Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης απευθύνει έκκληση να ελευθερωθούν οι απαχθείσες καλόγριες..ακούει ο Βενιζέλος;;

Οι Ισλαμοφασίστες απήγαγαν 12 ορθόδοξες μοναχές από ένα χριστιανικό χωριό της Μααλούλα…
Ο Ορθόδοξος πατριάρχης της Συρίας και ο επικεφαλής ενός μοναστηριού , δήλωσε την Τρίτη , προσθέτοντας τους φόβους τους ότι η σκληρή γραμμή ων ισλαμοφασιστών που προσπαθούν να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ, στοχεύουν όλο και περισσότερο τους Χριστιανούς .

Οι Χριστιανοί κατηγόρησαν τους αντάρτες για διώξεις των κατοίκων και βανδαλισμούς εκκλησιών μετά τη κατάληψη χριστιανικών πόλεων
Οι μοναχές και τρεις άλλες γυναίκες απήχθησαν την Δευτέρα, από το Ελληνικό Ορθόδοξο μοναστήρι Mar Takla στο χωριό της
Μααλούλα και μεταφέρθηκαν, από τους αντάρτες στην πόλη της Yabroud , η οποία έχει επίσης ένα μεγάλο χριστιανικό
πληθυσμό , δήλωσε Ηγουμένη Φεβρωνία Nabhan , επικεφαλής της κοντινής μονής Σεντνάγια .

Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης John Yazigi έκανε μια ένθερμη έκκληση για την απελευθέρωση των γυναικών , καθώς και περίπου δύο δωδεκάδες ορφανά που οι μοναχές φρόντιζαν στο μοναστήρι , αν και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί άμεσα ότι απήχθησαν επίσης και τα παιδιά .
«Κάνουμε έκκληση στο σπόρο της συνείδησης που ο Θεός φύτεψε σε όλους τους ανθρώπους , συμπεριλαμβανομένων των απαγωγέων , να απελευθερώσουν τις αδελφές μας ασφαλείς », είπε σε μια δήλωση του ο Πατριάρχης.
» Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τις κυβερνήσεις του κόσμου να βοηθήσουν να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των μοναχών της μονής Mar Takla και τα ορφανά που κρατούνται από χθες . «

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/12/blog-post_1461.html


 

 

 

8 σκέψεις σχετικά με το “Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης απευθύνει έκκληση να ελευθερωθούν οι απαχθείσες καλόγριες..ακούει ο Βενιζέλος;;

 1. 1)Η κυβέρνηση και οι περισσότεροι άθεοι βουλευτές μας, ενδιαφέρονται μόνο γιά θέματα ρατσισμού, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας. Τους ενδιαφέρει επίσης η κατασκευή νέων τζαμιών και τεμένων και η απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας σε όλους τους μουσουλμάνους μετανάστες, διά να γίνει η Ελλάδα μία πραγματική πολυφυλετική, πολυπολιτισμική και πολυεθνική χώρα τύπου Γιουκοσλαβίας.
  2)Τό ατυχές γεγονός με την απαγωγή των μοναχών ελάχιστα τους ενδιαφέρει, διότι στην πραγματικότητα η κρυφή τους ατζέντα είναι η διάλυση της Ορθόδοξης εκκλησίας (με απορρόφηση της από την παπική σε πρώτο στάδιο) γιά να δυτικοποιηθεί και «εξευρωπαϊστεί» η χώρα μας.
  3)Μόνη ελπίδα γιά τις μοναχές είναι πιέσεις από την Ρωσσία αλλά και από τις ΗΠΑ γιά την ασφαλή απελευθέρωση τους.

  Μου αρέσει!

  1. ναι ναι,την ειδαμε τη Ρωσια,τωρα με την Αγια σοφια,οπως την ειδαμε και οταν κυνηγουσαν τα κομαντο της,τους ταλιμπανιδες για τους επισκοπους…..
   Η Ρωσια,κοιταει να μας φαει και ειναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ,στο συγκεκριμενο ζητημα(οπως και πολλα αλλα).

   Μου αρέσει!

   1. Αποτελεσματικές πιέσεις μπορεί νά γίνουν μόνο από τις μεγάλες δυνάμεις που υποστηρίζουν τις αντιμαχόμενες παρατάξεις στην Συρία γιά την σωτηρία των μοναχών από τους βαρβάρους ισλαμιστές.
    Οί δικοί μας πολιτικοί βέβαια μπορούσαν να προσφύγουν στην Ε.Ε. και να πιέσουν διά το ζήτημα, έάν ήθελαν. Αλλά δεν ενδιαφέρονται δυστυχώς.
    Η σωτηρία των μοναχών δεν είναι θέμα αντιπαράθεσις μεταξύ ορθοδόξων εκκλησιών, αλλά συνεργασίας.

    Μου αρέσει!

 2. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε αυτή την ισλαμική κτηνωδία!
  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, η Ελλαδική Εκκλησία και ο υποτελής στην Νέα Τάξη πολιτικός κόσμος της Ελλάδας και της Ευρώπης, δεν έχουν πλέον καμία δικαιολογία. Η ανεκτική και υποτονική στάση τους απέναντι στα θρησκευτικά εγκλήματα σε βάρος των χριστιανών της Συρίας, είναι καταδικαστέα από όλο τον Ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο και όχι μόνο. Για εμένα λίγο απέχουν από το να χαρακτηριστούν συνεργάτες των σφαγέων και παθητικοί εγκληματίες οι ίδιοι! Η Ορθοδοξία και ο χριστιανισμός ευρύτερα, ξαναβιώνουν ένα σύγχρονο ιδιότυπο Διωγμό!!

  Δε χρειάζεται να είναι κάποιος χριστιανός για να καταδικάσει την τυφλή αυτή βία απέναντι σε αδύναμους και αθώους ανθρώπους. Και μόνο ο ανθρωπισμός που θα έπρεπε να διαθέτει κάποιος, θα αρκούσε για να υψώσει τη φωνή του απέναντι στη μάστιγα των φρικωδών ισλαμικών ορδών της νέας Ημισελήνου!

  Ντροπή σας κίναιδοι, που μόνο αντιρατσιστικά ανοσιουργήματα ξέρετε να συντάσσετε!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.