ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΓΑϊΔΑΡΟ !

20131019-090541.jpg


Με τα μάτια του Peter Triantafyllos από το Τορόντο

Οκτώβρης Μακεδονικός Μήνας. Η Παμμακεδονική ένωση Ontario διοργανώνει τον μήνα Οκτώβρη διάφορες πολιτιστικές έκδηλώσεις χορούς όμιλείες για την συνέχεια της άπελευθέρωσης της Μακεδονίας.
Με ολα τα τελευταία που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα άναρωτιέμαι. Τα παιδιά μας και τα έγγόνια μας θα μπορούν να συνεχίσουν αύτές τις έκδηλώσεις ?
Από τον πατέρα μου θυμάμαι πολλά πράγματα. Αλλά δύο εχουν ξεχωριστή σημασία για μένα . Το ενα είναι το ξύλο που έφαγα για
τα άπίδια άπίδια λέγαμε τότε τα άχλάδια που έκλεψα από του γείτονα το περιβόλι. Με έμαθε <> να δουλεύω να άποκτήσω δικά μου και οχι να κλέβω. Με έμαθε κάθε φορά που μπαίνω σέ λεωφορείο να πληρώνω είσιτήριο και οχι να πουλάω τσαμπουκά στον έλεκτή.
Το δεύτερο είναι οί περιπέτέιές του οταν ύπηρετούσε φαντάρος. Την κάθε ιστορία του την τελείωνε με το —– διέθεσα 10 από τα καλλιτερά μου χρόνια πολεμώντας. Αλλά χαλάλι να είναι . Διότι μεγαλώσαμε την Ελλάδα. —— Ολα αύτά τα θυμάμαι και είμαι ύπερήφανος . Δεν ήταν ο ήρωας Παύλος Μελάς , αλλά ενας από τους χιλιάδες άσήμαντους ήρωες.
Αύτά που συμβαίνουν σήμερα στην γενέτειρα με τρομάζουν. Με τρομάζουν οί σημερινοί διοικούντες . άκούγοντας τον κύριο Mathiou Nimits σε έρώτηση έλληνα δημοσιογράφου — τι θα γίνη εαν οί Σκοπιανοί πάρουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ — . Η άπαντησής του ήταν ξερή και με νόημα.– Εαν πάρουν οί Σκοπιανοί το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εσείς οι Ελληνες δεν θα έχετε το δικαίωμα να το χρησιμοποιήται .!!!!! Γι’ αύτό το λόγο άναρωτιέμαι. Θα έχουν τα παιδιά μας το δικαίωμα να λέγωνται Μακεδόνες ?
Λόγια του Αντώνη Σαμαρά το 1992. — Δεν θα άποδεχτώ όποιαδήποτε λύση για το θέμα των Σκοπίων που θα εχη ώς παραγωγό του όνόματος το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .—- Και λόγια σημερινά. Διαπραγματευόμαστε όνομα με Γεωγραφική ονομασία. Ομιλία Βενιζέλου στο Ο Η Ε . Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την έξεύρεση μιάς κοινά άποδεκτής λύσης για όλες τις χρήσεις. Η θέση αύτή συμαίνη ονομασία με χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .
Λόγια του Αντώνη Σαμαρά φέτος στην Δ Ε Θ. — Την ίστορική ταυτότητα της Μακεδονίας δεν την διαπραγματευόμαστε. — Δηλαδή ? !!! Τους χαρίζουμε το Γάϊδαρο και κρατάμε το Σαμάρι. !!! Τους χαρίζουμε οχι μόνο το όνομα αλλά. σε μιά κοινά άποδεκτή λύση με Γεωγραγική τοποθεσία δεχόμασται και αλλαγή συνόρων .!!!! Σε όλλους τους Αντώνηδες — Αλέξηδες – Τούρκογλους – ΙΣΤΟΡΙΑ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ενα. Γι’ αύτή την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πολεμούσε ο πατέρας μου 10 χρόνια. Γι’ αύτή την ΙΣΤΟΡΙΑ σκοτώθηκαν χιλιάδες Ελληνες. !!!!!!
Τα τελευταία 15 χρόνια Αυγουστο και Σεπτέβριο τους περνάω στη γενέτειρα. Φέτος ηρθα πιό νωρίς μόνο και μόνο να παραβρεθώ στο Παγκόσμιο συνέδριο της Παμμακεδονικής στην Φλώρινα. Διαφήμιζαν οτι θα εκπροσωπούσαν την ελληνική κυβέρνηση διάφοροι άξιωματούχοι. Και πάνω από ολα οτι θα περνούσε και ο Πρωθυπουργός για εναν χ ε ρετισμό . Μάταια ομως. !! Πραγματικά — με άπογοήτευσε αύτό το τριήμερο του Ιουλίου. Τέτοια άπαξίωση δεν πρέπει να έχει γίνη ποτέ στο παρελθόν από Ελληνες πολιτικούς σε άπόδημους Ελληνες.
Ο Πρωθυπουργός δεν έμφανίστηκε. αλλά οταν μας έπισκέπτεται μας πετάη κάτι κοτσάνες —– εχω στρώση Red Carpet — και οταν εμφανιζώμαστε κρύβεται. Ο ύπουργός Μακεδονίας – Θράκης ήταν άπασχολημένος και έστειλε τον άντιπρόσωπό του. Ο άντιπροσωπός του ήταν άπασχολημένος και έστειλε άντιπρόσωπο. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας το ίδιο. ¨ηταν άπασχολημένος και έστειλε τον άντιπρόσωπό του . Ο άντιπροσωπός του ήταν άπασχολημένος και έστειλε άντιπρόσωπο.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας με τον ύπεύθυνο της Παμμακεδονικής Ελλάδος δύο χρόνια planning έκαναν για το συνέδριο και βρήκε την ήμέρα να είναι άπασχολημένος . Εύτυχώς βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος.
Τι να κάνουν στο συνέδριο ? Να άκούσουν την Dr. Εριέττα Καραγιάννη να ζητά την βοήθεια των άποδήμων για το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου που μαζεύει σκόνη 20 χρόνια σε άποθήκη των Αθηνών.? 20 χρόνια ο Δήμος Αθηνών δεν βρήσκει ενα τετραγωνικό μέτρο για τον Μέγα Αλέξανδρο. !!!! Θα μου πης οί Νεοέλληνες με το Μέγα Αλέξανδρο θά άσχολούνται? Τώρα έχουν καινούργιους ήρωες. Τους Λαμπράκηδες !!! Γέμισαν οί δρόμοι και οί πλατείες των Ελληνικών πόλεων από ήρωες του Πολιτεχνείου.!!!
Τι να κάνουν στο συνέδριο ? Να άκούσουν την καλή κυρία απο το Μοναστήρι των Σκοπίων που έκλιπαρούσε παρακαλώντας τους άπόδημους Ελληνες ——— Λέγοντας ———- Βοηθήστε μας εσείς οί άπόδημοι Ελληνες …. Βοηθήστε μας διότι το έπίσημο Ελληνικό κράτος ξέχασε οτι είμαστε και εμείς Ελληνες. Μας παράτησαν στο έλεος του Θεού. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας διότι είμαστε και εμείς ΕΛΛΗΝΕΣ .!!!
Γιά ποιό έπίσημο Ελληνικό κράτος μιλάς καλή μου κυρία. !!! Το έπίσημο Ελληνικό κράτος το διοικούν ΠΡΟΔΟΤΕΣ — Το διοικούν ΚΛΕΦΤΕΣ — Το διοικούν Pathological liars .!!!
Και οί Σκοπιανοί συνεχίζουν την προπαγάνδα τους. Σε άρθρο της ή τοπική Globe and Mail αναφέρεται στους European Roma ( Gypsies ) μεταξύ αύτών και ενας Γύφτος ονομαζόμενος andrijano Dzeladin που άπαντά . Είμαι Γύφτος αλλά είμαι Μακεδόνας .!!!! ——– Μια χαρά τα καταφέρατε. Κάνετε τους ΓΥΦΤΟΥΣ Μακεδόνες. !!!!!
Θυμάμαι τα λόγια αύτού του προδότη του Μητσοτάκη Σε 10 – 20 χρόνια ποιός θα θυμάται για τη Μακεδονία ? Ε όπως πάμε οί πρώτοι που θα την ξεχάσουν είναι οί Ελληνες.
Peter Triantafyllos Toronto

21 σκέψεις σχετικά με το “ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΓΑϊΔΑΡΟ !

  1. Φρονώ ότι το γνωρίζεις πολύ καλά φίλτατε !!!!! αν ομως πραγματικά δεν το γνωρίζεις, είναι η αναβίωση της Βρεταννικής Αυτοκρατορίας, της νεοταξικής παγκόσμιας κυριαρχίας, της κατάργησης συνόρων, εθνικών ταυτοτήτων, θρησκειών, της επιβολής του ενός ηγέτη, μιάς θρησκείας, ενός νομίσματος…..τα φτερά έχουν και έναν ακόμη συμβολισμό βέβαια, της εκτός των ορίων του πλανήτη κυριαρχία……με εκτίμηση

   Μου αρέσει!

 1. Διοννύσιε χαίρε,
  κάνε μου τη χάρη να ακούσεις με προσοχή τον Νίκο Ξυλούρη στα : «πατρίδα χιλιονικημένη» και «τη σπάθα σήκωσε και πάλι» ……
  η ώρα είναι κοντά γιά την Εθνική Παλιγγενεσία και δεν θα ξεκινήσει με προδότες, πατριδοκάπηλους και δοσίλογους….
  Υπάρχουν εκατομμύρια Ελληνογενείς στον πλανήτη και έρχεται η στιγμή της «φυλετικής» αφύπνισης…..
  με φωτιά και με υσεκούρι πάντα ο κόσμος προχωρεί είναι τα λόγια στον Κεμάλ του Χατζηδάκι……
  δεν κάνει λάθος ο ποιητής……
  δεν χρειάζονται άλλα σχόλια ……

  Μου αρέσει!

 2. «Εαν πάρουν οί Σκοπιανοί το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εσείς οι Ελληνες δεν θα έχετε το δικαίωμα να το χρησιμοποιήται»

  Υπαρχει κανενας συνδεσμος για αυτην την δηλωση του Νιμιτς ;

  Μου αρέσει!

 3. Μακεδονία , Θράκη , Αιγαίο και Β. και Ν . Ηπειρο , ολα ειναι για δρόμο και επίσημα .
  Διότι στα χαρτια , τα έχουν παραδώσει .
  Αλλα οτι υπογράφουν ειναι παράνομα ΟΛΑ .
  Το κράτος δεν εχει συνέχεια . Τα Εθνη έχουν .
  Δεν παραδίδουμε ούτε πιθαμη Ελληνικη γη , αλλα και διεκδικούμε .
  Τα σουργελα ας δώσουν στους κατσαπλιαδες που μαζεύτηκαν απο πάνω μας το σπίτι τους ( εάν δεν το έχουν κλεμμένο ) την γυναίκα τους την μάνα τους ακόμη και τα παιδιά τους στα χαρεμια των αφεντικών τους .
  Η Ελλάδα δεν ειναι μαντρι τους .
  Θα το εμπεδωσουν οσονουπω .
  Βουή λαού , οργή Θεού .

  Μου αρέσει!

  1. …»διότι στα χαρτιά, τα έχουν παραδώσει.»
   Γι’ αυτό εμφανίζεται η FYROM με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (στα σκοπιανά υποθέτω) αν πατήσεις στο google – maps Ελλάδα …. ή και όποιο άλλο γειτονικό κράτος …

   Μου αρέσει!

 4. Φίλτατε συμπατριώτη Πήτερ Τριαντάφυλλε, από το μακρινό Τορόντο, συμφωνώ μαζί σου. Και πάρα πολλοί άλλοι εδώ θα συμφωνούσαν, αν σε διάβαζαν.
  Αυτά τα απλά πραγματάκια που παρατηρείς, αυτά σκεφτόμαστε κι εμείς. Θυμώνουμε, αγανακτούμε, μερικοί φτάνουμε μέχρι την αυτοκτονία διότι δεν αντέχουμε άλλο – δυστυχώς – αλλά «φως» δεν βλέπουμε.
  Ολοι οι πολιτικοί μας – σύμπασα η πολιτική σκηνή όπως διαμορφώθηκε μετά το 1974 – ενέχονται στο διεφθαρμένο και πατριδομάχο Σύστημα που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα μας με τον πιο ύπουλο τρόπο, δηλαδή ανεμίζοντας τη σημαία της…Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  Στα δικαιώματα αυτά περιλαμβάνονται η κλοπή του δημοσίου χρήματος, η εξαγορά ψήφων με θέσεις στο Δημόσιο, η επιβολή της «δικτατορίας» του συνδικαλισμού στο όνομα του γνωστού «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» , η αποδοχή του …διαφορετικού μέχρι την προστασία ακόμα κι αυτού του χειρίστου είδους διπόδων που είναι οι παιδεραστές και πάει λέοντας, μέχρι την άρνηση του εισιτηρίου που πολύ σωστά ανέφερες πιο πάνω. Γιατί είναι κραυγαλέο δείγμα της επιπολαιότητας της σκέψης μας και της «διαμόρφωσής» μας σε
  τζάμπα μάγκες που κλέβουμε τον ίδιο τον εαυτό μας.

  Χρειάζεται καιρός, πολύς καιρός για να ξερριζωθούν από το μυαλό και τη ζωή μας τα παραπάνω, χρειαζόμαστε κι ένα στιβαρό χέρι πατριωτικό που θα φροντίσει για τη Νέμεσι και για την επαναφορά της ευνομίας και ευταξίας.

  Προτείνω να κουβεντιάζετε στους διάφορους φορείς εκεί τα τεκταινόμενα και – γιατί όχι; – να μας στέλνετε τα ψηφίσματα για να αναγκάζεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα και για να νιώθουμε κι εμείς ότι έχουμε ανυποχώρητους συμπαραστάτες την Ομογένεια στις όποιες προσπάθειές μας.

  Μου αρέσει!

 5. If you have to warning some sort of long term contract, it
  really is well-advised which you look at in which agreement
  to see anything that stands out. As with any online marketing activity,
  keep the message short, sweet and direct
  and be sure to include the necessary contact information needed to send in a referral.

  On the other hand, someone driving a car who sees
  a billboard, will at best be interested and
  might decide to get more information at some time.

  Μου αρέσει!

 6. While they may certainly be purchased by people who are not exactly what we would
  consider rich, the more luxurious ones have a life of their own that only money and a good
  art designer can achieve. Apart from these, the
  yacht charters in Croatia also offer catamarans for large family with children. Again, consider
  the present value of future earnings for parity.

  Μου αρέσει!

 7. The manual can be printed out too should you choose to
  read it away from your computer. It also helps in ensuring that it
  does not get fat as a result of excessive eating.
  When you lead your puppy exterior and he finishes the work then be approving and supply praise
  and treats.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.