Εάν τα λένε σοβαρά, χρειάζονται ψυχίατρο: «Πρωτοβουλία Αποφασισμένων» του… ΠΑΣΟΚ!

Το λάβαμε πριν από λίγο και το δημοσιεύουμε αυτούσιο. Εάν δεν είναι Τρολιά, τότε οι άνθρωποι είναι για χαρακίρι…

«Μεγαλώσαμε στις τάξεις της Δημοκρατικής Παράταξης. Ενταχθήκαμε στο ΠΑΣΟΚ, με όνειρα και ιδεαλισμό, με ελπίδα για πρόοδο και κοινωνική κινητικότητα. Είδαμε κάποια όνειρά μας να διαψεύδονται – αλλά και πολλά τα είδαμε να πραγματοποιούνται. Το ισοζύγιο ήταν και παραμένει θετικό.
Σταθήκαμε δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου και στο όραμα της Αλλαγής, στον Κώστα Σημίτη και την προσπάθεια να ενταχθούμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Στηρίξαμε το Γιώργο Παπανδρέου πιστεύοντας ότι εισφέρει κάτι καινοτόμο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας καθώς και στην προσπάθειά του ως Πρωθυπουργός να αποτρέψει την καταστροφή της Χώρας, εξαιτίας των ολέθριων επιλογών του Κώστα Καραμανλή την πενταετία 2004-2009 που είδε το ελληνικό δημόσιο χρέος να διπλασιάζεται και τη χώρα να ευνουχίζεται παραγωγικά.

 

Περήφανοι για την ιστορία και την προσφορά της Παράταξης, μείναμε σταθεροί το Μάιο και τον Ιούνιο του 2012. Στηρίξαμε το Ευάγγελο Βενιζέλο στην δύσκολη προσπάθεια του να σταθεροποιήσει όσα κατέκτησε με κόπους και θυσίες ο Ελληνικός Λαός, μια προσπάθεια με μεγάλο κόστος και τρομακτικές δυσκολίες, ακόμα και σήμερα.
Είμαστε μία γενιά που μεγάλωσε στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. Που παραμένουμε ακόμα και σήμερα στους κόλπους του επειδή αυτό που μας κινητοποιεί δεν είναι η νομή μιας εξουσίας χωρίς περιεχόμενο αλλά η βαθιά και κατοχυρωμένη πεποίθηση πως ότι καλύτερο συνέβη σε αυτή τη χώρα συνέβη μέσα από αυτή την παράταξη, παρά τα λάθη και τις αστοχίες, παρά τις αντιφάσεις της.

 

Μια παράταξη που ξεκινά από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και το Κόμμα των Φιλελευθέρων και συνεχίζεται από την Ένωση Κέντρου και το ΠΑΣΟΚ. Μια παράταξη που σε συγκεκριμένες ιστορικές συγκυρίες άλλαξε τις συντεταγμένες του εφικτού προς όφελος του μεγαλύτερου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας, που οριοθέτησε την πολιτική όχι απλά ως τέχνη του εφικτού αλλά και ως τέχνη υπέρβασης.
Είμαστε τα απλά μέλη που δίνουμε τις μάχες, στην κοινωνία, στον φιλικό μας περίγυρο, στο επαγγελματικό μας περιβάλλον. Με κόστος και θυσίες.

 

Είμαστε αυτοί που καταθέτουν το χρόνο και της δύναμή τους.

 

Έχουμε συγκεκριμένη διαδρομή, διάφανη και αποτυπώσιμη.

 

Είμαστε αυτοί που θα είναι ΠΑΣΟΚ ακόμα και αν πάψει να υπάρχει το ΠΑΣΟΚ.

 

Είμαστε αυτοί που αγανακτούν, όταν μας κουνούν το δάκτυλο και διαφοροποιούνται αυτοί που μέχρι εχθές μοίραζαν θώκους και μοιράζονταν καρέκλες. Αυτοί, που επιδιώκουν μια άλλη πολιτική, όπως συχνά αναφέρουν, την οποία ούτε την προσδιορίζουν ούτε μπορεί να την πιστεύουν, διότι άλλες πολιτικές εφάρμοσαν ως Υπουργοί.

 

Είμαστε αυτοί που αγανακτούν όταν βλέπουν νέους ανθρώπους που θα έπρεπε να εκφράζουν το νέο, να έχουν γεράσει πριν καν  εισέλθουν στη μέση ηλικία βιολογικά.

 

Είμαστε εκείνοι  που αγανακτούν βλέποντας αναγνωρίσιμες φιγούρες που έχουν εξίσου αναγνωρίσιμες ευθύνες για την κάμψη της παράταξης να παίζουν προσωπικά παιχνίδια διαλύοντάς την.
Είμαστε αγανακτισμένοι. Αλλά ταυτόχρονα είμαστε και αποφασισμένοι:
Να σταματήσουμε τον Κανιβαλισμό σε βάρος της Δημοκρατικής Παράταξης – είτε στο όνομα μιας προωποπαγούς ανανέωσης χωρίς βάρος, βάθος και περιεχόμενο είτε σε αυτό μιας κριτικής στο όνομα μιας άλλης πολιτικής η οποία δεν υφίσταται ούτε στη θεωρία.

 

Όμως κάποτε και οι κρίνοντες, κρίνονται. Ειδικά τώρα, που διακυβεύεται η επιβίωση της παράταξης.

 

Αξιώνουμε  σεβασμό στην  Ιστορία, σεβασμό στο παρόν! Για να υπάρξει μέλλον!

 

Αξιώνουμε δημοκρατική λειτουργία εντός των τειχών του ΠΑΣΟΚ.

 

Αξιώνουμε σοβαρό σχέδιο τόσο για την παράταξη όσο και για τη χώρα, σχέδιο το οποίο θα κατοχυρώσει τη μεσοπρόθεσμη επιβίωση και τη μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της παράταξης

.

Είμαστε αγανακτισμένοι αλλά αποφασισμένοι.

 

Και στο ραντεβού της γενιάς μας, θα είμαστε παρόντες.»

38 σκέψεις σχετικά με το “Εάν τα λένε σοβαρά, χρειάζονται ψυχίατρο: «Πρωτοβουλία Αποφασισμένων» του… ΠΑΣΟΚ!

 1. Άιντε -άιντεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε………………………..
  γιατρέ μου δεν είμαι καλά….
  κοκορικοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο…………………..

  Μου αρέσει!

   1. Μολις το ειδα λεει ο βουλευτης της χρυσης αυγης ,για κλεφτες του πασοκ, και λεει τα ονοματα ακης ,μαντελης,τσουκατος,και πεταγεται ο προεδρευων καλαντζης της ν.δ και του λεει ….Αυτοι δεν ειναι πασοκ ΛΕΕΙ ….. τους εχουν διαγραψει……… αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΑΑΑΑ

    Μου αρέσει!

   2. Και κάτι άλλο όπου λέει τα Σκόπια Σκόπια, αλλά και σκάσε στον Βενιζέλο. Ακούστε το, γιατί δεν ξέρω που αλλού θα το ακούσετε. Σημειώστε ότι έγινε προ ενός έτους, στη Βουλή των Ελλήνων, όταν η ΧΑ δεν ηταν εγκληματική οργάνωση και έπρεπε λογικά να το είχαν δείξει τα κανάλια.

    Μου αρέσει!

 2. «…εξαιτίας των ολέθριων επιλογών του Κώστα Καραμανλή την πενταετία 2004-2009 που είδε το ελληνικό δημόσιο χρέος να διπλασιάζεται και τη χώρα να ευνουχίζεται παραγωγικά».
  Μόνο σε αυτό έχουν δίκιο, αλλά μια εξεταστική δεν έχουν ζητήσει, ούτε καν το έχουν αναφέρει στοτς συμμάχους τους στη βουλή. Ο Κωστάκης παρέλαβε ΠΡΩΤΟΓΕΝΝΕΣ έλλειμμα 5 δις το χρόνο και παρέδωσε 25 δις. Αυτό θα το ψάξει κανείς, θα το αναφέρει έστω κανείς;

  Μου αρέσει!

  1. Και δυο ερωτήσεις:
   1. Εάν πάψει να υπάρχει το ΠΑΣΟΚ, θα πάψουν και αυτοί να υπάρχουν, μπας και σωθούμε και εμείς οι υπόλοιποι; Βέβαια έχει σειρά και η ΝΔούλα, να εξαφανιστούν όλοι αυτοί που μας κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια, όλοι οι γαλαζοπράσινοι.
   2. Η παράταξη ξεκινά από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, από αυτόν λοιπόν ζήλεψε ο κύριος Βαγγέλης Τούρκογλου (το πραγματικό του επίθετο) και ονομάστηκε Ευάγγελος Βενιζέλος;

   Μου αρέσει!

 3. Tι να κανουν? Τα αποβρασματα που αθωωσαν τονΑκη και αξιωσε τοτε συγνωμη ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ, κΑΙ ΟΤΑΝ ΕΦΑΓΕ Ο αΝΔΡΕΑς ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥκΟΣΚΩΤΑ και τοτε γνωριζανε. Τι πινουν επιτελους και δεν αμς δινουν και εμας…η το παιζουν ετσι σουλεει καποιους θα πιασω, μηπως τους μεταναστες που θα ψηφισουν ? τι να σας πω τα εχω και εγω χαμενα…….

  Μου αρέσει!

 4. Ρε ολυμπια μηπως μπερδεψες διαφορετικα κειμενα?? Τωρα απο κλινικα ηληθιους ολα τα περιμενεις μπορει να τα πιστευουν , αβυσσος η ψυχη του ΠΑΣΟΚΟΥ.

  Μου αρέσει!

 5. ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ. ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΟΛΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΡΟΛΑΡΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ. ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ Η ΣΗΜΙΤΗ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΤΟΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟ. ΑΔΙΚΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ; ΑΜ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ

  Μου αρέσει!

 6. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΓΑΣ ΠΟΥ ΦΥΤΕΥΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ……ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΛΑΣΤΡΑ……. ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ……………(δεν αντεχονται αλλο, σας παρακαλω, εξαφανιστε τους……)

  Μου αρέσει!

 7. ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ.ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ.ΚΡΙΜΑ

  Μου αρέσει!

 8. Εγώ θα απαντήσω στους αγανακτισμένους του ΠΑΣΟΚ με την εξής ωδή:

  Στο ΠΑΣΟΚ

  Δόξα που πεσανε τα νοικια
  Δοξα που δέν κολλάμε μπρίκια

  Χαίρε ΄Γιώργο και Βαγγελη
  Τιμητες και τιμημένοι
  Μες στο κομμα δοξασμένοι
  ειστε η αρχη και το φιναλε
  χαιρε χαιρε χαιρε
  χαιρε πρωτοι και μεγάλοι

  Ρε παιδιά ξέρετε να κλείνετε το ρήμα πέρδομαι?

  Μου αρέσει!

 9. σαραντα χρονια οι μπουρδολογοι,οι μαθητευομενοι μαγοι και οι κλεφτες ,χωρις ντροπη βγαινουν να μας πουν τις παπαριες τους,μπουρδολογωντας ακομα »…συγκεκριμενες ιστορικες συγκυριες,συντεταγμενες του εφικτου προς οφελος….που οριοθετησε την πολιτικη οχι ως τεχνη του εφικτου…ως τεχνη της υπρβασης» αποσπασματικα,το ξεσπασμα της ακατασχετης μπουρδολογιας απο τους καταστροφεις-ΚΑΙ-της Ελληνικης γλωσσας…!Ας ευχηθουμε με το καλο να απαλλαγουμε απο εσας και τα δεκανικια,που σας στηριζουν για να μην μπει φυλακη ο γουρουνομουρης»αρχηγος» σας.ΟΥΣΤ κοπριτες…!!!

  Μου αρέσει!

 10. Εισαστε κλεφτες απατεωνες λαμογια προδοτες ανικανοι. Αλλα κανατε και καλα οπως τα Ιμια
  και ακομα οτι καταφερατατε να κανετε μια ολοκληρη ελλαδα να περπαταει με δακρυα στα ματια βλεποντας τον Οτσαλαν με τις χειροπεδες.Ευχαριστω τον Θεο που με αξιωσε να σας δω να χανεσται απο τα ματια μας.

  Μου αρέσει!

 11. Βάλτε, ρε παιδιά, κάπου και τις υπογραφές αυτών των ηλιθίων. Αφού το υπογράψανε από μόνοι τους «και γράμματα γνωρίζουν»…

  Μου αρέσει!

 12. ….??????

  αρπαξε τους Αζορ!

  Ελευθερος Αζορ!

  Ξεσκισε τους!

  Ειναι ..και αυτοι δολοφονοι μας Αζορ!

  Φατους…εξαφανισε τους!

  Μου αρέσει!

 13. ΝΑ ΞΕΡΑΣΩ ΤΩΡΑ Η ΜΕΤΑ; ΑΦΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΥΠΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΑΣ ΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΤΖΧΑΙΜΕΡ, ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΙς Μ@@@, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΑΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΣΑΣΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΗΔΗ ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.