Eκτέλεση για 550.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις εντός 50 ημερών!

dimΠλειστηριασμούς-εξπρές σε 50 μέρες ετοιμάζει ο «πράσινος» διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, θέτοντας σε λειτουργία το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), για περίπου 550.000 οφειλέτες που χρωστούν στα τέσσερα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ) έως 6 δισ. ευρώ. Ετσι, τίθενται σε άμεσο κίνδυνο σπίτια, καταστήματα, οικόπεδα και γενικά η περιουσία που ανήκει σε όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Η διαδικασία καλύπτεται κάτω από τον τίτλο της λήψης «αναγκαστικών μέτρων είσπραξης», που αποσκοπεί να τρομάξει τους Ελληνες μικροεπαγγελματίες που δέχονται χτυπήματα από παντού.
Πρόκειται για περιπτώσεις με ατομική οφειλή από 5.000 ευρώ και άνω, με στόχο να εισπραχθούν 2-3 δισ. ευρώ έως το 2017, ενώ σε πρώτη φάση για το επόμενο έτος στόχος είναι να μπουν στα ασφαλιστικά ταμεία περίπου 200.000.000 ευρώ επιπλέον.
Το ΚΕΑΟ επίσημα βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, αλλά ουσιαστικά η διαδικασία ενημέρωσης των οφειλετών και στη συνέχεια η εφαρμογή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης έχει αρχίσει από χθες, 1η Νοεμβρίου.Από τη «δεξαμενή» των 550.000 οφειλετών μόνο οι 250.000 προέρχονται από το ΙΚΑ. Με βάση τη λειτουργία του Κέντρου, για όλες τις περιπτώσεις εκδίδεται Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής ύστερα από διασταυρώσεις όλων των στοιχείων, η οποία συμπεριλαμβάνει το σύνολο του οφειλόμενου ποσού μαζί με τυχόν προσαυξήσεις και πρόστιμα. Εναν μήνα μετά την έκδοση της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής, η οποία καταγράφεται στο Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εσόδων του ΚΕΑΟ, αποστέλλεται στον οφειλέτη Ατομική Ειδοποίηση. Εχει προηγηθεί ενημέρωση, αμέσως μόλις εκδοθεί η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
-Μέσω τηλεφωνικού κέντρου (call center)
-Μέσω μηνύματος κινητής τηλεφωνίας (sms).
-Μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
-Μέσω του διαδικτυακού ηλεκτρονικού λογαριασμού του ΚΕΑΟ.
-Μέσω γραπτής ειδοποίησης στην επαγγελματική διεύθυνση του οφειλέτη ή στη διεύθυνση κατοικίας του.
Στην Ατομική Ειδοποίηση αναγράφονται αναλυτικά τα ποσά που οφείλονται μαζί με πρόστιμα και λοιπές επιβαρύνσεις. Η συγκεκριμένη ειδοποίηση μπορεί να αποσταλεί είτε εγγράφως είτε ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση έγγραφης ειδοποίησης, η αποστολή της μπορεί να γίνει με συστημένη επιστολή, με υπάλληλο του ΚΕΑΟ ή με δικαστικό επιμελητή. Αν παρέλθουν 20 μέρες από την αποστολή της Ατομικής Ειδοποίησης και ο οφειλέτης δεν εξοφλήσει τα χρέη του στο σύνολό τους ή δεν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε αρχίζει η λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης από τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ.
Να σημειωθεί ότι, εάν υπάρξει μερική εξόφληση της οφειλής, αλλά χωρίς υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης, τότε τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης δεν αναστέλλονται.
Βασίλης Αγγελόπουλος – Δημοκρατία

11 σκέψεις σχετικά με το “Eκτέλεση για 550.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις εντός 50 ημερών!

 1. Γιατί οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώσουν χρήματα που δεν έβγαλαν από την εγασία τους
  ενώ δεν έχουν χρησιμοποιήσει καν υπηρεσίες υγείας και σύνταξη δεν προβλέπεται να πάρουν;
  Άλλωστε τα χρήματα των ασφαλισμένων που είχαν δοθεί έγιναν αέρας από τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος.
  Υποτίθεται ότι οι φόροι και οι κρατήσεις των ταμείων πρέπει να είναι ανταποδοτικά. Εμείς εάν πληρώνουμε
  δεν είναι λογικό να έχουμε και την ανάλογη περίθαλψη; Σήμερα τι παρέχουν τα ταμεία φάρμακα ή νοσοκομεία;
  Έλληνες, εάν θέλετε να υπάρχετε στο μέλλον τσακίστε τους. Πρέπει όλα να αναμορφωθούν σε νέα βάση υπό
  τις δυσχερείς νέες συνθήκες προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και κανενός άλλου.

  Μου αρέσει!

 2. Η εφημερίδα διαπράττε μέγα λάθος. Κι αν δεν έχει να προσφέρει τίποτα η δημοσιογραφική της ομάδα, να μας αφήσει ήσυχους. Είναι τουλάχιστον βλακώδες να βγαίνεις -ΤΩΡΑ- με εκατονπενηντάρα γραμματοσειρά να αναγγείλεις την «ΕΚΤΕΛΕΣΗ», τη στιγμή που η εκτέλεση ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΗΔΗ. Αυτό που γίνεται ΤΩΡΑ (και όχι εντός 50 ημερών), έχει ξεκινήσει δηλαδή, λέγεται ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ, ΒΕΒΗΛΩΣΗ, ΥΒΡΙΣ, ΟΝΕΙΔΟΣ. Είναι σαν να ξεθάβεις νεκρούς πριν παρέλθουν 40 μέρες για να τους πάρεις τα παπούτσια.
  Δεν τις χρειαζόμαστε πια τις εφημερίδες. Αναγγέλλουν σε λάθος χρόνο γεγονότα, αποσιωπούν και παραπλανούν.
  Εδώ θα συμβεί το εξευτελιστικά τραγικό. Θα πεθάνουμε όλοι και οι εφημερίδες θα συνεχίζουν να κυκλοφορούν, αναγγέλοντας τον ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Θεέ και Κύριε….

  Μου αρέσει!

 3. ΣΑΝ ΤΑΜΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

  ΑΣ ΕΠΙΣΡΤΕΨΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΗΣ ΚΛΕΦΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
  ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…..

  ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΙΚΑ!!!!

  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ……

  Μου αρέσει!

 4. Προκειται για γκεσταμπιτες δοσιλογους που για να σωσουν τα τομαρια τους κανουν τα παντα . ισως αυτο να ειναι η αρχη του τελους τους . Η πιεση αυτη θα αφυπνηση δυναμεις που ουτε καν φανταζονται .Οταν μπουμε και μεις στον παραλογισμο τους θα ψαχνουν τρυπες να κρυφτουν και δεν θα βρισκουν .Ταψεματα καποτε τελειωνουν. τουςκαλομαθαμε με τις αυτοκτονιες . Νομιζω οτι ηρθε η ωρα των ΕΛΛΗΝΩΝ ,αρκετα χορεψαν στη πλατη μας το να σου παιρνουν το σπιτι σου που εσυ εκτισες με τον ιδρωτασου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ειναι ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ ΟΝΤΩΣ και θελει να τρεξη αιμα , Ας το σκεφτουν καλα.Πιστευω ακραδαντα οτι δεν τους χρωστω ΤΙΠΟΤΑ. Απλα αφου δεν πληρωνω δεν εχω ασφαλεια. ΤΕΛΟΣ. Αν παιθανω ειναι δικη μου υποθεση. τερμα οι εκβιασμοι. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

  Μου αρέσει!

 5. Τα Μολών Λαβέ χρειάζονται Λεωνίδα και Διηνέκη γιά να έχει αποτρεπτική δύναμη και δεν λέγεται γιά την αντιμετώπιση κατασχέσεων ακινήτων αλλά σε αγώνες ζωής ή θανάτου, γιά την ελευθερία της πατρίδας μας. Εμείς θέλουμε απλά να έχουμε το δικό μας σπίτι και πουγκί ανέγγιχτα σε κατακτημένη και καταστραμένη πατρίδα και ας χαθούνε όλα τα άλλα.
  Όχι φίλοι μου, δεν φυλάσσονται έτσι Θερμοπύλες ……..μόνον στη νοσηρή μας ραγιάδικη φαντασία…

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.