320.000 ευρώ στην κόρη της Ντόρας από τον Ερυθρό Σταυρό

ΣΚΑΝΔΑΛΟ : ΠΩΣ «ΜΟΙΡΑΖΕ» Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ

Aμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε η κόρη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων. Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον οργανισμό επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη (φωτό), μέσω απευθείας αναθέσεων και υπογραφής συμβάσεων, χωρίς προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων.

Πράξεις που ερευνώνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Αιχμή αυτής της σχέσης υπήρξε η διαφημιστική προβολή του ετήσιου Πανελληνίου Εράνου του Ερυθρού Σταυρού, έργο για το οποίο η επιχειρηματίας έλαβε μόνο κατά τη χρονιά του 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από το υστέρημα των πολιτών! Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε πόρισμα-φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, για το οποίο είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε σχέση με τα πεπραγμένα της διοίκησης Μαρτίνη, αναφορικά με τη διενέργεια του Πανελληνίου Εράνου και τη διαχείριση των εσόδων. Κεντρικό σημείο στην έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου για τον έρανο του 2009, ύστερα από εντολή του γενικού επιθεωρητή, κ. Μιχάλη Σαμπατακάκη, αποτελεί το καθεστώς συνεργασίας του οργανισμού με την εταιρεία, AIA RELATE Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της οποίας είναι η κυρία Μπακογιάννη. Ειδικότερα, το 2009 συγκεντρώθηκαν από προσφορές συμπατριωτών μας συνολικά 1.357.073,89 ευρώ, με το καθαρό ποσό να είναι τελικώς της τάξης του 1.045.038,62 ευρώ.

Αιτία, η μεγαλύτερη δαπάνη των εξόδων, αυτή της διαφημιστικής προβολής του εράνου που ανατέθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία αντί του ποσού των 235.476,69 ευρώ. Το έργο αυτό περιελάμβανε δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ και μετάδοσή του σε επιλεγμένους σταθμούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τους επιθεωρητές, «το ύψος της ανωτέρω δαπάνης κρίνεται αρκετά υψηλό και θα πρέπει ο ΕΕΣ να αξιολογήσει αν είναι αποδοτική σε σχέση με την αύξηση του προϊόντος του εράνου. Εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, η δαπάνη αυτή θα πρέπει να μειωθεί ή να εξαλειφθεί».

Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι διαπιστώθηκε πως «δεν τηρήθηκε οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία για την προβολή του εράνου έτους 2009, όπως περιγράφεται στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 11817/21.09.2005 απόφαση του ΚΔΣ/ΕΕΣ για “δαπάνες από 200.000 ευρώ και άνω, θα γίνεται ανοικτός διαγωνισμός με δημοσίευση στο Επιμελητήριο και στο δήμο Αθηναίων”».

Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη εκτός της προβολής του εράνου την πενταετία 2006-2011 «έτρεχε» και τον γενικότερο σχεδιασμό επικοινωνιακής πολιτικής, την ανάπτυξη εταιρικής εικόνας και διαχείρισης φήμης, τη διαχείριση κρίσεων και την εκπόνηση προγραμμάτων ενεργοποίησης της εσωτερικής επικοινωνίας συνολικά του ΕΕΣ. Η από 4/9/2006 σχετική σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ του οργανισμού και της AIA RELATE A.E., ύψους 84.000 ευρώ ετησίως, υπογράφηκε λίγους μόνο μήνες μετά τη σύσταση της εταιρείας στην οποία συμμετείχε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ο γιος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, νυν δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Κώστας Μπακογιάννης. Η σύμβαση αυτή, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, «έχει ημερομηνία υπογραφής προγενέστερη της απόφασης του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ και παρατάθηκε για 4 έτη μέχρι 31.08.2011 έναντι ποσού 352.800 ευρώ». Μάλιστα, «στα συμφωνητικά παράτασης που μας χορηγήθηκαν δεν αναφέρεται εγκριτική απόφαση του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ». Αυτή η πλευρά των δραστηριοτήτων του ΕΕΣ έχει αποτελέσει, εκτός της δικαστικής διερεύνησης, και αφορμή διεθνούς διασυρμού της χώρας μας. Ηδη από την αρχή του έτους ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει γίνει αποδέκτης επιστολής-καταπέλτη της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού στην οποία γίνεται αναφορά για την άρνηση της διοίκησης Μαρτίνη για παροχή των οικονομικών στοιχείων του ΕΕΣ στη διεθνή ομοσπονδία, βάσει των καταστατικών του υποχρεώσεων. Σε αυτό το κλίμα η Δικαιοσύνη καλείται να ορίσει το προσεχές διάστημα προσωρινή διοίκηση στον «ακέφαλο» οργανισμό, μετά την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου του, ώστε να αλλάξει σελίδα στην ιστορική του διαδρομή.

Ερανος για… μισθοδοσία και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

O έλεγχος για το αν τα απολογιστικά στοιχεία του εράνου ήταν σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στο ισχύον νομικό-θεσμικό πλαίσιο έφερε στο φως και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΕΣ, το1877, οι βασικοί σκοποί και στόχοι του οργανισμού σε καιρό ειρήνης είναι η αρωγή και η συμπαράσταση στα θύματα θεομηνιών και επιδημιών, καθώς και η αυτόνομη ή σε συνεργασία με το κράτος και κοινωνικούς φορείς ανθρωπιστική δραστηριότητα. Επιπλέον, όπως ορίζεται στη σχετική υπουργική απόφαση χορήγησης άδειας για τη διενέργεια του εράνου, «το καθαρό προϊόν του εράνου θα διατεθεί αποκλειστικά για τους εθνικούς κοινωφελείς και ανθρωπιστικούς σκοπούς του ΕΕΣ». Παρ’ όλα αυτά, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι «η διάθεση του προϊόντος του εράνου δεν αφορά αποκλειστικά εθνικούς κοινωφελείς και ανθρωπιστικούς σκοπούς όπως ορίζονται στη χορήγηση άδειας, αλλά σε δράσεις ευρύτερου αντικειμένου, όπως μισθοδοσία προσωπικού, χορηγίες σε ιδρύματα, συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων ιεράς μονής, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κ.ά.». Μεταξύ αυτών και η αθλοθέτηση βραβείων φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ποσού 131.495,20 ευρώ. Ο Ερυθρός Σταυρός δηλαδή με τα χρήματα που έδωσαν οι Ελληνες πολίτες για αναξιοπαθούντες πρόσφερε 26.000 ευρώ στην ελληνική ταινία άνω των 45΄ που απέσπασε το βραβείο κοινού και αντίστοιχα 18.000 ευρώ στην ταινία με διάρκεια μικρότερη των 45 λεπτών.

Του Μανόλη Γαλάνη

Πηγή:newmoney.gr

38 σκέψεις σχετικά με το “320.000 ευρώ στην κόρη της Ντόρας από τον Ερυθρό Σταυρό

  1. ( ….Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον οργανισμό επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη μέσω απευθείας αναθέσεων και υπογραφής συμβάσεων….)

   Η συγκάλυψη που επιχειρήθηκε επί πολλά έτη στην υπόθεση του σκανδάλου της Siemens φαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί

   Ενώ η χώρα μας είναι στο κόκκινο, η Δικαιοσύνη , οι οικονομικοί εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ εξακολουθούν να αφήνουν ελεύθερους τους μεγαλοφοροφυγάδες και σπεκουλαδόρους, χωρίς καθόλου τύψεις και χωρίς καμία ντροπή.

   Επειδή όταν η τράπουλα ανοίγει, τα φύλλα έχουν ονοματεπώνυμο, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι:
   -Τα εγκλήματα της συμμορίας του μνημονίου, δεν παραγράφονται.
   -Τα εγκλήματα της λίστας Λαγκάρντ, δεν παραγράφονται.
   -Τα εγκλήματα των μιζαρπαχτικών φίλων των ΜΙΖΟ-ΦΟΡΑΚΙΔΩΝ δεν παραγράφοντε.

   Πλέον κάθε ρόλος ταυτίζεται με πρόσωπο.
   Κάθε πρόσωπο πρέπει να επιλέξει εάν θα μείνει στην ιστορία ως εφιάλτης για να χαρεί μία θεσούλα στην λίστα των αρχηλησταρχών ή μία βαλιτσούλα ή εάν θα υψώσει ανάστημα για να γίνει ιστορική προσωπικότητα.

   Μου αρέσει!

   1. Aγαπητέ Πολίτη, ζω κι ονειρεύομαι για την ημέρα τη λαμπρή που θα κληθούν να απολογηθούν οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων που κατέγραψες.

    Μου αρέσει!

   2. ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ,ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΤΟΥ ΞΕΠΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ …

    Μου αρέσει!

   3. Είναι καθολική η γνώμη, ότι σε αυτόν τον τόπο μετράει μόνο, όποιος έχει “σχέσεις”, “γνωριμίες”, “μέσα” και παρτίδες με την οικογένεια του Μήτσο-Ντόρα-Κούλα !!!

    Μια μεγάλη και βρόμικη «αλυσίδα» σχέσεων πολλών και βρομερών «κρίκων»

    Χαριστικές πράξεις, προώθηση με κάθε τρόπο “ημετέρων”, αδίστακτες και σαφώς παράνομες επεμβάσεις και παρεμβάσεις στη λειτουργία των θεσμών, καταστρατηγήσεις του Συντάγματος και των νόμων, περιφρόνηση προς αυτό που υποστηρίζουν ότι χτίζουν- τη δημοκρατία.

    Ευτυχώς που στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα ελάχιστοι δημοσιογράφοι που φοράνε παντελόνια….και τολμουν και γράφουν την ΑΛΗΘΕΙΑ!

    Μου αρέσει!

   4. Ήγγικεν η ώρα – Θαρσείν χρεί!

    Μόνο σ’ αυτή την χώρα η συγκάλυψη των σκανδάλων των πολιτικών αποτελεί νόμο του Κράτους (Νόμος περί ευθύνης υπουργών).
    Μόνο σ’ αυτή την χώρα όποια εξεταστική επιτροπή και αν γίνει καταντάει παρωδία.

    Μόνο σ’ αυτή την χώρα πολιτικοί που αποδεδειγμένα χρηματίζονταν από πολυεθνικές εξακολουθούν και γυρνάνε ελεύθεροι.

    Όταν οι πολιτικοί μας θεωρούν απολύτως φυσιολογικό να οικειοποιούνται ανώτατα στελέχη δημόσιο χρήμα, όταν οι ηγέτες επιτρέπουν την ατιμωρησία, όταν οι πολιτικοί καλύπτουν ο ένας τον άλλον, τότε η χαλάρωση των ηθών, η διάβρωση των θεσμών, είναι εύκολο να γίνουν.

    Μου αρέσει!

   5. Dyspistos είπε

    Οκτωβρίου 3, 2013 στις 3:59 μμ
    Aγαπητέ Πολίτη, ζω κι ονειρεύομαι για την ημέρα τη λαμπρή που θα κληθούν να απολογηθούν οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων που κατέγραψες.
    _____________
    το δικό μου όνειρο (συνέχεια του δικού σου) είναι να τους δω σιδηροδέσμιους από ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αντάξια του ρόλου της.
    Και το δικό μου όνειρο συνεχίζεται με επαναπατρισμό των διωγμένων Ελληνόπουλων απ΄αυτούς τους χαραμοφάηδες.
    Και συνεχίζεται με την ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ να σφύζει από ΖΩΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

    Μου αρέσει!

  2. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ!
   ΣΥΝΗΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ..ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!!!!
   ΑΣΤΑ….

   Μου αρέσει!

 1. Αποδεδειγμένο από τη ζωή : όλοι οι φανατικοί νεοφιλελεύθεροι ζουν και βασιλεύουν με λεφτά του δημοσίου ή με μίζες για να ληστέψουν κάποιοι το δημόσιο ή με προμήθεια που παίρνουν από τους λεφτάδες για να νομοθετούν κατά παραγγελία τους.

  Τη λέξη δουλειά και επιχειρηματικότητα δεν την ξέρουν και δεν την κατανοούν και γιαυτό τους βάζουν σε θέσεις κλειδιά για να κτυπήσουν κάθε δικαίωμα στην εργασία και την επιχειρηματικότητα. Παράσιτα του κερατά, που τα ακριβοπληρώνουμε και από πάνω για να μας καταστρέφουν.

  Μου αρέσει!

 2. Αν δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδιακασίες που προβλέπονται , οι υπεύθυνοι , όποιοι και αν είναι ,να παραπεμθούν στη Δικαιοσύνη.

  Αν ισχύουν τα ανωτέρω , οι βουλευτές της αντιπολίτευσης γιατί δεν φέρνουν το θέμα στη βουλή και οι δημοσιογράφοι γιατί δεν ασχολούνται και με αυτό????

  Μου αρέσει!

  1. ΑΠΟ ΚΑΚΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΚΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΓΕΝΝΙΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΦΥΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ .

   «ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ…»

   ΤΩΝ ΑΠΛΗΣΤΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ KAI TA EΓΓΟΝΙΑ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΟΛΑ !!!

   ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ .
   ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΑΠΛΗΣΤΟΙ
   ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕ
   Ο ΛΑΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.. .

   ΑΡΕ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΡΟΜΠΑ ΚΥΡΙΑ…

   ΑΧ ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ!!!

   ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΕΙΚΟ ;

   ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚO-MΠΑΚΟΓΙΑΝNΕΙΚΟ…

   Μου αρέσει!

  2. ΟΙ ΦΑΜΙΛΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΗ- ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

   Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ…

   ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΣ = NΤΟΡΑΚΙΣΜΟΣ = ΚΑΤΖΑΜΠΑΣΙΣΜΟΣ.

   ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ…

   Μου αρέσει!

 3. ΡΡΡέέέέέέ, όποια πέτρα κι’ άν σηκώσετε, στό Ελλλλλάντα,
  ΑΠΑΤΕΩΝΑ θά βρής από κάτω,
  (καί, – καρατσεκαρισμένο -, θά κραδαίνει και μιά ελληναράδικη Γαλανόλευκη,
  ΚΑΙ θά πιπιλάει καί τίποτις ελληνοβλακώδεις μεγαλοστομίες,
  γιά νά καλύπτει τήν ενδο-DNA-του, κουτοπονηροΓυφτιά…..). ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΕΡΑ.

  Στήν προκείμενη, οι Μητσοτάκουλες, ΣΑΣ φταίνε ?

  Ο ……..Μαρτίνης , ο ΉΡΩΑΣ, ο ερυθροΣταυρίτης, Ο, ο, Ο , μέ τίς μεγαλοστομίες,
  ΑΥΤΟΣ δέν τά μεθόδευε ?

  Καί στό κάτω – κάτω, τούς Μπακογιανναίους, (δημοσιογραφο-ΠΑΡΑΣΙΤΑ τού ΚΟΣΚΩΤΑ) , ΚΑΙ Διαφημισο-ΠΑΡΑΣΙΤΑ, ……
  ΠΟΙΟΣ τούς έκανε …ΗΡΩΕΣ ?? Ο ……Γερμανικός «Λαός» ?????

  Κακομοιραίοι ΜαχαλοΓυφτουλαίοι, ψιλικατζήδες απατεωνομάγειροι !
  Θά ψοφήσουμε τής πείνας, ρέέέέέέέ΄…..

  Μου αρέσει!

  1. Αναρωτιεμαι κυρ Ανυπαρκτε,πως εσυ ξεφυγες απο τον γενικο κανονα,αποτελωντας το προτυπο τιμιοτητας,αναρριχησης στα δωματα της εξουσιας με αξιοκρατικο τροπο,υστερα απο συνεχη σταδια εξετασεων,ποσο βασανιστηκες,ενας Θεος το ξερει.Τωρα ελυσα το αινιγμα,θα το ‘σκασες εξοριστος στο φεγγαρι,σωστος λαθρεπιβατης,σε κανα Καρατζαφεροδιαστημοπλοιο,περαστικο απο τα μερη σου,δεκαετια και βαλε,για να αγανακτεις με την ολη κατασταση,ειναι φυσικο,κινδυνευει να χαθει η παρθενικη,ψυχικη υποσταση σου,ουτε τα παιδια δεν εχουν την αγνοτητα σου.

   Μου αρέσει!

 4. …320.000 ευρώ στην κόρη της Ντόρας από τον Ερυθρό Σταυρό… (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 29-09-13 σελίσ 40+41)

  350.000 ΕΥΡΩ, ΜΕΣΩ PLACID BLUE, 5 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004… ( προίκα της «ΑΛΕΞΙΑΣ »ισως είχε πληρώσει η ΖΙΜΕΝΣ) Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

  Το Πρώτο Θέμα 31-05-09) επιμένει απολύτως και κατηγορηματικά στην πληροφορία, που δημοσιευσε στην πρώτη του σελίδα, ότι υπάρχουν έξι εμβάσματα αξίας 20 εκατ. μάρκων που εστάλησαν από τη SIEMENS Γερμανίας στην offshore εταιρεία MAYO.

  » ΦΑΣΟΥΛΙ ΤΟ ΦΑΣΟΥΛΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΚΟΥΛΙ »

  Ποιό το οικογενειάκο «πόθεν… έσχες του 2009 » της Ντόρας Μπακογιάννη…

  … Ο σύζυγος της “χήρας” Μπακογιάννη, απέκτησε το 2009 10.000 μετοχές σε ξένο νόμισμα στην Εθνική Τράπεζα, 2000 στην Automatic Data, 9000 στην Paycex Inc., 2500 στην Altria Group Inc, 4070 στην AT&TINC, 5000 στην Duke Energy Corp., 2000 στην Eli Lilly &Co, 29500 στην Ford Motor Co,2500 στην Johnson &Johnson, 5000 στην Kraft Foods Inc, 2500 στην Mc Donald’s Corp, 38800 στην Navios Maritime, 5000 στην Pfizer Inc, και 4370 στην Verizon Communication, συνολικής αξίας κτήσης 2.007.088,12 δολαρίων μερικά απο τα δηλωθέντα τα εισοδήματα του συζύγους της Ισίδωρου. (ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ … ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ … ΠΟΣΑ ;;;)

  Σε επίπεδο ακινήτων η κα Μπακογιάννη απέκτησε ….από γονική παροχή οικία 196 τ.μ. στην Γλυφάδα, ενώ διατήρησε δύο διαμερίσματα 88 και 248 τ.μ. στην Αραβαντινού, οικία 385 τ.μ. σε στρέμμα τεσσάρων στρεμμάτων στους Γοργιανάδες Καρπενησίου , ένα γραφείο 200 τ.μ. στην Αρεοπαγίτου και έξι αγροτεμάχια εκ των οποίων τα δύο 61 και 13 στρεμμάτων, στην Γαλλία…

  Για την Ντόρα που ευαγγελίζεται το μέλλον με αλήθειες, συνέπειες και αρχές, δεν έχουμε να πούμε τίποτα.

  Η Ντόρα κόρη του εφιάλτη φαταούλα Δράκουλα είναι…Για τα εγγόνια τι να πούμε …Τι να ομολογήσουμε !!!

  ( ΚΑΤΑ ΜΑΝΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΗ ΚΑΤΑ ΓΥΙΟ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΑ …)

  Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στις υποθέσεις των σκανδάλων της τελευταίας εικοσιπενταετίας θα βρεις από κάτω την O-CIA Οικογένεια του Μητσό- Ντόρα- Κούλα

  Την αμέτρητη οικογενειακή περιουσία της Δρακουλό-οικογένειας ,ίσως κάποια στιγμή την ψάξει η εθελοτυφλούσα Δικαιοσύνη, των Ζαγοριανών,των Παναγιωτοπουλαίων και των λοιπών εγκάθετων Ντορό-υποτακτικών

  Μου αρέσει!

 5. H ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΗΜΕΝΣ,ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥΣ,ΤΖΕΤΖΕΡΕΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΤΟΥ ΚΟΚΟ ΕΙΝΑΙ
  ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΚΡΑΤΟΣ.
  ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΤΑΥΤΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΥΣ
  ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ.
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ
  ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΣΠΕΡΝΕΙ
  ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΝΑ ΑΡΠΑΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ.
  ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΘΑ
  ΔΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΝ ΚΑΣΙΔΙ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟ ΚΑΙ ΜΙΧΟ ΝΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΜΑΖΙ
  ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΡΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

  Μου αρέσει!

  1. Απο την Πόλιν ερχομαι και στην κορφη κανέλλα!

   Πως καταφερες να βανεις μαζι στο καδρο , ως φωτο-κορνιζα το ΜιτσοΤακεικο και τον… Παναγιωταρο μονο ηλιθιος η προπαγανδα-μανατζερ, το καταφερνει! Και μαλλον για το πρωτο, δηλωνεις υποψηφιοτητα!

   Μου αρέσει!

 6. Ο/Η ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ 320.000 ΕΥΡΩ. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΦΥΛΑΚΩΝ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΜΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ λέει:

  Ποιος δεν θα πήγαινε εθελοντής 320.000 ευρώ το χρόνο;
  Η Αλεξούλα κάνει την καλή Σαμαρίτισσα κι οι πραγματικοί εθελοντές τους καλούς μαλάκες με τεράστια επιτυχία….

  Μου αρέσει!

 7. ΑΛΕΞΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.

  ΣΑΝ ΚΑΛΗ ΣΑΜΑΡΙΤΗΣΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ.

  Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΥΝΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗΜΙΤΗ.

  Μου αρέσει!

  1. Οσο φτωχος εισαι εσυ Δικερουλη,αλλο τοσο η γη γυριζει γυρω απο τον ηλιο,μη στενοχωριεσαι,αν και τα ψυχοσωματικα προβληματα σου σε συνοδευουν απο τη στιγμη της γεννησης σου,ο συνομιλητης του Θεου σε παρηγορει,με το παραπανω,παιρνοντας σε στην αγκαλια του,καθε βραδυ,κατι ειναι κι αυτο,ο υπνος σου γινεται,κομματι,γλυκος,οταν εχεις,τυχη βουνο σου ‘λαχε,τα Σαμαροπαραμυθια για νανουρισματα.

   Μου αρέσει!

 8. ΜΙΚΡΑ μαθηματα ΑΥΡΙΑΝΗΣ πολιτικης……..
  και λιγα….ρουφηξε…….
  σε ενα μαλακα λαο…….
  λιγα….που δεν την εχω σε…υποληψη…..

  Μου αρέσει!

 9. Εδώ έχουμε τον «άπαιχτο» πανηλίθιο και τρισάθλιο Γιωργάκη που τον πληρώνουμε ένα τσουβάλι λεφτά γιά να βρίσκεται στην Βουλή και αντί αυτού, τριγυρνάει σαν περιοδεύον «τσίρκο» ανά την υφήλιο και κοροϊδεύει τον κόσμο παίζοντάς τον προφέσσορα, η κόρη της Ντορούλας μας μάρανε ;;;;;; μαμά είναι, δεν θα νοιαστεί γιά το μέλλον της κορούλας της ;;;;; (τον γιό της είδατε πως τον φρόντισε….υπουργό τον καμάρωσε !!!!)…..

  Μου αρέσει!

 10. Γιατίδηλαδή στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΟΑΣΕ του 2008 στην Κερκυρα σε ποια εταιρεία ……. ειχε ανατεθεί απ ευθειας το κετερινκ απο την τοτε υπουργο Εξωτερικών; Ολα τα σφαζουμε ολα τα μαγειρεύουμε.Τι κανει νιαου νιαου; Οποιος το βρει κερδιζει ενα κουτι λουκουμια.

  Μου αρέσει!

 11. Επί πλέον : τι δουλειά κάνουν η σύζυγος και οι δύο κορούλες του «αξιότιμου» διορισμένου (!!!) υπουργού οικονομικών Στουρνάρα (μετ΄όνομα !!!!);;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Τι έχεις Γιάννη ; τι είχα πάντα !!!!! Το «πάρτυ» των λωποδυτών – σαλτιμπάγκων που το ΄παίζουν¨ πολιτικοί, μιντιάρχες, ολιγάρχες, δικαστικοί, δημοσιογράφοι κτλ, δεν τελειώνει παιδιά !!!! Εμάς τελειώνουν ……

  Μου αρέσει!

 12. afti i ikogenia mistotakidon pou efagan ton bakogiani giati tous enoxlouse asxima afti pou apo tin katoxi me maskes edosologousan enadion tis ellados mou kai kata diaboliko tropo afti i ikogenia dieki tin elladamou kai ego briskome xenitemenos exi sapisi to kefali bromai san tin sardela giati kai afti sardeles inai me lepia

  Μου αρέσει!

 13. Όλα και όλα η οικογένεια Μιζοτάκη έχει προσφέρει έργο στην Ελλάδα και πάντα αφιλοκερδώς !!

  320,000 ευρώ μόνο ?

  Τζάμπα πράμα !!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.