Με μέθοδο «χρυση αυγη» μετα τις Σκουριές ο εθνικός εργολάβος εξοντώνει και τους αγωνιστές των διοδίων! Τι δεν κατάλαβες; Πρεπει να έρθει και η Κερατεα για να καταλάβεις;

20131008-213948.jpg

Τι γραφαμε; Νόμος ειναι το δικιο του Εργολάβου

Επιστολή των διωκόμενων κατοίκων της Β.Α. Αττικής, για υποθέσεις σχετικά με τα διόδια!
Αγαπητοί φίλοι, φίλες, συναγωνιστές, συναγωνίστριες, πολίτες μιας «διωκόμενης» χώρας,

Με την επιστολή αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την επικείμενη δίκη στις 23/10/13 των συναγωνιστών του κινήματος ενάντια στα διόδια της B.A. Aττικής.

Το κατηγορητήριο έχει συνταχθεί ύστερα από μήνυση της εταιρείας Νέα Οδός ΑΕ, που εκμεταλλεύεται και έχει αναλάβει την
συντήρηση, λειτουργία και κατασκευή του τμήματος της εθνικής οδού από Μεταμόρφωση έως Σκάρφεια (Αθήνα-Λαμία), καθώς και της Ιονίας οδού.
Από τις πρώτες ημέρες του 2009, όταν ο κόσμος της B.A. Aττικής συνειδητοποίησε ότι ξαφνικά η περιοχή μας έχει αποκλειστεί με
μπάρες και εισπράκτορες διοδίων, χωρίς ασφαλείς εναλλακτικές διεξόδους μετακίνησης, αυθόρμητα συμμετείχε σε πολυπληθείς συνελεύσεις και δράσεις και ξεκίνησε έναν αγώνα με στόχο να ανατρέψει αυτήν την παράλογη πραγματικότητα και να διεκδικήσει το δικαίωμά του να βγαίνει από το σπίτι του χωρίς να πρέπει να πληρώνει καθημερινά το χαράτσι των διοδίων.

Ο δίκαιος αυτός, μαζικός αγώνας στηρίχθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, αφού -μέσω των αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης και με 8 σταθμούς διοδίων εντός των ορίων του Δήμου Ωρωπού- επιβλήθηκε μια ζοφερή πραγματικότητα στην καθημερινότητά μας, καθώς έπρεπε είτε να πληρώνουμε δυο και τρεις μισθούς το χρόνο σε διόδια- είτε να ρισκάρουμε τις ζωές μας και να ταλαιπωρούμαστε αφάνταστα σε ημιτελείς, επικίνδυνους, καρόδρομους – παράδρομους.

Οι 11 κατηγορούμενοι συμμετείχαν στη συντονιστική επιτροπή φορέων και κατοίκων της B.A. Aττικής ενάντια στα διόδια, που λειτούργησε ως ανοιχτή συνέλευση πολιτών, εκπροσώπων φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής (diodiastop.blogspot.com).

Οι κατηγορίες αφορούν στις μαζικές, ειρηνικές κινητοποιήσεις του κόσμου ενάντια στο εξοντωτικό χαράτσι των διοδίων, στον σταθμό διοδίων Αφιδνών το 2009 και το 2010, στις περισσότερες από τις οποίες καλούσε η συντονιστική επιτροπή αλλά και πολλές άλλες συλλογικότητες, φορείς, σωματεία, δήμοι της περιοχής.

Οι κατηγορίες είναι πολλές. Μεταξύ άλλων: παράνομη βία, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, παρακώλυση συγκοινωνιών, φθορές, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, συκοφαντική δυσφήμηση…με φυσική και ηθική αυτουργία.

Πρόκειται για διώξεις προσχηματικές και φρονηματικές, που έχουν σκοπό να πλήξουν ένα μαζικό, δίκαιο, κοινωνικό και πολιτικό κίνημα, που εμπεριστατωμένα και με επιχειρήματα ανέδειξε στην ελληνική κοινωνία το μεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων σε κοινοπραξίες ντόπιων και ξένων μεγαλοεργολάβων.

Η πολλή μεγάλη απήχηση και θετική υποδοχή που είχε το κίνημα από τον κόσμο -διαπιστωνόταν σε κάθε κινητοποίηση, στα διόδια, με το κλίμα λαϊκής γιορτής, τα χαμόγελα και τα κορναρίσματα από δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα- επιβεβαίωνε κάθε φορά το δίκαιο των αιτημάτων μας και μας έδινε τη δύναμη να συνεχίσουμε…

Ο δίκαιος αυτός αγώνας ανέδειξε επίσης την ανάγκη υπεράσπισης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και έδειξε έναν δρόμο πολιτικής δράσης και ενεργοποίησης των πολιτών όταν το άδικο γίνεται νόμος της πολιτείας και τα δικαιώματά μας καταπατώνται από τα οικονομικά συμφέροντα των λίγων, μεγάλων και ισχυρών.

Οι επισημάνσεις και τα επιχειρήματα του κινήματος ενάντια στις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων, σήμερα -4 χρόνια μετά- έχουν δικαιωθεί και με το παραπάνω, όταν αρκεί μόνο να εστιάσουμε σε ένα από τα πολλά ζητήματα που έχουν αναδειχθεί: στο γεγονός ότι τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και 2.5 χρόνια με ευθύνη των παραχωρησιούχων, αλλά τα τόσο πυκνά και πανάκριβα διόδια εισπράττονται κανονικά!

Επίσης να αναφέρουμε ότι παρόμοιες διώξεις υπάρχουν εναντίον συναγωνιστών και σε άλλες περιοχές της χώρας. Εκκρεμούν δίκες (π.χ. στη Λάρισα), ενώ εναντίον ημών των 11 εκδικάζεται εξ αναβολής στις 26/11/2015 αστική αγωγή της εταιρείας, όπου μας ζητά αποζημίωση 500.000 ευρώ.

Θεωρούμε ότι τα έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά αυτής της δίκης, το δίκαιο του αγώνα μας, η πολιτική συγκυρία, η δυνατότητα να σταλεί μήνυμα ελπίδας στην κοινωνία που αγωνίζεται, συνηγορούν στη ανάγκη ουσιαστικής συμβολής και συμπαράστασης με ανακοινώσεις και ψηφίσματα από συλλογικότητες, φορείς, σωματεία, πολιτικά κόμματα, δημοτικές αρχές, προσωπικότητες για την υπεράσπιση και αθώωση των διωκομένων πολιτών.

Οι διωκόμενοι κάτοικοι της Β.Α. Αττικής

07/10/2013

31 σκέψεις σχετικά με το “Με μέθοδο «χρυση αυγη» μετα τις Σκουριές ο εθνικός εργολάβος εξοντώνει και τους αγωνιστές των διοδίων! Τι δεν κατάλαβες; Πρεπει να έρθει και η Κερατεα για να καταλάβεις;

  1. φεύγουμε απ το ευρώ? καλά ο Συριζα δε θα μας έβγαζε?? αααα όλα κι όλα! αυτοί θα του κλέψουν και τα copyright!! δεν παίζονται!

   Μου αρέσει!

   1. Δεν νομίζω, αλλιώς θα τους είχαν συλλάβει.
    Όποιος ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, βλάπτει τα συμφέροντα των τοκογλύφων και των εταίρων τους θα χαρακτηρίζεται «ναζιστής» και θα διώκεται.
    Το καθεστώς, εκτός από τις τετρακόσιες τόσες χιλιάδες ψηφοφόρων της χα που «θα τακτοποιήσουν» μαζί με τον πρετενΤέρας, θα τακτοποιήσουν κιοποιονδήποτε άλλον αγωνίζεται για τον τόπο του.

    Μου αρέσει!

  2. ο τσιπρας και ο καμμενος λαμπουν δια της απουσιας των

   ουσιαστικα στηριζουν τον μπομπολα και εναντιον της ΧΑ

   και εναντιον των Κινηματων, για να μην βγουν ……extreme oposition
   (οπως τους απειλησε ο Σαμαρας στον Ομπαμα )

   Μου αρέσει!

   1. 9/10/13
    ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΒΡΑΙΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ…!!! «ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»…!!!

    ΠΑΝΟ… ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΚΙΟΛΑΣ… ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΤΑΚΟ…;;; ΕΣΥ…;;; ΕΙΧΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΤΑΚΟ…;;;

    «Οι κύριοι Βορίδης και Γεωργιάδης είναι καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμένος, από τη Ζάκυνθο όπου βρίσκεται, επιτέθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και στον υπουργό Υγείας αντίστοιχα.

    Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο νησί του Ιονίου, μετά από συνάντηση που είχε με τοπικούς φορείς, ο κ. Καμένος επιτέθηκε σε Βορίδη και Γεωργιάδη λέγοντας: «Και οι δύο υπουργοποιήθηκαν επί Παπαδήμου με συμφωνία Σαμαρά- Βενιζέλου. Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Βορίδης διαδέχτηκε τον κ. Μιχαλολιάκο στην προεδρία της νεολαίας της Ε.Π.Ε.Ν. και ο κ. Γεωργιάδης ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του ναζιστή Πλεύρη, πρώην αρχηγού της 4ης Αυγούστου και ο κύριος διακινητής του βιβλίου του, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την διεθνή κοινότητα ως αντισημιτικό και ρατσιστικό».

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντάς την ως νεοναζιστική οργάνωση και τόνισε ότι αν είναι εγκληματική θα το κρίνουν οι δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση.

    Επιπρόσθετα τα βέλη του έστρεψε και στον Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο για «κολοτούμπα» του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι από πολέμιος του Μνημονίου έγινε, σε μια νύχτα, συνέταιρος του κ. Παπανδρέου και επισήμανε ότι η Ελλάδα λειτούργησε σαν «πυροκροτητής» της κρίσης σε όλη την Ευρώπη.

    «Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί θα λάβει νέα μέτρα, με μειώσεις μισθών και θα έχουμε και νέα μνημόνια, όπως είχα προβλέψει και τα προηγούμενα», σημείωσε ο κ. Καμένος, ενώ σχετικά με το «κούρεμα» του χρέους υπογράμμισε πως «η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε, τα «αφεντικά» του κ. Στουρνάρα, δεν θα δεχθούν «κούρεμα» του χρέους. Η λύση γι αυτούς είναι το «κούρεμα» των καταθέσεων, ακριβώς όπως έγινε στην Κύπρο».

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια μελλοντική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ο κ. Καμένος απάντησε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε πρόγραμμα για όλα τα υπουργεία και είμαστε έτοιμοι, αν μας δώσει ο Ελληνικός λαός την ψήφο του. Στα θέματα εθνικής κυριαρχίας έχουμε σημαντικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας ωστόσο πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σημαντικές προόδους, απομονώνοντας εξτρεμιστικές φωνές από στελέχη του κόμματος του.

    Μου αρέσει!

 1. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ.

  ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ, Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΕΔΩ.

  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΟΜΠΙ, ΒΟΥΛΗ ΖΟΜΠΙ.

  Τ Ε Λ Ε Ι Ω Μ Ε Ν Ο Ι.

  Μου αρέσει!

  1. αυτα που γινονται δειχνουν πανικο,παντως.
   ειναι πρωτογνωρα πραγματα για μας.

   και πιστευω οτι οποιος τους συμβουλευει η τους αναγκαζει να κανουν αυτα που κανουν,ειναι για να καταρευσουν..

   γιατι εμφυλιος δεν γινεται,οσο και να χτυπιουνται.

   Μου αρέσει!

   1. Chicken game , τους εχουν παρει χαμπαρι ομως
    Ο σαμαρας ειτε υπαρχει , ειτε οχι κανεις δεν τον υπολογιζει πλεον
    Παντελως αναξιοπιστος και ψευτης

    Μου αρέσει!

 2. Για να δούμε ποιος είναι χούντα: Μαθητές καταδικάστηκαν σε φυλάκιση20 ημερών λόγω κατάληψης χωρίς να έχουν γίνει καταστροφές στο σχολείο. Δηλαδή ποινικοποιείται κάθε μορφή αγώνα, από όπου και αν προέρχεται

  hΤΤp://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4700.html

  Μου αρέσει!

 3. Σε συνδιασμο με την πιθανη σταση πληρωμων στις ΗΠΑ (εκτος απροοπτου) , φρονω οτι κανουν τα αδυνατα δυνατα να βρουν αφορμη να μας πεταξουν εκτος ευρω
  Δεν υπαρχει ιστορικο προηγουμενο στα παγκοσμια χρονικα , χρεωκοπημενης χωρας χωρις δικο της νομισμα να μπορει να ανακαμψει με οποιοδηποτε μετρο
  2 αναδιαρθωσεις , ατελιωτα μνημονια και ενα κουμουνιστικο καθεστως που διωχνει και τον τελευταιο επιχειρηματια της χωρας
  Η χωρα στηριζεται στους λιγοστους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (1,2 εκ) για να θρεψουν 9 εκατομμυρια ανθρωπους
  Το ευρω ειναι τελιωμενο καθως και αυτο το αθλιο συστημα της πολιτικοδικαστικης ξενοδουλης χουντας

  Μου αρέσει!

  1. Οι αραβικές χώρες Αίγυπτος, Συρία, Υεμένη, προ πολού έκαναν ένα κοινό νόμισμα και μετά από μερικά έτη το διέλυσαν σαν απραγματοποιητο, διότι κάποιος επωφελούνταν. Σε εμάς η Γερμανία εκουσίως

   Μου αρέσει!

  1. Τωρα φταιω,πες μου,που,αμα προσθεσω δυο γραμματα,θα αποκαλυψω το μερος,οπου πιτσιρικας σαν ησουν,ανακαλυψες,μια αστραπη σχηματισε τη μορφη κερατων στο μετωπο σου,το πραγματικο ονομα σου,ιδου το ευρημα,το προθεμα «ΔΙ»,που συνδυαζομενο με το κουτελοσημαδι,μπηκε για παντα στην καρδια σου,εδωσε οντοτητα στον αγνωστο τοπο της καταγωγης σου.Οι κατοικοι της περιοχης,ορμωμενοι απο την αναγκη να λησμονησουν την παρουσια σου,εκει,εκοψαν το «ΔΙ» και αφησαν ανεπαφη την υπολοιπη λεξη «Κερατεα»,μη ντρεπεσαι,εξαιτιας σου προηλθε η συντομευση της ονομασιας.

   Μου αρέσει!

 4. Ναι,πρεπει να ερθει και η Κερατεα για να καταλαβω!

  Δεν ειμαστε ολοι «ολυμπιες»,για να τα καταλαβαινουμε ολα με την πρωτη.

  Ουτε Ευαγγελατοι,ουτε Τραγκες,ουτε μεγκα, …αντε και καλες «δουλειες»…! (…με τη χρυση αυγη πηγαν καλα παντως,τωρα μονο λιγος Μπομπολας,τι να κανεις,υπομονη,περισσοτερη «επανασταση» προσεχως…

  Μου αρέσει!

 5. Μα το είπε ξεκάθαρα ο Σαμαράς μπροστά στα αφεντικά του στις ΗΠΑ: «τώρα σειρά έχουν τα άλλα άκρα που δεν θέλουν ευρώ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, τα extreme oposition».
  Ε, σ’ αυτούς εντάσσουν και οποιονδήποτε αντιστέκεται στην ανθελληνική, αντιδημοκρατική, αντικοινωνική, άγρια κερδοσκοπική λαίλαπα, είτε αναφέρεται στις Σκουριές, είτε στην Κερατέα, είτε στα διόδια, είτε στους πλειστηριασμούς, είτε στη ΔΕΗ, άσχετα εάν δεν αρνείται ευρώ, ΕΕ ή ΝΑΤΟ.
  Το είπε ξεκάθαρα και η JP MORGAN: «τέρμα το πλεόνασμα δημοκρατίας, κάνει κακό στις «αγίες» αγορές και στα «ιερά» κέρδη» τους».
  Τώρα που αναγκάσθηκαν, ύστερα και από τη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα Φύσσα από τον Ρουπακιά, να «κάψουν» το δικό τους (ταχέως αναλώσιμο απ’ ό,τι φαίνεται) «άκρο», είναι ώρα να τα βάλουν με όλους τους άλλους που αντιστέκονται.
  Είναι προφανές ότι δεν κινδυνεύουμε τόσο από τα «άκρα» όσο από τη «μέση» μας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), που είναι πιστή θεραπαινίς των «αγορών».

  Μου αρέσει!

  1. εδώ είναι η ευθύνη μας ως κοινωνία (όσοι τουλάχιστον δεν ανήκουμε σε ακραίες φωνές που με τη στάση τους, οδηγούν πιο γρήγορα στην καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας) να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε κομμάτι – κομμάτι ότι μας έχουν πάρει. Να τους δείξουμε τι σημαίνει ευνομούμενη και δημκρατική κοινωνία λοιπόν.

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.