Κάνουμε και δόσεις για το τίμημα παραχώρησης του Ελληνικού!

fos-nero-tilefono-oikopeda-me-doseisΘυμάστε την ταινία του 1966 «Φως, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις» με Χατζηχρήστο και Μουστάκα; Μάλλον την δόξα των αξέχαστων ηθοποιών ζήλεψε και το γνωστό σε όλους μας Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Το ταμείο λοιπόν σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού,  δίνει τη δυνατότητα στον προτιμητέο επενδυτή, όταν …αυτός επιλεγεί, να καταβάλει το αρχικό τίμημα για την παραχώρηση της έκτασης σε βάθος δεκαετίας, αντί εφάπαξ όπως ίσχυε αρχικά!

Έτσι ο επενδυτής θα μπορεί να διαλέξει την αποπληρωμή είτε εφάπαξ στο 100% είτε να προκαταβάλει το 25% του τιμήματος και το υπόλοιπο 75% σε 10 ετήσιες δόσεις.  Πάντως να θυμίσουμε ότι το ελληνικό Δημόσιο θα λαμβάνει και έσοδα 30% επί των κερδών που θα αρχίσει να εμφανίζει από κάποιο χρονικό σημείο και μετά (δεν μας είναι γνωστό αυτό το χρονικό σημείο)  ο επενδυτής στο Ελληνικό.

online-press

6 σκέψεις σχετικά με το “Κάνουμε και δόσεις για το τίμημα παραχώρησης του Ελληνικού!

 1. ΝΕΝΕΚΟ ..κλπ…. το πουλί μας και την υπογραφη μας… πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά που τα βάζουμε …..φτύνουν…σκατε..και κολυμπατε….πολυ απλά… πραγματα ….

  Μου αρέσει!

 2. . . ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ .. ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ 51% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ – 49 % ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

  .. ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ , ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΛΟΓΩ ΑΣΥΝΦΩΝΙΑΣ ΑΡΧΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

  ..
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ..

  ΥΓ΄.

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΨΗ ΝΤΟΠΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ //

  > _

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.