ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΖΗΤΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟ – ΑΝΤΙΡΡΙΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΑΝ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2064 ΜΕ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!»

Κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Κατευθείαν στους τοκογλύφους δανειστές πηγαίνουν σύμφωνα με «μυστική» και μη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ σύμβαση, τα έσοδα από τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» του Ρίου-Αντιρρίου!

Αυτό αποκαλύπτει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Εκλογική Περιφέρεια της Αιτωλοακαρνανίας.

 

Όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής  Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Μιχαλάτος Παναγιώτης, «η σύμβαση παραχώρησης της γέφυρας του Ρίου – Αντιρρίου έχει εκχωρηθεί από το 2011, από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, στο ΤΑΙΠΕΔ, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το δικαίωμα του Δημοσίου για επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης για το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των εν λόγω συμβάσεων και για έως 25 χρόνια».

 

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στο ΤΑΙΠΕΔ να επεκτείνει το χρόνο της παραχώρησης από το 2039 που είναι σήμερα, στο 2064, με σκοπό να εισπραχθούν σήμερα χρήματα, άγνωστο πόσα, που δεν θα διατεθούν σε όφελος των Ελλήνων, αλλά θα πάνε κατευθείαν στους (τοκογλύφους) δανειστές.

 

Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός, πώς ενώ στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρεται διεξοδικά και με λεπτομέρειες ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό του, δεν υπάρχει καμία αναφορά για την εν λόγω σύμβαση!

 

«Αληθεύει η παραχώρηση της σύμβασης στο ΤΑΙΠΕΔ; Αν ναι για ποιο λόγο δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά εξηγήσεις για την καταβολή του ποσού των 3.300.000 ευρώ στους συμβούλους της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, που εκπόνησαν το σχέδιο τιτλοποίησης εσόδων από τους οδικούς άξονες μεταξύ των οποίων και η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης».

 

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ KAI ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

 

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

 

Κύριοι Υπουργοί,

 

Η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» του Ρίου – Αντιρρίου πέρα από στολίδι και μοχλός ανάπτυξης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είχε τη δυνατότητα να αποτελέσει και έναν οικονομικό πνεύμονα τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική οικονομία, με την λήξη της Σύμβασης Παραχώρησης, με τα έσοδα από την είσπραξη των διοδίων.

 

Αυτό όμως είναι κάτι που μάλλον έχει ανατραπεί.

 

Όπως αποκαλύπτει ο Πολιτευτής  Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Μιχαλάτο Παναγιώτη, η σύμβαση παραχώρησης της γέφυρας του Ρίου – Αντιρρίου έχει εκχωρηθεί από το 2011, από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, στο ΤΑΙΠΕΔ, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα το ΤΑΙΠΕΔ και το δικαίωμα του Δημοσίου για επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης για το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των εν λόγω συμβάσεων και για έως 25 χρόνια.

 

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στο ΤΑΙΠΕΔ να επεκτείνει το χρόνο της παραχώρησης από το 2039 που είναι σήμερα, στο 2064, με σκοπό να εισπραχθούν σήμερα χρήματα, άγνωστο πόσα, που δεν θα διατεθούν σε όφελος των Ελλήνων, αλλά θα πάνε κατευθείαν στους (τοκογλύφους) δανειστές.

 

Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός, πώς ενώ στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρεται διεξοδικά και με λεπτομέρειες ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό του, δεν υπάρχει καμία αναφορά για την εν λόγω σύμβαση.

.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

 

1.Αληθεύει η παραχώρηση της σύμβασης στο ΤΑΙΠΕΔ;

 

2.Αν ναι για ποιο λόγο δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου;

 

3.Αν όχι για ποιο λόγο προχωρήσατε στην καταβολή του ποσού των 3.300.000 ευρώ στους συμβούλους της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, που εκπόνησαν το σχέδιο τιτλοποίησης εσόδων από τους οδικούς άξονες μεταξύ των οποίων και η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»;

 

 

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

 

 

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

11 σκέψεις σχετικά με το “ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!!!

 1. Olympiada, διαμήνυσε σε παρακαλώ σε όλους και όλες που συμμετέχουν στη παρούσα ΒΟΥΛΗ αλλά δεν εγκρίνουν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ να τα διαβάσουν, επιτέλους, προσεκτικά και να δούνε με τα μνημόνια και τις επιπρόσθετες συμφωνίες εάν έχει μείνει κάτι στην Ελλάδα και ΤΙ που δεν έχει εκχωρηθεί στους δανειστές μας και να πληροφορήσουν και εμάς τους αδαείς ιθαγενείς…

  Μου αρέσει!

  1. κάποιος να ψάξει πόσο κόστισε η γέφυρα ανά Λωρίδα και χιλιόμετρο,,, και μετά να κάνει μια σύγκρηση σε άλλα παρόμοια έργα…
   Αλλά ειδικά πόσο κοστίζουν τα τούνελ στον βόσπορο…
   Δεν είμαι σίγουρος… Και δεν ξέρω από τεχνικά θέματα…
   Με πληρωφόρισε ένας πολιτικός μηχανικός,, Ότι μπορούσε να γίνουν τούνελ στα μισά λεφτά + δύο γραμμές τρένου. Απλά μετά δεν θα κτυπούμε το έργο πολύ στο μάτι,, και δεν θα γινόταν ντόρος…

   Μου αρέσει!

 2. Προς όλους τους συμπολίτες που περνάνε από το «δρόμο» αυτό: Προς Θεού μη περνάτε από τη γέφυρα, η οποία θα έπρεπε να ονομάζεται γέφυρα της ρεμούλας.
  Το κόστος για ένα πέρασμα είναι 13,20€ όταν στα φέρρυ είναι 6,50€. Σε μια διαδρομή με επιστροφή το κόστος είναι 26,40€ όταν στα φερρυ είναι 13€. Άσε που συντηρείς πολύ περισσότερες θέσεις Ελλήνων. Επίσης στην επιστροφή, όταν περνάς από τα φέρρυ, μπορείς να γλιτώσεις εύκολα και το νταβατζιλίδικο διόδιο του Ρίου κόστους 3,20€. Το συνολικό όφελος σε διαδρομή μετ’επιστροφής είναι 16,60€.
  Σε ένα μεγάλο ταξίδι, κάνεις στάση στα φέρρυ (θα έκανες ούτως ή άλλως μία) και έτσι δε δίνεις και τα χρήματά σου στους νταβατζήδες, αφού σου μένουν στη τσέπη.

  Μου αρέσει!

  1. Σεξ στο ασανσέρ! Οδηγίες για να… “φτάσετε” ανενόχλητοι στον προορισμό σας
   Δημοσιεύθηκε: 14/11/2013 22:27 Spartan

   .. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡ- σΤΕΦΑΝΟΥ ,,

   ΡΕ ΜΑΖΕΨΤΟ ΤΟ ΡΑΜΙΛΙΜΕΝΤΟ , ..

   Μου αρέσει!

 3. Αυτα ολα θα ακυρωθουν με την Χρυση Αυγη , τα μνημονια που υπογραφησαν με ΤΕΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ειναι ακυρα και εντελως γελοια

  Μου αρέσει!

 4. διορθώνω τον τίτλο

  όχι στους δανειστές

  αλλά στους τοκογλύφους τραπεζίτες

  από το 1992 μέχρι σήμερα η Ελλάδα πλήρωσε 772 δις ευρώ στους τοκογλύφους και ζητάνε άλλα τόσα

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.