Δεν μπορούν να κρυφτούν…

20131023-205930.jpg

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Τα μηνύματα των τελευταίων μηνών ήταν έντονα ανησυχητικά για εκείνους που παρακολουθούν τις εξελίξεις σε παγκόσμιο αλλά και σε εθνικό επίπεδο.
Πρώτα είδαμε τον Πρόεδρο της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα να απειλεί με παύση πληρωμών κι απολύσεις κρατικών υπαλλήλων.
Κατόπιν την σκυτάλη αυτής της απειλής την πήρε η Κομισιόν με αποτέλεσμα να λάβει 2,7 δις ευρώ από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα για να μην αναγκαστεί να κάνει στάση πληρωμών.
Οι μεγάλοι Τραπεζικοί Οργανισμοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους, πως δεν θα μπορέσουν να εισπράξουν όλα όσα τους χρωστούν τα Κράτη και σπεύδουν να ξεφορτωθούν όπως – όπως ομόλογα που κρίνουν πως είναι επισφαλή.
Η ανεργία στις χώρες της Νότιας Ευρώπης καλπάζει και δεν φαίνεται να δημιουργείται τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, κάποιο
ανάχωμα.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και πολλά άλλα στον διεθνή χώρο, στην Ελλάδα παρατηρούνται παράξενες συμπεριφορές που εκθέτουν, όχι μόνο την συγκυβέρνηση, αλλά όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου.
Θα αναφερθούμε σε ένα αρκετά σοβαρό γεγονός, που ακόμα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας (γιατί άραγε;).
Σε διπλωματικές συναντήσεις που συμμετέχει κι η χώρα μας, στην θέση που κάθεται η αντιπροσωπεία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας των Σκοπίων, τοποθετούσαν οι διοργανωτές την πινακίδα F.Y.R.O.M. Αν σκόπιμα ή από λάθος, τοποθετούσανε πινακίδα που να έγραφε «Μακεδονία», η Ελληνική αντιπροσωπία υπέβαλε διαμαρτυρία και καθότανε στο τραπέζι των συζητήσεων μόνο όταν αλλάζανε την πινακίδα. Αυτή ήταν η εντολή της εκάστοτε κυβέρνησης προς τα μέλη των διπλωματικών αποστολών.
Τους τελευταίους μήνες, σε συναντήσεις διπλωματικών αποστολών που πραγματοποιούνται, στην θέση της αντιπροσωπείας των Σκοπίων η πινακίδα γράφει «Μακεδονία». Τα μέλη των Ελληνικών διπλωματικών αποστολών, έχουν εντολή να μην διαμαρτύρονται! Είναι έτσι κύριε αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης και υπουργέ των Εξωτερικών Ευάγγελε Βενιζέλο;
Μεγάλες οι αλλαγές που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.
Η Ελλάδα θα δεχθεί και την ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια, και το καθεστώς των Τουρκοκυπρίων αλλά και την συνεκμετάλλευση κατά 50 – 50 των πετρελαίων του Αιγαίου με την Τουρκία. Όλα αυτά έχουν κλειδώσει. Οι πολιτικοί ΟΛΩΝ των κομμάτων τα γνωρίζουν αυτά πολύ καλά αλλά σωπαίνουν όπως σωπαίνουν κι όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τους λαμπρούς κι ευσυνείδητους δημοσιογράφους που διαθέτουν.
Κλείνοντας εκφράζω τον φόβο πως η Αμερική μας «δώρισε» στο Ισραήλ με τη σύμφωνη γνώμη των «συμμάχων» μας, των «εταίρων» μας και των Τραπεζικών συμφερόντων κι αν αυτό αληθεύει, ο μεγαλύτερος εχθρός του Ελληνισμού έγινε και με τη βούλα ο αφέντης της Ελλάδας. Γι’ αυτό σταδιακά οι κυβερνήσεις, μέσα από την Παιδεία και τον Πολιτισμό, καταστρέφουν σιγά αλλά σταθερά, κάθε τι που θυμίζει Ελλάδα, που θυμίζει ένδοξες εποχές, σπουδαίους φιλοσόφους, μεγάλους ήρωες.
Γι’ αυτό οι Έλληνες, καλό είναι να νοιάζονται για τη δουλειά τους, για το μεροκάματό τους, αλλά πρωτίστως πρέπει να νοιάζονται για τη χώρα τους, για την Ελλάδα.
Μια Ελλάδα που καθημερινά την προδίδουμε όλοι με την αφέλειά μας, την αδιαφορία μας, για να μη χάσουμε τα κεκτημένα μας.
Οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να κρυφτούν. Τους μαρτυρούν τα γεγονότα, οι εξελίξεις.
Εμείς θα μείνουμε θεατές στο έργο που παίζεται;

5 σκέψεις σχετικά με το “Δεν μπορούν να κρυφτούν…

 1. Αγαπητέ Ιάκωβε,

  Την Ελλάδα δεν την έχουν δωρίσει σε κανένα Ισραήλ και σε καμιά Γερμανία, ποια γεγονότα ομιλουν δια τούτο τεκμηριώστε. Το City of London δεν είναι αποκλειστικότητα μόνο Εβραίων. Ούτε φυσικά και η FED.

  Επί τον τύπον των ήλων

  Η Μεγαλύτερη Γεωστρατιγιστες ανά την υφήλιο συμφωνούν σε μια Ελληνο-Ισραηλινή Αν. Μεσόγειο Θάλασσα.

  Όχι σε μια Μουσουλμανική λίμνη.

  Αυτά υπαγορεύουν τα πάγια και διαρκεί συμφέροντα του ελληνισμού.

  Δυστυχώς η Γερμανοστροφή πολιτική αγκαλιάζει με άνοιγμα την Τουρκία σε μια περίεργη χρονική στιγμή ουσιαστικά ανοίγοντας τον δρόμο της Τουρκιάς στην ΕΕ. Αυτό εξυφαίνεται ύποπτο μήπως ;

  Τα συμφέροντα μας είναι προς τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με διαρκεί έκφραση συμφερόντων προς την Ευρασία δηλαδή προς την Ρωσία και πάγια πλέων προς την ΚΙΝΑ.

  Δηλαδή μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική (Βλ. Μαρκεζίνη Συνέντευξη στον Ελ . Τύπο 21/10 ) όπου θα είμαστε παγιωμένη στη Δύση κάνοντας ουσιαστικά ανοίγματα και προς τον Ευρασιανισμο (Βλ Ομπαμα – Πουτιν για θέμα Συρίας).

  Επίσης το ίδιο το Ισραήλ κάνει ανοίγματα προς την Ρωσία δίνοντας μάλιστα συμμετοχή ποσοστού στα Ενεργειακά στην ίδια την Gaz Prom.

  Ερώτηση. Ποια η στάση των Ευρωπαίων ;

  Που οδηγεί η παρούσα πολιτική της ΕΕ ;

  Προτιμούμε να ανήκουμε στους Έλληνες και εκεί ανήκουμε μην έχεις καμιά αμφιβολία αφού η ρεμούλα είναι πατέντα αρχαιοελληνική.
  Όσο ρέει γερμανικό Ευρω σε Μιζαδόρους δεν πρόκειται κανείς να αντικρούσει την Γεροντοκρατία εντος της Ελλάδας διότι οι Γερμανοί είναι Φίλοι μας ( Μιζενς – ΟΤΕ- ΠΟΕ _ ΟΤΑ) χρήμα γερμανικό και ας ψοφήσει ο Λαός , Γερμανικό χρήμα και ας τρώει σκουπίδια ο λαός , γερμανικό προτεκτοράτο και ας τρώει Ληγμένα ο Λαός. Όσο ρέει μίζα για όλα θα φτενέ οι Αμερικανοί με τους Εβραίους , χωρίς να υπερασπίζομαι τους τελευταίους σε κάτι.

  Αλλά.

  Το ζήτημα είναι σε αυτήν την συγκυρία της παλίνδρομημενεις ΕΕ οδεύεις μόνος σου ή σε μια εξισορρόπηση σχέσεων τόσο με το Ισραήλ (Τακτική συμμαχία για την Ενεργειακή ασφάλεια άρα και τεχνογνωσία , άρα και παραγωγή , άρα και χρήμα για την παραγωγική βιομηχανία της Ελλάδας) όσο και με την Ασία κοιτάζοντας να δεις πως μπορείς να αναπτύξεις την ναυτιλία, της εξαγωγές σου προς την Κίνα. Αυτό μπορεί να γίνει με το Ευρώ και την παρούσα κατάσταση ή σε εξυπηρετεί η Δραχμή 1: 1 Ευρώ ; ρητορικό το ερώτημα αφήστε που αν έχεις ελάχιστα υποτιμημένη Δραχμή σε εξυπηρετεί επωφελέστερα.

  Τι χρειάζεται η Κίνα αυτή την στιγμή ; Ενέργεια , διψάει για πρώτες ύλες .

  Το μέλλον της Ελλάδας είναι να διασφάλιση την παρουσία της στην Αν .Μεσόγειο(Ζωτικός χώρος (Lebensraum) με παράλληλη σύμπλευση εκφράζοντας τον Ευρασιανισμο.

  Ευρασιανισμο νοείτε η Heartland κατά τον Halford John Mackinder όπου καλύπτει :

  The Heartland lay at the centre of the world island, stretching from the Volga to the Yangtze and from the Himalayas to the Arctic. Mackinder’s Heartland was the area then ruled by the Russian Empire and after that by the Soviet Union, minus the Kamchatka Peninsula region.

  Όπου ο Μακιντερ συμπεραίνει:

  «Who rules East Europe commands the Heartland;
  who rules the Heartland commands the World-Island;da
  who rules the World-Island controls the world.»
  (Mackinder, Democratic Ideals and Reality, p. 106)

  Αυτό σημαίνει άνοιγμα προς το Νέο Αραβικό Κόσμο όπως ξεδιπλώνεται στην Νέα Μέση Ανατολή με την μορφή που μπορεί να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα . Αραβικός κόσμος είναι και το Κουβέιτ, ακόμα η Ελλάδα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη σχέσεων με τους Κούρδους ( Ναυτιλιακή υποστήριξη Κούρδων όπου αυτό συνεπάγεται με πολύ χρήμα για την Ναυτιλία άρα και παράλληλη διέξοδο των Κούρδων στην μεσόγειο άρα και στην Δύση και συγκεκριμένα έξοδο προς την Ευρώπη) .

  Δεν κανείς πολιτική ( Με την Επιστημονική ορολογία και όχι την κομματική πολιτική) με αγκυλώσεις είτε αυτές είναι Δεξιόστροφες συντηρητικές είτε αυτές είναι ακραίες προοδευτικές είτε λέγονται Ακραίος Νεοφιλελευθερισμός. Ούτε με πάγεις Κουμουνιστικες, Σοσιαλιστικές και Ακροδεξιές συντηρητικές παγιώσεις.

  Σε μια Μέση Ανατολή της ρευστότητας πρέπει και εσύ να αναθεωρείς την πολιτική ανάλογα με τον κατάλληλο καιρό (Timing Είναι ολόκληρη θεωρία ) συμπλέοντας αναλογικά με τις διαμορφούμενες συνθήκες.

  Όσο αναφορά για τους μονίμους εχθρούς , και τους μονίμους φίλους απλά να σας υπενθυμίσω ότι η Ρωσία έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία , παρόλα αυτά το επίσημο Ισραήλ δεν το έχει πράξη στην παρούσα φάση.

  Ακριβώς γιατί το επίσημο Ισραήλ αναγνωρίζει δια της ίδιας του της Ιστορίας , κουλτούρας πολιτισμικής ταυτότητας ότι Οι Μακεδόνες ήταν πολιτισμικά ταυτόσημη με την ευρύτερη έννοια της ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας πρόγαμα που το αποδεικνύει η ίδια η γιορτή της Χανουκα. Αλλά την Χανουκα την γιορτάζει κάπως και η Ορθόδοξη Εκκλησία με τους Άγιους Επτά Μακαβαίους, η μητέρα τους Σολομονή και ο διδάσκαλός τους Ελεαζάρος από μια άλλη οπτικη σκοπια της Ορθοδοξης παραδοσης φυσικα και όχι απολητα συμβιβασμενη με την Χανουκα.
  .

  Γιορτάζουν την νίκη τους εναντίων τον ελλήνων πράγμα που τους ξεχωρίζει από το ελληνιστικό στοιχείο της εποχής και τους Διαμορφώνει την Εθνική τους Ταυτότητα , άρα εξαιτίας τον Ελλήνων διαμορφώνει για πρώτη φόρα το Ιουδαϊκό στοιχείο την πολιτισμική τους εθνική ταυτότητα.

  Ο λαϊκισμός , οι αγκυλώσεις για το ότι για όλα φτενέ οι κακοί Αμερικανοί φανερώνει ένα λαό ημιμαθεί που στην τελική διαφαίνεται και τα όσα απίστευτα γελοία διατυπώθηκαν περί της καταστροφολογίας της Δραχμής.

  Εξ όνυχος τον λέοντα φανερώνονται τα πάντα και στο τέλος , στο κάτω, κάτω όλοι κρινόμαστε από την Ιστορία δια του αποτελέσματος.

  Ας αφήσουμε τα φαντάσματα που μας κυνηγούν , ας αφήσουμε την ψυχιατρική επιστήμη να ασχοληθεί με όλους αυτούς που βλέπουν ότι καταδιώκονται από κακούς εβραίους και κάλους κατά τα αλλά Έλληνες Τραπεζίτες και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί ο καθένας να προσθέσει ένα λιθαράκι καλυτερεύσεις προσθέτοντας υψηλή κουλτούρα στον ίδιο του τον εαυτό κάνοντας τον καλύτερο πρόσωπο.

  Αν ο καθένας καλυτερέψει τον εαυτό του κατά το καλύτερο, τότε όλος ο κοινωνικός ιστός σίγουρα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση άρα μακροπρόθεσμα και η Ελαδουλα.

  Λ.Ι

  Μου αρέσει!

 2. Μικροψυχε ! Ελλαδουλα…….
  ΕΛ- ΛΑΣ .

  Δεν σε διάβασα , παρα μόνο οι πρώτες δέκα σειρές ήταν αρκετές .
  Η Ελλάς ειναι το διαμάντι της γης . Πόσο μάλλον ανεκτίμητη στην Γεωγραφική της θέση .
  Αλλα πάνω απο ολα εχει το έμψυχο της Αθάνατο .
  Μας τρεμετε , και….πολύ καλα κάνετε . ΕΜΑΣ , όχι τα σκυβαλα που βάλατε να παριστάνουν τους δημοκράτες και ….την εξουσία……

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.