Τι σημαίνει απεχθές και επονείδιστο χρέος. Με ντοκουμέντα.

Ο Σημίτης τα πήρε, ο Στουρνάρας εγγυήθηκε την πληρωμή τους. Η ΝΔ ξεπλένει τα εγκλήματα της διεφθαρμένης συμμορίας. Ο Ελληνικός λαός πληρώνει. Ποιοί πήραν τις μίζες για τα ντηλς; Αλήθεια κύριοι εισαγγελείς, πιστεύετε ότι θα υπάρχουν και αύριο;Πιστεύετε ότι ο Πεπόνης που τους σταύρωσε ήταν "κορόιδο" και εσείς "έξυπνοι"; Πιστεύετε ότι θα γίνετε όλοι "Αθανασίου" και "Χατζάκη"; Προσέξτε μην γίνετε Καλούσηδες... Επιστολή της Deutsche Bank τον Αύγουστο του 2012 που υπενθυμίζει στην Ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να πληρώσει άμεσα 1 δισεκατομμύριο γιεν σε ...τόκους (!)ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Οδηγός για την έξοδο από το μνημόνιο και για τους μικροομολογιούχους που είδαν τις αποταμιεύσεις τους να ληστεύονται.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει τον όρο «απεχθές και επονείδιστο χρέος» που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα σε μία νομική διαμάχη για την διαγραφή του. Είναι άραγε πραγματικότητα ή αστικός μύθος; Μπορεί η Ελλάδα να τον επικαλεσθεί ή είναι ένα λαϊκίστικο επιχείρημα όσων διαφωνούν με το μνημόνιο χωρίς καμμία πρακτική εφαρμογή;

Σήμερα το Ολυμπία με απλά λόγια, έγγραφα και ιστορικά ντοκουμέντα αποδεικνύει το απεχθές και επονείδιστο του Ελληνικου χρέους, που καλά θα κάνουν να το διαβάσουν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την σωτηρία της χώρας και όχι την συνδιαλλαγή της εξουσίας.

Τι σημαίνει «απεχθές και επονείδιστο χρέος»;

Το «απεχθές χρέος» αναφέρεται λοιπόν σε χώρες με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων που κατακλέβοντας το κράτος, διαθέτουν ποσά σε ξένες τράπεζες. Κύρια λοιπόν προϋπόθεση για την ύπαρξη του απεχθούς χρέους είναι η χρήση των δανείων της χώρας για προσωπικούς σκοπούς.

«Επονείδιστο» θεωρείται το χρέος, το οποίο προκύπτει από όρους υπερβολικούς, ληστρικούς, όντας λοιπόν το προϊόν  μιας λεοντείου συμφωνίας  με δυσμενέστατες επιπτώσεις στο δανειζόμενο κράτος, μέσω Μνημονίων κ.λπ. (Καθ. Μάρδας)

Ας δούμε λοιπόν την εφαρμογή τους στην Ελληνική πραγματικότητα:

Αύγουστος 2012. Η Deutsche Bank στέλνει επιστολή στο υπουργείο οικονομικών σχετικά με την πληρωμή των τόκων (!) ενός ομολόγου που κατέχει (φωτό). Δηλαδή, την ίδια στιγμή που ομολογιούχοι, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ΝΠΔΔ έχουν καταστραφεί, η Γερμανική τράπεζα παραμένει αλώβητη, όπως και το χρέος της Ελλάδας προς αυτή. Μα πως προέκυψε το συγκεκριμένο «ανεγγιχτο» ομόλογο;

deutsche bank δανειο σημιτης 1997

Εδώ ακριβώς είναι η εξήγηση της κατάρρευσης και η δολιότητα της υπερχρέωσης. Το συγκεκριμένο ομόλογο της Deutsche Bank, είναι δάνειο της κυβέρνησης Σημίτη το 1997. Με ημερομηνία λήξης το 2017, μετά από 20 χρόνια δηλαδή. Η κυβέρνηση Σημίτη λοιπόν, πήρε ένα χρηματικό ποσό από την Γερμανική τράπεζα το οποίο διαχειρίστηκε στο ακέραιο, αλλά «χρέωσε» την αποπληρωμή του στην επόμενη γενιά.

Τι έγινε αυτό το δάνειο;

Tον Δεκέμβρη του 1997, ο Τάσος Μαντέλης υπογράφει την ανάθεση έργων ύψους 150 δισ. στη Siemens. Την επονομαζόμενη και ως σύμβαση της ντροπής.

Αμέσως μετά, (εάν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του ίδιου του Μαντέλη) αρχίζουν και πέφτουν οι μίζες στους λογαριασμούς του. Υπάρχει βέβαια και ο “ανώνυμος πληροφοριοδότης” που υποστήριξε ότι και το 1997 (πριν την υπογραφή) έπεφταν οι μίζες ύψους μάλιστα 10 εκατομυρίων. Αυτό όμως ο αξιότιμος κύριος Μαντέλης το διαψεύδει.

ΔΗΛΑΔΗ: Η κυβέρνηση Σημίτη δανείζεται το 1997, από Γερμανική τράπεζα το ποσό των 352 εκ. Ευρώ, για να πληρώσει Γερμανική εταιρεία το ποσό των 400+εκ. Ευρώ. Ο Μαντέλης αποδεικνύεται πως έλαβε προμήθεια από την Γερμανική εταιρεία τον καιρό της επίμαχης συναλλαγής.

Η ευκολία με την οποία έγινε ο δανεισμός και οι όροι της σημερινής «διαπροσωπικής» συναλλαγής εκτός αγορών που προκύπτει από την επιστολή του 2012, πληρεί όλους τους όρους του «Απεχθούς» χρέους. Όπως επίσης και η απόδειξη χρηματισμού πολιτικών προσώπων ως απόρροια της όλης συναλλαγής, από τα ελάχιστα βεβαίως που γνωρίζουμε.

Η Λεόντειος συμφωνία που καταστρατηγεί κάθε έννοια ελεύθερης οικονομίας προκύπτει από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ομόλογο παραμένει αλώβητο, σε αντίθεση με τα ομόλογα των τιμίων επενδυτών που αποκτήθηκαν μέσω ελεύθερης αγοράς. Τα οποία βεβαίως απαξιώθηκαν με το PSI. Άρα το συγκεκριμένο χρέος είναι και «Επονείδιστο».

Το ίδιο συμβαίνει με τα ποσά δανεισμού που χρησιμοποιήθηκαν για τα υποβρύχια, αφού όπως προκύπτει και από την Γερμανική και την Ελληνική δικαιοσύνη είναι αποτελεσμα χρηματισμού υπουργών και κρατικών λειτουργών (πάλι από τα λίγα που γνωρίζουμε). Εκεί ακριβώς έγκειται και η απέλπιδα προσπάθεια Βενιζέλου να απαλλάξει τις Γερμανικές εταιρείες από τις υποχρεώσεις τους αλλά και της κυβέρνησης Σαμαρά να αποτρέψει την διενέργεια εξεταστικής. Ταυτόσημη περίπτωση δηλαδή με την Siemens, όπου ο Σημίτης υπέγραφε, ο Σαμαράς συγκαλύπτει και αποπληρώνει.

Αυτός ο χαρακτηρισμός διέπει και το χρέος που προέκυψε από τις λοιπές συμφωνίες, της ΜΑΝ, της Daimler, της Hoechtief, των δημοσίων έργων που υπερκοστολογήθηκαν ή ακόμα δεν έχουν παραδοθεί ενώ έχουν εξοφληθεί κλπ κλπ.

Συμπερασματικά, όσοι υποστηρίζουν πως μέρος του Ελληνικού χρέους είναι απεχθές και επονείδιστο έχουν απόλυτο δίκιο. Ένας έλεγχος στην μυστική αλληλογραφία του υπουργείου οικονομικών είναι βέβαιο πως θα φέρει στην επιφάνεια δεκάδες παρόμοιες επιστολές. Χωρίς απαραίτητα να χρειάζονται τέτοιες αποδείξεις, αφού η μαθηματική απόδειξη προκύπτει με ένα απλό ισοζύγιο δανείων / παράνομως συμβάσεων και του κόστους δανεισμού που επιφέρει η αποπληρωμή τους.

Πηγές:

Ξεριζώστε τα καρκινώματα της πατρίδας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι μπίζνες Σημίτη με την Deutsche Bank που κάλυψε η συμμορία του μνημονίου! Να ποιοί κατέστρεψαν την Ελλάδα…

Από το απεχθές στο επονείδιστο χρέος

137 σκέψεις σχετικά με το “Τι σημαίνει απεχθές και επονείδιστο χρέος. Με ντοκουμέντα.

  1. Δεν χρειάζεται να τους καλύψει καμιά συμμορία αφού το ίδιο το πολιτικό σύστημα έχει θωρακίσει τον εαυτό του και τον έχει εκ των προτέρων απαλλάξει από κάθε ευθύνη ,πλην αυτής της πολιτικής…. ευθύνης (άρθρο 86 του Ελληνικού Συντάγματος που δεν υπάρχει σε κανένα Σύνταγμα Δημοκρατικής χώρας στον πλανήτη γη ,απαλλάσει σχεδόν κάθε περίπτωση παρανομιών πολιτικών προσώπων )!!!

   Μου αρέσει!

   1. Πάρτε το είδησι, είστε υπό εβραιοπροτεσταντική κατοχή από την εποχή της Εθνεγερσίας.
    Και από την μεταπολίτευσι και μετά εις το έλεος της πιο αδίστακτης κοινοβουλευτικής διακομματικής χούντας. Της ξενόδουλης χούντας του διεθνιστικού τραπεζοτοκογλυφικού Κεφαλαίου.
    Όθεν ζητείται νέος Αλέξανδρος (εν ανάγκη και Αλεξάνδρα) δια να λύσει έστω και δια της σπάθης τον Γόρδιο δεσμό. Ο παρών Αλέξανδρος κρίνεται μάλλον ανεπαρκής εις τον κύβον (ήτοι κυβιστής).

    Μου αρέσει!

 1. ΛΑΪΚΌ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ … για την Χρυση Αυγή του Ελληνισμού …. παρουσιάστε το προγραμμα διακυβερνησεως … θέσεις …ετσι θα κυβερνησουμε… απο τα μέσα του 2015 ο δρόμος ειναι απλά δικό σας… παρουσιάστε την κυβερνηση σας …. το τελευταιο ανάχωμα των καθεστωτικών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ .. εχει ήδη και καταρρέει απο τις πρώτα 40 ημέρες… απο τότε που ο λαός τους εδωσε την εξουσία….
  αυτοι ως καλοί και υποταγμένοι υπαλληλοι
  έβαλαν την κεφάλα κάτω….. και ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ…. νομίζοντας ότι θα πανε μακρυά…. τέλειωσαν…. πριν καν ξεκινήσουν,
  τωρα μονο εσεις….

  Μου αρέσει!

 2. Σωστά είναι όλα αυτά περί επονείδιστου και απεχθούς χρέους, αλλά το θέμα είναι να ξεκινήσει επιτέλους να αποδίδεται δικαιοσύνη και να απομακρύνονται από δημόσιες θέσεις αυτοί που έχουν συνεισφέρει στη δημιουργία του. Για παράδειγμα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ γιατί είναι ακόμα στη θέση του εφόσον εκκρεμούν εις βάρος του κατηγορίες για κακουργήματα ;
  Πότε θα λογοδοτήσουν οι Σημίτης, Στουρνάρας, Χαρδούβελης, Βενιζέλος στη δικαιοσύνη ; Πότε θα συσταθεί η εξεταστική για τη διερεύνηση του πως μας έβαλε ο μηδέν εις το πηλίκιον στα μνημόνια ;
  Αυτή η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία του λαού – ακόμα – με το μέρος της, αλλά χωρίς πρακτικά αποτελέσματα θα απωλέσει αυτή τη λαϊκή αποδοχή. Η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα μνημόνια και η αποπομπή του Γεωργίου, συνοδευόμενη ίσως αν το επιτρέπει ο ποινικός κώδικας με προφυλάκιση, έπρεπε να είχαν γίνει χθες, ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς» .

  Μου αρέσει!

  1. Δεν υπάρχει περίπτωση ,έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο της χώρας μας, να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θα είναι πάντα για τα μάτια του κόσμου ,το πολύ -πολύ, ή για το θεαθείναι!!! Η κατάντια μας δεν είναι τυχαία ,αλλά προιόν μεθόδευσης όχι των κακών ξένων μόνο ,αλλά και των ντόπιων γερμανοτσολιάδων ,που είναι και οι χειρότεροι ….

   Μου αρέσει!

 3. ΚΥΡΙΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ ΑΡΘΡΟΝ 120 ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ?

  Μου αρέσει!

 4. Τελικά το ΧΡΕΟΣ είναι Απεχθές ή Αποχθές? Γιατί το 1980 το εξωτερικό χρέος ήταν 25% του ΑΕΠ.Το 1989 ήταν 65% του ΑΕΠ, Το 1994 110% του ΑΕΠ.Το 2004 ήταν 200 δις ευρώ . Το 2009 ηταν 296,5 δις ευρώ.Και από κει και πέρα χάθηκε ο μπούσουλας.
  Τώρα έχουμε φτάσει στο 200% του ΑΕΠ.
  Αυτό σημαίνει να ανταλλάζεις το 100% του Ελληνα με το 2,79% του ευρωπαίου και επιπλέον να βουλιάζεις κυριολεχτικά στα ΧΡΕΗ-ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ-ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ και τέλος να ψάχνεις λύση στη ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.
  ΕΕ ΚΑΙ ΟΝΕ +ΔΙΑΛΥΣΗ + πλήρες ξεπούλημα της χώρας.
  Μόνο 14 αεροδρόμια άρπαξαν οι γερμανοί.
  Και που ‘σαι ακόμα!
  2016
  ΕΤΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ
  ΨΗΦΙΣΜΑ
  ΨΗΦΙΣΤΕ ΔΡΑΧΜΗ

  Μου αρέσει!

 5. …Είναι όλα αυτά(και ακόμα παραπάνω), το Χρέος!-ΟΜΩΣ,νομίζετε ότι θα το καταγγείλουν αυτοί ΑΚΡΙΒΩΣ,με ορθάνοιχτα(όχι κλειστά)μάτια,μας το φόρτωσαν;-Μη βαυκαλίζεστε !-ΕΣΕΙΣ πρέπει να κάνετε κάτι γι’αυτό,γιατί σας βλέπω στην θέση των λαθρομεταναστών και ακόμα χειρότερα,γιατί εσάς σας ισοπέδωσαν τα ΠΑΝΤΑ ,χωρίς ντουφεκιά, ενώ σ’αυτούς με πόλεμο!-Τέτοια ξεφτίλα πιά!

  Μου αρέσει!

 6. Ο κάθε καλοπροαίρετος δεν μπορεί να κάνει έρευνα, εδώ πρέπει να επέμβει η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος και να τιμωρήσει τους πλαστογράφους.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.