ΑΡΚΑΔΙ: Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΤΣΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ.

arkadiΌταν η δάδα της ελευθερίας άναψε στο Αρκάδι

Προλογίζει η Ολυμπία.

Η θυσία των Γηγενών του Αρκαδίου (όπως και του Σουλίου) με την επική κορύφωση τους είναι η επεξήγηση αλλά και η απάντηση στο ερώτημα της φύσης του Ελληνισμού, ηθικά αλλά και φυλετικά.

Εκτός από το αυτονόητο της θυσίας, την υπερχρονική συνέχεια του αγώνα και της μεταφυσικής υπεράσπισης της Πατρίδας που περνά γονιδιακά από την πελασγική αυτογνωσία της θέσης στην Γαία, την Πυθαγόρεια αποθέωση και την πεισματική αφιέρωση του γένους (= έθνος, γέννα) στην Παναγία, σηματοδοτεί και την γενεσιουργό διαφορά του πολιτισμού από την ληστρική, καταστροφική λαίλαπα όπως εκφράζεται από τον λύκο της Εργένεκον, το Ράιχ μέχρι το ΔΝΤ. Δεν είναι άλλη από την θέση της γυναίκας ως γενεσιουργού και παραστάτη, όταν “παραδίπλα” εθεωρείται εως σήμερα αντικείμενο μαζί με το παιδί. Όταν σήμερα, επιχειρείται η εγκαθίδρυση των πλέον απάνθρωπων συστημάτων, του ισλαμοφασιστικού και του παγγερμανικού από ελεεινά λόμπις του χρήματος. Λόμπις που δρουν στην «πολιτισμένη Δύση», που απόλαυσε χωρίς να σεβαστεί τα πανανθρώπινα δημιουργήματα του Ελληνισμού.

Εγκληματικές συμμορίες τύπου Κλίντον, σε αγαστή συνεργασία με τους Ούνους μισανθρώπους, ξερνούν τα στίφη των μισάνθρωπων εισβολέων στις σάρκες των Γηγενών για να τους εξοντώσουν. Στίφη που ο προαιώνιος Ελληνισμός έχει ζήσει στο πετσί του σε όλες τους τις εκφάνσεις. Αυτό αποδεικνύει ότι οι εχθροί του Ελληνισμού, είναι εχθροί της ανθρωπότητας, του δικαίου, της Γης.

Η θυσία του Αρκαδίου, (του Σουλίου κ.α.) όμως πιστοποιεί και την θέληση για φυλετική συνέχεια των γηγενών, θέληση που υλοποιείται ακόμα και με τίμημα την ίδια την ζωή.

‘Οχι, δεν μιλάμε για “φυλετική ανωτερότητα”. Ανώτερος είσαι όταν φέρεις ευγενή ρόλο και τον πραγματοποιείς χωρίς να αποκλείνεις. Ανώτερος είσαι όταν ενθουσιάζεσαι (εν θεώ ουσία), υπηρετείς το ευρύτερο σύνολο συνειδητά και ασυνείδητα αποκτάς την δύναμη του: Αυτεγερσία – Έκσταση – Εθνεγερσία. Για την Μητέρα.

Η “φυλετική ανωτερότητα” άλλωστε είναι το καταφύγιο του ανίκανου, του πνευματικά υπόδουλου, του άχρηστου. Όταν δεν έχεις τίποτε άλλο για να περηφανευτείς, ούτε ένα δημιούργημα, ούτε ένα ανδραγάθημα, τότε καταφεύγεις στην σάρκα σου για να ικανοποιήσεις έναν αρρωστημένο αυτοθαυμασμό. Αυτό οι εξουσιαστές μας, το γνωρίζουν πολύ καλά: Εάν θέλεις να κάνεις έναν λαό άχρηστο, πες του ότι είναι “φυλετικά ανώτερος”. Εάν θέλεις να κάνεις έναν λαό κτήνος, πες του ότι είναι “περιούσιος”. Το έπος του Ζαλόγγου όμως είναι μία απόδειξη της φυλετικής συνέχειας του Ελληνικού Έθνους, γεγονός που γνώριζε καλά και ο Φαλμεράυερ. Ασχέτως εάν μετά χρηματίστηκε από την υψηλή πύλη για να ανακόψει τον καλπάζοντα φιλελληνισμό των λαών της Ευρώπης (διαβάστε: Η μεγάλη (και πικρή) αλήθεια του Φαλμεράυερ)

Η Ελληνίδα προτιμούσε να θυσιαστεί παρά να βιαστεί. Προτιμούσε να σκοτώσει τα παιδιά της, παρά να τα παραδώσει στον μισάνθρωπο εισβολέα.

Δεν είμαστε όμως οι μόνοι με τέτοια επικά δείγματα. Η ιστορία των γηγενών βρίθει από πράξεις ηρωϊσμού. Από την θυσία για την υπεράσπιση της Πατρίδας – Μητέρας Γης και της Τιμής. Ποιοί είναι οι “γηγενείς”;

Υπάρχουν δύο φυλές στον πλανήτη (πλανήτης είναι γελοίος ορισμός βέβαια, πλανημένοι είμαστε εμείς που χάβουμε το εξουσιαστικό παραμύθι ότι δήθεν η Γη είναι ένα κομμάτι χώμα που κάνει σβούρες): Αυτοί που πιστεύουν ότι πλάστηκαν με χωματάκι, πέτρα, νερό, φωτιά κλπ. Άρα είναι το γένος της Γης. Είναι γονιδιακοί απόγονοι της. Διαβάστε πίσω από τις λέξεις:

“…Μητρός τε και Πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς και σεμνότερον και Αγιότερον και εν μείζονι μοίρα και παρά Θεοίς και ανθρώποις τοις νούν έχουσιν” Σωκράτης.

Διαβάστε με τι συγκρίνει ο Σωκράτης την Πατρίδα (Πατρώα Γη), Τιμιότερος, σεμνότερος και Αγιότερος ΠΡΟΓΟΝΟΣ. Γι’ αυτούς που βεβαίως έχουν το νου να το αντιληφθούν. Συγκρίνετε λοιπόν τις μυθολογίες των λαών και θα δείτε τον πραγματικό φυλετικό διαχωρισμό… Γιατί;

Μα γιατί υπάρχουν και οι φυλές που πιστεύουν ότι ήρθαν από τον Σείριο, τη νήσο Γκότλαντ, τη Σελήνη, προσγειώθηκαν στην έρημο, τους έβγαλε ο (κακός) λύκος (Εργένεκον) με σκοπό να κατακτήσουν τη Γη. Προέρχονται λοιπόν από οπουδήποτε εκτός από τα χώματα που κατοικούν. Εκ γενετής λοιπόν, είναι περήφανοι που παριστάνουν τα μικρόβια που εισβάλλουν σε ένα ξένο σώμα με μοναδικό σκοπό να το κατακτήσουν. Ταμερλανοκεμάληδες, μεττερνιχίτλερομερκέληδες. Τυχαίο που πάντα πήγαιναν χέρι – χέρι; Στην θηριωδία, την γενοκτονία, την ληστεία;

Από το Αρκάδι και τους Κρήτες, στο Wounded Knee και τους Σιού, τα αιμοσφαίρια μπορεί να μην είχαν διαβάσει Αριστοτέλη για να γνωρίζουν το μυστικό του Μ. Αλεξάνδρου περί Γηγενών, γνώριζαν όμως πως έπρεπε να πολεμήσουν μέχρις ενός όταν τα μικρόβια τους κύκλωναν. Γι’ αυτό οι ηρωϊκοί Ζουλού είναι φυλετικά ανώτεροι από τους εκσυγχρονιστές του Σημίτη ή τους υποστηρικτές του μνημονίου. Η φυλετική καθαρότητα του Μαντέλη, μπορεί να πάει σε ανθρωπολογικό μουσείο για να καταδεικνύει τι ακριβώς είναι το καρκινικό κύτταρο.

Οι θυσίες του Ελληνισμού αποδεικνύουν ότι οι αφυπνισμένοι Έλληνες δεν λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην ελευθερία τους. Πιθανόν γι” αυτό προσπαθούν μερικοί να τους κρατούν κοιμισμένους, αποκαλώντας κορυφαίες στιγμής της ιστορίας μας ως «εθνικούς μύθους», όπως επί παραδείγματι τον χορό του Ζαλόγγου. Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα ότι δεν συμφέρει το κατεστημένο το βαφτίζει «παραμύθι». Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες δεν υπάρχουμε πια, καθώς μας «εξόντωσαν» οι «γενετικά προικισμένοι» γύρω-γύρω λαοί.

Η θυσία όμως αποδεικνύει το αντίθετο! Ότι έγινε στις Θερμοπύλες συνεχίστηκε στο Μανιάκι, στον Ζάλογγο στο Μεσολόγγι αλλά και στο Αρκάδι του Ρεθύμνου. Πολλά τα περιστατικά για να είναι μύθοι δεν νομίζετε. Εκτός και αν οι Έλληνες είμαστε ένας «διεστραμμένος λαός» που αρέσκεται στο να μεταδίδει ψέματα σε σχέση με την μακραίωνη πορεία του στο χωροχρονικό συνεχές. Όποιος το πιστεύει αυτό, δεν χρειάζεται να συνεχίσει την ανάγνωση του παρόντος κειμένου, το οποίο και θα ασχοληθεί με το ηρωικό Αρκάδι.

Κορυφαία περίοδος της ελληνικής ιστορίας είναι η κρητική επανάσταση του 1866-1869. Η άρνηση των Οθωμανών να εφαρμόσουν τις φιλελεύθερες διακηρύξεις του Χατί Χουμαγιούν, που έδιναν μεγάλη έμφαση στην ισότητα όλων των υπηκόων της Aυτοκρατορίας, στα εκκλησιαστικά και κοινοτικά ζητήματα των Κρητικών οδήγησε σε σκληρό αντάρτικο κατά του κατακτητή.

Το καστρομονάστηρο του Αρκαδίου διατηρούσε, ως μοναδική μονή, το προνόμιο να ηχούν οι καμπάνες του. Εκείνες τις μέρες αποτελούσε την έδρα της Επαναστατικής Επιτροπής Ρεθύμνου λόγω της σπουδαίας στρατηγικής του σημασίας.

Οι Τούρκοι ζήτησαν από τον ηγούμενο Γαβριήλ Μαρινάκη να διώξει την Επαναστατική Επιτροπή από το μοναστήρι με την απειλή ότι θα το καταστρέψουν αλλά ο ηγούμενος, υπακούοντας στις πανάρχαιες ανυπότακτες παραδόσεις των Ελλήνων, απάντησε αρνητικά. Στο μοναστήρι υπήρχαν 964 ψυχές, 325 άνδρες και οι υπόλοιποι γυναικόπαιδα.

Ο τουρκικός στρατός, αποτελούμενος από 15.000 τακτικό στρατό και υποστηριζόμενος από τριάντα κανόνια, υπό τον Μουσταφά Ναϊλή Πασά, εκστράτευσε εναντίον της Μονής. Η επίθεση ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου και τελικά γκρεμίστηκε η πύλη της Μονής Αρκαδίου και οι Αγαρινοί εισήλθαν στον περίβολο.

Εξαντλημένοι και με βέβαιη την αιχμαλωσία και όλα τα συνακόλουθα, ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης από το χωριό Άδελε του Ρεθύμνου κλείνεται μαζί με άλλους πολεμιστές και γυναικόπαιδα στην πυριτιδαποθήκη. Τότε άναψε η δάδα της ελευθερίας και η μπαρουταποθήκη πήρε φωτιά συμπαρασύροντας στον θάνατο πολυάριθμους Τούρκους εισβολείς που δεν μπορούσαν να φανταστούν την συγκεκριμένη εξέλιξη. Ίσως αν ήταν διαβασμένοι στην ελληνική ιστορία να εκπονούσαν διαφορετικό σχέδιο.

Ο κρότος ακούστηκε μέχρι το Ηράκλειο, ηχεί όμως ακόμα στις καρδιές εκείνων των Ελλήνων που ζουν και αναπνέουν ανάμεσα στην κοιμισμένη μάζα που άγεται και φέρεται, απορρίπτοντας δίχως δεύτερη σκέψη το μέγεθος των ελληνικών επιτευγμάτων. Σύντομα έρχεται όμως η ώρα που όλοι θα καταλάβουν. Ελπίζουμε να μην είναι αργά…

Όσοι τώρα ιστορικά «σπουδαγμένοι» θέλουν να ονομάσουν και το Αρκάδι «εθνικό μύθο», ας απευθυνθούν στην UNESCO, η οποία έχει χαρακτηρίσει την περιοχή σε Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας.

(Η ιστορική αναδρομή από την ΠΥΓΜΗ.gr)

43 σκέψεις σχετικά με το “ΑΡΚΑΔΙ: Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΤΣΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ.

 1. EΛΛΑΣ 2013 – Wi- Fi καί αλλες μαλ@κίες τών ελλνόφωνων εθνικών προδοτών μέ τίς μαύρες κουκούλες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ++++++++++++++++

  “Μαμά πάρε με σπίτι και σου υπόσχομαι ότι δεν θα σου ζητήσω ξανά φαγητό” είναι τα λόγια ενός κοριτσιού που μένει σε ένα παιδικό χωριό-οικοτροφείο στην Καλλιθέα και ικετεύει την μητέρα του κρατώντας την από την φούστα για να την πάρει πίσω σπίτι.

  “Μα δεν έχουμε φαγητό σπίτι” απαντά η μητέρα με την κόρη της να της ζητά επίμονα: “Μαμά πάρε με σπίτι και δεν θα πεινάσω ξανά. Στο υπόσχομαι!”.

  Πρόκειται για μια ιστορία μιας Ελληνίδας μάνας, η οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στις καθημερινές ανάγκες του παιδιού της και επισκέπτεται το οικοτροφείο για να του δώσει όση στοργή και αγάπη μπορεί. Και δυστυχώς η συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι η μοναδική καθώς οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες. Μάλιστα μία έκθεση της Unicef αναφέρει ότι πάνω από 600.000 παιδιά στην Ελλάδα υποσιτίζονται και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

  Το φαινόμενο του υποσιτισμού είναι μια πραγματικότητα στην Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης χρέους το 2010, αναγκάζοντας έναν αυξανόμενο αριθμό ατόμων να δίνουν μια καθημερινή μάχη για να φάνε.

  Σε αρκετά Αθηναϊκά προάστια όπως το όπως το Κερατσίνι , τα Ταμπούρια , την Αγία Βαρβάρα ,το Περιστέρι και τα Άνω Λιόσια , αλλά και τη Δυτική Θεσσαλονίκη και την Κρήτη υπάρχουν όλο και περισσότερες λυποθυμίες πεινασμένων μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

  Aό τό NEWS 247

  ++++++++++++++++

  Μου αρέσει!

 2. Αυτή ΠΡΑΓΜΑΤΙ, είναι η ….ελληνική γνησίως Ανατολίτικη ΓυφτοΚουλτούρα.

  Ανίκανοι οι δήθεν έλληνες νά στήσουν μιά διατηρήσιμη, αυτοσυντηρούμενη κοινωνία,
  δουλεύοντες, πειθαρχούντες , οργανωνόμενοι όταν υπάρχει ΚΑΙΡΟΣ, ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ,

  προτιμούν τήν διχαστική αμπελοφιλολογία, τούς ανούσιους τσακωμούς, τήν άκοπη ενασχόληση μέ τό ΤΙΠΟΤΑ, τίς αλληλοσφαγές, τά κινήματα, τίς …επαναστάσεις τού κώλου, τίς αλλαγές άάάάάάπειρων Νόμων καί… ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΩΝ,

  καί αφού τά κάνουνε σκατά κι’ απόσκατα,

  τό ρίχνουν στήν κλάψα καί στό μοιρολόϊ,
  καί εάν αυτά ΔΕΝ αποφέρουν κανά ……ΝΑΥΑΡΙΝΟ,
  ή κανά ΔΑΝΕΙΟ από τίποτα φιλελληνικά κορόϊδα,

  μετά, δραπετεύουν διά τής ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ( Αρκάδι, Κούγκι, Ζάλογγο, κλπ),
  τήν οποία δειλή, λουφαδόρικη ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ,
  ώε γνήσιοι κουτοπονηρό-Γυφτοι,

  ……. τήν ανάγουν ΚΑΙ σέ ηρωϊκή πράξη, οι δειλοί ριψάσπιδες.

  ΕΓΩ, μερσί, ΔΕΝ θά πάρω, είμαι από άλλη πάστα ΕΛΛΗΝΑΣ.

  Μου αρέσει!

  1. AnyparktOs

   μᾶλλον δὲν εἶσαι Ἕλληνας γιὰ νὰ βλέπης τὸ Ἀρκάδι,Κοῦγκι,Ζάλογγο,σὰν ὁποιαδήποτε αὐτοκτονία.

   Νὰ ντρέπεσαι.

   Μου αρέσει!

   1. Υπάρχει μεγάλη διαφορά, λίγη προσοχή.

    Στις Θερμοπύλες δόθηκε μάχη, δεν ανατινάχτηκαν!

    Και για να το… αποστασιοποιήσουμε και λίγο, η λογική της αυτοκτονικής επίθεσης είναι όντως ανατολίτικο φρούτο.
    Βλέπε Περλ Χάρμπορ, βλέπε βομβιστές αυτοκτονίας σε όλα τα ανατολικά Κράτη και για μένα λανθάνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η δειλία ή τέλος πάντων αυτίο που μάθαμε με τα αρχαία παραδείγματα.

    Πραγματικά προσπαθώ να θυμηθώ αντίστοιχο, προ Χριστού, και το μόνο που μου έρχεται είναι περιπτώσεις Τραγωδιών και πάλι δεν έχουν απόλυτη σχέση.

    Ωστόσο, στο Ζάλογγο δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, είναι ηρωική, καθαρά γενναία και απόλυτα γυναιακείας λογικής, ατόφια όπως βγήκε από τους αιώνες ελληνικής Ιστορίας.

    Μου αρέσει!

   2. *ή τέλος πάντων αυτό που μάθαμε με τα αρχαία παραδείγματα να θεωρούμε γενναιότητα, ανδρεία, ένδοξο ηρωικό θάνατο.

    Μου αρέσει!

   3. Ακόμα κι΄ αυτοί οι Ανατολικο-Ασιάτες, αυτοκτονούντες, τό κάνουν ΜΟΝΟΝ,
    όταν προξενούν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ, ΚΑΙ, ΚΑΙ, καί, καί, (γμτ τή γκίνια μου) ::

    ΚΑΙ μιά μεγάλη ζημιά στόν εχθρό.

    Δέν αυτοκτονούν, γιά νά δίνουν τήν χαρά, στόν εχθρό, απέναντι
    νά κάάάάάθεται καί νά απολαμβάνη ΑΚΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΖΗΜΙΩΣ,
    τά …πυροτεχνήματα τής Πανηγύρεως.

    Μου αρέσει!

   4. ίσως να χαρήκαν πρόσκαιρα, μετά απο λίγες μέρες ξαναγίναν «τούρκοι» όμως…

    φαντάσου να ήσουν πολεμιστής εκείνης της εποχής, τι ηθικό θα είχες πριν την θυσία τους …και μετά
    κι αν ήσουν ραγιάς, ίσως να γινόσουν πολεμιστής.

    η ζημιά που πάθανε τούρκοι και άλλοι εισβολείς ήταν ανεκτίμητη, όταν πολεμούσαν στην μάχη της κρήτης τους αλεξιπτωτιστές με τις γκλίτσες και τις πέτρες είχαν στο μυαλό τους αρκάδι και τις θερμοπύλες….οχι μην τους φάνε ακόπως οι πάνοπλοι γερμανοί.

    Μου αρέσει!

  2. AnyparktOs σε είχα πάρει στα σοβαρά κάποτε αλλά διαπιστώνω ότι έχεις τρικυμία στο μυαλουδάκι σου ….
   Κάτι θέλεις να πείς αλλά δυστυχώς δεν σ΄αφήνει η χαχολιά της αριστεράτζας πούχει κάτσει σαν πέπλο στη κοινωνία μας και δεν μπορείς να σκεφθείς λογικά…

   Μου αρέσει!

  3. επειδή εκτος των υπόλοιπων κόμπλεξ που διαθέτεις είσαι και ανιστόρητος,η πυριτιδάποθήκη ανατινάχτηκε ως έσχατη λύση για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων.ανατινάχτηκε αφού είχαν μπει στον περίβολο του μοναστηριού και σφάζανε όποιον βρίσκανε.αν πας στο μοναστήρι θα δεις ακόμη και σήμερα την ματωμένη τραπεζαρία του μοναστηριού όπου απάνω εκεί αποκεφάλισαν όλους τους μοναχούς και τα γυναικόπαιδα που πέσανε στα χέρια τους και δεν έπελεξαν την λύση της πυριτιδαποθήκης με τους υπόλοιπους.όσοι δεν ανατινάχτηκαν σφάζονταν και διαμελίζονταν σαν τα αρνιά…..από την στιγμή που δεν ύπηρχε τρόπος διαφυγής και από το να σφαζόντουσαν σαν τα αρνιά προτίμησαν να ανατιναχτούν.και με αυτον τον τρόπο πήραν μαζί τους και πάνω από 1000 Τούρκους λόγω της έκρηξης μαζί τους.τώρα τι σχέση έχει αυτό με κουτοπόνηρη αυτοκτονία και δειλία μόνο εσύ στο σαλεμένο σου μυαλό το γνωρίζεις.

   Μου αρέσει!

  4. Κε Χ. Πλατανιωτη η εξοδος του Μεσολογγιου αυτοκτονικη επιθεση ηταν ?

   Σώπα, όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες.
   Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας.
   Κάτου απ’ το χώμα, μες στα σταυρωμένα χέρια τους
   κρατάνε της καμπάνας το σκοινί – προσμένουνε την ώρα, δεν κοιμούνται, δεν πεθαίνουν,
   προσμένουν να σημάνουν την ανάσταση. Τούτο το χώμα
   είναι δικό τους και δικό μας – δε μπορεί κανείς να μας το πάρει.
   Γιαννης Ριτσος

   Μου αρέσει!

  5. Εσυ ελληνοφωνος ναι, αλλα Ελληνας;;

   Οχι βρε ανυπαρκτε, ενα τιποτενιο ανθρωπακι που πρεπει κατα τον αρρωστο ψηχισμο του να μειωσει αυτο που δεν φτανει ωστε να ‘ανεβει’ αυτο.

   Μου αρέσει!

 3. ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  «Το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου ήταν αποτέλεσμα θρησκευτικού φανατισμού»!
  08/11/13 – 11:16

  Στην εικόνα βλέπετΕ πως χαρακτηρίζεται στα βιβλία του δημοριτκού ο αγώνας των Ελλήνων για ελευθερία: Ως «αποτέλεσμα θρησκευτικού φανατισμού»!

  Ποιο γεγονός χαρακτηρίζεται έτσι; Το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου στο οποίος οι Κρήτες επαναστάτες ανατινάχθηκαν με τους Τούρκοιυς που τους πολιορκούσαν για να μην συλληφθούν αιχμάλωτοι!

  Και αυτό το κορυφαίο γεγονός της ελληνικής ιστορίας ανάλογο με αυτό άλλων κορυφαίων στιγμών της ελληνικής ιστορίας, όπως το Κούγκι στο Σούλι, η έξοδος του Μεσολογγίου κλπ που έκαναν πράξη τον στίχο του εθνικού ποιητή «Καλύτερα μιας ώρας Ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή) διδάσκεται στα παιδιά μας ως αποτέλεσμα ούτε λίγο ούτε πολύ,»τζιχαντισμού»!

  Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ιδέα πως διδάσκονται ιστορία τα παιδιά μας. Πρέπει να ασχοληθούμε για να πιέσουμε για την αποκατάσταση της ιστορικής εκπαίδευσης, που έχει υποστεί πλήγματα από νεοταξίτες «εκπαιδευτικούς»

  Και τώρα λίγα λόγια για το ηρωϊκό γεγονός. Το 1866 οι Έλληνες έδειξαν για άλλη μια φορά πόσο αγαπούν την ελευθερία. Ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης βάζει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη στη μονή Αρκαδίου και ανατινάζει την ανατολική πτέρυγα της μονής, καταπλακώνοντας Χριστιανούς και Τούρκους.

  Oι αγώνες των Κρητικών κατά των Τούρκων μέχρι να επιτύχουν την ένωσή τους με την Μητέρα Ελλάδα κράτησαν αιώνες και αποτελούν ένα λαμπρό Έπος ηρωισμών και θυσιών! Ένα από τα πιο ένδοξα επεισόδια του Έπους αυτού είναι το εκθαμβωτικό ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου.

  Μου αρέσει!

  1. Αυτο να ηταν μονο, Βασιλικη, καλο θα ηταν.
   ειμαι σιγουρος πως ηδη το εχεις διαβασει αλλα ακομη μια φορα.

   » Είναι μια είδηση που δεν έχει προηγούμενο. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Γίνονται όλα αυτά στην Ελλάδα; Είναι υπό την καθοδήγηση του υπουργείου Παιδείας; Διαβάστε την καταγγελία που λάβαμε από φίλη αναγνώστρια:

   “ΣΤΕΦΑΝΕ, ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΗΔΗ, ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ, ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

   Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!!!!!!

   ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.

   ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΝΤΕΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΡΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΛΑΘΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

   ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΓΟΝΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ. ΕΣΕΙΣ ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ, ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΤΗΛ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”.
   Θ. Φ

   ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

   Ας μας απαντήσουν οι καθηγητές. Έχουν αρμόδια όργανα για το θέμα. Η αναγνώστρια κάνει λόγο και για συγκεκριμένο σχολείο. Και τα στοιχεία της δεν μας είναι άγνωστα…

   Πηγή: Μακελειό «

   Μου αρέσει!

 4. ξερετε καλα τα λογια καλες οι εικονες στο μυαλο,και οι περιγραφες με στομφο…αλλα δυστυχως δεεν αρκουν…σολα τα πραγματα…το ειπε ο Χριστος μας για να αναγεννηθεις και να κανεις ενα νεο ξεκινημα στην ζωη…πρεπει να,,μετανοησεις…πρεπει να ταπεινωθεις…πρεπει να ξεπλυνεις τις αμαρτιες που σε βαραινουν με καθε τροπο,να απαλλαγεις απο την τυραννια τους και με αγαπη ,χαρα,και πιστη να ξεκινησεις ..φτου και απτην αρχη.Ετσι ειναι η ζωη…και τωρα ο ελληνας εχει αναγκη απο αναβιωση,απο θυμηση,απο ζηση,ενδοξη,εστω και με φαντασια,εστω και με ψεματα …να βαλει μπρος την ψυχη του να δουλεψει…χρειαζεται αναβιωση των ηρωικων στιγμων…του εθνους,να συμμετασχει σε αυτο να νιωσει την ανατριχηλα της συγκυνησης, της αναβιωσης, των στιγμων ..των ενδοξων στιγμων για να θελει..για να αναζητησει να τις ξανα ζησει…μας εχουν αποβλακωσει,μας εχουν εγκλωβισει,μας εχουν κανει σαν την κοπελα στο Κωσταλεξη, που ζουσε επι 30 χρονια μεσα σενα δωματιο και εκει ετρωγε οτι και οσο της εδειναν,εκει αφοδευε,εκει ηταν ολη της η ζωη…ακομα και το λιονταρι εξημερωνεται…δεν αργει ομως να αρπαξει την φλογα αν την δει… αν του δωθει το καταλληλο ερεθισμα…αναβιωση ηρωικων στιγμων με συμμετοχη ολων.. σαυτες τις στιγμες για φαρμακο,τα λογια δεν αρκουν,ας ξαναζωντανεψουμε τους πολιτιστικους συλλογους με συνεστιασεις οτι εχει ο καθενας,ας λειτουργισουν οι εκκλησιες,οι δημοι συγκεντρωστε τους ελληνες να ανταλλαξουν γνωμες ιδεες αντιληψεις,να μιλησουν μεταξυ τους χωρις κομματικες υστεριβουλιες και τεχνασματα..να μοιραστουμε τις εμπειριες μας…απο ιντερνετ και τηλεοραση μονο θεωρια μεταφερεις και υποψια τιποταλλο.

  Μου αρέσει!

 5. Μετά την άλωση της Κρήτης από τους Τούρκους, το 1669, ο Πορθητής πασάς (Κυπρισλή) απαγόρευσε να κτυπούν καμπάνες σ΄ όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια. Ο τότε ιεροδιάκονος όμως της Μονής Αρκαδίου, ο Νεόφυτος Πατελάρης, που ήταν τουρκομαθής, έσπευσε με δώρα στον πορθητή στο Τυμπάκι, όπου είχε εγκαταστήσει το μεγάλο στρατόπεδό του και τον παρακάλεσε να επιτρέψει τουλάχιστον τη χρήση της καμπάνας του Αρκαδίου. Ο Πορθητής δεχόμενος τα δώρα και εκτιμώντας τον ιεροδιάκονο για την μοναδική προσέλευση κληρικού επέτρεψε την κατ΄ εξαίρεση χρήση. Εκ του γεγονότος αυτού η Μονή Αρκαδίου έφερε την ονομασία «Τσανλί-Μαναστίρ» που σημαίνει δικαιούχος κώδωνας, καμπάνα, (να ηχεί) κατά τις διάφορες ιεροτελεστίες. Μάλιστα δόθηκε και ιδιαίτερη φρουρά για τη Μονή που διέμενε στο παρακείμενο χωριό Αμνάτο.

  Ο τουρκικός ζυγός στο νησί της Κρήτης μετρούσε ήδη διακόσια πενήντα χρόνια όταν-μετά από συνεχιζόμενους ξεσηκωμούς-Κρήτες επαναστάτες άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Αρκάδι από τις 3 Μαρτίου του 1866 για να φθάσουν το Μάιο να αριθμούν τους 1500 πολεμιστές από όλη την Κρήτη που συγκεντρώθηκαν για να εξελέξουν πληρεξουσίους για τις διάφορες επαρχίες της Κρήτης. Η μονή Αρκαδίου από την πρώτη στιγμή της Επανάστασης υπήρξε το επίκεντρο των αγώνων λόγω της σπουδαίας στρατηγικής της σημασίας. Οι Τούρκοι ζήτησαν από τον ηγούμενο Γαβριήλ Μαρινάκη να διώξει την Επαναστατική Επιτροπή από το μοναστήρι με την απειλή ότι θα το καταστρέψουν αλλά ο ηγούμενος αρνήθηκε. Στις 24 Σεπτεμβρίου αφίχθηκε ο συνταγματάρχης του Ε.Σ. Π. Κορωναίος με λίγους εθελοντές και ανακηρύχθηκε αρχηγός. Ο Κορωναίος έκρινε ότι η τοποθεσία δεν ήταν κατάλληλη για άμυνα, όμως ο Ηγούμενος της Μονής Γαβριήλ δεν ήθελε να την εγκαταλείψει. Έτσι προχώρησε σε αμυντικές προπαρασκευές, εγκατέστησε ως φρούραρχο τον ανθυπολοχαγό Ι. Δημακόπουλο και μετέβη στις επαρχίες προς στρατολόγηση πολεμιστών.

  Ο τουρκικός στρατός, αποτελούμενος από 15.000 τακτικό στρατό και υποστηριζόμενος από τριάντα κανόνια, υπό τον Μουσταφά Ναϊλή Πασά, εξεστράτευσε εναντίον της Μονής. Παράλληλα ζήτησε από τον ηγούμενο Γαβριήλ να παραδοθεί. Η απάντηση ήταν αρνητική. Στο μοναστήρι υπήρχαν 964 ψυχές, 325 άνδρες και οι υπόλοιποι γυναικόπαιδα[3].

  Η επίθεση ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου. Στις μάχες διακρίθηκαν οι: Δημακόπουλος, Αδάμ Παπαδάκης, Σπύρος Ολύμπιος, Κούβος, Δενιανάκης, Γαληνάκης. Τη δεύτερη όμως ημέρα η εξωτερική γραμμή άμυνας διασπάται, σκοτώνεται ο Ηγούμενος Γαβριήλ και οι Τούρκοι εισέρχονται στον περίβολο της Μονής. Εξαντλημένοι και με βέβαιη την αιχμαλωσία και όλα τα συνακόλουθα, ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης από το χωριό Άδελε του Ρεθύμνου κλείνεται μαζί με άλλους πολεμιστές και γυναικόπαιδα στην πυριτιδαποθήκη. Η πυροδότηση των βαρελιών με το μπαρούτι προκάλεσε την καταστροφή της Μονής και το θάνατο πολλών Ελλήνων αλλά και περίπου Τούρκων εισβολέων. Ο κρότος λέγεται ότι ακούστηκε μέχρι το Ηράκλειο. Μετά την ανατίναξη της πυριτιδαποθήκης ο Ι. Δημακόπουλος συνέχισε να μάχεται κατά των Τουρκαλβανών στον περίβολο της Μονής. Ο ίδιος την 9η Νοεμβρίου αποφάσισε να παραδοθεί στον τακτικό τουρκικό στρατό όταν έλαβε εγγυήσεις για την ζωή των τελευταίων υπερασπιστών που μάχονταν μέσα από τα ερείπια. Ωστόσο, την επομένη εκτελέστηκε με αποκεφαλισμό τόσο αυτός όσο και οι περισσότεροι αιχμάλωτοι.

  Από όλες τις θυσίες που πρόσφερε η Κρήτη μεσουρανεί το Αρκάδι. Η μονή Αρκαδίου ύψωσε το αίτημα της κρητικής ελευθερίας και ξεσήκωσε τα φιλελληνικά αισθήματα της Ευρώπης, αλλάζοντας τη νοοτροπία και την τακτική των ευρωπαϊκών δυνάμεων απέναντι στο Κρητικό ζήτημα.

  Μετά την καταστροφή του, το 1866, ανοικοδομήθηκε πλήρως και αναστηλώθηκε στην πρότερή του μορφή. Μόνο ένα μισοκαμένο τέμπλο στα αριστερά της Αγίας Τράπεζας και μια μπάλα κανονιού σφηνωμένη στο αιωνόβιο κυπαρίσσι στα δεξιά στης εκκλησίας μαρτυρούν το αίμα που χύθηκε πριν 140 χρόνια.

  Η Ουνέσκο έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας.

  wikipedia.gr

  Μου αρέσει!

 6. Με αφορμή το σχόλιο του Ανύπαρκτου και άλλες αναρτήσεις, να διευκρινίσουμε το εξής:
  ελληνικής καταγωγής και για το γνήσιο της υπογραφής είναι Θερμοπύλες και Μανιάκι. Είναι εκ των προτέρων διαγεγραμμένη η έκβαση της μάχης, αυτό χαρακτηρίζεται ως θυσία, ωστόσο βαθιά παραμένει η ελπίδα της νίκης είτε σε αυτή τη ζωή είτε στην επόμενη. Και στις 2 περιπωσεις Παπαφλέσσας και Λεωνίδας δείξαν τον δρόμο του ηρωικού θαντάτου.

  Και για να τοπω διαφορετικά, αν οι πολεμιστές στο Μανιάκη βάζαν για ζώνη και από 1-2 κιλά μπαρουτοδυναμίτη και ορμάγαν στον Τούρκο, δεν θα ήταν το ίδιο με την ηρωική αντίσταση των πεσόντων αγωνιστών, την αξία της μάχης για στρατιωτικούς και διδακτικούς λόγους ηθικοπλάστικούς αλλά και τεχνικούς! Το αυτό ισχύει και στους 300 του Λεωνίδα.
  Φοβερό είναι οτι στην ταινία αποτυπώνεται η ανατολίτικη δειλία με τους Αθάνατους να πετούν βόμβες… Μολότωφ, προτού εφορμήσουν πάνω στα γυμνά δόρατα των Σπαρτιατών!

  Πώς τον λέγαν εκείνο τον Σπαρτιάτη Βασιλιά που του πηγε κάποιος Σικελός μηχανικός μια βαλλίστρα με την οποία θα κέρδιζε κατά κράτος τους Αθηναίους, λίγο πριν από τον πελοποννησιακό πόλεμο, και τον έδιωξε κακήν κακώς, λέγοντάς του: «Υπαγε, σήμερα πέθανε η γενναιότητα!».
  και να σκεφτούμε οτι ο Σπαρτιάτης το είπε αυτό επειδή θα πέθαινανα Αθηναίο από απόσταση λόγω της φονικότητας των βαλλιστρών και όχι από κάποιο ξίφος Σπαρτιατικό και μάχη εκ του συστάδην…

  Αραγε τι θα έλεγε σήμετα για τις έξυπνες βόμβες, τις επθέσεις αυτοκτονίας, και τις αεροπορικές επιδρομές στις ποίες δεν γίνεται ποτέ λάθος στα χειρουργικά τους χτυπήματα.

  Μου αρέσει!

  1. ..

   Σηλυβρίας τὸν γόνον καὶ Αἰγίνης τὸν ἔφορον, τὸν ἐσχάτοις χρόνοις φανέντα, ἀρετῆς φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ὡς ἔνθεον θεράποντα Χριστοῦ· ἀναβλύζει γὰρ ἰάσεις παντοδαπάς, τοῖς εὐλαβῶς κραυγάζουσι· δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πάσιν ἰάματα.

   Μου αρέσει!

 7. Παρατηρούμε ότι σε ολόκληρο το κείμενο λείπει η λέξη «ολοκαύτωμα», όπως το γράφανε στα βιβλία μας όταν ήμασταν μαθητές: «Το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου». Μήπως έχουμε παραχωρήσει τα δικαιώματα της λέξης «ολοκαύτωμα» στους εβραίους και δεν μπορούμε πλέον να την χρησιμοποιήσουμε εμείς;
  (Εννοείται ότι σε ανύπαρκτους δεν απαντάμε και κακώς κάποιοι σχολιαστές κάνουν τον κόπο να απαντούν).

  Μου αρέσει!

 8. Tι ειρωνεια.

  Οσοι εδωσαν επι αιωνες προγονοι μας το αιμα τους,

  το εδωσαν ,

  πιστευοντας οτι θα ηταν το τελευταιο

  και οι απογονοι τους θα Ησαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και θα ειχαν διδαχθει απο το Αιμα….

  Δυστυχως….ειμαστε τα σημερινα ..

  και τα μορφωμενο…

  και τα αμορφωτα….ανεκπαιδευτα μαθησεως….

  Νομιζουμε

  οτι επειδη εχυσαν το αιμα τους οι προγονοι μας…

  η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ειναι …κληρονομικο δικαιωμα…

  Μου αρέσει!

  1. σωστος ετσι ειναι…νομιζουμε οτι και οι σημερινοι κυβερνητες ειναι πατριωτες οδηγοι προς την ελευθερια την ανεξαρτησια,την αυτονομια,την συνεργασια,την ειρηνη την προοδο…δεν μπορουμε να συνειδητοποιησουμε οτι ειναι ΜΕΡΟΣ,μιας συνολικοτερης τακτικιστικης λαιλαπας εγκλωβισμου των κοινωνιων,σε καναλια ψυχικης κοπωσης,και απασχολησης τους στις εντελως προσωπικες τους απολυτως απαραιτητες αναγκες επιβιωσης εσκεμενα ετσι ωστε να μην αναζητουν τιποτε αλλο περα απο αυτα που δεν κοστιζουν τιποτα,γιαυτους…αυτιστικους μας θελουν και σαυτην την κατευθυνση μας πηγαινουν αν δεν αντιληυθουμε οτι την ελευθερια μας πρεπει να την διεκδικισουμε ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ θα καταληξουμε.ολοι.

   Μου αρέσει!

  2. Επειδη …

   βρηκα εναν Ελληνα…

   να λεει Ψυχρα και με ονοματα…

   ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ…

   πρεπι να τον ..βαλω ..

   πριν το ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ!

   Πολυ σημαντικο….

   ψυχρα ..Ελληνικα…και Ωμα!

   Ολη η πραγματικοτητα!

   Με χαροποιησε ..που και αλλοι …βλεπουν διαφορερτικα τα ..πραγματα..

   και οχι εν στενω ..κακομοιρικο ευρω ..

   αλλα ..παγκοσμια..!

   Τομσεν …
   ο στυγνος δολοφονος του ΔΝΤ!

   Μια κοτα…που τρομαξε με μερικα κερματα…

   δολοφονει κρατη με μια εγκληματικη παρεα!

   Οποιος ειναι τυχερος …θα το δει…

   γιατι σιγουρα θα το..εξαφανισουν…

   Επικινδυνο…να ξυπνησει ο Ελληνας!

   Μου αρέσει!

 9. Το οτι τα καταφερνουμε πιο καλα στα δυσκολα παρα στα ευκολα δεν πρεπει να μας εκπλησει. Ειμαστε λογω της ιστοριας μας καταδικασμενοι να ζουμε σε δυσκολες συνθηκες οι οποιες μας εκπαιδευσαν σ αυτο. Για πολλους ομως αιωνες δεν μας δοθηκε η δυνατοτητα να εκπαιδευτουμε στην καλοπεραση. Ο Πλατωνας στους «Νομους» του ειχε επισημανει οτι οι ανθρωποι πρεπει να ετοιμαζονται για πολεμο σκληραγωγουμενοι και μαθαινωντας να αντεχουν στους κινδυνους και τις κακουχιες. Πρεπει ομως αναλογα να εκπαιδευονται και στην ειρηνη καλοπαιρνωντας χωρις να υποδουλωνονται στις απολαυσεις.
  «ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΣΚΗΘΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ…..Η ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΚΟΥΣ.
  Οι συγχρονοι Ελληνες λοιπον πρεπει να αποκτησουν ολοκληρη την αρχαιοελληνικη «Αρετη»=Σωφροσυνη-Δικαιοσυνη-Ανδρεια, για να μην χανουν με την αφροσυνη και την αδικια τους οτι κερδιζουν με την ανδρεια τους.
  Τα βαλαμε επι αιωνες με τιγρεις και λιονταρια και τωρα κινδυνευουμε να μας φανε τα σκουληκια.

  Μου αρέσει!

 10. ….μεθ’ ημερας τρεις του τραγικου συμβαντος εξετασεν ο περραιβος εις την Παργαν Σουλλιωτην τινα ημιφλογισμενον σχεδον υπο της πυριτιδος , ισταμενον κατ’ εκεινην την στιγμην εκτος της θυρας της πυριταποθηκης ,ομοιως και αλλους δυο συγγενεις του Σαμουηλ, οιτινες τον εβεβαιωσαν, ότι βαστων κηριον αναμενον εις χειρας ανεβη μετα τας απειλας του Τουρκου επι τινος κιβωτιου αφ’οπου δους την απαντησιν εις τον τουρκον, ερριψε ταυτοχρονως το φυτηλι του κηριου επι το εδαφος. Ενώ υπηρχε διεσκορπισμενη πυριτις , και ουτο γεγονεν, ο γεγονε διο η απαντησις προς τον τουρκον , και η τελευταια πιθανον επιγνωσις της εκ των προφητειων απατης υπηρξαν, νομιζω , τα κυρια του τελους αιτια.

  ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ κβ. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑΣ
  ΠΑΡΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΕΡΡΑΙΒΟΥ

  Μου αρέσει!

 11. Εχει ωραια σημεια το κειμενο αλλα να κανω μια ερωτηση.

  Ο αρθρογραφος ειναι παραδοσιακος Κρητικος;;
  Διοτι οι Κρητικοι εχουν την ταση ή παραδοση προς την μητριαρχια.

  Απο χιλιετιες ο Ελληνας ακολουθει και βασιζεται στην πατριαρχια, ελπιζω να το εχετε καταλαβει, αυτο.

  Διαβασα, «….Δεν είναι άλλη από την θέση της γυναίκας ως γενεσιουργού και παραστάτη,…». Απλη βιολογια ξερει ο αρθρογραφος ή να του αγορασω βιβλιο γεννητικης;; Ο Ανδρας γεννα σπερματοζωαριο και η γυναικα εχει τοκετο. Δυστυχως και εσκεμενα εχει γινει η παραξηγηση με την λεξη ‘γεννα’ προς την εγκυος μητερα.

  Διαβασα, «…Η “φυλετική ανωτερότητα” άλλωστε είναι το καταφύγιο του ανίκανου, του πνευματικά υπόδουλου, του άχρηστου….»
  Αληθεια;; Ε τοτε αυτα καλο θα ηταν να τα ελεγε ο αρθρογραφος στου Λακεδαιμονιους, στους Μακεδονες, ακομα και στους μητροπαθεις Μινωητες.

  Και ερωτω των αρθρογραφο.
  Ειχε ή δεν ειχε φυλετικη ανωτεροτητα η πραξη των Αθηναιων και οχι μονο να εχουν μερικους χιλιαδες σκλαβους ΟΧΙ υπηρετες αλλα σκλαβους;; Οι ειλωτες στην αρχαια Σπαρτη, δεν θεωρειτο κατωτεροι φυλετικα;;
  Βρε αρθρογραφε Ιστορια ξερεις ή βγαζεις ενα μιγμα συναισθηματικης ας πουμε ιστορια οπου ενθουσιαζει μονο εσενα;;

  Και εν τελη ποια ειναι η δευτερη αλλη φυλη στον πλανητη μας, που εχει κοινα με τον Ελληνισμο;; Ετσι μηπως μαθω και εγω κατι, εε;;

  Εαν η αναφορα ειναι προς την Σημιτικη φυλη ΚΑΜΙΑ σχεση με τον ΕΛληνισμο. Αυτο το φαντασιοπληκτο ονειρο μερικων, ακομα και σε αυτον τον ιστοτοπο, θα συστηνα να το σταματησετε διοτι θα αγουροξυπνησετε. Rude awakenings!

  Ο Ελληνισμος ασπαστηκε τον Χριστιανισμο ΟΧΙ τον Μωσαϊκο Νομο, εμεις εχουμε τον Σωτηρα μας και Κυριο μας Ιησου Χριστο, οι Ιουδαιοι ακομα περιμενουν τον βασιλια μεσσια που με θνητη δυναμη θα υποταξει τους ‘εχθρους’ τους και θα παραδωσει στον ‘περιουσιο’ λαο την κυριαρχια της υφηλιου και τα κλειδια της Σιον.

  Βλεπω πονηρες ταυτισεις να γινονται!! ΓΙΑΤΙ;;

  Υ.Γ. Δωσε σημασια αρθρογραφε.
  Ο Ελληνας ΠΟΤΕ δεν αναφερεται στα χωματα του, στην Πατριδα του ως ‘μητρωα’ γη.
  Παντοτε επικαλειται τα Πατρωα/Πατρια εδαφη. Που το παει ο αρθρογραφος;;

  Μου αρέσει!

 12. Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,
  ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
  κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,
  των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι …
  Κωστής Παλαμάς, 1859-1943, Ποιητής

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.