Πάλι στην βουλή η αποκάλυψη του Ολυμπία για την επιτροπή ξεπλύματος φοροοφειλετών του Παπακωνσταντίνου που ακόμα «λειτουργεί»…

Επανήλθε με νέα ερώτηση (και ΑΚΕ) προς τον υπουργό Οικονομικών, ο Γ.Γ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος στο θέμα της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, του άρθρου 70 και τούτο επειδή στα «μουλωχτά» η μνημονιακή κυβερνητική κοινοπραξία διευκολύνει δεκάδες επιφανείς επιχειρηματίες των MEDIA, εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και την προστασία που παρέχεται, να μεθοδεύουν την πλήρη απαλλαγή τους από τα φορολογικά φορτία του παρελθόντος και την περαιτέρω ενίσχυση… της τσέπης τους.

Την ώρα μάλιστα που οι απλοί πολίτες κινδυνεύουν με κατάσχεση καταθέσεων, μισθών συντάξεων, περιουσιακών στοιχείων ή
ακόμα και με φυλάκιση για μικροοφειλές στην εφορία, την ώρα που οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και το ποσοστό των ανέργων διογκώνεται καθημερινά.

Η πλέον τρανταχτή περίπτωση «στρίβειν δια του αρραβώνος» είναι αυτή της Επιτροπής Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών, γνωστής και ως «επιτροπής του άρθρου 70», που συστάθηκε (σ.σ. επί Γ. Παπακωσταντίνου) προκειμένου να ξεμπλοκάρει τα δικαστήρια από τις φορολογικές υποθέσεις, επιλύοντας εξωδικαστικά τις όποιες διαφορές, και τελικώς εξελίχθηκε σε νόμιμο φορέα φοροαποφυγής, καθώς στην περίπτωση προσφυγής του οφειλέτη σε αυτήν δεν υποχρεούνταν στην καταβολή του 50% του βεβαιωμένου φόρου, όπως στα δικαστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα πως, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους παράγοντες, τα ανείσπρακτα έσοδα υπολογίζονται σήμερα σε πάνω από 1,5 δις. ευρώ, ενώ προς διευθέτηση υποθέσεις ξεπερνούν τις 700.

Εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, έμποροι και μεγαλοεκδότες βρίσκονται ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν προσφύγει στη συγκεκριμένη επιτροπή.

Ακολουθούν πλείστες όσες περιπτώσεις δημοσιογράφων και εκδοτών που έχουν παράλληλα «τρεξίματα» και με το ΣΔΟΕ. Όσον αφορά τις ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ εταιρίες, Media Mark, Makro, κλπ είναι αυτές με τα υψηλότερα προς διευθέτηση ποσά.

Πόσες και ποιες περιπτώσεις εξετάσθηκαν θετικά και ποιες απερρίφθησαν; Να κατατεθεί πίνακας που να εμφανίζει την επωνυμία, το ύψος του βεβαιωμένου φόρου και το τελικό ποσόν της εξωδικαστικής επίλυσης- συμφωνίας.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πάλι στην βουλή η αποκάλυψη του Ολυμπία για την επιτροπή ξεπλύματος φοροοφειλετών του Παπακωνσταντίνου που ακόμα «λειτουργεί»…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.