Εκατομμύρια οι απόγονοι των εξισλαμισθέντων Αρμενίων στην Τουρκία! Προπομπός εξελίξεων;

Συνέδριο για τη γενοκτονία των Αρμενίων στην Κωνσταντινούπολη

Σε 200.000 εκτιμάται ότι ανέρχονται οι Αρμένιοι που επιβίωσαν από τη γενοκτονία, προσηλυτιζόμενοι στην ισλαμική θρησκεία, και υπολογίζεται ότι αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία σήμερα είναι απόγονοι εξισλαμισθέντων Αρμενίων, ανακοίνωσε η ακαδημαϊκός Αϊσέ Γκιουλ Αλτινάι κατά τη διάρκεια Συνεδρίου που οργανώθηκε στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη.

Αρμένιοι και Τούρκοι κρατούν φωτογραφίες του Αρμένιου συγγραφέα Χραντ Ντινκ και θυμάτων της γενοκτονίας κατά την 98η επέτειο της ημέρας μνήμης στην Κωνσταντινούπολη στις 24 Απριλίου του 2013 Αρμένιοι και Τούρκοι κρατούν φωτογραφίες του Αρμένιου συγγραφέα Χραντ Ντινκ και θυμάτων της γενοκτονίας κατά την 98η επέτειο της ημέρας μνήμης στην Κωνσταντινούπολη στις 24 Απριλίου του 2013 Οι εξισλαμισθέντες άλλαξαν τα ονόματά τους και διέκοψαν τις επαφές τους με την αρμενική κοινότητα για πολλά χρόνια. «Κανένας δεν κατονόμαζε τα πρόσωπα αυτά με τα πραγματικά τους ονόματα, έπρεπε να καταστρέψουν την ταυτότητά τους και να αποκτήσουν νέα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρακέλ Ντινκ, χήρα του δολοφονημένου Τουρκοαρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Hrant Dink σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

«Για 90 χρόνια οι άνθρωποι αυτοί ήταν «αόρατοι» έξω από τις οικογένειές τους και πολλές φορές ακόμα και μέσα σ’ αυτές. Διέγραψαν πλήρως τα αρμενικά ονόματά τους και τις σχέσεις τους με την αρμενική κοινότητα. Ακόμα κι αν κρατούσαν τα ονόματα τους και τις σχέσεις τους, ήταν αδύνατον να το παραδεχτούν δημόσια», εξήγησε η Αλτινάι.

Ο ιστορικός Τανέρ Ακτσάμ περιέγραψε τον εξισλαμισμό ως μια διαδικασία αφομοίωσης, συμπληρωματική της γενοκτονίας. «Η αφομοίωση ήταν μια πραγματικά συστηματική πολιτική και ο βίαιος εξισλαμισμός ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία της», είπε ο Ακτσάμ.

Οι Αρντά και Ντόρις Μελκονιάν, καθηγητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ανέφεραν ότι μεγάλος αριθμός Αρμενίων γυναικών διεσώθη από τη γενοκτονία μέσω γάμων με μουσουλμάνους. Αντίθετα, πολύ λίγοι άνδρες είχαν την ευκαιρία να διασωθούν μέσω γάμων με μουσουλμάνες γυναίκες και τον προσηλυτισμό τους στο Ισλάμ.

Για να συμβιβαστούμε με το παρελθόν, δεν αρκεί τα θύματα να μιλήσουν και να πουν δημόσια «υπήρξαμε θύματα», δήλωσε η καθηγήτρια Νεβίν Γιλντίζ Ταχιντζίογλου. «Θα συμβιβαστούμε με το παρελθόν, μόνο όταν οι υπεύθυνοι αποδεχθούν τις ευθύνες τους και εμφανιστούν στην κοινότητα λέγοντας «εγώ είμαι ο υπεύθυνος».

Το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων συγκλονίζει ακόμα την Τουρκική κοινωνία, σχεδόν 100 χρόνια μετά τα γεγονότα του 1915.

Το 2005, μια απόπειρα να οργανωθεί ένας δημόσιος διάλογος για το Αρμενικό ζήτημα, με τον τίτλο «Αρμενική Διάσκεψη» προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού φάσματος. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Τζεμίλ Τσιτσέκ κατηγόρησε τους οργανωτές -το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου- ότι «μαχαίρωσε πισώπλατα την Τουρκία», ενώ ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Σικρί Ελεκντάγ σε ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση χαρακτήρισε τους διοργανωτές «προδότες». Το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου αναγκάστηκε να υποκύψει στις πιέσεις και το συνέδριο μετακινήθηκε στους χώρους του ιδιωτικού πανεπιστημίου Bilgi. Βίαιες διαδηλώσεις εναντίον των οργανωτών σημειώνονταν καθημερινά με αποτέλεσμα οι εργασίες του συνεδρίου να ολοκληρωθούν με μεγάλες δυσκολίες.

Από τότε η ατμόσφαιρα την Τουρκία έχει αλλάξει. Εκδηλώσεις μνήμης γίνονται πλέον δημόσια κάθε 24η Απριλίου. Εκατοντάδες βιβλία τυπώνονται γύρω από την τη γενοκτονία, θέμα που απασχολεί πλέον τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά προγράμματα. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διατηρεί ακόμη την επίσημη πάγια θέση της Τουρκίας για τα γεγονότα του 1915, το θέμα έχει πάψει πλέον να είναι ταμπού.

Στο συνέδριο συμμετείχαν Τούρκοι, Αρμένιοι, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ακαδημαϊκοί, διανοούμενοι και απόγονοι των θυμάτων της γενοκτονίας από την Τουρκία, την Αρμενία και άλλες χώρες.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

10 σκέψεις σχετικά με το “Εκατομμύρια οι απόγονοι των εξισλαμισθέντων Αρμενίων στην Τουρκία! Προπομπός εξελίξεων;

  1. Για να θυμόμαστε εκείνο το:
   Κι ο Ομέρ Βρυώνης μυστικά στο δρόμο τον ερώτα:
   «Γίνεσαι Τούρκος Διάκο μου, την πίστη σου ν’ αλλάξεις,
   να προσκυνήσεις στο τζαμί, την εκκλησιά ν’ αφήσεις;»
   Κι εκείνος τ’ αποκρίθηκε και στρίφτει το μουστάκι:
   «Πάτε κι εσείς κι η πίστη σας, μουρτάτες να χαθείτε!
   Εγώ Γραικός γεννήθηκα Γραικός θε ν’ αποθάνω.»

   Μου αρέσει!

  1. Οι εξισλαμισμένοι Έλληνες πολλά εκατομμύρια! Βασικά άτομα τουρκικής ( μογγολοειδούς) καταγωγής δεν υφίστανται. Η ονομασία του νεοοθωμανικού κράτους σε Τουρκία οφείλεται στον μη Τούρκο Μουσταφά Κεμάλ.
   Δεν υφίσταται χώρα με το όνομα Τουρκία αλλά το νεοπαγές κράτος του Κεμάλ, ως υποκείμενο του Διεθνούς Δικαίου.

   Μου αρέσει!

  2. Ο Μέτων έχει απολύτως δίκιο! Κατά μελέτες του DNA 3% των κατοίκων της Μικράς Ασίας έχουν κάποιο γονιδιακό αποτύπωμα από της Κεντρική Ασία (Τουρκο-Μογγολικό) και 1% Γύφτικο (είναι ο ακρινής όρος που χρησιμοποιούσαν και που προέρχονται από την βόρεια Ινδία) — οι υπόλοιποι είναι γονιδιακά σαν κι’εμάς ή σαν τους Αρμένιους κτλ. και έχουν εξισλαμισθεί — ο κακός μας εαυτός . . .

   Μου αρέσει!

   1. οι τούρκοι της ανατολίας κατάγονται από τους Οϊγούρους της κεντρικής Ασίας σημερινή περιοχή Ζινγιάνγκ αλλά και από άλλες τουρκικές εθνοτικές ομάδες όπως κιργίζιους , κιρκάζιους , τουρκμάνους του Ιράν κλπ. Γενικά το γονιδιακό αποτύπωμα αυτών των πληθυσμών όπως προκύπτει από έρευνες είναι μια βεντάλια με κάθε λογής σχεδόν γονιδίωμα (haplogroup) που σημαίνει οτι οι τούρκικες εθνοτικές ομάδες (χανάτα) είχαν ανακατωθεί ήδη από το μακρυνό παρελθόν με ευρασιατικούς πληθυσμούς (όπως οι τοχάριοι) και κεντροασιάτες (μογγόλους, κινέζους, τατζίκ κλπ). Το mtdna των τούρκων περιλαμβάνει το D και το N σε μεγάλο ποσοστό περίπου όμοιο με τον μογγόλων και άλλων κεντροασιατών. Που σημαίνει οτι οι τούρκοι έλκουν την καταγωγή τους περισσότερο από τις μητέρες παρά από τους πατέρες.

    Μου αρέσει!

 1. Οι Τούρκοι που κατέκτησαν το Βυζάντιο ήταν μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες. Οι υπόλοιποι ήταν Βυζαντινοί που ασπάστηκαν τον Ισλαμισμό και τον Σουλτάνο, είτε από φόβο είτε ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ από αηδία για το καθεστώς της Κωνσταντινούπολης που ήταν διεφθαρμένο και κλεπτοκρατικό…

  Μου αρέσει!

 2. Οι Πομάχοι, Σύριοι,Έλληνες, Αιγύπτιοι, Κούρδοι, Ασσύριοι κ.ά. βιάζονται επί χρόνια από τον ίδιο βιαστή
  Γράφει ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη

  Δεν είμαι ιστορικός και δεν διεκδικώ για τον εαυτό μου μεγάλες ιστορικές γνώσεις, όμως κάποιες λίγες γνώσεις σχετικές με την περιοχή έχω.
  Σε όλα τα ζωντανά, από την φύση τους υπάρχουν τα θηλυκά και τα αρσενικά, με την διαφορά ότι στην περίπτωση των ζώων αρσενικά με θηλυκά αλληλοσυμπληρώνατε, ενώ στην περίπτωση των λαών, ο αρσενικός λαός εξοντώνει τους θηλυκούς λαούς.
  Στην περιοχή μας υπάρχει ο αρσενικός λαός που είναι οι Τούρκοι και υπάρχουν και οι βιασμένοι θηλυκοί λαοί που είναι οι Αρμένοιοι, Πομάχοι, Σύριοι, Κούρδοι, Ασσύριοι, Έλληνες, Βούλγαροι, Αλβανοί, κτλ, με λίγα λόγια όλοι οι αρχαίοι γηγενείς λαοί της περιοχής αποτελούν τους βιασμένους.

  Πως είναι δυνατόν να είναι αριθμητικά λιγότεροι οι Έλληνες με παρουσία 3000 χρόνων στην περιοχή από τους Τούρκους που εμφανίστηκαν μόνο τα τελευταία χρόνια;
  Πως είναι δυνατόν να είναι λιγότεροι αριθμητικά οι πομάκοι με χιλιάδες χρόνια παρουσίας σε ανατολική – δυτική Θράκη , από τους Τούρκους;
  Πως γίνεται, οι Αρμένοιοι με χιλιάδες περισσότερα χρόνια παρουσίας στην Μικρά Ασία να είναι λιγότεροι αριθμητικά από τους Τούρκους; Κτλ Κτλ.
  Διάβασα μια συνέντευξη του Τιμουρτζιν Μπιντέρ (Timucin Binder) Τούρκου ανθρωπολόγου ερευνητή και καθηγητή του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, όπου αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι μόνο το 10-15% του πληθυσμού της σημερινής Τουρκίας είναι εισερχόμενος πληθυσμός, ενώ το υπόλοιπο 85-90% είναι γηγενείς από τους αρχαίους προς Χριστού χρόνους, κάτοικοι -λαοί της σημερινής Μικράς Ασίας.
  Ακόμη και οι τουρκμάνοι του βόριου Ιράκ δεν έχουν καμιά γενετική σχέση με τους Τούρκους της Τουρκίας, αναφέρει ο ίδιος.
  Προσέξτε, δεν λέει η έρευνα ότι αυτό το 10-15% είναι Τούρκοι, απλώς λέει ότι αυτό το ποσοστό δεν είναι γηγενείς – αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής, μπορεί δηλαδή να αποτελείται αυτό το 10-15% από Λατίνους, Τούρκους, Άραβες, Ρώσους, Ισπανούς, Μογγόλους Κτλ Κτλ.
  Με λίγα λόγια, μια χούφτα ανθρώπων, εξόντωσε- εξοντώνει, εξαφάνισε- εξαφανίζει , εκτούρκισε- εκτουρκίζει , έσφαξε – σφάζει, λεηλάτησε – λεηλατεί και συνεχίζει να γενοκτονεί, τα ήθη τα έθιμα την γλώσσα, τις παραδόσεις, την κουλτούρα ακόμη και τις ζωές, λαών που έχουν παρουσία στην περιοχή χιλιάδες χρόνια πριν τους Τούρκους.
  Λοιπόν, μπορεί η αναφορά μου για θηλυκούς και αρσενικούς λαούς να φαίνεται ακραία, όμως οι Έλληνες οι Κούρδοι οι Πομάκοι οι Βούλγαροι οι Σύριοι οι Ασσύριοι οι Αλβανοί Κτλ είναι θηλυκοί , βιασμένοι λαοί, από τον ίδιο Τούρκικο τράγο.
  Όπως γίνετε και στα πρόβατα , υπάρχει ένα αρσενικό για κάθε είκοσι τριάντα θηλυκά. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη λαοί, ίδιας αξιοπρέπειας των προβάτων.
  Ήταν λάθος ο τίτλος του βιβλίου του Αμερικάνου πρέσβη, George Horton: η κατάρα της Ασίας, αναφερόμενος στους Τούρκους, ποιο σωστός τίτλος θα ήταν: ο βιαστής των προβάτων (λάθος των λαών) της Ασίας.

  Μου αρέσει!

 3. και επεζησαν…

  οταν ……….προσηλυτιζόμενοι στην ισλαμική θρησκεία,

  ενω οι μουσουλμανοι της Θρακης…

  επεζησαν ..χωρις να προσηλυτιστουν την Ορθοδοξια…

  Λαθη.,..μεγαλα λαθη του παρελθοντος…

  Ασε αυτα που κανουμε τα λαθη σημερα εμεις!

  Για ..αιωνες ..λεωωω……

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.