ΑΝ Ο ΝΩΕ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ! (ΜΙΑ «ΩΔΗ» ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΡΑΤΟΣ)

20131119-230410.jpg

Από την Σοφία

Μου το έστειλαν το βρίσκω εξαιρετικά επίκαιρο και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας!
Το αφιερώνω στους Στουρνζέλους, στους Σαμανδρέου και στις λοιπές γνωστές παρασιτικές συμμορίες που ζουν απομυζώντας δημόσιο χρήμα.

Αν ο Νώε ήταν Ελληνας δεν θα είχε φτιάξει ποτέ την Κιβωτό.

Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και τού είπε:

«Σε έναν χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους
δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη. Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό.»

Και ο Θεός παραδίδει στον Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό.
Με φόβο Κυρίου ο Νώε παίρνει τα σχέδια και συμφωνεί να φτιάξει την Κιβωτό.

«Θυμήσου», είπε ο Κύριος, «πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις μαζέψει όλα τα ζώα σε ένα χρόνο.»

Έναν χρόνο αργότερα, αρχίζει να σχηματίζεται μια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης έχουν φουρτούνα. Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει τον Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει.

«Νώε!», ανακράζει, «πού είναι η Κιβωτός;»

«Συγχώρεσέ με Κύριε», παρακαλά ο Νώε, «έκανα ό,τι μπορούσα αλλά αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα.»

«Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή και τα σχέδια που μου έδωσες δε συμφωνούσαν με τον ισχύοντα κανονισμό. Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή.»

«Μετά βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια.»

«Μετά μου έκανε καταγγελία ο γείτονάς μου, γιατί παραβίαζα λέει τα όρια δόμησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή μου, και έτσι χρειάστηκα άδεια και από την Πολεοδομία.»

«Είχα πρόβλημα και να βρω ξύλα για την Κιβωτό γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για την προστασία της Πιτσιλωτής Κουκουβάγιας. Τελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες.
Αλλά όμως ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων δεν με άφηνε να πιάσω κουκουβάγιες. Και έτσι δεν έχουμε κουκουβάγιες.»

«Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με το σύλλογό τους. Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω κουκουβάγιες.»

«Όταν άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα ζώα, μου έκανε μήνυση μία ομάδα ακτιβιστών, γιατί θα έπαιρνα μόνο δύο από κάθε είδος.»

«Όταν ξεμπέρδεψα με αυτή τη μήνυση με ενημέρωσαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν κάνω δήλωση για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόμενου κατακλυσμού. Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι δεν έχουν αρμοδιότητα στις αποφάσεις του Δημιουργού του Σύμπαντος.»

«Μετά οι τοπογράφοι του Στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόμενης ροής των υδάτων του κατακλυσμού. Εγώ τους έστειλα μία υδρόγειο.»

«Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την Επιτροπή Ισότητας, που λένε ότι κάνω διακρίσεις επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, Κύριε.»

«Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω φόρο και πρόστιμο γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής.»

«Τώρα η εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου γιατί πιστεύουν ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από την χώρα για να μην πληρώσω φόρους.

«Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν ο Κατακλυσμός είναι αντισυνταγματικός, αφού πρόκειται για θρησκευτική πράξη.»

«Πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον 5 – 6 χρόνια.»

Και τότε άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες. Το ουράνιο τόξο στόλισε τον ορίζοντα.
Ο Νώε κοίταξε τον Θεό με ελπίδα.

«Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα τα καταστρέψεις όλα;;;»

Και απάντησε ο Θεός,

«Μπα… δε βαριέσαι… Ας το κάνει το ΕΛΛΗΝIKO ΚΡΑΤΟΣ!»

18 σκέψεις σχετικά με το “ΑΝ Ο ΝΩΕ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ! (ΜΙΑ «ΩΔΗ» ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΡΑΤΟΣ)

  1. Παράθεμα: topakas
  2. Αριστο και ως μεταφορικη εννοια ‘κουμπωνει’ απολυτα με το τι γινεται σε αυτο το ελληνοφωνο κρατος.

    Δυο πραγματα θελω να επισημανω, για το κρατος και οχι για Ελληνικο Εθνος, αλλο το ενα αλλο το αλλο:

    1ον ΔΕΝ υπαρχει Ελληνικο κρατος, ειναι μονο εληνοφωνο με μερικους δουλοπαροικους Ελληνες,

    2ον η κρυφη σοβιετια που εχει τοσο εντεχνα δομηθει σιγα σιγα και πετραδακι πετραδακι απο το 1956 και μετα με αποκορυφωμα την ενδοξη παρουσια της και μετεπειτα γιγαντωση της, στην Ελληνικη επικρατεια απο τις αρχες του 1974 και μετα. Ολο και πιο πολυ φαινεται σημερα. Ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιον.

    Ποιος εδραιωσε την κομματικοποιηση στον ιστο της Ελληνικης κοινωνιας, ετσι διχαζοντας παραιτερω τον Ελληνικο Λαο;;
    Μεσα στα πανεπιστημια, στα καφενεια, στις δημοσιες υπηρεσιες, στον συνδικαλ(η)στικο γιγνεσθαι;;
    Πως αποδεχθηκαμε ενα κρατικο μηχανισμο ως εθνικο εργοδοτη ενω αποδομησαμε την ιδιωτικη επιχειρηματικοτητα και πρωτοβουλια;;

    Πως αποδεχθηκαμε τα συνδικαλ(η)στικα εκτρωματα να παραγουν πολιτικη;;

    ΣΟΒΙΕΤΙΑ καλη μου Σοφια.
    Ποιοι ειναι αυτοι που προωθουν την σοβιετικη κοσμοθεωρια και τροπο διακυβερνησης;; Μα ποιοι αλλοι απο τους Ιουδαιους, ειναι βλεπεις το αποκορυφωμα της ‘νοησης’ τους ή καλυτερα της νοσηρης φαιας ουσιας τους. Αρεσκονται στην διαβρωση των Λαων, το ταλμουδ, ειναι ο καθοδηγητης τους !!

    Μου αρέσει!

    1. το συνθημα παγιδα για να γινει η σουπερ κομματοποιηση του κοσμου..ειναι «ο λαος στην εξουσια»…ο μεγας λαοπλανος Ανδρεας μας τα φορεσε τα κερατα …και τωρα αντε να τα βγαλεις…δωσε και μενα μπαρμπα..και τωρα σου λενε «ορσε γαμβρε κουφετα»

      Μου αρέσει!

      1. Ακριβως. Η παγιδα το τυρακι και η φακα αορατη μεχρι που θα ερθει ο αποκρουστικος ηχος που κανουν τα σπασμενα κοκαλα. Και τοτε τρεχα γυρευε.

        Φτιαξανε και γαλουχησανε σχεδον τρεις γενεες με κομματικες συντεχνιες, με κλειστες συντεχνιες, με την αποκρουστικη φραση ‘ειναι δικος μας’, και το ρουσφετι συννεφο, και καταφεραμε να το εχουμε ως ο μονος τροπος για να κινηθει κατι στο δημοσιο αλλα και στον ιδιωτικο τομεα.
        Ευτυχως οχι παντου.

        Μια ρωτηση.
        Ξερεις οταν μια κοινωνια εχει φτασει σε τετοιες διαβρωτικες τασεις να συμπλεει με την παρανομια τι επδραση εχει αυτο στην ψυχολογια του καθενος;;
        Πως ο καθεις βλεπει τον ευατον του και αντιμετωπιζει τον συμπατριωτη του;;

        Υπαρχει μια αρχαια ιστορια με διαφορες παραλαγες.

        Ενας νεος κτηνοτροφος, εγκατασταθηκε σε ενα μικρο χωριο, καπως εξω απο το κυριο χωριο.
        Μετα απο εβδομαδες, με την καροτσα του φτανει στο μεγαλυτερο παντοπωλειο του χωριου. Αγοραζει σακους απο καλαμποκι πιτουρο και κριθαρι μαζι με σαπια μηλα και αλλα φρουτα τριτης επιλογης.
        Ειχε βρει το καταλληλο χωρο σε ενα ξεφωτο, και σε συγκεκριμενο σημειο αρχιζει και αδειαζει τους σακους σε σειρα. Φευγει και μερικα δεκαδες μετρα πιο περα εχει κρυφτει για να δει τους αγριους χοιρους τα αγριογουρουνα ποσα θα μαζευτουν. Και μαζευτικαν.

        Για να συντομεψω την ιστορια. Ακολουθει την ιδια τακτικη για μερικες εβδομαδες μεχρι που αδιαζουν οι σακοι και αγοραζει αλλους.
        Λοιπον σε καθε καινουρια αγορα απο προμηθεια για τα αγριογουρουνα στηνει και ενα ‘τοιχωμα’ στο καινουριο μαντρι που φτιαχνει, οταν αυτα εχουν γεμισει την πακα τους και εχουν παει πισω στο δασος, στο πυκνο.

        Και αφου τα αγριογουρουνα εχουν ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ και εθιστει με το βολεμα και παντοτε γυρνανε ολο και πιο λιγοτερο επιφυλακτικα αλλα και πιο γρηγορα σε συχνοτητα στο σημειο του ‘φιλοδωρηματος’, χωρις να δωσουν σημασια στην κατασκευη του μαντριου που καθε λιγες εβδομαδες χτιζεται και ενας νεος ‘τοιχος’.

        Μεχρι να φτασει η ημερα που το μαντρι εχει ολοκληρωθει και το κοπαδι που εχει καταντησει να ειναι απαρτιζομενο απο βολεμενα και συνηθισμενα αγριογουρουνα στο ευκολο φαγητο και ‘φιλοδωρημα’ απο αυτον τον αγνωστο. Καταληγουν σε μια ΜΟΝΙΜΗ κατοικια, χωρις ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

        Μου αρέσει!

      2. αυτη η τακτικη ακολουθηθηκε σε ολα τα θεματα…και στο να απομακρυνθουμε απο την πατριδα,απο την εθνικη ταυτοτητα,απο τα ηθη και τα εθιμα,απο την θρησκεια μας,απο την οικογενεια…και να τα αντικαταστησουμε αμφισβητοντας τα με ΞΕΝΑ προτυπα…το δουλευουνε με μαεστρια πολλα χρονια τωρα οπως λες για να φτασουμε σαυτην την διαλυση και την ανικανοτητα αντιδρασης..δεν ξερω αν εχει μεινει κατι απο το υγιες ενστικτο του αγνου και γνησιου Ελληνα και αν θα καταφερει με καποιο τροπο να απεγκλωβιστει…το ευχομαι και το ελπιζω…

        Μου αρέσει!

      3. Ετσι οπως τα λες, σε ολες της πτυχες της κοινωνικης μας ζωης, σε ολα τα θεματα.
        Αλλα αδελφε Ακριτα, ειναι το μονο που εχει μεινει. Το μονο που ειναι απροβλεπτο στους υπολογισμους τους. Οχι ο παραγοντας ανθρωπος, αυτο με τις σημερινες επιστημες και βεβαια με την μη δημοσια τεχνολογια λιγο πολυ το εχουν καλυψει, αυτο το φαινομενο.

        Κατα την γνωμη μου το απροβλεπτο ειναι ο παραγοντας Ελληνας.
        Σε αυτο το απροσμενο για αυτους γεγονος, βγαζουν καρκινωματα.

        Πιστευω με ολη μου την καρδια οτι, οχι μονο πως θα τα καταφερουμε αλλα στην πρωτη μεγαλη τους μπανανοφλουδα, ο αρχεγονος αυτος παραγοντας Ελληνας/Ελλην δηλαδη εγω εσυ και ο καθενας που μοιραζεται αυτο το αισθημα, θα θεριεψουμε θα δουμε ξεκαθαρα τι πρεπει να γινει και πως πρεπει να δρασουμε θα κανουμε αυτο που πρεπει.
        Βλεπεις τα κολπα του ‘μαγου’ παυουν να εχουν ‘δυναμη’ οταν καταλαβεις την απατη τους.

        Ο καθε Ελληνας κουβαλαει, κουβαλαμε, μεσα μας ΟΛΗ την Ελλαδα. Σε αυτο δεν υπαρχει αντιδοτο………..για αυτους!!

        Μου αρέσει!

  3. Σημερα οι πειρατες του πλανητη,! ειναι οπαδοι μιας θρησκειας παραλλαγης Ιουδαισμου, με βαθειες ριζες παγανιστηκης ιδεολογιας, Βαβυλωνιακης (Σουμεριων) προελευσης.!!!

    Μου αρέσει!

  4. Ας το καταλάβουμε: Το επίσημο Ελληνικό Κράτος, είναι εχθρικό προς τον πολίτη.

    Έχει στήσει παντού δόκανα, για να παγιδεύει το θύμα του. Και να το παιδεύει

    ανελέητα, μέχρι να το κατασπαράξει.

    Ας μην μπούμε στη λογική να αναλύσουμε , τι γίνεται από δεκαετίες στις

    πολεοδομίες, στις εφορίες, στους ΟΤΑ, στο ΙΚΑ και σε τόσες άλλες ‘ευαγείς’,

    υπηρεσίες. ΟΛΟΙ γνωρίζουμε. ΕΚΕΙ, η Ελλάδα αναστενάζει.

    Με όλα τα παραπάνω και με ΔΕΔΟΜΕΝΟ πλέον, ότι οι φορολογικοί νόμοι

    εναλλάσσονται με κινηματογραφική ταχύτητα,……περιμένουμε και επενδύσεις!!!

    Θαρρείς και υπάρχουν περισσευούμενοι αφελείς, που θα καταθέσουν το καλό

    τους παραδάκι , σε μια χώρα όπου δεν ξέρουν τι είδους φάκα θα τους περιμένει

    την επόμενη μέρα, όπου για να βγάλεις μια άδεια πρέπει να γίνεις συλλέκτης

    στρογγυλών, τριγωνικών, κωνοειδών, παραλληλόγραμμων, οχταγωνικών,

    πράσινων, κυανών, κόκκινων, πορτοκαλιών, φαιών και κίτρινων σφραγίδων.

    Όπου πρέπει να κάνεις τουρισμό, για τα αξιοθέατα του τρίτου ορόφου, μετά να

    πας στο ισόγειο, ακολούθως στον δεύτερο όροφο , στον τέταρτο, στον πρώτο.

    Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις, όλους τους τύπους Ελλήνων. Αυτού

    που έχει βάλει στο ταμείο του την ταμπελίτσα »κλειστό» και τσακίζει με λαδωμένα

    δάχτυλα, την μπουγάτσα του. Της κυρίας, που εκπαιδεύεται στην μαγειρική,

    στην ραπτική και την αστρολογία, από τηλεφώνου. Τον είλωτα καινούργιο,

    που μάχεται σιωπηλός, μπροστά σε μια στοίβα χαρτιών και σαράντα

    αγανακτισμένων πολιτών( Κάθε υπηρεσία που σέβεται τον εαυτό της, έχει

    έναν τέτοιο υπάλληλο. Τον επονομαζόμενο και κυματοθραύστη.

    Αφού συμπληρώσεις την περιήγηση κι ενώ είσαι έτοιμος να πεις

    Δόξα σοι ο Θεός, τότε βρίσκεσαι μπροστά στον βλοσυρό τμηματάρχη, που

    ρουφώντας με Γαλατική φινέτσα, τον βαρύ γλυκύ του, καταδέχεται κάποια

    στιγμή να ρίξει μια ματιά στα χαρτιά σου, για να σου πει στο τέλος, ότι

    » Φίλε μου, σου λείπουν δυο ακόμη πιστοποιητικά. Αυτό της αστρολόγου σου

    κι αυτό της κομμώτριάς σου». Μην τολμήσεις να πεις ‘βοήθα Παναγιά’,

    διότι κι αυτή η δύστυχη, ποιόν να προλάβει να συντρέξει, από τους 300

    που βρίσκονται την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και στην ίδια κατάσταση με σένα;

    Κι αν νομίσεις πως τα βάσανά σου τελειώνουν, με τα δυο πιστοποιητικά που

    σου λείπουνε, είσαι βαθιά νυχτωμένος. Γιατί ακόμη, δεν πέρασες από το

    γραφείο του Διευθυντή, για την τελική υπογραφή, της καταδίκης σου.

    ΥΓ: Σοφία, ΕΥΓΕ.

    Σέβας.

    Μου αρέσει!

    1. την διαπιστωση ολοι λιγο ως πολυ την ξερουμε την εχουμε ζησει την ανατρωπη πρεπει να αναζητησουμε και την αντικατασταση αυτου του Γολγοθα..

      Μου αρέσει!

    2. Θελεις να γελασεις;;

      Πριν μερικους μηνες εδω στην ολυμπια, ειχαμε μια μαραθωνια ‘συζητηση’ με πολλους σχολιαστες.

      Το θεμα ηταν αποκλειστικα για το δημοσιο τομεα και συγκεκριμενα για τους υπαλληλους και την ικανοτητα/ενδιαφερον που δειχνουν σε αυτο που κανουν σε συγκριση με την πληρωμη τους, εαν θυμαμαι σωστα.

      Λοιπον ειχα αναρτησει μια ειδηση στο σχολιο, οπου σε καποιο τοπικο παραρτημα του ΙΚΑ ειχε βγει εγκυκλιος απο τους προϊσταμενους/διευθυντες πως οι υφισταμενοι υπαλληλοι πρεπει να συμμορφωθουν με τις υποχρεωσεις τους και να απαντουν να ενημερωνουν τους πολιτες στα τηλεφωνηματα που δεχονται.
      Ενδεχομενως πολλοι ειχαν παραπονεθει πως οχι μονο ακρη δεν βρισκουν στις αποριες τους για τα οποιο προσωπικο θεμα, αλλα με τεχνασματα και δικαιολογιες τους κλεινουν και το τηλεφωνο

      Το ωραιο της υποθεσης, ειναι αυτο.

      Καποιος αλλος σχολιαστης ως απαντηση, μου ειπε το τραγελαφικο, πως η λυση ειναι να εχουν αυτοματο τηλεφωνητη ετσι ωστε δεν θα κουραζεται ουτε ο πολιτης που θα περειμενει αλλα ουτε και ο δημοσιος υπαλληλος !!!!!!!!!

      Βγαλε εσυ συμπερασμα.

      Φιλε, ειναι πολλοι που αναζητουν την σοβιετια τους, αναζητουν εναν ‘μπαμπα’ σταλιν.

      Μου αρέσει!

  5. .Το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς ο Νώε ανήκει στους προπάτορες μας,αλλά και ολόκληρο γενεαλογικό δένδρο μετά απ’αυτόν,(κατά την θρησκεία «μας» τουλάχιστον)….Αν λοιπόν περιμένουμε να μη μας καταστρέψει ο «μεγαλοδύναμος»επειδή,μετά την ανακοίνωση και του δικού μας θανάτου,αρχίσαμε να χορεύουμε,μάλλον λάθος έχετε καταλάβει τις «βουλές του Κυρίου»!

    Μου αρέσει!

  6. Ελληνόφωνος θα μπορούσε να είναι, Ελληνας ποτέ.
    Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τη μυθολογία άλλων λαών, γιατί να μην αναδεικνύουμε την πλούσια δική μας μυθολογία.
    Πόσοι από μας γνωρίζουν τα του μεγάλου κατακλυσμού του Δευκαλίωνα και της Πύρρας;
    Ως προς το σημαίνον, ως έναν βαθμό έχει δίκιο το άρθρο.
    Ναι, από καταβολής νεοελληνικού κράτους δεν υπήρξε φιλικό και οικείο, κυρίως δε δίκαιο προς τον απλό πολίτη, ενώ «αλλοιθώριζε» συνήθως προς τις μεταπρατικές και παρασιτικές ελίτ.
    Και για όσο για που το άρθρο υπονοεί σαφώς, ναι, να κάνουν οι Ελληνες πρώτα επενδύσεις, να αναπτύξουν το επιχειρηματικό πνεύμα, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι και αυτά θα πρέπει να υπακούουν σε κανόνες.
    Το δυστύχημα εδώ είναι οι «ημέτεροι αρμόδιοι» κάθε βαθμίδας, για να συνεργήσουν στη διαδικασία, ήθελαν το «κατιτίς» τους (το ποσοστό τους).
    Κοντεύουν 200 χρόνια από καταβολής του νεοελληνικού κράτους και αυτά όχι μόνον δεν εξέλιπαν, αλλά «εκσυγχρονίσθηκαν» στην πορεία του χρόνου.
    Ετσι, δημιουργήθηκε μεταξύ «επενδυτών» και «ιθυνόντων» μια «παιδεία συναλλαγής».
    Οι ισχυροί εκ των επενδυτών καθόριζαν και την «ατζέντα» και τους «ιθύνοντες», αλλά οι όσοι εκ των υπολοίπων επεχείρησαν να επενδύσουν πραγματικά αντιμετώπιζαν τα βάσανα του Σίσυφου και του Προμηθέα αντάμα.
    Χωρίς «μπαξίσι» πού να προχωρήσει ο «φάκελλος» από τους «ιθύνοντες». Ολο και κάπου «σκάλωνε» και χρειαζόταν το σχετικό «σπρώξιμο».
    Και αυτά δεν άρχισαν ούτε το 1967, ούτε το 1974, ούτε το 1981.
    Προϋπήρχαν και συνεχίσθηκαν με πιο «αριστοτεχνικό» τρόπο.
    Γι’ αυτό και η σπουδή για την «κουτάλα».
    Οι Κωλέττηδες και οι Μαυροκορδάτοι δημιούργησαν «εθνική σχολή».
    Ισχυροί «επενδυτές» που ήθελαν να πλουτίζουν χωρίς να τηρούν κανόνες και «ιθύνοντες» που τους έκαναν, με το «αζημίωτο» τα χατήρια.
    Και αυτά τα πλήρωναν όλοι οι υπόλοιποι, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο.
    Δημιούργησαν ένα σύστημα όπου ο «θήτης» και ο «ζευγάς» πληρώνουν τα σπασμένα, ενώ ο «πεντακοσιομέδιμνος» μόνον κερδίζει, ο «τριακοσιομέδιμνος» άλλοτε κερδίζει και άλλοτε χάνει.

    Μου αρέσει!

  7. Του είπε και κάτι άλλο. Σε λίγο θα πεθάνεις, γι αυτό μάζεψε όσα … γεμάτα κουτιά από πάμπερς σε δεκαλίλιαρα μπορείς, για να τρώνε και τα τρισέγγονά σου.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.