Διέξοδος σωτηρίας στην ένταση, από την καταρρέουσα κυβέρνηση.

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Τα τρία εκκωφαντικά καμπανάκια που χτύπησαν πρίν λίγες μέρες στον Αντώνη Σαμαρά, απο την ανεξάρτητη Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής, τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλαδος κ-ο Προβόπουλο, αλλά και απο το ΔΝΤ αποτυπώνοντας κραυγαλέα την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του πρωθυπουργού και του υπασπιστή του κ-ου Βενιζέλου, σηματοδοτούν την αναγκαστική τροχιοδρόμησή του στην στρατηγική της έντασης. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πολιτικά απονομιμοποιημένος πρωτίστως στην κοινοβουλευτική του ομάδα, πέραν της κοινωνίας, που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα της ακροβασίες των μαθητευόμενων μάγων του οικονομικού του επιτελείου της κυβέρνησης. Που ενώ και στις «κρίσεις
συνειδήσεώς» του ο υφυπουργός εθνικής οικονομίας κ-ος Σταϊκούρας, ομολογούσε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, πάραυτα συνεχίζει την ολέθρια για τον ελληνικό λαό οικονομική του πολιτική. Οι βουλευτές της «Νέας Δημοκρατίας» σήμερα ευρίσκονται σε οδυνηρά ηθικά και πολιτικά διλήμματα. Γνωρίζουν ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των ελληνικών νοικοκυριών και πάραυτα το οικονομικό επιτελείο τους ζητά όλο και νέους φόρους, είτε μετασχηζόμενους, είτε μετενομαζόμενους με ευρηματικά λογιστικά τερτίπια. Αντικρύζουν τους δείκτες της ανεργίας να σπάζουν τα κοντέρ και να αποδομούν τον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό και πάραυτα τους ζητούν να υποστηρίζουν πολιτικά την πληρωμή χαρατσιών και απο τους ανέργους. Παρακολουθούν τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αυξάνουν με χαρακτήρα γεωμετρικής προόδου και ωστόσο τους καλούν να επιχειρηματολογούν δημοσίως ότι η χώρα εξήλθε απο το θανατηφόρο σπυράλ της ύφεσης και εισέρχεται σε αναπτυξιακή πορεία !!! Παρακολουθούν πολιτικά αποσβολωμένοι τον οικονομικό αρμαγεδδώνα των μνημονίων να έχει διαρρήξει τον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό και όμως τους επιβάλλεται πολιτικά, να χειροκροτούν τον αρχηγό Αντώνη Σαμαρά για το μοναδικό του παγκοσμίως «success story», ένεκα του οποίου οι Έλληνες αυτοκτονούν !!! Και για αυτό εν τέλει το «success story», ντρέπονται να περιοδεύσουν στις επαρχίες τους…

Ποτέ άλλοτε στην μεταπολιτευτική μας ιστορία κυβέρνηση δεν είχε βρεθεί τόσο απονομιμο-ποιημένη απο το λαϊκό αίσθημα και ποτέ άλλοτε κυβέρνηση υιοθετώντας το ψέμα στα όρια της πολιτικής απάτης και τις τεχνικές πειθούς και προπαγάδας, για να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό, δεν είχε αποκλίνει σε τέτοιο βαθμό, απο τις εκ διαμέτρου αντίθετες προεκλογικές της εξαγγελίες. Η επαναδιαπραγμάτευση, τα αλλεπάλληλα «Ζάππεια» και τα 18 σημεία, του προεκλογικά αντιμνημονιακού Αντώνη Σαμαρά, μεταλλάχθηκαν σε προσήλω-ση και υποταγή του μνημονίου. Απέναντι σ΄αυτή την οδυνηρή πολιτική πραγματικότητα που έχει να αντιμετωπίσει ο Σαμαράς έναντι της κοινωνίας, αλλά και τους κόμματός του, αποζητά καταφυγή σωτηρίας στην πόλωση και την κοινωνικοπολιτική ένταση. Απευθυνόμε-νος λοιπόν στην τελευταία κεντρική επιτροπή του της «Νέας Δημοκρατίας» υπερκέρασε τις κλασικές πολιτικές του κορώνες και εστίασε στην πολιτική ένταση. Θεωρώντας τη ως την μοναδική σανίδα σωτηρίας, για αλλαγή της πολιτικής ατζέντας και την μεγιστοποίηση της πολιτικής συσπείρωσης του κόμματός του. Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε εσωκομματικά να αποσβέσει τους κραδασμούς που υπόκωφα εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό της «Νέας Δημοκρατίας», απο την καθυστερημένη εν τέλει ενεργοποποίηση του κρατικού μηχανισμού για την σύλληψη της φασίζουσας «Χρυσής Αυγής».

Η κυβέρνση επιδίδεται σε μια επικοινωνιακή καταιγίδα με την στήριξη των συστημικών media, ζητωκραυγάζοντας για την σύλληψη και πολιτική περιθωριοποίηση – συνέβη άραγε ; – της «Χρυσής Αυγής». Όλοι οι σκεπτόμενοι έλληνες όμως γνωρίζουμε, πως εαν δεν εδολο-φονείτο ο τραγικός Παύλος Φύσσας, η Χρυσή Αυγή θα συνέχιζε ανενόχλητη την φασιστική απάνθρωπη και αντιδημοκρατική πολιτικής της παρουσία. Σ΄αυτό το πλαίσιο εξάλλου ο τ. υπουργός της «Νέας Δημοκρατίας» Άρης Σπηλιωτόπουλος κατέθεσε ερώτηση πρός τους αρμόδιους υπουργούς για τις υποκλοπές της Ε.Υ.Π., τις διαρροές της και τον ολισθηρό τρόπο στον οποίο προσανατολίζονται. Ενώ και η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας των Τηλεπικοινωνιών, διαπίστωσε έξαρση τον τελευταίο καιρό των «νόμιμων» παρακολου-θήσεων. Παρόλη την θριαμβαολογία όμως για την σύλληψη των ηγετικών στελεχών της «Χρυσής Αυγής», ο Αντώνης Σαμαράς παραδέχτηκε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν ήταν το νομικό οπλοστάσιο που έξέλιπε για την καταστολή της Χ.Α., αλλά η απουσία πολιτικής βούλησης. Αυτή η έμεση ομολογία όμως του πρωθυπου-ργού για την ολιγωρία του πολιτικού συστήματος έναντι της Χ.Α. αναδεικνύει τις πελώριες ευθύνες βασικά των δυο μεγάλων κομμάτων, που αιδημόνως σιώπησαν και ανέχτηκαν την εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Η μεν «Νέα Δημοκρατία» υπο τον Αντώνη Σαμαρά έκλεινε πονηρά το μάτι στην Χ.Α. ευελπιστώντας στην λεηλασία μεσομακρο-πρόθεσμα της εκλογικής της πελατείας. Το δε ΠΑΣΟΚ απο πολιτική ιδιοτέλεια για να συρρικνωθεί η κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας, ανεχόταν την πολιτική εξακτίνωση της Χ.Α., πέρα απο τις επικοινωνιακές του πιρουέτες, στις οποίες εμφανώς προέβαινε για αντιπερισπασμό.

Αναζητώντας λοιπόν διαφυγή στην πολιτική ένταση είτε δια στόματός του, είτε δια στόματος κορυφαίων συνεργατών του – Φαήλος Κρανιδιώτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης – ο Σαμαράς διακηρρύσει την θεωρία των δυο άκρων. Η πολιτική αποδοχή όμως αυτού του τεχνητού διχαστικού ιδεολογήματος – που εγκλείει μέσα του τα δηλητηριώδη σπέρματα του μίσους – θρυματίζει το κορυφαίο δημοκρατικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης, που συνίστατο στην αποχουντοποίηση της πολιτικής μας ζωής και στην υιοθέτησή του, ως ακρογωνιαίου λίθου της δημοκρατικής ανασύνθεσης των κομμάτων. Ο σε βάθος και πλάτος δηλαδή εκδημοκρα-τισμός της δημόσιας ζωής. Κατ΄ουσίαν η απουχουντοποίηση υπήρξε η ιδρυτική πολιτική συνθήκη της μεταπολίτευσης. Για αυτό και ο μεγάλος Κωνσταντίνος Καραμανλής θέλοντας να δώσει τον τόνο της προσήλωσής του στην δημοκρατική ανσυγκρότηση της χώρας, στις πιέσεις που του ασκούντο για την αποφυλάκιση των χουντικών, απαντούσε νοερά «όταν λέμε ισόβια, ενοούμε ισόβια». Η εμπέδωση λοιπόν των δημοκρατικών θεσμών,η αγωνιώδης προσπάθεια για την εθνική ανεξαρτησία και η διεύρυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενσωματώνοντας στο κοινωνικό πεδίο περιθωριοποιημένα λαϊκά στρώματα – ως θλιβερή απόφυση του εμφυλίου πολέμου – ήταν τα σημεία συνάντησης μεταπολιτευτικά, των πολιτικών μας κομμάτων. Αυτά τα νέα μεταπολιτευτικά άλλωστε αιτούμενα, αποτυπώθηκαν στο Σύνταγμα που ψηφίσθηκε το οποίο εκ των πραγμάτων προσέδιδε στο μεταπολιετυτικό μας σύστημα, πιο κετρογενή πολιτικά χαρακτηριστικά. Και για αυτό εξάλλου οι τοκογλύφοι – πιστωτές μας τροϊοκανοί και άλλοι, ζητούσαν δειλά-δειλά ανατροπή του συνταγματικού μας χάρτη, προτάσσοντας το γελοίο επιχείρημα, ότι τα χαλαρά συντάγματα των ευρωπαϊ-κών χωρών του Νότου, είναι υπεύθυνα για την οικονομική χρεωκοπία τους. Επομένως όταν το μνημόνιο αποδομεί και ακυρώνει το κοινωνικό μας κράτος, υποστέλλοντας κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, ουσιαστικά ισοπεδώνει μεταξύ των κομμάτων, την δημοκρατική ιδρυτική συνθήκη της μεταπολίτευσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν σήμερα δρέποντας τα επίχειρα της ασπόνδυλης και ανερμάτι-στης πολιτικά οικονομικής του πολιτικής, αποζητά σανίδι σωτηρίας της πολιτικής του επιβίωσης στην ένταση. Σιδηροδέσμιος του Μνημονίου και απαρέγκλιτα προσηλωμένος στην πολιτική κηδεμονία του παγγερμανισμού της Άνγκελας Μέρκελ, δεν είναι εις θέσιν να εκφράσει την ενότητα ούτε της παράταξής του, πολύ περισσότερο δε της ελληνικής κοινωνίας. Εισπράττοντας αλλεπάλληλα χαστούκια απο την αποτυχία των αυτοσχεδιασμών της οικονομικής του πολιτικής, πολώνει το πολιτικό σύστημα, αναζητώντας στα διχαστικά σύνδρομα έξοδο σωτηρίας. Και επιδιώκει στο όνομα μιας πολιτικής τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, να εξισώσει την αμφισβήτηση των επιλογών του απο την κοινωνία με διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις, με την εξωφθάλμως διαφορετική εγκληματική βία της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής». Στοχεύοντας έτσι στην σιωπή και την ανοχή των ολετήριων μνημονιακών του επιλογών, μέσω της ηθικής και πολιτικής τρομοκρατίας των Ελλήνων. Προφανώς και ματαιοπονεί. Έχει απολέσει προ πολλού την πολιτική του κυριαρ-χία και το μόνο που του απομένει εν όψει και της επικείμενης εκλογικής του συντριβής – οψέποτε γίνουν εκλογές – είναι ο έλεγχος μέσω της συγκρότησης των ψηφοδελτίων της κοινοβουλευτικής του ομάδας, για να διαχειριστεί την εκκωφαντική ήττα του.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
http://www.panosavramopoulos.blogspot.gr

39 σκέψεις σχετικά με το “Διέξοδος σωτηρίας στην ένταση, από την καταρρέουσα κυβέρνηση.

 1. αλλος ενας που νομιζει οτι απευθυνεται σε αναγνωστες με αι κιου ραδικιου.

  τωρα πως γινεται να μην αποδεχοσαστε την θεωρια των δυο ακρων,αλλα να συμφωνειται με την ολοκληρωτικου χαρακτηρα διωξη,του ενος ακρου,της Χ.Α.,εσεις το ξερετε.

  και καλα θα κανετε να μας το εξηγησετε.

  αλλιως ,για μενα προσωπικα,εχετε συμπεριληφθει στην ,χαμηλης σταθμης αρθρογραφους,Γκεμπελικης εμπνευσης.

  Μου αρέσει!

  1. Συμφωνώ!
   Επλήγη θανάσιμα η δημοκρατική νομιμότητα από την δίωξη της πιό ακραιφνούς δημοκρατικής έκφρασής της
   την πιό αγωνιστική πτέρυγα των δημοκρατικών θεσμών και αντιλήψεων!
   Τι κρίμα!
   Πάλι οι χουντικοί φυλάκισαν τους δημοκράτες!

   Μου αρέσει!

   1. οταν η Δικτακτορια του Προλλεταριατου,συγχεεται με την Δημοκρατια,οι στρεβλωσεις,ειναι αναποφευκτες.

    ο Ολοκληρωτισμος,ειναι η θεωρια καποιων,που καλυπτονται πισω απο τα δηθεν πεπλα του φασισμου.

    τσιμπανε μονο οι καθεστωτικοι Κοπροι.

    Μου αρέσει!

   2. 6 η ώρα το απόγευμα διοργανώνουμε δημόσιο οδυρμό για τον σφαγιασμό πάσης ελπίδος δημοκρατίας σε αυτό τον τόπο
    κατόπιν του κατατρεγμού και δίωξης των πλέον αυθεντικών εκφραστών και αγωνιστών των δημοκρατικών ιδεωδών.

    Παρακαλείται η προσκόμησις γάτων όπως συμμετέχουν στον οδυρμό και υποβοηθήσουν το κατάλληλο κλίμα

    Μου αρέσει!

   3. εμαθες να βαζεις βιντεο,ε;

    ευτυχως που η γατουλα μου ειχε βγει για την πρωινη της βολτα,γιατι αλλιως θα σου εκανα μηνυση για ψυχικη οδυνη.

    Μου αρέσει!

   4. κ.Φωτεινη κανετε λαθος εδω δεν ειναι οδυρμος…αλλα σταθερη και ακαμπτη αντισταση στο καθεστως που προσπαθει να ξεπλυνει τις αμαρτιες του στο κορμακι του λαου…η Σιαμαια γατουλα ουτε μια στιγμη δεν σταματα να αντιστεκεται φωναζοντας πειναου,πεινααου…..

    Μου αρέσει!

   5. Εγω πάντως έχω δυο απορίες
    α) Αυτοι που διαρυγνυούν τα ιμάτια τους για την παραβίαση της δημοκρατικής νομιμότητας που ακριώς βίσκόνταν όταν «κάπιοιοι» έκαναν επιθέση στους κομμουνιστές στο Πέραμα και μα γιατί απο το 2012 αυτο οι» κάποιο» μοιάζουν να το έχουν συστήμα τέτοιες συμπεριφορές… (και για διαφόρους «καλοθελήτες» λυπάμαιο ποτυ θα χαλάσω την σούπα αλλά ΔΕΝ είμαι κομμμουνιστής)
    β)Αναρωτίεμαι τι γνωρίζουν για την υποόθεση Αρτσιμπάνλτ Ραμσεύ-Right Club- Ταιλορ Κέντ…

    Μου αρέσει!

  2. αμα ειναι ετσι,αγαπητε Διονυσιε,πρεπει να τον διαβαζουμε και να απανταμε καταλληλως.

   γιατι δεν γνωριζουν ολοι το «ποιον»,του καθενος…

   Μου αρέσει!

 2. θα χαρω παρα πολυ οταν… μια μερα αυτους τους κακομαθημενους ψευτρακους που εχουν την ψευδαισθηση οτι κυβερνουν,και προσπαθουν να μας πεισουν γιαυτο αδεξια,,,τους μαζεψει το πληθος σε δημοσια συγκεντρωση και τους βαλει κατω… με τουρλωμενο τον πισινο και τους τιμωρησει με βρεμενη σανιδα 100 σανιδιες εκαστος..και καθε σανιδια θα την πρατει ενας ελληνας πολιτης που σημερα δοκιμαζεται απο αυτους τους κακομαθημενους….μακαρι..αμην.

  Μου αρέσει!

 3. Νομιμότητα , δικαιοσύνη , ευνουμενη πολιτεία , δημοκρατία και λοιπα αλλα τέτοια χαζα μας κατέστρεψαν .
  Οταν είσαι υπό κατοχη……θα πρέπει να είσαι ΚΑΡΑ ηλίθιος ώστε να ψηφίζεις .
  Φεύγουν οι κάτοικοι με εκλογές ;
  Και εάν ναι , ποτε έγινε αυτό ;
  Μας οδηγούν σε τέτοιο χαλασμο που θα γραφτεί στην Ιστορία σαν την μεγαλύτερη Εθνοκτονια και πονηροτερη ολων των εποχών .
  Εάν ακόμη δεν το έχουν καταλάβει οι υποψήφιοι ψηφοφόροι των δήμιων μας , στάχτη όλοι τους και το κρίμα στα κεφαλιά των αγαπημένων τους .
  Νυν υπέρ πάντων ο Αγών .
  Οι ευγένειες και τα πολιτικα Κορεκτ ας τα βάλουν στο Τούρλομενο κωλο τους όλοι οι καθώς πρέπει .
  Εμείς Ελλάδα θελουμε και ας τρώμε πέτρες .
  Ο φιληκοος των ΞΕΝΩΝ ειναι προδότης .-

  Μου αρέσει!

 4. Θέλει υπεράνθρωπες προσπάθειες-ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ-, γιά να τα καταφέρει κανείς

  τόόόόόόσο καλά, όσο ο πρωθυπουργός. Να έχει ρίξει κυβέρνηση του 47,5% το 1993, να έζησε

  μιά 15 ετία στην πολιτική ερημιά, φυτεύοντας απέθαντους σπόρους, ο Λαός της ΤΕΩΣ

  μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, να έχει δείξει μεγλοψυχία και συγχώρεση, να έχει

  διατελέσει υπουργός στην παράταξη που ΕΡΡΙΞΕ δεκαπέντε χρόνια πρίν, να έχει εκλεγεί αρχηγός

  από τη βάση, να έχει την στήριξη ΟΛΩΝ των ΜΜΕ (ας θυμηθούμε, τον πόλεμο στον ΚΚ, τον Β’)

  και του πασόκ(!!!)….και…και…και… και παρ’όλ’αυτά, μέσα σε ΜΟΛΙΣ 16 μήνες(!!!), να κινδυνεύει

  να σωριαστεί σε κομμάτια, να διαλυθεί, να έχει ρημάξει μιάν ολόκληρη χώρα, να έχει ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ

  δυό ολόκληρες γενιές σε μαρασμό, να έχει (στην ουσία) καταργήσει το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ Κράτος

  και το Κράτος Δικαίου, να έχει εξαφανίσει ένα κόμμα (αλλοιώνοντας ΣΚΑΙΑ την φυσιογνωμία του)

  που παρέλαβε μετά από ταπεινωτική ήττα, στο 33,5% και να ετοιμάζεται να κατατροπωθεί,

  από…..έναν Τσίπρα!!!!.

  Σέβας.

  Μου αρέσει!

  1. Σπαρτακε,
   ειναι δυνατον να τα βλεπουμε εμεις,αλλα οχι το κομμα;

   τι μπορει να συμβαινει;
   εγω αδυνατω να δωσω μια λογικη ,κατ εμενα, απαντηση.

   εσυ,τι πιστευεις;

   Μου αρέσει!

   1. Ποιό κόμμα, εννοείς Φωτεινούλα;

    Αυτό της Συγγρού, ή αυτό των ελεύθερα σκεπτόμενων Ελλήνων;

    Γιατί κατά την (πολύ ταπεινή) άποψή μου, πρόκειται γιά δυό

    ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικές (άν όχι και συγκρουόμενες), οντότητες.

    Σέβας.

    Μου αρέσει!

 5. @Κερκυραίος

  Επιβεβαιώνεται ότι η χρυσή αυγή λειτούργησε ως ευκαιρία της «δημοκρατικής» ροής των πραγμάτων στη χώρα μας.
  Και φυσικά η όποια καφρίλα ακόμα και η δολοφονία έφεραν στο φως μια διπλή αποκάλυψη για τον τρόπο σκέψης των «δημοκρατών»:

  α) Την απόθεση των απορριμάτων τους στον κάδο της χρυσαυγιάδας

  β)Την θρασύτητα, να φανούν και ως διαυγείς και κρυστάλλινοι στην αντιπαραβολή τους με την χρυσή αυγή.

  Όλοι αυτοί πάντα «ανθρωπιστές» μα ποτέ άνθρωποι, που έχουν μαλώσει με την ντομπροσύνη, με το ανθρώπινο δάκρυ, με το φυσιολογικό συναίσθημα της σεμνής λύπης για ένα γεγονός τόσο θλιβερό, προς όφελος των συμφερόντων που εξυπηρετούν, δεν μπορούν να κοροϊδέψουν την κοινωνία.

  Οι παπαγάλοι που ούρλιαζαν ανυπόφορα από το χαζοκούτι, συνασπιζόμενοι σε καρτέλ ενημέρωσης, διαμορφώνοντας μια κοινή αντζέντα, ομού με τις …ομόθυμες καταδίκες του (αντι-)συνταγματικού τόξου, χρησιμοποιούν την θλιβερή εξέλιξη αυτή επειδή θέλουν να αυτοαναπαραχθούν.
  Οι ίδιοι που δημιούργησαν την χρυσή αυγή, είτε με το να προωθούν ένα πολιτικό σύστημα ανεπαρκές και δόλιο που δεν διασφάλιζε την ασφάλεια, την αυτοδιάθεση της εθνικής κοινωνίας, το δικαίωμα στην εργασία και στην ανθρώπινη ανάπτυξη, είτε -παράλληλα- με το να διαπλέκονται μαζί του ως κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, οι ίδιοι απαιτούν να διαυλυθεί η πολιτική έκφραση μισού εκατομμυρίου πολιτών, αλλά να μην αγγιχθούν οι αιτίες που οδήγησαν σε αυτή.

  Συνεπώς, αν συνιστά εγκληματική οργάνωση, αυτό αφορά την δικαιοσύνη και την λειτουργική της υπόσταση και όχι τους ούνους πολιτικάντηδες που επιμένουν να παριστάνουν τους δικαστές και να αποφασίζουν για τη κοινοβουλευτική παρουσία ενός κόμματος εκλεγμένου από πολίτες σίγουρα μη εγκληματίες.
  Και τα περι φασιστών τα ακούω βερεσέ.
  Ο φασισμός είναι σαν μεταστατικός καρκίνος, έρπεται ως χαμαιλέοντας από την δεξιά προς την αριστερά και τούμπαλιν.
  Και ακριβώς αυτή είναι η ασχήμια του φασισμού,ότι είναι σε θέση να συγκαλύπτεται και να καμουφλάρεται.

  Η δικαιοσύνη τελικά, έχει κάθε δικαίωμα -τελώντας σε λειτουργική ανεξαρτησία- να αποφασίσει εφόσον αποδεικνύεται, ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση και να επιβάλλει τις ποινές.
  Τα κόμματα του «τόξου» και οι κομματάρχες του, δεν έχουν κανένα λόγο και κυρίως (γιατί αυτό μετράει στην τελική) καμιά ηθική νομιμοποίηση, να απομονώνουν ένα νόμιμα εκλεγμένο πολιτικό κόμμα.

  Μου αρέσει!

  1. Χαιρετώ Σπάρτακο, Φωτεινή καταρχήν

   Φίλε Διονύσιε, γι’ αυτό έθεσα ως προϋπόθεση

   «τελώντας σε λειτουργική ανεξαρτησία»

   Μου αρέσει!

  2. Απλέ Πολιτη
   άκουσε να δείς,
   τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!

   Εγώ όπως ξέρεις είμαι αριστερής διαμόρφωσης εδώ και κάτι δεκαετίες για να μου κάνεις μάθημα περί δημοκρατίας και συστήματος και δικαιοσύνης και λοιπές υποκρισίες, τα οποία αίφνης οι περισσότεροι ανακαλύψατε μόλις τώρα που καθήσατε σε χοντρα παλούκια!
   Εγώ ούτε ποτέ είχα αυταπάτες, ούτε σήμερα κάνω σαν την παρθένα που είδε το … «θεριό» και σκιάχτηκε!

   Τι αντίληψη έχω για το συμβαίνει γύρω μου μπορείς να πάρεις μιά ιδέα από εδώ:

   h ttp://olympia.gr/2013/10/08/jp-morgan-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1/#comment-1350930

   Στον «γραβατοφορεμένο» φασισμό λοιπόν της παγκόσμιας ελιτ και του πραγματικού συστήματος δεν είμαι τόσο βλάκας να ψάχνω λύτρωση σε τραχανοπλαγιάδικους φασισμούς γελοίων υποκειμένων!
   Είναι πολύ σοβαρό πράγμα η πολιτική για να την εμπιστεύεσαι σε παλουκοφόρους βλάκες!

   Και επειδή πολύ κλάμα και οδυρμός πέφτει τελευταία για την «αδικία» που πλάκωσε τους χρυσαυγίτες από τον «συνταγματικό κουβά», που δεν σέβεται τα δικαιώματά τους και κάνει πολιτικές διακρίσεις και διώξεις ….
   Και πολύ θα ήθελα να σας συμπαρασταθώ, θα ήθελα να συγκλάψω, θα ‘ρχόμουνα και στο μνημόσυνο για το συχώριο κι ας μη μου δίνατε ούτε κόλυβα …
   αλλά έχω ένα ΕΡΩΤΗΜΑ μεγάλο, μιάν ανησυχία και ένα κόψιμο στα πόδια που ποτέ δεν φροντίσατε να μου βγάλετε
   και κάθε άλλο μάλιστα …
   Στο δικό σας “όραμα”, στην δική σας “αναστημένη Ελλάδα”
   ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΆΛΩΝ
   ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ-ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΌΤΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ

   ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ;

   Αυτή είναι η ΟΥΣΙΑ μάγκες μου και εδω θέλω να απαντήσετε ευθέως αν έχετε καρύδια!
   Και μη μου τα ζαλίσετε με άλλα!

   Αλλιώς στο διάολο με την χρυσαυγή να ξεμπερδεύουμε μια και καλή!
   Και να ξεμπερδεύουμε και με τον άλλο φασισμό εμείς που μπορούμε και θέλουμε!

   Έγινα κατανοητός;

   Υ.Γ. Συγκέντρωσες και ωραίο fan-club …
   συγχαρητήρια!

   Μου αρέσει!

   1. Δεν έχω ανάγκη να γίνω αρεστός ούτε να κάνω «μαθήματα» σε κανέναν Κερκυραίο και ούτε έχω ανάγκη να δώσω διαπιστευτήρια σε κανέναν για τον τρόπο που σκέφτομαι.
    Δεν είμαι οπαδικά διαμορφωμένος, και φυσικά κατάλαβες ότι υποστηρίζω την χρυσή αυγή όπως όλοι όσοι διακατέχονται από την έπαρση της ημιμάθειας που διέπει την απόλυτη σκέψη.
    Φυσικά δεν μπήκες καν στον κόπο να διαβάσεις τι έγραψα επειδή η ολιγαρχική μονοτονία της ιδεοληψίας σου δεν σου επιτρέπει να υπερβείς το ιδεολογικό σου ευαγγέλιο.
    Δεν θίγω όμως την αριστερά, γιατί προφανώς δεν θα είδες ότι το ΚΚΕ μη συμπαθητικά διακείμενο προς την χρυσή αυγή, ψήφισε «παρόν» για λόγους που δεν θέλω να σου εξηγήσω γιατί δεν θες να καταλάβεις…
    Τα ξέρεις όλα έτσι και αλλιώς!

    Υ.Γ
    Σε παρακαλώ μην υποτιμάς κανέναν, δεν έχω …φαν κλαμπ, είναι νέοι μου φίλοι -ελπίζω-, που ετυχε να συμφωνήσουν μαζί μου άλλοτε θα συμφωνήσω εγώ μαζί τους, όπως είσαι και εσύ φίλος μου, αλλά τρομερά κολλημένος!

    Μου αρέσει!

   2. Αν από τα παραπάνω εσύ κατάλαβες ότι είμαι κολλημένος με κόμματα και με κομματικές ιδεοληψίες … δεν θα σου χαλάσω χατήρι!
    Ας είμαι! Δεν έγινε και τίποτα!
    Διότι με αυτά τα κολλήματα εγώ ξέρω ότι κατορθώνω να συζητώ μια χαρά και σοβαρά και επί κοινώς αποδεκτών βάσεων με συνομιλητές εδώ μέσα καθόλου «ομοϊδεάτες» μου, τουλάχιστον επί πολιτικής-κομματικής προτίμησης!

    Τώρα γιατι άνοιξες θέματα όπως τα παραπάνω απευθυνόμενος σε μένα δεν μπορώ να καταλάβω, αν ήταν μια προσπάθεια απλής παράθεσης σκέψεων και απόψεων προς συζήτηση, τότε λυπάμαι, έκανα εγώ λάθος εκτίμηση και σου ζητώ συγνώμη για την παρεξήγηση, μάλλον παρασυρμένος από τις ζητωκραυγές του fan-club που ακολούθησαν, το οποίο δεν συνηθίζει να χειροκροτά καμία απόψη κανενός που δεν είναι «δικος» τους, κατά μια αντίληψη «κλίκας», και φυσικά δεν έχει καθόλου την εκτίμησή μου!

    Έτσι μου φάνηκε περίεργο, και επειδή απευθυνόσουν σε μένα προσωπικά, να γίνονται σε μένα νύξεις για «“ανθρωπιστές” μα ποτέ άνθρωπους» , «παπαγάλους που ούρλιαζαν ανυπόφορα από το χαζοκούτι», για «τρόπο σκέψης των “δημοκρατών”:» κλπ.
    Και γι αυτο θεωρώ ότι πήρες και τα μπράβο, γιατί απευθυνόσουν με «υπονοούμενα» σε μένα που τους έχω τσουρουφλίσει!
    Τέλος πάντων εκτίμηση δική μου αυτή, μπορεί και λανθασμένη όσον σε αφορά, αλλά εξηγεί την στάση μου και ιδίως για πράγματα που νομίζω ότι απο μέρους μου ήταν ήδη εντελώς ξεκαθαρισμένα για όσους γνωριζουν στοιχειωδώς τις απόψεις και θέσεις μου, γι αυτό και το απότομο ύφος μου.
    Εύχομαι να παρεξήγησα τις προθέσεις σου απλώς λόγω … fan-club!

    Ας το ξανασυζητήσουμε λοιπόν το πράγμα με βάση και όσα παρέθεσα παραπάνω αν αφαιρέσουμε το επιθετικό ύφος.
    Προσωπικά δεν συμφωνώ με το όλο σκηνικό που στήθηκε και σαφώς δεν αποτελεί δημοκρατικό έπαινο αφ’ ενός,
    εάν βαρύνονται με όντως αξιόποινες πράξεις δεν είναι δική μου δουλειά΄να κρίνω, κατά πολιτική εκτίμηση όμως ναι, έχω την εντύπωση ότι πρόκειται περί πολιτικής διώξεως
    αλλά και αφ’ ετέρου επαναλαμβάνω ότι δεν προτίθεμαι να συγκλάψω και να συνοδύρομαι για την «αδικία» που τους βρήκε και να καλούμαι με περίσσιο φαρισαϊσμό για κάτι τέτοιο!

    Και ο λόγος είναι απλός, οι απόψεις μου είναι αποκρυσταλλωμένες όσον αφορά το τι αντιπροσωπεύει το κόμμα της χρυσής αυγής. Και όταν λέω κόμμα, ειδικά για την χρυσή αυγή, υπενθυμίζω ότι δεν πρόκειται για ένα σχηματισμό φυσικών προσώπων που συνασπίζονται ισότιμα γύρω από κοινές αξίες
    είναι ένα κόμμα με αυστηρά αρχηγική-στρατιωτική δομή όπου τα πάντα εκπορεύονται και ελέγχονται εκ των άνω, και οι υπόλοιποι καλούνται να κάνουν τους στρατιώτες-εκτελεστές ή έστω τους ψηφοφόρους-χειροκροτητές!
    Πρακτικά δηλαδή, τα πάντα είναι ο Μιχαλολιάκος και η κλίκα του, αυτό είναι όλο το κόμμα!
    Δεν είναι αριστερά με λαϊκές συνελεύσεις και ψηφοφορίες, έστω και μιας βαυκαλιζόμενης ισότιμης και εκ των κάτω συναπόφασης και συνευθύνης
    Το κόμμα αυτό λοιπόν έχει και καθαρά φασιστική δομή, σημειολογική και για τις αντιλήψεις του για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας πέραν από τα καθαρά ιδεολογικά θέματα (επίσης ίδιας «ποιότητας»).
    Και ένα τέτοιο κόμμα που σαφώς εχθρεύεται την δημοκρατία δεν μπορεί να επικαλείται τα δικαιώματα που παρέχει η δημοκρατία για να υφίσταται
    και να δρά για την κατάλυση της δημοκρατίας!

    Αρκετά ανεύθυνο και παραπλανητικό βρίσκω και το επιχείρημα περί μισού εκατομμυρίου ψηφοφόρων, οι οποίοι σαφώς και δεν είναι όλοι ταυτόσημοι με τον Παππά, τον Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκο, αλλά είναι εν πολλοίς συνήθης κόσμος που απλώς εναποθέτει ελπίδες μετά το στραπάτσο που έχουμε πάθει
    ΟΜΩΣ …
    Υποβάλλω επίμονα δύο ερωτήματα εδώ μέσα που συχνάζουν πολλοί χρυσαυγίτες κάθε απόχρωσης και καταβολής
    Ένα, εάν το ΚΟΜΜΑ της Χρυσής Αυγής (με την παραπάνω ειδική γι αυτό έννοια) είναι ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ
    και δύο, εάν η Χρυσή Αυγή από θέση εξουσίας θα κάνει αυτή πολιτικές διώξεις σε αντιφρονούντες και αντιπάλους!

    Και ΧΑΝΟΝΤΑΙ στο λεφτό ΟΛΟΙ και δεν απαντάει ΚΑΝΕΙΣ!

    Άρα ΞΕΡΟΥΝ και σιωπηρά ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ!

    απολύτως χαρακτηριστικό και τως αγνών «παραπλανημένων» και «αγανακτισμένων» ψηφοφόρων, έτσι;
    Δεν είναι καθόλου αθώοι του εγκλήματος που πάει να συντελεστεί!

    Δεν πρόκειται λοιπόν να συγκλάψω για την «αδικία» που τους βρήκε!
    Είναι ούτως ή άλλως από μόνοι τους αποβλητέοι από κάθε δημοκρατική αντίληψη και ζωή!

    Μου αρέσει!

   3. Τα περί «ανθρωπιστών» δεν πήγαιναν σε εσένα.
    Ούτε φυσικά έκανα εκτίμηση της εκλογικής συμπεριφοράς όπως έκανες εσύ.
    Απάντησες σε εντελώς διαφορετικό πράγμα από αυτό που σχολίασα.
    Μπορεί εσύ και πολλοί από εμάς να μην γουστάρουμε την χρυσή αυγή.
    Αυτό είναι ατομική υπόθεση.
    Δεν είναι θέμα θυματοποίησης της χρυσής αυγής, είναι θέμα γενικής κουλτούρας της μιντιοκρατίας, των «δημοκρατών» που λυμαίνονται τον δημόσιο χώρο και φυσικά είναι θέμα σεβασμού των ψηφοφόρων.
    Εάν η χρυσή αυγή είναι εγκληματική οργάνωση δεν θα το αποφασίσει ο υπουργός, ο βουλευτής, ο κομματάρχης, αλλά η δικαιοσύνη.
    Εάν το κόμμα αυτό είναι τερατογέννεση ή ό, τι άλλο ελεεινό, αφορά στην ψήφο αλλά σε καμία περίπτωση -και εδώ έχουν ΑΠΟΛΥΤΟ δίκαιο οι χρυσαυγίτες- δεν μπορεί κανείς να φιμώνει την πολιτική έκφραση εκτοντάδων χιλιάδων ελλήνων πολιτών.
    Δεν είναι θέμα λοιπόν δεοντολογίας, αν μου κάνει η χρυσή αυγή.
    Αυτή η υπόθεση αφορά στον χάρτη των επιλογών της κοινωνίας, αν της κάνει ή δεν της κάνει.
    Είναι θέμα του πόσο προσχηματικά λειτουργεί το πολιτικό σύστημα, που αυτό καλό και «άγιο» βρήκε τρόπο να ξεφορτωθεί τον «κακό» και φυσικά μαζί με αυτόν να αποθέσει τα απορρίματά του στον κάδο της χρυσαυγιάδας και ακόμη γελοιωδεστατα, να επιχειρήσει δια της χρυσής αυγής να ηρωοποιηθέι!
    Εκτρέποντας από τα εγκλήματα που έχει διαπράξει εις βάρος της κοινωνίας.
    Ε όχι…

    Μου αρέσει!

   4. Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια!
    Εγώ στο σχόλιο μου που παραπέμπει το λινκ που παρέθεσα (αν το διάβασες) πιάνει συνολικά το θέμα του φασισμού και από τα παγκόσμια κέντρα μέχρι τις κατσικοραχούλες.
    Οπου υποστηρίζω οτι οι τοπικοί εθνοκεντρικοί φασισμοί είναι απλώς γελοιες καρικατουρες και φτηνές απομιμήσεις του ΕΝΟΣ και ΜΕΓΑΛΟΥ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ φασισμού!
    Αλλά και που αυτόν ακριβώς εξυπηρετούν, έστω και με την βλακεία τους!

    » …εδώ έχουν ΑΠΟΛΥΤΟ δίκαιο οι χρυσαυγίτες- δεν μπορεί κανείς να φιμώνει την πολιτική έκφραση εκτοντάδων χιλιάδων ελλήνων πολιτών.»

    Με συγχωρείς πολύ, αλλά αυτές οι καημενούλες εκατοντάδες χιλιάδες ελλήνων πολιτών είναι πρόθυμες να υποστηρίξουν την φίμωση (και δια πιό ακραίας βίας) κάποιων άλλων χιλιάδων χιλιάδων πολιτών! ΟΛΩΝ όσων δεν συντάσσονται ακρίβως με αυτούς!
    Κατά το Βουσικόν (και ακραίως φασιστικόν) You are with us or you are against us!
    Τουτέστιν το ευαγγελικόν «Ο μη ων μεθ’ ημών, καθ’ ημών.» του Ματθαίου παρακαλώ!
    Έξοχο πάτημα για τις θηριωδίες χριστιανών που επακολουθησαν και πογκρόμ κάθε διαφορετικού!
    Οπότε τι γίνεται εδώ;
    Ευθεία σύγκρουση! Πόλεμος!
    Και όχι χαϊδολόγήματα και ψευδοδημοκρατικά φληναφήματα!

    Η δημοκρατία είναι όπως η ελευθερία!
    Κερδίζεται και με αίμα!
    Κερδίζεται και με όση βία εναντίον όποιου θέλει να σου την στερήσει!
    Γιατί είναι αδελφή της Ελευθερίας!
    Σε γνωρίζω από την ΚΟΨΗ
    ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ!
    Μην αυταπατώμεθα και «θολοκουλτουριαρίζουμε»!

    Έτσι το βλέπω εγώ!

    Μου αρέσει!

   5. Κερκυραίε, πιάσαμε τα μητσοτακίστικα και δεν είδα την απάντησή σου.
    Εσύ απλά απεχθάνεσαι την χρυσή αυγή, θεωρείς κακούς ψηφοφόρους δίχως άλλοθι εκείνους που ψήφισαν χ.α και μου πετάς και μια ρήση ευαγγελική (δεν υπάρχει χειρότερη πρακτική) για να μου πεις για τις…κακίες των χριστιανών.
    Μας χωρίζει χάσμα αγεφύρωτο ως προς τον τρόπο σκέψης.
    Η δική σου είναι προσανατολισμένη στο πεδίο της απολυτης ιδεοληψίας, παίρνεις το έλλασον και το μετατρέπεις σε μείζον, προκειμένου να προωθήσεις την κοσμοθεωρία σου και μάλιστα μη λεχοντας εμεπιρία εκ του σύνεγγυς για πολλά προβλήματα που οδηγούνσε αυτή την ακραία ναι, επιλογή.
    Η χρυσή αυγή -για να καταλάβεις- και η κάθε χρυσή αυγή, θα βρει πεδίο εκεί που υπάρχει χώρος να δράσει.
    Δεν χρειάζεται να μου κάνεις δεοντολογική ανάλυση,
    Μεγαλύτερος φασισμός, από το -ενώ η ιστορία επαναλαμβάνεται και είναι παγκόσμια αυτή η ροή- να μην επιθυμούν οι καθεστωτικές ελίτ, να μεταβάλλουν τις πολιτικές που οδηγούν κόσμο σε αυτή την επιλογή ως μονόδρομο και αντίθετα να την «νουθετούν» μέσα από τα ένθετά τους, τις ταινίες, τις «ειδήσεις» χωρίς αυτές να είναι διατεθειμένες να αλλάξουν, δεν υπάρχει.
    Εσύ ζεις στην Κέρκυρα προφανώς.
    Ε…
    Ζήσε στον Άγιο Παντελεήμονα, στην πλατεία Βικτωριας, στις περιοχές γύρω από το αρχαιολογικό μουσείο και μετά πες ό, τι θες.
    Μην έχουμε την ψευδαίσθηση της ηθικής ανωτερότητας.
    Όπως λένε οι αμερικανοί, life is a bitch.
    Ποτέ δεν ξέρεις αν καταφθάσει με την ίδια ένταση ένα πρόβλημα έξω από την πόρτα σου κάποια στιγμή
    Να μετέχουμε στον πόνο του άλλου, ειδάλλως είμαστε αυτό που κατηγορούμε.

    Υ.Γ
    Επειδή ξέρω ότι μόνο εσύ θα διαβάσεις το σχόλιο, να ξέρεις, ότι ούτε σε κακολογώ ούτε να σε προσβάλλω θέλω.
    Απλά πρέπει να καταλάβεις, ότι οι άλλοι δεν είναι ρατσιστές, ναζί και φασίστες ενώ εσύ ή εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος προοδευτικοί.
    Είναι τα βιώματα που συμβάλλουν στη διαμόρφωση των ιδεών.
    Μόνο απάνθρωπες ελίτ κακολογούν κομμάτια του λαού, μη γνωρίζοντας τι προκαλεί την αγανάκτησή του.
    Μια αγανάκτηση που δεν εκφράστηκε πολιτικά το 2011 για παράδειγμα, που δεν υπήρχε το πρόβλημα σε αυτή την ένταση και την έκταση.
    Άρα δεν είναι φασίστες οι ψηφοφόροι, μη γίνεσαι επιπόλαιος.
    Άνοιξε το μυαλό σου, δεν είναι θέμα φασισμού, είναι θέμα επιβολής του εκ των συνθηκών που οι «κατήγοροί» του αρνούνται να αλλάξουν.
    Δοκίμασε το πολιτικό σύστημα να βρει τις αιτίες ενός προβλήματος και να τις επιλύσει, ώστε να μιλάμε για φασισμό;
    Όχι βέβαια…
    Αν εκλείψουν οι αιτίες προσφυγής στην χ.α, τότε θα εκλείψει και χ.α, μην τρέφεις αυταπάτες και μην στηρίζεσαι σε μη βιωματικές καταστάσεις, αλλά σε θεωρίες που δενέχουν πρακτικό αποτέλεσμα.

    Μου αρέσει!

   6. Δεν πειράζει Πολίτη, άσε με να κινούμαι στην απόλυτη ιδεοληψία, είναι δική μου ενσυνείδητη επιλογή!
    Εάν η όποια σήψη και δυστυχία, πραγματική έως και φαντασιολογική, είναι ικανή να γεννά ΤΑΛΙΜΠΑΝ όποιου είδους σαν απάντηση και λύση,
    εγώ στην περίπτωση αυτή θα ταχθώ σαφώς απέναντι ως πολέμιος και όχι ως συμμαχητής με πρόσχημα τα προβλήματα και τους λόγους που τους έφτιαξαν!
    Όπως εγώ βασανίζω την σκέψη μου και πειθαρχώ στην λογική τον εαυτό μου για να μην διέρχομαι ανώριμες, αφελείς και ρηχές, και ατελέσφορες έως λίαν επικίνδυνες θέσεις και στάσεις σαν απάντηση σε προβλήματα, ας το κάνουν και άλλοι!
    Η συμπεριφορά μανιασμένου ΟΧΛΟΥ απέναντι σε τόσο σοβαρά προβλήματα είναι για μένα απαράδεκτη και πολύ-πολύ χειρότερη από τα ίδια τα προβλήματα που την γεννούν! Οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερη καταστροφή!
    Για εξήγησέ μου …
    Πως θα φερθεί αυτός ο όχλος σε πολύ-πολύ χειρότερες και ακραίες καταστάσεις (διότι λέμε ότι έχουμε πιάσει πάτο αλλά ούτε κατ’ ιδέαν) όπως ένας πόλεμος με κατοχή, πραγματική πείνα, θύματα μέλη οικογενείας και βόμβες να σφυρίζουν νυχθημερόν πάνω από το κεφάλι;
    Σαν λυσσιασμένα τσακάλια με τυφλή επίθεση κατά παντός ακόμη εναντίον και συμπατριωτών τους όπως κάνουν ήδη και τώρα και στοχεύοντας σαν εχθρό όποιον τους «τα χώνει» σαν και μένα για τις απαράδεκτες στάσεις τους;

    Όχι κ. Πολίτη, δεν έχω καμία δικαιολογία γι αυτούς με πρόσχημα όποια οξεία προβλήματα, όπως λένε στο χωριό μου «ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται» και εγώ δεν πρόκειται να συνταχθώ με τα ποντίκια του καραβιού με το πρώτο κύμα! Ούτε καν να τα δικαιολογήσω, θα είμαι σαφώς απέναντι!

    Διότι κάνουν και μεγάλη ζημία, καλύπτουν με τις κραυγές τους και όποιες ψύχραιμες και λογικές φωνές θα μπορούσαν όντως να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα τα υπαρκτά προβλήματα παρασύροντας εύκολα και άλλους, γιατί απευθύνεσαι πολύ πιο εύκολα στο θυμικό παρά στην λογική!
    Τι επικαλείσαι;
    Ότι μόνον αυτοί έχουν τόσο οξεία προβλήματα και οι πιο λογικοί είμαστε βολεμένοι;
    Τι πας να μου πεις;
    Ότι αν κατοικούσα και εγώ στον άγιο Παντελέημονα θα ήμουν χρυσαυγίτης;
    Τι πας να δικαιολογήσεις;
    Ότι όταν ο άνθρωπος πνίγεται από τα προβλήματα έχει δικαίωμα να χάνει το λογικό του και να συμπεριφέρεται σαν τσακάλι σαν λύση;

    Όχι κ. Πολίτη
    Στη υπαρκτή ή και φαντασιολογική κρίση και σήψη της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας των πρώτων αιώνων μ.Χ. δεν θα συνταχθώ ούτε πρόκειται να δικαιολογήσω φανατικούς καλόγερους που προπηλάκιζαν και δολοφονούσαν κόσμο, κατέστρεφαν και πυρπολούσαν μέχρι και θέατρα για να επιβάλλουν την δική τους «αρετή»!
    Ούτε με τον όχλο των πλατειών των ιεροεξεταστών φωνάζοντας «να καεί, να καεί»…
    ούτε καν με τον όχλο της Γαλλικής Επανάστασης που εκδικούταν τα ιστορικά παθήματά του από την αριστοκρατία με μια θηριώδη οχλοκρατία-τρομοκρατία!

    Όχι κ. Πολίτη
    Απέναντι σε όλους αυτούς στέκομαι με συγκροτημένη θεώρηση και ενσυνείδητη αποφασιστικότητα σαφώς ως πολέμιος, πές το δική μου ιδεοληψία εσύ, δεν με ενδιαφέρει
    Εμένα σαφώς πιο πολύ με ενδιαφέρει να δίνονται πραγματικές απαντήσεις και σώφρονες αποτελεσματικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα
    και ακόμα περισσότερο να μην γίνονται υπαρκτά προβλήματα πρόσχημα και αφρμή για ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή και ανθρώπινη βαρβαρότητα!

    Υ.Γ. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφερθώ στην βαρύτητα των ευθυνών και στην ενοχή του συστήματος γενικότερα για όσα μας συμβαίνουν!
    Αυτό το σκέλος είναι ξεκαθαρισμένο νομίζω!
    Το «εμείς» με ενδιαφέρει όμως γιατί εμείς θα είμαστε και η λύση!
    Έτσι, για να μην γίνονται παρεξηγήσεις!

    Μου αρέσει!

 6. Φίλτατε κ. Αβραμόπουλε, στην προκειμένη περίπτωση επιτρέψατέ μου να διαφωνήσω μαζί σας ως προς την «φασιστική, απάνθρωπη κι αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής».
  Εχω γνωρίσει νέους και νέες αρίστων οικογενειών – με το χέρι στην καρδιά – νέων ανθρώπων που κοπίασαν ν΄αποκτήσουν Γνώσεις και διαθέτουν διπλώματα και…παπλώματα αλλά είτε είναι άνεργοι είτε δουλεύουν χαμαλίκι σε σούπερμάρκετ.
  Παιδιά σκεπτόμενα , καθόλου «φασίστες» ούτε κατά διάνοιαν «απάνθρωποι» που γυρεύουν απελπισμένα διέξοδο.
  Κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τη βρίσκουν μόνον στη Χρυσή Αυγή που δεν κλέβει τον ιδρώτα μας, που δεν εξισώνει τους βιαίως και παρανόμως εισελθόντες αλλοδαπούς ληστές και δολοφόνους μ΄εμάς τους παντελώς ανυπεράσπιστους και καταβάλλοντες το πιο ακριβό τίμημα: κι αυτή τη ζωή μας ακόμη στο όνομα της …διεθνιστικής συμπαράστασης και…λοιπές μπούρδες.

  Πού βλέπετε την …απανθρωπιά στα συσσίτια μόνον για Ελληνες; Αυτοί οι λάθρο τ΄αρπάζουν απ΄όλες τις μεριές: επιδόματα ΕΕ, επιδόματα ΟΑΕΔ, 3-4 ημερήσιες αμειβόμενες απασχολήσεις ημερησίως και δωρέαν σίτιση στα …φιλανθρωπικά γεύματα του Καμίνη κλπ.
  Οι βουλευτές της ΧΑ έχουν αναλάβει την ανακούφιση ικανού αριθμού ελληνικών οικογενειών, θυμάτων της κρίσης, αλλά δεν το διαλαλούν.
  Είναι απάνθρωπο κι αυτό;
  Η θεωρείτε απάνθρωπο να τρώνε καμμιά μπούφλα οι αλλοδαποί που με περίσσιο θράσος στήνουν την παράνομη πραμάτεια τους στις λαϊκές;

  Οσο τα περί νεοναζιστών, μήπως είναι, φίλτατε κ. Αβραμόπουλε, αλλο ένα από τα …τερτίπια των κυβερνητικών ληστών τω όντι;
  Και μήπως όλοι εμείς που ζητούμε την απάλειψη και του τίτλου Χρυσή Αυγή ακόμη από τη ζωή μας , λέω μήπως ενεργούμε με φασιστική νοοτροπία, αυτό ακριβώς για το οποίο κατηγορούμε την ΧΑ;
  Ε΄σαστε υπέρ της φυλάκισης του πολιτικού φρονήματος;

  Από πνευματικούς ανθρώπους του δικού σας μεγέθους , κ. Αβραμόπουλε, προσδοκώ λύσεις στο βρωμερό καθεστώς της σκλαβιάς μας, της ασύλληπτης καταπίεσής μας με αλυσσίδες πανταχόθεν, ακόμα και …πνευματικές αλυσσίδες βλέπε π.χ. τη ρεπουσιάδα κλπ.
  Φιλικά

  Μου αρέσει!

  1. Να χαίρεσαι την … υψηλή σου μόρφωση και διαπαιδαγώγιση
   όπως και αυτήν των νέων «αρίστων οικογενειών» με πολλά διπλώματα και…παπλώματα με τους οποίους συναγελάζεσαι!

   Προφανώς τα μεγαλύτερα προβλήματα της ζωής σας μέχρι τώρα θα ήταν οι αυξομειώσεις των κληρονομικών εσόδων και ο γύφτος μανάβης που τολμούσε να διέλθει την συνοικία σας με το μεγάφωνο στην διαπασών προσβάλλοντας την αισθητική σας …

   θα έχετε μελετήσει εις βάθος την κοινωνία και τα κοινωνικά προβλήματα αναλύοντας εμβριθώς την διαφορά μεταξύ σημαίνοντος και σημαινομένου
   χωρίς να χρειαστεί να πάτε ούτε μια φορά στην λαϊκή για μισό κιλό σαρδέλλα
   και από φόβο μη σας πιάσει κάνας μανάβης στο ψιλό για την αριστοκρατικότητά σας
   και σίγουρα πάντα συμπονούσατε και νοιαζόσασταν και «δια τους πτωχούς» ως μέλη της φιλοπτώχου της ενορίας σας….

   Και ωωωω!! .. αίφνης …
   Αφεντικά και δούλοι ιδια σκατά κατά γινήκαμε ούλοι!
   Και ανακαλύψαμε το «ξεβρώμισμα» της κοινωνίας όπως ανακαλύψαμε και φτηνά απορρυπαντικά που τωρα είναι ανάγκη να ξεβρωμίζουμε εμείς την σκατιέρα μας ….

   Άσε μας κυρά μου …
   παίζεις με την υπομονή μας!

   Μου αρέσει!

   1. ++++++! στονν συντοπίτη μου τον Κέρκύραίο….Εχω γνωρίσει νέους και νέες αρίστων οικογενειών…τη βρίσκουν μόνον στη Χρυσή Αυγή»Αλήθεια πως την ΄έλεγαν εκείμη την τάξη ποου στήροξε με τα τσαρούχια τους φάσιστές στην Εύρώπη την δεκάέτια του 1930 να δεις…μηπώς «»Αριστοκρατία»;
    βλ’επε «Remnants of a day»Ευελπιστώ συντοπίτη ότι δεν θα έχεις αντίρηση να χρησιμοποίσω το ερωτηματολόγιο σου αν και θέλω να κάνμω μια δική μου προσθήκη στο τέλος…

    Μου αρέσει!

   2. Έχετε τη νόσο των πολιτικών της γυάλας, παρεπόμενο ελιτίστικων προσεγγίσεων
    Ο κρυπτοφασισμός της ιδεοληψίας σας δεν σας επιτρέπει να έχετε καθαρό μυαλό κύριε Κερκυραίε…
    Η παιδεία σας και η πειθαρχία της λογικής σας είναι προσχηματική και τελικά δεν έχετε καν τη στοιχειώδη παιδεία να υποτάξετε την μικρονοϊκή σας νοοτροπία μπροστά σε επιχειρήματα.
    Ποτέ δεν ενέκρινα τις πρακτικές και τη συμπεριφορά της χρυσής αυγής.
    Όμως δυστυχώς εσείς και το σινάφι σας σπάζετε κόκαλα.
    Είστε πιο φασίστες και πιο φίδια από οτιδήποτε έχω συναντήσει στη ζωή μου.
    Οι πρακτικές σας απαντούν σε σταζίτικες συμπεριφορές που προκαλούν εμετό.

    Έχετε και άγνοια είστε και εμπαθής ενώ προσπαθώ να είμαι πολιτισμένος, όμως ξέχασα ότι τελικά συνομιλούσα με την θύρα «χ» οπαδών του σύριζα.

    Δεν ασχολούμαι ξανά με την περίπτωσή σας, είστε τελείως μικροπρεπής

    Μου αρέσει!

   3. Από ότι γνωρίζω, στην Ιταλία η λεγόμενη «αριστοκρατική» ταξη συντάχθηκε σύσσωμη με τον Μουσσολίνι
    αλλά όχι μόνο,
    σύσσωμη σχεδόν και η διευθυντική-εξουσιαστική τάξη
    δημαρχαίοι, νομαρχαίοι, κρατικός μηχανισμός κλπ.
    Αλλά και από Γερμανία που ελάχιστα γνωρίζω
    κάτι Κρουπς, κάτι Ζήμενς και πολύ φον-φον ακούγεται!

    Είναι η γροθιά στο σύστημα και το κατεστημένο που λένε!

    Μου αρέσει!

   4. Κύριε Πολίτη
    για να το καταλάβετε και να μην πολυλογούμε!
    Είμαι ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ!
    Γιατί είμαι προσηλωμένος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ!
    Και για κανένα άλλο κόμμα ή ιδεολογία δεν μιλάω έτσι πλήν χρυσαυγής!
    Και εσείς αυτό αποκαλέστε το δικό μου φασισμό, αδιαφορώ!
    Οι έννοιες ούτως ή άλλως, άσχετα πως θέλετε να τις χρησιμοποιείτε εσείς, έχουν συγκεκριμένη και προσδιορισμένη σημασία και στο δικό μου μυαλό δεν είναι ένας αχταρμάς ούτε τις χρησιμοποιώ κατά πως νομίζω!
    Εσείς καθήστε να χαϊδολογιέστε με την χρυσή αυγή και τα δημοκρατικά της δικαιώματα…
    αν βρεθείτε καμιά φορά για υποχρεωτικές διακοπές στην Γυάρο (και πάλι καλά!) θυμηθείτε ότι πάτε και με δική σας υποστήριξη και συνενοχή!
    Και όπως δεν συμπονώ την ΧΑ για την «αδικία» που την βρήκε τώρα
    ούτε εσάς θα συμπονέσω καθόλου τότε!

    Τάθελε ο κώλος σας θα σας πω
    όπως λέω και στην χρυσή αυγή τώρα!

    Επαναλαμβάνω
    η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι αδελφή της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!
    Και κερδίζεται ακόμα και με αίμα!
    Σε γνωρίζω από την ΚΟΨΗ
    ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ!

    … είπαν οι ΔΙΚΟΙ μας άνθρωποι από την ΚΕΡΚΥΡΑ
    μόνο που εσείς δεν καταλαβαίνετε γρι από ότι λέει
    αλλά το παίζετε Κασιδιάρηδες να το κελαηδάτε σαν παπαγάλοι, δήθεν με δάκρυα στα μάτια από συγκίνηση!

    Αδιαφορώ συνεπώς πλήρως για τα ψευτοδημοκρατικά σας αισθήματα και κηρύγματα!
    Λίπασμα στον ΕΝΑ και ΑΛΗΘΙΝΟ φασισμό είναι και μόνον!

    Μου αρέσει!

   5. Η Ελευθερία κερδίζεται με αίμα, έγραψες γλυκό πουλάκι, Κερκυραίε, που κελαηδάς κακόφωνα κάποιες φορές.
    Την ελευθερία τη δική μου να σκέφτομαι ό,τι θέλω και να πιστεύω ό,τι θέλω από πλευράς ιδεολογίας, εννοείς ότι πρέπει να την κερδίσω με αίμα;
    Στη δημοκρατία Σου δεν χωράω;

    Θα σου πώ ενα μυστικούλι, που δεν ξέρω αν τόχεις ζήσεις εσύ: στην πρώην ΕΣΣΔ, όπως στο Β. Βιετνάμ τώρα, το πολίτευμα λέγεται ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ .
    Εσείς οι αριστεροί λέτε πως πρόκειται για λαϊκή εξουσία, αλλά η πράξη έδειξε άλλα πράγματα.
    Το καθεστώς εκείνο εξέθρεψε τις μαφίες των πρώην ανατολικών χωρών, το…νέο τύπο ανθρώπου σαν τους Τσετσένους του Μπεσλάν και τις αξιολύπητες γκόμενες, που θωπεύουν ραμολιμέντα για μερικά ευρά.
    Συνάντησα στη Μόσχα αξιωματικούς του ρωσικού στρατού να πουλάνε στους δρόμους τα πηλίκιά τους και τα όπλα τους, ξεκούμπωτους μεθυσμένους, παιδάκια 6-7 χρόνων να μου ζητάνε τσιγάρα κι άλλα πολλά.
    Δικτατορία της κομματικής νομενκλατούρας ήτανε
    .
    Επί Μπρέσνιεφ δε το ’80 στη Μόσχα αλωνίζανε οι ξένες μυστικές υπηρεσίες, π.χ. σε πολυκατάστημα βραδάκι είδα αυτοκίνητο με ευρωπαϊκές πινακίδες να σταματάει κι ένας επιβάτης να κατεβαίνει και να δίνει με προσοχή έναν κίτρινο φάκελλο σε κάποιον Ρώσο.
    Ρώτησα την πρεσβεία μας και μου είπαν σχετικά.

    Παρ΄όλα αυτά, δεν απορρίπτω την κομμουνιστική θεωρία , αλλά θα πρέπει να εφαρμοστεί από πραγματικούς κομμουνιστές κι όχι από καταπιεσμένους πολίτες καπιταλιστικών χωρών, για να «ευδοκιμήσει».

    Υπάρχει ένα παλιό τραγουδάκι » κελαϊδήστε, ωραία μου πουλάκια, τραγουδήστε…»
    Τα …πουλάκια που σου κελαϊδούν δεν είναι…πουλάκια, αγαπητέ Κερκυραίε. Φίδια μεταμορφωμένα είναι, που κάποια στιγμή θα καταπιούν το σάλιο τους και θα δηλητηριαστούν.

    Τότε θα σου χρειαστει η «υπομονή». Ξέρω τι σου λέω.
    Απέναντί μου, αν εξαντληθεί τελείως όπβς έγραψες, τι …δημοκρατική τιμωρία σκοπεύεις να μου επιβάλλεις;

    Α, θέλω να σ΄ευχαριστήσω, τέλος, για αυτό το «κυρά» όπως με αποκάλεσες. Για μένα, ισοδυναμεί με την ωραιότερη προσαγόρευση του κόσμου.

    Μου αρέσει!

   6. Δεν νομίζω να περιμένεις να αφιερώσω και χρόνο να απαντήσω στα παραπάνω!
    Που δείχνουν την παντελή πολιτική σου ανωριμόιτητα και αμορφωσιά !
    Το σκέτο κουτσομπολιό κυρία Δύσπιστη (αλλά φεύ! αφελεστάτως ευκολόπιστη!) για το τι συνέβη εδώ και εκεί χωρίς καμιά ικανότητα ανάλυσης και ερμηνείας αυτών και των λόγων που δημιουργούναται ΔΕΝ είναι πολιτικός προβληματισμός, ΔΕΝ είναι πολιτική!!
    Ξέρεις πόσα περιστατικά και φαινόμενα σαν τα παραπάνω που μας αραδιάζεις μπορώ να παραθέσω εγώ από USA; Από UK; Από Γαλλία Γερμανία Σουηδία; Από την «χωρα του φωτός» Ελλάδα;
    Ιστορίες άξιες να καταναλώνονται ανάμεσα σε ένα πτι-μπερ και μια ρουφηξιά τσάϊ!
    Αφού μένουν απλά ιστορίες για δράκους και αρκούδες!

    Οι μικροί ασχολούνται με τους άλλους. Οι μέτριοι με τα γεγονότα. Οι μεγάλοι με τις ιδέες.
    Είπε κάποιος.

    Σου αναγνωρίζω την ενασχόληση με γεγονότα.
    Σαφώς σε διαφοροποιεί και σε εξυψωνει συγκριτικά με έναν όχλο ομοϊδεάτη σου που βρίσκει λόγο ύπαρξης και λαμβάνει υπόσταση μόνον με την εμμονική του απασχόληση με τους άλλους κάνοντάς τους τις αλογόμυγες όπως για νιοστή φορά εδώ:

    h ttp://olympia.gr/2013/10/19/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81/#comment-1369249

    Αλλά μέχρι εκεί!

    Μου αρέσει!

  2. Αγαπητή Δυσπίστη,

   Πάντα οι έντιμες και ευπρεπείς τοποθετήσεις σου, αποτελούν γόνιμο έναυσμα για διάλογο και δημοκρατική περισυλλογή. Με την σειρά μου διαφωνώ και γω με την προσέγγισή σου. Τιμώ ωστόσο την ευπρέπεια και το ήθος της σκέψης σου, που με πείθει ότι μέσα απο αυτή την ηθική και πνευματική ζύμωση που γίνεται στο blog, μπορούμε να εξεύρουμε τις λύσεις για να εξέλθει ο τόπος απο τις θανατηφόρες ατραπούς του μνημονίου στις οποίες εκών άκων εισήλθε, με την συνδρομή των γερμανόδουλων κυβερνήσεών μας.

   Μου λείπουν ακόμα ευγενική Δυσπίστη οι οιστρηλατημένες κριτικές σου προσεγγίσεις για την λογοτεχνία, στην οποία σκορπάμε αβασάνιοστα την ψυχή μας. Να είσαι πάντα καλά και να τα λέμε, έστω και αν διαφωνούμε ενίοτε όπως επιτάσσει ο υγιής δημοκρατικός διάλογος.

   Με άπειρη αγάπη και εκτίμηση

   Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

   Μου αρέσει!

   1. Αγαπητέ Π.Ν.Αβραμόπουλε, ευχαριστίες ολόψυχες για τα καλά σου λόγια.
    Φαίνεται πως όντως διαφωνούμε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα της ΧΑ, πιστεύω ωστόσο ότι «φταίνε» γι΄αυτό οι διαφορετικές προσλαμβάνουσες παραστάσεις που αποκομίζουμε ο καθένας μας ως προς την παραβατικότητα έως εγκληματικότητα ειδεχθή των λάθρο, π.χ. ο βασανισμός και θανάτωση υπερηλίκων ατόμων.
    Αν είχες ζήσει τις δικές μου εμπειρίες, αν σου είχαν κολλήσει έναν σουγιά στα νεφρά 7 το απόγευμα καλοκαίρι μέσα σε κόσμο, όπως σε μένα, θα αξιολογούσες αλλοιώς την προσφορά της ΧΑ.
    Ερμαια στις διαθέσεις τους είμασταν μέχρι που ανέλαβε η Χα να μας προστατεύει και αποτελεσματικά, μάλιστα.

    Εδώ ακριβώς θαρρώ ότι έγκειται η διαφωνία μας. Θα συμφωνήσεις, όμως, πιστεύω, ότι δεν θα …ευδοκιμήσει περαιτέρω η ΧΑ αν η Πολιτεία αναλάβει υπεύθυνα το έργο της ασφάλειάς μας και της τακτοποίησης των αναρίθμητων λάθρο με τα αναρίθμητα ονόματα και τις ψεύτικες εθνικότητες.

    Μέσα στις θανατηφόρες ατραπούς του μνημονίου περιλαμβάνεται κι η ανοχή να κάνουν οι λάθρο ό,τι θέλουν και να μας κοστίζουν αρκετά δις ευρώ ετησίως.
    Ακόμα και μια λατέρνα, στην Πλάκα, φίλτατε, είδα μαυριδερό να την «παίζει». Ακόμα κι αυτήν! Και να βγαίνουν ήχοι παράφωνοι και άτεχνοι.

    Είναι περίλυπη η ψυχή μου για όσα συμβαίνουν και προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου πως θα εξεύρουμε τις λύσεις, όπως έγραψες.
    Αυτές τις μέρες ξαναδιαβάζω τη ζωή εν Τάφω, αυτό το θαυμάσιο αντιπολεμικό μυθιστόρημα που ασκεί στην καρδιά και στο μυαλό μου μια περίεργη γοητεία, σα να ξεφεύγω αίφνης απ΄όλα τα δεινά και να βρίσκομαι πλάϊ στον συγγραφέα λες κι είναι ζωντανός και με …ξεναγεί στο περιεχόμενο του πονήματός του.

    Από την ουτιδανή συσχολιάστριά σου, πάντοτε με βαθειά εκτίμηση κι άδολη αγάπη.

    ΥΓ. Απολογούμαι για την καθυστέρηση της απάντησης.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.