Τρεις εντολές ελέγχου,κανένα πόρισμα…για το ίδρυμα Παπανδρέου!

https://olympiada.files.wordpress.com/2013/09/6c2e7-papandreou.jpgΤου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου

 

Θόρυβος μέγας δημιουργήθηκε με αφορμή τον έλεγχο για το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, καθώς μέχρι σήμερα φαίνεται ότι δεν έχει εκδοθεί πόρισμα ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά. Οι εντολές ελέγχου, που διατυπώνονται σε τρία διαφορετικά επίσημα έγγραφα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και του ΣΔΟΕ μέσα σε διάστημα επτά μηνών, συνθέτουν το πάζλ της έρευνας γύρω από τα οικονομικά του ιδρύματος, την οποία αποκάλυψε η Real News.

Οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί έστρεψαν τα φώτα τους στον κοινωφελή οργανισμό τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Αρχή για το Ξέπλυμα έστειλε έγγραφο στο ΣΔΟΕ, ζητώντας να ξεσκονίσει τα πεπραγμένα του. Ήταν μία από τις 387 εντολές ελέγχου φυσικών και νομικών προσώπων που έστειλε η Αρχή και ο επικεφαλής της, αντιεισαγγελέας Παναγιώτης Νικολούδης, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οι οποίες για πρακτικούς λόγους συμπεριλήφθηκαν σε λίστα από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ- γνωστή στα γραφεία του Σώματος και ως «λίστα Νικολούδη».

Πρόεδρος είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012, τον Φεβρουάριο του 2013 και τον Ιούνιο του 2013, με αριθμούς πρωτοκόλλου και συγκεκριμένες οδηγίες.

Στο μεταξύ, επειδή ο φάκελος της εντολής του Φεβρουαρίου δεν είχε κλείσει και δεν είχε εκδοθεί πόρισμα, οι ελεγκτές επανήλθαν. Πριν από ένα μήνα, και συγκεκριμένα στις 28/06/2013, η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής έστειλε νέα εντολή στην Διεύθυνση Ελεγκτών, με πενταψήφιο αυτή την φορά αριθμό, ζητώντας συνέχιση της έρευνας, η οποία κρίθηκε ότι δεν είχε περαιωθεί, για το οποίο το Σώμα έλαβε εντολές ελέγχου από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σταδιακά από 1-1-2012 μέχρι 30-06-2013.

Η αρχή για το Ξέπλυμα έχει ζητήσει να ελεγχθούν μία προς μία οι περιπτώσεις αυτές σε δύο άξονες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν συντελέσει τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος, επειδή οι υπηρεσιακοί παράγοντες τις προηγούμενες ημέρες υποβάθμισαν το θέμα, υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος έχει λήξει χωρίς ευρήματα.

Καλείται να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών:

         Πως είναι δυνατόν να έχει τελειώσει η έρευνα χωρίς να έχει συνταχθεί πόρισμα το οποίο θα μπορούσε να δοθεί αρμοδίως στη δημοσιότητα ώστε να μην υπάρχουν σκιές, όπως άλλωστε οφείλεται στο ίδρυμα και στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου; Να κατατεθεί το πόρισμα.

         Από την αλληλογραφία των αρμοδίων υπηρεσιών και τα τρία πρωτοκολλημένα έγγραφα με τα οποία ζητείται από δύο ανεξάρτητες Αρχές ειδικού βάρους να γίνουν φύλλο φτερό τα οικονομικά του ιδρύματος που καταδεικνύεται ότι η έρευνα διατάχθηκε, ποιες ήσαν οι ενδείξεις ή οι καταγγελίες που βάσιμα ανώτατοι έμπειροι κρατικοί λειτουργοί, πίστεψαν ότι μπορεί να υπάρχει φοροδιαφυγή ή και ακόμα διακίνηση μαύρου χρήματος; Να κατατεθούν οι καταγγελίες.

         Ποιοι διενήργησαν τον έλεγχο;

         Γιατί τόσο μεγάλη χρονική καθυστέρηση;

         Υπάρχει όντως νέα εντολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής που αφορά έλεγχο από μηδενική βάση σε εμβάσματα και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών;

         Ποιοι έχουν χρεωθεί την υπόθεση;

14 σκέψεις σχετικά με το “Τρεις εντολές ελέγχου,κανένα πόρισμα…για το ίδρυμα Παπανδρέου!

 1. με την ευκαιρία, μήπως μάθαμε τίποτα για τον έλεγχο στα ταμεία του παστοκ ?????

  γιουχααααααααααααα πράσινα ρεμάλια με τους πολαν σωματοφύλακες

  Μου αρέσει!

  1. Είναι το ίδιο με τον κλέφτη Μπερλουσκόνι της Ιταλίας που αν τον δικάσουν-τιμωρήσουν, θα ρίξει την κυβέρνηση και βρίσκονται ακόμη άνθρωποι που αυτός τον άνθρωπο ψηφίζουν. Το ίδιο με τον Βενιζέλο- Σαμαρά και τον φόβο ανατροπής κυβέρνησης.

   Μου αρέσει!

 2. Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ

  ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΨΙΘΥΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

  ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛ(Η)ΣΤΗ ΚΡΑΞΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ

  ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΤΟΤΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ

  ΜΟΧΘΗΡΟΙ ΕΙΣΑΣΤΑΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΤΟΝ

  ΟΠΟΙΟ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΑΣ ΕΣΠΡΩΞΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ

  ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΟΠΟΘΗΣΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

  ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ? ΕΚΑΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΑΡΚΑΔΕΣ

  ΕΤΡΕΧΑ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ , ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ, Κ.Λ.Π. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

  ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΩ ΣΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

  ΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ Δ.Ν.Τ. ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΚΑΤΙ

  ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Κ.Λ.Π , Κ,Λ,Π

  ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΕΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΕ ΦΑΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ

  ΚΟΥΒΑΔΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΕΥΤΡΑΦΗΣ Ο ΠΑΝ-ΚΑΛΟΣ.?

  ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΓΙΕΛΤΣΙΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΗ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ

  ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΗ .

  ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΘΗΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ . ΤΟΜΑΡΙΑ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ

  ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ISTAMPOYL ΗΘΕΛA NA ΠΩ .

  Μου αρέσει!

 3. καποιος να μας πληροφορησει περι του αληθινου ΣΚΟΠΟΥ αυτων των «Ιδρυμάτων» Παπανδρέου, Καραμανλη, κλπ.
  Υποψιαζομαι οτι, όντας ΜΚΟ, χρηματοδοτουνται απο το Κράτος (δλδ ΕΜΑΣ ). Ισως να κατέχουν και κανένα «κληροδότημα Εθναρχικο» !!
  Αφηνοντας την μνημη μου να κανει «fast back» (παλιας τεχνολογίας κασετα μαγνητοφώνου) θυμηθηκα τον σάλο που δημιουργήθηκε με την εριδα για την κατοχη του «Αρχειου του Ανδρέα» μεταξυ Μιμης, ΠΑΣΟΚ και κορης Παπανδρέου συζυγου Κατσανεβα (;;; …ισως κανω λαθος) .
  Τελικα, που κατέληξε αυτο;; …στο «Ιδρυμα» ;; ..τι περιέχει;; … μηπως πληροφορίες πολιτικης εκμεταλλευσης (να μην το πω αλλιώτικα) ;; που κανει τον κατοχό του δυνητικο «πρωθυπουργό της Ελλαδας» ;;

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.