στους ΑγίουςΑναργύρους, επειδή τον πέρασαν για Αλβανό. Εκείνη την περίοδο είχε ξεσπάσει ένα πρωτοφανές «αλβανοκυνηγητό» στην περιοχή εξαιτίας της δολοφονίας τού Λ.Κ. από έναν Βορειοηπειρώτη. Πρωτοπόρα τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

  25.1.1996: Δύο αδέλφια φοιτητές δέχονται επίθεση με μαχαίρια από ομάδα χρυσαυγιτών στον Πειραιά.

  8.4.1996: Με πέτρες και ξύλα χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε μέλη της ΟΣΕ στη Φωκίωνος Νέγρη.

  22.6.1996: Μέλος της ΚΝΕ και πρόεδρος του 15μελούς του 39ου ΓΕΛ Κυψέλης πέφτει θύμα επίθεσης χρυσαυγιτών στη Φωκίωνος Νέγρη.

  24.6.1996: Αφρικανός μετανάστης ξυλοκοπείται στη μέση της Φωκίωνος Νέγρη από χρυσαυγίτες.

  29.6.1996: 16χρονος, μέλος της YRE, ξυλοκοπείται από χρυσαυγίτες κοντά στον ηλεκτρικό Κάτω Πατησίων.

  12.9.1996: Επίθεση από χρυσαυγίτες δέχτηκαν δύο Ελληνοπόντιοι και ένας Βορειοηπειρώτης στα Χανιά.

  17.9.1996: Χρυσαυγίτες επιτίθενται στο Γκάζι στους μειονοτικούς κατοίκους της περιοχής και γεμίζουν τους τοίχους με φασιστικά συνθήματα.

  17.9.1996: Στους Στύλους του Ολυμπίου Διός χρυσαυγίτες ξυλοκοπούν μέλη της ΚΝΕ.

  31.1.1997: Τα δημοτικά συμβούλια Κερατσινίου και Δραπετσώνας καταγγέλλουν την επίθεση ναζιστών της Χρυσής Αυγής κατά του μαθητή Π.Γ. και του εργάτη Γ.Ι., μελών της ΟΑΚΚΕ.

  28.2.1997: Ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής ξυλοκοπεί τον μαθητή Γ.Χ. έξω από το 15ο Λύκειο Κυψέλης.

  Μάρτιος 1997: Στο ΕΠΛ Αθήνας ένας 15χρονος, γιος Ζαϊρινού πρόσφυγα, μέλος της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟ, πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από μέλη της Χρυσής Αυγής.

  Μάιος 1997: Μαθητής του 15ου ΓΕΛ Κυψέλης πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από μέλη της Χρυσής Αυγής.

  Μάιος 1997: Στο ΕΠΛ Αθήνας, μέλη της Χρυσής Αυγής δέρνουν δύο μαθητές και κουρεύουν έναν άλλο.

  23.5.1997: Ο φοιτητής των ΤΕΙ Αθήνας Κ.Μ. πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από 4 μέλη της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Κυψέλης.

  28.5.1997: Μέλη της Χρυσής Αυγής βάζουν φωτιά σε μηχανές έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το Δίκτυο Κινήσεων για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

  27.10.1997: Χρυσαυγίτες επιτίθενται με σουγιάδες κοντά στην πλατεία Βάθη στη 19χρονη Ν.Φ., μέλος του συντονιστικού της YRE, και στον 19χρονο Γ.Κ.

  24.1.1998: Επίθεση τριών χρυσαυγιτών στον μουσικό Α.Κ. Τον εγκαταλείπουν αιμόφυρτο σε μικρή απόσταση από τα κεντρικά γραφεία τους.

  27.7.1999: Το βράδυ, επί της Β. Σοφίας, στο ύψος του πάρκου Ελευθερίας, μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθενται και τραυματίζουν 4 νέους, μέλη της Νεολαίας Ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE).

  15.9.1999: Χρυσαυγίτης επιτίθεται σε Αλβανό μετανάστη στον Ηλεκτρικό, πριν από τον αγώνα Ολυμπιακού – Ρεάλ, τον βρίζει, τον χτυπά και τον αναγκάζει να κατέβει από το τρένο, αφού του κλέβει και 10.000 δρχ.

  21.9.1999: Χρυσαυγίτες χτυπούν μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

  26.1.2000: Ομάδες χρυσαυγιτών επιχειρούν έξω από το Πολυτεχνείο αφισοκόλληση φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εξω οι ξένοι, Ζήτω ο εθνικισμός». Προσπαθούν στη συνέχεια να λιντσάρουν έναν από τους δύο φοιτητές που τους είπαν να μη φωνάζουν τέτοια συνθήματα και να μη ρυπαίνουν τον χώρο του Πολυτεχνείου. Ακολουθεί το κάψιμο ενός αυτοκινήτου από αναμμένες αφίσες τους που πετάχτηκαν μέσα σ’ αυτό.

  25.3.2000: Με πρωτοβουλία μελών της Χρυσής Αυγής 25 μαθητές του 2ου Ε.Λ. Πετρούπολης ανοίγουν μια τεράστια σημαία με το σύμβολο της χούντας, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής, παρουσία όλων των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου.

  8.4.2000: Μέλη της οργάνωσης χτυπούν και μαχαιρώνουν στην οδό Στουρνάρη τον 22χρονο φοιτητή της ΑΣΚΤ Ν.Π. που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στον Ευαγγελισμό. Κίνητρο της επίθεσης ήταν καθώς φαίνεται τα μακριά μαλλιά του θύματος, μια και δεν προηγήθηκε κανένα επεισόδιο και ο φοιτητής ήταν πολιτικά ανένταχτος.

  20.4.2000: Χρυσαυγίτες επιτίθενται και χτυπούν δύο Τούρκους δημοσιογράφους έξω από τον χώρο ελληνοτουρκικής επίδειξης μόδας που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Intercontinental.

  28.5.2000: Φασίστες βεβηλώνουν 90 τάφους στο νεκροταφείο της Νίκαιας, γράφοντας ναζιστικά συνθήματα και προκαλώντας υλικές ζημιές. Το επεισόδιο γίνεται λίγες ημέρες μετά το μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στο εβραϊκό νεκροταφείο της Νίκαιας για τα θύματα του ναζισμού. Η αστυνομία το καταγράφει ως απλό περιστατικό.

  18.6.2000: Περίπου 15 μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθενται σε 4 μέλη της Πρωτοβουλίας «Στοπ Χάιντερ», τα οποία βρίσκονται στην πλατεία της Κυψέλης. Τους χτυπούν, τους απειλούν και καταστρέφουν το έντυπο υλικό τους.

  20.6.2000: Στις 2.30 το μεσημέρι, 8 μέλη της Χρυσής Αυγής εισβάλλουν κραυγάζοντας φασιστικά συνθήματα στο «μαρξιστικό βιβλιοπωλείο» του ΣΕΚ, στην οδό Αναξαγόρα στην Ομόνοια. Προκαλούν υλικές ζημιές και απειλούν τον ταμία. Στο βιβλιοπωλείο γινόταν έκθεση αντιρατσιστικού βιβλίου.

  16.11.2000: Νέα επίθεση νεοναζί στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο. Αγκυλωτοί σταυροί και συνθήματα όπως οι «Ναζί επιστρέφουν» αναγράφτηκαν στην είσοδο του βιβλιοπωλείου.

  18.1.2001: Η εξώπορτα του Μανώλη Γλέζου σημαδεύεται από ναζιστές με το σύνθημα «Γλέζο, πρόσεχε». Η φασιστική ενέργεια αποδίδεται στο γεγονός ότι ο Γλέζος ήταν μάρτυρας υπεράσπισης των θυμάτων των νεοναζί σε πρόσφατη δίκη. «Πρέπει να σταματήσει ο ωχαδερφισμός απέναντι στην ανάπτυξη των νεοναζί, γιατί αυτό είναι οι χρυσαυγίτες», δηλώνει ο Μανώλης Γλέζος.

  3.2.2001: Η οργάνωση πραγματοποιεί την καθιερωμένη της συγκέντρωση με ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την κρίση των Ιμίων.

  27.4.2001: Χρυσαυγίτες πραγματοποιούν εξόρμηση και πορεία από την πλατεία Φλέμιγκ του Βοτανικού στο Γκάζι προκαλώντας και φωνάζοντας έξω οι Τούρκοι από το Γκάζι.

  1.10.2001: Καταγγελίες για βίαιες επιθέσεις χρυσαυγιτών στο Παγκράτι στέλνονται στο αρχείο από την αστυνομία.

  17.1.2009: Επίθεση κρανοφόρων μελών του ακροδεξιού Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου με παλούκια και πέτρες στην Ιατρική Σχολή Λάρισας, εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη δίωξη των συλληφθέντων του Δεκεμβρίου με τον «αντιτρομοκρατικό». Επέμβαση των ΜΑΤ για την προστασία των επιδρομέων.

  21.1.2009: Ενέδρα ακροδεξιών έξω από την κατάληψη «Αντι-Info Cafe», στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια ρεμπέτικης βραδιάς. Απόκρουσή τους, με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι ενός απ’ τους οργανωτές της εκδήλωσης.

  21.1.2009: Φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό των Αφγανών στην Πάτρα (καταστροφή περίπου 40 παραπηγμάτων και του σχολείου-ιατρείου). Στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρέθηκαν γκαζάκια, ενώ περίοικοι παρότρυναν τους πυροσβέστες να μην τη σβήσουν.

  28.1.2009: Ρατσιστική επιδρομή 7 ατόμων σε σπίτι Πακιστανών στη Νίκαια. Ξυλοδαρμός των ενοίκων, αρπαγή χρημάτων και των διαβατηρίων τους.

  242.2009: Δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον του Στεκιού Μεταναστών και των γραφείων του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. «Θάψιμο» του γεγονότος από τα ΜΜΕ με την ενεργό συμμετοχή «αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.», που προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με διάφορα ευφάνταστα σενάρια.

  1-5.3.2009: Τρεις διαδοχικές ρατσιστικές επιθέσεις από ομάδα 10-15 φασιστών κατά ανύποπτων Πακιστανών σε δρόμους του Αιγάλεω, με αποτέλεσμα 4 τραυματίες (οι δυο σοβαρά) και τρεις τουλάχιστον ληστείες σε βάρος μεταναστών.

  29.3.2009: Ενέδρα τριών μελών της Οργάνωσης Εθνικιστών Ρεθύμνου (ΟΕΡ, υποπροϊόντος της Χ.Α.) στον φοιτητή Γ.Μ., συνδικαλιστή της αριστερής παράταξης ΕΑΑΚ, και σοβαρός τραυματισμός του. Με καθυστέρηση κάμποσων ημερών, η ναζιστική οργάνωση «αποποιείται» την ευθύνη για «το θλιβερό περιστατικό», κάνοντας λόγο για «προβοκάτσια».

  23.4.2009: Εκπρόσωποι της πακιστανικής κοινότητας Αθήνας καταγγέλλουν σε συνέντευξη Τύπου πάνω από 30 επιθέσεις εναντίον ομοεθνών τους μεταναστών από δύο μηχανοκίνητες ρατσιστικές συμμορίες μέσα στο τελευταίο 15νθήμερο (Ν. Ιωνία, Καλογρέζα, Γαλάτσι, Περισσός, Ηράκλειο), με τουλάχιστον 19 τραυματίες.

  8-9.5.2009: Κινητοποίηση της «Χρυσής Αυγής» στην Καλαμάτα, εναντίον επετειακής εκδήλωσης της τοπικής αντιεξουσιαστικής κίνησης «Αλάνια του Νέδοντα» για την πολύνεκρη ιστορική απεργία του 1934. Επίθεση εναντίον ζευγαριού αντιεξουσιαστών σε ουζερί της πόλης, σοβαρός τραυματισμός τους και ξυλοδαρμός σερβιτόρου που επιχείρησε να παρέμβει

  8.5.2009: Επιδρομή χρυσαυγιτών στον σιδηροδρομικό σταθμό σε αναζήτηση «αναρχικών», επιθέσεις σε εργαζομένους του ΟΣΕ και τραυματισμός 2 μεταναστών, χωρίς την παραμικρή αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ.

  10.5.2009: Επίθεση χρυσαυγιτών στην Καλαμάτα, με κατσαβίδια και λοστούς εναντίον εκδήλωσης κατά των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας και τραυματισμός 3 ατόμων.

  10.5.2009: Επίθεση «αγνώστων» στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Περιστερίου, με υλικές ζημιές.

  23.5.2009: Νυχτερινός εμπρησμός από ομάδα «αγνώστων» ενός υπόγειου μουσουλμανικού χώρου προσευχής στην οδό Αριστομένους, στον Αγιο Παντελεήμονα. Μέσα στον χώρο βρίσκονταν πέντε μετανάστες από το Μπανγκλαντές, που απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική και μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

  26.5.2009: Εμπρησμός από «αγνώστους» του υπογείου της εκκλησίας του Αγ. Παντελεήμονα, όπου ο (προγεγραμμένος από τους τοπικούς ρατσιστές) παπάς περιέθαλπε τον χειμώνα τους πρόσφυγες της περιοχής (8.45 μ.μ). Ξυλοδαρμοί δημοσιογράφων κι ενός μέλους του ΚΚΕ που διαμαρτυρήθηκε επειδή ακροδεξιοί με μαχαίρια απειλούσαν περαστικούς μετανάστες.

  2.6.2009: Τρομοκρατική επιδρομή της «Χρυσής Αυγής» στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, στην Αθήνα, με σκοπό τη ματαίωση της παρουσίασης του Ελληνο-Μακεδονικού Λεξικού από το «Ουράνιο Τόξο» με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων πανεπιστημιακών.

  3.6.2009: Πυρπόληση από «αγνώστους» του κεντρικού προεκλογικού περιπτέρου του αριστερού σχηματισμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μπροστά από την Εθνική Βιβλιοθήκη (0.30 π.μ.).

  6.6.2009: Ομαδικός δημόσιος ξυλοδαρμός Σύρου μετανάστη στο Ρέθυμνο από 20-25 μέλη της ΟΕΡ.

  9.6.2009: Επίθεση ροπαλοφόρων ακροδεξιών σε πολίτη που πήγε το παιδί του στην παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα, την οποία η τοπική «Επιτροπή Κατοίκων» έχει κλείσει διά της βίας. Προσαγωγή του πολίτη από τα ΜΑΤ στο αστυνομικό τμήμα για…«προκλητική συμπεριφορά» και πολιορκία του τμήματος από «αγανακτισμένους πολίτες».

  5.7.2009: Νυχτερινή βομβιστική επίθεση (πυροσωλήνας με μπαρούτι) κατά του αριστερού στεκιού «Σφεντόνα» της φοιτητικής παράταξης «Αγωνιστικές Κινήσεις», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου και σε σταθμευμένο Ι.Χ.

  7.7.2009: Χρυσαυγίτες επιτίθενται μέσα από τις γραμμές των ΜΑΤ, εκσφενδονίζοντας μολότοφ, εναντίον αντιρατσιστικής διαδήλωσης 2.500 ατόμων. Το γεγονός καταγράφεται φωτογραφικά, χωρίς την παραμικρή αντίδραση της «φυσικής και πολιτικής» ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

  9.7.2009: Επίθεση 15-20 ακροδεξιών με μολότοφ, φωτοβολίδες και καπνογόνα στην κατάληψη στέγης Βίλα Αμαλίας (11.30 μ.μ.), μετά το τέλος θεατρικής παράστασης. Ορμητήριο των επιτιθέμενων ήταν η πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, όπου μισή ώρα νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι ρατσιστές είχαν συνομιλία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Απόκρουση από τους καταληψίες των επιδρομέων, που εγκαταλείψουν τσάντα με 3 μολότοφ.

  21.7.2009: Επίθεση «αγνώστων» με 3 μολότοφ σε εγκαταλειμμένο βαγόνι του ΟΣΕ, στην Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ, που στεγάζει το αντιεξουσιαστικό Radio Revolt.

  25.7.2009: Εκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού (γκαζάκια) στην κατάληψη ΥΦΑΝΕΤ, στη Θεσσαλονίκη (5 π.μ.). Σβήσιμο της φωτιάς από τους κατοίκους, με τη βοήθεια γειτόνων.

  1.8.2009: Επιδρομή 2 κρανοφόρων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στην κατάληψη του κτήματος Πραποπούλου, στο Χαλάνδρι. Απόπειρα διάρρηξης και σοβαρός τραυματισμός με λοστούς στο κεφάλι ενός άστεγου μετανάστη που βρισκόταν συμπτωματικά εκεί. Οι δράστες φεύγουν εγκαταλείποντας πίσω τους ένα στουπί με βενζίνη.

  4.8.2009: Νέα νυχτερινή επίθεση «αγνώστων» στο βαγόνι του Radio Revolt, στνο χώρο του ΑΠΘ, και πυρπόλησή του.

  13.9.2009: Επιδρομή καμιάς εικοσαριάς κρανοφόρων ακροδεξιών με παλούκια στην κατάληψη Rosa Nera, στα Χανιά, ενώ σε άλλο σημείο της πόλης πραγματοποιούνταν το ετήσιο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Σπάσιμο της πόρτας κι εκτεταμένες φθορές στο εσωτερικό του κτιρίου. «Στην είσοδο χτύπησαν μια μητέρα, τον μαθητή γιο της, έναν φίλο του και έναν μετανάστη. Φεύγοντας χτύπησαν έναν ηλικιωμένο και τον γιο του, που φιλοξενούνται στην κατάληψη κι εκείνη την ώρα επέστρεφαν σ’ αυτήν» (από την ανακοίνωση της Rosa Nera).

  1.10.2009: Πυρπόληση του κεντρικού προεκλογικού περιπτέρου του αριστερού σχηματισμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μπροστά από την Εθνική Βιβλιοθήκη (1.40 π.μ.). Οι δράστες άφησαν ως «επισκεπτήριο» φέιγ βολάν της «Χρυσής Αυγής». Περίπτερα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν επίσης καταστραφεί στα Χανιά (17.9), τη Ν. Ιωνία και το Παγκράτι.

  1.10.2009: Επίθεση χρυσαυγιτών κατά της τραγουδίστριας Σοφίας Παπάζογλου με καυστικό σπρέι στο πρόσωπο έξω από το μετρό της Κατεχάκη, όταν αρνήθηκε να πάρει το προεκλογικό υλικό που μοίραζαν. Μεταφορά της κοπέλας στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Η ναζιστική οργάνωση «διαψεύδει» το συμβάν.

  29.10.2009: Επίθεση «αγνώστων» στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Παλιού Κυλικείου, στη Ρόδο (ξημερώματα). Υλικές φθορές.

  30.10.2009: Επίθεση χρυσαυγιτών στον ηθοποιό Πάνο Μουζουράκη με δακρυγόνο σπρέι έξω απ’ το κλαμπ όπου εργάζεται, ως «τιμωρία» για κάποιο «αντεθνικό» βίντεό του. Η «Χρυσή Αυγή» αρνείται την πατρότητα της επίθεσης, με το επιχείρημα «δεν είμαστε οργάνωση, άρα δεν έχουμε μέλη»!

  2.11.2009: Επίθεση με μολότοφ (4.30 π.μ.) στην κατάληψη στέγης της Λέλας Καραγιάννη 37, λίγες ώρες πριν από την αντιρατσιστική συναυλία στον Αγ. Παντελεήμονα. Σβήσιμο της φωτιάς από τους κατοίκους.

  3.11.2009: Επίθεση τα ξημερώματα με μολότοφ στην κατάληψη στέγης Βίλα Αμαλίας.

  8.11.2009: Επίθεση στο Μεσολόγγι 15 ατόμων με λοστούς και καδρόνια εναντίον 4 μεταναστών, σοβαρός τραυματισμός και μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

  15.11.2009: Απρόκλητη νυχτερινή επίθεση και ξυλοδαρμός δύο ενεργών πολιτών σε δρόμο των Χανίων από ομάδα 10 ακροδεξιών, που τους αποκαλούν «αναρχικούς» και «κουμούνια».

  22.11.2009: Δημόσιος ξυλοδαρμός δύο παιδιών αραβικής καταγωγής σε κεντρική πλατεία του Αργους από ομάδα νεαρών Ελλήνων που τα καλούσε «να φύγουν από την Ελλάδα».

  23.11.2009: Βραδινή ρατσιστική επιδρομή 40 κουκουλοφόρων ακροδεξιών με σιδερολοστούς, μολότοφ και μαχαίρια εναντίον καταστημάτων Αράβων στον Ν. Κόσμο. Υλικές καταστροφές, αρπαγή των ταμείων και σοβαρός τραυματισμός 3 μεταναστών.

  8.12.2009: Επίθεση ομάδας ακροδεξιών σε μετανάστες σε κεντρική πλατεία των Χανίων, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός Παλαιστινίου κι ενός Μαροκινού.

  11.12.2009: Επίθεση χρυσαυγιτών με σιδερογροθιές σε δύο νέους στο Σύνταγμα και τραυματισμός τους επειδή είχαν «αναρχίζουσα» εμφάνιση. Σύμφωνα με το επίσημο site της, η ναζιστική οργάνωση πραγματοποιούσε εκείνη την ώρα «πολιτική δράση» στην περιοχή.

  15.12.2009: Μεσονύκτια επίθεση με 2 μολότοφ από ισάριθμους επιβάτες μοτοσικλέτας σε σπίτι στον Γαλατά Χανίων, όπου μένει ο πατέρας ενός από τα δύο θύματα της φασιστικής επίθεσης της 15ης Νοεμβρίου. Γι’ αυτήν την τελευταία, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, συνελήφθη 20χρονος, ο οποίος… αφέθηκε ελεύθερος, λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου. Από την επίθεση στο σπίτι προκλήθηκαν υλικές ζημιές και κινδύνευσαν 5 άτομα, ανάμεσά τους ένα μικρό παιδί που βρίσκονταν μέσα.

  16.12.2009: Εμπρηστική επίθεση στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών στα Χανιά (7 π.μ.). Οι δράστες προκάλεσαν υλικές ζημιές κι «υπέγραψαν» στον τοίχο με σβάστικες.

  18.12.2009: Επιδρομή κρανοφόρων ακροδεξιών στο Στέκι της Ανοιχτής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Υλικές ζημιές και δυο τραυματίες.

  18.12.2009: Εκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού (γκαζάκια) στην κατάληψη του Βοτανικού Κήπου, στην Πετρούπολη.

  23.12.2009: Εμπρηστική επίθεση «αγνώστων» στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Αγρός», στο πάρκο Τρίτση στο Ιλιον.

  4.11.2003: Συμμορία δεκάδων νεαρών από τις περιοχές του Πειραιά, της Νίκαιας και του Ρέντη ξυλοκόπησαν Πακιστανούς κάτοικους της Παλιάς Κοκκινιάς.

  7.11.2003: Σε άρθρα της η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» εγκωμιάζει τον ξυλοδαρμό.

  9.11.2003: Η ίδια συμμορία ξυλοκοπεί εκ νέου Πακιστανούς κατοίκους της Παλιάς Κοκκινιάς εισβάλλοντας στα σπίτια τους. Τα θύματα της επίθεσης αναφέρουν ότι η αστυνομία παρευρισκόταν κοντά στο περιστατικό και αδιαφόρησε επιδεικτικά.

  9.5.2009: Επίθεση εκατό περίπου κρανοφόρων χρυσαυγιτών με ασπίδες, ρόπαλα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης (απ’ αυτές που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ.), υπό την κάλυψη και προστασία διμοιριών των ΜΑΤ, εναντίον των Ασιατών προσφύγων που στεγάζονται στον χώρο του Παλιού Εφετείου, στην Ομόνοια. Βίαιη διάλυση αντιφασιστών διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να προστατέψουν τους πρόσφυγες, απόπειρα εισβολής στο κτίριο και δυναμική απόκρουσή τους από αντιφασίστες και μετανάστες. Τουλάχιστον 5 μετανάστες τραυματίες.

  Η εποχή των πογκρόμ

  4.7.2004: Το βράδυ της κατάκτησης από την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου η Χρυσή Αυγή πρωτοστατεί σε πογκρόμ κατά μεταναστών.

  4.9.2004. Νέο πογκρόμ με θύματα Αλβανούς και αφορμή τη νίκη της ομάδας ποδοσφαίρου της Αλβανίας εναντίον της Ελλάδας.

  26.8.2009: Επίθεση «αγνώστων» με κροτίδες στο υπόγειο τζαμί της οδού Αριστομένους, στον Αγιο Παντελεήμονα, ενώ πολλοί μουσουλμάνοι μετανάστες βρίσκονταν μέσα για το Ραμαζάνι (8.30 μ.μ.).

  2.2.2008: Η κάμερα όλων των τηλεοπτικών σταθμών καταγράφει την κοινή επιδρομή ΜΑΤ και Χρυσής Αυγής εναντίον συγκεντρωμένων αντιφασιστών και αντιεξουσιαστών. Μαχαιρώνονται δύο αντιφασίστες από χρυσαυγίτες.

  30.6.2008: Ομάδα χρυσαυγιτών μαχαιρώνει δύο νέους σε κοινωνικό στέκι στα Πετράλωνα, την ώρα που διεξάγονταν μαθήματα ισπανικών. Συνελήφθησαν δύο. Διέφυγαν δέκα.

  24.11.2009: Εκρηξη ισχυρής βόμβας στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Buena Ventura της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης (3.55 π.μ.). Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε τον Ιούλιο κατά της «Σφεντόνας».

  Από τις εκλογές του 2012και μετά

  6.5.2012: Ομάδες μελών της Χρυσής Αυγής επιτίθενται σε περίπτερα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη και στα Λιόσια. Προκαλούν φθορές και προπηλακίζουν όσους βρίσκονται εκεί.

  10.5.2012: Oμάδες χρυσαυγιτών σε μηχανές ξυλοκοπούν τέσσερις Αιγύπτιους, από τους οποίους οι τρεις τραυματίζονται σοβαρά.

  1.6.2012: Μηχανοκίνητη πορεία από μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθεται σε μετανάστες στη συμβολή Πειραιώς και Κωνσταντινουπόλεως. Δύο Πολωνοί και ένας Αλβανός μεταφέρονται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα από αιχμηρά αντικείμενα.

  9.6.2012: Οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής στον Νομό Πέλλας, Ιωάννης Σαχινίδης, επιτίθενται σε αναρχικό στέκι στη Βέροια και τραυματίζουν έξι ανθρώπους. Παρ’ όλα αυτά αθωώνονται.

  15.6.2012: Πέντε άνδρες χτυπούν πισώπλατα δύο Ινδούς εργαζόμενους πολυεθνικής εταιρείας έξω από τον χώρο της εργασίας τους στον Πειραιά. Η αστυνομία υποστηρίζει πως το συμβάν… δεν συνδέεται με την κοντινή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

  17.6.2012: (Ημέρα εκλογών) – 15 χρυσαυγίτες επιτίθενται και μαχαιρώνουν μετανάστη στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Αττική.

  17.6.2012: Πενήντα μέλη της Χρυσής Αυγής με μηχανές επιτίθενται στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά και χτυπούν τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Καρδαρά. 24.6.2012: Καίνε παράγκες μεταναστών στο Κιάτο.

  15.7.2012: Σαράντα άτομα με κράνη, κουκούλες, ρόπαλα και μαχαίρια τραυματίζουν σοβαρά έναν Αρμένιο, έναν Ιρακινό και δύο μετανάστες από τη Συρία στον Νέο Κόσμο.

  15.7.2012: Τρεις χρυσαυγίτες επιτίθενται στο στέκι «Παίρνω Αμπάριζα» στο Γαλάτσι. Πετούν πέτρες και σπάνε την τζαμαρία του χώρου.

  17.7.2012: Χρυσαυγίτες επιτίθενται σε μετανάστες.

  28.7.2012: Είκοσι μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο βουλευτής της οργάνωσης Στάθης Μπούκουρας, άσκησαν σωματική βία στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέκο Πνευματικό, αλλά και σε όσους έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Λίγες μέρες νωρίτερα, σύμφωνα με μαρτυρίες του θύματος, φασίστες έριχναν στη θάλασσα όποιον μετανάστη έβρισκαν μπροστά τους.

  4.8.2012: Επίθεση εναντίον των Τσιγγάνων στο Αιτωλικό της Αιτωλοακαρνανίας.

  7.8.2012: Προσπάθεια να λιντσαριστεί ο κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας και τον βιασμό 15χρονου κοριτσιού στην Πάρο. Η ΕΛ.ΑΣ. και το λιμενικό επιτρέπουν τη μαζική είσοδο των χρυσαυγιτών στο πλοίο.

  10.8.2012: Πρόκληση καταστροφών σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων.

  27.8.2012: Στις 27 Αυγούστου δύο μέλη της Χρυσής Αυγής ξυλοκοπούν δύο άνδρες επειδή είναι γκέι. Η αστυνομία και πάλι αναζητεί τους δράστες, ενώ αρνείται να συνοδεύσει λίγα μέτρα πιο πέρα τα θύματα, που φοβούνταν μήπως χτυπηθούν και πάλι.

  5.9.2012: Επίθεση σε όσους μετανάστες καθάριζαν παρμπρίζ αυτοκινήτων στους δρόμους της Καλαμάτας. Η ΕΛ.ΑΣ. αδιαφορεί για τον άγριο ξυλοδαρμό.

  7.9.2012: Επίθεση σε μικροπωλητές στη Ραφήνα με επικεφαλής τον βουλευτή Γερμενή.

  10.9.2012: Επτά άτομα καταστρέφουν το κομμωτήριο Πακιστανού στη Μεταμόρφωση Αττικής και μαχαιρώνουν Ελληνα πελάτη του επειδή αντέδρασε.

  14.9.2012: Δέκα φασίστες ληστεύουν μαγαζί Πακιστανού στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

  2.6.2012: Είκοσι άτομα επιτίθενται σε πέντε Αιγύπτιους ψαράδες, την ώρα που αυτοί βρίσκονταν στο σπίτι τους στο Πέραμα. Τους τραυματίζουν σοβαρά και προκαλούν σοβαρές ζημιές στον χώρο.

  27.12.2009: Ρατσιστική επίθεση «ομάδας κρούσης» με ρόπαλα του μπέιζμπολ και σιδερογροθιές εναντίον παρέας μεταναστών σε μπαρ των Χανίων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών νεαρών και μιας κοπέλας.

  8.9.2012: Επίθεση σε μικροπωλητές στο Μεσολόγγι με επικεφαλής τον βουλευτή Μπαρμπαρούση. Συμμετοχή στις επιθέσεις είχε κι ο συνοδός αστυνομικός, ο οποίος στη συνέχεια τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

  Μου αρέσει!

  1. Περιδιάβηκα τό πρωί τήν Μιχαλακοπούλου στό ύψος με τήν Μεσογείων.Έκλαψε η καρδιά μου μάυτά πού αντίκρησα.Μεγάλες γλάστρες στα πεζοδρόμια σπασμένες με τά λουλούδια πεταμένα.Βιτρίνες σπασμένες κομμάτια, με τούς καταστηματάρχες σέ απόγνωση.Δέν καταλαβαίνω, οι αντιφασίστες πού έκαναν πορεία, ό,τι φασιστικό εύρισκαν μπροστά τους τό κατέστρεφαν.Μά οι γλάστρες, τά καταστήματα,οι βιτρίνες,ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ; Αλήθεια τί σόι άνθρωποι είναι,ΑΝ είναι;

   Μου αρέσει!

   1. τι ψευτης! υγ τα συνθηματα φυσικα ηταν του σκοινιου και του παλουκιου. Καποιοι εμοιαζαν σαν χρυσαυγιτες,. Ευτυχως οι πολλοι δεν τα φωναζαν..

    Μου αρέσει!

  2. Μόλις ἐβαλα στο google »θύματα αλλοδαπών» και για φαντάσου.. σε ξεπέρασα μόλις σε 0,001 δευτερὀλεπτα στον αριθμό θυμάτων μόνο για τα τελευταία 2 χρόνια, εάν αυτό είναι το πρόβλημά σου… Λίστα από υμνητή του φασίστα Χότζα (βλέπε Γλέζο), ξέρεις τι να την κάνεις.

   Μου αρέσει!

   1. Μπορει. Aristidis αν σε μαυρισει στο ξυλο κανενας μεταναστης, θα τον δικαιολογησεις επειδη και οι χρυσαυγιτες εχουν κανει τα ιδια?! Μπορουμε να στειλουμε ολους αυτους τους μεταναστες και αυτους τους χρυσαυγιτες σε αλλον πλανητη να σκοτωνονταi στο ξυλο ολη μερα? Υπεροχο θατανε. Και κει θα πανε καποτε μαζι με τον αρχηγο τους, με την ουρα,.

    Μου αρέσει!

  3. AΝΩΝΥΜΟΣ

   Ὁ κύριος Γλέζος,

   μᾶς λέει ἄν εἶναι ποινικὸ ἡ παραβίασις συνόρων;

   Ἐπειδή ὑπηρετεῖ τὴν NWO κάνει τουμπεκί καὶ βαφτίζει μετανάστες τοὺς λαθροεποίκους;

   Σὰν διεθνιστὴς ποὺ εἶναι τὶ τὸν νοιάζει ποιοί κατοικοῦν ἐδῶ μέσα,ἔ;

   Ἐμᾶς όμως μᾶς νοιάζει.

   Μου αρέσει!

   1. Βρέ αφήστε την πολιτική ανεμοδούρα, να στριφογυρνάει.

    Μπάάάά……….

    Ο άνθρωπος αυτό ξέρει, αυτό κάνει. Στα 90 του, θα στρώσει;

    Είναι ποτέ δυνατόν ο άριστος νομικός, να χτίζει ουρανοξύστες;

    Είναι ποτέ δυνατόν όταν μιά ζωή στο κουρμπέτι, έχεις αναγάγει

    το χαφιεδιλίκι σε επιστήμη, να γίνεις ξαφνικά κοσμοκαλόγερος;

    Μπλοκάκι, ρουφιανιά, σκονισμένα κιτάπια, αφελής αγκιτάτσια

    σε αφελή παραμυθιασμένα, ανθρωπάκια.

    Δημοκρατία δεν έχουμε; Ε! Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει.

    Δικαίωμά του κι αυτουνού, να γίνεται κομματικός μαϊντανός

    και να φτύνει την Ιστορία του.

    Το ότι η θαλασσινή ψαριά δεν φτουράει, δεν σημαίνει ότι δεν

    μπορεί να ρίξει δίχτυα και σε χαβούζες.

    Αυτά συμβαίνουν, όταν αγνοείς την αγρυπνούσα Ιστορία

    και την θέση στην οποία αυτή σε τοποθέτησε. Εκτός…….

    …εκτός κι αν γιά κάποιους δικούς σου λόγους, θεωρείς ότι

    »άξιζα κάτι καλύτερο, βρέ αδερφέ».

    Κρίμα! Γιατί θα γινόταν ΠΑΓΚΟΙΝΩΣ αποδεκτός, αν άφηνε

    την Ιστορία του να μιλάει γιά λόγου του κι αν επιτέλους,

    σταμάταγε να την εμπορεύεται.

    Τίποτε δεν διδάχτηκε από τη σεμνή και εύγλωττη ΣΙΩΠΗ, του

    αποθανόντος συναγωνιστή του;

    Τα στερνά, τιμούν τα πρώτα.

    Σέβας.

    Μου αρέσει!

 4. ρε,,,,φιλε ..Παγκαλε…

  Πως γινεται να ειναι Κοπριτες οι πιλοτοι μας…

  και να ερχονται πρωτοι παγκοσμιως?

  Ισραηλ..Καταρ..και δεν συμαζευεται….

  κολοπνιγονται να …τους εκπαιδευσουν οι κοπριτες μας?????????

  Με εχεις…μπερδεψει!

  Δεν πιστευω να μου λες….ψεματα???????

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.