ΑΠΑΤΗ ΜΑΜΟΥΘ ΑΠΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ! 25 ΔΙΣ Η ΡΕΜΟΥΛΑ!

crime zoneΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΩΣ!

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;

Το σκάνδαλο έχει ανακαλυφθεί εδώ και δύο χρόνια και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ελεγκτές έχουν μείνει άφωνοι με ύψος του ποσού της απάτης που ήταν στημένη εδώ και δέκα χρόνια μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τους ίδιους τους υπαλλήλους της. Η απάτη των 25 δισ. ευρώ «στήθηκε» πάνω στα κοινοτικά προγράμματα «Πολιτεία» και «Κοινωνία της Πληροφορίας» και αφορά επιδοτήσεις που δόθηκαν σε ερευνητικά και πιλοτικά προγράμματα. Ήδη οι πρώτοι έλεγχοι που έχουν γίνει από το ΣΔΟΕ έχουν δείξει ότι στο σκάνδαλο εμπλέκονται γιατροί, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι από  νοσοκομεία, καθώς και από πανεπιστήμια

ΕΡΕΥΝΑ Οι υπάλληλοι της Κομισιόν προκειμένου να καρπωθούν κάποια από τα εκατομμύρια ευρώ που έδινε η ΕΕ έστηναν τα προγράμματα φωτογραφικά σε ότι αφορά τους όρους, τις προϋποθέσεις και το αντικείμενο, προκειμένου να τα «κτυπήσουν» οι δικοί τους άνθρωποι στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες κοινοτικές χώρες. Άλλωστε χρήματα μέσω αυτών των προγραμμάτων δεν δόθηκαν μόνο στην Ελλάδα αλλά σχεδόν σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η έρευνα που υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης γίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το σημαντικό στην υπόθεση είναι πως την όλη κομπίνα φαίνεται πως την σκέφτηκαν έλληνες υπάλληλοι της κομισιόν οι οποίοι στην συνέχεια συνεργάστηκαν με αλλοεθνείς συναδέλφους τους προκειμένου να «ανοίξει» η πίτα και σε άλλες χώρες και να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η έρευνα έχει επεκταθεί σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που έχουν λάβει κοινοτικές επιδοτήσεις καθώς από τα πρώτα ευρήματα της έρευνας διαπιστώθηκε ότι πολλά χρήματα δεν επενδύθηκαν ή δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό που δόθηκαν. Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν δώσει εντολές για έρευνα όλων των επιδοτήσεων που έχουν δοθεί για αναπτυξιακούς και ερευνητικούς λόγους σε βάθος δεκαετίας. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι περισσότερες από 20.000 περιπτώσεις επιδοτήσεων έχουν ξεκινήσει και ελέγχονται και ήδη υπάρχουν σημαντικά ευρήματα όπου τα κοινοτικά κονδύλια γίνανε βίλες, πολυτελή αυτοκίνητα ή καταθέσεις στο εξωτερικό. Τα περισσότερα χρήματα από τις επιδοτήσεις που έχουν «φαγωθεί» έχουν να κάνουν με αγρότες, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αλλά και σε τομείς υγείας, ενώ οι περιοχές με τα περισσότερα ευρήματα είναι η Κρήτη και η Λάρισα.

ΤΟ ΣΔΟΕ Η υπόθεση έγινε γνωστή στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος όταν η ευρωπαϊκή υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ζήτησε εγγράφως τη συνδρομή των ελληνικών αρχών προκειμένου να εξαρθρωθεί η σπείρα και να αποκαλυφθεί η απάτη. Ήδη όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για το θέμα πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο συσκέψεις στις οποίες μετείχαν κοινοτικοί ελεγκτές, στελέχη του ΣΔΟΕ και εισαγγελέας. Οι πρώτες έρευνες έχουν γίνει και έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ακόμη δεν υπάρχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση. Γι αυτό το λόγο ετοιμάζεται η πραγματοποίηση συντονισμένης επιχείρησης στα σπίτια και στους χώρους εργασίας των ατόμων που εμπλέκονται στην κομπίνα. Η επιχείρηση, η οποία θα γίνει με τη συνδρομή της δικαιοσύνης, αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη χώρα και θα μετάσχουν τουλάχιστον σαράντα εφοριακοί από το ΣΔΟΕ Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρήσεις ίδιας κλίμακας θα γίνουν συντονισμένα το ίδιο διάστημα σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμπλέκονται στην κομπίνα. Οι άνθρωποι από την Κομισιόν εκτιμούν ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχουν τελειώσει με το σκάνδαλο το οποίο ουσιαστικά είναι η μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς που έχει εντοπιστεί μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό γιατί το έστησαν και το οργάνωσαν οι δικοί της υπάλληλοι. Η αποστολή της OLAF

Αποστολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) είναι να προστατεύει τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιδιώκοντας την εκπλήρωση της αποστολής της, η OLAF αποβλέπει στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες της Ευρώπης. Και αυτό πρέπει να τονιστεί καθώς η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από καταγγελίες εμπλεκόμενων φορέων αλλά και πολιτών οι οποίες διασταυρώθηκαν και αποδείχθηκαν αληθινές. Η OLAF διεξάγει, με πλήρη ανεξαρτησία, εσωτερικές και εξωτερικές έρευνες. Επίσης, οργανώνει τη στενή και τακτική συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων αρχών των κρατών μελών αποσκοπώντας στο συντονισμό των δραστηριοτήτων τους. Επίσης παρέχει στα κράτη μέλη την απαιτούμενη στήριξη και τεχνογνωσία για την καταπολέμηση της απάτης. Συμβάλλει επίσης στη χάραξη της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα αυτό και αναλαμβάνει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της σχετικής νομοθεσίας. Πάντως, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από την συνεργασία τους με τις ελληνικές αρχές την οποία χαρακτηρίζουν άψογη. Οι πληροφορίες τέλος αναφέρουν ότι υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων για τα μεγάλα προβλήματα της διαφθοράς, της απάτης και της φοροδιαφυγής που ταλαιπωρούν την Ελλάδα.

fpress.gr

24 σκέψεις σχετικά με το “ΑΠΑΤΗ ΜΑΜΟΥΘ ΑΠΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ! 25 ΔΙΣ Η ΡΕΜΟΥΛΑ!

  1. Τα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι

   1. εισαγγελείς
   2. ανακριτές

   τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις Βρυξέλλες και όπου αλλού στεγάζονται τα γραφεία της ΕΕ

   όλες οι συμμορίες κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι

   και ΗΠΑ και εκεί γίνεται της π…….νας με την FED, την World Bank, IMF και δεν συμμαζεύεται
   Φτάνει να πούμε ότι η εφορία του Αμερικανικού λαού ταξίδευε τα 2/3 στο Βατικανό και το 1/3 στον London City το οικονομικό προπύργιο του Σιωνισμού του Ρόθτσάϊλντ

   Μου αρέσει!

   1. Ανακριτής: Καλά, πως εξαγοράζατε όλους αυτούς τους… λειτουργούς που έρχόταν να σας ελέγξουν;

    Ασπρομέρης: Με μιά πουτάννα κι ένα μπουκάλι ουίσκυ !!!

    (30+10=40 ευρώ)

    Μου αρέσει!

 1. Kauκαθε φορα απορειτε…αν αλλοι ηξεραν…και γιατι δεν γινεται ..κατι!

  Σαν τι …δηλαδη περιμενετε να γινει?

  Μαλλον ..θαυμα…..

  Ολοι εσεις ..ο κυριαρχος λαος ..καταλαβατε οτι τελικα εισαστε παντα στην..απο εξω!

  Και οχι μονο γνωριζουν ολοι τους…αλλα παραγνωρι9ζουν…

  Δεν γινοταν να …ανεβεις …να γινεις ..πολιτικος…

  ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ!

  Καταλαβαινετε ..γιατι…..

  Μου αρέσει!

 2. Μήπως γνωρίζετε κάτι για μία εταιρεία Planet με διευθύνουσα σύμβουλο τη γνωστή κυρία Μάχη, σύζυγο Πλασκοβίτη. Και ποία η σχέση όλων αυτών με το σημερινό υπουργό οικονομικών;

  Μου αρέσει!

  1. ΤΣ ΤΣ ΤΣ τι ρωτάς κι εσύ τώρα, είχε γίνει άρθρο παλιότερα εδώ.

   Διάβασε και το παρακάτω για να μάθεις από (Β)έσπα…

   h t t p://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63858120

   Μου αρέσει!

 3. ΑΠ’ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΙ,ΔΗΛ.ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ,ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΑ.ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

  Μου αρέσει!

 4. Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν.
  Ιωάννης Καποδίστριας, 1776-1831, Έλληνας ηγέτης
  (αρνούμενος το μισθό του Κυβερνήτου)

  Μου αρέσει!

  1. γι αυτό τον σκότωσαν

   δεν μπορούσαν να τον βάλουν μπροστά να κλέβει αυτός

   να κλέβουν και οι παρατρεχάμενοι του

   Μου αρέσει!

 5. ………….απάτη μαμούθ από εκσυγχρονιστές έλληνες……………
  Καταλάβαμε ποιοί είναι οι εκσυγχρονιστές της τσέπης τους! Ποιοί τους τοποθέτησαν εκεί; γνωστοί και μη εξαιρετέοι.

  Μου αρέσει!

 6. Δυό ΣΥΜΠΕΡΆΣΜΑΤΑ :

  1. Ο ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΣ,
  ( όρος, πού έχει καθιερωθεί γιά νά περιγράψει τήν κουτοπονηρίστικη Γυφτιά καί ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ, στόν χώρο τού Τύπου),
  περίσσεψε στόν βοθρο – τίτλο τού παρόντος Αρθρου τού Fpress. ,
  ΔΙΟΤΙ : τά ΔΕΚΑ (10) τελευταία χρόνια, ΔΕΝ είχε …»εκσυγρονιστές» στίς ελληνικές υπηρεσίες στίς Βρυξέλλες. Κυρίως είχε απ’ τούς άλλους. ΚΑΙ, πουθενά δέν αναφέρεται τό σοβαρό Fpress ούτε σέ πράσινα τρωκτικά, ούτε σέ εκσυγχρονιστές.
  Λογικώς, διότι ώς γνωστόν, όλα τά Γυφτογούρουνα, τήν ίδια μούρη έχουνε.
  Αλλά, ο Κιτρινισμός τής ΟΛΥΜΠΙΤΣΑΣ πού έβαλε τόν διχαστικό, εμφυλιοπολεμικό τίτλο, έχει πιάσει ταβάνι (πρός ικανοποίηση τών γιαταγανοφόρων «σχολιαστών¨μέ τά κατσhhhάρια καί τό κότσι.

  2. ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΓΙΓΆΝΤΙΑ, η ΒΛΑΚΕΙΑ τών ηλίθιων ανιστόρητων γερμαναράδων,
  πού επί σαράντα χρόνια μπούκωναν μέ τζάμπα χρήμα τούς ……ευρωπαίους Γυφτέλληνες, ΧΩΡΙΣ νά να αντιληφθούν οι ανιστόρητοι ηλίθιοι, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ,
  ότι οι κουτοπόνηροι κατσικοκλέφτες νταβέληδες θά τά μετέτρεπαν σέ βίλλες καί πρώτα τραπέζια πίστα, καί θά ξεχείλιζε η κοινωνική αδικία – βαρβαρότητα τού 96 % τών ΓυφτοΑπατεώνων επί τού 4 % τών σοβαρών ελλήνων.

  » …της απάτης που ήταν στημένη εδώ και δέκα χρόνια …»
  » ..την όλη κομπίνα φαίνεται πως την σκέφτηκαν έλληνες υπάλληλοι της κομισιόν οι οποίοι στην συνέχεια συνεργάστηκαν με αλλοεθνείς συναδέλφους…»
  » …Η απάτη των 25 δισ. ευρώ «στήθηκε» πάνω στα κοινοτικά προγράμματα «Πολιτεία» και «Κοινωνία της Πληροφορίας» …»
  » ..οι περιοχές με τα περισσότερα ευρήματα είναι η Κρήτη και η Λάρισα.
  εμπλέκονται γιατροί, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι από νοσοκομεία, καθώς και από πανεπιστήμια..» fpress.gr

  Μου αρέσει!

 7. ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΑΔΑ. , ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ,ΠΑΝΤΟΥ Ο ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ .ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.