ΟΑΕΔ: Δίνουν τις θέσεις εργασίας σε ξένους!

Θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ δίνονται σε ξένους, τη στιγμή που η ανεργία στην Ελλάδα έχει φθάσει στο 1.500.000 άτομα, ενώ όσον αφορά στους νέους, άνεργος είναι ένας στους δύο. Οι προσωρινοί πίνακες που αναρτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τους 10.000 ανέργους που πρόκειται να εργαστούν με πεντάμηνη απασχόληση σε δήμους και περιφέρειες μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας δείχνουν ότι σχεδόν μία στις δέκα θέσεις καλύπτεται από αλλοδαπούς και κυρίως από Βούλγαρους και Ρουμάνους, οι οποίοι προέρχονται από χώρες που είναι μέλη της Ε.Ε.
Τι και αν οι θέσεις αυτές διαφημίστηκε ότι θα δοθούν σε ανέργους οι οποίοι προέρχονται από ελληνικές οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο; Οσο και αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαφημίστηκε, ακόμη και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως πρόγραμμα που θα περιορίσει την ανεργία στη χώρα, δίνοντας την ευκαιρία σε ελληνικά νοικοκυριά δίχως εισόδημα να βγουν από το αδιέξοδο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Βέβαια, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ακολουθεί τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από την Ε.Ε. και έτσι, όπως σημειώνεται ξεκάθαρα στη σχετική δημόσια πρόσκληση, εκτός από Ελληνες πολίτες μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό και πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αυτόματα δικαίωμα συμμετοχής είχαν αποκτήσει τυχόν Βούλγαροι ή Ρουμάνοι που ζουν στην Ελλάδα και είναι άνεργοι.
Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι όσοι τελικά επιλεγούν στο πρόγραμμα αυτό να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ. Αλλά, όπως αναφέρεται επίσημα στα στοιχεία ανέργων του οργανισμού από το σύνολο των 1.004.545 εγγεγραμμένων ανέργων, μόλις 13.902 άτομα προέρχονται από χώρες-μέλη της Ε.Ε. Και όμως, στους προσωρινούς πίνακες υπάρχουν περίπου 1.000 δικαιούχοι, οι οποίοι αν και ζουν στην Ελλάδα προέρχονται από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και επιλέχθηκαν για να δουλέψουν σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.
Οπως αναφέρει ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, «η επιλογή των ωφελούμενων του προγράμματος έγινε με απόλυτη διαφάνεια και με έγκριση από το ΑΣΕΠ. Αξιοποιήθηκε το πληροφοριακό σύστημα του οργανισμού και η τελική επιλογή των δικαιούχων έγινε με αυτοματοποιημένο τρόπο, χρησιμοποιώντας το σύστημα μοριοδότησης».
Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό που ισχύει είναι ότι η τελική επιλογή για τις συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης δεν καλύπτει τις βασικές προϋποθέσεις, δηλαδή να δοθεί εργασία σε ανέργους από ελληνικές οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.
Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι ανέρχονται σε 400.000 τα άτομα που βρίσκονται σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Από αυτούς, ένα πολύ μικρό ποσοστό πρόκειται να λύσει, έστω και για πέντε μήνες, το πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζει. Ειδικά στο σκέλος των νέων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), η ανεργία κάνει θραύση, έχοντας φτάσει τον Ιούλιο το 55,1% στην ηλικιακή κατηγορία 15-24 ετών και το 36,2% στην κατηγορία 25-34 ετών.
Μόλις χθες ολοκληρώθηκε η υποβολή ενστάσεων προς τον ΟΑΕΔ για τον προσωρινό πίνακα με τους 10.000 επιλεγέντες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να καταλήξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του οργανισμού στον τελικό πίνακα. Αμέσως μετά θα σταλεί σε όλους τους δήμους και στις περιφέρειες της χώρας. Εντός δεκαπενθημέρου το αργότερο, από την αποστολή των τελικών πινάκων, πρέπει οι δικαιούχοι να έχουν ξεκινήσει δουλειά. Η αμοιβή τους ανέρχεται σε 490 ευρώ μεικτά και ειδικά για νέους κάτω των 25 ετών 427 ευρώ τον μήνα. Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να δοθεί ακόμη μία δημόσια πρόσκληση για άλλες 28.000 αντίστοιχες θέσεις απασχόλησης.

Δημοκρατία

19 σκέψεις σχετικά με το “ΟΑΕΔ: Δίνουν τις θέσεις εργασίας σε ξένους!

 1. Γιατί ρε Έλληνα δεν πήγες να δουλέψεις για 400€ το μήνα στις επιχειρήσεις του Κοκοτού; Για να σου λένε μετά ότι είσαι τεμπέλης και δεν θες να δουλέψεις;

  Ο Μίχαλος είχε προτείνει «στρατόπεδα συγκέντρωσης» εργαζομένων, μάλλον κάτι τέτοιο εννοούσε!

  Περήφανο το Κολέγιο, Περήφανοι οι κάθε Κοκοτοί… Ζήτω η μπανανία Ελλάς… Εν έτη 2013 μισθό 400€ τον μήνα… «Ζήτω» η ανάπτυξη… «Ζήτω» ο –πραγματικός ναζί–Σαμαράς!

  Μου αρέσει!

   1. Αν εσένα σου φαίνονται πολλά τα 400€ για 10ωρη εργασία παράτα το σούπερ και τρέχα στο πρόγραμμα ή έστω στο ΚΚΕ.

    Μου αρέσει!

 2. Θυμάμαι πέρυσι κατα το πρόγραμμα «Δρόμοι της Ελιάς» που είχε επιλεγεί σε δήμο[και μπράβο της] μία ουγγαρέζα πολιτογραφημένη ελληνίδα που ήδη συμπλήρωνε εφταετία στην Ελλάδα και παντρεμένη με έλληνα!Το θέμα μας δεν είναι αυτό,αλλά το γεγονός ότι τα πεντάμηνα και τα οχτάμηνα δεν είναι λύση,καθώς δεν αντιμετωπίζεις ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας με ασπιρίνες!!

  Μην προσπαθείτε να αναζητήσετε ευθύνες από εκεί που δεν υπάρχουν!!

  Μου αρέσει!

   1. Οχι φιλε Μετων,

    Δεν ειναι βαρβαρος ανθελληνας ειναι. Με υπερηφανεια χρησιμοποιει την διαλεκτικη αριστα κρυβοντας πισω απ’αυτην τα αισθηματα του.

    Μου αρέσει!

  1. Mασώνος εβραικής καταγωγής είμαι και να ξέρετε πως εγώ και η ομύγηρη μου επιδιώκουμε την εξάλειψη της μισητής και φυλετικώς «πεντακάθαρης» τέλειας ελληνικής ράτσας,γιατί είναι εμπόδιο στα σχέδια μας!!

   Μου αρέσει!

 3. Να δω πόσοι άνεργοι θα διαδηλώσουν αύριο!!
  Οι καφετέριες θα είναι γεμάτες στις γειτονιές και οι άνεργοι ,χαλαράαααα θα βρίζουν τους πουλημένους συνδικαλιστές και τους προδότες πολιτικούς!!!!

  Μου αρέσει!

 4. H νεοταξική Ε.Ε επιδοτεί την εργασία αφροασιατών, γι΄αυτό βλέπετε σε πολλές παραγωγικές ή εμπορικές επιχειρήσεις να απασχολούν εγχρώμους.
  Στον ΑΒ Βασιλόπουλο, που ελέγχεται απο Εβραίους, απασχολούν πολλούς αφροασιάτες στις αποθήκες και στα ταμεία Αλβανίδες και λοιπές βαλκάνιες.

  Μου αρέσει!

  1. Σοβαρα ρε φίλε; Για δώσε το λινκ αυτής της επιδοτησης να ανοιξει τα ματια του ο κόσμος, Εγω νόμιζα τους παιρνανε γιατι δεχονται τους όρους. Τα 3 ευρώ την ώρα, για ενα μεροκαματο την εβδομάδα, δωδεκάωρο με υπερωριες ή κυριακατικα χωρις προσαύξηση. Αυτά που υπογράφεις την πρόσληψη όταν πας για δουλεια και το βραδυ την οικειοθελή αποχώρηση, Μου άνοιξες τα ματια ρε Μετωνα.

   Μου αρέσει!

 5. Μηπως υπαρχει καποια συσχετιση αυτου του θεματος, ΟΑΕΔ και το γεγονος που οι υπουργοι(λεμε τωρα) του Ελληνικου Εθνους λογοδοτουν δινουν αναφορα σε κλιμακιο της τροϊκας (τομσον και σια), απαρτιζομενο απο Ρουμανο και Αλβανο;;
  Μηπως, το ΑΣΕΠ και το ΟΑΕΔ ειναι κομμενο και ραμμενο στα μετρα οπου εξυπηρετουνται/επωφελουνται οι μη Ελληνες στην Ελλαδα της ανεργιας, χμμμ;;

  «Κατάντια! Αλβανός και Ρουμάνος που μετέχουν στο κλιμάκιο των κ.Τόμσεν, Μορς και Σία ελέγχουν τους υπουργούς!

  Αναρτήθηκε από τον/την ONLINE-PRESS στο Νοεμβρίου 5, 2013»

  h##p://olympia.gr/2013/11/05/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CF%84/

  Μου αρέσει!

 6. Μεσα στην Ε.Ε. δεν υπαρχει θεμα αν εισαι Ελληνας η Γερμανος και ζητας δουλεια σε χωρα της Ε.Ε. μη λεμε μαλακιες τωρα. Για οσους γουσταρουν την Ε.Ε. αυτο ισχυει. Για τους υπολοιπους που δε τη γουσταρουμε τι να κανεις …

  Μου αρέσει!

 7. τι παει να ειπει…

  ελληνεςκ και ξενοι?

  Γιατι ο διαχωρισμος ρε…φασιστες …νεοναζι…αμαρτωλοι και κλεφτες?

  20 χρονια..δεν σας ενοιαξε!

  τωρα δημιουργειται …εχθροπαθεια ..αναμεσα σε ελληνες και ελληνοποιημενους?

  Ισα δικαιωματα!

  ισες ευκαιρειες!

  βοηθεια στον ..πασχοντα απανταχου της γης και των πλανητων….

  Ποια η διαφορα

  μεταξυ ελληνων πολιτικων απο..Μπανταγλεσιανους?

  Κινεζους ή Αφρικανους?

  ελληνα…..σοπυ την φερανε ….

  που ησουν?

  Πονας …μανωλιο μου?

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.