Πανικός στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας!

τχσ-495x330Σε …θρίλερ εξελίσσεται η παραίτηση του κ. Ανδρέα Μπερούτσου από τη θέση του μη εκτελεστικού μέλους του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραίτηση ανακλήθηκε!

Σύμφωνα με κύκλους του ΤΧΣ ο κ. Μπερούτσος ανακάλεσε σήμερα την παραίτηση που είχε υποβάλει χθες το βράδυ και παραμένει στη θέση του. Σημειώνεται ότι ο κ. Μπερούτσος ζει και εργάζεται μόνιμα εκτός Ελλάδος, κάτι που δημιουργεί εδώ και αρκετό καιρό δυσχέρειες στην δια ζώσης παρουσία του στις συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου.

Το γεγονός ότι η παραίτηση υποβλήθηκε χθες για να ανακληθεί σήμερα συνδέεται από κάποιους και με την έγκριση της συμφωνίας για την Πανγαία η οποία ήταν στην ατζέντα της χθεσινής συνεδρίασης του ΤΧΣ.

Με βάση τη συμφωνία, το private equity INVEL θα εξαγοράσει από την Εθνική το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της Πανγαία και εν συνεχεία θα διενεργηθεί αύξηση εις είδος που θα καλυφθεί από την INVEL και την Εθνική με εισφορά ακινήτων. Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ η INVEL θα κατέχει περίπου το 66% του μετοχικού κεφαλαίου της Πανγαία, η διοίκηση, όμως, θα ασκείται από την Εθνική, η οποία και θα το ενοποιεί, αφαιρώντας όμως τα δικαιώματα μειοψηφίας.

Ο Α. Μπερούτσος φέρεται να διατύπωσε ενστάσεις για τη δομή της συναλλαγής στην Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

Ο κος Ανδρέας Μπερούτσος είναι Εκτελεστικός Εταίρος (Managing Partner) της επενδυτικής εταιρείας One Point Capital Management, η οποία συστήθηκε το 2011 με σκοπό τις επενδύσεις στους κλάδους των Μεταφορών & Logistics, Ενέργειας και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών. Διατελεί επίσης Εκτελεστικός Εταίρος της Navigos Capital Management, η οποία εξειδικεύεται σε επενδύσεις στον κλάδο της ναυτιλίας.

Aπό τα τέλη του 2007, και πριν τη σύσταση της One Point & Navigos, ο κος Μπερούτσος ήταν Eταίρος, Ανώτερος Διοικητικός Διευθυντής και Μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων της Eton Park Capital Management, επενδυτικής εταιρείας πολλαπλών στρατηγικών, όπου ηγήθηκε ιδιωτικών επενδύσεων στις ΗΠΑ και διεθνώς σε τομείς όπως η Ναυτιλία, η Ενέργεια και οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.

Πηγή: euro2day.gr