Πως φτάσαμε στο «Ελληνικό «θαύμα» των S-300

IMG_6673Τελικά για να πετύχει το “θαύμα “ πρέπει να το πιστεύεις !

Μια σύσκεψη στο υπόγειο του Πενταγώνου , ένα ταξείδι αστραπή στη Μόσχα και μια πολιτική απόφαση !

Ιανουάριος του 2013 στο γραφείο του ΓΕΕΘΑ φτάνουν κάποιοι με πολιτικά αλλά ο τρόπος που φοράνε τα ρούχα τους κάνουν μπαμ από μακριά ότι είναι Στρατιωτικοί …Ήταν Ρώσοι Αξιωματικοί που συζήτησαν ένα θέμα ξεχασμένο από όλους ...Τους Ελληνικούς S-300 !

Τι είπαν στο Γραφείο του Στρατηγού Κωσταράκου κανείς δεν ξέρει …

Το Μάρτιο του 2013 ο Στρατηγός Κωσταράκος πετάει για την Σμηναρχία Μάχης που είναι σε κατάσταση αγρανάπαυσης οι Αντιαεροπορικοί Πύραυλοι S-300 ,γνώστης των Αντιαεροπορικών συστημάτων δίνει εντολή για ενεργοποίηση του συστήματος και ο ίδιος μπαίνει στο

Κέντρο ελέγχου με τους χειριστές και τους Αξιωματικούς Τακτικού Ελέγχου της ΠΑ , η ερώτηση του είναι μια , γιατί δεν έχετε κάνει βολή μέχρι τώρα ;

Να εξηγήσουμε σε απλούς αναγνώστες ότι ένα σύστημα γιατί δεν μιλάμε για απλό όπλο αλλά για σύστημα για να είναι πλήρες επιχειρησιακό και αξιόπιστο πρέπει να εκτελέσει βολή σε τακτικό περιβάλλον …Με παρεμβολές ,με στοιχεία RADAR ,αλλά και σε ιπτάμενο στόχο που να πετάει σε ύψος άλλα και με ταχύτητα που να έχει έστω τα στοιχειώδη στοιχεία ενός ιπτάμενου στόχου που να (αξίζει) η βολή ενός Πυραύλου των S-300 !

Μόλις τελειώνει η αξιολόγηση ζητάει από τον Διοικητή της Σμηναρχίας να οδηγήσει τα οχήματα των S-300 συγκεκριμένο χώρο ….Διαπιστώνεται ότι τα λάστιχα των αυτοκινήτων είναι σκασμένα από την χρόνια αποθήκευση των Μεταφορέων !

Επιστρέφοντας στο Πεντάγωνο καλεί την Ηγεσία της ΠΑ και γίνεται σύσκεψη στο Πεντάγωνο ,χωρίς κανείς να μάθει ποτέ τι συζητήθηκε !

Τις επόμενες ημέρες φτάνουν χρήματα στην Σμηναρχία Μάχης και αλλάζουν τα λάστιχα και γίνεται η απαραίτητη συντήρηση των οχημάτων !

Ο Αρχηγός της ΠΑ φεύγει για ταξείδι στη Μόσχα και συναντάται με τον εκπρόσωπο της Ρωσικής εταιρίας και στο περιθώριο με τον Ρώσο αρχιμηχανικό για την πιστοποίηση των Ρωσικών βλημάτων που είναι στη Κρήτη !

Μάιος του 2013

Ρώσοι τεχνικοί φτάνουν στην Σμηναρχία Μάχης επιθεωρούν τα βλήματα και δίνουν το έχει καλώς και περιμένουν όλοι την τυπική υπογραφή !

Κάποιοι στην Αθήνα ανησυχούν και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη βολή (γιατί άραγε ; )που προγραμματίζεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου !

Να θυμίσουμε εδώ οτι η ΠΑ εδώ και χρόνια έχει λύσει το θέμα με το »IFF» με τα Ελληνικά Εθνικά συστήματα Αναγνώρισης των Εχθρικών Αεροσκαφών !

Ο Αρχηγός ΑΤΑ πετάει για την Κρήτη για να λύσει το θέμα των στόχων που προέκυψε ξαφνικά γιατί το Νατοϊκό Πεδίο Βολής Κρήτης (NAMFI ) δεν έχει τους Ιπτάμενους στόχους για την πραγματοποίηση της βολής !

“Ε

κτός εαυτού ο Αρχηγός ΑΤΑ δηλώνει ότι θα πάρει ένα μαχητικό και θα κάνει αυτός τον στόχο “!!!

Σε χρόνο ρεκόρ η Πολεμική Αεροπορία βρίσκει στόχους που να πληρούν τις προϋποθέσεις και αναφέρει ετοιμότητα ….

Ενημερώνεται από τον Α/ΓΕΕΘΑ ο ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος που ενημερώνει τον Πρωθυπουργό κατά την διάρκεια της Ασκήσεως Πυρπολητής στη Δοκό της ΎΔΡΑΣ και δίνεται το τελικό »Προχωρήστε σε Βολή »

Καταστρώνεται το σχέδιο σε Στρατηγικό επίπεδο για τον χρόνο της Βολής που πρέπει να γίνει μετά την εκτέλεση των Ασκήσεων και Βολών των προγραμματισμένων Ασκήσεων και προκύπτει το Θέμα της Νυχτερινής Αστραπής που έχει σχεδιάσει το ΓΕΣ και έχει προταθεί στο ΓΕΕΘΑ !

Με απόφαση του ΥΕΘΑ και με εισήγηση του ΓΕΕΘΑ δεσμεύεται το Πεδίο Βολής από πρώτη ’1 Δεκεμβρίου μέχρι την 20η 2013′ »και ενημερώνεται ο Ο Πρωθυπουργός σε σύσκεψη που έχει οριστεί με το Οικονομικό επιτελείο !

Χαμογελαστός ο ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος βγαίνει από την αίθουσα των συσκέψεων και σε ερώτηση των οικονομικών συντακτών για ποιο λόγο είναι και ο ΥΕΘΑ στη σύσκεψη …Απάντησε χαμογελώντας : Εγώ είμαι εδώ γιατί κάνω καλή Άμυνα !

Δίνει το “έχει καλώς” στον Στρατηγό Κωσταράκο και από εκεί και πέρα φτάσαμε στην » Παρασκευή και 13» που είναι σε όλους γνωστή και η ημερομηνία δεν είναι …Τυχαία !

Αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε άλλη ενότητα !

Το Συμπέρασμα είναι ένα και βγαίνει αβίαστα »Το Θαύμα για να γίνει πρέπει να το πιστεύεις “! …Την τεράστια σημασία των Ελληνικών S-300 Στην Αεράμυνα της Πατρίδος μας θα το αναλύσουμε αβίαστα αργότερα !

Βετεράνος !

Υ.Γ

Κάποιους Πολιτικούς και Στρατιωτικού θα τους γράψει η Ιστορία !

Ενώ κάποιους άλλους Πολιτικούς και Στρατιωτικούς θα τους γράψουν οι Έλληνες @@@

www. veteranos.gr

70 σκέψεις σχετικά με το “Πως φτάσαμε στο «Ελληνικό «θαύμα» των S-300

 1. καθοτι ως γνωστον «ο πατριωτισμος ειναι το τελευταιο καταφυγιο των απατεωνων»,κανανε τις βολες για να μας πουλησουν «πατριωτιλικι »,ενω ληστευουν και ξεπουλουν την πατριδα κι εμας.

  παντα παιρνοντας το κατιτις τους,βεβαιως…

  Μου αρέσει!

  1. Αφου η Ελλαδα πλεον εχει υποθηκευτει στους Γερμανους και στους τοκογλυφους.
   Λογικο δεν ειναι οι τολογλυφοι να θελουν να υπερασπιστουν τα κοιτασματα τους, τα πετρελαια τους και το προτεκτορατο τους ?
   Γι αυτο τωρα εγινε η δοκιμη των σ300. Περιμεναν ποτε θα υποθηκευτει η Ελλαδα.
   Για τους κοτκογλυφους και τα φερεφωνα τους δεν υπαρχει ελληνικο εθνος. Υπαρχει η εταιρια Ελλαδα και αυτην μονο υπερασπιζονται.
   Τωρα και πολεμος να γινει με την Τουρκια, και να παμε να πολεμησουμε, στην ουσια καλουμαστε να χυσουμε το αιμα μας για τα συμφεροντα των Γερμανων και των τοκογλυφων.
   Οχι μονο δεν πολεμουμε τους τοκογλυφους, αλλα τους υπερασπιζομαστε κιολλας.

   Τον πολεμο υπερ των τοκογλυφων θα τον ονομασουν υπερασπιση της πατριδας, οπως ονομασαν επενδυσεις το ξεπουλημα της πατριδας. Ειναι η διαστρεβλωση των ολων εννοιων στον πολεμο της προπαγανδας.
   Οπως επι οθωμανοκρατιας αν γινοταν επιστρατευση των Ρωμιων για να υπερασιστουν καπιον εξωτερικο εχθρο της Οθωμανικης αυτοκρατοριας, ετσι και τωρα, στην Φραγγοκρατια, θα υπερασπιστουμε καποιον εξωτερικο εχθρο των τοκογλυφων, αφου η Ελλαδα δεν απελευθερωθηκε ποτε.

   Μου αρέσει!

  2. Αφου υποθηκευσαν την Ελλαδα στους Γερμανους και στους τοκογλυφους, τωρα δοκιμασαν και τους σ300 για να υπερασπιστουν τα κοιτασματα και το προτεκτορατο των Γερμανων και τον τοκογλυφων.
   Γι αυτο εγινε τωρα η δοκιμη των σ300. Περιμεναν ποτε θα υποθηκευτει η ελλαδα στους τοκογλυφους.
   Για τους τοκογλυφους και τα ντοπια φερεφωνα τους δεν υπαρχει ελληνικο εθνος. Υπαρχει μονο η εταιρεια Ελλαδα και αυτην υπερασπιζονται.
   Τωρα και πολεμος να γινει με την Τουρκια, και να παμε να πολεμησουμε, στην ουσια καλουμαστε να χυσουμε το αιμα μας για τα κοιτασματα των τοκογλυφων.
   Την υπερασπιση της εταιρειας των τοκογλυφων θα την ονομασουν υπερασπιση της πατριδας, οπως ονομασαν επενδυσεις το ξεπουλημα της Ελλαδας και ειναι περηφανοι και γι αυτο…. Ειναι ο εσωτερικος πολεμος της προπαγανδας

   Μου αρέσει!

  3. Αφου υποθηκευσαν την Ελλαδα στους Γερμανους και στους τοκογλυφους, τωρα δοκιμασαν και τους σ300 για να υπερασπιστουν τα κοιτασματα και το προτεκτορατο των Γερμανων και τον τοκογλυφων.
   Γι αυτο εγινε τωρα η δοκιμη των σ300. Περιμεναν ποτε θα υποθηκευτει η ελλαδα στους τοκογλυφους.
   Για τους τοκογλυφους και τα ντοπια φερεφωνα τους δεν υπαρχει ελληνικο εθνος. Υπαρχει μονο η εταιρεια Ελλαδα και αυτην υπερασπιζονται.
   Τωρα και πολεμος να γινει με την Τουρκια, και να παμε να πολεμησουμε, στην ουσια καλουμαστε να χυσουμε το αιμα μας για τα κοιτασματα των τοκογλυφων.
   Την υπερασπιση της εταιρειας των τοκογλυφων θα την ονομασουν υπερασπιση της πατριδας, οπως ονομασαν επενδυσεις το ξεπουλημα της Ελλαδας και ειναι περηφανοι και γι αυτο…. Ειναι ο εσωτερικος πολεμος της προπαγανδας

   Μου αρέσει!

 2. Δεν κάνανε μόνο την (μία) βολή, ενεργοποιώντας τους S-300 μετά από αδράνεια 14 χρόνων και χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.

  Όλο το 2013 πραγματοποιούνται διαρκώς ασκήσεις όλων των Όπλων, μεμονωμένες ή από κοινού (διακλαδικές) και έχουν λυθεί σειρά λιμναζόντων προβλημάτων (ανταλλακτικά, πυρομαχικά αρμάτων, μπαταρίες υποβρυχίων, μεταχειρισμένο υλικό από ΗΠΑ), ενώ έπεται συνέχεια.

  Ας μην αμαυρώνουμε τις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως πριν από μερικούς μήνες σε παρόμοιο άρθρο:
  * Σύσκεψη στο Πεντάγωνο για τους S-300…

  Ποια εναλλακτική υπήρχε, δηλαδή, να μην γίνει η βολή για να έχουμε έναν ακόμα λόγο να γκρινιάζουμε;

  Μου αρέσει!

  1. σωστα…
   η ασκησεις που εγιναν μεσα στο 2013 δεν εχουν ξαναγινει..
   αυτο φυσικα ειναι αλλο θεμα …
   ετσι πρεπει να ειναι καθε χρονο….

   Μου αρέσει!

  2. KS σωστά τα λες και αν δεν συνεχιστούν, όποιος τις διακόψει θα φέρει την ευθύνη.

   Nk, εκτός από τη φαντασία σου, πού ακριβώς έγκειται η κοροϊδία και τίνος; Βγήκε κανείς και σου ζήτησε να ψηφίσεις ΝΔ επειδή γίνονται ασκήσεις;

   Ώρες-ώρες, η εμπάθεια καταπνίγει κάθε ικμάδα λογικής…

   Μου αρέσει!

  1. Ναι κύριε Dragon έχετε απόλυτο δίκιο.Είναι απαραίτητο να καταργηθεί ο ελληνικός στρατός(Αεροπορία,Πεζικό,Ναυτικό) γιατί είναι πέρα για πέρα αντιπαραγωγικός,παρασιτικός και κοστίζει πολύ στους Έλληνες.Όλοι οι στρατιωτικοί θα πάρετε τον πούλο λέμε και άστε τους τούρκους να εξοπλίζονται πυρετωδώς,Οι γέφυρες ζεύξης του Έβρου που έχουν εγκαταστήσει στις ανατολικές όχθες του είναι γέφυρες φιλίας βρε. 🙂

   Μου αρέσει!

   1. -Βλέπεις αν οι στρατιωτικοί, μας έβαλαν στον..γύψο,οι πολιτικοί μας έβαλαν στο φέρετρο, και μάλιστα με την ψήφο μας!…Ειναι λοιπόν ή δεν είναι άξιοι,θαυμασμού;

    Μου αρέσει!

  2. ΤΟ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΗ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΦΩΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗ ΣΕ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ Η ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΦΟΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΑΦΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΘΑΨΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕΓΑ ΚΟΛΠΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΡΜΑΤΩΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛ .ΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΗ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑ 2004 ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΞΥΣΤΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΠΟΥΝΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΣΑΚΙΡ ΚΕΦΙ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΔΗΣ F16 ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΤΟΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΥΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΗ ΤΙ ΘΑΠΗ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΤΗΘΕΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΠΑΚΑΛΟΔΕΥΤΕΡΟ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΑ ΔΙΑ ΜΑΓΙΚΩΝ ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ

   Μου αρέσει!

  1. Τους αγόρασε η Κύπρος, αλλά λόγω αντιδράσεων παραδόθηκαν στην Ελλάδα το 1999.

   Η ιδιοκτησία πέρασε στο ελληνικό κράτος πριν από μερικά χρόνια.

   Μου αρέσει!

 3. Ρε τον Σαμαρα τον αλητη.
  Ακου ‘κει να κανει και δοκιμη.
  Αμ το αλλο που υπεγραψε και Αμυντικη Συμφωνια,ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΙΣΟΒΑΡΗ, με τα Ρωσακια τί το λες;
  Τζαααμπα το μπλα μπλα απ’ τσι Ανεξαρτητοι,τζαμπα κι ο βηχας απ’ τσι Χρυσαυγίτοι.
  Τωρα τι γραφει το κοντερ γατακια;
  Ή μηπως το χαλασε κι αυτο ο Χατζηπετρης;

  Μου αρέσει!

   1. Δίκιο έχεις, αλλά τη χρεωκοπία φαίνεται ότι τη γλιτώσαμε.

    Επίσης, στον τομέα της άμυνας, ειδικά τον τελευταίο χρόνο γίνεται σοβαρή δουλειά.

    Αν δεν βελτιωθούν αισθητά τα πράγματα στην οικονομία, ο Σαμαράς δεν θα αντέξει για πολύ, ούτως ή άλλως.

    Μου αρέσει!

   2. Όχι ακριβώς.

    Χρεωκοπία θα σήμαινε δις και τρις χειρότερα χάλια από την σημερινή τραγική κατάσταση.

    Για τα αρπακτικά πάσης φύσεως δίκιο έχεις, αυτοί είναι πάντα μέσα στα πράγματα.

    Μου αρέσει!

   3. δις και τρις χειροτερα για ποιους,Ακη;
    για αυτους που αυτοκτονουνε η για αυτους που καιγονται απο τα μαγκαλια;
    η για αυτους που πεθαινουν διχως φαρμακα;
    για τα 2.000.000 ανεργων του Ι.Τ.;

    τα λαμογια και τα παρελκομενα τους,συνεχιζουν…
    μεχρι ποτε;

    Μου αρέσει!

   4. Άκης είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2013 στις 4:25 μμ

    Δίκιο έχεις, αλλά τη χρεωκοπία φαίνεται ότι τη γλιτώσαμε.

    Επίσης, στον τομέα της άμυνας, ειδικά τον τελευταίο χρόνο γίνεται σοβαρή δουλειά.

    χαχαχαχαχαχαχαχα……………να ΄σαι καλα
    Αβραμο ο ……πολεμισταρας

    Μου αρέσει!

   5. προς Ακη, Δεκεμβρίου 14, 2013 στις 4:32 μμ
    χρεωκοπία θα σήμαινε ευκαιρία να βγούμε από τον φαύλο κύκλο του σπυράλ θανάτου στον οποίο μας σέρνει η σημερινή πολιτική που ακολουθείται. Με αποτέλεσμα εκατομύρια άνεργους, ελάχιστη κατανάλωση, φτώχεια παντού (εκτός από τις παρέες που διιοικούν αυτή τη χώρα και συνεχίζουν να τρώνε με μεγάλες κουτάλες), συνεχής ύφεση, υπογεννητικότητα και κατά συνέπεια ελεγχόμενη καταστροφή. Αν δεν το βλέπεις, κάτσε δες τιβι.

    Μου αρέσει!

   6. προς Eksothen ….

    μην ακούς τις μαλακίες του ¨κερατά¨ …. η βολή είτε έγινε είτε όχι δεν κάνει την διαφορά ….. τα υποσυστήματα ήταν σε ενέργεια εδώ και πολλά χρόνια …. η συμπλοκή πάνω απο την Κάρπαθο το 2006 με έναν Έλληνα Ήρωα πιλότο νεκρό, δείχνει την πρεμούρα των Τούρκων σχετικά με το στρατηγικό ρόλο του όπλου …..

    η μόνη αλλά αισθητή διαφορά είναι ότι πλέον το όπλο έχει γίνει αποδεχτό απο τον Ε.Σ. και ως εκ τούτου μπορούμε να το τοποθετήσουμε όπου εμείς θέλουμε ……

    δηλαδή με λίγα λόγια …. το όπλο το έχουμε ενεργοποιήσει σε πολλές περιπτώσεις, στα υποσυστήματα του, όπως ραντάρ ανίχνευσης, ραντάρ σκόπευσης κτλ …..

    τώρα έχουμε κάνει και την βολή αποδοχής ….

    υγ. η Ε.Α. είναι η μόνη που γνωρίζει πως να παρακάμψει αυτό το σύστημα σε τακτικές συνθήκες μάχης SEAD (Suppression of Enemy Air Defenses) εδώ και χρόνια ….. ένα ακόμη στοιχείο της αγάπης του Σιωνιστικού κρατιδίου του Ισραήλ, προς τους χαχόλους αλλά και γκοίμ Έλληνες …. είναι μεγάλη υπόθεση, η στρατηγική απομόνωση ή περικύκλωση ….

    Μου αρέσει!

   7. Άκης

    τους…πιστευεις??

    Πιστευεις οτι ..τη σκαπουλαραμε?

    Οτι πραγματι …εχουμε χρεος?

    Πως την σκαπουλαραμε …αφου παιρνουν ακομα εξοντωτικα μετρα?

    Ποιος δουλευει?

    Ποιος πλεον φορολογειται?

    Τι..παραγουμε ?

    Και το σπουδαιοτερο…

    πως γινεται να την σκαπουλαραμε…αφου χρωσταμε πλεον…τριπλασια απο οτι πριν τρια χρονια??

    μμμμμμμ??????

    Μου αρέσει!

   8. Καλησπέρα σε όλους!

    Φωτεινή, όπως έχουμε πει πολλές φορές, δεν μου αρέσει η τυμβωρυχία. Τα τραγικά φαινόμενα που περιγράφεις δεν είναι πρωτόγνωρα, όσο και αν εντάθηκαν επί Μνημονίου. Επειδή λοιπόν δεν υπάρχει τρόπος να εξομοιώσουμε το τρις χειρότερα που περιέγραφα, δηλαδή τις πολλαπλάσιες περιπτώσεις σαν αυτές που περιέγραψες που θα συνέβαιναν αν είχαμε ατάκτως χρεωκοπήσει, το μόνο που μένει είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε ως κοινωνία για να ελαχιστοποιηθούν. Μηχανή που να κόβει λεφτά δεν υπάρχει, τα δανεικά τελείωσαν και το κράτος έχει περιορισμένες δυνατότητες.

    Nk, δεν ανέφερα ονόματα και πιθανόν η δουλειά να γίνεται όχι λόγω Αβραμόπουλου αλλά λόγω των στρατιωτικών. Γίνεται όμως, είναι δημόσια καταγεγραμμένη και συνιστά κραυγαλέα βελτίωση σε σχέση με το τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι μετατραπήκαμε σε υπερδύναμη, ούτε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν τα χάλια τους. Σημαίνει απλώς ότι είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι ή νωρίτερα.

    Oddy, για την υπογεννητικότητα υπάρχουν οι αριθμοί, που λένε ότι ξεκίνησε και γιγαντώθηκε την προ Μνημονίου 25ετία, συνεπώς θα υπήρχε με ή χωρίς Μνημόνιο. Οι υποθέσεις που κάνεις περί χρεωκοπίας είναι πιθανώς επειδή βλέπεις «τιβι» και πάντως δικαιούμαι να έχω την άποψή μου, όπως τη διατύπωσα ήδη.

    Geodetis, ακριβώς όπως τα λες είναι!

    Μαχητή, δεν τη σκαπουλάραμε ακόμα και κανένας δεν λέει ότι βγήκαμε από την τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Τριπλάσια όμως δεν χρωστάμε (περίπου 300 δις ήταν το χρέος το 2009, 320 είναι σήμερα) και καμμία οικονομική κρίση δεν διαρκεί για πάντα. Οπότε, νομοτελειακά, θα την ξεπεράσουμε.

    Μου αρέσει!

   9. Ακη,
    πολλοι ισχυριζονται οτι δεν χρεωκοπησαμε,που ηταν οτι καλυτερο για μας,για να σωθουν οι γαλλογερμανικες τραπεζες,.

    την Ελλαδα,την λενε ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ.

    στο εξωτερικο αυτα,εννοειται.
    στο εσωτερικο,λενε αυτα που λες εσυ…

    Μου αρέσει!

   10. Χρεωκοπήσαμε, αλλά όχι ασύντακτα.

    Μπορεί να έγινε για οποιονδήποτε λόγο, πιθανότατα μας έβαλε ο Παπανδρέου με δόλιο τρόπο στο ΔΝΤ, αλλά όταν σε ρίξουν στη θάλασσα λίγη σημασία έχει πώς έπεσες, τουλάχιστον μέχρι να καταφέρεις να βγεις.

    Έχεις την προσωπική σου εικόνα του «εξωτερικού», η οποία δεν συμφωνεί με τη δική μου. Το τι λένε για την Ελλάδα το γνωρίζει όποιος θέλει να αναζητήσει την διεθνή ειδησεογραφία, πράγμα εξαιρετικά εύκολο στις μέρες μας. Προφανώς δεν πιστεύει κανείς ότι ευτυχούμε, αλλά δεν χρειάζεται να τα βλέπουμε όλα μαύρα.

    Το σημαντικότερο: ακόμα και η αρνητικότερη εικόνα μπορεί να αλλάξει από την πραγματικότητα και ουδεμία χώρα «τελειώνει» λόγω οικονομικής κρίσης.

    Μου αρέσει!

   11. βεβαια.
    το ασυντακτα σημαινει απωλειες για τους τραπεζιτες,συντεταγμενα για το λαο ,ενω τα πολιτικα παρταλια,συνεχιζουν ακαθεκτα με την κουταλα της εξουσιας.

    Μου αρέσει!

   12. «Μηχανή που να κόβει λεφτά δεν υπάρχει…»

    Το διάβασα κάπου ανάμεσα στα σχόλια,,,,είμαι σίγουρος….!!!!!
    Λοιπόν επειδή πλέον έχει καταντήσει γελιότητα…καλό θα είτανε να ψάξει ο οποιοσδήποτε πώς «δημιουργούνται» τα λεφτά απο το πουθενά και χωρίς κανένα αντίκρισμα απο συγκεκριμένα ιδρύματα.
    Άρα ναι υπάρχει μηχανή που κόβει λεφτά έτσι αβίαστα….απλά η διαφορά είναι ότι την ευθύνη του να κοπούνε αυτά τα λεφτά την αναλαμβάνει ο εκάστοτε δανειζόμενος..
    αλλα …για πάρτε το αλλιώς….πώς είναι δυνατόν να χρωστάς κάτι σε κάποιον όταν απο το πουθενά έβαλε μια μηχανή και τύπωσε μερικά χαρτια…???… Το πολύ πολύ να χρωστάμε το μελάνη και την πρώτη ύλη…..
    Για να μη σας κουράζω…τα τραβάμε αυτά τα κοροΪδιλίκια απο την εποχή το Όθωνα ακόμα οπότε πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε ….

    Υ.Γ. : Το αν έχουμε γλυτώσει (την χρεωκοπία) όπως αναφέρει και κάποιος …να θυμίσω πως καλό είναι όταν εκφέρουμε άποψη να έχουμε στο νού μας ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας την ίδια ώρα δέν έχουν που να βάλουν το κεφάλι τους για να μη βρέχετε.. και όχι μόνο……………. οπότε οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοι και ταπεινοί την ώρα που με «άνεση» καθόμαστε πίσω απο τον υπολογιστή μας και μιλάμε για λογαριασμό «όλων» για το τι είναι καλό και τί όχι….

    Μου αρέσει!

   13. Καλή και όχι πάντα αδικαιολόγητη η ρητορική εναντίον των πλουσίων, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, αλλά εξίσου καλό είναι να εξετάζουμε την πραγματικότητα.

    Πρώτα από όλα, όποιος υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρξει οικονομία χωρίς τράπεζες, να μας υποδείξει πού και πώς δουλεύει το μοντέλο αυτό, για να το γνωρίσουμε και εμείς. Μέχρι τότε, αναγκαστικά θα δουλεύουμε με τράπεζες.

    Δεύτερον, όποιος έχει ψευδαισθήσεις ότι χρεωκοπία μιας τράπεζας σημαίνει απώλειες για τους 1, 2, 3, 4, ή 5 ιδιώτες μεγαλομετόχους και όχι για τα εκατομμύρια των καταθετών, επίσης καλό είναι να μας υποδείξει πού και πότε και πόσες φορές έχει συμβεί αυτό. Μέχρι τότε, καλό είναι να θυμόμαστε περιπτώσεις όπως:
    – Lehman Brothers: Έχασαν τα λεφτά τους μέχρι και αγρότες της Θεσσαλίας
    – Ισλανδικές τράπεζες: Έχασαν τα λεφτά τους οι ξένοι καταθέτες και τα κάλυψαν οι προϋπολογισμοί των χωρών τους, δηλαδή οι συμπολίτες τους (σκανδιναβικές χώρες, Βρετανία)
    – Κύπρος: Έχασαν τα λεφτά τους οι περισσότεροι καταθέτες, αφού οι καταθέσεις άνω των 100.000 Ευρώ κατά μεγάλο μέρος εξανεμίστηκαν

    Αλλά και προ της οικονομικής κρίσεως, είχαν χρεωκοπήσει π.χ. στη Δανία 2 μικρές τράπεζες και τα λεφτά επίσης τα έχασαν οι καταθέτες, πράγμα που είναι προφανές και αναμενόμενο, αφού η περιουσία μιας τράπεζας αποτελείται κατά 99% από τα λεφτά των καταθετών.

    Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά: χρεωκοπία τράπεζας = απώλεια χρημάτων καταθετών. Το τι θα γίνει μετά, δηλαδή ακόμα και αν δικαστούν, φυλακιστούν, λυντσαριστούν, εκτελεστούν ή ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, οι «τραπεζίτες», τα λεφτά των καταθετών ΔΕΝ υπάρχουν. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που τα κράτη τρέμουν την κατάρρευση των τραπεζών, παρά τις αισχροκέρδειες και τις όποιες ευθύνες των στελεχών τους.

    Τρίτον, «τα λεφτά απο το πουθενά και χωρίς κανένα αντίκρισμα» που αναφέρθηκαν πριν, είναι τα ίδια με τα οποία αγοράζουμε όλοι ό,τι αγοράζουμε με τις πιστωτικές και τα δάνεια. Επομένως, έχουν αντίκρυσμα, παρά τα βίντεο στο YouTube που αποδεικνύουν ότι όλα είναι… αέρας. Βεβαίως και συμβαίνει και αυτό, συμφωνούμε ότι πρέπει να σταματήσει, αλλά το να παίρνει δάνεια κάποιος, να τρώει τα χρήματα και μετά να σφυρίζει αδιάφορα, δεν είναι ο σωστός τρόπος.

    Τέλος, δεν είναι μόνο κάποιοι αλλά πολλοί συνάνθρωποί μας που βιώνουν δύσκολες έως τραγικές στιγμές λόγω της κρίσης. Τα στατιστικά λένε ότι 20% του πληθυσμού βρίσκεται σε ανέχεια και σίγουρα κάμποσοι άλλοι, πέραν αυτών, περνούν άσχημα. Δεν μας είναι ευχάριστο, ούτε καλό, ούτε αδιάφορο, αλλά φαντάζομαι το προτιμάμε όλοι από το να γινόταν 40% ή 60% ή 80%.

    Μου αρέσει!

  1. Κοψε ρε δικερε με τον «πατριωτη» το Σαμαροπουστα!!!
   Οτι πει ο Σουλτανος ο Ερντογαν σουζα ειναι κι αυτος κι χοντροπουστας ο Μπενι…
   Αποικια Οθωμανικη μας εκαναν…
   Σκατα και S-300!!!! Λες και θα κανουν επιθεση οι Μογγολοι..
   Επελαση με γραβατες κανουν….

   Μου αρέσει!

   1. Θεσσαλέ, φαντάζομαι ότι δεν εισηγείσαι να καταργήσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ή να σταματήσουμε τις ασκήσεις επειδή οι Τούρκοι (δυστυχώς) αγοράζουν ελληνικές επιχειρήσεις.

    Μπορείς, μήπως, να υποδείξεις κάποιον τρόπο ώστε, σε διεθνή διαγωνισμό, να αποκλειστούν οι προσφορές που προέρχονται από υπηκόους ενός (οποιουδήποτε) κράτους και να εφαρμόσεις αυτόν τον τρόπο; Καλώς ή κακώς (κακώς λέω και εγώ) έτσι είναι η οικονομία σήμερα.

    Oddy, τον Αστέρα τον πήρε η μεγαλύτερη προσφορά, τη στιγμή που είχε βουήξει ο τόπος από φήμες ότι θα πάει στον γιο στενού φίλου του Πρωθυπουργού, ενώ άλλοι επαΐοντες φώναζαν ότι πρέπει να πουληθεί πάνω από 1 δις Ευρώ – μόνο που εμφανίστηκαν 4 προσφορές όλες κι όλες, παρά τις χιλιάδες μεγάλες εταιρείες real estate που υπάρχουν στον κόσμο.

    Μου αρέσει!

 4. Πολυ καλά κάνανε και χρησιμοποίησαν τους S-300 To ερωτημα ειναι ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ??? εννοω θα συντηρουνται ή θα τους ξαναβάλουν στα κιβωτια που παρέμεναν σαν βρυκόλακες 15 τοσα χρόνια.Γιατί αν τους παρατησουν μας τελειωσαν.Παπαλα οι S 300.Εκτος και αν αυτος ηταν ο απωτερος στοχος τους.ΝΑ ΤΟΥΣ «ΚΑΨΟΥΝ».Ισως άλλοι με περισσότερες γνωσεις πανω στα οπλικά συστηματα να μας λυσει αποριες.
  Κατα τα λοιπά ενω γινότανε η περιφημη και πετυχημενη βολή το ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ εδινε γη και υδωρ στον ποντικομουρη νταβουτογλου.

  Μου αρέσει!

  1. εναν πυραυλο διαλεξαν οι Ρωσσοι τεχνικοι , που μπορουσε να …πεταξει

   οι αλλοι ειναι αποθηκευμενοι , αρα …………………..

   οι Κυπριοι Τεχνικοι που ειχαν εκπαιδευθει, τους διωξαμε πισω πριν 10 χρονια
   και Ελληνες εκπαιδευμενους δεν εχουμε

   ουτε συνδεμενοι με την Αεραμυνα ειναι

   Μου αρέσει!

   1. Νk,

    Αρκει να μην εγιναν ολα αυτα για το θεαθηναι, ειμαι σιγουρος πως οχι, κατα τα αλλα παμε προς τα εμπρος στο συγκεκριμενο θεμα. Αυτην ειναι η δικια μου αισθηση.

    Ελπιζω να ειδες την εκπομπη του Στεφανου(μακελειο4) για τις 9/12. Αξιζει επι 100.

    Μου αρέσει!

  2. Μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά τους οι πύραυλοι αν (ο μη γένοιτο) χρειαστεί και το ίδιο θα συνέβαινε ακόμα και χωρίς την χθεσινή βολή.

   Η… σύμπτωση να γίνει η δοκιμή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Νταβούτογλου στην Ελλάδα είχε τον συμβολισμό της.

   Υποθέτω ότι δεν ισχυρίζεται κανείς σας πως θα ήταν καλύτερα να μην πραγματοποιηθεί η βολή και αν όντως δεν το ισχυρίζεστε, προφανώς ήταν πολύ θετικό γεγονός, για πολλαπλούς λόγους.

   Μου αρέσει!

   1. Οι S-300 είναι αυτόνομο οπλικό σύστημα και μπορεί να κάνει τη δουλειά του ακόμα και χωρίς ολοκλήρωση με τα νατοϊκά.

    Ασχέτως τυπικών λεπτομερειών, ισχύει αυτό που ανέφερα: Μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά τους οι πύραυλοι αν (ο μη γένοιτο) χρειαστεί και το ίδιο θα συνέβαινε ακόμα και χωρίς την χθεσινή βολή.

    Μου αρέσει!

 5. χαλαρώστε… συνήθως τα πυρομαχικά έχουν ημερομηνία λήξης ή πλησίαζε η ημερομηνία αναγόμωσης τους.
  Έτσι, ποιο πιθανό μου φαίνεται να έληγαν τα βλήματα και να ήθελαν ένα σκασμό λεφτά για να αναγομωθούν…
  όποτε μάλλον επέλεξαν να τα κάνουν «επικοινωνιακό πυροτέχνημα»… και να κλείσουν και καμιά νέα παραγγελία.

  Μου αρέσει!

 6. διαβασα, «…Κάποιοι στην Αθήνα ανησυχούν και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη βολή (γιατί άραγε ; )που προγραμματίζεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου !..»

  Για δυο λογους…
  Ενας, ειναι πως στην Ελλαδα απο μερικες εκατονταδες χρονια, εχουν αναλαβει φατριες απο ξενα συμφεροντα.

  Δευτερος λογος ειναι πως οι αμερικανοδουλοι, ειναι εξαλλοι που ο μαυρακος δεν τους ενημερωσε πως σιγα σιγα την κανει απο την περιοχη με τα οπισθεν. Και οι κακομοιροι εχουν μεινει στα κρυα του λουτρου και γκαριζουν.

  Σημειωση. Οι αμερικανοδουλοι εχουν την ταση να ψηφιζουν ΠακΣοκ ‘α και ‘β, νουδου.

  Μου αρέσει!

  1. Οι -δουλοι (πάσης φύσεως) ψηφίζουν ό,τι τους συμφέρει κάθε φορά και συνήθως κυβερνητικά κόμματα.

   Κατά τα λοιπά, συμφωνούμε.

   Μου αρέσει!

   1. Πράγματι, στα ουσιώδη συμφωνούμε, οπότε με λίγη καλή διάθεση οι διαφωνίες έχουν δευτερεύουσα σημασία και μέχρι επωφελείς μπορούν να αποδειχθούν. 🙂

    Μου αρέσει!

 7. Μετά από 14 χρόνια και το «σπάσιμο» κωδικοποίησης των Ρωσικών ραντάρ των S300 μας επιτράπηκε μια βολή. Ας είναι καλά και οι τορναδόροι στο Ηράκλειο.

  Μου αρέσει!

 8. Αβίαστα ερωτήματα:

  – Δηλαδή χωρίς ολόκληρο κλιμάκιο στρατιωτικών και τεχνικών από Ρωσία (15 άτομα νομίζω διάβασα σε διπλανή ανάρτηση;) είχαμε ένα πανάκριβο σουπερ-όπλο που δεν ξέραμε να χρησιμοποιούμε;
  Με τα σώβρακα κατεβασμένα δηλαδή κάναμε τόσον καιρό τους παλληκαράδες;
  (Και κάποιοι «γενναίοι» πατριωταράδες μάλιστα εδώ μέσα απειλούν τους Τούρκους ότι γ@μούν και δέρνουν)

  – Δηλαδή η πολυδιαφημισμένη πολεμική μας ετοιμότητα με την οποία μας τα ζαλίζουν πολιτικοί και στρατιωτικοί και λοιποί εμψυχωτές φρονήματος τόσα χρόνια και σε κάθε ευκαιρία, ήταν να έχουμε ένα πανάκριβο υπερόπλο πάνω σε φορτηγά που δεν σάλευαν πλέον και με σκασμένα λάστιχα;

  – Τώρα που κάναμε έστω μια βολή, πρέπει να κοιμώμαστε ήσυχοι ότι διαθέτουμε το ειδικευμένο προσωπικό και την άμεση ετοιμότητα του συστήματος για ώρα ανάγκης;
  Γιατί τα ενστικτώδη αντανακλαστικά μου με βάζουν να καγχάσω;

  Μου αρέσει!

  1. Δες τι έγραψε ο Geodetis πιο πάνω.

   Η άμυνα της χώρας δεν εξαρτάται από ένα οπλικό σύστημα και οι S-300 θα χρησιμοποιούντο σε περίπτωση ανάγκης ακόμα και χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η χθεσινή βολή.

   Επομένως, από αυτή την άποψη, δηλαδή ως προς την αξιοποίησή τους, μην έχεις αμφιβολίες.

   Μου αρέσει!

   1. σε παρακαλώ Άκη μην με βάζεις ούτε για πλάκα σε διάλογο με τον ως άνω συνδαιτυμόνα …. μπορείς να χρησιμοποιείς το όποιο δικό μου επιχείρημα, αλλά δεν θέλω να μνημονεύεις εμένα σε δικτυακούς διαλόγους σου με τον ανωτέρω χειριστή ….. φιλικά ….

    Μου αρέσει!

   2. Όταν γράφεις σε δημόσιο forum, δεν μπορείς να έχεις τέτοιες απαιτήσεις, αφού και ο πιο καλοπροαίρετος δεν μπορεί να θυμάται ποιος γουστάρει ποιον ή απεχθάνεται άλλον.

    Τέλος πάντων, ελπίζω να μην σε ξαναφέρω σε δύσκολη θέση, αν και ο «υπεύθυνος» γι’ αυτό είσαι εσύ, λόγω του εξαιρετικού σχολίου που έγραψες. 🙂

    Μου αρέσει!

   3. Ο Κερκυραίος είναι εριστικός ενίοτε και διαφωνώ σχεδόν σε όλα μαζί του, αλλά μπορεί να κάνει συζήτηση όταν θέλει. Οπότε… υπομονή.

    Κατάλαβα τι λες πάντως, ας μην το συνεχίσουμε. 🙂

    Μου αρέσει!

 9. μπαμ……..Ζητω,,,,,,,,,,,,,,,,, εχω και αντισκωριακό αν χρειαστεί καμια βιδα σφιξε ξεσφίξε.
  Ντροπη μας επερεπε να παρουμε άδεια για το αυτονόητο ρε κουραδες πολιτικοι τσαρλατανοι.

  Μου αρέσει!

 10. Λοιπον….
  Ξεκαθαριζουμε….
  Τις μαχες τις δινει η αεροπορια, το πυροβολικο, τα τεθωρακισμενα……αλλα στο τελος τις κερδιζει το πεζικο!
  Νομος αιωνιος…απαραβατος!

  Βεβαια οι καιροι αλλαζουν….εκμοντερνιζονται (τι λεξη ηταν αυτη….»προοδευτικη» μου φανηκε).
  Οι μοντερνοι πολεμοι μου θυμιζουν….πυθωνα!
  Πολεμος.
  1 Στραγγαλιζουμε τον εχθρο με εμπαργκο…..δοξα τον Πελε, Μαραντονα, και Ζινταν οι αριστεροδεξιοι δοσιλογοι το εχουν καταφερει μεσω οικονομικης κρισης. Εμπαργκο εχουμε…μνημονιο το λενε!
  2 Αποδυναμωνουμε τον εχθρο με χειρουργικα αεροπορικα χτυπηματα (πηγες ενεργειας, στρατιωτικες βασεις, ανεφοδιασμος και…ποτε ποτε κανα νοσοκομειο, με την ευλογια του ερυθρου σταυρου).
  3. Τεθωρακισμενα….τα ξερνουν πολεμικα πλοια….επεται το πεζικο.
  Πυθων.
  1Σφιγγει το θυμα
  2 Η πιεση δημιουργει ασφυξια..ενιοτε εσωτερικη αιμορραγια.
  3. Θανατος..ακολουθει η καταποση.
  Χμ…
  Μαλλον δεν ειναι μοντερνοι οι πολεμοι…κι ο Θουκυδιδης στην Ιστορια του κατι αναλογο περιεγραψε.

  Παμε σε σεναριο ελληνοτουρκικου πολεμου….κοπτεστε ιδιαιτερα βλεπω!
  1 Εμπαργκο εχουμε…ας ειναι καλα το «συνταγματικο» τοξο και η εβρεοπη.
  2 Δυσκολακι σε χωρα της ερβεοπης να γινει χειρουργικο χτυπημα….ειναι πολυ κραχτης.
  Αλλωστε ειναι και ο φασιστας Πουτιν…η Συρια και Αιγυπτος μιλουν…ζορικο το ακομα και το εμπαργκο πια.
  Τι καλα που ηταν με Σανταμ και Μιλοσεβιτς (R.I.P..σπουδαιοι αντρες)….αναπολουν οι περιουσιοι τις ωραιες στιγμες!
  Χορταιναν τους αμερικανους προπαγάνδα (εχουν παθει δυσανεξια πια…καπου αρχισαν να υποψιαζονται το εβρεικο junk food)
  δουλευαν με ψεμματα τον υπολοιπο κοσμακη…και ολα καλα…
  3 Το σημαντικοτερο ολων…
  Γεωφυσικη και ψυχολογια.
  Στη γεωφυσικη…..Εβρος.
  Αδυνατη η προσβαση για οκτω μηνες…Σεπτεμβρης-Απριλης……κοκκινοχωμα……..εχω δει Μ 48 μεχρι τον πυργο στη λασπη.
  Χωρια που ο εβρος ποταμος φουσκωνει και νερουλιαζει τα χωραφια σε αποσταση ενα km προς Ελλαδα μερια.
  Νησια…
  Αν παραμεινουν επανδρωμενα ως εχουν (εστω κι ετσι)…ζορικο…λιγες αεροπορικες μαγκιες και μεχρι εκει….οι ειδικες δυμανεις ειναι καλα εξοπλισμενες…ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  Συνεχιζω με ψυχολογια…..ευκολακι!
  ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ….ειναι τεμπελχανας, τενεκες ενιοτε….οταν ομως ερθει η ωρα….γαμησε τα….
  ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!
  Το γνωριζει αυτο ο τουρκος….φοβαται πολυ….ο δε περιουσιος, τρεμει και στον υπνο του!

  Παψτε λοιπον να φοβαστε τους τουρκους…ο εχθρος ειναι αλλου!
  Εντος των τειχων…μεσα στη βουλη….στις «αντιφα» διαδηλωσεις….στις ορδες των λαθρο!
  Εδω εχουμε προβλημα…
  1 Προδοτες του κοινοβουλιου…..πρεπει καποιος (στρατιωτικος…μεχρι συνταγματαρχης, οι απο πανω «φιλλιπινεζες» με ποδιτσες…βλεπε τενεκε Φραγκο Φραγκουλη) να αναλαβει την αμυνα της χωρας.
  2. Οι λαθρο….χμ….επιμενω.
  Χαλασε η πιατσα στη Συρια…δεν ειναι ενθουσιωδη τα ισλαμοταλμουδοσκυλα (ολυμπιτσα…ο ορος αφιερωμενος απο μενα για σενα…με αγαπη «περιμενοντας εγκριση»)….πολυ της μοδας ο θανατος….στην Αιγυπτο και Λιβύη ηταν sugar!
  Περα απο αυτο η συντριπτικη πλειοψηφια των λαθρο ειναι αμορφωτοι φουκαραδες…δεν τοχουν για τρελες…οι λιγοι
  3 Τα «αντιφα» συντροφια…
  Εδω παλι θα γινω κουραστικος….θα τους αναλάβουν οι παππουδες και γιαγιαδες μας.
  Και εχουν βαρυ χερι!
  Βρισκομαι εδω και διμηνο στην Κρητη….πρασινοροζ νησι μεν….οι παππουδες ομως γνωριζουν ιστορια και μυθολογια…
  Ειναι αξιοσημειωτο δε πως δεν ειδα πουθενα (και εχω γυρισει αρκετα την Ελλαδα) τοσες πολλες ελληνικες σημαιες.
  Μπορει ο ουραγκοταγκος των Μινεικο να τους εχει φλομωσει στο χρημα…δεν ξεχνουν δε ποιοι ειναι….και θα το αποδειξουν!
  Οταν λοιπον…αν καλυτερα…αποφασισει ο περιουσιος νταβαντουρι στην Ελλαδα θα γινει οργανωμενο.
  Ολοι μαζι εναντιον…. μας..Τουρκοι,»νοικοκυραιοι» της βουλης, λαθρο, ορκ της αριστερας.
  Αυτο σημαινει μερικη επιστρατευση…
  Οποτε…
  Τα εγγονια των παππουδων θα φορεσουν χακι….οι δε παππουδες θα συμπαρασταθουν στον αγωνα με τις μαγκουρες στις μιζερες καμπουρες των μαρξιστοσκυλων και των φιλων λαθρο…
  Με την αρωγη παντωτε των μαχιμων ΜΑΤ και ΕΚΑΜ.
  Αυτα!

  Μου αρέσει!

  1. Καλησπέρα Αγαπούλα!

   Σωστά το λες για το πεζικό, με την υποσημείωση ότι δεν κερδίζει πάντα τους πολέμους, αλλά χρειάζεται πάντα για να υλοποιηθεί και να πιστοποιηθεί η επικράτηση του νικητή. Επίσης, δεν υπάρχει αξεπέραστο εμπόδιο (φυσικό ή τεχνητό), ούτε στατική άμυνα που να είναι ανίκητη, συνεπώς ο Έβρος από μόνος του δεν χρησιμεύει σε πολλά.

   Συμμερίζομαι και την (παράλογη) ελπίδα ότι την ώρα της ανάγκης κάθε Έλληνας θα κάνει αυτό που πρέπει, ενθυμούμενος τις διαχρονικές αρετές της φυλής, οι οποίες σήμερα λανθάνουν (πολύ βαθιά) μέσα μας.

   Δεν είμαι καθόλου σίγουρος, όμως, ότι οι Τούρκοι δεν θα καταφέρουν κάποια στιγμή να βρουν την πρόφαση να αποπειραθούν επίθεση και υπενθυμίζω το σενάριο της επιχείρησης Balyoz (βαριοπούλα), το οποίο προέβλεπε προβοκάτσια εις βάρος της χώρας μας και επίθεση εναντίον μας στον Έβρο, με σκοπό -μεταξύ άλλων- την ανατροπή της τουρκικής κυβέρνησης. Είναι καλό, όμως, που επισημαίνεις την σημασία της Ευρώπης, διότι πολλοί έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούν ότι ήταν προτιμότερο να μην είχαμε μπει ποτέ στην ΕΟΚ.

   Κατά τα λοιπά, η μονομανία που έχεις με τους Εβραίους στρεβλώνει κάθε αναλυτική σου απόπειρα και νοητική αναζήτηση, μέχρι και του θρησκευτικού επιπέδου. Δεν τρέφω αυταπάτες ότι θα την επανεξετάσεις, αλλά το σημειώνω ως οφείλω.

   Μου αρέσει!

  2. Χωρις μποτες στο εδαφος ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΝΙΚΗ. Ουτε εδαφος κρατειται.
   Οπως ειπε και ο φιλος, ΔΟΓΜΑ απο αρχαια χρονια.

   Με αεροπλανα και πλοια ΔΕΝ κρατας κανενα εδαφος, οσο μικρο και να ειναι. Και εαν δεν κρατας εδαφος δεν εχεις πετυχει ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ.

   Μου αρέσει!

   1. Μα ακριβώς αυτό είπα και εγώ.

    Επαναλαμβάνω: το πειζικό «χρειάζεται πάντα για να υλοποιηθεί και να πιστοποιηθεί η επικράτηση του νικητή». Απλώς, την επικράτηση αυτή μπορεί να την έχουν ήδη εξασφαλίσει τα αεροναυτικά μέσα, ή ισχυρότερα όπλα (π.χ. πυρηνικά, όπως στην Ιαπωνία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ελπίζω πουθενά αλλού και ποτέ).

    Συμφωνούμε δηλαδή. 🙂

    Μου αρέσει!

   2. Ακη….
    All in on you!
    Βαζω στοιχημα οτι μεσα στο 14 θα καταλαβεις…
    ΥΓ.
    Η συγκριση πολεμου με τον πυθωνα ηταν πεντακαθαρος συμβολισμος. Τσεκ…στο φιδι…συμβολικα!

    Μου αρέσει!

 11. Ρε παιδιά,μπράβο!
  Εάν μπορούσαμε όλοι να κρατήσουμε και στην καθημερινότητα μας,το επίπεδο επικοινωνίας,των απόψεων μας και της διαφωνίας μας τόσο ψηλά,τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.Άκη συγχαρητήρια που πηρες τον ρόλο του συντονιστή επάνω σου καθώς και συγχαρητήρια σε όλους για τον ήπιο τόνο των τοποθετήσεων τους.Πιστεύω αυτο να γινει παράδειγμα προς μίμηση γιατί μόνο ενωμενοι και με ψυχραιμία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα.
  Πάντα τέτοια!

  Μου αρέσει!

  1. Ευχαριστώ αλλά δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο.

   Υπερθεματίζω, πάντως, ότι ο ήρεμος διάλογος (που μπορεί να περιλαμβάνει έντονες διαφωνίες, αρκεί να αποφεύγονται τα προσβλητικά σχόλια), είναι ωφέλιμος και ευχάριστος. Η δε ενότητα ακόμα περισσότερο, όσο και αν μας λείπει διαχρονικά.

   Μου αρέσει!

 12. ANΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΛΗΣ ….

  Όπως είχαμε πει προσφάτως απαντώντας στα καθεστωτικά παπαγαλάκια τύπου Άκης…

  Το συστημα ΔΕΝ έχει ενταχθεί στην ελληνική αεράμυνα , ούτε προβλέπεται να συμβεί κάτι τέτοιο συντομα

  ειδικά μετά τις εξελίξεις στην Κριμαία με τις οποίες η ελληνοφωνη πωλητική (sic) και στρατιωτική ηγεσία ταχθηκε στο πλευρό των ναζί πραξικοπηματιών/αντιρώσων του Κιέβου…

  Γράφει ο Ριζοσπαστης της Ομάδας σημερα :

  «… αυτό που ενδιαφέρει κυρίως για επίτευξη των στόχων του αμυντικού μας δόγματος είναι κυρίως η πραγματική επιχειρησιακή κατάσταση των Οπλικών μας Συστημάτων (όπως βέβαια και οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συμμάχους μας) και όχι οι φωτογραφίες, τα φώτα της δημοσιότητας των βολών και οι παρελάσεις. Και σε αυτό το τομέα διαβλέπουμε προβλήματα στην ήδη προβληματική συντήρηση στα ρωσικά προέλευσης συστήματα, εάν συνεχισθεί και επιδεινωθεί η διεθνής απομόνωση της Ρωσίας. »

  H ρωσική πλευρά φυσικά και δεν υπαρχει περιπτωση να στηρίξει τεχνικά το σύστημα των S300, με δεδομένη την φιλοναζιστική στάση της ελληνόφωνης πωλητείας (sic) και την στενή της πια στρατιωτική συνεργασία με τους Σιωνιστές …
  δεν είναι ηλίθιοι οι ρωσοι να εκπαιδευουν τους οβριους για μια ενδεχόμενη επίθεση τους στο Ιράν , το οποιο διαθέτει παρομοια με τους S300 ρωσικά συστήματα ….

  ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΤΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΊΧΕΝΜΠΑΧ ΑΣ ΛΑΒΟΥΝ ΤΕΛΟΣ…

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.