600.000€ για στολίδια από Καμίνη!

≈œ—‘¡”‘… « ¡‘Ãœ”÷¡…—¡ ”‘«Õ –À¡‘≈…¡ ”’Õ‘¡√á‘œ”(PHASMA/M.KARAGIANNIS)Μετά τα τενεκεδάκια που κρεμάστηκαν στις νεραντζιές της πλατείας Συντάγματος τον Δεκέμβριο του 2011 και τις σκαλωσιές που τοποθετήθηκαν πέρυσι μπροστά στο κεντρικό σιντριβάνι, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αποφάσισε να… ξαναφέρει τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα.
Μόνο που, σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης, η… εορταστική διάθεση του δημάρχου θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου με το ποσό των 600.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν τα τριπλάσια σε σύγκριση με όσα δαπανήθηκαν τα περασμένα Χριστούγεννα, χωρίς μάλιστα να υπάρχει μέχρι σήμερα σαφής ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για τον τρόπο αξιοποίησης των χρημάτων!

«Από τα 120.000 ευρώ του 2011 και τα 200.000 ευρώ πέρυσι, το κόστος εκτινάχθηκε ξαφνικά στα 600.000 ευρώ, ποσό που θα διαχειριστεί η “Τεχνόπολις”. Κανείς όμως δεν ξέρει πού θα καταλήξουν τελικά αυτά τα χρήματα. Η κεντρική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Θησείο έχει κοστολογηθεί 90.000 ευρώ, χωρίς το πρόγραμμα να περιλαμβάνει κάποιον γνωστό καλλιτέχνη, ενώ έχουν προβλεφθεί 55.000 ευρώ για εταιρία σεκιούριτι, που μεταφράζονται στο… εξωπραγματικό ημερομίσθιο των 152 ευρώ για κάθε εργαζόμενο!» υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας (του βουλευτή και πρώην δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη) Φώτης Ιγνατίου.
Υστερα από μια «μουντή» διετία, χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο και με ελάχιστες εορταστικές εκδηλώσεις στις γειτονιές της πόλης, η δημοτική αρχή αποφάσισε ότι η Αθήνα της κρίσης, των αστέγων και των συσσιτίων θα στολιστεί φέτος με χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια και θα φιλοξενήσει στις πλατείες της μουσικά δρώμενα και οκτώ παιδικές παραστάσεις (κουκλοθέατρο κ.λπ.).

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης την τοποθέτηση καρουζέλ στις πλατείες Συντάγματος και Κλαυθμώνος, με έξοδα ιδιωτών και αντιστάθμισμα τη διαφημιστική προβολή τους, και την παραχώρηση 10 ξύλινων σπιτιών (κιόσκια) επί της πλατείας Κλαυθμώνος σε επιχειρηματίες για τη διάθεση γλυκισμάτων και χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Από την τοποθέτηση των καρουζέλ και των ξύλινων σπιτιών ο δήμος θα εισπράξει συνολικά 95.000 ευρώ.
«Επί της ουσίας, ο δήμος θα αναλάβει την τοποθέτηση στολιδιών που υπάρχουν ήδη στις αποθήκες, θα προσφέρει τεχνική υποστήριξη και φαίνεται ότι θα διοργανώσει κάποιες εκδηλώσεις με κόστος που δεν δικαιολογείται. Χρειάζεται λοιπόν η συνδρομή των δικαστικών Αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί αν η δημοτική Αρχή επιχειρεί με αυτά τα χρήματα να καλύψει τις οικονομικές τρύπες που έχουν δημιουργηθεί στην Τεχνόπολη» αναφέρει ο κ. Ιγνατίου.
Γεράσιμος Κόντος – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

8 σκέψεις σχετικά με το “600.000€ για στολίδια από Καμίνη!

 1. Πέρσι ο Καμίνης είχε τοποθετήσει μια φάτνη στην Ομόνοια και μέσα σε αυτήν κοιμόταν πακιστανοί, αν και υπήρχε η δημοτική αστυνομία.
  Φέτος με το καραβάκι να δούμε τι θα γίνει.

  Μου αρέσει!

 2. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ

  http://conferences.ft.com/interface/external_view_email.php?R7778337051912218535158&varId=

  Investing in Macedonia Putting capital to work in south-east Europe London Tuesday 3 December 2013 | Four Seasons, Park Lane Paris Wednesday 4 December 2013 | Shangri-La Hotel, Paris http://www.ft-live.com/macedonia-series

  Dear Reader,

  Financial Times Live, fDi Magazine, and Invest Macedonia, in association with the Government of Macedonia, present Investing in Macedonia. This inaugural series of 13 events will look at the region�s economic prospects, key areas of growth and emerging opportunities. Joining us for the full event series will be Nikola Gruevski, Prime Minister, Republic of Macedonia.

  Μου αρέσει!

  1. KAMINHΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!!!
   ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ(AUDIO)
   ΣΑΛΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΗ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ( ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)ΜΟΝΟ ΣΤΟ http://www.demo-crazy.info/
   ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!
   ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (AUDIO)
   Ο «ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΣ» ΚΑΙ Η ΑΝΝΟΥΛΑ(AUDIO)
   ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ(AUDIO)
   Ο ΜΑΛΑΚΑΣ(AUDIO)
   ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ(ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ!!)

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.