TOP SECRET: Το δεκανίκι

ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÊÐÅ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ/ÅÊÌ (EUROKINISSI/ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ)Γράφει η Θάλεια Χούντα

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν οι διαβαθμισμένες πληροφορίες, των οποίων η γνώση δεν είναι προσβάσιμη σε όλους και απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η χώρα μας βεβαίως δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό και σήμερα μπορούμε, να αναφερθούμε, σε κάτι που έγινε γνωστό ως ¨πρόταση δυσπιστίας¨ ή άλλως με το κωδικό όνομα «δεκανίκι»!

Την πολιτική κατάσταση δηλ. το γενικό ξεπούλημα της χώρας, την γνωρίζουμε όλοι. Καλούμαστε τακτικά όμως και σίγουρα κατά την διενέργεια των εκλογών, να επιλέξουμε τους καλύτερους, για να μας κυβερνήσουν και συνήθως κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν τον πρώτο λόγο.

Συνήθως, υπάρχει αντιπαλότητα στις τοποθετήσεις των κομμάτων και το ένα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του άλλου,
για να κερδίσει ποσοστά. Φαινομενικά το ίδιο έπραξε και ο ΣΥΡΙΖΑ με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, θίγοντας τα θέματα της ΕΡΤ και της φορολογίας των ακινήτων.

Στην πράξη όμως τι συμβαίνει; Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές με δηλώσεις τους εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για σωρεία μέτρων και υπουργικών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των ακινήτων. Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την συγκυβέρνηση με τα δύο κόμματα. Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές παρουσιάζουν ¨τάσεις¨ διαφορετικής προσέγγισης των πολιτικών θεμάτων και αφήνουν υπονοούμενα, για φλερτ με άλλους σχηματισμούς υπαρκτούς ή υπό σύσταση. Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές εκφράζουν την αντίρρησή τους για όποια νέα μέτρα και περεταίρω κοινωνική επιβάρυνση.

Με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Εξαφάνισε όλες τις δυσαρέσκειες αυτές και επανέφερε το πολιτικό σύστημα στην ¨σταθερή¨ του μορφή. Δηλαδή, είναι δεδομένο, ότι όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα καταψηφίσουν την πρόταση αυτή, αφού υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία και κανένας βουλευτής μέσω άλλου κόμματος δεν επιθυμεί να πέσει η κυβέρνηση. Είναι δεδομένο, ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την απόρριψη της πρότασης, ως πρόταση εμπιστοσύνης στο σύνολο του έργου της, συμπεριλαμβανομένων της ΕΡΤ, της φορολογίας των ακινήτων, της εν γένει οικονομικής πολιτικής της, του γενικού ξεπουλήματος της χώρας στους δανειστές. Είναι επίσης δεδομένο, ότι η κυβέρνηση κερδίζει ένα δύσκολο χειμωνιάτικο εξάμηνο, το οποίο περιλαμβάνει και την ήρεμη πολιτικά προεδρία της Ε.Ε., το θέμα του πετρελαίου και της θέρμανσης, το ασφαλιστικό, τα εργατικά … Είναι δεδομένο, ότι μπορεί πλέον επίσημα η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει στο εξωτερικό τον κίνδυνο από πλευράς αντιπολίτευσης. Είναι δεδομένο, ότι από την πρόταση αυτή δικαιολογείται και η μή έλευση επενδυτών, αφού φοβούνται την ασταθή πολιτική κατάσταση. Στο τέλος μάλιστα του εξαμήνου αυτού έχει έρθει η ώρα για τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές.

Από κάθε άποψη, η χρονική στιγμή που επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση, να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση και σίγουρα την πολιτική κατάσταση που οι ξένοι τοκογλύφοι επιθυμούν, για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο της. Επαξίως πλέον έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τον τίτλο, ότι είναι το καλύτερο και μοναδικό δεκανίκι της κυβέρνησης. Μπράβο!!!
http://dialogoi.gr/index.php/arthografia/1515-top-secret-dekaniki

22 σκέψεις σχετικά με το “TOP SECRET: Το δεκανίκι

  1. Πολύ χαίρομαι που ανακαλύψατε όλοι χθες πως ο Τσίπρας είναι του συστήματος. Κατόπιν εορτής δηλαδή.

    Είναι σαν να έρχεται καταπάνω σου ένας μανιακός με μπαλτά, να σου φωνάζω πως αυτός θέλει να σε πετσοκόψει, να το αρνείσαι με χίλιες δυο προφάσεις και αφού σου κόψει το λαιμό να μου λες, «ένας φονιάς με μαχαίρωσε»…

    Μου αρέσει!

    1. Αγαπητέ Μάστορα,
      χαίρομαι κι εγώ, γιατί απ΄ οτι φαίνεται ακόμα την βολεύεις. Και απο τη θέση αυτή, τα λες και πολύ ωραία. Εισαι στη γέφυρα του καραβιού ή έστω και στην κουβέρτα (κατάστρωμα).
      Εμένα όμως που με εσπρωξαν στη θάλασσα και πνιγομαι, τι με συμβουλευεις;;; Να μην πιάσω το χέρι που μου απλώνει κάποιος να με σώσει γιατί είναι βαλτός και θα με σπρώξει παραμέσα;;;
      Απ τη γέφυρα το βλέπεις αλλιώς.
      Απ τη θάλασσα όμως;;;

      Μου αρέσει!

      1. ακομα πιστευεις οτι υπαρχουν τιμιοι;
        αυτον που πιστευεις για πεστου να βαλει το χερι στην τσεπη για να σωση καποιον που πειναει;
        πεστου να περπατησει στο δρομο χωρις αστυνομευση.
        πεστου τα λευτα της προπαγανδας να τα δωσει σε σενα τον πνιγμενο !!!!!!!!!!!!!!!!

        Μου αρέσει!

      2. αγαπητε Κλεων αν δεν εκανε προταση μομφης απλα θα αναρωτιοταν μηπως παιζει το παιγνιδι της κυβερνησης….να’χαμε να λεγαμε δηλαδη! εγω απλα λεω ιδου η Ροδος ιδου κ το πηδημα-αλλα οποιος δεν καταψηφισει πρεπει να τον θυμαστε ηλιθιοι ελληνες-ολα τ’αλλα ειναι μ…

        Μου αρέσει!

    1. Αν πραγματικα ηθελε να «ριξει» την «κυβερνηση»…
      Να παραιτουντο ΑΠΑΝΤΕΣ… ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ….
      Πλυν του …κουρελη φυσικα….
      ΛΟΙΠΟΝ ?
      Παιζουν ΘΕΑΤΡΟ ?? ΝΑΙ Η ΟΥ ???

      Μου αρέσει!

  2. Αρκεί μια στάλα στη φωτιά…
    kolimpri
    Στη διάρκεια μιας πυρκαγιάς στο δάσος, όλα τα ζώα τρέχουν για να σωθούν. Υπάρχει όμως ένα πουλί που δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο την κατάσταση.
    Είναι τo κολιμπρί, το μικρότερο πουλί στον κόσμο (το μήκος του σώματός του είναι περίπου 2,5 εκατοστά.)
    Παίρνει μια στάλα νερό στο ράμφος του και πετάει προς τη φωτιά.
    «Τι νομίζεις ότι κάνεις;
    Είσαι τρελός, δεν θα σταματήσεις την φωτιά!», του φωνάζει ένας ελέφαντας.
    «Το ξέρω», απαντά το κολιμπρί, «κάνω όμως αυτό που μου αναλογεί».
    —–
    Μπορεί να νομίζεις ότι εσύ δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα για να αλλάξει αυτός ο κόσμος. Κάνεις όμως μεγάλο λάθος. Εσύ μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο αλλάζοντας απλά τον εαυτό σου. Κάνε εσύ αυτό που σου αναλογεί και μην έχεις καμία προσδοκία να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο. Δεν χρειάζεται να κηρύττεις τίποτα. Απλά γίνε ένα παράδειγμα και ο κόσμος θα ακολουθήσει. Τόσο μεγάλη είναι η δύναμή σου!
    collaborationhands
    http://antikleidi.com

    Μου αρέσει!

  3. Φάσκει και αντιφάσκει το παραπάνω κείμενο αφού απο τη μια μας λέει «Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές παρουσιάζουν ¨τάσεις¨ διαφορετικής προσέγγισης των πολιτικών θεμάτων και αφήνουν υπονοούμενα, για φλερτ με άλλους σχηματισμούς υπαρκτούς ή υπό σύσταση.» και λίγο παρακάτω συμπληρώνει «είναι δεδομένο, ότι όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα καταψηφίσουν την πρόταση αυτή, αφού υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία και κανένας βουλευτής μέσω άλλου κόμματος δεν επιθυμεί να πέσει η κυβέρνηση». Αλήθεια η το ένα ισχύει η το άλλο.
    Είναι δεδομένο οτι ολοι (ΝΔ και Πασοκ) έχουν αγκαλιαστεί για να σώσουν τα κεκτημένα τους και την ύπαρξη του συστήματας που υπηρετούν, απλά παριστάνουν τους επαναστάτες ,αλλά οταν ερθει η ώρα γίνονται κότες.
    Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ ,είναι το μόνο κόμμα που έχει τα ‘αυγά’ και ζητάει απο τον έλληνα ψηφοφόρο να πάρει την κατασταση στα χέρια του ,όταν οι υπόλοιποι κρύβονται στην Ομόνοια και στον Αγιο Παντελεήμονα.
    Υπάρχει μεγάλη λύσσα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ξέρουν οτι θα κόψει κώλους και θα βάλει στη φυλακή όλα αυτά τα λαμόγια.
    Καλά κάνει με την πρόταση μομφής, για να βάλει στη θέση τους αυτούς που πατάνε σε δύο βάρκες.

    Μου αρέσει!

    1. Αλήθεια η «ομάδα Καραμανλή» τι θα πράξει στην ψηφοφορία?
      Γράφονται απόψεις και σχόλια για τον Τσίπρα, αλλά κάνεις δεν αναρωτήθηκε για την «ομάδα Καραμανλή».
      Υπόψιν… Ο Αντώναρος ήξερε μερικές ώρες νωρίτερα για την πρόταση δυσπιστίας και χαριεντιζόταν στο tweeter.
      Ίσος έχουμε εσωτερικότερες διαμάχες στην ΝΔ…

      Μου αρέσει!

  4. Μα καλά υπάρχει εδώ μέσα κανείς αφελής που να πιστεύει πως αυτός είναι αριστερός;;;;;; Υπάρχει ρε σεις αληθινός αριστερός -ιδεολόγος με έργα όχι λόγια- που να διαθέτει καραδεξιές τσέπες είναι να είναι αμερικανοτραφής;

    Μου αρέσει!

    1. για ποιον αναφερεσαι? γιατι ο Τσιπρας μονο αμερικανοτραφης δεν ειναι-αλλα ακομα κι αν ηταν αυτο τι θα σημαινε? κατσε ρε φιλε τοτε κ φαε στη μαπα αλλη μια τετραετια τους δωσιλογους

      Μου αρέσει!

      1. Οι δοσιλογοι που λες ειναι γεγονος αδιαμφισβητητο…
        Απο την αλλη ο τσιπρας ειναι εβραιος παρτο αποφαση και καταλαβε το…
        Μην περιμενεις ουδεμια ουσιαστικη αλλαγη…..
        Μια απο τα ιδια του ….γαπ…..

        Μου αρέσει!

  5. Απο όλα τα παραπάνω ένα ειναι φανερό ότι οι βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσουν υπέρ της μομφής για την καρέκλα τους και τους μισθούς τους τίποτα άλλο δεν υπάρχει γιαυτους. Μετα την ψηφοφορία και αν η κυβέρνηση παραμείνει τα κόμματα που ειναι υπέρ της μομφής πρέπει να παρετηθουν και να φύγουν απο την βουλη, το θέμα της μομφής σκοπό έχει την πτώση της κυβέρνησης αφού δεν επιτευχθεί με την μομφή υπάρχει και η παραίτηση. Το ξαναλέω όλοι μας δουλεύουν μέχρι τέλους της τετραετίας , εώς τότε όσοι ζούμε δεν θα μπορούμε να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει και θα ψηφίσουμε ΝΔ ΠΑΣΟΚ προς αιώνια η μνήμη της Ελλαδος.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.