Επιμένει ο ΟΟΣΑ: Δεν θα δείτε ανάπτυξη ούτε το 2014…

Oosa[1]Επιμένει ο ΟΟΣΑ για το πότε θα επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα. Βλέπει ότι η ύφεση θα παραμείνει και το 2014, αλλά με μικρότερη δυναμική. Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ προβλέπουν οριακή ανάπτυξη 0,6%, ενώ κατά την προηγούμενη εκτίμηση του οργανισμού που είχε προβλέψει ύφεση το 2014, ο Υπουργός Οικονομικών είχε πει: θα δούμε ποιος θα βγει σωστός στο τέλος, ανοίγοντας «μέτωπο» με τον ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά 0,4%. Ωστόσο για το 2015 προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8% καθώς, όπως επισημαίνει, η ανταγωνιστικότητα θα βελτιωθεί περισσότερο, το παγκόσμιο εμπόριο θα διευρυνθεί και οι επενδύσεις θα αυξηθούν.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η υψηλή ανεργία θα επιμείνει με το δείκτη να διατηρείται πάνω από 27% και το 2014 για να υποχωρήσει στο 26,6% το 2015.

 

6 σκέψεις σχετικά με το “Επιμένει ο ΟΟΣΑ: Δεν θα δείτε ανάπτυξη ούτε το 2014…

  1. ΟΥΤΕ ΤΟ 2015.6.7.8.9 ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΕ ΧΩΡΑ ΜΕ ΧΡΕΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΛΠ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΡΡΕΥΣΕΙ ΟΙ ΓΥΠΕΣ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΙΣ ΣΥΡΡΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Η ΚΛΕΙΝΟΥΝ Η ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΕΙ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ Η ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ. ΡΕΥΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ 40

    Μου αρέσει!

  2. Τι ξερει μωρε ο ΟΟΣΑ… Εδω ολοκληρος Σαμαρας μαζι με Στουρναρα, Σταικουρα κλπ ολα δηλαδη τα μεγαλα (κατω) κεφάλια εχουν διαπιστωσει αναπτυξη ηδη απο τον Σεπτεμβρη το 2013!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.