Πρωτογενές πλεόνασμα

PROTOGENESΕίναι αναμφισβήτητο ότι ζούμε στη χώρα των πλεονασμάτων.

Όταν βουλευτές φτάνουν στο σημείο να αλληλοσυγχαίρονται, γεμάτοι χαρά, γιατί κατάφεραν να περάσουν νόμο για να βγάλουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία των πολιτών, για να σωθούν οι τράπεζες, τότε είναι βέβαιο ότι έχουμε Πλεόνασμα ξεδιαντροπιάς.

Όταν η κυβέρνηση μιλάει για επιτυχία με την ανεργία στο  30%, με το 25% των πολιτών κάτω από το όριο της φτώχειας, με συρρίκνωση του ΑΕΠ αντίστοιχη μόνο σε χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο, τότε σίγουρα έχουμε Πλεόνασμα υποκρισίας.

Όταν λιποθυμούν παιδιά από την πείνα στα σχολεία, όταν συμπολίτες μας δηλητηριάζονται από μαγκάλια, γιατί ουσιαστικά απαγορεύτηκε η θέρμανση στους φτωχούς, τότε είναι δεδομένο ότι έχουμε Πλεόνασμα αναλγησίας.

Όταν κάθε κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για την επιβίωση των πολιτών, έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα πολυτελείας, τότε ασφαλώς έχουμε Πλεόνασμα αχρειότητας.

Όταν η τηλεόραση έχει γεμίσει με διαφημίσεις ιδιωτικών «καρτών υγείας» και ο αρμόδιος υπουργός ισχυρίζεται ότι βελτιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας, τότε είναι οφθαλμοφανές ότι έχουμε Πλεόνασμα θράσους.

Όταν ο άνθρωπος που φρόντισε να κατοχυρώσει το ακαταδίωκτο από την δικαιοσύνη των πολιτικών προσώπων… που βλέπει τους αριθμούς των μαύρων λογαριασμών σαν αριθμούς τηλεφώνων… που δεν βλέπει τις μίζες της Siemens, τη λίστα Λαγκάρντ, τη σύμβαση για τα υποβρύχια που γέρνουν… υποστηρίζει ότι  «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί το αίσθημα του εκτσογλανισμού της κοινωνίας», τότε είναι φανερό ότι έχουμε Πλεόνασμα Αυθάδειας.

Όσο για το λαό που ακόμα δεν έχει καταλάβει πώς είναι δυνατόν να οδηγείται η χώρα του στη χρεοκοπία και ο ίδιος στην εξαθλίωση, αφού πάντα επέλεγε τους καταλληλότερους να τον κυβερνήσουν: Όταν υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν αντιλαμβάνονται ότι σε μία χώρα με ένα πολιτικό σύστημα που ιδιοτέλεια, αδιαφάνεια, ατιμωρησία και διαφθορά είχαν υπερβεί κάθε φαντασία, οι διαφθορείς θα έχουν εξασφαλίσει στοιχεία για να εκβιάζουν τους διεφθαρμένους… όταν πιστεύουν ότι τα μνημόνια ψηφίζονται από τα δύο κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία γιατί μόνο αυτά έχουν αίσθημα ευθύνης και θέλουν το καλό της χώρας… τότε και ο λαός διαθέτει ένα μεγάλο Πλεόνασμα αφέλειας.

Όταν υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν ότι έρχεται η ανάπτυξη …που πιστεύουν ότι τα ίδια κόμματα, οι ίδιοι άνθρωποι, που οδήγησαν μια προικισμένη χώρα στην χρεοκοπία, στον εξευτελισμό, και την επαιτεία τώρα μπορούν να τη σώσουν, τότε είναι βέβαιο το Πλεόνασμα βλακείας.

Τέλος, όταν η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι κατάφερε να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα… αφού όμως η χώρα μας είναι πρώτη στην ευρωζώνη σε ποσοστό ατόμων που στερούνται στοιχειωδών μέσων διαβίωσης… αφού έχουν κοπεί όλα τα κοινωνικά επιδόματα… αφού το σύστημα υγείας έχει σαρωθεί… αφού έχουν ποδοπατηθεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα… αφού μισθοί και συντάξεις έχουν μετατραπεί σε φιλοδωρήματα… αφού οι φόροι στους αδύνατους έχουν επταπλασιαστεί, αφού αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν 200.000 συμπολίτες μας… τότε το πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές είναι πρωκτογενές, κοινώς του κώλου.

Δ. Βουλγαρίδης

10 σκέψεις σχετικά με το “Πρωτογενές πλεόνασμα

 1. Δυστυχώς το κήτος έχει δίκιο. Το μόνο που θα δούμε απο τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο εκτσογλανισμός της κοινωνίας. Θα νοσταλγήσουμε τον ΓΑΠ και τον Παπαδήμιο. Το μόνο σημαντικό που θα περάσουν στην συγκυβέρνηση με τα απομεινάρια της ΝΔ, ίσως να είναι η επανένωση των οικογενειών των λαθρομεταναστών. Ο όρος ‘τσογλανοποίηση’, ίσως να είναι και λίγος. Αν περιμένετε να ασχοληθούν με την οικονομία προς όφελός μας, είστε πολύ αισιόδοξοι.

  Ελπίζω να διαψευστώ, αν και το θεωρώ αδύνατο.

  Μου αρέσει!

  1. Ο Βενιζέλος είναι η προσωποποίηση του αρχιτσόγλανου πάντως.

   Του διαχρονικού μάλιστα.

   Και είναι κι από τους επιεικείς όρους για να τον χαρακτηρίσει κανείς..

   Μου αρέσει!

 2. Από ένα Βιονικό καλτσόν DUROCAVAL στέλνει η Μέρκελ στους 152+1 που ψήφισαν ΝΣΟ (ναι σε όλα). Όπως εκμυστηρεύθηκε σε στενό της συνεργάτη, τα απλά καλτσόν δεν αντέχουν, είπε. Κάθε φορά που σκύβεις, ανοίγουν στον καβάλο, συνέχισε με νόημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε αυτους τους ήρωες που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να διαφυλάξουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

  Μου αρέσει!

 3. -Η δυστυχία των ανθρώπων και η ευημερία των αριθμών.

  -Η συντονισμένη επίθεση στα νοικοκυριά και η μεταμφίεση της Πολιτείας σε »σωτήρα».

  -Η εργολαβία που ανελήφθη από προθύμους και η απροθυμία του κοσμάκη, να την αποδεχτεί.

  -Η αναλγησία των ολίγων και η εξάντληση της ανοχής, από τους πολλούς.

  -Το λαμπερό παραμύθι και η ανελέητη πραγματικότητα.

  -Ο Ιησουϊτισμός των Κρατούντων και οι ακράτητοι γέλωτες των Πολιτών.

  -Η γνώση της αβελτηρίας και η απόγνωση της ομηρείας.

  -Ο εξευτελισμός της Δημοκρατίας και ο ανασκολοπισμός της νοημοσύνης.

  -Τα σαθρά, ξεβαμμένα και διάτρητα σκηνικά ενός θιάσου, που δεν έχει πια τίποτε καινούργιο να ερμηνεύσει.

  -Το επιτελείο των ατάλαντων θεατρίνων, που παίζει μπροστά σε άδεια καθίσματα.

  -Η τραγωδία μιας Πατρίδας που εκποιείται και ο γοερός θρήνος της ατιμασμένης Ιστορίας.

  -Ο διαγκωνισμός του θιάσου των καμποτίνων, με το επερχόμενο μπουλούκι των σαλτιμπάγκων.

  -Καθημαγμένη, αιμορραγούσα και ρακένδυτη η Ελλάδα, επιμένει ωστόσο να στέκεται όρθια.

  -Το παρατεταμένο σκοτάδι της μεταπολίτευσης και η οδυνηρή γέννα, ενός αναπότρεπτου ξημερώματος.

  Καλά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Ολύμπω, καλά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε όλες και όλους.

  Η Γέννηση του όποιου Χριστού πιστεύει ο καθένας μας, πλησιάζει. Είναι πολύ κοντά.

  Σέβας.

  Μου αρέσει!

 4. ΕΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ 100 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΨΗ 20 [ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ,]ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΜΟΝΟ 90. ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ

  ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

  ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΘΑΥΝΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΧΗΜΙΑΣ.

  ΕΡΡΩΣΘΕ

  ΞΕΝΟΦΩΝ

  Από: http://www.olympia.gr [mailto:comment-reply@wordpress.com]
  Αποστολή: Tuesday, December 24, 2013 12:31 AM
  Προς: civi2000@otenet.gr
  Θέμα: [Νέο άρθρο] Πρωτογενές πλεόνασμα

  olympiada posted: » Είναι αναμφισβήτητο ότι ζούμε στη χώρα των πλεονασμάτων. Όταν βουλευτές φτάνουν στο σημείο να αλληλοσυγχαίρονται, γεμάτοι χαρά, γιατί κατάφεραν να περάσουν νόμο για να βγάλουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία των πολιτών, για να σωθούν οι τράπ»

  Μου αρέσει!

 5. ΦΕΝΕΤΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥ ΓΑΠ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΛΟΣ ΝΕΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΙΣΟΦΑΡΙΖΗ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΟΓΚΟΝΝΗ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΣΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΗΤΕ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙΤΗΝΟΡΓΗΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΣ

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.