ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ Ο ΑΛ ΖΑΟΥΑΧΡΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!!

20131102-180603.jpg

Βρυξέλλες ΠορφύρηςΔ.-Σταφυλά Π.

Tο νούμερο 1 της Al-Qaïda ο αιγυπτιακής καταγωγής Ayman al-Zawhiri ενδέχεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να μεταβεί στη Συρία.Την πληροφορία αυτή μεταφέρει η λιβανέζικη εφημερίδα AsSafir, επικαλούμενη πηγή που πρόσκειται στους τζιχαιστές.

Πρωταρχική αιτία αυτής της εσπευσμένης μετάβασης είναι η διογκούμενη ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο πρωτοκλασάτων ισλαμιστικών οργανώσεων που ανήκουν στην Al-Qaïda και επιχειρούν στη Συρία.Πρόκειται για το Iσλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Μ.Ανατολής( ΙSIS) και το Μέτωπο της Νίκης (al-Nosra).Προφανώς όλες οι απόπειρες διευθέτησης του θέματος δεν απέδοσαν μ’ αποτέλεσμα να εξαναγκάζεται το νούμερο 1 της περιβόητης οργάνωσης να σπεύσει προς εκτόνωση της διασπαστικής κρίσης.

«Όλα αυτά δεν είναι μόνο πληροφορίες.Αλλά οι αδερφοί μας μουτζαχεντίν που δραστηριοποιούνται στη Συρία έχουν ήδη αναλάβει το καθήκον να προετοιμάσουν λογισμικά αυτήν την ευλογημένη άφιξη »,ανέφερε η ίδια πηγή σε σχετική ερώτηση.

Ήταν Ιούνιος του 2011 όταν ο Zawahiri αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη Συρία καλώντας σε τζιχάντ σ’ αυτήν τη χώρα.Λίγο αργότερα
σχημάτισε το Μέτωπο της Νίκης.Στις 8 Απριλίου του 2013 μια ημέρα πριν ο επικεφαλής του ΙSIS ανακοινώσει μονομερώς την διάσπαση του ενιαίου μετώπου ο Zawahiri κάλεσε σε εγρήγορση εναντίον των «συνομωσιών κατά της επανάστασης» και απαίτησε «ενότητα και υπέρβαση των διαφωνιών και αποκλίσεων».

Όταν εκδηλώθηκε η κρίση στις σχέσεις των δύο οργανώσεων ο αρχηγός της Al-Qaïda είχε δηλώσει ότι και οι δύο είχαν άδικο τονίζοντας την « αναγκαιότητα να τεθούν να πράγματα στην θέση τους».

Ένας άλλος λόγος που κάνει επιβεβλημένη την μετάβαση του νούμερο 1 της διεθνούς ισλαμιστικής τρομοκρατίας στη Συρία είναι ενδεχομένως οι νέες νίκες του τακτικού στρατού.Μια από τις πιο σημαντικές είναι η επανακατάκτηση της πόλης Sfira που βρίσκεται 25 χλμ.νοτιοανατολικά του Χαλεπίου.Μετά από 27 ημέρες σφοδρών συγκρούσεων η πόλη ελευθερώθηκε από τον αραβικό συριακό στρατό.Είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη αυτής της περιφέρειας με 100.000 κατοίκους.Βρίσκεται σε στρατηγική θέση πλησίον πολεμικής βιομηχανίας και αποτελεί σημαντική δίοδος πρόσβασης για το διεθνές αεροδρόμιο Χαλεπίου αλλά και τα στρατιωτικά αεροδρόμια που κατέχουν οι αντάρτες.Θα αποτελέσει το απαραίτητο ορμητήριο για επαναπροσέγγιση του Χαλεπίου από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Αυτήν την καθοριστική νίκη αναγνώρισε τόσο το Συριακό Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που εδρεύει στο Λονδίνο όσο και και το «Το Κέντρο Πληροφοριών της Sfira » (CIS).

Το CIS ανέφερε ότι η πόλη ήταν υπό τον έλεγχο της al-Nosra και της ταξιαρχίας Tawhid (παρακλάδι των αδελφών μουσουλμάνων) από το Νοέμβριο του 2012.
Το πρακτορείο SANA 01/11/13 μεταδίδει ότι το γενικό επιτελείο του συριακού αραβικού στρατού υπογραμμίζει την στρατηγικής σημασίας νίκη στην Sfeira.Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε τονίζει ότι η επανάκτηση της πόλης αυτής εξασφαλίζει δίοδο τροφοδοσίας σε ιατροφαρμακευτικό και διατροφικό υλικό για τους κατοίκους του Χαλεπίου και σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για τις τρομοκρατικές συμορίες που λιμαίνονται την πόλη.Ενώ καλεί όσους αποστάτησαν να επανέλθουν στις τάξεις του τακτικού στρατού επωφελούμενοι από το διάταγμα αμνηστίας που εξέδωσε πρόσφατα η Προεδρία τουν συριακού κράτους.

ΠΗΓΕΣ:Al Manar(01/11/13), AsSafir,SANA

20131102-180632.jpg
Φωτο: Ο εκπρόσωπος του Συριακού στρατού.

9 σκέψεις σχετικά με το “ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ Ο ΑΛ ΖΑΟΥΑΧΡΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!!

  1. Ακέλας

   η CIA είναι ιδιωτική εταιρεία πρακτόρων

   δεν έχει καμία σχέση με το κράτος united states of america που ανήκει στον Αμερικανικό λαό

   έχει σχέση με το κράτος UNITED STATES OF AMERICA που ανήκει στις 12 οικογένειες των τοκογλύφων τραπεζιτών

   Ουσιαστικά ο κύριος της φωτο είναι όργανο της Κλίντον άρα των 12 τοκογλύφων τραπεζιτών

   Μου αρέσει!

   1. …Έλα μην ακούω υπερβολές!…Αυτοί μόνο γιά να δαγκώνουν την καρδιά κάποιου εχθρού τους κάνουν!..Ψαξε αλλού να βρεις αυτούς που σου έδωσαν «ικανοποίηση»,και τότε μάλλον θα πέσεις από τα σύννεφα!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.