ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ «ΘΥΕΛΛΑ» ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΑΣ

Nikos HiladakisΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το 2014 θα είναι από τις πιο κρίσιμες χρονιές για την Τουρκία όπου θα παιχτούν μεγάλα και πολύ σημαντικά γεωπολιτικά παιχνίδια τα οποία σίγουρα θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.  Η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τρεις πολύ κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις με έντονες αποσταθεροποιητικές προεκτάσεις. Συγκεκριμένα θα έχουμε τις δημοτικές εκλογές στις 30/3, στη συνέχεια την εκλογή προέδρου που από τώρα προκαλεί προβλήματα στην εσωτερική πολιτική σκηνή και τέλος βουλευτικές εκλογές με ένα αβέβαιο πολιτικό πεδίο καθώς κάνεις δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τον Ερντογάν.

Υπάρχουν τρία δεδομένα στην σημερινή  κατάσταση που πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν. Το πρώτο είναι ότι ο Ερντογάν έχει στην ουσία αποδιοργανώσει σε μεγάλο βαθμό τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις καθώς έχει στείλει στις φυλακές εκατοντάδες ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς, έχει προκαλέσει την παραίτηση εκατοντάδων στελεχών ιδιαίτερα στο τουρκικό ναυτικό, ενώ παράλληλα έχουν εμφανιστεί φαινόμενα διαλύσεως με αθρόες λιποταξίες και πολύ περίεργα «ατυχήματα» με πολλούς νεκρούς. Βέβαια δεν θα πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι συνεχίζεται μια τρελή εξοπλιστική κούρσα που έχει εξοπλίσει μια τεράστια στρατοκρατική μηχανή η οποία ανεξέλεγκτη είναι ικανή να προκαλέσει θανάσιμα χτυπήματα όπως ένα πληγωμένο θηρίο που επιτίθεται στον εχθρό του. Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι ο περίφημος νεοοθωμανιστής υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, έχει κατορθώσει μέσα σε λίγα χρόνια να προκαλέσει τα περισσότερα προβλήματα που είχε ποτέ η Τουρκία με όλο τον περίγυρο της. Το ρήγμα στις σχέσεις με το Ισραήλ όχι μονό δεν έκλεισε αλλά βαθαίνει ακόμα περισσότερο. Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ έχουν διαρραγεί ανεπανόρθωτα μετά το τελευταίο ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2013. Με την Αίγυπτο σοβεί μια πρωτοφανή κρίση στην ιστορία των δυο χωρών. Υπάρχουν τα προβλήματα με τον εμφύλιο στην Συρία, με το Ιράκ, ενώ με το Ιράν υπάρχει ένα περίεργο αίνιγμα σχετικά με τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Τεχεράνη αλλά αναμφίβολα οι δυο χώρες είναι κάθετα αντίθετες σχετικά με το μείζον θέμα της Συρίας. Με την Ρωσία υπάρχει μια αυξανόμενη ψυχρότητα που φτάνει ακόμα και για πρώτη φορά στην τουρκική  ιστορία με αεροπορικές εμπλοκές στην Μαύρη Θάλασσα. Όλα αυτά έχουν αποδυναμώσει έντονα την διεθνή εικόνα της Τουρκίας και σίγουρα δημιουργούν ένα εύφλεκτο τοπίο. Το τρίτο δεδομένο είναι πως στο εσωτερικό μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος στον ίδιο χώρο που ο Ερντογάν στηρίχτηκε για να ανέλθει στη εξουσία, δηλαδή στο πολιτικό Ισλάμ. Ο πρώην πνευματικός του «πατέρας», ο Φετουλάχ Γκιουλέν, είναι πλέον ο μεγαλύτερος εχθρός και αυτό δημιουργεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση που για πρώτη φορά τρίζει τα θεμέλια της παντοδυναμίας του Ερντογάν. Είναι εμφανές ότι αυτοί που επέλεξαν κάποτε τον Ρ.Τ.Ερντογάν για ηγέτη της Τουρκίας, έχουν αποσύρει πλέον την εμπιστοσύνη τους.

 

Η διαδικασία κλονισμού ακόμα και ανατροπής της εξουσίας του Ερντογάν περνά από τρεις φάσεις, σύμφωνα με ένα πολύ αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Τούρκου αρθρογράφου της εφημερίδας Sabah, Mahmut Övür. Η πρώτη φάση ήταν τα γνωστά γεγονότα του Γκεζί παρκ της Κωνσταντινούπολης, τον Ιούνιο του 2013, όπου για πρώτη φορά ο παντοδύναμος Ερντογάν φάνηκε να χάνει την παντοδυναμία του που είχε κτίσει τα προηγούμενα δέκα χρόνια εξουσίας. Παρ’ όλα αυτά ο Ερντογάν κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση του Γκεζί παρκ φυσικά με πολλές απώλειες ενώ φάνηκε τότε καθαρά ποιοι τον πολεμούν στο εσωτερικό αλλά και  στο εξωτερικό πεδίο. Ακολούθησε σχετικά γρήγορα η δεύτερη φάση που ξέσπασε με το σκάνδαλο διαφθοράς στις 17 Δεκεμβρίου, με την θύελλα των συλλήψεων που ακουμπούσαν ακόμα και τον ίδιο του Τούρκο πρωθυπουργό. Το σκάνδαλο αυτό εξελίχτηκε σε ανοιχτό πόλεμο μεταξύ του Ερντογάν και της δικαστικής εξουσίας και παράλληλα μεταξύ του Ερντογάν και του τάγματος του ισλαμιστή ηγέτη, Φετουλάχ Γκιουλέν. Με τον Γκιουλέν, παρά τις κάποιες προσπάθειες προσέγγισης μεταξύ τους παραμένει ένα αγεφύρωτο χάσμα μετά και τις πρωτοφανείς κατάρες του Γκιουλέν κατά της παράταξης το Ερντογάν. Η τρίτη και ίσως η πιο ενδιαφέρουσα φάση, που δεν έχει ακόμα «παιχτεί», σύμφωνα με τον Mahmut Övür, είναι η ομαδική παραίτηση περίπου 50 βουλευτών από το κόμμα του Ερντογάν οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι προσκείμενοι στο τάγμα του Γκιουλέν, ενώ κάποιοι από αυτούς διαφώνησαν ριζικά με την αντιμετώπιση του Ερντογάν στο δικαστικό σώμα θεωρώντας την στάση του σαν δικτατορική παρεκτροπή του Τούρκου πρωθυπουργού. Αν εκδηλωθούν αυτές οι παραιτήσεις, αντιλαμβάνεται κανείς τι πρόκειται να επακολουθήσει και σίγουρα θα ξεσηκωθεί θύελλα αποσταθεροποίησης όλου του πολιτικού συστήματος ενώ οι συνέπειες για την οικονομία θα είναι ολέθριες. Η πλήρης πολιτική επικράτηση του Ερντογάν βασίστηκε στο περίφημο τουρκικό οικονομικό θαύμα, που στηρίχτηκε κυρίως σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα που αναλάμβαναν εταιρίες  με ισλαμικό προφίλ. Η τωρινή κρίση που ήδη έχει πλήξει σε σοβαρό βαθμό το χρηματιστήριο και η κατρακύλα της τουρκικής λίρας αν συνεχιστούν, θα προκαλέσουν καινούργιες εκρηκτικές καταστάσεις καθώς η αναστάτωση που θα προκληθεί θα είναι άνευ προηγουμένου.

 

Σε όλη αυτή την εσωτερική διαμάχη ξεχωρίζουν πέντε  πρόσωπα που θα κρίνουν και την έκβαση αυτής της κρίσης που θεωρείται σαν η σοβαρότερη στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας. Το πρώτο πρόσωπο φυσικά είναι ο Ερντογάν που προς το παρών κατευθύνει τις εξελίξεις και ελέγχει σχετικά σε καλό βαθμό τα πράγματα. Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο νυν πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιούλ, που αν και για πολλούς είναι το alter ego του Ερντογάν έχει δείξει ότι διαφωνεί σε ορισμένες επιλογές του Τούρκου πρωθυπουργού κάτι που σημειώνεται σαν σημαντικό στοιχείο. Τα άλλα δυο πρόσωπα είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών, ο Efkan Ala, που ανήκει στον στενό πυρήνα του Ερντογάν και έχει αναλάβει να παίξει τον ρόλο του σκληρού στην αντιμετώπιση των προσκείμενων στον Γκιουλέν στους κόλπους της αστυνομίας και της τουρκικής ασφάλειας. Το άλλο πρόσωπο δεν είναι άλλος από τον Hakan Fıdan, αρχηγό  της ΜΙΤ, που επίσης είναι από τα πιο έμπιστα πρόσωπα του Ερντογάν αλλά θεωρείται το «κόκκινο πανί» για τους Ισραηλινούς και για τους Αμερικανούς καθώς έχει συμβάλει καθοριστικά τις φιλοιρανικές επιλογές του Ερντογάν κάτι που έχει εξοργίσει τους Ισραηλινούς. Τέλος υπάρχει ένα ακόμα πρόσωπο που θα παίξει σημαντικό ρόλο και ο οποίος είναι σχετικά άγνωστος στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης της κεμαλικής παράταξης και πρώην δήμαρχος της περιοχής του Sisli, Mustafa Sarıgül. Ο Mustafa Sarıgül είναι πολύ δημοφιλής, προορίζεται να αναλάβει την ηγεσία των κεμαλικών και έχει καταφέρει για πρώτη φορά να περάσει στις σφυγμομετρήσεις τον υποψήφιο του Ερντογάν για την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, νυν δήμαρχο, Kadir Topbaş. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι και ο Ερντογάν ξεκίνησε από την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης.   

 

Το σημαντικό είναι όμως να εξετάσουμε  από όλη αυτή την κρίση  ποιοι πιθανοί κίνδυνοι διαγράφονται για την χώρα μας. Η πιο πιθανή προοπτική για τη Τουρκία αν συνεχιστεί, (και αυτό είναι το πιο πιθανό), η κρίση είναι ότι ο Ερντογάν θα κατρακυλήσει σε πιο αδιάλλακτες θέσεις και σε πιο βίαιη καταστολή των αντιδράσεων. Αυτό εγκυμονεί τον μεγάλο κίνδυνο εσωτερικών ταραχών που μπορεί να κλονίσουν ακόμα και την ίδια την συνοχή της Τουρκίας.  Αυτό μπορεί να οδηγήσει το τουρκικό καθεστώς για εκτόνωση της κρίσης σε  μεγαλύτερη προκλητικότητα προς εξωτερικές κατευθύνσεις. Μια Ελλάδα πλήρως αποδυναμωμένη, μια Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κατοχή και μια ελληνική κοινωνία καταπονημένη και εξαντλημένη από την οικονομική κρίση, φαντάζει να είναι προκλητικό δέλεαρ για κάποιους ανεγκέφαλους στην Άγκυρα, (τον τελευταίο καιρό συνεχώς πληθαίνουν τα ειρωνικά δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο για την κατάσταση στην χώρα μας). Άραγε έχουν γνώση οι φύλακες ;

 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 

32 σκέψεις σχετικά με το “ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ «ΘΥΕΛΛΑ» ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΑΣ

    1. O Mustafa Sarigul μπαινει με το SHP[ [Social Democratic People’s Party ] στο τουρκικο κοινοβουλιο το 1987 σε ηληκια 31 ετων.Μετα απο 2 χρονια δειχνει ποια ειναι τα αφεντικα του ζητωντας απο το τουρκικο κοινοβουλιο ,αλλα σαν …» Tevfik Kocak»(-βουλευτης του κομματος του), και πλαστογραφωντας την υπογραφη του παραπανω βουλευτη του κομματος του, την αρση της επερωτησης του Tavfik Kocak.Και ποια η επερωτηση του Tevfik Kocak???? …Μα η…συνηθης = «Να διερευνηθει η διαφθορα-δωροδοκια που σχετιζονται με την προμηθεια στρατιωτικων αεροσκαφων».Και μετα απο 3 χρονια τον sarigul τον πεταξαν με τις κλωτσιες εκτος SHP.Ο «κυριος» αυτος ,ειναι δημαρχος πλεον του Sisli (περιοχη Κων/πολις) και οργανακι της Νεας Ταξης μεσω του Σορος και Γκιουλεν (κολληταρια).Και μπηκε σε αλλο κομμα (CHP,Republican People’s Party) διεκδικωντας πλεον την Δημαρχια της Κωνσταντινουπολις. Ο κυριος αυτος εχει κατηγορηθει για σχεσεις με μεγαλοεπιχειρηματιες του βοσπορου αλλα και με το μαφιοζικο γκρουπ «Cevahir».

      Μου αρέσει!

      1. Δηλαδη ο μελλοντικος ηγετης της τουρκιας.Εχει ολα τα «προσοντα».Οπως και παντου και φυσικα και στην ελλαδα μας…..η καλυτερα …»μας»…

        Μου αρέσει!

  1. είναι σχεδόν βέβαιο ότι η πτώση του Ερντογαν είναι ζήτημα χρόνου. Είναι επίσης σχεδόν βέβαιο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι υποστηριζόμενη από το στρατιωτικο κατεστημένο και του κεφαλικούς. Είναι κοινο μυστικο ότι σε αυτή την περίπτωση η νέα κυβέρνηση θα προσεγγίσει το Ισραήλ και θα συνάψει έντονες σχέσεις με σκοπό μέρος από την ελληνοκυπριακή πιτα των κοιτασμάτων καθώς και την δημιουργία αγωγού μέσω Τουρκίας ….

    Θεωρώ βέβαιο από τα παραπάνω ότι η Τουρκία θα εκδηλώσει επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας με υποστήριξη Αμερικάνων και Ισραήλ.

    Το μόνο που φοβάμαι είναι την προδοτική πολιτική συμμορία που εκτελεί της εντολές των τοκογλύφων καθώς έχουν είδη φροντίσει να αποδυναμώσουν σημαντικά τον ελληνικο στρατο. Ειδικά η παρουσία του Τουρκογλου στο υπουργείο εξωτερικών είναι η δυσμενέστερη που θα μπορούσε να είναι για την Ελλάδα και ίσως να μην είναι και τυχαία… Έχουν αποδείξει οι τοκογλύφοι ότι λειτουργούν πάντα με μακρόπνοο σχέδιο οπότε πρέπει όλα να τα σκεφτόμαστε.. Μη ξεχνάμε ότι προτού ξεκινήσει μια τέτοια μάχη ο Τουρκογλου μας έχει βυθίσει ήδη τρία υποβρύχια υπερσύγχρονα…

    Βέβαια στη συνέχεια η Τουρκία θα διαλυθεί αλλά το θέμα είναι αυτό να γίνει προτού κάνει ζημιά σε εμάς…. Εδώ τα πράγματα δεν είναι πολύ ευνοικα γι’ αυτούς καθώς η οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της Συρίας και της Αιγύπτου με τη Ρωσία αλλάζουν λίγο τους συσχετισμούς…. Εκτός από αυτό ήδη και μετα τα νέα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Ρωσία από ισλαμοφασιστες που τις περισσότερες φορές εκπαιδεύονται και οπλίζονται από την Τουρκία μάλλον τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ για την Τουρκία… Μην ξεχνάτε και την ‘’εκκαθάριση’’ τσετσενων ισλαμοφασιστων από τους Ρώσους πέρυσι μέσα στην Κωνσταντινούπολη…. Η Ρωσία ήδη σημαδεύει την Τουρκία με τους υπερσύγχρονους πυραύλους που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα οπότε ήδη εχουμε έναν θανάσιμο εχθρό για τους Τούρκους έτοιμο να ακρωτηριάσει το ‘’μακρύ’’ τους χερι…
    Και κάπου εδώ φαίνεται σιγα σιγα ότι διαμορφώνετε και και μια κατάσταση – είτε το πιστεύετε είτε όχι – που θυμίζει αρκετά τις προφητείες των πατέρων μας:
    Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις και προφητείες που προείπε ο Γέροντας Παΐσιος εμπεριέχονται στο βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».
    – Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, “θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”» σελ. 434 και άλλη φορά έλεγε … «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει» σελ. 436

    – «Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…»… 434

    – «Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήση» 1991, σελ. 439

    – «Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες. Η Ρωσία, όμως, δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο Πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο.» σελ. 440 – 441

    – «Η διοίκηση της Πόλης , από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική»!!! 1991, σελ. 435

    ++
    Προφητείες του του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
    «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά». (“Κόκκινη Μηλιά”. Τοποθεσία, την οποίαν η φαντασία των υποδούλων Ελλήνων έθετεν εις τα βάθη της Μ. Ασίας).

    «Όταν θα ίδειτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης»

    «Οι αντίχριστοι θα φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι• έπειτα θα τους κυνηγήσετε έως την Κόκκινη Μηλιά».

    «Στην Πόλι θα χυθεί αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξη (=πλεύση)».

    «Δεν θα φθάσει ο στρατός στην Πόλι• στη μέση του δρόμου θάρθη το μαντάτο, ότι έφθασε το ποθούμενο».

    +++
    Γέροντας Ιωσήφ Βατοπεδινός:
    Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009 μ.Χ., είχε μιλήσει για πολλά :
    την Οικονομική Κρίση, την Πολιτειακή Ανωμαλία, την ξαφνική Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, τις Απολύσεις, τη Φτώχεια, την Τουρκική Εισβολή σε ώρα αδυναμίας της Ελλάδος, τη Ρωσική σφοδρή Αντεπίθεση, τη Νίκη των Ρώσων και την ήττα της Τουρκίας

    Εχω παρατηρήσει ότι πολλοί ‘’φοβούνται’’ να αγγίξουν το θέμα των προφητειών μην τυχόν και τους πάρουν στο ‘’ψιλο’’…. Μάλλον εμείς θα πρέπει να τους πάρουμε στο ψιλο καθώς ΟΛΕΣ οι προφητείες και για την οικονομική κρίση και για το ‘’ψευτορομε’ι’κο’’ που κυβερνά και για τους φόρους και τον ηλεκτρονικο έλεγχο έχουν ΟΛΑ επαληθευτεί ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ……

    Μου αρέσει!

    1. Νομίζω ότι, και όσον αφορά θέματα γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής, η παραπομπή σε προφήτες και καλόγερους ( που με την σειρά τους κι αυτοί παραπέμπουν σε ασιατική κουλτούρα θεοκρατικής (τουτέστιν βάρβαρης) αντιλήψεως της πολιτικής,) στην σημερινή εποχή των επιστημονικών φώτων, μόνο την θυμηδίαν πρέπει να προκαλεί.

      Οι άνθρωποι αυτοί καλώς ή κακώς εκφράζουν την κατ’ επιλογήν των senza infamia e senza lude άσκηση της αγιοσύνης. ( Εξωτερικά πάντως -για τον αντικειμενικό καλαίσθητο κριτή – μίζερη, άπλυτη, σκωληκοειδή, τραγόμορφη, αισθητικώς εν ολίγοις αποκρουστική.)
      Ας αρκεστούν λοιπόν εις αυτήν και ας αφήσουν την πολιτικήν και την καταστροφολογίαν εις ειδικούς δημοσιογράφους κι επιστήμονες του είδους όπως ο αξιότιμος αρθρογράφος του παρόντος.

      Δεν αρκούνται όπως βλέπουμε όμως, διότι κατά βάθος την εξουσίαν και μάλιστα την απόλυτη, την μεσαιωνική, επιθυμούν και νοσταλγούν σαν θεό. Την κάτω Ιερουσαλήμ της κυριαρχίας με πρόσχημα την άνω τοιαύτην.

      Φυσικά τα θρησκευτικά κέντρα ανέκαθεν, όπως οι αρχαίοι Δελφοί και η Ελευσίνα και σήμερα το Βατικανό αλλά και το ημέτερον ¨Άγιον όρος¨ επειδή συνιστούν το βαθύ κράτος και διεθνιστικόν θεσμό με τεράστια επιρροή οικονομικοπολιτική, ψυχολογική και πνευματική. Και πολιτικό λόγο έχουν και πολιτική αξία υψίστης σημασίας και βαρύτητας.

      Την πολιτική τους δε πληροφόρηση ως Κέντρο πολιτικοθρησκευτικό, όχι και τις πηγές βέβαια, αν την κρίνουν δημοσιευτέα, την προωθούν τεχνηέντως μέσω (βάζοντάς την στα στόματα) προσώπων κύρους και αναγνωρισιμότητας (Κοσμάς, Παϊσιος κ.λ.π.) που το ίδιο το Άγιο Κέντρο φρόντισε να χρίσει και να διαφημίσει προηγουμένως ως εκπροσώπους της ιδεολογικοπολιτικής γραμμής του.

      Δηλαδή οι διάσημοι άγιοι ( το μοναστήρι να ‘ ναι καλά όπως θυμοσοφεί κι ο λαός) δεν είναι παρά εκτελεστικά όργανα, ¨ιεροί¨ δημοσιογράφοι, φερέφωνα των ειδήσεων και της γραμμής που εκπέμπει το θρησκευτικό Κέντρο πληροφόρησης -μεσαιωνικού τύπου βέβαια αλλά και πρώτος διδάξας- στο οποίο ανήκουν.

      Έτσι και ¨εν μέτρω ¨, για να μην μας παίρνει τα μυαλά ο ενθουσιασμός ούτε το ηθικό η απογοήτευση. Οι καιροί γαρ ου μενετοί.
      Ως προς δε την εγκυρότητα των σεναρίων αυτών ισχύει ότι και για τους αστρολόγους και μελλοντολόγους. Στις εκατό προβλέψεις επαληθεύονται οι τρεις και στην συνέχεια οι τρεις αυτές συνεχώς διαφημίζονται και οι ενενήντα επτά θάβονται.

      Έτσι λειτουργούν αρχαιόθεν αυτά τα μαγαζιά. Κι όσο εμείς δεν λειτουργούμε, για πνευματική μας αυτόνομη συντήρηση, το δικό μας εγκεφαλικό μαγαζάκι, θα ψωνίζουμε αποκλειστικά, υποχρεωτικά και πανάκριβα από ναούς, στοές και ανάκτορα τσαρλατάνων, τυράννων και προδοτών δημαγωγών.

      Μου αρέσει!

      1. +++++++++++++++++++++++++
        «κατά βάθος την εξουσίαν και μάλιστα την απόλυτη, την μεσαιωνική, επιθυμούν και νοσταλγούν σαν θεό. Την κάτω Ιερουσαλήμ της κυριαρχίας με πρόσχημα την άνω τοιαύτην.»
        ΕΓΡΑΨΕΣ!!!! (και στα…υπολοιπα φυσικα)

        Μου αρέσει!

      2. Agm
        Αν αυτα που εγραψες ειναι…δικα σου,μαλλον εισαι ενα βαθεια σκεπτομενο ατομο και πολυ χρησιμο για εμας ολους.Τιποτα αλλο.

        Μου αρέσει!

      3. αυτα τα λετε εσεις, και μενει να αποδειχθουν. Οι προφητειες ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ. Ακου προκαλουν «θυμηδιαν» ποιος σας ζητησε να μας πειτε τι νοιωθετε? γιατι να μας ενδιαφερει? τι προσπαθειτε, να αλλαξουμε γνωμη, επειδη γελατε???? αντιαισθητικα επεμβατικο στα αισθητικα, πνευματικα, ανθρωπιστικα, δημοκρατικα δικαιωματα και αισθηματα. Καλη χρονια.

        Μου αρέσει!

      4. Άννα
        Λυπάμαι αλλά είναι ανθρωπίνως αδύνατον να είμαι ευχάριστος εις όλους. Και μολονότι πιστεύω στον άνθρωπο περισσότερο από τον θεό, εν τούτοις δεν επιδιώκω να γίνω ανθρωπάρεσκος, τουτέστιν να σε κάνω δικό μου φίλο, χαΙδεύοντας αυτιά. Ούτε προσηλυτισμό πολιτικό ή θρησκευτικό κάνω, ούτε πελάτη μου ως έμπορος σε θέλω.

        Αυτό που θέλω είναι να προσπαθείτε να γίνετε φίλοι με την αλήθεια όπως κι εγώ το αυτό προσπαθώ, έστω κι αν αυτό σας κάνει με μένα εχθρό. Αυτό ικανοποιεί εμένα: Να αυξάνονται οι φίλοι της αλήθειας κι ας μειώνονται οι δικοί μου.
        Και δεν καυχώμαι φυσικά ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δέχομαι και την οιανδήποτε προσφερόμενη αλήθεια ως τοιαύτη, και μάλιστα την ¨δια της εξουσιαστικής αυτοκρατορικής βίας¨ ανεξέταστη και αμάσητη.

        Αναρωτήσου μήπως είσαι ¨θερμή επί ψυχροίσιν¨ (θερμή και δοτική για κρύα πράγματα) όπως αιτιάτο ο Κρέων την μαινόμενη σοφόκλεια Αντιγόνη…

        Αυτό που έχει πραγματική αξία δεν δίνεται με το ζόρι ούτε ¨με την σέσουλα¨ όπως οι θρησκείες……….

        Ό,τι έχει πραγματική αξία κατακτάται με κόπο και ιδρώτα αρετής όχι με μαγικές επωδούς, προσευχές και ξόρκια….
        Υποψιάσου λίγο, κάνει καλό. .

        Γι αυτό λέμε επιστροφή στις ελληνικές αξίες. όχι στις αρχαίες θρησκείες απαραίτητα. Μας ενδιαφέρει η θρησκευτική στάση των αρχαίων Ελλήνων προς το θείον, ανεξάρτητα από το τι πίστευαν ως θεό.
        Και η στάση αυτή ήταν σχέση ισοτιμίας, σχέση πατρική, σχέση ομόνοιας και συμμαχίας. Όχι δούλοι και ηλίθιοι πιστοί του τύπου όπως ¨¨Άει κρεμάσου γιέ μου, αν μ’ αγαπάς, κι εκείνος πάει και κρεμιέται στο πι και φι για να πάρει άγια άριστα ¨…… Αυτά είναι απάνθρωπα, άγρια, βάρβαρα πράγματα ανατολίτικης ασιατικής κοπής…
        Δεν ταιριάζουν σε Έλληνες και ελληνικούς. .

        Εύκολο είναι να πιστεύεις, δύσκολο όμως να κατανοείς, είναι ανθρώπινο και το καταλαβαίνω γιατί πέρασα κάποτε κι εγώ απ’ αυτές τις Συμπληγάδες….. .
        Όπως είναι επίσης εύκολο να τρέφεις ελπίδες και φιλοδοξίες, οι άφρονες και οι παρορμητικοί – γενικά μιλάω – έχουν τις πιο πολλές και παράλογες απ’ αυτές – όσο δύσκολο είναι να έχεις ρεαλισμό και αυτοσυγκράτηση.

        Καλή καρδιά.
        Χρόνια πολλά για τον νέο ενιαυτό.

        Stergdoc.

        Χαίρομαι που ξανασυναντιόμαστε. Ευχαριστώ για την γονιμοποιό θετική σου ενέργεια. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά.

        Μου αρέσει!

      5. «Μας ενδιαφέρει η θρησκευτική στάση των αρχαίων Ελλήνων προς το θείον, ανεξάρτητα από το τι πίστευαν ως θεό.Εύκολο είναι να πιστεύεις, δύσκολο όμως να κατανοείς, είναι ανθρώπινο και το καταλαβαίνω γιατί πέρασα κάποτε κι εγώ απ’ αυτές τις Συμπληγάδες….. »
        Agm.Χρονια σου Πολλα και Ευτυχισμενα,οπως εσυ εννοεις την «Ευτυχια» . Χρονια πολλα και σε ολους του Ελληνες.Θα τα ξεπερασουμε ολα.Η Ελλαδα δεν ειναι για τα μπαζα εστω και αν…αμαρτησε και αυτη,το θεωρω ανθρωπινο να εχει καποιος καποια στιγμη τραβηξει λαθος δρομο,φτανει να το καταλαβει αυτο εστω και στο παρα τριχα.Καλη πορεια απο εδω και στο εξης και εχει ο …ΘΕΟΣ!

        Μου αρέσει!

    1. Άλλαξε καλύτερα το ‘’εθνάρχης’’ και κανε το Ναπολέοντας. Θα σου πηγαίνει καλύτερα…
      Τώρα το τι διαβάζω εγώ μη το ψάχνεις… πάντος όχι Βλακοπουλους που μελετάς εσύ μιας και τους γνωρίζεις…

      Είναι και προφανές αλλωστε ότι από εξωτερική πολιτική δεν κατέχεις πράμα καθώς και μικρο μυαλό που δεν μπορεί να συνδυάζει γεγονότα και προορίσεις… διάβασε λοιπόν κανένα λουκυ λουκ και ασε τα πιο σοβαρά για άλλους..
      Καλή χρονιά και καλά μυαλά

      Μου αρέσει!

      1. Αννα,

        το 1922 νομισαμε πως επαληθευονται οι προφητείες….

        κι αντι της εκπληρωσεως των εθνικων ποθουμένων, επακολουθησε καταστροφή μεγαλύτερη των δύο αλώσεων….

        Μου αρέσει!

      2. Μισα μου αλλο αυτο! » διεμερισαντο τα ιματια μου εαυτοις, και επι τον ιματισμον μου εβαλον κληρον», γραφτηκε εκατονταετιες πριν. Εχω ολοκληρο τομο με τις επαληθευμενες Προφητειες του Ισαποστολου Αγ, Κοσμα του Αιτωλου.

        Μου αρέσει!

  2. 1. «Το ρήγμα στις σχέσεις με το Ισραήλ όχι μονό δεν έκλεισε αλλά βαθαίνει ακόμα περισσότερο. Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ έχουν διαρραγεί ανεπανόρθωτα μετά το τελευταίο ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2013″…

    2. «Hakan Fıdan, αρχηγό της ΜΙΤ…αλλά θεωρείται το «κόκκινο πανί» για τους Ισραηλινούς και για τους Αμερικανούς καθώς έχει συμβάλει καθοριστικά τις φιλοιρανικές επιλογές του Ερντογάν κάτι που έχει εξοργίσει τους Ισραηλινούς»…

    Ἄχ…
    Ἄχ…
    Ὅλοι οἱ…τρελλοί στό κεφάλι μου…
    …Story of my life.

    Καί δέ μέ λέ κυρ – ἀρθρογράφε…

    Μέ τούς…Ἰσραηλινούς ΠΟΙΟΣ «δουλεύει» στή Συρία;
    …Ἡ…θειά σου ἡ…Μέλπω;

    Καί ΠΟΙΟΣ…φουμάρει μαζί τους τόν…»ναργιλέ» του στά «γνωστά» σοκκάκια;
    …Πάλι ἡ θειά σου ἡ Μέλπω;

    Καί ΠΟΙΟΣ λανσάρει τά καινούρια του…»λουστρίνια» ΜΑΖΙ τους στά…»σαραγλίδικα» τῆς…Rainbow Str.;
    …Ξανά – μανά ἡ…ἔρμη ἡ θειά σου;

    Καί δέ μέ λέ…πάλι κυρ – ἀρθρογράφε μου;

    Οἱ Ἰρανοί (κυβερνήτες) είναι…ἐχθροί μέ τό Ἰσραήλ;
    Δουλεύουν ἐναντίον του πᾶ νά πεῖ…ἤηη…»ἐναντίον» του;
    …Ἀπό ΠΟΤΕ καλέ είναι…ἐχθροί αὐτοί οἱ δύο, νά…φωταγωγήσουμε τό…»King David»;

    Ἔχαψες τό…κόσσερ «τυράκι» τοῦ…Λίμπερμαν, πρόσφατα, ΑΑΑμάσητο;
    Ἀπό ΠΟΥ…ἐνημερώνεσαι;
    …Ἀπό τά…mainstream media;

    Σέ…μπέρδεψα τό…παλιόπαιδο, ἄ;
    Καλά…
    Ἄντε νά σ’ ἀφήσω νά πᾶς σέ καμμιά…εθνο – σύναξη μέ τό…Λυγερό ἀγόρι καί τόν ἄλλονε τόν…xan-ο τῆς…Θράκης νά…χαράξετε τίποτε…ΑΑΑὀρατα σύνορα καί…
    …μΑΑΑταξανελέμεν…»ΤΑ»:

    ΥΓ. Λές…ἅμα μᾶς τήν πέσουνε τά μεμέτια νᾶ μᾶς…βοηθήσουνε οἱ…ἐχθροί…τους οἱ Ἰσραηλινοί;
    Μμμ…
    …»ΤΙ»…λές;

    ΥΓ2 Φῆμες ὅτι ἡ…θειά σου ἡ…Μέλπω ἔχει ὁποιαδήποτε…σχέση μέ…Βόλγκογκράντ καί τά ρέστα είναι ἁπλά…
    …»κακοήθη» κουτσομπολιά.

    Μου αρέσει!

    1. Βλεπω οτι με διαβαζεις αδελφε οχι γιατι λεμε τα ιδια αλλα γιατι λεμε τα ιδια με πολυ μικρη χρονικη διαφορα,Σε τρια κωδικα σημεια ειναι φανερο αυτο.Αλλα μη μου στενοχωρεισαι ….και εγω εσενα διαβαζω και λεω τα…ιδια.

      Μου αρέσει!

      1. Χρονια σου καλα,βρε,Στεργακι που εχεις μεγαλη,κωμικη φλεβα και σε παρακαλω να συνεχισεις την προσφορα τετοιων στιγμων,ολες,τις ημερες,πλην Σαββατου για να εκκλησιασθουμε,με περισυλλογη,την επομενη μερα,οντων αταιριαστων των γελιων την παραμονη της Κυριακης.

        Μου αρέσει!

      2. Κωμικη ειναι η ιδια η ζωη Μιχαλακη και αν δεν το παρεις χαμπαρι τοτε θα μεινεις με τα κερια στο χερι και τα μανουαλια και δεν θα σου μεινει χερι να ξυσεις ουτε την μυτη σου.Αντε σκασε ενα χαμογελο και τα ξαναλεμε του…χρονου
        ΥΓ
        Καλο..εκκλησιασμα αυριο,να προσεχεις τον πολυελαιο πανω απο το κεφαλι σου.Και ειπαμε, γωνια-στασιδι….

        Μου αρέσει!

  3. Για τον Ερντογάν από την Ποταμιά του Πόντου….

    εγγονό χριστιανού προυχοντα….

    νομίζω πως ίσως και η ιστορία να γράψει πως υπήρξε πιο έλληνας από τους ελληνόφωνους…..

    η διάλυση του εσωτερικού τουρκικού κοινωνικού ιστού και το αναθάρρεμα των μεγάλων μειονοτητων (αλεβίτες 20 εκατομμυρια , Κουρδοι 15-16) είναι δικό του έργο….

    Μου αρέσει!

      1. Στεργακι,οντως,αν κρινω απο το πως ασκηθηκα να αποφευγω,συνεχως,τους πολυελαιους που πεφτουν σε καθε σχολιο σου,τοτε,η ζωη προσφερει και στιγμες μεγαλης ευθυμιας,οποτε μην ανησυχεις,ολα θα εξελιχθουν,ομαλως,στην εκκλησια.
        Ο Μιχαηλ,Στεργακι,και το λεω με επιφυλαξη,για να σου απαντησω,ειναι παλια καραβανα και εχει πληροφορηση,ισχυοντος του ιδιου πραγματος και στην περιπτωση σου.Αρα,υποβοηθουσης οποιας δυνατοτητας σου να αναλυεις μια κατασταση,δε βρισκω,τιποτε,περιεργο στο απογευματινο σχολιο σου.

        Μου αρέσει!

  4. Καλη χρονια σε ολους! κουταμαρα γιορτη! Το καταπληκτικα καλο ηταν που περνουσε καλα αυτες τις μερες ο κοσμος. Παει κι αυτο. Αγαπητε Agm επειδη το θεμα πιστη για μενα ειναι πολυ σημαντικο, λεω να προσπαθησω να σου απαντησω προταση προς προταση.Παμε._ «Αννα, λυπαμαι αλλα ειναι ανθρωπινως αδυνατον να ειμαι ευχαριστος εις ολους»_ Αποδεκτο και κατανοητο.Εκεινο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι κανατε αυτην την δηλωση! Πως προεκυψε? Τι ειναι αυτο που σας εκανε να σκεφτειτε οτι δεν διαθετω το ελαχιστο μυαλο που χρειαζετε για να καταλαβω τα παραπανω, στην περιπτωση που ειχαν σχεση με ο,τι συζηταμε? ._ «αυτο που θελω ειναι να προσπαθειτε να γινετε φιλοι με την αληθεια»_ καλα κανετε και το προσπαθειτε. Πως,ομως, προσπαθειτε? προσβαλοντας? χασκογελωντας? παραθετοντας την γνωμη σας, νετη σκετη? μα αυτο γινεται μονον αναμεσα σε παρα πολυ μικρο παιδι και γονιο, η δασκαλο! οι ενηλικες παραθετουν επιχειρηματα, αποδειξεις, οχι αξιωματικα την γνωμη της μεγαλειοτητας τους!_ » δεν δεχομαι την οιανδηποτε προσφερομενη αληθεια, και μαλιστα δια της εξουσιαστικης αυτοκρατορικης βιας, ανεξεταστη και αμασητη»_ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ η αντιμετωπιση της βιας εκ μερους σας! αναρωτιεμαι ποτε ακριβως συναντησατε αυτοκρατορα-ειρα αλλα για να το λετε, ετσι θα ειναι. Εχετε δικιο.Ειτε με το καλο ειτε με το ζορι, δεν καταπινουμε αμασητες,ανεπεξεργαστες αληθειες_ «Ο,τι εχει πραγματικη αξια κατακταται με κοπο, και ιδρωτα αρετης»_ κατι τετοιο εχω καταλαβει στα 54 μου, με προσωπικη εμπειρια, κυριως ομως ,διαβαζοντας τον βιο της μετα Θεον Θεας δλδ της Παναγιας, ασκητων, μαναδων απλων, δασκαλων, κ.α._ » ο,τι εχει πραγματικη αξια κατακταται με κοπο και ιδρωτα αρετης, οχι με μαγικες επωδους και ξορκια»_ Προσπαθησα μια μερα με κατι αρχαιοελληνικα ξορκια, και πραγματι δεν πιασανε, φτου, παλι «κοπος και ιδρωτας» σταυρωση των παθων, κλπ _ «οχι με μαγικες επωδους, προσευχες, και ξορκια»_ το λετε εκ πειρας, με επιστημονικη τεκμηριωση, η το υποθετετε, για τις προσευχες? παντως οι περισσοτερες προσευχες μου εισακουγονται!!..και που βασιζεστε και τα βαλατε ξορκια, μαγικες επωδους και…προσευχες.ολα μαζι?? ποσο αλλοιως τα ηξερα!!!!!!!!!!!_ «Υποψιασου λιγο, κανει καλο!»_ ελαχιστα τα δειγματα γραφης μου, παρα ταυτα ειναι φανερο,ακομα και σε τυφλο, οτι ειμαι καμποσο υποψιασμενη_ » γι αυτο λεμε επιστροφη στις Ελληνικες αξιες»_ ποιοι? ποσοι ειστε? ετσι οπως το λετε μοιαζει ναναι παλαικο αιτημα! μακαρι να ειναι! θελετε να μου τις ονοματισετε αυτες τις αξιες? δεν ειμαστε για μπερδεματα! καιγομαστε!_ » ουτε δινεται με την σεσουλα, οπως στις θρησκειες ( αυτο που εχει αξια)» εδω θα τα χαλασουμε. Δεν ξερω γιατι μπλεκετε τον Χριστιανισμο-που δεν ειναι θρησκεια, αλλα εστω τον θρησκειοποιημενο- με την θρησκεια π.χ του Μολωχ, η του Ελληνικου δωδεκαθεου, ομως ο Τριαδικος Θεος δινει με ΤΙΣ σεσουλες «ο,τι εχει πραγματικη αξια», στον βαθμο που το χωραει ο ανθρωπος. Εσεις μπορειτε να βρειτε εναν τσιγγουνη Θεο, του γουστου σας. Α, ξεχασα να σας πω οτι χρειαζεται κοπος και ιδρωτας για να γινει ο ανθρωπος δοχειο που χωραει τις δωρεες του Θεου των Χριστιανων. Απιστευτος κοπος. «ηταν τοσα τα δακρυα του, που το χωμα ειχε γινει λασπη» .Αυριο τα υπολοιπα.Μην μου απαντησετε,αν θελετε,πριν. Καλη σας νυχτα υγ αυτο με το σκυλαδικο τραγουδι με τις κρεμαλες, και τους γυιους, καθολου δεν το καταλαβα.Μου αρεσαν παντως οι κρεμαλες που παιζαμε παιδια.

    Μου αρέσει!

    1. Αννα

      σαν «ελληνικές αξίες» ο φίλος μας ο Agm μάλλον εννοεί την λατρεία του Ιουλιανού του Παραβάτη στον Μίθρα και την Κυβέλη….

      ή τους μήνες του μέλιτος του Νέρωνα με τους άνδρες «συζύγους » του, τον καστράτο Σπόρο που τον είπε Σαββίνα

      και τον αντρουά Πυθαγόρα με τον οποίο ο Νέρων έπαιζε τον ρόλο της οδαλίσκης…

      :p

      Μου αρέσει!

      1. ΑΝΝΑ
        Δεν χρειάζεται να πείσουμε κανένα να δει φως στη μίζερη και ανόητη ζωή του….

        Όσοι γνωρίζουν χριστιανισμός σημαίνει γενναιότητα και δικαιοσύνη. Αν ήταν όλοι χριστιανοί η γη δεν θα ήταν ένα τεράστιο μπουρδελο με αρχηγούς σαν τους μπουρδελο μάστορες τους γερμανούς κτηνοβάτες ‘’Άρειους’’ , τους Αμερικανούς με τη ‘’νέα τάξη πραγμάτων’’ , τους Ολλανδούς με τις υιοθεσίες παιδιών σε παιδεραστές , τους ισλαμιστές με τις σφαγές τρίχρονων παϊδιών και τους απανταχού ΗΛΙΘΙΟΥΣ που το ονομάζουν αυτό πολιτισμό και μάλιστα φαντάζονται ότι έχουν και ‘’ρεύμα’’ που παρακολουθεί τα γραφόμενα τους !!!!

        Η ουσία είναι ότι αργά η γρήγορα θα φανεί ποιος θα γελοιοποιηθεί και ποιος θα γελάσει….
        Έχω δει πολλές φορές τέτοιους ανόητους να τρέχουν ΠΡΩΤΟΙ στις εκκλησίες και να εκλιπαρούν για βοήθεια μόλις δυσκολέψουν τα πράγματα…. Τραγικοί άνθρωποι , τραγικές και οι ζωές τους….

        Τους εύχομαι καλή διασκέδαση

        Μου αρέσει!

    2. _»μας ενδιαφερει η θρησκευτικη σταση των Ελληνων ( αρχαιων) προς το θειον.Η σταση αυτη ηταν σχεση πατρικη, σχεση ομονοιας»_ ε, απ’ο,τι θυμαμαι η πατρικη σχεση ηταν ταυτοχρονως και αιμομικτικη, και εξουσιαστικη, και εγωιστικη, οι δε καυγαδες κοντεψαν να γκρεμισουν τον Ολυμπο, κλπ κλπ κλπ. Οποια αντιθεση με την σχεση των τριων Προσωπων της Αγιας Τριαδος! Ευθεως αντιθετη._» οχι δουλοι και ηλιθιοι πιστοι του τυπου «αει κρεμασου γυιε μου, αν μ’αγαπας, κι εκεινος παει και κρεμιεται, κι εκεινος παει και κρεμιεται στο πι και φι, για να παρει αγια αριστα»_ Για Εκεινον που ειπε «οποιος θελει οπισω μου ελθειν» λετε τα παραπανω? μηπως μπλεξατε και διαβασατε κατι αλλο, νομιζοντας οτι διαβαζετε την Καινη Διαθηκη????_ Καλη σας χρονια! υγ λυπαμαι αν η μορφη των ιερεων μας, καμποσοι απο τους οποιους εχουν αγιασει, σας φαινεται τραγομορφη και αντιαισθητικη. Μηπως κοιτουσατε εικονες του Πανα?

      Μου αρέσει!

      1. ΑΝΝΑ
        Δεν χρειάζεται να πείσουμε κανένα να δει φως στη μίζερη και ανόητη ζωή του….

        Όσοι γνωρίζουν χριστιανισμός σημαίνει γενναιότητα και δικαιοσύνη. Αν ήταν όλοι χριστιανοί η γη δεν θα ήταν ένα τεράστιο μπουρδελο με αρχηγούς σαν τους μπουρδελο μάστορες τους γερμανούς κτηνοβάτες ‘’Άρειους’’ , τους Αμερικανούς με τη ‘’νέα τάξη πραγμάτων’’ , τους Ολλανδούς με τις υιοθεσίες παιδιών σε παιδεραστές , τους ισλαμιστές με τις σφαγές τρίχρονων παϊδιών και τους απανταχού ΗΛΙΘΙΟΥΣ που το ονομάζουν αυτό πολιτισμό και μάλιστα φαντάζονται ότι έχουν και ‘’ρεύμα’’ που παρακολουθεί τα γραφόμενα τους !!!!

        Η ουσία είναι ότι αργά η γρήγορα θα φανεί ποιος θα γελοιοποιηθεί και ποιος θα γελάσει….
        Έχω δει πολλές φορές τέτοιους ανόητους να τρέχουν ΠΡΩΤΟΙ στις εκκλησίες και να εκλιπαρούν για βοήθεια μόλις δυσκολέψουν τα πράγματα…. Τραγικοί άνθρωποι , τραγικές και οι ζωές τους….

        Τους εύχομαι καλή διασκέδαση

        Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.