Κολπο γκροσο

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Κάνετε εξώδικα σε τράπεζες ζητώντας πληρη ενημέρωση για τι εαν έχουν πουλήσει τον δάνειο σας στην αλλοδαπή.

Αν το έχουν κανει, κάνετε αγωγη για απάτη για αλλαγή αντισυμβαλλομενου δανειστου χωρίς την συνενναιση σας !!! και χωρίς να προβλεπεται στη δανειακη σας σύμβαση!!
η και …
Αγοραστέ-εξωδικαστικα- το χρέος σας με τους ίδιους η καλυτερους όρους απ αύτους που επωλητω στην αλλοδαπή.


Δεν μπορούν να το αρνηθούν!

Αν θέλετε να κάνετε σοβαρή πλάκα στο συστημα και να το μπλοκαρετε τελειως,,,…

Πουληστε αυθαίρετα-με έκπτωση 70% και επιμήκυνση 50χρονια- με τη σειρα σας το χρεος σας σε συγγενή πρώτου βαθμού με ανιατη ασθενεια η σε θανόντα πρώτου βαθμού η στον Πρόεδρο ΔΣ της Τράπεζας που έχει την απαίτηση σας.

ΠΠ

36 σκέψεις σχετικά με το “Κολπο γκροσο

    1. Ζητάς με εξώδικο στην τράπεζα την κατασταση ριυωχρειυς σου σε σχέση μέντο εαν το εχει πουλησει η δεαμευσει σε χρηματοπιστωτικο ιδρυμα.της αλλοδαπής. Με λιγα λογια εαν σου πούλησε το χρέος δάνειο σε ξένη τράπεζα εν άγνοια σου.

      Δε έχουν δικαίωμα εκχώρησης πράξης χωρίς την παρουσια η γραπτή συναιννεση του δανειζομενου.

      Απαιτεις τέλος τους ίδιους όρους που πούλησαν το χρέος σου στη ξένη τράπεζα και αγοραζεις εσύ το χρέος σου τσαμπά όσο θα το αγόραζαν οι ξένοι!

      ΠΠ

      Μου αρέσει!

  1. Πολύ φοβάμαι πως θα έχουν προνοήσει!!!! Ποιός έχει διαβασει τις τόσες σελιδες που υπογράφει καποιος για το δάνειό του;;; Εξ άλλου έχω ακουσει ακόμα και δικηγόρους να λένε πως δεν καταλαβαίνουν ούτε αυτοί τι γράφουν τα συμβόλαια!!!!
    Αν όμως μπορεί να γίνει, θα είναι ότι καλύτερο!!!!!! Πρέπει κάπως να αντιδράσουμε, δεν είναι κατασταση αυτή!!!!

    Μου αρέσει!

  2. Το κολπο ειναι ενα και μοναδικο.
    Πριν μας τελειωσουν αυτοι τους τελειωνουμε εμεις. ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ τις καταθεσεις απο τοις τραπεζες.
    ανεξαρτητως ποσου.
    Σιγουρα εμεις δεν εχουμε τα μυρια ευρω.
    Αλλα τα μικροποσα.
    Ε σε αυτα στηριζονται σε μικροποσα.
    Τουλαχιστον στην κολασι να μην παμε μονοι
    Ας εχουμε και κανενα τραπεζιτη παρεα.

    Μου αρέσει!

  3. Tι μ@λ@κία έγραψε ο τύπος τώρα…!!!! Η εκχώρηση απαίτησης είναι απολύτως νόμιμη και δεν χρειάζεται να ερωτηθεί ο οφειλέτης. Απλά για να κινηθεί ο νέος κάτοχος της απαίτησης εναντίον του οφειλέτη προυποθέτει οτι πρίν, απλά γίνεται αναγγελία στον οφειλέτη οτι ο πιστωτής του πιά είναι άλλος.

    Άντε με τις @ρχιδιές που δημοσιεύετε….!!!

    Μου αρέσει!

    1. Δηλαδή το δικαίωμα της μονομερούς αλλαγής των όρων το έχει μόνο η τράπεζα;
      Το συμβόλαιο αφορά δύο μέρη. Με ποια λογική το ένα μπορεί αυθαίρετα να αλλάζει τους όρους και το άλλο όχι.

      Μου αρέσει!

      1. Αγαπητή μου αυτά που λέω προβλέπονται στον Αστικό κώδικα, δεν λέω κάτι απο το μυαλό μου.
        Θα σου δώσω ένα παράδειγμα:
        Σου χρωστά η φίλη σου η Μαρία 100 ευρώ. Εσύ που όμως τα έχεις ανάγκη εκείνη την στιγμή και η Μαρία σου έταξε οτι θα σου τα δώσει την επόμενη εβδομάδα, πάς στην κολητή σου την Σοφία και της λές: Την άλλη εβδομάδα η Μαρία θα μου δώσει τα 100 ευρώ που της δάνεισα αλλα επειδή καίγομαι χρειάζομαι οπως δήποτε χρήματα. Μπορείς να μου δώσεις 90 ευρώ και συ για την εξυπηρέτηση που θα μου κάνεις πάρε την άλλη εβδομάδα τα 100 απο την Μαρία.
        Η Σοφία πράγματι σου δίνει τα 90 ευρώ και εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ειδοποιήσεις την Μαρία οτι τα 100 ευρώ θα τα δώσει στην Σοφία την ημερομηνία που συμφωνήσατε.
        Όλα καλά μεχρι εδώ?
        Για το ποσό των 100 ευρώ εσύ μπορείς να το εκχωρήσεις όσο θέλεις. Εξαρτάται 1) απο σένα σε τί ανάγκη βρίσκεσαι , 2) απο τον αναδοχέα του χρέους(Σοφία) άν κρίνει οτι η Μαρία είναι φερέγγυα ή όχι. Δηλ. άν η Σοφία κρίνει οτι μπορεί να μην πάρει τα 100 ευρώ απο την Μαρία εύκολα διότι γνωρίζει οτι η Μαρία δέν εργάζεται αυτον τον καιρό μπορεί να σου πεί οτι εγώ θα σου δώσω 50 ευρώ για τον λόγο της επισφάλειας, και εσύ αποφασίζεις αν θα το δεχτείς ή όχι , ανάλογα με την ανάγκη σου για ρευστό την συγκεκριμένη στιγμή. Η Μαρία πάντως δεν παυει να χρωστά τα 100 ευρώ. Για το πού θα τα δώσει αυτό δεν πρέπει να την απασχολεί. Αυτό που την απασχολεί είναι οτι με το που θα δώσει τα 100 στην Σοφία ,αυτή θα ξεχρεώσει εσένα. (Απόσβεση ενοχής- στα νομικά)
        Ελπίζω να βοήθησα.

        Μου αρέσει!

      2. Οχι δεν με βοήθησες. Αυτά τα γραφειοκρατικά κόλπα του κώλου το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν τρόπους παρανομίας για τους τραπεζίτες. Και μόνο το γεγονος ότι όλη αυτή η διαδικασία κινείται πάνω στην πολύ μεγάλη ανάγκη κάποιου είναι από μόνο του απάνθρωπο. Και αν δεν φτάνουν από μόνοι τους οι άνθρωποι σε αυτή την μεγάλη ανάγκη βοηθάνε οι τραπεζίτες σε συνδυασμό με συνδικαλιστές και κυβέρνηση να τους φτάσουν σε αυτό το σημείο.
        Και από εκεί με «τόσο απλές, λογικές και νόμιμες» μικροδιατάξεις σε ξεσκιζουν.
        Τρολλάρεις τραπεζουπάλληλε και φαίνεται.
        Εμένα εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι το ότι δεν καταλαβαίνεις ότι και εσύ παίζεις το παιχνίδι τους για όσο σε χρειάζονται και μετά θα σε πετάξουν σαν την τρίχα από το ζυμάρι.΄ Πως γίνεται να τους βοηθάς στην καταστροφή σου;

        Μου αρέσει!

      3. Αυτά τα γραφειοκρατικά κόλπα που λές τα λέει ο Νόμος.
        Έννοια:
        Νόμος καλείται ο γραπτός κανόνας δικαίου που τίθεται από τη Πολιτεία μέσω των διατεταγμένων προς τούτο οργάνων της (Υπηρεσιών). Κατ΄ άλλο ορισμό Νόμος καλείται η Πολιτειακή πράξη, δια της οποίας τίθεται, τροποποιείται ή καταργείται κανόνας δικαίου.

        Δίκαιο ονομάζεται το σύνολο των υποχρεωτικών και εξαναγκαστικών κανόνων οι οποίοι και ρυθμίζουν τις σχέσεις των, στη αυτή κοινωνία δια-βιούντων προσώπων. Επίσης κατ΄ άλλο ορισμό: Δίκαιο είναι η ανθρώπινη θέληση η οποία ρυθμίζει την κοινωνική ζωή κατά τρόπο «ετερόνομο», «επιτακτικό» και «εξαναγκαστικό». Συνεπώς το δίκαιο δεν προέρχεται από την ατομική θέληση των επιμέρους ατόμων αλλά επιβάλλεται εξωτερικά (ετερόνομος ρύθμιση), επιτάσσοντας και καθορίζοντας τι δύναται και τι πρέπει ή τι δεν δύναται και τι δεν πρέπει να πράττουν χωρίς ωστόσο να ζητεί τη συγκατάθεσή τους (επιτακτική ρύθμιση), επιβάλλοντας όμως στους μη συμμορφούμενους προς τους κανόνες του κυρώσεις (εξαναγκασμός).

        Επειδή είσαι σε «βρεφικό στάδιο» σου ξαναλέω τα λέει ο Νόμος.
        Άν θέλεις να σου χαιδέψω τα αυτιά λέγοντάς σου φανφάρες, ΟΚ έχεις δίκιο. Βοηθάω το σύστημα να σκοτώσει τους Έλληνες.

        Πάρτο χαμπάρι οτι για να πολεμήσεις το σύστημα πρέπει να έχεις γνώσεις.

        Φωνάζεις και έχεις δίκιο !!! (το εννοώ). Όπως όλοι που φωνάζουν και διαμαρτύρονται. Η διαφορά είναι οτι όταν φωνάζεις να ξέρεις γιατί φωνάζεις και να ξέρεις τί ζητάς. Έτσι δικαιώνεσαι !!!

        Υ.Γ. Ταχυδρομικός υπάλληλος είμαι, όχι τραπεζικός.

        Με εκτίμηση

        Μου αρέσει!

    2. Ζοριστηκες που ο σχολιαστης «Πορτα-Πορτα» εγραψε κατι υπερ του οφειλετη,λες και αγριεψες στο ενδεχομενο να κατοχυρωθει ο κινδυνευων να χασει τα περουσιακα στοιχεια του και πουλας,μαλιστα,προσωπειο ενοτητας,οταν κοπτεσαι για τα συμφεροντα των ορεγομενων τα ακινητα των συμπολιτων σου,ουδεποτε,εχοντων,βεβαιως,μια γωνιτσα στην καρδια σου,γεμουσα,μονο,χολερικων αισθηματων εναντι των απλων ανθρωπων.

      Μου αρέσει!

      1. Όσο για σάς κ. Ανδρεάδη, μια ευνοούμενη κοινωνία και μάλιστα Δημοκρατική (και δεν εννοώ την δική μας «Δημοκρατία») λειτουργεί με κάποιους κανόνες. Άν σε ‘σας χρωστάει ο φίλος σας ο Μιχάλης 100 ευρώ και εσείς δεν έχετε πρόβλημα μπορείτε να του τα χαρίσετε. Αλλα όμως ο νόμος σας προστατεύει σε περίπτωση που διεκδικήσετε τα χρήματά σας με αγωγή. Παράλληλα όμως προστατεύει και τον Μιχάλη άν εσείς του δανείσατε 100 ευρώ με τόκο πέραν του νόμιμου (για παράδειγμα). Ας μήν τα ισοπεδώνουμε όλα, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ίσχυε ο νόμος του δυνατότερου και όχι το δίκαιο.
        Εν κατακλείδι θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την θέση μου. Δεν υποστηρίζω ούτε τράπεζες ούτε τις καταστάσεις που ζούμε. Άλλο το ένα ,άλλο το άλλο. Το άν εκχώρησε η Τράπεζα την οφειλή σου σε τρίτον είναι άλλο και άλλο άν τελικά θα πρέπει να εκπληρωθεί η σύμβαση που συνομολογήθηκε μεταξύ του οφειλέτη και της Τράπεζας, διότι με την εκχώρηση δεν μεταβιβάζεται μόνο το χρέος αλλά και οι υποχρεώσεις του δανειστή. Δηλ. αν ο οφειλέτης αμυνθεί για όρους καταχρηστικούς για παράδειγμα μπορεί να το κάνει και έναντι του νέου δανειστή.

        Μου αρέσει!

    3. Καλά αν είναι νόμιμη, όπως λες, τότε γιατί δεν βάζεις τα γέλια αλλά βρίζεις;
      Εγώ στην θέση σου αυτό θα έκανα.
      Άααααρα εσκίσθη άλλη μιά προβειά.

      Και πούσαι, να «χαίρεσαι» την «ενότητα»

      Μου αρέσει!

      1. Βρίζω αγαπητέ διότι άν αυτό που γράφει το συγκεκριμένο άρθρο έιναι ανακριβές, φαντάσου πόσα άρθρα διαβάζουμε που μας αποπροσανατολίζουν και δέν μπορούμε να το διασταυρώσουμε. Η διαφορά μεταξύ αρθρογράφου και σχολιαστή είναι οτι ο μέν πρώτος έχει ευθύνη γι’ αυτά που γράφει, ενώ ο μέν σχολιαστής έχει την όποια κρίση να κρίνει ή απλά να πει την παπαριά του έτσι απλά και δεν τρέχει κάστανο. Εγώ λοιπόν αν διάβασες και τις παραπάνω απαντήσεις μου, κρίνω αυτηρά τον αρθρογράφο μεν , αλλά τους αναγνώστες και σχολιαστές τους αντιμετώπισα μαζί και σας με υπομονή διάθεση και ευγένεια διότι θα ήθελα πιά να υπάρχει υπευθυνότητα απο ανεγκέφαλους αρθογράφους στην προκειμένη περίπτωση και προσπάθησα να προστατεύσω τους αναγνώστες απο ανακριβής πληροφορίες που μόνο σκοπό για μένα έχουν την ικανοποίηση του θυμού που βγάζουμε όλοι λίγο πολύ προς το σύστημα.
        Για μένα λοιπόν το να πολεμήσεις ένα σύστημα με επιτυχία είναι να είσαι ψύχραιμος και να αντιληφθείς τελικά με τί έχεις να κάνεις. Άντε δηλαδή όλοι να φωνάζουμε γιουρούσι στο πεδίο της μάχης , ασύντακτοι και όποιον πάρει ο χάρος. Να είσαι σίγουρος οτι έτσι το λιγότερο που έχουμε να πάθουμε είναι να φάμε το κεφάλι μας.
        Χάνουμε τον στόχο, χάνουμε την ουσία, και το πιθανότερο να χάσουμε και την μάχη.
        Η ενότητα που λέω την εννοώ και το ότι αφιέρωσα αρκετό χρόνο για να γράψω όλα αυτά τα κατεβατά δεν το μετανιώνω διότι ίσως και ένας απο τους αναγνώστες καταλάβει κάτι.
        Να σου πώ και κάτι άλλο… Δέν είμαι δικηγόρος ούτε νομικός. Απλός πολίτης είμαι που φρόντισε να μάθει και λίγα νομικά γιατί χρειάζονται. Και όπως προβλέπει και το Σύνταγμα – Άγνοια Νόμου δέν επιτέπετε-

        Μου αρέσει!

    4. Για να τελειώνει μια και καλή αυτό το παραμύθι και με σένα κ. Ζήτω το Έθνος….
      Πάς στην τράπεζα ζητάς κατάσταση οφειλής , αρχική σύμβαση , και αναλυτική κίνηση λογαριασμού απο την αρχή της σύναψης του δανείου..
      Θα αρνηθούν ή θα ζητήσουν κάποιο αυθαίρετο ποσό…το ζητάς επιτακτικά ειδάλλως αναφερεις πως θα προβείς σε κάθε νόνιμο δικαίωμά σου νομικά..όταν με το καλό τα πάρεις τα πάς σε ενα δικηγόρο…κατα 95% εκτός τις παρατυπίες που έχει η σύμβαση αυτή καθ’αυτή σε σχέση με το τι προβλέπει ο νόμος για επιτόκια , ανατοκισμό και τα συναφή πάς για ασφαλιστικά κατά της τράπεζας… προσβάλλοντας το ποσό που ζητά ως ανεξοφλητο….εκεί τελειώνει και η υπόθεση της αποπληρωμής μέχρι να ορισθεί δικάσιμος….αφήνεις λοιπόν τα καλόπαιδα της τράπεζας να σου αποδείξουν απο πού προκείπτουν όλα αυτά που καλείσαι και πληρώνεις όλο το χρονικό διάστημα απο την αρχή…να είστε όλοι βέβαιοι πως τα μισά απο αυτά δέν δικαιολογούνται για να μη πω και παραπάνω….. η κοροϊδία πλέον έχει και τα όρια της…αλλά να έχουν γνώση όλοι πως τα μαθηματικά είναι αμείληκτα αφενός …είναι και κοινός τόπος μάθησης για όλου αφετέρου..(δέν χρειάζεται να έχεις κανα πτυχίο για να μάθεις να κάνεις πράξεις)…

      Μου αρέσει!

      1. Σ’ αυτά που λές έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό που περιέγραψες είναι η άμυνα που έχει ο οφειλέτης απέναντι στον δανειστή.
        Άν διαβάσεις πιό πάνω στην απάντηση που έδωσα στον κ. Αδρεάδη αναφέρω για την άμυνα του οφειλέτη, δηλ. αυτά που ανέλυσες εσύ. Και βλέπουμε συνεχώς δικαστικές αποφάσεις να περιέχουν διαγραφές χρέους, ακόμη και ολικές και αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι δημιουργείται έτσι νομολογία η οποία επιτρέπει στους υπόλοιπους να χρησιμοποιήσουν αυτές τις δικαστικές αποφάσεις ώς προηγούμενο.
        Σωστός…!!!

        Μου αρέσει!

      2. Να ‘ναι καλά η Κατσέλη που πάλεψε τότε και πέρασε το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Έσωσε πολύ κόσμο και δημιουργήθηκε το νομικό πλαίσιο που δινει την δυνατότητα στους πολίτες να αμυνθούν. Ο Βενιζέλος τότε είχε σκυλιάσει…

        Μου αρέσει!

    5. ευχαριστώ για το βρισιμο είσαι θετικός άνθρωπος

      Συμφωνώ στα νομικά της εκχώρησης έχω κανει 3 στη δουλειά μου.

      1. Άλλο εκχώρηση επιχειρηματικού χρέους και άλλο χρέους απο δανειακη σύμβαση! Κάτσε διάβασε η ρωτα ειδικό.

      2. Στο επιχειρηματικό χρέος ο οφειλέτης διατηρεί το δικαίωμα να μην πληρώσει τον νεο ιδιοκτητη χρέους. εξ ιδιας εμπειρίας.

      Οι τράπεζες έχουν μαθει να αποφασίζουν δογματικά πανω σε εν υπογραφές σαφείς συμβάσεις βασιζόμενες στο γεγονος οτι οι οφειλέτες δεν θα ασχοληθούν από φόβο και μόνον. Εαν κινηθεί η διαδικασία που περιγραφω θα μπλοκάρει το σύμπαν ενω θα φοβηθούν για δεδικασμένα πέραν του οτι οι αλλοδαποί αγοραστές θα αυξήσουν την έκπτωση λόγω νέου ρίσκου!!!!

      Τέλος καλό είναι να μην βρίζεις διότι Βριζώ χειρότερα αλλα σέβομαι τον χώρο.

      Απο ξερολες γέμισαμε. Απο σκεπτομενους πασχουμε.

      Όταν έγραφα για εκχωρήσεις πριν 4 χρόνια που ήσουν? Μονο οι Μνημονιακοι με διαβαζαν και προχώρησαν σε νομοθεσιες κατά πλιάτσικο.

      Ο ΔΣΑ κοιμάται με τα τσαρούχια ενω κατά χρηστικές τραπεζικές πρακτικές διαλύουν οτι απέμεινε στην οικονομία.

      ΠΠ

      Μου αρέσει!

      1. @2. Στο επιχειρηματικό χρέος ο οφειλέτης διατηρεί το δικαίωμα να μην πληρώσει τον νεο ιδιοκτητη χρέους. εξ ιδιας εμπειρίας.

        Υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει. Κάθε περίπτωση ωστόσο είναι διαφορετική οπότε συνίστατε η επικοινωνία με έμπειρο δικηγόρο σε θέματα εμπορικου και τραπεζικού δικαίου.

        Μου αρέσει!

      2. Εδώ τώρα κατάλαβα οτι έχεις μλέξει τα μπούτια σου.
        Τί σχέση έχει το Εμπορικό δίκαιο με το Αστικό.
        Τί σχέση έχουν οι δανειακές συμβάσεις που αφορούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια με τα επιχειρηματικά χρέη.
        Το πού ήμουν πριν απο 4 χρόνια δεν έχει σημασία. Σημασία έχει οτι είμαι εδώ τώρα.
        Και άσε τις ευαισθησίες κατα μέρος. Δέν σε έβρισα επι προσωπικού. Ούτε σου έβρισα τα Θεία.
        Και για να τελειώνουμε… Το τί πιστεύει ο καθένας είναι δικαίωμά του. Απο την στιγμή όμως που ανέλαβες να αρθρογραφείς και κατα συνέπεια να επηρεάζεις τον κόσμο που προσπαθεί να βγάλει άκρη με όλα αυτά, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δέχεσαι και κριτική.
        Τώρα αν σε διάβαζαν οι μνημονιακοί και μετά νομοθετούσαν ………………… (συγνώμη για την διακοπή αλλά έπεσα κάτω απο τα γέλια) ΞΕΚΑΒΑΛΑ
        Κοίτα να σώσεις ότι σώζεται απο την επιχείρησή σου. Μπορείς να υπαχθείς στο άρθρο 99. Άν έχεις όμως Ο.Ε. εκεί την βερνίκωσες διότι όλα τα μέλη της εταιρίας ευθύνονται εις ολόκληρον ακόμη και με τις προσωπικές τους περιουσίες. Άν έχεις Α.Ε. ή Ε.Π.Ε. τότε είσαι μάγκας.
        Τέλος πάντων. Να είσαι καλά.

        Μου αρέσει!

  4. -«Συναίννεση»….!!!!! με δύο «ν»
    -«επωλήτο»….!!!! αντι για επωλείτο!!!

    Βρε ανοθρόγραφε τραχανοπλαγιά, για κορόιδα τους έχεις τους έξω, να αγοράσουν τα ελληνικά φουσκοδάνεια κατοικίας;
    Πάλι ταίζεις τους ανέγκεφαλους αναγνώστες του site ηλιθίων με εξυπνακισμούς; Πάλι τα έτσουξες;
    Άντε μάθε ορθογραφίας , ρεζίλη.

    Μου αρέσει!

    1. Α καλά, μόνο ενας σαν το γνωστό κωστάκι θα μπορούσε να κάνει τέτοιο σχόλιο. Βουρλίζεσαι που ο φίλος ΠΠ δεν γράφει στο χώρο σου έ;

      Μου αρέσει!

  5. Ζήτω Το Έθνος – Ζήτω Η Ενότητα, Kώστας, ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ? ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ

    Μου αρέσει!

    1. Καλα ρε φίλε … συγνώμη που δεν ξημεροβραδιάζομαι στο internet και να απαντώ σε ζωντανή συνδεση….

      Μου αρέσει!

  6. ΓΙΑ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:
    Οι εκχωρήσεις ή ενεχυριάσεις δανείων (ΑΚ 455 επ, 1209 επ.) από μία τράπεζα σε άλλη, για χορήγηση ρευστότητας από την τελευταία στην πρώτη, γίνονται αθρώα σε όλο τον κόσμο από πολλές 10ετίες τώρα και στην χώρα μας από την δεκαετία του 1990, είναι νόμιμες και συστατικό στοιχείο του καπιταλισμού. Και γίνονται, όχι μόνο σε «κόκκινα» (ληξιπρόθεσμα) δάνεια, αλλά και σε κανονικά εξυπηρετούμενα!. Όλες αυτές οι εκχωρήσεις όμως γίνονται εν αγνοία των δανειοληπτών (χωρίς να καταχωρηθούν στον υποθ/κειο Αθηνών) και συνεπώς ο εκδοχέας (η τράπεζα που τα πήρε) δεν αποκτά δικαιώματα απέναντι στον δανειολήπτη (δηλ. δεν μπορεί να του κάνει αγωγές, κατασχέσεις , πλειστ/σμούς κλπ….υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις επ` αυτού) (ΑΚ 455,460, ν.3156/2003 και αρ.4 ν.2844/2000). Ποτέ όμως οι τράπεζες δεν πωλούν δάνεια με έκπτωση (ΑΚ 513 επ.) ούτε αφήνουν τα ενέχυρα να εκπέψουν, γιατί αυτό σημαίνιε χρεοκοπία της τράπεζας. Τέλος, η έγερση αγωγών, κατασχέσεων, πλειστ/σμών κλπ. από τις εκδοχείς τράπεζες (αυτές στις οποίες έγινε η εκχώρηση) ποτέ δεν έγινε και δεν θα γίνει, για λόγους οικονομικούς (δεν συμφέρει καμία τράπεζα) και νομικούς (υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς).
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ: http://zoidosia.blogspot.gr/2013/09/eurobank.html
    και: http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/n3156_2003.htm ή http://www.scribd.com/doc/13696749/N31562003
    και ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΔΩ):
    http://www.daneiakartes.info

    Μου αρέσει!

    1. Theo1913 Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που είπες και ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη απάντηση και με νομολογίες. Απλά , προυπόθεση για αποκτήσει ο εκδοχέας τα δικαιώματα απέναντι στον οφειλέτη(δανειολήπτη) αρκεί απλά να γίνει η αναγγελία του νέου δανειστή στον οφειλέτη (με μία εξώδικη ενημέρωση). Βέβαια ξέχασα να πω επίσης στον πόρτα πόρτα ότι σύμφωνα με το δεύτερο σκέλος του άρθρου, όπου αναφέρει :
      [«Πουληστε αυθαίρετα-με έκπτωση 70% και επιμήκυνση 50χρονια- με τη σειρα σας το χρεος σας σε συγγενή πρώτου βαθμού με ανιατη ασθενεια η σε θανόντα πρώτου βαθμού η στον Πρόεδρο ΔΣ της Τράπεζας που έχει την απαίτηση σας.»]
      αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι όποιος το κάνει διώκεται και ποινικά σύμφωνα με τον νόμο περι καταδολίευσης δανειστών.

      Μου αρέσει!

  7. λετε λετε και παλι δεν καταλαβαινει ο απλος κοσμος τι μπορει να κανει.το αναγατε σε ανταγωνισμο γνωσεων.περνεις ενα στεγαστικο δανειο να εχεις ενα σπιτι και μετα μαγειρευεται μια ωραια παγκοσμια κριση και εγκλοβιζονται χιλιαδες.ακομα κι αν δεν χασουν το σπιτι τους, ριμαζεται η ζωη τους προσπαθοντας να πληρωσουν αυτα που πρωτα ηταν λογικα και τωρα υπερβολικα χρηματα. ποιος δικιγορος μπορει να αλλαξει αυτην την πραγματικοτητα?

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.