Ανακοίνωση χαστούκι της PIMCO για την δήθεν επιστροφή στις αγορές το 2014. Δεν έχουν καταλάβει προφανώς τι γίνεται στο κρατίδιο των Στουρνάρων.

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣΚατακεραυνώνει την ελληνική κυβερνητική πολιτική ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως
Η PIMCO θεώρησε πως οι στουρναροπροβόπουλοι μιλούν σοβαρά λέγοντας για επιστροφή στις αγορές το 2014 και ασχολείται σοβαρά μαζί τους.
Λάθος. Ακόμα και οι Έλληνες που δεν έχουν σχέση με οικονομικά, ακόμα και οι Έλληνες που τους είχε γίνει το μυαλό κιμάς από τον Παπανδρέου και την συμμορία του που έλεγε για τις «κακές αγορές»…
…κακιά η κυρα Μαρία που έδινε το εφάπαξ της εμπιστευόμενη το κράτος δηλαδή…
Ακόμα και τα καθάρματα των ΜΜ»Ε» που έβριζαν τις αγορές για να φέρουν τον αρχιτοκογλύφο, τα γράφουν πλέον και γελανε.
Πως είναι δυνατόν ένα κράτος που κούρεψε τα ομόλογα των τίμιων επενδυτών την ίδια στιγμή που γέμιζε χρήμα τους γαμπρούς της Κλίντον και κάθε λογής λαμόγια εσωτερικής πληροφόρησης, να επιστρέψει ΤΩΡΑ στις αγορές; (των ομολόγων εννοούμε)

Κόκκινη κάρτα από την Pimco προς τον Αντώνη Σαμαρά: Ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αγοράσει ελληνικά ομόλογα και ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το δανεισμό.

Επρόκειτο για μια σημαντική εξαγγελία που έγινε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του έλληνα πρωθυπουργού.

«Η Ελλάδα θα επιστρέψει μέσα στο 2014 στις διεθνείς χρηματαγορές, θα βρει το δρόμο πίσω στην ομαλότητα και δεν θα χρειαστεί νέα δάνεια και νέο μνημόνιο». Ωστόσο οι διεθνείς χρηματαγορές δεν φαίνεται να δίνουν πίστη σε αυτήν την εξαγγελία θεωρώντας το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης μη ρεαλιστικό.

Όπως δήλωσε στο σημερινό φύλο της Süddeustche Zeitung o Mάιλς Μπράντσο, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και μάνατζερ της Pimco, του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, «δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση φέτος να αντλήσει χρήματα από τις διεθνείς αγορές». Η γνώμη της Pimco έχει μεγάλη βαρύτητα, διότι έχει επενδύσει ένα μεγάλο τμήμα του χαρτοφυλακίου πελατών της ύψους 1,5 τρις ευρώ σε κρατικά ομόλογα.

«Tα επιτόκια για ελληνικά ομόλογα με διάρκεια 9 ετών κυμαίνονται αυτήν την εποχή στο 8%» επισημαίνει ο εμπειρογνώμων της Pimco, στη γερμανική εφημερίδα. «Εάν η χώρα πάρει μεγάλα δάνεια με αυτούς του όρους, τότε η συνολική επιβάρυνση από τους τόκους στο χρέος θα είναι πολύ υψηλότερη από το εάν η Ελλάδα συνεχίσει να δανείζεται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ESM». Η εφημερίδα δίνει και ένα παράδειγμα δια του λόγου το αληθές: Τα δάνεια από το ESM κοστίζουν για την Αθήνα γύρω στο 2%. Το 2013 η χώρα πλήρωσε γύρω στα 5,5 δις ευρώ για να καλύψει τις υποχρεώσεις της σε τόκους. Το ελληνικό υπουργείο των Οικονομικών υπολογίζει ότι η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να διαθέτει 7 έως 8 δις για επιτόκια. Το ποσό αυτό όμως δεν επαρκεί, εάν πρέπει να πληρώσει επιτόκια 8% εάν όχι και περισσότερο, δανειζόμενη από ιδιώτες επενδυτές.

«Εξαγγελία τακτικής»

Αλλά και ο Μαρσέλ Φράτσερ, πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποφύγει νέο μνημόνιο, το οποίο τοποθετεί χρονικά το 2015. «Το χρέος και κατά συνέπεια το ύψος του ποσού που χρειάζεται για την κάλυψη των επιτοκίων είναι τεράστιο» δηλώνει ο γερμανός οικονομολόγος στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa. «Είναι ο λόγος που η Αθήνα δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει το χρέος της στην ελεύθερη αγορά. Οι υποσχέσεις του έλληνα πρωθυπουργού έχουν περισσότερο πολιτικά κίνητρα, ή ακόμη πρόκειται για κίνηση τακτικής για να αυξήσει τις πιέσεις στους δανειστές της, ώστε να συναινέσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους της. Με αυτόν τον τρόπο ελπίζει ότι θα επιτύχει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση των επιτοκίων. Σε αυτή την περίπτωση το χρέος της θα ήταν βιώσιμο, όπως τουλάχιστον ελπίζει η Αθήνα. Μόνο τότε η χώρα θα μπορούσε να προσπαθήσει να αντλήσει χρήματα από τις χρηματαγορές» σημειώνει ο Μαρσέλ Φράτσερ.

Αλλά και ο Βόλφγκανγκ Μπόζμπαχ, από το κυβερνών Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, θεωρεί αναπόφευκτο νέο μνημόνιο. Όπως δηλώνει στην εφημερίδα die Welt στόχος του δεν είναι να αμφισβητήσει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση να ξεπεραστεί η κρίση. «Το ζήτημα όμως είναι εάν η ελληνική οικονομία έχει τη δύναμη και την ανταγωνιστικότητα να πιέσει προς τα κάτω το υψηλό ποσοστό χρέους, φοβάμαι ότι δεν θα το καταφέρει» επισημαίνει ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής. Τέλος ο Μάρκους Φέρμπερ, πρόεδρος της Επιτροπής του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δηλώνει στην ίδια εφημερίδα ότι αρχές του χρόνου θα εξεταστούν τα βήματα μεταρρυθμίσεων και «στη συνέχεια θα δούμε ένα χρειάζεται και τρίτο πακέτο, αυτήν τη στιγμή δεν θέλω να κάνω εικασίες».

Πηγή: DW

10 σκέψεις σχετικά με το “Ανακοίνωση χαστούκι της PIMCO για την δήθεν επιστροφή στις αγορές το 2014. Δεν έχουν καταλάβει προφανώς τι γίνεται στο κρατίδιο των Στουρνάρων.

 1. Για όσους ζουν στην Ελλάδα και σκέπτονται στοιχειωδώς, θεωρούν φυσικά αστειότητες τις δηλώσεις περί του ότι «βγαίνουμε στις αγορές το 2014», ότι είμαστε «success story» και ότι «έρχεται ανάκαμψη το 2014». Χάσιμο χρόνου, συνεπώς,η ενασχόληση με αυτής τις μορφής τις δηλώσεις, και απορώ πως σοβαροί ξένοι οίκοι μπαίνουν στον κόπο να ανταπαντήσουν. Εκτός, αν πρόκειται -που πρόκειται-για επίδειξη κακίας και ειρωνείας εναντίον της κατακαημένης Ελλάδας.

  Μου αρέσει!

 2. «Αλλά και ο Μαρσέλ Φράτσερ, πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποφύγει νέο μνημόνιο, το οποίο τοποθετεί χρονικά το 2015″…

  Νέο…
  Μνημόνιο…
  Γιά νά ἀποπληρωθεῖ ΤΙ;

  Καίριο ἐρώτημα:
  ΠΟΙΟΣ μπορεῖ νά τό…ἀποτρέψει;

  Ἀπαντ: Τά…Γελάδια…

  Ἐρώτ: Θά τό…πράξουν;
  Ἀπάντ: Ὄχι

  Ἐρώτ: ΓΙΑΤΙ;;;
  Ἀπάντ: Γιατί είναι…Γελάδια…!

  Ἐρώτ: Δηλαδή, ΤΙ ἐννοεῖτε;

  Ἀπάντ: Κοιτάξτε…
  Διά τῶν συνεχῶν καί διαφόρων «τύπων» ἐκλογικῶν ἀναμετρήσεων πού θά…»στηθοῦν» ὡς τότε, τά…Γελάδια…εεε…σόρρυ…ὁ…λαός, διά τῆς συνεχοῦς συμμετοχῆς του στά πλαίσια τῆς ἀέναης ἀναζήτησης…σωτήρων καί…ἐνόχων, καί παρά τήν συσσωρευμένη ἐμπειρία, θά ἐκλέγει, θά νομιμοποιεῖ καί θά διαιωνίζει «πρωθ-υπουργεύοντες», «ὑπουργεύοντες», «βο – λευτάδες», » κυβερνόντες», «ἀντιπολιτευόμενους», Περιφερει-αρχίδηδες, Ἀνθ – υπο – περιφερει – αρχίδηδες καί δημ – αρχίδηδες, καί ὅλον αὐτόν τόν ἐσμό ταγματο – προοδευτικῶν κομματικῶν μαριονετῶν Ἀγορῶν, ΕΕ, Φούχτελ – Μούχτελ. Σόρρος κλπ κλπ, γνωστοί, μήν τά ξαναλέμε…

  Ἐρώτ: ΠΩΣ τό έξηγεῖτε;;;

  Ἀπάντ: Εὔκολα…
  Ἀρκεῖ νά ρίξει μιά ματιά κανείς στά βασικά «χαρακτηριστικά» – κλειδιά ἑνός μέσου…Γελαδιοῦ…

  Τό μέσο Γελάδι είναι…ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ…
  Ἄρα ψάχνει μονίμως ἤ γιά…σωτῆρες ἤ/καί γιά…βολικά θύματα, τοῦ…ποδιοῦ του πά νά πεῖ, γιά νά τά ἐξαπατᾶ, νά τά…ποδοπατᾶ κλπ κλπ…κλπ…

  Τό μέσο Γελάδι είναι…ΞΕΤΣΙΠΩΤΟ…
  Πά νά πεῖ, μέ βάση καί τά παραπάνω, ὄτι ἔχει ἕτοιμο καί τόν…ἔνοχο ΚΑΙ τήν δικαιολογία (βλ. δέν ἄκουσα, δέν ἤξερα, ἤμουν…ΑΑΑρκούντως μαλακιασμένο καί κουτοπόνηρο γιά νά..ξεχνάω ὅτι μέ…συμφέρει), στήν (βέβαιαη) περίπτωση πού καί…λεφτά δέν θά ὑπάρχουν (ΠΑΛΙ) καί οἱ…λύσεις πού ΤΑ…ὑποσχέθηκαν ἤτανε σκέτη…βαμβακόπιττα (ξανά – μανά ΠΑΛΙ)…

  Τό μέσο Γελάδι είναι ἀπελπιστικά…ΑΡΡΩΣΤΟ…
  Πάσχει, ὅπως ἔχω ξαναπεῖ ΚΑΙ, ἀπό «ἐπιλεκτική»…Ἀμνησία…
  «Ἐπιλέγει» δηλαδή νά μήν…θυμάται, ὄτι ἄν ἡ…πουτάνα ἡ ἀτυχία..ΜΑΣ, καί ἡ ἄλλη…καριόλα ἡ «φύση» ΔΕΝ τό ἔκαναν…ΓΕΛΑΔΙ, δέν θά τό «ΤΑΪΖΑΝ» διαχρονικά καί ΑΑΑδιάλειπτα τήν γαμημένη τήν…ΒΑΜΒΑΚΟΠΙΤΤΑ…
  Θέλεις κι…»ἄλλα»;

  Μέ…καλύψατε…
  …Εὐχαριστῶ.

  Ἐρώτ: Στεναχωρέθηκες;
  Ἀπάντ: Ὄχι…ἀλλά…

  Μήν στενοχωριέσαι καί προπάντων ΜΗΝ τά λυπάσαι…
  Προειδοποιήθηκαν…
  Δέν…γιατρεύονται οὔτε μέ…ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ…
  Φθινόπωρο 2015 καί «ἐντεῦθεν»…
  Θά «πάρουν» Ο,ΤΙ τά ἀξίζει…
  Ο,ΤΙ…ἔσπειραν…
  No…sauce…
  …No mercy…!

  Πάμε…»μουσικούλα» νά σέ…γλυκάνω:

  ΥΓ. Ἐπειδή δέν τό πιάσατε…πάλι…
  «Εάν η χώρα πάρει μεγάλα δάνεια με αυτούς του όρους, τότε η συνολική επιβάρυνση από τους τόκους στο χρέος θα είναι πολύ υψηλότερη από το εάν η Ελλάδα συνεχίσει να δανείζεται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ESM»…

  Γιά…»διευκρίνηση» στό…ΠαΠί…
  …Ἐγώ, πλέον, σᾶς ἔχω…χεσμένα.

  ΥΓ2. h..p://olympia.gr/2014/01/02/%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CE%B4/#comment-1454793

  Μου αρέσει!

 3. ….Στουρνάρι για να γίνει επιστροφή,πρέπει πρώτα να γίνει επιστροφή(μέχρι ενός ευρώ) των παρανόμως εξαχθέντων- κλαπέντων!

  Μου αρέσει!

 4. Δεν πειράζει. Φέρτε κι άλλο μνημόνιο. Σήμερα οι ληθιπρόθεσμες οφειλές είναι 60 δις, το 2015 με τη μαλακία που σας δέρνει, θα φτάσουν τα 160 δις. Ο,τι και να κάνετε, το γεγονός είναι ένα: ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Από μένα τουλάχιστον θα πάρετε για ακόμη μία φορά το τρίτο το μακρύτερο, όπως και τα 3 τελευταία χρόνια.

  Μου αρέσει!

  1. Φιλε μου απο σενα μπορει να παρουν το τριτο και μακρυτερο αλλα απο ολους τους αλλους ηλιθιους ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ θα τους παρουν τα παντα (ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ,ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ).
   Κοιμηθητε ΓΕΛΑΔΙΑ που ειπε και ο φιλος παραπανω.
   Αι σιχτιρ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑ.

   Μου αρέσει!

 5. αγορες…αγορες…

  Θα μαθω τελικα ..ποιες ειναι αυτες οι..αγορες?

  Ποιοι…τις εχουν?

  Δεν πιστευω οι αγορες αυτες ..να ειναι οι αγορες που μας πεταξαν εξω…μας δανειζουν ..μας τα παιρνουν….??????

  Γιατι …αυτριο κι ολας αν …ηθελαν…θα ..ερχονταν!

  Ειναι οι ιδιες που…αντι να ερθουν…βρηκαν τροπο χωρις να ελθουν…

  ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ???

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.