Να οι επενδύσεις.. Σε Τούρκους και ο Αστέρας της Βουλιαγμένης!

asteras-vouliagmenisΆλλα μας έλεγαν και άλλα βγήκαν στη συνέχεια… Ο τουρκικός όμιλος Dogus, που πήραν και τη μαρίνα του Αλίμου, είναι τελικά ο μεγαλύτερος μέτοχος του σχήματος που αγοράζει τον Αστέρα Βουλιαγμένης με ποσοστό 33,75% και όχι κοντά στο 15% που είχε ειπωθεί αρχικά.

Διαβάστε λοιπόν, ποιοι αγοράζουν τον Αστέρα της Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ. Το άρθρο από το euro2day.gr:

Ο τουρκικός όμιλος Dogus, μέσω της θυγατρικής D-Marine Investments Holding BV, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του σχήματος που αγοράζει τον Αστέρα Βουλιαγμένης, με ποσοστό 33,75%, ενώ με μικρότερα ποσοστά συμμετέχουν τα κρατικά επενδυτικά «οχήματα» του Κουβέιτ και του Αμπού Ντάμπι.

Στο επενδυτικό σχήμα που κατέθεσε την προσφορά των 400 εκατ. ευρώ για τον Αστέρα συμμετέχει με 25% το Abu Dhabi Investment Council, τμήμα του κολοσσιαίου κρατικού επενδυτικού βραχίονα του Αμπου Ντάμπι, μέσω της Hanover investment (Luxembourg) SA.

Το Abu Dhabi Investment Council είχε διαχωριστεί προ ετών από το κρατικό επενδυτικό όχημα του εμιράτου, την Abu Dhabi Investment Authority η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια περί τα 630 δισ. δολάρια. Ποσοστό 25% του σχήματος που απέκτησε τον Αστέρα κατέχει το κρατικό ασφαλιστικό ταμείο του Κουβέιτ (Public institution for social security State of Kuwait).

Το υπόλοιπο 16,25% του σχήματος, όπως αναφέρει το Euro2day.gr, στο οποίο περνάει η «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης» μοιράζονται σειρά επενδυτικών ομίλων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι AGC Equity partners private equity secondary fund I LP, AGC Equity partners special opportunities fund I LP που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της αραβικών συμφερόντων AGC, η λιβανέζικων συμφερόντων BB Real Estate holding SAL, η γερμανικών (;) συμφερόντων Doric Investments Inc και M1 Alpha Capital Limited.

Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων επισημαίνουν πως θα χρειαστούν μήνες μέχρι να εγκριθεί το επενδυτικό σχέδιο των νέων ιδιοκτητών. Εκτιμάται πως το ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) δεν θα έχει εγκριθεί πριν από το καλοκαίρι του 2014, ενώ θα προηγηθεί αύξηση κεφαλαίου της «Αστήρ Παλλάς» με εισφορά σε είδος (θα εισφέρει το ακίνητο που ελέγχει) από το ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων με την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα εισπράξει περί τα 100 εκατ. ευρώ και η Εθνική Τράπεζα τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ.

 

15 σκέψεις σχετικά με το “Να οι επενδύσεις.. Σε Τούρκους και ο Αστέρας της Βουλιαγμένης!

  1. Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων με την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα εισπράξει περί τα 100 εκατ. ευρώ και η Εθνική Τράπεζα τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ.

    Και η Εθνικη θα τα δώσει στον Στουρνάρα να πληρώσει το χρέος??

    Πως θα γινει αυτο?

    Θα ρωτησει καποιος? Διοτι αν μεινουν Εθνικη…ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ….ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ ΜΕ SEC

    ΠΠ

    Μου αρέσει!

    1. αν τα δώσουν στην Εθνική θα τα εισπράξει από πρώτο χέρι ο Ροθτσάϊλντ

      το θέμα είναι να μην μείνει τίποτα στους Έλληνες

      Μου αρέσει!

  2. ότι αρπάζουν θα επιστραφεί…η στην καλυτερη περιπτωση θα ζητηθεί η κανονικη τιμή πωλήσεως …ακούς εκεί 400 εκ.. ο ΑΣΤΕΡΑΣ .. ένα οικόπεδο 2 στρεμμάτων ,,άνευ κτιρίου στην ΓΛΥΦΆΔΑ…και νομιζουν …οι κουραμπιεδες… ότι θα μείνουν ετσι….
    ερχεται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΉ του ΕΘΝΟΥΣ και του ΚΡΑΤΟΥΣ …ας ετοιμαζονται τα σαχλοκουδουνα….

    Μου αρέσει!

  3. Μπάάά ??? Εκπλήσσεσθε ???

    Καλά, συνεχίστε μέ τά ίδια μυαλά ( τού …χαρισματικού ελληνισμού ),

    καί σέ κανα – δυό χρόνια, ακόμα καί σέ ΣΟΜΑΛΟΥΣ νά τά δίνετε τζάμπα,…..

    θά λακάνε καί αυτοί, πιλαλώντας ..: «Άσε, Κουμπάρε, ΔΕΝ θά πάρω, ΜΕΡΣΊ).

    Ρρέέέέέέέ, σάς (μάς) σιχάθηκε ο πλανήτης όλος……., τούς …ελληνισμούς !!

    Αραβό-Τουρκοι, καί πολύ σάς πάει !

    Μου αρέσει!

  4. Ελπιζω οχι μονο οι τουρκοι αλλα απαντες ξενοι και ντοπιοι «επενδυτες» που συναλασσονται με το ατυπο ακυρο και ανομο ΤΑΙΠΕΔ αλλα και τους αναλογους εκπροσωπους αυτου να αντιλαμβανονται το ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΡΙΣΚΟ της οποιας αναλογης «επενδυσης» τους επι της ελληνικης επικρατειας…..Διοτι οταν αποκατασταθει η δημοκρατια, το συνταγμα, η εθνικη κυριαρχια, και η εννομη ταξη στη χωρα καμμια συμφωνια για παραχωρηση η εκμεταλευση δημοσιας περιουσιας που εγινε με οποιοηποτε φυσικο η νομικο προσωπο υπο το καθεστως απουσιας και καταλυσης των ανωτερω θεσμων δεν θα αναγνωριστει απο το επισημο ελληνικο κρατος, καμμια υπογραφη απο μερους των εκαστοτε κυβερνητικων υπαλληλων -αιρετων ακι μη- που εβρισκοντο εν αταξια και εν ανομια θα εχει τη παραμικρη νομικη ισχυ η αλλη αξια ,και επισης καμμια ρητρα η δεσμευση επι των ανωτερω συναλλαγων δεν θα δεσμευει νομικα το ελληνικο δημοσιο ωστε να ανακτησει στην κυριαρχια του με τον οποιο θεμιτο τροπο την απωλεσθεντα υπο το καθεστως παρανομιας δημοσια περιουσια και τα διαφυγοντα κερδη. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ειναι ο μονος ιδιοκτητης και νομιμος εκπροσωπος της περιουσιας του ελληνικου δημοσιου, και ο μονος που μπορει με την λαικη εντολη του να τη διαχειρειστει κατα το δοκουν και απουσια της οποιας εντολης της συντριπτικης πλειοψηφιας του που απαιτειται και κατοχυρωνεται απο το συνταγμα γι αυτο, ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ σε ολους τους επιδοξους «επενδυτες» ντοπιους και ξενους και συγχρονως ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ οπως αυτα ΑΠΟΡΕΕΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…..ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (ΠΡΟ)ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ!!!!!!!!!!!!

    Μου αρέσει!

  5. Να βγει ο ΤΣΙΠΡΑΣ να δηλώσει ότι θα πάρει πίσω τον Αστέρα και δεν θα τους γυρίσει πίσω ούτε δεκάρα από το τίμημα, μια και ήταν μια παράνομη δικαιοπραξία.

    ΤΣΙΠΡΑ εδώ να σε δω.

    Δήμαρχε εκεί εσύ τι κάνεις? Την κότα? κοκοκοκοκο
    Μάζεψε τον κόσμο και απέκλεισε επ’ αόριστον την περιοχή.
    Αλλιώς καλή κοτούλα είσαι και συ και ποιος ξέρει πόσες μίζες σου έδωσαν για να σου κλείσουν το στόμα.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.