Συνέντευξη Βενιζέλου στη Sabah: Νέες, βαρύτατες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα.

samaras_venizelos_aftodioikisi2-620x320   Σε συνέντευξή του στην τουρκική Sabah ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος επιβεβαιώνει και προχωράει περαιτέρω τις νέες υποχωρήσεις στην εξωτερική πολιτική της χώρας, όπως αυτές είχαν πρωτοδιατυπωθεί με προηγούμενες δηλώσεις του στο περιθώριο της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

   Ειδικότερα, ο κ.Βενιζέλος κάνοντας μία στροφή 180 μοιρών στην ακολουθούμενη κατά την τελευταία τριακονταετία εξωτερική πολιτική της χώρας, αναγνωρίζει έμμεσα το τουρκικό ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου επαναλαμβάνοντας και επιβεβαιώνοντας ότι θα συναντηθεί επίσημα με τον τουρκοκύπριο εκπρόσωπο του ψευδοκράτους Έρογλου. Επιπλέον, αναφερόμενος στην Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει στην πολιτική αθλιότητα να ονοματίζει τον Πρόεδρό της ως «Πρόεδρο των Ελληνοκυπρίων»! Ταυτόχρονα ομιλεί για συνομιλίες που θα έχουν ως βάση το 1960, δηλαδή τις επαίσχυντες συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου! Κατά τον κ. Βενιζέλο και την κυβέρνηση Σαμαρά αιφνιδίως εξαφανίστηκαν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Γενικών Συνελεύσεων του ΟΗΕ, που από το 1969 αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως ανεξάρτητο κράτος, μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Εμφανίζεται έτσι η διπλωματικά πρωτάκουστη  και εθνικά απαράδεκτη εξέλιξη: η χώρα μας να αναγνωρίζει τη στρατιωτική  εισβολή  και κατοχή του νησιού, τις 40.000 τουρκικού στρατού και τις 200.000 των εποίκων. Εμφανίζεται τελικά η χώρα μας να εκλαμβάνει ως υπερψηφισθέν από τον Κυπριακό λαό το διαβόητο σχέδιο Ανάν , το οποίο καταψηφίστηκε το 2004 με ποσοστό 76%!

   Απ΄ όλα τα προηγούμενα δικαιολογείται και η υπεραισιοδοξία που εκφράζει ο κ. Βενιζέλος στην προηγούμενη συνέντευξη, για άμεση επίλυση του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών διαφορών. Αισιοδοξία η οποία φυσικά κάθε άλλο παρά έχει σχέση με την πραγματικότητα, εφόσον λίγες ημέρες πριν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν διακήρυξε ότι «η Κύπρος δεν υπάρχει» και εφόσον οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου και του FIR Αθηνών καθ΄όλο το 2013 ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και τα τουρκικά πολεμικά πλοία έφθασαν μέχρι το Σαρωνικό.

   Το ΔΗΚΚΙ έχει από καιρό διατυπώσει τη θέση ότι η κατοχοποίηση και αποικειοποίηση της χώρας μέσω των μνημονίων και της Ο.Ν.Ε. δεν εφαρμόζονται μόνες τους. Συνοδεύονται και συνδιάζονται  στο παρασκήνιο από μια ελληνική εξωτερική πολιτική που ευνοεί όλη τη γεωστρατηγική αναδιάταξη της ζώνης Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη με βαρύτατο και μη αντιστρεπτό τίμημα για την χώρα μας. Η οικονομική κατάρρευση η οπία επέρχεται από την πολιτική της γερμανοκρατούμενης  Ε.΄Ενωσης  και των εγχώριων συμμάχων της θα συνοδευτεί και από μια γεωπολιτική-εθνική κρίση. Η γερμανοκρατούμενη Ε.΄Ενωση και το ΝΑΤΟ (το οποίο υποκρίπτεται πίσω από τις παραπάνω εξελίξεις),  δεν αποτελούν παρά τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η ενδοτικότητα της ελληνική κυβέρνησης απέναντι στις πιέσεις της ΄Αγκυρας και του ΝΑΤΟ, θα φέρει τα ίδια αποτελέσματα με την ενδοτικότητα και την υποταγή που αυτή δείχνει στις εντολές των Βρυξελλών.

   Χρειάζεται επειγόντως το  αντιμνημονιακό κίνημα να θέσει τα αιτήματα και τους  στόχους της εθνικής ανεξαρτησίας  στα καίρια θέματα της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και των συνόρων μας.

                                                                                                Γραφείο Τύπου ΔΗΚΚΙ

12 σκέψεις σχετικά με το “Συνέντευξη Βενιζέλου στη Sabah: Νέες, βαρύτατες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα.

 1. ποτε ενας Ελληνας υπουργος

  ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ..σε κανενα επανω στο πλανητη..

  Τα ..ρεστα θα τους ζητουσε…..

  με μαρτυρα την Ιστορια μας…

  ας..προσεχατε…πατριωττττσσσςςςς τοσα χρονια!

  Μου αρέσει!

 2. Ο γαμ….ένος στρατός που είναι;;;; Βρωμεροί, προδότες, ξεπουλημένοι, δειλοί και άνανδροι καραβανάδες ακούτε, βλέπετε;;;; Παραδίδουν την πατρίδα ρεεεε, επιτέλους κάντε αυτό που πρέπει, αυτό που έχετε ορκιστεί να κάνετε!!! Να προστατεύετε, την πατρίδα και το έθνος!!!! Έχετε αφήσει και τα δύο σε χέρια προδοτών!!!
  Σκουλίκια!!!!!!

  Μου αρέσει!

 3. Δεν είναι Τούρκογλου δεν είναι Τούρκος είναι πεμπτοφαλαγγίτης
  Ρε συνέλληνες
  αυτός ο άνθρωπος
  είναι ακόμα
  υπουργός εξωτερικών
  και αντιπρόεδρος
  της δήθεν κυβέρνησης.
  Ακούστε τι είπε: -«Μοιραζόμαστε
  μια κοινή τύχη
  με την Τουρκία
  και έχουμε κοινό μέλλον.
  Το Αιγαίο
  που είναι θάλασσα
  ειρήνης και συνεργασίας έχει γίνει μία αγορά τουρισμού»

  Ο συνταγματολόγος Ντε Σρεκ έδωσε συνέντευξη στην τουρκική Σαμπάχ και αφού μίλησε για «παρεξηγήσεις» και για «ιστορικά προβλήματα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πέρασε στο ψητό, στον κοινό νέο-οθωμανικό ελληνοτουρκικό χώρο. Ακούστε τον:
  «Οι Τούρκοι και Έλληνες επιχειρηματίες βλέπουν το Αιγαίο ως μία θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας. Το Αιγαίο έχει γίνει μία αγορά τουρισμού. Στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο έχουμε κοινές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις. Εδώ και 13 χρόνια είμαστε οπωσδήποτε στο σωστό δρόμο. Αυτό είναι δική μας στρατηγική επιλογή».
  «Το Αιγαίο ως μία θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας» ήταν μια πάγια τουρκική θέση που τώρα την υιοθετεί ο αντιπρόεδρος που συνέχισε λέγοντας :
  «η προοπτική Ευρώπης της Τουρκίας είναι για μας μία στρατηγική επιλογή. Μοιραζόμαστε μία κοινή τύχη. Έχουμε ανάγκη από μία Τουρκία σταθερή, ανεπτυγμένη, Ευρωπαία και που δεν αισθάνεται την ανάγκη να εξάγει προβλήματα. Όταν έγινα ΥΠΕΞ πήγα πρώτα στην Κύπρο και στη συνέχεια στην Άγκυρα. Πραγματοποιήσαμε με τον Νταβούτογλου πολύ ξεκάθαρες και εποικοδομητικές συνομιλίες. Οι Ατατούρκ και Βενιζέλος άνοιξαν την περίοδο της ειρήνης μετά από τον πόλεμο. Τώρα θα πρέπει, χωρίς πόλεμο, να εγκαθιδρύσουμε την ειρήνη. Και το Casus Belli δεν έχει πλέον νόημα. Έχουμε για τις δύο χώρες οικονομική προοπτική και όχι μόνο στα θέματα Αιγαίου και υφαλοκρηπίδας».

  Ο ντε Σρεκ διακήρυξε ακόμα ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί στην Αθήνα
  με τον διαπραγματευτή της τουρκικής κοινότητας (!!), στο πλαίσιο των συμφωνιών της Ζυρίχης για να «αλλάξει την ατμόσφαιρα» και , «να σπάσει το αδιέξοδο μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν».

  ΥΓ.Πριν μερικά χρόνια εάν τα έλεγε αυτά θα είχε ήδη συλληφθεί για εσχάτη προδοσίαααα!!!

  Μου αρέσει!

 4. Δέν εκπλήσσομαι ! τουρκτσόγλου = τουρκόπουλος = γιός τού τούρκου ! Αλλοστε καί η κωλ@φατσα του ειναι κλασσική τουρκομογγόλου !

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.