Sprider Stores: Σταματά την λειτουργία της με ανακοίνωση χαστούκι για κυβερνηση, κόλαφο για τις τραπεζες…

20130930-214213.jpg

…που ομως συνεχίζουν να δανείζουν τα καταρρέοντα συγκροτήματα του τύπου.

Οι δόλιοι και άσχετοι λενινιστές, σοσιαληστές και εκσυγχρονιστές του ΥΠΟΙΚ, παρέα με τους αγράμματους, εγωπαθείς «φιλελεύθερους» καταστρέφουν την πραγματικη οικονομία…
Δελτίο Τύπου
Αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων της Sprider Stores

Η εταιρεία Sprider Stores γνωστοποιεί στους πελάτες, τους συνεργάτες της και το επενδυτικό κοινό, ότι από την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου 2013 αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων της Εταιρείας. Βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση. Παράλληλα, η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας η οποία έχει πλήξει σημαντικότατα και τον κλάδο μας, ο περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, η
αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, οι καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στις κεντρικές αποθήκες και εγκαταστάσεις της εταιρείας, η άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να μας αποζημιώσουν έστω και μερικώς, αλλά και η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε προμηθευτής της Sprider Stores, επιδείνωσαν επιπρόσθετα την κατάσταση και οδήγησαν την εταιρεία στην συγκεκριμένη απόφαση.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας γόνιμης και επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας 30 και πλέον ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία, βασισμένη σε ένα πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης, επεκτάθηκε σημαντικά στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, καλύπτοντας αποτελεσματικά τις ανάγκες ένδυσής και υπόδησης των νοικοκυριών κάθε χώρας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχειρηματικής της διαδρομής, η Sprider Stores υπήρξε υπεύθυνο μέλος της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και δυναμικό κομμάτι της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας. Δημιούργησε εκατοντάδες θέσεις εργασίας, επένδυσε εκατομμύρια ευρώ σε υποδομές και καταστήματα, πλήρωσε φόρους και συνεισέφερε ευρύτερα στην οικονομία τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, προχώρησαν στη διεξοδική μελέτη και διερεύνηση κάθε πιθανής λύσης που θα μπορούσε να αποτρέψει την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. Πραγματοποιήθηκαν επαφές με επενδυτές και τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ωστόσο το ευρύτερο περιβάλλον ύφεσης, οι ασφυκτικές συνθήκες έλλειψης ρευστότητας αλλά και η ουσιαστική άρνηση στήριξης από την πλευρά των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κατέστησαν όλες τις προσπάθειες άγονες.

Έχοντας καταφέρει να αναδιαρθρώσουμε ουσιαστικά το δίκτυο πωλήσεων μας, αλλά και το κόστος λειτουργίας μας, διαθέταμε όλα τα εχέγγυα ώστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε σε ένα βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης. Δυστυχώς η ταμειακή ασφυξία στην οποία καταδικαστήκαμε δεν κατέστησε δυνατή την ομαλή τροφοδότηση των καταστημάτων μας με εμπόρευμα και έθεσε τα θεμέλια για την οριστική διακοπή της λειτουργίας τους.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την ευρύτερη εταιρική οικογένεια της Sprider Stores, η εταιρεία θα εστιάσει όλες της τις προσπάθειες και θα συμπράξει με κάθε τρόπο, στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς το προσωπικό.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες από πλευράς ρευστότητας, η Sprider Stores θα παραμείνει ένας υπεύθυνος φορέας και θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται στα πρότυπα υψηλής αξιοπιστίας και επιχειρηματικής ηθικής που την χαρακτήρισαν όλα αυτά τα χρόνια, τιμώντας όσο είναι εφικτό τις υποχρεώσεις της. Προς το σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο η καθ’ όλα σημαντική πάγια περιουσία της εταιρείας με βασικό γνώμονα την ικανοποίηση των εργαζομένων και των λοιπών πιστωτών όπως ο νόμος ορίζει.

Έχοντας συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για πάνω από 3 δεκαετίες, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα ανώτατα και ανώτερα διοικητικά στελέχη αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι της Sprider Stores, αισθάνονται υπερήφανοι για την πορεία της εταιρείας και για την ανάδειξή της στην μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική αλυσίδα λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης. Ανεξάρτητα από τους συγκυριακούς παράγοντες που στάθηκαν εμπόδιο στη λειτουργία της, τα χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που εμπιστεύτηκαν το όνομα Sprider Stores όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν έμπρακτη επιβεβαίωση της επιτυχίας της εταιρείας.

29 σκέψεις σχετικά με το “Sprider Stores: Σταματά την λειτουργία της με ανακοίνωση χαστούκι για κυβερνηση, κόλαφο για τις τραπεζες…

   1. Μπα! Ο μελισσοκομος εχει γνωσεις, μερακι για δουλεια, αγαπαει τη φυση και τις μελισες του, αντεχει στον πονο. Αυτο που λες εσυ μαλλον για μελισουλα το κοβω και μαλιστα αρσενικη

    Μου αρέσει!

 1. Tα εχω πει απο την αρχη παιδακια η δραχμη ειναι μονοδρομος , μαθετε την τεχνικη επιβιωσης θα σας χρειαστει
  Αρχιστε με μια τσαπα και ενα μικρο λαχανοκηπο για εξασκηση ,οι εμπειριες που θα αποκομεισετε θα ειναι πολυτιμες για το μελλον

  Μου αρέσει!

  1. αν δεν εφαρμοστεί ο NESARA law στην Αμερική

   ανοίξτε το γμμνο διαδίκτυο και μάθετε τι είναι ο NESARA law

   υπάρχουν 85 500 αναφορές γι αυτό το θέμα στο διαδίκτυο

   διαδώστε το στους φίλους σας να ξυπνάνε

   δεν πρέπει κανένας Έλληνας να κοιμάται πιά, ούτε οι αγράμματοι χωριάτες

   Μου αρέσει!

 2. ΟΧΙ ΑΛΛΟ SUS-SEX STORY, ANTΩΝΑΚΗΗΗΗΗ!…..

  ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ, ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΝΑΜΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ!….

  ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ! ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΜΑΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ…..

  Μου αρέσει!

 3. Δεν τους βγήκε κι αυτή η φωτίτσα*,γμσετα που λένε….
  * http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=178063&catid=3
  Κρατικοδίαιτη ιδιωτική πρωτοβουλία κι εγώ άμα λάχει γίνομαι πούστης με ξένο κώλο.

  btw,κλαψιάρικα στόρυς,πόσο κάνουν στην αγορά εκεί έξω;

  Μου αρέσει!

 4. Sprider Stores. Αργυρός. Τώρα κλαίνε όλα τα αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια.

  Σορτάραν τα ΜΑΚΛΩ μαζί με τον Ζούλοβιτς την εποχή του Χρηματιστηρίου που

  αντανακλούσε την επιτυχία της Οικονομίας του Δάκου. Από 230 δραχμές πούλησε

  στις 7500 χιλ.

  Μιλάμε για ηθικότατο Επιχειρηματία. Τους Εργαζόμενους θα τους αποζημιώσει?

  Ξέχασα….. Πρώτα πρέπει να πληρώσει τα δεδουλευμένα τους

  Μου αρέσει!

 5. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΝΩ ΕΚΑΝΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΤΙΣΤΑΣ ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΠΟΥ ΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΨΗΝΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΤΕΙ ΤΗ ΖΙΓΟΥΛΗ ΔΙΕΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΜIΑΚΑ ΤΟΥ ΡΟΥΧΑ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.

  ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΜΑΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ, ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΝΕΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ SUCCESS STORY OF GREECE.

  YES WE CAN!

  Μου αρέσει!

  1. Ζητω το καλο Σαμαρα, που οπως εφερε το Αλμπανο στο Ελλαντα, τα φερει επενδυσεις απο Ουγκαντα….με βοητια απο αμερικανο φιλο μαυρο σκουρο με λαχανι μπλουζακι, Ομπαμια….

   Μου αρέσει!

 6. Πολλά έχουμε να δούμε ακόμη, αλλά ……στου κουφού την πόρτα, πάρε την πόρτα και φύγε !!!!! Διαπιστωμένο φίλοι της σελίδας : δεν εννοούμε ακόμα να καταλάβουμε το τι βρώμικο παιχνίδι παίζεται εις βάρος όλων μας (πλην δοσίλογων, διορισμένων και ξεπουλημένων όπως πάντα), ίσως να μην το θέλουμε και εμείς γιατί δεν το χωράει ο νούς μας…τι να πώ …. κοντά – σιμά είναι η μέρα που θα το καταλάβουμε με οδυνηρό δυστυχώς τρόπο….ίδωμεν

  Μου αρέσει!

 7. Στους ασχετους και τα λαμογια,θυμιζω ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ του Σακη Χατζηϊωαννου:

  3/4/2012

  Εισαγγελέας: Προσχεδιασμένη η πυρκαγιά στα Sprider Stores στην Ανθούσα για να πάρουν την αποζημίωση 16 εκατ. ευρώ

  – Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο, υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος, επιφάνειας 20.000 τ.μ.
  – Η φωτιά τον Φεβρουάριο του 2012 είχε αποδοθεί από τον Τύπο σε «κουκουλοφόρους ταραξίες»
  – Η Πυροσβεστική τότε είχε εντοπίσει απενεργοποίηση μέρους του συστήματος ασφαλείας πριν τον εμπρησμό
  – Η πυρκαγιά αυτή στην Ανθούσα ήταν η τέταρτη σε εγκαταστάσεις της Sprider Stores

  Για προσχεδιασμένο εμπρησμό κτιρίου της αλυσίδας Sprider Stores στην Ανθούσα, τον περασμένο Φεβρουάριο, με σκοπό την είσπραξη του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου, κατηγορούνται τα τότε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος –έπειτα από σχετική έρευνα που διενεργήθηκε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χαρ. Λακαφώσης, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των Σάββα και Αθανάσιου Χατζηιωάννου καθώς και κατά των υπόλοιπων μελών της τότε διοίκησης της εταιρίας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό, της απάτης σε βάρος ασφαλιστικών εταιριών, καθώς και της απόπειρας απάτης. Απήγγειλε επίσης κατηγορίες για έκρηξη και εμπρησμό σε τέσσερις συνεργάτες της επιχείρησης που φέρονται να εμπλέκονται στην προσχεδιασμένη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, πυρκαγιά.

  Η καταστροφική πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου 2012 και αρχικώς είχε αποδοθεί από τον Τύπο σε «κουκουλοφόρους ταραξίες» που είχαν προκαλέσει επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ως αντίδραση στην ψήφιση του μνημονίου. Οι πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό ανέφεραν ότι οι «κουκουλοφόροι» αφού χτύπησαν και έδεσαν τον φύλακα του χώρου -που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο- προκάλεσαν πολλαπλές εστίες φωτιάς με κυριότερες και πλέον κρίσιμες για την καταστροφή, αυτές στη δεξαμενή πετρελαίου και στο χώρο με τις ηλεκτρογεννήτριες και το σύστημα πυρανίχνευσης.

  Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο, υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος, συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ.

  Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, ο εισαγγελέας θεωρεί ότι στόχος της όλης καταστροφικής επιχείρησης εμπρησμού, ήταν η είσπραξη ασφαλιζόμενου ποσού ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρία, μετά την καταγραφή των ζημιών, είχε ανακοινώσει ότι το κόστος της καταστροφής σε εμπορεύματα και πάγιο εξοπλισμό -που ήταν πλήρως ασφαλισμένα σε 4 ασφαλιστικούς ομίλους- ξεπερνούσε τα 15 εκατ. ευρώ.

  Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας διέταξε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για συγκεκριμένα πρόσωπα από την οποία προέκυψε ότι οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορουμένους για τον εμπρησμό, την επίμαχη μέρα και ώρα εκδήλωσης της φωτιάς κινούνταν στη συγκεκριμένη περιοχή. Η εισαγγελική έρευνα επίσης φαίνεται να αξιοποίησε σημαντικές αντιφάσεις που προέκυψαν στις καταθέσεις των εμπλεκομένων.

  Για την υπόθεση της συγκεκριμένης πυρκαγιάς εξαρχής διατυπώθηκαν σοβαρά ερωτηματικά από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων της Πυροσβεστικής, εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε απενεργοποιηθεί μέρος του συστήματος ασφαλείας λίγο πριν από τον εμπρησμό.

  Η δικογραφία για την υπόθεση έχει ανατεθεί στον 21ο Τακτικό Ανακριτή ο οποίος, αφού μελετήσει τα στοιχεία, αναμένεται να καλέσει τους κατηγορουμένους σε απολογία.

  Η πυρκαγιά στο κτίριο της Ανθούσας ήταν η τέταρτη που είχε σημειωθεί σε εγκαταστάσεις της Sprider Stores. Είχαν προηγηθεί η φωτιά, το 2004, σε αποθήκη της εταιρίας στον Άλιμο, και το 2008 οπότε κάηκαν το κατάστημα της Λυκόβρυσης αλλά και αυτό της Ερμού (τότε είχαν καεί πολλά καταστήματα μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου).

  Mετά τη δημοσίευση του θέματος ο κ. Αθανάσιος Χατζηιωάννου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sprider Stores Α.Ε. προέβη σε δήλωση, με την οποία δηλώνει πως ουδεμία σχέση έχουμε με τους εν λόγω ισχυρισμούς.

  ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΑΤΑ!

  Μου αρέσει!

  1. Mουρουτειον Τρολ που εχεις το ακαταλογιστο , τα απατεωνιστικα κολπα των επιχειρηματιων δεν ενδιαφερουν την κοινη γνωμη , αλλα οτι θα βρεθουν αλλοι 1000 εκτος αγορας , δηλαδη καπου 4000 ανθρωποι με τις οικογενειες τους , κατ επεκτασιν επηρεαζουν και εσοδα του κρατους
   Λιγοτερες εισφορες ,μειωση καταναλωσης , πτωση τζιρου , ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και κλεισιματα μαγαζιων και παει λεγοντας

   Μου αρέσει!

   1. Την κοινή γνώμη μπορεί να μην την ενδιαφέρουν οι απατεώνες επιχειρηματίες, γιατί πολύ εύκολα ξέρουμε να ρίχνουμε το φταίξιμο στην «κρίση» & στον Σαμαρά & στον Βενιζέλο & τη ΧΑ & τον οποιονδήποτε άλλο εκτός απ´το ΛΑΜΟΓΙΟ Έλληνα επιχειρηματία που έπαιρνε απλόχερα δάνεια απ´τις κωλοτράπεζες για να «αναπτυχθεί» & αφού δεν του βγήκε άρχισε να καίει κτήρια για να παίρνει τις ασφάλειες (για το οποίο φυσικά δεν ήξερε τίποτα κανένας στο ΔΣ!) και κλείνει χρωστόντας εκατομμύρια ευρώ σε υπαλλήλους & προμηθευτές!

    Κατά τα άλλα φταίει η κρίση…!
    Πώς ήρθε η κρίση κάνεις δεν έχει καταλάβει όμως

    Μου αρέσει!

   2. Εαν η αληθεια χρειαζεται ενα ¨Μουρουτειο¨τρολλ για να σου φανερωθει,ή Βλακας εισαι ή κουτοπονηρος.
    Τραβα αλλου να ξερασεις τις π@π@ριες σου,κι ασε τους φυσιολογικους ανθρωπους ησυχους εξω απο τις φαντασιοπληξιες σου.
    Για να ακριβολογουμε,τραβα δουλεψε αρχιτεμπελαρα κι ασε τα κροκοδειλια δακρυα για τις λαμογιες του Σακη και του Σαββα.
    Το σαπισες το πληκτρολογιο μιλαμε.

    ΥΓ
    (Και ασχετος και λαμογιο ενα πραμα)

    Μου αρέσει!

  2. Οι επιχειρηματίες της πράσινης «ευφορίας» είναι γνωστοί.
   Ο/η Θάλασσα έχει δίκιο: πόσοι νέοι άνεργοι προστίθενται καθημερινά ;

   Μου αρέσει!

 8. Κα ο Φωκάς στην Θεσσαλονική άλλους 300. Και η ανηφόρα της γραμμής των ανέργων, δεν έχει κλείσει ακόμα. Πότε τελειώνει η τουριστική περίοδος; Τώρα στα κοντά. Θα μας πούνε στις αρχές Νοεμβρίου πόση είναι η ανεργία ή θα την κάνουν μουλωχτή. Όλη η Ελλάδα μια παρέα.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.