ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έβαλαν διάταξη στο φορολογικό που επιτρέπει τις ..προληπτικές κατασχέσεις!

forologia 1Ακόμα δηλαδή κι αν είσαι συνεπής φορολογούμενος και προσπαθείς μέσα στη φορολαίλαπα να συντονίσεις τον οικογενειακό σου προϋπολογισμό, έρχεται το κράτος με διάταξη που έβαλε μέσα στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και τις άλλες φορολογικές διατάξεις και στα κάνει όλα μπάχαλο!

Έβαλαν διάταξη, σύμφωνα με την οποία η εφορία θα έχει το δικαίωμα να προχωρά σε ..προληπτικές κατασχέσεις (!) , υπό προϋποθέσεις, για να βάλει λεφτά στα ταμεία, ακόμα και αν η προθεσμία πληρωμής του εκάστοτε φόρου δεν έχει λήξει! Οι κατασχέσεις μπορεί να αφορούν κινητά και ακίνητα ακόμα και αν βρίσκονται σε χέρια τρίτων! 

Απίστευτο και όμως υπάρχει στο άρθρο 48 παράγραφος 9 του νομοσχεδίου υπογραμμίζονται τα εξής: «Η Φορολογική Διοίκηση, προκειμένου να διασφαλίζει την είσπραξη φόρων, μπορεί σε επείγουσες περιπτώσεις ή για να αποτραπεί επικείμενος κίνδυνος για την είσπραξη των φόρων, να προβαίνει με βάση τον εκτελεστό τίτλο του άρθρου 45 του Κώδικα πριν τη λήξη της προθεσμίας καταβολής της οφειλής και χωρίς δικαστική απόφαση στην επιβολή συντηρητικής κατάσχεσης κινητών, ακινήτων, εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε αυτά, απαιτήσεων και γενικά όλων των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη του Δημοσίου είτε βρίσκονται στα χέρια του είτε στα χέρια τρίτου. Η συντηρητική κατάσχεση τρέπεται αυτοδίκαια σε αναγκαστική με την πάροδο της νόμιμης προθεσμίας καταβολής της οφειλής και έχει τις συνέπειες της αναγκαστικής κατάσχεσης από το χρόνο της εγγραφής της».

9 σκέψεις σχετικά με το “ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έβαλαν διάταξη στο φορολογικό που επιτρέπει τις ..προληπτικές κατασχέσεις!

 1. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ……………. ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΝΙΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΑΗΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΡΑΣΕΩΣ …………..

  Μου αρέσει!

 2. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος δήλωσε ότι είναι αναγκαία η περαιτέρω συγχώνευση των ελληνικών τραπεζών και η συμμετοχή ξένων τραπεζών στο κεφάλαιό τους.

  Με δεδομένη την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, ένα τέτοιο σχέδιο το πιθανότερο είναι να οδηγήσει στην εκποίησή τους σε ισχυρούς τραπεζικούς ομίλους του εξωτερικού. Ο έλεγχος των ελληνικών τραπεζών ισοδυναμεί με τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, καθώς όλες οι επιχειρήσεις και εκατομμύρια πολίτες έχουν δάνεια και μάλιστα πολλοί δυσκολεύονται να τα αποπληρώσουν. Το θέμα δεν αφορά το παρελθόν, αλλά υποθηκεύει το μέλλον. Χωρίς χρηματοδοτικά εργαλεία, με τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων πολιτών στα χέρια του ανεξέλεγκτου ξένου τραπεζικού κεφαλαίου, με σπίτια και επιχειρήσεις υπό πλειστηριασμό, η όποια ανάπτυξη της οικονομίας δεν θα γίνει με βάση τις ανάγκες των πολλών και το δημόσιο συμφέρον, αλλά με βάση τις επιδιώξεις του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου. Η τραπεζική κερδοσκοπία θα επιστρέψει στην πρωτοκαθεδρία των οικονομικών εξελίξεων. Ο οποιοσδήποτε καλόπιστος αντιλαμβάνεται τώρα ότι η επιβολή του Μνημονίου είχε σαφείς στοχεύσεις, που αφορούν τον έλεγχο της οικονομίας.
  – See more at: http://left.gr/news/trapezes-kai-exartisi#sthash.5LYcKRIn.dpuf

  Μου αρέσει!

 3. Σας εχω απο καιρο αναλυσει το σχεδιο τους…

  Το οπλο τους για την υποδουλωση μας…

  Το πεσιμο …την εξαφανιση της μηχανης του τραινου …τη Μεσαια Ταξη…

  Το οπλο τους η ..ΔΗΘΕΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!

  Οτι ετσι εκλεισαν οι αμερικανοι φυλακη τον Αλ καπονε…και το αναστησαν επανω μας!

  Γιατι απορειτε ..πατριωττττςςς?

  Ποσα χρωστουσαμε???

  Εχει υπολογισει καποιος …

  ποσα εχουμε δωσει ..οχι τρια χρονια…

  ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ???

  500 δισ ..και….πατριωττττςςςς!

  Καποια δις την ανοιξη που επρεπε να δωσουμε σε….χρεος μας σε ιδιωτη….

  Μαθατε το ονομα του….ποιος ειναι αυτος που μας πηρε δις?????

  Ιδιωτης και δις….σε καιρο λιμοκτονιας???

  μμμμμμμμ…..

  Μου αρέσει!

 4. Ρε απατεώνες,ρε λοποδύτες.Αυτά πού χρωστάτε εσείς και δεν τα πληρώνετε ρε καθήκια,πως θα τα πάρουμε;Με τους δικούς σας δικαστές πού ορίζουν δικάσιμες μετα απο 10 χρόνια;
  Στο διάολο ελεεινοί κοπρίτες!

  Μου αρέσει!

 5. Η ελληνική δημόσια διοίκηση υλοποιεί τον αυταρχισμό και στηρίζει αυτόν τον πρωτοφανή ολοκληρωτισμό. Προδότες οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι διορισμένοι που εκτελούν.

  Μου αρέσει!

 6. Να δείτε ότι οι εφοριακοί θα βρεθούν σύντομα στην ιδία ακριβώς δεινή θέση με τους πολιτικούς γιατί ακριβώς είναι τα εργαλεία υποδούλωσης των πολιτών και καταστροφής των αντιφρονούντων…. ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ….

  ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΣ ΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ: »ΣΔΟΕ» = SS ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.