Νιώθετε δικαιωμένος κύριε Σαμαρά από την εξέλιξη με τον εγκληματία Παπακωνσταντίνου; Ή έχετε κάποιους «υποβρύχιους» ενδοιασμούς;

Χθες το Ολυμπία αποκάλυψε την ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Ανατρέχοντας στο αρχείο μας, ανασύραμε την δήλωση του τότε εκπροσώπου τύπου και νυν υπουργού, Γιάννη Μιχελάκη, η οποία ήταν στο ιδιο μήκος κύματος με την χθεσινή εισήγηση.

Είναι λογικό πως η κυβέρνηση θα πρέπει να νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένη από αυτή την εξέλιξη… Νιώθει;

Διότι είναι πρόσφατο και νωπο το αντίστοιχο παράδειγμα με τα υποβρύχια και τις επίσημες

δηλώσεις του κόμματος προεκλογικά, όπου η ΝΔ ξεκαθάριζε ότι θα στείλει τον Ε. Βενιζέλο στην εξεταστική για το σκάνδαλο των υποβρυχίων! Ενώ λοιπόν το «ξεκαθάριζε» στην πράξη, καθάρισε και κάλυψε απόλυτα τον Βενιζέλο.

Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία την συνέχεια, αφού το κελάηδημα του Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο θα περιλαμβάνει πολλά, βαρύτατα ονόματα. Διαβάστε τι δήλωνε τότε η επίσημη ΝΔ:

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στην παραγραφή ενδεχόμενων ευθυνών για το Μνημόνιο, εφόσον συγκληθεί και διαλυθεί αμέσως μετά η Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως προς την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το άρθρο 86, παρ. 3 του Συντάγματος ορίζει ότι η Βουλή μπορεί να ασκήσει τη σχετική αρμοδιότητά της “μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της Βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος”.

Είναι φανερό ότι, κατά τη διάταξη αυτή, ουδέποτε είναι δυνατό να θεωρηθεί πως έχει παρέλθει η ως άνω αποσβεστική προθεσμία, χωρίς να έχει υπάρξει Βουλή, η οποία να έχει διαρκέσει τουλάχιστον για χρονικό διάστημα δύο τακτικών συνόδων. Εάν, δηλαδή, ο βίος της Βουλής, που προκύπτει μετά τις εκλογές, είναι μικρότερος των δυο τακτικών συνόδων, δεν τίθεται θέμα έναρξης της αποσβεστικής προθεσμίας.
Αυτό, ακριβώς, είναι και το πνεύμα του αναθεωρητικού νομοθέτη που, το 2001, τροποποίησε τη σχετική συνταγματική διάταξη. Ειδικότερα και μόνο το γεγονός ότι επέβαλε ως αναγκαία, για την παρέλευση της αποσβεστικής προθεσμίας, την ολοκλήρωση δύο τακτικών συνόδων και όχι μίας, όπως ίσχυε μέχρι τότε, καταδεικνύει ότι απέβλεπε στην επέκταση και όχι στον περιορισμό της σχετικής αποσβεστικής προθεσμίας. Άρα, απέβλεπε στη διεύρυνση και όχι στον περιορισμό των χρονικών ορίων για την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Μετά από αυτά, εφόσον συγκληθεί η Βουλή, που αναδείχθηκε από τις τελευταίες εκλογές, και διαλυθεί στη συνέχεια, χωρίς να συμπληρωθούν δύο τακτικές σύνοδοι, δεν τίθεται θέμα αποσβεστικής προθεσμίας. Παραμένει, κατά συνέπεια, ενεργός η δυνατότητα της επόμενης Βουλής να κινήσει τη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Και, επομένως, τα αδικήματα δεν παραγράφονται».

13 σκέψεις σχετικά με το “Νιώθετε δικαιωμένος κύριε Σαμαρά από την εξέλιξη με τον εγκληματία Παπακωνσταντίνου; Ή έχετε κάποιους «υποβρύχιους» ενδοιασμούς;

 1. τι ρωτατε τωρα κι εσεις…
  δυο τρεις δουλιτσες να τελειωσουνε ακομα,για να βρει ετοιμο το δρομο ο Τσυριζα,και φευγουνε.

  αποστολη εξετελεσθη.

  Μου αρέσει!

   1. Η πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά αδικαίωτη, ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία, σαμποτάρει την πρωτοβουλία της κολχόζνικης ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σεχταρισμός που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης με ανεπανόρθωτες συνέπειες, ανεπανόρθωτες συνέπειες επαναλαμβάνω, στην ανάπτυξη του κινήματος της εργατικής τάξης και της αποδέσμευσής της από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά.

    Μου αρέσει!

 2. Το πολιτικό μεθύσι
  μ’έζησε και θα με ζήσει
  θέλω να’χω κ’εξουσία
  πήτε τήνε και μανία…
  Να με ιδεί εξουσιαστή
  η Πατρίδα κι ας χαθεί!
  λυτρωτή της να με κράξει
  και, στο διάολο, ας βουλιάξει!
  Εμέ η δόξα μου να ζήσει,
  και το Έθνος ας ψοφήσει!
  (Ανδρέας Λασκαράτος)

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.