Αυτά τα τιποτένια ανθρωπάκια…

https://olympiada.files.wordpress.com/2014/01/1974a-bima2.jpgΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΜΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ 2009 ΟΤΑΝ ΕΒΡΙΖΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ…

…ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ 2014, ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!

Δεν είναι υποχρεωμένος ο Έλληνας πολίτης να γνωρίζει σε βάθος τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας. Όπως δεν είναι υποχρεωμένος ο δημοσιογράφος να γνωρίζει πως κόβουν την σπάλα από το μοσχάρι. Εάν όμως π.χ. ο Πρετεντέρης ζητούσε παϊδάκια από τον κρεοπώλη και ο τελευταίος τον τάιζε σπληνάντερο, θα ένιωθε -το λιγότερο- εξαπατημένος.

Το λειτούργημα λοιπόν του δημοσιογράφου, μαζί με τα θεσμικά δικαιώματα που του εξασφαλίζει, επισύρει την υποχρέωση της ενημέρωσης. Στην Ελλάδα δυστυχώς, ο έχων την δύναμη των ΜΜ»Ε», θεώρησε πως έχει και το δικαίωμα της εξαπάτησης. Τρανταχτή περίπτωση η «πορτοκαλί επανάσταση» που έφερε την συμμορία του Παπανδρέου στην εξουσία, στην οποία οι «λειτουργοί» της ενημέρωσης είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακολούθησε η μεγάλη ληστεία λαού και πατρίδας με ένα κρεσέντο λαϊκισμού και προπαγάνδας. Πολιτικά εμέσματα που αποθέωναν οι έγκριτοι «αναλυτές». Αποθέωση της αθλιότητας, η επίθεση στις αγορές, για να ανοίξει η πόρτα στον τοκογλύφο – συνεργάτη του Παπανδρέου.

Κατηγορούσε λοιπόν το 2009 ο «μέγας στοχαστής» τις «κακές αγορές». Την κυρά Μαρίκα δηλαδή, που είχε επενδύσει τις αποταμιεύσεις της στα ομόλογα Ελληνικού δημοσίου. Την ίδια στιγμή βεβαίως, μεθόδευε εν κρυπτώ την υπαγωγή της χώρας στον «τοκογλύφο». Και δεν βγήκε ούτε ΕΝΑΣ «αναλυταράς» να του τραβήξει το αυτί! Αντίθετα, τον αποθέωναν! «Μπρα ντε φερ Παπανδρέου με τις αγορές» ήταν τα διθυραμβικά άρθρα των άθλιων, οικονομικά αναλφάβητων λαϊκιστών. Μόνον το Ολυμπία άρθρωνε λόγο εγκαλώντας τον επικίνδυνο ημιπαράφρονα και τα παπαγαλάκια που συμπλήρωναν την ορχήστρα της ντροπής.

Ενώ τα spreads ήταν στις 129 μονάδες. Δηλαδή η Ελληνική οικονομία, απολάμβανε την εμπιστοσύνη των αγορών με χαμηλά επιτόκια δανεισμού. Γεγονός που θα έδινε στον κρετίνο μεν, πανίσχυρο δε πρωθυπουργό όλη την ευχέρεια να κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές δίκαια, αναίμακτα και μεθοδικά, γεγονός που θα βελτίωνε ακόμα περισσότερο την θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια οικονομία. 129 μονάδες επί του καταρρέοντος Καραμανλή, ισοδυναμούσε με >100 μβ επί του πανίσχυρου Παπανδρέου, που είχε την απόλυτη δύναμη στον κοινοβούλιο, στις συντεχνίες και την διαπλοκή. Αυτά γράφαμε το 2009.

Ο ολετήρας όμως είχε άλλο σχέδιο. Το να εξυγιάνεις την οικονομία βλέπετε, είναι ευεργετικό μόνον για την πατρίδα. Το να βάλεις την χώρα στο ΔΝΤ όμως, εξασφαλίζει δισεκατομμύρια άνομου κέρδους σε όσους εμπλακούν, πάνω στα αποκαΐδια της χώρας και της κοινωνίας. Μαζί λοιπόν με τις κακές αγορές, ο Παπανδρέου, ο Προβόπουλος και ο Παπακωνσταντίνου άρχισαν να κατηγορούν τους διεφθαρμένους Έλληνες και να μιλούν για τιτανικό!

Είναι σα να πηγαίνεις στην τράπεζα (όχι των ελληνόφωνων λαμογιών βεβαίως) για να ζητήσεις δάνειο λέγοντας ότι: «Είστε κωλοτράπεζα και εμείς διεφθαρμένοι και στα πρόθυρα χρεοκοπίας»! Το τι θα έπαιρνες από την τράπεζα, ήταν αναμενόμενο.

Σημερα λοιπόν, το 2014, θεωρούμε απόλυτο στόχο επιτυχίας την έξοδο στις αγορές! Από εκεί που βγήκαμε οικειοθελώς το 2010 δηλαδή! Και τα ίδια δημοσιογραφικά απόβλητα που συνόδευαν τον Παπανδρέου στις ύβρεις και την δόλια πολιτική προς τις αγορές, μιλούν τώρα για το «μεγάλο στοίχημα»!

Δεν ξέρουμε εάν όλοι αυτοί μοιράστηκαν το μαύρο χρήμα του ΔΝΤ για να εξαπατήσουν την κοινωνία το 2009. Γνωρίζουμε πάντως πως μόνον ένας τιποτένιος, είτε ως απατεώνας είτε ως αναλφάβητος, θα μπορούσε να έχει το θράσος να αρθρογραφεί σήμερα υπέρ των αγορών, ενώ αποθέωνε τον Παπανδρέου το 2009.

…αυτά τα τιποτένια ανθρωπάκια, πρέπει να τιμωρηθούν. Ίσως τότε, βγούμε πραγματικά στις αγορές.

200 σκέψεις σχετικά με το “Αυτά τα τιποτένια ανθρωπάκια…

    1. Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΙΜ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ Β ΚΟΡΕΑΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΟ ΣΕ 120 ΠΕΙΝΑ;ΣΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ<?

      Μου αρέσει!

  1. Τίπατα δεν άλλαξε!…Και τότε «βγήκαμε» από τις αγορές,και τώρα «βγαίνουμε» στις αγορές!- Το ρήμα είναι το ίδιο όπως και αυτοί που το χρησιμοποιούν!

    Μου αρέσει!

  2. Αγράμματοι, συμπλεγματικοί και ως εκ τούτου ανασφαλείς χλιμίντζουρες,

    αναλαμβάνουν πρόθυμα τον ρόλο του δημοσιογράφου. Αν λίγο ψαχτεί το θέμα,

    θα διαπιστώσουμε, ότι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ από δαύτους, έχουν έναν τίτλο σπουδών.

    Και οι σπάνιες εξαιρέσεις που τον έχουν, στερούνται ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

    και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ, παιδείας. Γιαυτό και γίνονται πειθήνια όργανα, μαριονέτες, καραγκιόζηδες και γιό-γιό

    αφεντικών που χρυσοπληρώνουν, για να ….προχωρούν τα »συμβόλαια», της ασύστολης αρπαχτής.

    Προ πολλών ετών, ένας τουλάχιστον ειλικρινής συνάδελφός τους (αν δεν με απατά η μνήμη μου,

    ο Γιώργης Μασαβέτας), είχε πει το ΙΣΤΟΡΙΚΟ : »Ο καλύτερος από μας, έχει σκοτώσει μόνο τη μάνα του».

    Τα ίδια τσουτσέκια που ΧΘΕΣ υμνούσαν τον μαγεμένο ποδηλάτη και κατασπάραζαν τον Κώστα Καραμανλή,

    ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια κλάτσαρα, ΣΗΜΕΡΑ τον χλευάζουν, τον στολίζουν (και δικαίως) με ότι κοσμητικό

    επίθετο μπορεί κανείς να φανταστεί και εξυμνούν ανερυθρίαστα, τον ΝΕΟ γονυπετή ‘σωτήρα’.

    Σέβας.

    Μου αρέσει!

    1. Κανείς νομίζω δε θα διαφωνήσει μαζί σου
      Το χειρότερο όμως είναι ότι τα «γελάδια» που αναφέρει παρακάτω ο Μιχαήλ το έχουν αποδεχτεί χωρίς να αντιδρούν ζητώντας πραγματική δημοσιογραφία

      Μου αρέσει!

    2. Γιώργης Μασαβέτας
      «Λιγο».. ..ΚΥΠατζης δεν ειναι ο σκοτεινος αυτος ο Κοκκινιωτης τυπακος απο το παρελθον ? Μπορει να κανω και λαθος.Ανθρωπινο….

      Μου αρέσει!

    3. Σ’ όλα όσα λες, αγαπητέ μου Σπάρτακε, έχεις δίκιο.

      Εκείνο, που προσωπικά δυσκολεύομαι να κατανοήσω, είναι το πώς, ένας συγκροτημένος και ελεύθερος άνθρωπος, παρασύρεται και διαμορφώνει απόψεις, με τέτοιο φανατισμό, που να μοιάζει στο τέλος με τραίνο, το οποίο ταξειδεύει πάνω σε ράγες…

      Μου αρέσει!

      1. Καλημέρα σας.

        Σύρομαι, διασύρομαι, παρασύρομαι, αποσύρομαι. Σύρω, έλκω, μετατοπίζω, μεταθέτω.

        Σύρομαι, σύρω, συρίζω(αδιάφορα; με σημασία;), ΣΥΡ-ΜΟΣ=τρένο (ή τραίνο που σ(φ)υρίζει).

        Με τάξιν οδεύω; Μακαρίως καθεύδω; λογισμούς αναδεύω; Πάνω σε ράγες;

        Κάτω από ράγες; Πλάϊ στις ράγες; Πάνω (εναερίως) απ’τις ράγες; Μηδαμινή η σημασία.

        Το ταξείδι(ταξίδι), είναι που μετράει και ο φανατισμός, το προσ-περνάει.

        Υγιαίνετε και Καλή Χρονιά.

        Σέβας.

        Μου αρέσει!

      2. ΑΑΑ Ταξειδιωτικη οδηγια.
        Βουτας στα βαθεια θολα νερα
        Συμπαρασυρεις οσους διαθετουν το προγραμμα για να αναπνευσουν
        Τους αλλους τους παρατας
        Δεν μπορεις να τους βγαλεις ολους
        Το «ταξειδι» ειναι που μετραει και οχι παντα το αποτελεσμα

        Μου αρέσει!

      3. Σπάρτακε.

        Την καλημέρα μου.

        Όχι αγαπητέ μου. Προφανέστατα δεν αναφέρθηκα σ’ εσένα. Απ’ αυτήν την ωραιοτάτη απάντηση και μόνο, που μ’ αρέσει πάρα πολύ, βλέπω ένα απολύτως ελεύθερο πνεύμα.

        Προς άρσιν πάσης παρανοήσεως, εγώ μιλάω γι’ αυτούς, που κάθονται μ’ ανοικτό το στόμα μπροστά στην τηλεόραση, ας πούμε και καταβροχθίζουν ό,τι βλέπουν κι ακούνε. Ή τους άλλους, που έχουν διαβάσει ένα μόνο βιβλίο στην ζωή τους, το οποίον ενστερνίζονται και δεν θέλουν να διαβάζουν κανένα άλλο. Αυτούς εννοώ. Εκείνοι οι οποίοι ίπτανται πάνω απ’ τις ράγες είναι ελεύθεροι άνθρωποι. Οι εκτροχιασμένοι, θα μπορούσε να πει κανείς, πως είναι εκείνοι, που πήγαν να ξεφύγουν απ’ τον ίδιο τους τον εαυτό, οι δε υποβρύχιοι, υπάρχουν κι αυτοί, αλλά δεν είναι συρμοί.

        Πάντως σ’ ευχαριστώ ξανά για την ωραιοτάτη απάντηση.

        Αυτά.

        Μου αρέσει!

      4. » Ή τους άλλους, που έχουν διαβάσει ένα μόνο βιβλίο στη ζωή τους,

        το οποίον ενστερνίζονται και δεν θέλουν να διαβάσουν κανένα άλλο «.

        Τα είπατε, ΟΛΑ!

        Ασφαλώς και δεν υπέθεσα, ότι τα γράφατε για μένα. Γιαυτό και σχολίασα,

        παραθέτοντας ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ και ΟΡΙΣΜΟΥΣ.

        Σε αντίθετη περίπτωση, ΔΕΝ θα σχολίαζα, κάν.

        Σέβας.

        Μου αρέσει!

      5. George N. Maris
        Σου ευχομαι και εγω να ειναι και το 2014 «προσπελασιμο» για εσενα και να συνεχισωμε να σε διαβαζομε ,μια και διαθετεις αυτο που λειπει εδω μεσα απο πολλους και λεγεται «ευγενεια ψυχης»

        Μου αρέσει!

    4. Ο Κακαουνάκης , θαρρώ ηταν που το χε πει αυτό , Σπάρτακε…

      για τους δημοσιογρ’΄αφους…

      και τους ήξερε όλους πολύ καλά ο Κακαού….γιατί ηταν κι ο ίδιος βουτηγμένος ως το λαιμό στην ιδια λέρα….

      Μου αρέσει!

  3. «Όπως δήλωσε στο σημερινό φύλο της Süddeustche Zeitung o Mάιλς Μπράντσο, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και μάνατζερ της Pimco, του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, «δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση φέτος να αντλήσει χρήματα από τις διεθνείς αγορές»…

    Μιχαήλ είπε

    Ιανουαρίου 3, 2014 στις 12:01 μμ
    “Αλλά και ο Μαρσέλ Φράτσερ, πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποφύγει νέο μνημόνιο, το οποίο τοποθετεί χρονικά το 2015″…

    Νέο…
    Μνημόνιο…
    Γιά νά ἀποπληρωθεῖ ΤΙ;

    Καίριο ἐρώτημα:
    ΠΟΙΟΣ μπορεῖ νά τό…ἀποτρέψει;

    Ἀπαντ: Τά…Γελάδια…

    Ἐρώτ: Θά τό…πράξουν;
    Ἀπάντ: Ὄχι

    Ἐρώτ: ΓΙΑΤΙ;;;
    Ἀπάντ: Γιατί είναι…Γελάδια…!

    Ἐρώτ: Δηλαδή, ΤΙ ἐννοεῖτε;

    Ἀπάντ: Κοιτάξτε…
    Διά τῶν συνεχῶν καί διαφόρων “τύπων” ἐκλογικῶν ἀναμετρήσεων πού θά…”στηθοῦν” ὡς τότε, τά…Γελάδια…εεε…σόρρυ…ὁ…λαός, διά τῆς συνεχοῦς συμμετοχῆς του στά πλαίσια τῆς ἀέναης ἀναζήτησης…σωτήρων καί…ἐνόχων, καί παρά τήν συσσωρευμένη ἐμπειρία, θά ἐκλέγει, θά νομιμοποιεῖ καί θά διαιωνίζει “πρωθ-υπουργεύοντες”, “ὑπουργεύοντες”, “βο – λευτάδες”, ” κυβερνόντες”, “ἀντιπολιτευόμενους”, Περιφερει-αρχίδηδες, Ἀνθ – υπο – περιφερει – αρχίδηδες καί δημ – αρχίδηδες, καί ὅλον αὐτόν τόν ἐσμό ταγματο – προοδευτικῶν κομματικῶν μαριονετῶν Ἀγορῶν, ΕΕ, Φούχτελ – Μούχτελ. Σόρρος κλπ κλπ, γνωστοί, μήν τά ξαναλέμε…

    Ἐρώτ: ΠΩΣ τό έξηγεῖτε;;;

    Ἀπάντ: Εὔκολα…
    Ἀρκεῖ νά ρίξει μιά ματιά κανείς στά βασικά “χαρακτηριστικά” – κλειδιά ἑνός μέσου…Γελαδιοῦ…

    Τό μέσο Γελάδι είναι…ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ…
    Ἄρα ψάχνει μονίμως ἤ γιά…σωτῆρες ἤ/καί γιά…βολικά θύματα, τοῦ…ποδιοῦ του πά νά πεῖ, γιά νά τά ἐξαπατᾶ, νά τά…ποδοπατᾶ κλπ κλπ…κλπ…

    Τό μέσο Γελάδι είναι…ΞΕΤΣΙΠΩΤΟ…
    Πά νά πεῖ, μέ βάση καί τά παραπάνω, ὄτι ἔχει ἕτοιμο καί τόν…ἔνοχο ΚΑΙ τήν δικαιολογία (βλ. δέν ἄκουσα, δέν ἤξερα, ἤμουν…ΑΑΑρκούντως μαλακιασμένο καί κουτοπόνηρο γιά νά..ξεχνάω ὅτι μέ…συμφέρει), στήν (βέβαιαη) περίπτωση πού καί…λεφτά δέν θά ὑπάρχουν (ΠΑΛΙ) καί οἱ…λύσεις πού ΤΑ…ὑποσχέθηκαν ἤτανε σκέτη…βαμβακόπιττα (ξανά – μανά ΠΑΛΙ)…

    Τό μέσο Γελάδι είναι ἀπελπιστικά…ΑΡΡΩΣΤΟ…
    Πάσχει, ὅπως ἔχω ξαναπεῖ ΚΑΙ, ἀπό “ἐπιλεκτική”…Ἀμνησία…
    “Ἐπιλέγει” δηλαδή νά μήν…θυμάται, ὄτι ἄν ἡ…πουτάνα ἡ ἀτυχία..ΜΑΣ, καί ἡ ἄλλη…καριόλα ἡ “φύση” ΔΕΝ τό ἔκαναν…ΓΕΛΑΔΙ, δέν θά τό “ΤΑΪΖΑΝ” διαχρονικά καί ΑΑΑδιάλειπτα τήν γαμημένη τήν…ΒΑΜΒΑΚΟΠΙΤΤΑ…
    Θέλεις κι…”ἄλλα”;

    Μέ…καλύψατε…
    …Εὐχαριστῶ.

    Ἐρώτ: Στεναχωρέθηκες;
    Ἀπάντ: Ὄχι…ἀλλά…

    Μήν στενοχωριέσαι καί προπάντων ΜΗΝ τά λυπάσαι…
    Προειδοποιήθηκαν…
    Δέν…γιατρεύονται οὔτε μέ…ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ…
    Φθινόπωρο 2015 καί “ἐντεῦθεν”…
    Θά “πάρουν” Ο,ΤΙ τά ἀξίζει…
    Ο,ΤΙ…ἔσπειραν…
    No…sauce…
    …No mercy…!

    Πάμε…”μουσικούλα” νά σέ…γλυκάνω:

    …………………………………………………………………………………

    Cheers…
    Καί ἅμα…τσούζει, «μάθατε» ΠΛΕΟΝ ἐσεῖς…
    …Λάβδανο.

    Μου αρέσει!

      1. Παραστρατημένο εθνο – ορφανό…
        Νά μή δεῖς…μπορμπουλίθρες…
        Ἀμέσως νά φορέσεις τά…εθνο – μπρατσάκια σου καί νά…
        …»δώκεις πάνω».

        Μου αρέσει!

    1. Σωστά όσα λές (και τα κατάλαβα όλα. Ήταν σχετικά κατανοητά για το επίπεδό μου).
      Πες μας όμως τον τρόπο να μην είμαστε γελάδια ή τουλάχιστον να μην είμαστε γελάδια ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ, ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ, και ΑΡΡΩΣΤΑ. Πέραν του να μην ψηφίσουμε κανένα στις εκλογές. Γιατί αυτό είναι μία πράξη. Μετά τι; Αναρχία σίγουρα δεν θα υπάρξει. Κάποιος θα καλύψει το κενό. Και πολύ φοβάμαι ότι θα είναι το ίδιο καθεστώς που και σήμερα εξουσιάζει στην χειρότερη μορφή του

      ΥΓ
      Δεν έχω το δικαίωμα γρήγορης απάντησης επειδή τα σχόλιά μου τελούν υπό έγκριση.(Φαντάζομαι επειδή έχω αρκετό καιρό να κάνω εδώ σχόλιο)

      Μου αρέσει!

      1. Ἄχ…
        …ἡ…Ριρίνα. 🙂
        Τό λοιπόν Ριρίνα…
        Ἐπειδή τόν…Ἁγιο-Βασίλη πολλοί…ἐμίσησαν, τό…τζαμπέ οὐδείς, πάρε δωράκι καί γράφτο στό…
        …χιόνι:

        Ρομαντικά ἀγόρια…
        …Τί θά κάνω μέ σᾶς, μοῦ λέτε;

        Μου αρέσει!

    2. …τα μεσα ..γελαδια…

      καλα..με εστειλες…

      α, ρε . ….Παπαληγουρα…

      που Καταργησες εν μια νυκτι…την παλη των κοινωνικων …ταξεων,,,,,,!

      Μου αρέσει!

      1. Ἄ τώρα πού σέ…βρήκα…
        Καλά τά…»μέσα» πού λές καί σύ, ἔχουν ὅπως καί νά τό…κάνεις μιά…δικαιολογία…
        Τά ἄλλα τά γαμημένα πού είναι μονίμως στήν…»ἀπέξω», τί σκατά ἔχουν στήν Γιαλαδο – γκλάβα τους…
        …μοῦ λές;

        Μου αρέσει!

      1. Ὤχ…
        Ἐπιδοκίμασε καί ὁ Ἀμέτ…
        Τά πράμματα είναι πολύ χειρότερα ἀπ’ ὅτι…ἐνέπνευσε τόν…ἀληθινό μου διάλογο παραπάνω…
        Πάω γιά κεῖνο τό…λάβδανο πού…λέγανε…
        …Νά μήν τά βάζω…ΚΑΙ σέ…»κόπο». 🙂

        Μου αρέσει!

    3. Ζω σε επαρχια.
      Εχω κοτες,ο γειτονας μου εχει ΓΕΛΑΔΙΑ,πολλα γελαδια,ρατσας ΣΑΡΟΛΕ……,
      Μια μερα μια κοτα μου,περασε στο διπλανο που τρωγαν τα ΓΕΛΑΔΙΑ και πηγα να την επαναφερω στο κοτετσι μου…

      Φιλε ΜΙΧΑΗΛ ,σε εχουν κυνηγησει ποτε ΓΕΛΑΔΙΑ με αφρους στο στομα ….θα καταλαβεις ποσο αδυναμοι ειμαστε εμεις οι ΑΡΧΟΝΤΕΣ μπροστα τους…

      Η κοτα μου την γλυτωσε περνωντας κατω απο τα ηλεκτροφορα συρματα ….εγω εκανα τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ στο αλμα για να ξεφυγω….
      Ειναι μην αγριεψουν τα ΓΕΛΑΔΙΑ ….δεν μουγκανιζουν μονο…..προστατευουν και το χορτο που τρωνε….

      Καλη μερα σε ολους,
      ποτε δεν καταλαβα γιατι πρεπει να περιμενουμε μια ορισμενη ημερα να ευχηθουμε για τις υπολοιπες 365…..ποιος την ορισε και ποιος ξεκινησε το μετρημα…..
      Εγω εχω καθε μερα μια ευχη για τους δικους μου ανθρωπους και αυτο μου φτανει

      Μου αρέσει!

      1. «Σαρολέ»…
        Τί μέ θύμισες τώρα…
        Ἀπομακρυσμένα…μιτάτα…
        Καί μετά πίσω τόν…ἀνήφορο…
        Καλοριφέρ κάτω ἀπ’ τό…παρκέ…
        Βλαχο – βαλλόνικα γλέντια…
        Ἄσε σέ λέω…
        …μέ…μελαγχόλησες 🙂 :

        ΥΓ. «Εγω εχω καθε μερα μια ευχη για τους δικους μου ανθρωπους και αυτο μου φτανει»…
        Τς…
        «Μηδείς τά ἑαυτοῦ ζητείτω, ἀλλ’ ἕκαστος τά τοῦ ἑτέρου»…
        Ἔεεελα Καλή Χρονιά σέ ὅλους σας ἐκεῖ πέρα…
        …Νά ζήσετε.

        Μου αρέσει!

      1. Μέ…καλύψατε…
        …Εὐχαριστῶ.

        Ἐρώτ: Στεναχωρέθηκες;
        Ἀπάντ: Ὄχι…ἀλλά…

        Μήν στενοχωριέσαι καί προπάντων ΜΗΝ τά λυπάσαι…
        Προειδοποιήθηκαν…

        Μου αρέσει!

      2. Οχι μωρε τους εχω γραμμενους.Εφυγε εξωτερικο σημερα αγαπημενο μου προσωπο και δεν ημουνα ορεξατος.Ακουσα και την καιρια στιγμη που δεν επρεπε και το «Αχ Πατριδα μου γλυκεια» και με πηρε απο κατω αλλα για λιγο.Με κατι τετοια την παταω σαν …ερωτευμενος.Ξερω οτι καταλαβαινεις .

        Μου αρέσει!

      3. ετσι μπραβο, βγαλε τωρα και τον δικερωευατο σου να σε αυτεπιδοκιμασει μιχαλακη, μη μενεις μονο στον στερντοκη, ετσι κι αλλιως δεν σε παιρνει χαμπαρι κανενα απο οσα σε επιδοκιμασαν γελάδια

        Μου αρέσει!

      4. Σκεψου,δηλαδη,Στεργακι,να ειχες κεφι,σημερα,ποσες σελιδες θα γεμιζες με τα σχολια σου,ειτε τα εκλιπαρουντα λιγο απο το ενδιαφερον του Μιχαηλ,σ’ αυτα,τα εργα της διανοητικης εξαντλησης σου,ειτε τα στοχευοντα,κυριως,εξαιρουμενων των αταιριαστων,με το ειδος του φαγητου,καρυκευματων,στην ενοχληση του εκαστοτε συνομιλητη σου,του αγνοουντος,δυστυχως,το γεγονος οτι,συχνα,λειτουργεις υπο το κρατος της επιθυμιας σου να ξεχωρισεις σε σχεση με τον οποιονδηποτε,πιο αρμοδιο απο σενα να κρινει το επιδικο ζητημα.

        Μου αρέσει!

    4. Μιχαήλ, καλημέρα.

      Οι διάφορες δηλώσεις, απ’ όπου κι αν αυτές προέρχονται, έχουν κάποιον σκοπό, που έχει αρχίσει να είναι ορατός πριν ακόμη αλλάξει ο χρόνος. Από προφήτες και προορατικούς, έχουμε χορτάσει. Όλοι τους όμως, περιέργως, κρατάνε πισινή. Δηλαδή, βλέπουν, διακρίνουν, οραματίζονται διάφορα ωραία, τα οποία ατυχώς είναι ανύπαρκτα, σαν τον αντικατοπτρισμό στην έρημο, που κάνει τον διψασμένο, να βλέπει οάσεις, λίμνες και καταρράκτες μακριά, που δεν θα φθάσει ποτέ. Η διαφορά εδώ είναι, ότι αυτοί θέλουν να μας πείσουν, ότι ό,τι μας ξεφουρνίζουν γίνεται δια βαθυτάτου συλλογισμού κεφαλών, το περιεχόμενο των οποίων, εμένα τουλάχιστον, μου είναι και παραμένει άγνωστον. Οπότε, καλά θα κάνει ο καθένας, όταν λαμβάνει τέτοιες προβλέψεις, να κάτσει και να σκεφθεί πριν αποφασίσει ο,τιδήποτε…

      Τα υπόλοιπα απαισιόδοξα, τα οποία γράφεις, δεν ξεφεύγουν απ’ αυτά, που μας έχει διδάξει η μέχρι τώρα πραγματικότητα. Ας ευχηθούμε επιτέλους να αλλάξουν, όσον είναι ακόμη καιρός…

      Αυτά και πάλι τα χρόνια πολλά.

      Μου αρέσει!

    5. Απάντηση ουσιαστική δεν έχεις Μιχαήλ! (Κανείς δεν έχει. Ούτε κι εγώ φυσικά)
      Μόνο ακατανόητες εξυπνάδες. Τη δική σου δηλ. ΒΑΜΒΑΚΟΠΙΤΑ
      Άντε και να δούμε που θα μας βγάλει αυτή η μοιρολατρία!

      Μου αρέσει!

      1. Μετάνοια καλό μου ΑΑΑγελάδι…
        Ξεκινᾶς ἀπό κεῖ καί…βλέπεις…
        …Ἀλλά, ἄν ΔΕΝ ἤσουν Α-Γελάδι, θά…τὄπιανες τό…ἄσμα.

        Μου αρέσει!

    6. Καλή σου μέρα Μιχαήλ

      Μετάνοια;
      Φαντάζομαι εννοείς κάτι άλλο από αυτό που συμβαίνει σήμερα
      Είπαν ότι «μαζί τα φάγαμε», το πιστέψαμε (γιατί εμπεριείχε αλήθεια), νιώσαμε ένοχοι, και τώρα έχουμε σκύψει το κεφάλι κάνοντας μετάνοιες ξορκίζοντας το κακό και περιμένοντας ότι έτσι θα λήξει σε λίγα χρόνια

      Μετάνοια κατ΄ εμένα σημαίνει ταπείνωση και εξύψωση
      Ταπείνωση δε βλέπω σήμερα. Οι περισσότεροι συνεχίζουν να ζουν (εφόσον μπορούν) όπως ζούσαν με μικρές προσαρμογές. Μετά-νόηση δεν αντιλαμβάνομαι (τουλάχιστο στον τόπο μου). Και ούτε βλέπω να υπάρξει στο μέλλον
      Αν αυτό είναι η μόνη λύση τότε είμαστε χαμένοι! Έχει ακόμα πολύ πάτο και για πολάαααααααααααααααααα χρόνια

      Μου αρέσει!

      1. Η ηθικολογία αγαπητή Ριρίνα, είναι το υπομόχλιο λεηλασίας του συστήματος, εις βάρος της κοινωνίας.
        Παραλαμβάνουν τη σκυτάλη από τους πάλαι ποτέ φαρισαίους και την μεταφέρουν διαχρονικά, προκειμένου να καταστήσουν τη κοινωνία άβουλη μάζα, δια της ενοχικότητας και του κόμπλεξ.
        Δεν θέλουν να μετανοήσει η κοινωνία, τη θέλουν ένοχη, να μην αναταχθεί, την διαιρούν.
        Αυτό όμως γίνεται γιατί υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση.
        Ποια είναι αυτή;
        Καλύτερα να ταπεινολογείς σε πρώτο επίπεδο για την ασίγαστη «αμαρτωλότητά» σου και …
        σε δεύτερο επίπεδο να βελάζεις αντιμνημονιακά, αλλά κάτω από τη σκέπη της κομματικής ένταξης.
        Γιατί αυτό συνεπάγεται διαχείριση δημόσιου χρήματος από τους «εξπερ» της κομματοκρατίας.
        Εσύ πρέπει να νιώθεις άβουλος,»πλέμπα», «κωλολαός».
        Δεν σου το λέμε ευθέως, το πάμε βήμα-βήμα δια της ενοχοποίησης των ελλήνων όντας εμείς ηθικά ανώτεροι αν και ολιγάριθμοι, ίσα-ίσα παριστάνουμε τους προστάτες, τους κηδεμόνες σου, αρκεί και εσύ να ενταχθείς στο σύστημα και αν έχεις ενοχληθεί από την οικονομική αφαίμαξη, το μνημόνιο, την υπερφορολόγηση, την καταλήστευσή σου, να μην αντιδράσεις συλλογικά ως κοινωνία, αλλά να ενταχθείς!
        Δεν είναι αθώοι του αίματος όλοι αυτοί φίλη Ριρίνα, οι οποίοι διακινούν τις ασχήμιες αυτές, απλά θέλουν να οικειοποιηθούν το δημόσιο αγαθό γελοιοποιώντας το επιχείρημα της κοινωνίας.
        Γι’ αυτό τη βάζουν να τσακώνεται, να διαιρείται, προκειμένου να την κηδεμονεύσουν οι «ειδικοί».
        Δες για παράδειμα στην επαρχία…
        Ακόμα και οι 9 στους 10 να είναι ηθικοί, ένας μόλις βαλτός, που θα καταπατήσει μια έκταση, θα γεννήσει καχυποψία…
        Ο ένας θα μισεί τον άλλον!
        Γιατί;
        Μα …γιατί δεν υπάρχει κτηματολόγιο και όχι μόνο!
        Σκέψου το αυτό σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.
        Όλοι αυτοί Ριρίνα, δια-κομματικά λειτουργούν λεηλατικά και κυρίως αποδομητικά της κοινωνικής συλλογικότητας προς εξυπηρέτησή τους.
        Προωθούν θεωρίες και ις διακινούν προωθόντας την εικόνα για έναν «βρώμικο» λαό, οποίος «βρωμίζει» το …ηθικό κράτος, που πρέπει να τον συνετίσουμε εμείς οι λίγοι και ηθικοί.
        Και στη δημόσια διοίκηση να ορίζουμε στελέχη κατά το σύστημα διορισμών 4-2-1 (βλ. μέχρι πρόσφατα την άτυπη συμφωνία ΝΔ-Πασοκ-Δημάρ), και αύριο μεθαύριο με σύστημα 5-1-1 και παέι λέγοντας…
        Εσύ πάντως και κάθε «εσύ», πρέπει να νιώθεις ένοχη, όχλος, αλλά προς Θεού, να μην αποκτήσεις συλλογική συνείδηση,να μην αξιώσεις η πολιτική να υπέχει ευθύνες αστικές και ποινικές για τα πολιτικά εγκλήματα που διαπράττει εις βάρος του λαού, αλλά και για τα ψέματά τους, να συνεχίζουν να «αυτοδικάζονται» μέσα στην Βο(υ)λή οι λουδοβίκοι, να αυθαιρετούν και να μην υπάγονται στο κράτος δικαίου όπως κάθε πολίτης αυτής της χώρας…

        Μου αρέσει!

      2. Καημένη…»συλλογικότητα»…
        Ἀσφυκτιάς μέσ’ τό…κοπάδι, σέ…νοιώθω…
        ΠΟΥ…θά «πάει» ὄμως…
        …Θά τή βρεῖς τήν…»ἄκρη» σου…

        Καί μή μοῦ…μαραζώνεις…
        Στά μεγάλα ζόρια παίρνεις καί τό…»τραῖνο»…
        …Ἀτελείωτα τά…»παραδείγματα».

        Καί πούσαι…»συλλογικότητα»…
        No hard…» feelings»…
        «Ὅπως», κι’ ΑΝ…είσαι…
        …σ’…ἀγαπῶ.:

        Μου αρέσει!

      3. Να είσαι καλά Φαίη, αν και «εκτσογλανισμένοι» (κατά Βενιζέλο), «φαταούλες συμφάγοντες με τους κομματάρχες» (κατά Πάγκαλο), «διεφθαρμένοι» (κατά ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου), «ανεπαρκώς φορολογημένοι» (κατά Στουρνάρι), «λαϊκιστές» και άλλων πολλών ιδιοτήτων μας εκ μέρους όσων μπουμπουκιών περνάνε αυτές τις ασχήμιες ύπουλα στο όνομα της …ηθικής τους ανωτερότητας, τολμάμε να βγαίνουμε από το καβούκι μας και να εκφράζουμε τη γνώμη μας.
        Εντάξει δεν είμαστε «ελίτ», απλοί βιοπαλαιστές είμαστε, αλλά ακόμα και οι ένοχοι δικαιούνται …απολογίας.
        Να ζητήσουμε και συγγνώμη γιατί τολμάμε και το παρακάνουμε όμως για να εχουμε και την εύνοια των «ειδικών».
        Χαιρετώ ;D

        Μου αρέσει!

      4. Μιχαήλ…

        Ουδείς αναμάρτητος αδερφέ και φίλτατε!

        Η έρμη η ..συλλογικότητα, έχει κάθε δικαίωμα να αξιώνει το στοιχειώδες:

        1. Υπαγωγή των κομματαρχών στο κράτος δικαίου, ώστε να μην αυθαιρετούν στο όνομα της «έντολης» που έλαβαν μία φορά στα τόσα χρόνια.
        Οπότε να υπάγονται στην δικαιοσύνη όπως όλος ο κόσμος αν βλάψουμε ο ένας τον άλλον, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για πολιτικό έγκλημα, το οποίο κατά τον Αριστοτέλη είναι βαρύτερο από το κοινό αδίκημα, γιατί βλάπτει ολόκληρη την κοινωνία.

        2. Διαρκής κοινωνική αξιολόγηση των πολιτικών(π.χ μέσω διαρκών δημοσκοπικών δήμων, με τη βοήθεια της τεχνολογίας που είναι έτσι και αλλιώς προηγμένη), όπως αξιολογείται κάθε άνθρωπος στην εργασία του και κρίνεται το ψωμί της οικογένειάς του, πολλές φορές όχι λόγω ανικανότητάς του, αλλά εξαιτίας δολιότητας και ανεπάρκειας του πολιτικού προσωπικού.

        Ζητάω πολλά;;;

        Θα μου πεις…
        Αυτά μπορεί να τα αρθρώσει η κοινωνία, αλλά χωρίς να τη καλύπτουν τα σύννεφα των κομματικών σημαιών, των ινστρούκτορων και λοιπών κηδεμόνων;
        Οπότε;;;
        Πάει η οικειοποίηση του πόνου, πάνε τα χρήματα.
        Όπως διακινεί και ένας «στοχαστής» κάπου εδώ μέσα: «που να ασχολείται η κοινωνία με την πολιτική»;;; «Δεν χρειάζεται…»

        Αντιχαιρετώ με συμπάθεια

        Μου αρέσει!

      5. Μιχαηλ …………χαχαχχχχχχχχχρρρρρρρρρρρ….. Συλλογικοτητα ομοιων…βραστα…!»συλλογικοτητα» ! στο τελος κατανταει ΑΣΥΛΙΚΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ,δηλαδη η χρονια παθηση του 99% του πληθυσμου στον Τοπο αυτον.
        Ο καθηγητης «θρησκευτικων» …αγιος ανθρωπος!!!! μας ελεγε οτι » η μετανοια προηγειται της αρσης των ενοχων και αν αντιγραφετε στο διαγωνισμα και μαλιστα σε θεματα που αφορανε τον….θεο ,τοτε αν πρωτα δεν μετανοησετε και …εξωμολογηθειτε ειστε χαμενοι απο χερι και θα σας φανε οι καλλικαντζαροι» και ειχε βαλθει να μας λουσει με τις δικες του ενοχες.Ετσι ομως παψαμε να αντιγραφουμε τις μαλακιες που σκεφτονταν και εγραφε ο καθε κρετινος διπλανος μας και γλυτωσαμε και απο τις …ενοχες οτι θα μας φαει ο καλλικαντζαρος σταλμενος απο τον θεο.

        Μου αρέσει!

      6. Το καταλαβαίνω ότι γίνομαι ενοχλητικός…
        Συγχωράτε με που δεν έχω μάθει να είμαι αρεστός με τους λεηλάτες!
        Συγχωράτε με που ένας ασκητής έλεγε ότι όταν κάθεσαι και τις τρως υπονομεύποντας την βιωσιμότητα της οικογένειάς σου, δεν είσαι ταπεινός….
        Πείτε μου τι πρέπει να λέω, δεν θα το ματακάνω…

        Μου αρέσει!

      7. Συγχωράτε με επίσης που στα κολυβογράμματα που έμαθα στο πανεπιστήμιο, έμαθα μια λέξη «συλλογικότητα» όπως έπρεπε να την μάθω, και την οποία διατύπωσε και οικειοποιήθηκλε ο πλέον πανίβλακας δωσίλογος πρωθυπουργός.
        Συγγνώμη…

        Μου αρέσει!

      8. Συλλογικότητα = Ἐκπεφρασμένη βούληση ὁμάδος ἀτόμων μέ κοινή νοοτροπία. βούληση καί…ἐπαγωγικά, κοινό τρόπο δράσης…

        Συλλογική Συνείδηση = Ὅλα τά παραπάνω ἀπό…ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μέ Συνείδηση, πού θά μεταφραστεῖ σέ συνειδητή ἐμπέδωση, ἐπιδίωξη…Συλλογικότητας…

        Ὅμως, ὅπως ἔχουμε..πεῖ…

        Ὅταν τό 90% πού…σέρνεται σέ τούτο τόν ἁγιασμένο τόπο, ἀποτελεῖται ἀπό…Γελάδια, χέσε ΚΑΊ…μέσα ΚΑΙ…»ἔξω», διότι…

        Τό μεσο Γελάδι τοῦ…90%, είναι ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ…
        Πάει νά πεῖ ΔΕΝ ἔχει τήν στοιχειώδη ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ νά παραδεχτεῖ ὅτι ΕΦΤΑΙΞΕ καί ἐξακολουθεῖ κατά συρροήν νά…ΣΦΑΛΛΕΙ…
        Ἄρα…ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ἐπιλέγει νά μήν…μετανοήσει ΠΟΤΕ…

        Είναι ΚΑΙ…ΞΕΤΣΙΠΩΤΟ…
        Πάει νά πεῖ ΔΕΝ ἔχει…ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ…

        Πάρτα τώρα ἐσύ καί βάλτα νά…σκεφτοῦν Συλλογικά…
        Καί μετά νά…ἐμπεδώσουν ΚΑΙ…Συλλογική συνείδηση…

        Νά ρίξω καί μιά πρέζα…ΑΜΝΗΣΙΑ;
        Ἄσε…
        Ὄνειρο ζῶ…
        …ΜΗΝ τά…ξυπνάτε.

        Μου αρέσει!

      9. Στέργιε, όσα λέω τα λέω από την ψυχή μου.
        Είναι συνδυασμός βιωμάτων από την άσχημη καθημερινότητα που μας επεφύλαξαν οι λεηλάτες «πολιτικοί» και κάποιων ρημαδογνώσεων, που απέκτησα (με πολύ κόπο και ιδρώτα, πίστεψέ με) και μου επέτρεψαν να διαθέτω μια πιο σφαιρική και σύνθετη εικόνα των πραγμάτων.

        Ειλικρινά ζητώ συγγνώμη για την -επί προσωπικού- αντιπαράθεσή μας, αλλά σε αυτά που λέω δεν ειρωνεύομαι εσένα, ούτε καν ήθελα αυτή την εξέλιξη.
        Αναφέρομαι σε μια αντίληψη ότι η κοινωνία φταίει με όρους αξεπέραστης ενοχής.
        Σε βαθμό που την καταδικάζει στην αιώνια κόλαση, προς όφελος των λεηλατών της και των ολιγαρχικών συμμοριών που λυμαίνονται το δημόσιο αγαθό.
        Ε, δεν είναι καθόλου έτσι φίλε.

        Μου αρέσει!

      10. Το έθνος είναι συνείδηση κοινωνίας Μιχαήλ…
        Μια συλλογικότητα.
        Μισητή για τους επαγγελματίες κομματάρχες που κομμα-τιάζουν την κοινωνία επ’ ωφελεία τους.
        Προτιμώ να με αποκαλείς «γιαλάδι», παρά να είμαι και να μην το ξέρω, γιατί από την ιδιώτευση θέλω να προσπαθώ να είμαι κοινωνικοποιημένος.
        Όχι ως μάζα, αλλά με τις αρετές και τις ιδιότητες ενός εκάστου, που λειτουργεί αρμονικά με άλλους σε μια συλλογική στόχευση.
        Αυτό είναι το δύσκολο…

        Μου αρέσει!

      11. Καθόλου ἐνοχλητικός σέ ὅτι μέ ἀφορᾶ Opinion…
        …No worries.
        ……………………………………………………………………………………….

        Χάχααα…Στέργιε…
        Συλλογική Ἱδρυματοποίηση…
        Ἁπλά…
        …ΚΟ – ΡΥ – ΦΑΙ – Ο!!

        Μπῆκε πρίν κάνα τρίωρι μιά βαρεμένη…θεούσα στό Γραφεῖο μου νά τῆς ἐξηγήσω κάτι…ὄνειρα πού εἰδε…πάλι καί μοῦ ἄρχισε κάτι θεούσικες παπαριές….
        Τῆς εἴπα λοιπόν νά πάει νἄβει κανέναν νά τήν…πηδήξει, καλά, νά…ξελαμπικάρει καί μετά νἄρθει νά τό…ξανασυζητήσουμε…
        ΤΙ…μοῦ ἀπάντησε…λές; 🙂

        Μου αρέσει!

      12. «Συλλογική Συνείδηση = Ὅλα τά παραπάνω ἀπό…ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μέ Συνείδηση, πού θά μεταφραστεῖ σέ συνειδητή ἐμπέδωση, ἐπιδίωξη…Συλλογικότητας…»
        «σέ τούτο τόν ἁγιασμένο τόπο»
        «Τό μεσο Γελάδι τοῦ…90%, είναι ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ…….ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ἐπιλέγει νά μήν…μετανοήσει ΠΟΤΕ…»
        «Είναι ΚΑΙ…ΞΕΤΣΙΠΩΤΟ…
        Πάει νά πεῖ ΔΕΝ ἔχει…ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ…»
        ================
        και θελεις εγω τωρα να …συμπληρωσω ,φαταουλα????Μου αφησες κανενα περιθωριο να γραψω και εγω κατι τις?ΣΙΩΠΩ και απολαμβανω εντιμο γραπτο.Και ξερεις πολυ καλα απο το…παρελθον μας αν ποτε σου χαριστηκα.Μιχαηλ.

        Μου αρέσει!

      13. Έτσι είναι Personal Opinion.
        έχουμε και εμείς το δικαίωμα να μιλήσουμε.
        Αλλά όλοι αυτοί που ανέφερες + πολλοί άλλοι, πρέπει να εμπεδώσουν το λαϊκό ρητό μας: «Όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».

        Μου αρέσει!

      14. Νά τήν ἀκούς τή Φαίη, Opinion…
        Παλιά…»καραβάνα»…
        Τό ἔχει…ἐμπεδώσει…
        …»παλαιόθεν».

        Ἄντε…πεῖτε τα τώρα…
        Τό νοῦ σου στά…
        …μεσο – «διαστήματα».

        Μου αρέσει!

      15. @Personal Opinion
        Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω με ότι λες Συμφωνώ με την προσέγγισή σου
        Μόνο που την συλλογικότητα την αντιλαμβάνομαι λίγο διαφορετικά

        Μου αρέσει!

      16. Σεβαστή η άποψή σου Ririna.
        Βέβαια θα είχε και ενδιαφέρον να μου εξηγήσεις την αντίληψή σου.

        Υ.Γ
        Να διευκρινήσω, ότι δεν ορίζω την συλλογικότητα, δεν δίνω δηλαδή έναν γενικό ορισμό της.
        Απλά αναφέρομαι σε κάποια αιτήματα που θα μπορούσε -και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει- η κοινωνία, να αξιώσει εξαναγκάζοντας το κομματικό κατεστημένο, κάτι που θα μπορούσε να το κάνει συλλογικά αφού είναι λογικό αίτημα και δεν υπόκειται κάτω από καμιά σημαία κομματικής χροιάς:

        1. Να υπέχουν ευθύνη για τις πράξεις ή παραλείψεις τους όπως κάθε άνθρωπος

        2.Να έχει λόγο η κοινωνία στα όσα την αφορούν και να ελέγχει διαρκώς τους πολιτικούς

        Μου αρέσει!

      17. Καλημερα Ririna. Αναρωτιεμαι τι θα ειχε να πει καποιος αυτοδιορισμενος Μεγας -στην φαντασια του- αυτοδιορισμενος γελαδοβοσκος -που υποτιθεται μιλαει και απο την σκοπια του Χριστιανικου λογου-θεασης, αλλα δεν..φυσικα- αν του θεταμε ενα δυο απλουστατα ερωτηματακια. Τι προταση κάνεις, αν εχεις μπροστα σου – εστω -ενα γελαδι, το οποιο θελει και αναζητα τα αποτελεσματα του κοπου του, εστω κι αν ΔΕΝ ηταν ο αψογος πολιτης και εργαζομενος? Κατ’αρχας, ακομα κι αν ειναι αφ’εαυτου γελαδι ( οπως τα βοδια στο αλετρι) ακομα κι αν εχει σκοπο να ειναι για παντα, εισαι χειροτερος απο αυτο, αν του στερησεις τα αποτελεσματα του κοπου του, η δικαιωσεις τους αχορταγους που τα θελουν ολα για τον εαυτο τους. Αλλα, ποιος ειναι ο επι γης Θεος που θα αποφασισει ποιοι, απο τα νυν-εστω- γελαδια θα ηταν γελαδια, κι οχι ενας δευτερος Βαν Γκογκ, αν ειχαν ζησει σε μια ομορφη κοινωνια? εχουν διαβασει, μελετησει επ’αυτων των ερωτηματων ? η επιστημη εχει ασχοληθει, υπαρχουν ενδιαφεροντα στοιχεια. Και το κυριωτερο ερωτημα ειναι, αφου η κοινωνια αυτη παραγει γελαδια, θα τα κλεισουμε σε μια γυαλα? Κι αν ναι, τι αραγε εχει να πει για τους Μαρτυρες Αγιους που πηγαν, παρ’οτι αβαφτιστοι με τον συνηθη τροπο βαφτισης, στον Παραδεισο, τι εχουν να πουν για το οτι η Εκκλησια θεωρει οτι το αιμα του Μαρτυριου τους ισουται με βαπτισμα? Ποιος μπορει να πει με σιγουρια ποια ειναι η στιγμη που το γελαδι θα γινει Αγιος Μαρτυρας? Μα πρεπει να ειναι καποιος κουραδα γελαδιου για να τολμησει να πει οτι αυτη η στιγμη θα ερθει οχι σε στιγμη κινησης, δρασης, αγωνα, προσπαθειας, ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΗΡΕΜΟΣ, κι εσυ ετοιμαζεσαι να του κοψεις το κεφαλι, γιατι σε ειχαν κανει γεννιτσαρο, αλλα βλεποντας τηλεοραση στην γυαλα σου, με τις ενοχες να σε κανουν λοιωμα. » η αδιακριτη συμπεριφορα τις περισσοτερες φορες κανει μεγαλυτερο κακο και απο την συμπεριφορα των τρελλων που σπανε κεφαλια,διοτι οι α-διακριτοι με τα κοφτερα τους λογια πληγωνουν ευαισθητες καρδιες, και πολλες φορες τις τραυματιζουν θανασιμα, φερνοντας τις σε απογνωση» σελ 149. «Οποιος φερεται με βαρβαρο τροπο, δηθεν να βοηθησει ψυχες πνευματικα, ειναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ απο τον ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟ γιατι εκεινος ηταν ειδωλολατρης, κι οχι Χριστιανος» σελ 145 Επιστολες Παισιου Αγιορειτου σελ .Απειρα τετοια αποσπασματα.

        Μου αρέσει!

      18. Πιστεύω πως συλλογικότητα είναι δύσκολο να υπάρξει στην παρούσα κατάσταση
        Αυτό που περιγράφεις ισχύει σε ένα κράτος που σέβεται τους πολίτες του (την κοινωνία δηλαδή) και δρά προς συμφέρον τους καθώς το συμφέρον του κράτους ταυτίζεται με αυτό των πολιτών του, οργανώνοντας με νόμους σε ανώτερο επίπεδο τη συλλογικότητα των πολιτών
        Εδώ δεν έχουμε τέτοιο κράτος οπότε παρότι το συμφέρον των πολιτών έχει «μέσο όρο με μικρή διασπορά», λείπει η οργάνωση της συλλογικότητας. Η μόνη έκφραση συλλογικότητας που μπορεί να υπάρξει τώρα πια είναι η αγελαία ατομική έκφραση της.
        Και το θεωρώ θεμιτό αφού αλλιώς δεν μπορεί να εκφραστεί μιας και το κομματικό κατεστημένο την χειραγωγεί για να επιβιώσει. Ενδέχεται όμως αυτή η έκφραση της συλλογικότητας να γίνει ανεξέλεγκτη αφού δεν υπόκειται σε κάποιο νομικό πλαίσιο

        Μου αρέσει!

      19. Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτησή σου Ririna
        Όχι απλά δεν ευνοεί το κράτος, αλλά λειτουγεί εχθρικά προς την συλλογική έκφραση της κοινωνίας, αυτό είναι δεδομένο.
        Επιβουλεύονται την κοινωνία, είναι εχθροί γι’ αυτό και διακινούν τις προϋποθέσεις ηθικές και ψυχολογικές για την -πολύ σωστά όπως την ανέπτυξες- αγελαία έκφραση του λαού.
        Αυτό που λέω ωστόσο είναι ότι αυτά τα δύο απλά αιτήματα σε πρώτη φάση, είναι και αποτελεσματικά για το ξεκλείδωμα της λύσης του προβλήματος που ξεκινά από τη σχέση κοινωνίας και πολιτικής και ενωτικά από την σκοπιά ότι δεν καπελώνεται από κόμματα, αφού κατά πρώτον θίγει τον πυρήνα της δράσης τους, όπως έχει διαμορφωθεί δηλ. της κομματοκρατίας.
        Ότι θα υπονομευτεί αυτή η προσπάθεια είναι σίγουρο.
        Αξίζει όμως να ζυμωθεί ο προβληματισμός και να συζητηθεί.
        Απλές, στοιχειώδεις και αυτονόητες διεκδικήσεις που δεν θα απευθύνονται σε μαζοποιημένες καταστάσεις, αλλά σε συνειδητές απαιτήσεις.
        Εξαναγκασμός της απεχθούς πολιτικής τάξης μέσω συγκεκριμένων αιτημάτων., τα οποία σίγουρα -έχεις δίκιο- θα υπονομευτούν στο επίπεδο των διαδηλώσεων, αλλά που καλό θα είναι να τις εξετάζουμε και να τις προβάλλουμε, ώστε να μην λειτουργεί ασύδοτα και αυθαίρετα το καθεστώς.

        Μου αρέσει!

      20. Personal Opinion.

        Γεια σου.

        Στο μήνυμά σου της 4/1/14 12:49 μμ γράφεις κάτι για έναν «στοχαστή», ο οποίος λέει «πού να ασχολείται η κοινωνία με την πολιτική». Εάν εννοείς εμένα, αν και δεν το έχω πει αυτό ακριβώς έτσι, θα μπορούσα να σου εξηγήσω το τι ακριβώς εννοώ.

        Εάν εννοείς κάποιον άλλον, η υπόθεσις δεν με αφορά.

        Μου αρέσει!

      21. Γειά σου και από εμένα.
        Επειδή έχω την (αυτο-)καταστροφική τάση του ενστίκτου, δεν επηρεάζομαι στη σκέψη μου από μετριασμούς λόγω συσσωρευμένης αρνητικής εμπειρίας στην μέθεξη με την δημόσια συζήτηση σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

        Εν τέλει George, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο των επεξηγήσεων, καθώς εξαρχής διέκρινα παρά το σχετικό καμουφλάζ, την απολογητική του συστήματος κούρα.
        Άλλωστε το επιστέγασμα ήρθε με την πλήρη και απόλυτη επικρότηση των επισημάνσεων του Άκη, τα οποία μεταφέρω αυτούσια και θεωρώντας τα πλήρως κατατοπιστικά και ενδεικτικά των αντιλήψεών σου.

        «- ΑΝ δεν προσπαθούσαμε να ζήσουμε από το κράτος
        – ΑΝ πληρώναμε όλοι τους φόρους μας
        – ΑΝ σεβόμαστε τους νόμους, αντί να χρησιμοποιούμε τις παρανομίες των άλλων ως πρόσχημα για να τους παραβιάζουμε
        – ΑΝ δεν επιβραβεύαμε με την ψήφο μας τις κυβερνήσεις που βύθιζαν τη χώρα στον δανεισμό
        – ΑΝ κάναμε ποτέ αυτοκριτική, αντί να τα ρίχνουμε πάντα όλα σε άλλους (Έλληνες ή ξένους) ή σε θεωρίες συνωμοσίας
        – ΑΝ μας ένοιαζε πραγματικά η πατρίδα και η δημοκρατία, αντί να περιμένουμε τη μείωση αποδοχών για να τις ανακαλύψουμε
        – ΑΝ δεν είχαμε κάνει πρότυπο ζωής το «ό,τι φάμε – ό,τι πιούμε…»

        … ΑΝ, λοιπόν, δεν γινόντουσαν όλα αυτά, τότε κανένας δεν θα μπορούσε να μας κοροϊδέψει με συνθήματα του τύπου «λεφτά υπάρχουν» (που ούτως ή άλλως περιττά ήσαν, αφού το ΠΑΣΟΚ θα νικούσε το 2009 και χωρίς αυτά).

        Επειδή, όμως, ακόμα και σήμερα, πολλοί συνεχίζουμε να τα ρίχνουμε όλα σε αόρατους τρίτους, αντί να κοιταγόμαστε στον καθρέφτη, γι’ αυτό λοιπόν ελπίδα δεν υπάρχει και θα βουλιάζουμε όλο και πιο πολύ, μέχρι να ξυπνήσουμε. ΑΝ προλάβουμε να ξυπνήσουμε…»

        Καληνυχτίζω

        Μου αρέσει!

      22. Επίσης, επειδή τυχγάνει να έχω γίνει ο «κακός» ο παλιάνθρωπος της παρέας, εξήγησέ μου τους λόγους (πέραν της αστικής ευγένειας) για τους ποοίους επικροτείς δυο διαφορετικά σε περιεχόμενα σχόλια, δυο διαφορετικών σχολιαστών που λένε εντελώς το αντίθετο:

        Διονύσιος Βούτος:

        «Αν δεν ψήφιζες αυτόν με τα “λεφτά υπάρχουν” τότε θα ψήφιζες τον άλλον με το “πρέπει να πάρουμε σκληρά μέτρα” και μετά δεν θα μπορούσες να επικαλεστείς απάτη και εξαπάτηση του εκλογικού σώματος για να καταργήσεις τα μνημόνια και τις επιπτώσεις τους όταν έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα …. Θα σου πέρναγε τα μνημόνια ο άλλος και δεν θα μπορούσες να πεις κουβέντα ούτε τώρα ούτε στο μέλλον …»

        Άκης:

        « ΑΝ δεν επιβραβεύαμε με την ψήφο μας τις κυβερνήσεις που βύθιζαν τη χώρα στον δανεισμό
        – ΑΝ κάναμε ποτέ αυτοκριτική, αντί να τα ρίχνουμε πάντα όλα σε άλλους (Έλληνες ή ξένους) ή σε θεωρίες συνωμοσίας»

        Εάν θέλεις να περάσεις το μήνυμά σου επιβραβεύοντας τους πάντες και τα πάντα, δεν είναι δικό μου πρόβλημα.

        Άλλο μια ανθρώπινη ευχή, το χρόνια πολλά, δεν το συζητάμε. Αυτό είναι αυτονόητο και ανθρώπινο…

        Μου αρέσει!

      23. Personal Opinion

        Άκουσέ με λοιπόν.

        Ούτε στοχαστής είμαι, ούτε παντογνώστης, ούτε αισθάνομαι κανέναν λόγο να απολογηθώ. Εάν κάπου σφάλω, δεν αργώ να το αποδεχθώ. Τις απόψεις μου διατυπώνω και όποτε με κάποιους συμφωνήσω ή διαφωνήσω, δεν θεωρώ ότι κάνω μεγάλο κακό. Άλλωστε γι’ αυτό συζητάμε, για να κερδίσουμε απ’ τις διαφωνίες μας, όποτε αυτές παρουσιάζονται. Αλλιώς γιατί να καθόμαστε και να πληκτρολογούμε;.

        Είναι αλήθεια, πως κάπου-κάπου καλαμπουρίζω, όποτε μου δίδεται η ευκαιρία, αλλά φροντίζω να μην κάνω χαρακτηρισμούς. Εάν κάποιος άλλος, έχει διαφορετικές συνήθειες, όταν κάτι δεν μου πάει, του το επιστρέφω. Το ίδιο κάνω τώρα και μαζί σου. Οπότε ξεκινάμε απ’ το μηδέν.

        Ανέγνωσα τα μηνύματά σου, ενδεχομένως όχι όλα. Με πολλές από τις θέσεις σου δεν διαφωνώ. Ίσως μοιάζουν λίγο ρομαντικές, αλλά δεν διαφωνώ ριζικά. Λοιπόν; τι θέλεις να μου πεις δηλαδή, ότι ο εργάτης, ο ιατρός, ο φαρμακοποιός και άλλοι πολλοί θ’ αφήσουν τις δουλειές τους, τους ασθενείς τους, τους πελάτες τους και θα ασχολούνται με την πολιτική; Ή όταν αντιμετωπίζεις την καθημερινότητά σου, αν το παιδί σου είναι άρρωστο ή δεν ξέρω τι πρόβλημα μπορεί σου συμβαίνει, εσύ θα τρέχεις για την πολιτική;

        Ξεκαθάρισέ το κι εδώ είμ’ εγώ.

        Αυτά.

        Μου αρέσει!

      24. Personal Opinion

        Eαν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά των εννοιών, μεταξύ του Διονυσίου Βούτου και του Άκη… τι να προσπαθήσω να σου εξηγήσω εγώ;

        Μου αρέσει!

      25. Τελευταίο μου σχόλιο στο ιστολόγιο σε εσένα George.

        Όχι, δεν λέω ο φαρμακοποιός ή ο εργάτης να γίνουν διαχειριστές στην πολιτική.
        Αν το θελήσουν βέβαια, ναι να γίνουν…
        Όχι άλλους επαγγελματίες πολιτικούς, ας πάνε και άνθρωποι που αγωνίζονται στο καμίνι της καθημερινοτητας κόντρα σε αυτό το λεηλατικό κράτος της κομματοκρατίας.
        Αλλά πέρα από αυτό.
        Λέω να ασχοληθούν τα μέλη μιας κοινωνίας, κάθε κοινωνίας, με την πολιτική γιατί τους αφορά.
        Τους αφορά άμεσα…
        Πολλοί από αυτούς θα χάσουν την δουλειά τους, όχι γιατί δεν πέτυχαν ή δεν έπεισαν ή δεν είναι άξιοι.
        Αλλά επειδή τους φορολόγησαν ληστρικά, τους επέβαλλαν ασφυκτικές εισφορές, τους γονάτισαν με τη δολιότητα και την ανεπάρκειά τους σε χίλια άλλα θέματα οι της πολιτικής τάξης.
        Άρα η κοινωνία επιβάλλεται να ασχοληθεί με την πολιτική.
        Επειβάλλεται και πρέπει να γίνει ελεγκτής της εντολής που δίνει, επιβάλλεται οι διαχειριστές να την ακούν να αρθρώνει λόγο.
        Όπως ένας οποιοσδήποτε επαγγελματίας αμείβεται για να κάνει μια εργασία, και μάλιστα όπως την υποδείξει ο ενδιαφερόμενος, σε όποιο χρόνο θέλει, αν θέλει κάποια αλλαγή να την επιβάλλει και φυσικά αν δεν μείνει ικανοποιημένος να μην πληρώσει ή εάν υποστεί βλάβη να του επιβάλλει κύρωση.
        Αρκετά χαζόπαιξαν και κορόιδεψαν οι πολιτικαντηδες, αρκετά αρλουμπολόγησαν στο καφενείο της Βο(υ)λής, αρκετά ψήφισαν ελαφρά τη καρδία, αρκετά λεηλάτησαν.
        Είναι επίσης ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο συνάμα να νομοθετούν πληθώρα αρλουμπο-νομοθετημάτων που γεννούν γραφειοκρατική διόγκωση και παραθυράκια αυθαιρεσίας και μετά να ρίχνουν το ανάθεμα στην κοινωνία, την οποία έχουν εγκλωβίσει στο καθεστώς της ιδιώτευσης, δεν έχει διαρκή ενεργό λόγο και ρόλο και την ενοχοποιούν γιατί την έριξαν στην ζούγκλα της ανομίας και αναγκάστηκε να παίξει με τους όρους του συστήματος.
        Αυτό είναι ντροπή!

        Η πολιτική, η διαχείριση των κοινών υποθέσεων πρέπει να υπαγορεύεται, να ερμηνευεται αυθεντικά και να ελέγχεται ατέγκτως από την κοινωνία.

        Καλή συνέχεια…

        Μου αρέσει!

      26. Personal Opinion

        Επανέρχομαι.

        Κατ’ αρχήν δεν σε είπε κανένας «κακό», βρε παιδάκι μου και προ πάντων όχι εγώ.

        Το αντίστροφο μπορώ να σου πω ότι συνέβαινε μέσα μου. Σε θεώρησα έναν πολύ καλό συζητητή. Δυσκολεύθηκα να πιστέψω, ότι αναφέρθηκες σ’ εμένα και δεν σου κρύβω, ότι αυτό με ενόχλησε. Όχι όμως να σε πω εκ προοιμίου «κακό»… Γιατί; Επειδή με κακοχαρακτήρισες; Ε, όχι, δεν είμαι δα και τόσο μυγιάγγιχτος. Μετά όμως, έγινες επιθετικός…

        Εάν αυτό, που μου έστειλες ήταν το τελευταίο σου μήνυμα, με το περιεχόμενο του οποίου δεν διαφωνώ, δεν πειράζει… Καλή καρδιά, που λένε.

        Και σε χακιρετώ.

        Μου αρέσει!

    7. θα σου πω κάτι Μιχαήλ
      Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είμαι γελάδι η Γελάδι ή Αγελάδι ή Α-Γελάδι ή ότι άλλο παρόμοιο χρησιμοποιήσεις
      Όμως δέχομαι οποιοδήποτε χαρακτηρισμό γιατί αν υπάρχει περίπτωση να σωθεί η πατρίδα μου μόνο αυτά τα γελάδια μπορούν να τη σώσουν
      Κανένας μόνος του δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα.
      Τώρα αν κάποιοι λίγοι νομίζετε ότι μπορείτε να καταφέρετε κάτι χωρίς τα γελάδια, κάντε το. Δεν έχετε παρά να ανατρέψετε την ολιγαρχία των δοσίλογων που κυβερνά (για αρχή)
      Αλλιώς μαζί με τα γελάδια ή θα σώσετε την πατρίδα σας και τα παιδιά σας ή στο πάτο
      Με το να κατηγορείς τους άλλους αποκαλώντας τους συνεχώς υποτιμητικά γελάδια (θρασύδειλα και ξετσίπωτα) δεν γίνεται τίποτα. Ούτε λύση είναι, ούτε έρχεται έτσι η μετάνοια

      Μου αρέσει!

      1. ετσι Ριρινα…

        ο τυπος που κρύβεται πισω από το νικ Mιχαήλ…

        παιζει παιχνίδια ΔΙΧΑΣΤΙΚΩΝ psy-opps , από τα πολλά παρόμοια που διεξάγονται στα σοσιαλμύδια…

        τα ζήσαμε εκ των έσω στις προσπάθειες συμπηξεως αντιμνημονιακού μετωπου …

        Μου αρέσει!

    1. Χαααχα…
      Μ’ ἀρέσεις κ. Πιπερόπουλε…
      Γιάαα βάλτο σέ…ψηφοφορία, νά δοῦμε θά βρεῖς τήν…ψῆφο σου;
      λολ λολ 🙂 🙂 🙂

      Ἄσε πού δέν πῆρες χαμπάρι ὅτι ἡ μεγαλύτερη κρυφο – πουτανίτσα είναι ἡ…Μαλάμω καί «οἱ» περί αὐτήν…
      Μοῦ θυμίζουνε κάτι θεούσες μέ…»μουστάκια», πού λέει καί μιά ψυχή…

      «Μεγάλες μετάνοιες, μεγάλες…πουτάνες»…

      Παραμύθα στά Γελάδια καί δούλεμα…ΑΑΑκριβείας…
      Τύφλα νἄχουνε τά ἑλβετικά ρολόγια καί…»ΜΗ»…

      Καί ἐπειδή πάντοτε μιλάω μέ…στοιχεῖα, ἄς βγούνε νά τό ἀμφισβητήσουνε νά…
      …γελάσετε.

      Ἄλλωστε, γενικά μιλῶντας, δέν θέλουμε τίποτε…καρδιοπάθειες καί…ἐγγεφαλικά στά παροικούντα Γελαδο – ὀρφανά…
      …»θέλουμε»;

      Γιά…πάμε:

      Μου αρέσει!

      1. Μέ…καλύψατε…
        …Εὐχαριστῶ.

        Ἐρώτ: Στεναχωρέθηκες;
        Ἀπάντ: Ὄχι…ἀλλά…

        Μήν στενοχωριέσαι καί προπάντων ΜΗΝ τά λυπάσαι…
        Προειδοποιήθηκαν…

        Μου αρέσει!

  4. Μιχαήλ είπε, στις 12:17 μμ :
    » Δέν…γιατρεύονται οὔτε μέ…ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ…» : Τά Γελάδια !

    ΛΑΘΟΣ.
    Τά Γελάδια ΓΙΑΤΡΕΥΟΝΤΑΙ,
    είναι καί πολύ χρήσιμα, παράγουν καί μπόλικο γάλα.

    Χρειάζονται όμως πάντα…. έναν Κάου – Μπόϋ, μέ τό απαραίτητο Λάσσο.

    Καί, προφανώς, ο Κάου – Μπόϋς, ΔΕΝ γίνεται , ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ…..
    νά ανήκη στήν ράτσα τών Γυφτο-Γιαλαδιών.

    ΠΡΕΠΕΙ νά είναι από σόϊ τού στρατηγού Βάν Φλήτ, ή τού Φόν Άρμανσπεργκ, ή τού Φόν Μάουρερ.

    ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ιστορικώς ΛΥΣΕΙΣ.
    γιά Σομαλούς ΚΑΙ γιά ελληνο-Λήσταρχους Κατσαπλιάδες.

    Μου αρέσει!

  5. Αγαπητά γελάδια…

    Ο Καραμανλής λύγισε, υπέκυψε στο σύστημα και τελείωσε από σωτήρας.

    Ο Βύρων λοιπόν προσκάλεσε Καμμένο, Ζώη, Νικολόπουλο, Καρατζαφέρη σε κοινό αγώνα.

    Ανταποκρίνονται και προσκαλούν από κοινού τον ηγέτη Νικόλαο να μας σώσει.

    Καλείστε να συσπειρωθείτε.

    Μου αρέσει!

    1. ΦΟΛΑ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ

      Έρχεται η “λαϊκή δεξιά” σε κόμμα Πολύδωρα – στρατηγού Φράγκου; Η πρώτη επαφή μεταξύ των δύο έγινε στο καφέ Βέρντε στου Παπάγου δηλαδή στην έδρα του “στρατηγού ανέμου”, με “προξενητή” δημοσιογράφο πρώην στρατιωτικό. Στη συνάντηση βρέθηκε και πρόεδρος ένωσης αποστράτων.

      Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το onalert η δημιουργία ενός κόμματος το οποίο θα αποτελέσει το “φράγμα” του ρεύματος νεοδημοκρατών προς την οργάνωση – κόμμα της Χρυσής Αυγής ,είναι ένα θέμα που προβληματίζει εδώ και καιρό τη Συγγρού. Οι σκέψεις για “ανάσταση” του Καρατζαφέρη δεν φαίνεται να εχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Η δημιουργία ενός κόμματος υπό την απόλυτη ηγεσία του στρατηγού Φράγκου επίσης είναι μια λύση που δε περπατάει. Κι αυτό γιατί και ο πρώην Α/ΓΕΣ είναι “σιγουρατζής” και δεν θέλει να πάρει το ρίσκο μιας αποτυχίας και επειδή οι “εχθροί” που έχει και εντός της ΝΔ αντιδρούν.

      Έτσι το “φευγιό” του Βύρωνα Πολύδωρα φαίνεται να εξυπηρετεί κάπως τη Συγγρού που δεν βλέπει αρνητικά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κόμματος που θα μπορούσε να κρατήσει “μαντρωμένους” τους χαμένους προς την ακροδεξιά ψηφοφόρους της.

      Τώρα όσοι ξέρουν Πολύδωρα και Φράγκο είναι λογικό να αναρωτηθούν πόσα 24ωρα μπορούν αυτοί οι δύο να συνυπάρξουν ! Δεχόμαστε προβλέψεις, γράφει το γνωστό στρατιωτικό site.

      Μου αρέσει!

      1. καφέ Βέρντε στου Παπάγου
        Μωρε εκει συχναζεις?νεολαιος εισαι?εκει βγαινουν ραντεβου τα νεαρα σπλαχνα μας,κατι ..γνωριζω και εγω.Ο πολυδωρας σαν την μυγα στο γαλα πηγε εκει για να δωσει αφορμες οτι…υπαρχει.Α ρε Βερντε δοξες που σε περιμενουν,τοπος επαναστατικων συναντησεων,θα σε γραψει η ιστορια,α ρε Βερντε,το Καλοκαιρι αξιζεις κατω απο τα δεντρα.

        Μου αρέσει!

  6. EΡΩΤΗΣΗ πρός AnyparktOs και Μιχαήλ.

    Τι ψηφίζατε όλα αυτά τα χρόνια εσείς???????????

    Ο μιχαήλ μόνο να ρωτάει τους άλλους(τι ψήφισαν) ξέρει.

    Μου αρέσει!

  7. Θα ήθελα μονο να διορθώσω την ορθογραφία του «αναλυταράς» ανΑΛΗΤΑΡΑΣ.
    γιατί οι ανΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ δεν έκαναν ποτέ ανάλυση αλλά χειραγώγηση και προπαγάνδα.
    Όλα του άρθρου είναι σωστά και επαυξάνω λέγοντας ότι ο διεφθαρμένος παπανδρέου ΔΙΩΡΗΣΕ στη θέση του επικέφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΔΝΤ!
    Δηλαδή του οργανισμού που ενδιαφερόταν να «δανείσει» με το απόλυτα αζημίωτο την Ελλάδα.
    Για γδάρσιμο δεν είναι μονο οι παπανδρέου (σύσσωμοι για να ξεβρωμίσει ο πλανήτης απ΄ αυτό το ελεεινό γονίδιο) μαζί με τον παπακωνσταντίνου και φυσικά τον αλήτη τον Γεωργίου αλλά και το ΔΝΤ που θα πρέπει να υπάρχει και νομικός όρος που να περιγράφει τα ποινικά αδικήματα τα οποία διέπραξαν από κοινού, οι παπανδρέου παπακωνσταντίνου γεωργίου ΔΝΤ και Ράντερμάχερ, για να μην πω κατευθείαν eurostat, μεταξύ των οποίων εγώ βλέπω και την σύσταση συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διάπραξη εγκλημάτων εναντίον του ελληνικού κράτους και του ελληνικού λαού.
    Και μαζί, σ’΄αυτήν την εγκληματική οργάνωση μέλη είναι και η Πεδιαδίτη και η Κουτζαμάνη.

    Μου αρέσει!

    1. Για την Ιστορια παντα…

      Ο ..μπαμπας του….ηταν απο τους Ιδρυτες του ΝΔΤ!

      το ..ξερατε οτι τον ειχαμε τοτε εμεις ..στειλει?

      Το ξερατε οτι οταν του την..πρωτοεπεσαν του Αντρεα…ειχε την ψιλια και την μαγκια το 85…να τους αρνηθει τη…βοηθεια?

      Επειδη ..ηδη γνωριζε ..τι κουμασια ησαν ….ηταν απο τους ιδρυτες ……βεβαιως….

      Ο γιος ομως ΓΑΠ που και ΑΥΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ…

      πως …δεχθηκε τοσο υπουλα ..να μας τους φορεσει?

      ΕΣΧΑΤΗ ..ΠΡΟΔΟΣΙΑ ….μηπως??????

      Σχεδιο εξωθεν για ..εφαρμογη διαλυσεως του Ελληνικου Κρατους?????

      Μου αρέσει!

  8. ΤΣ…ΤΣ…ΤΣ…
    ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΣ…
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ;; ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ…
    ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΣΑΣ ΤΟ…ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ;;

    Μου αρέσει!

  9. Συμφωνώ σχετικώς με τα αναφερόμενα στον Έλληνα πολίτη, ο οποίος δεν έχει και κανέναν λόγο, να ασχοληθεί με την πολιτική. Καθένας έχει τα δικά του προβλήματα της καθημερινότητός του να επιλύσει και γι’ αυτό έχει αφήσει άλλους να διαχειρίζονται και ν’ ασχολούνται με τα κοινά. Θα πρέπει εδώ, να τονισθεί όμως, ότι αυτή η διαχείρισις, δεν σημαίνει, ότι ο πολιτικός κάνει ό,τι του κατέβει. Δηλαδή, χωρίς να είμαι νομικός, δεν νομίζω, ότι ο διαχειριστής μιας πολυκατοικίας, ας πούμε, έχει αυτομάτως το δικαίωμα να την πουλήσει κιόλας, είτε ολόκληρη, είτε διαμέρισμα-διαμέρισμα και μάλιστα, χωρίς καν να ερωτηθούν οι ιδιοκτήτες της… Ούτε μπορεί να διαπραγματεύεται την εξώπορτα και να την αφήσει ολάνοιχτη, για να εξοικονομήσει χρήματα, προκειμένου να εξοφλήσει λογαριασμούς, που αυτός ο ιδιος δημιούργησε.

    Το πράγματι λειτούργημα του δημοσιογράφου, δεν ήταν πάντοτε έτσι. Υπήρχε Νόμος και αυτά, τα οποία εγράφοντο και σε παιδικά ακόμη περιοδικά, ήταν διασταυρωμένα και διπλοτσεκαρισμένα. Δεν μπορούσε ας πούμε, να ακούσει κάτι κάποιος, να το πει σε κάποια εφημερίδα κι εκείνη, τελείως ανεύθυνα, να το δημοσιεύσει σαν είδηση. Έπεφτε κατραπακιά σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Νόμος βλέπετε. Φαίνεται όμως, ότι το πράγμα στράβωσε μετά την χούντα, η ανελευθερία του Τύπου, επί της οποίας, ήταν καταπιεστική. Υπ’ αυτήν την έννοια, σύμφωνα με μερικούς, οι οποίοι λένε, πως διάφορες πτυχές της ζωής μας μοιάζουν με το εκκρεμές, όπου όσο αυτό αιωρηθεί από την μία πλευρά, άλλο τόσο θα αιωρηθεί κι από την άλλη, οι περιορισμοί της δικτατορίας άφησαν απολύτως, ή αν θέλετε, σχεδόν απολύτως, τον Τύπο ανεξέλεγκτο.

    Η διασπορά ψευδών από τα ΜΜΕ ή εσφαλμένων πληροφοριών, δεν τιμωρήθηκε όπως θα έπρεπε. Είχαμε φθάσει στο σημείο, να στρεβλώνουν τα νοήματα υποτίτλων ξενογλώσσων ταινιών, απ’ την τηλεόραση, προκειμένου να περάσουν κάτι και να συνεχίσουν την αδιάκοπη, απροσδόκητη ολοήμερη πλύση. Μιλάμε λοιπόν περί αδιστάκτων ανθρώπων, οι οποίοι συνέχιζαν το θεάρεστο έργο τους, άνευ ουδεμιάς επιπτώσεως πέραν εκείνης, που γέμιζε την τσέπη τους. Εάν τώρα, φροντίσει να δει κάποιος, τι ήταν όλοι αυτοί προ του 1974, θα πέσει απ’ τα σύννεφα. Ο ένας, που δεν είχε χρήματα να πάει στο κινηματογράφο κι η γυναίκα του έτρεχε σε φίλες της, στην ίδια πολυκατοικία, για να εξασφαλίσει ένα εκατοστάρικο, έγινε βαθύπλουτος. Ο άλλος, που δεν είχε παντελόνι να φορέσει κι έπαιρνε το καλό παντελόνι του συγκατοίκου του και συμφοιτητού του, για να βγει έξω, αγόρασε ένα σωρό εκίνητα. Να μην επεκταθώ σε άλλους, διότι θα γίνω κουραστικός, αν δεν έγινα ήδη.

    Από κει και πέρα, όλα πλέον ήταν δυνατά. Η ατιμωρησία και η δήθεν δημοκρατία, την οποίαν υποσχόντουσαν τότε, όλοι εκείνοι, που άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, μέσα σε μία τεσσαρακονταετία καταβαραθρώσανε τον τόπο, εκεί θα κετέληγε.

    Αυτά, μαζί με τις καλλίτερες ευχές μου για μια καλή κι ευτυχισμένη χρονιά σε όλες και όλους.

    Μου αρέσει!

    1. Διάβασα το κείμενό σου και επαυξάνω!
      Το ξαναδιάβασα άλλες δύο, όταν προσπάθησα να καταλάβω γιατί σου ανταποδίδει (sic) ο …αφαλατουήλ!
      Μυστήρια πράγματα! Lol!
      Καλή χρονιά N. Maris!

      Μου αρέσει!

  10. Διαφωνω προς τα τιποτενια…

    Τιποτενιος δικαιουται να ειναι καθε ..ΜΙΚΡΟ λαμογιο….

    Αυτοι ειναι πανεξυπνοι….διαβασμενοι ..απο ολες τις μπαντες και ΤΥΦΛΑ ΟΡΓΑΝΑ ΞΕΝΩΝ ΕΧΘΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ…

    Ασε που σε βαθος Καταγωγη..

    δεν εχουν τιποτα ΕΛΛΗΝΙΚΟ….

    ΤΕΡΜΑ ΛΟΙΠΟΝ Η..ΑΘΩΟΣΗ…μικροαπατεωνων…

    Ηρθαν διορισμενοι και υποστηριγμενοι με Ξενο…χρημα…να θρονιαστουν στο Κρατος μας…και αποστολη ειχαν να το ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ!

    Και αφου το καταφεραν τοσο ομορφα και ..αναιμακτα….

    μαλλον εχουν πετυχει….μεχρι τωρα ..βεβαιως…

    Αν λοιπον τους δουμε με ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ…

    Μονοδρομος ειναι…ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΦΙΑΛΤΩΝ ΕΙΝΑΙ…..

    Μου αρέσει!

  11. «THE REPORTER’S HANDBOOK»

    Το γεγονός ότι ένα άτομο είναι δημοσιογράφος είναι «τρανταχτή» απόδειξη κάποιας ρωγμής του χαρακτήρα του. Ενας σάπιος γίνεται καταδότης αφού δεν μπορεί να γίνει μαχητής.

    O δημοσιογράφος είναι ενα άτομο που έχει αρνηθεί τα πάντα στη ζωή εκτός απο το χρήμα,
    τη σάρκα, και τον διάβολο.

    Αναγνώριση αξίζει να δοθεί μόνο σε οποιον δημοσιογράφο εχει τα «όργανα» να αποκαλύπτει δημόσια εξαπάτηση ή να αποδεικνύει ένα καταδικασμένο άτομο αθώο.

    Οι υπόλοιποι μολύνουν την ατμόσφαιρα με την προπαγάνδα τους, σκοτώνουν την φαντασία μας με τις αλήθειες τους και απειλουν την ζωή μας με τα ψεματά τους.

    Μου αρέσει!

  12. «Το αποτέλεσμα της -δικτατορικού τύπου- εντολής να καλυφθεί η απουσία γιατρού στη Γαύδο, είναι να μείνω ο μοναδικός δημόσιος γιατρός σε όλη την περιοχή του Ακρωτηρίου, τη στιγμή που ακόμα και με βάση τις εισηγήσεις των διάφορων επιτροπών για την ΠΦΥ, απαιτούνται τουλάχιστον 6 μόνιμοι γιατροί, με σταθερή καθημερινή παρουσία και γνώση του πληθυσμού ευθύνης».

    Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το γιατρό Δημήτρη Μακρέα, που εργάζεται ως γιατρός Γενικής ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο Αρωνίου .

    Η επιστολή, στην οποία ο ίδιος δίνει το όνομα «σημείωμα αυτοκτονίας», έχει ως εξής:

    «Ίσως δεν είναι ο καλύτερος χώρος για να δημοσιευτούν τόσο προσωπικές και φορτισμένες στιγμές. Προβληματίζομαι αν πρέπει να το ανεβάσω.Από την άλλη αν δε δημοσιοποιηθούν αυτή η σελίδα δε θα είναι παρά ένα σώμα χωρίς ψυχή… ένα καθόλα ψεύτικο προφίλ που δε θα είχε καμία σχέση με μένα. Σε στιγμές πολύ έντονης φόρτισης έγραψα το παρακάτω κείμενο που θα μοιραστεί στους κατοίκους του Ακρωτηρίου….

    ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

    Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας εύκολος τρόπος να γράψεις ένα σημείωμα «αυτοκτονίας». Στην προκειμένη περίπτωση -ευτυχώς- όχι βιολογικής , αλλά «επαγγελματικής αυτοκτονίας». Έρχονται όμως στιγμές που ο άνθρωπος αδυνατεί να διαχειριστεί το συναισθηματικό του φορτίο, την πίεση που συσσωρεύεται από μια εξαιρετικά απαιτητική εργασία σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

    Στα εννέα χρόνια που εργάζομαι ως γιατρός Γενικής ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο Αρωνίου προσπάθησα και έχω την εντύπωση ότι, με τη βοήθεια και την ανοχή του κόσμου, κατάφερα το ιατρείο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, αλλά και των κοινοτήτων του ακρωτηρίου, συνολικά. Χωρίς να υπάρξει κανενός είδους αποκλεισμός.

    Με αγωνιώδη προσπάθεια να χτιστούν στέρεες θεραπευτικές σχέσεις με κάθε άνθρωπο που με εμπιστεύτηκε. Ίσως πολλά να μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά και ακόμα καλύτερα , ίσως οι γνώσεις και δεξιότητές μου ως θεραπευτή να μπορούσαν να είναι περισσότερες, ίσως τα λάθη μου να μπορούσαν να είναι λιγότερα.

    Πιστεύω όμως ,ότι προσπάθησα και μόχθησα. Ότι τίμησα την ευθύνη που μου ανατέθηκε με όλες μου τις δυνάμεις, πιθανώς και με ένταση μεγαλύτερη από όση μπορούσα να αντέξω.

    Από τη χρονική περίοδο που ξεκίνησε η «κρίση» αισθάνθηκα την υποχρέωση να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο, να μην υπολογίσω ψυχική, πνευματική και σωματική κόπωση, προκειμένου να ανταποκριθώ σε ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις σε παροχή ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και να στηρίξω ανθρώπους που εκτός την αρρώστια βίωναν τη ματαίωση κάθε ελπίδας και προσδοκίας τους. Θεώρησα και εξακολουθώ να θεωρώ ότι αυτή είναι η ιστορική ευθύνη ενός «δημόσιου γιατρού» , ενός επαγγελματία που προσπαθεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες των συνανθρώπων του και να υποστηρίξει τη φιλοσοφία και ιδεολογία του με την ίδια τη στάση ζωής του.

    Με πολύ περηφάνια, πιθανώς και με μια δόση αλαζονείας, πιστεύω ότι υπήρξα μέλος του αθέατου, αλλά ευτυχώς καθόλου αμελητέου κομματιού της κοινωνίας, που κατόρθωσε να αποτρέψει την ολοκληρωτική κοινωνική καταστροφή. Αν δεν έχουμε οριστικά καταρρεύσει, αν εξακολουθεί να υπάρχει μια στοιχειώδης κοινωνική συνοχή, συμβαίνει χάρη στην προσπάθεια ανθρώπων που σε σχολεία και νοσοκομεία, σε πόλεις και χωριά, σε ενορίες και γειτονιές, σε δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς χώρους, αρνήθηκαν να παραδοθούν στη δίνη της κρίσης , στηρίζοντας τους συνανθρώπους τους και δεχόμενοι στήριξη από αυτούς. Αυτή ήταν και η μοναδική, αλλά συνάμα τεράστια νίκη του κοινωνικού κινήματος.

    Όσο διάστημα εργάζομαι στο ΠΙ Αρωνίου δεν ένιωσα ποτέ στερημένος από την αγάπη και τη στοργή των ανθρώπων. Ίσως ο περισσότερο ωφελημένος από την εννιάχρονη σχέση μου με τους κατοίκους του Ακρωτηρίου να είμαι εγώ ο ίδιος. Ωρίμασα και μέστωσα ως θεραπευτής, έγινα καλύτερος ως άνθρωπος, έμαθα να δομώ υγιείς, λειτουργικές και πάνω από όλα ειλικρινείς σχέσεις, θεραπευτικές αλλά και ανθρώπινες, έμαθα να κάνω τον ιδεαλισμό μου πράξη…

    Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η προσπάθειά μου και η λειτουργία του ΠΙ Αρωνίου έχει αξιολογηθεί θετικά από τους ίδιους τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους. Ευχαριστώ με όλη μου την ψυχή κάθε έναν ξεχωριστά.
    Σε πλήρη αντιδιαστολή με τους ανθρώπους βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός και η πολιτική ηγεσία. Θα περίμενε κανείς , ότι σε μια περίοδο που εργαζόμαστε στα όρια της ψυχικής ,σωματικής και επαγγελματικής εξουθένωσης, να έχουμε τουλάχιστον την ηθική υποστήριξη της πολιτείας.

    Αντί αυτού, βιώνουμε τον καθημερινό εξευτελισμό, τη συκοφάντηση και την παρεμπόδιση κάθε προσπάθειας να παρέχουμε υψηλού επιπέδου φροντίδα υγείας. Θα μπορούσα να απαριθμήσω έναν ατελείωτο κατάλογο με τα προβλήματα των υγειονομικών δομών, την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού και την αδιαφορία για τις ανάγκες των ανθρώπων, αλλά και των επαγγελματιών που δουλεύουμε στο ΕΣΥ. Θα σταθώ μόνο στη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το αποτέλεσμα της -δικτατορικού τύπου- εντολής να καλυφθεί η απουσία γιατρού στη Γαύδο, είναι να μείνω ο μοναδικός δημόσιος γιατρός σε όλη την περιοχή του Ακρωτηρίου, τη στιγμή που ακόμα και με βάση τις εισηγήσεις των διάφορων επιτροπών για την ΠΦΥ, απαιτούνται τουλάχιστον 6 μόνιμοι γιατροί, με σταθερή καθημερινή παρουσία και γνώση του πληθυσμού ευθύνης.

    Προσωπικά, δε μπορώ να συναινέσω στον εξευτελισμό κάθε έννοιας ιατρικής φροντίδας, αλλά και στην προσωπική μου εξόντωση. Με μεγάλη περηφάνια θεωρώ ότι έχω δώσει τον καλύτερο μου εαυτό για να μην αποκλειστεί κανένας άνθρωπος από το ιατρείο. Κριτήρια αποκλεισμού δεν εφάρμοσα ποτέ και δε σκοπεύω να εφαρμόσω. Όσοι από τον κρατικό μηχανισμό με περίσσια ευκολία αφήνουν μια περιοχή με περισσότερους από 13.000 κατοίκους, αλλά και με μετακινούμενο από τα Χανιά πληθυσμό, με έναν μόνο δημόσιο γιατρό, οφείλουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους και να αναλάβουν την ευθύνη για τον τυχόν αποκλεισμό ανθρώπων από το ΠΙ Αρωνίου.

    Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατον να συνεχίσω να εργάζομαι. Ελπίζω ότι το διάστημα που θα κάνω χρήση της άδειας μου θα βρεθεί οριστική και μόνιμη λύση στο δραματικό πρόβλημα υποστελέχωσης των δημόσιων ιατρείων στην περιοχή του Ακρωτηρίου, μακριά από λογικές περιφερόμενων γιατρών που κατά περίπτωση και ανάλογα με την κοινωνική κατακραυγή καλύπτουν για περιορισμένη χρονική διάρκεια πολύ περιορισμένες ανάγκες, κύρια σε συνταγογραφία.

    Σε διαφορετική περίπτωση δε βλέπω άλλο δρόμο από την «επαγγελματική αυτοκτονία» και τη παραίτηση μου, ως τον ύστατο και πλέον οδυνηρό τρόπο αντίστασης. Με την ειλικρίνεια και την εντιμότητα με την οποία πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια σας δηλώνω ότι το μοναδικό που επιθυμώ, είναι να συνεχίσω εργάζομαι ως δημόσιος γιατρός στο Ακρωτήρι.

    Αυτή τη στιγμή όμως, νιώθω τσακισμένος και εξευτελισμένος…

    Πρέπει να αισθανθώ ξανά ικανός να δουλέψω, να σκεφτώ και κυρίως να νιώσω αν μπορώ να συνεχίσω..

    Θέλω ξανά να ευχαριστήσω κάθε έναν ξεχωριστά για την αγνή και άδοληαγάπη με την οποία με περιβάλλετε και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

    Δημήτρης Μακρέας,
    Γιατρός στο Ακρωτήρι

    ygeianet.gr

    – See more at: http://www.toxwni.gr/ellada/item/9872-simeioma-aitoktonias-i-sigklonistiki-epistoli-giatrou-ston-adoni-georgiadi#.UscbxfRdW5o

    Μου αρέσει!

  13. «Μαζί λοιπόν με τις κακές αγορές, ο Παπανδρέου, ο Προβόπουλος και ο Παπακωνσταντίνου άρχισαν να κατηγορούν τους διεφθαρμένους Έλληνες και να μιλούν για τιτανικό!»

    Αυτό όμως δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε..
    Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε..

    Υπάρχουν άνθρωποι τίμιοι κύριοι..
    Δεν ξέρω με τι σ@ατάθρωπους κάνετε παρέα..
    Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τον καθημερινό τους μόχθο, την οικογένειά τους και την εργασία τους. Αν θέλει κάποιος να τους αποκαλέσει κάτι, ας τους πει αθώους, αδαείς, ας τους πει και μπετόβλακες αλλά υστερόβουλους και εγωϊστές δεν μπορεί να τους πει.
    Το λάθος τους είναι ότι κάποια πράγματα τα υποθέτουν τη στιγμή που δεν υφίστανται. Και το κάνουν αυτό γιατί έτσι έμαθαν. Έτσι έμαθαν από τα σπίτια τους, να παίρνουν τη φροντίδα των γονιών τους απλά επειδή είναι γονείς τους και έτσι τη δίνουν και στα παιδιά τους, απλά επειδή είναι παιδιά τους. Έτσι υπέθεταν δυστυχώς ότι συμπεριφερόταν και το Ελληνικό κράτος. Ότι έκανε το γμν αυτονόητο.
    Και δεν είχαν τον χρόνο να πασπατεύουν εφημερίδες όλη μέρα, ούτε να στηλώνονται μπροστά στην τηλεόραση ούτε να την αράζουν στα καφενεία. Αυτό είναι το λάθος τους, ότι υπέθεταν το αυτονόητο και ήρθε μετά το giorgos και η σκυλοπαρέα του και τους αποκέλεσαν διεφθαρμένους. Γιατί έπρεπε κάπως να ‘μοιραστούν’ το έγκλημα, να το αποφορτίσουν γενικεύοντάς το για να το ξεφορτωθούν από τις πλάτες τους και συνάμα για να υποχρεώσουν όλους τους Έλληνες σε μία κατάσταση που δεν τους άξιζε την οποία μεθόδευαν πίσω από τις πλάτες τους τόσα χρόνια. ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ που θα βγείτε και από πάνω ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Όλα αυτά τα χρόνια όμως μια χαρά σας βόλεψε αυτό το ‘αυτονόητο’, ΕΤΣΙΙΙΙ, το οποίο καλλιεργούσατε σε κάθε ευκαιρία, στις προεκλογικές σας εκστρατείες και στις ‘μεγαλειώδεις’ ομιλίες σας. Το γνωρίζατε και πατούσατε πάνω του, πάνω στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ, για να διαιωνίζετε την εξουσία σας και όταν ήρθε η ώρα που το σκ. χτύπησε τον ανεμιστήρα κάνατε τον ΚΟΥΚΟΥ ΚΙΝΕΖΟ.
    Γιατί κάποιος πρέπει και ΟΦΕΙΛΕΙ να μιλήσει για αυτούς τους τίμιους, ΝΑΙ ΡΕ, ΤΙΜΙΟΥΣ ανθρώπους. Αν δεν τους έχει δει κανένας κακό του κεφαλιού του. Έγώ τους έχω δει και οφείλω να μιλήσω για αυτούς.
    Αν κάποιος δικαιούται να κρεμάσει όλα αυτά τα ΤΟΜΑΡΙΑ που έκαναν φαγοπότι πάνω στο κορμί της Πατρίδας είναι αυτοί και μόνο αυτοί οι άνθρωποι.
    Αν η Ελλάδα του αύριο πρέπει να χτιστεί για κάποιους είναι για αυτούς τους τίμιους ανθρώπους και για κανέναν άλλον.

    Μου αρέσει!

    1. Φιλαράκο…
      Γιά νά..μετρᾶς καί νά σέ μετράνε, νά βάζεις τό κανονικό σου…nick…καί πές ὅτι σοῦ κατεβάσ’ ἡ γκλάβα σου…
      Διαφορετικά είσαι ἁπλά καί…παστρικά…
      …ἄλλη μιά…Γιαλαδο – λουλούκα.

      Μου αρέσει!

    2. Να μην ξεχάσουμε να δώσουμε συγχαρητήρια και στην Ολύμπω που με την «ανώνυμη» και «επώνυμη» συμμορία της (κάποιοι το παίζουν και υπερασπιστές για να θολώσουν τα νερά) κάνει τα πάντα για να μαζέψει ψωροκλίκς σαν τη ζητιάνα και το χειρότερο να μην επιτρέψει/ψουν να δημιουργηθεί ένα κλίμα συνεννόησης, κατανόησης και ομοψυχίας.

      Εύγε λοιπόν σε όλα τα θρασίμια. Ανώνυμα και επώνυμα..

      ΕΤΣΙ, ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΡΕΖΙΛΙ.. ΟΜΑΔΙΚΩΣ

      Μου αρέσει!

    3. Πρόσεχε μόνο, μήν βγούνε νά «διευκρινίσουνε» οἱ…SXOLIASTES καί ἀρχίσεις τίς συγγνώμες σάν τόν…Diogenis…
      Κρίμα πάντως…
      Πῶς τὄλεγαν κεῖνοι οἱ…ἀχάμπαροι;
      «Συμφώνως πρός τό τελευταῖον ἐκβάν ἕκαστον τῶν πρίν ὑπαρξάντων κρίνεται»…

      Ἄμε τώρα στήν…τράτα σου τήν κουρελοῦ γιά…»παρηγοριά» καί θά σέ…ἐπισκεφθῶ ΚΑΙ ἐκεῖ…
      …ἀνέμενε.

      Μου αρέσει!

    4. Καλησπέρα Φαίη, τώρα μπήκα και διάβασα όλα τα σχόλια, ενόχλησες Φαίη μου, ενόχλησες πολύ αυτά τα κομματικά κατακάθια που θέλουν τους πολίτες σαν τα πρόβατα να τους ακολουθούν.
      Υπάρχει ακόμα λίγος κόσμος που ακολουθεί, είναι όμως πολύ λίγος, το ξέρουν και για αυτό έχουν λυσσάξει.
      Κάποια άλλη στιγμή θα γράψω για κάποιον καρεκλοκένταυρο που τον άκουσα να λέει διάφορα και μου έκανε εντύπωση πόσο ήταν «βασιλικότερος του βασιλέα», σε επαρχιακή πόλη.

      Μου αρέσει!

    5. Εσύ τους «πόντους» τους έχασες «αλλού».
      Στη διαφορά μεταξύ του δείχνω και του υποκρίνομαι..
      Είναι εκείνες τις λίγες, τις μοναδικές στιγμές που ο άλλος έχει την ευκαιρία να κάνει την κρίσιμη επιλογή, να δείξει αυτό που πραγματικά έχει μέσα του.
      Τις άλλες, τις εύκολες στιγμές, να τις χέ@ω.

      «Ἄμε τώρα στήν…τράτα σου τήν κουρελοῦ»
      Ευτυχώς που το επανέλαβες και πάλι.. γιατί τα γραπτά μένουν..

      Όσο για τους «sxoliastes», τρομάρα τους, από τη στιγμή που υποθάλπτουν βοθρολύματα όπως το από πάνω η γνώμη τους δεν αξίζει δεκάρα.. τα κλικς θα τους μείνουν να τα πάρουνε στον τάφο τους..

      υγ. και πάω όπου γουστάρω και όποτε γουστάρω..

      Μου αρέσει!

    6. Γουστάρω τα θολωμένα τα νερά, δεν το’ χεις καταλάβει;;
      Γιατί νομίζεις μπαίνω εδώ μέσα;;
      Και στην «κουρελότρατα» όπως την απεκάλεσες, εκεί που κάποιοι από εμάς δίνουμε ΤΗΝ ΨΥΧΉ ΜΑΣ, δεν θα σου κάνω την τιμή να σου μιλήσω..

      Κρί – μα και από μένα..

      Μου αρέσει!

    7. Φαιη τρελλανες καποιον που ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ, τον παρα, φυσικα, απο κεινους που μας κλεβουν. Ευνουχος γεννιτσαρος ειναι. ( αλλα αντι αλλων δειχνει δλδ το βιντεακι). Εγω θα ελεγα » ναι, ειμαι ανεραστη, γεροντοκορη, ειδες ομως οτι προσπαθω να συναντηθω με τους αλλους, καπως καλυτερα δλδ απο σενα που συναντιεσαι μονον με τον βιαστη σου».

      Μου αρέσει!

      1. O ανωνυμος,τροπος του λεγειν,Μιχαηλ,ειναι ο Δικερουλης που εχει το Στεργακι για τις βρωμοδουλειες των επιθεσεων εναντιον των σχολιαστων,ενω ο ιδιος,επειδη δε θελει το «τσαλακωμα» της φημης του,παρουσιαζεται,ως ενας «λογιος»,υπερανω των αντιδικιων μεταξυ των απλων ανθρωπων,οπως,σωστα,διεκρινε ο «Περσοναλ Οπινιον,στην καταθεση εξομολογητικου χαρακτηρα,πιο πανω.
        Μην προσποιεισαι,Μιχαηλ,τον αγνοουντα τη μονιμη τακτικη του δειλου,ψευδωνυμοκλοπου,εμφανιζομενου,καποτε,ως «γουρουνοπουλα»,χαριν,μειωσης της Σοφιας,αλλοτε,δε με το «ονομα» σχολιαστων,μηπως και τους κοψει τα φτερα της ψυχολογιας,προβαλλομενης,μεγαλοπρεπως,ευτυχως,δηλαδη για τα ανυποπτα»θυματα» της δολιοτητος του,απορουντα με τα συμβαινοντα,της αυτοπαγιδευσης του.

        Μου αρέσει!

      2. Καλησπέρα κύριε Μιχάλη, όλα καλά;
        Σημασία έχει πως καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, αλλά εν τέλει το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι…
        Δεν μου φταίνε οι αναφερόμενοι.
        Κάποτε με τον Μίσα λέγαμε για το σαμαρομπλογκ…
        Ε, η ίδια πρακτική ακολουθείται και το εντόπισε η Φαίη μέσω των κλικών και της αυτοαναφορικής λειτουργίας κάποιων μελών του ιστολογίου.
        Καμιά κακία όμως…
        Πιο πολύ γελάω με κάποιον «στοχαστή» που ανακάλυψαν και τον συγχαίρουν ή αλληλοσυγχαίρονται μεταξύ τους επειδή μετριάζει αυτά που συζητάμε και τα πάει εκεί που θέλουν…
        Αυτός ο μεγάλος «διανοητής» (ανώτερος του ΓΑΠ, θα διδάξει και στο Χάρβαρντ οσονούπω) λέει: «η κοινωνία δεν χρειάζεται να ασχολείται με την πολιτική, το κάνουν άλλοι γι’ αυτήν -χωρίς αυτήν θα προσέθετα-»
        Αυτή είναι η μόνιμη επωδός της κομματοκρατίας πουυ θέλει τον διαμεσολαβητικό της ρόλο.
        Και για να ρίξουν ως απολογητές του συστήματος λίγο «νερό» στο κρασί τους συνεχίζουν… «ε… εντάξει να μην κάνουν όμως και ό, τι θέλουν οι πολιτικοί, ΄΄οχι ό, τι τους κατέβει από το κεφάλι».
        Του έχουν στήσει και fun (για εμένα fan) club 😉

        Μου αρέσει!

      3. Personal

        χεχεχε…

        έτσι …ετσι….

        έχουμε ανάγκη «κοινωνικής μηχανικής» ντε…..

        νομενκλατούρα σαν του ΚΚΣΕ ….

        τον Αρειο Πάγο και την Ακαδημία που τα τρια χρονια της κατοχής , τα βλέπουν όλα καλά καμωμένα….

        ενα πραγμα φοβούνται: την μη ελεγχόμενη πληροφορηση και τον κοινοτισμό που εξασφαλίζει αυτάρκεια , χωρις να χει ανάγκη το κωλοευρώ τους….

        γι αυτο κι έχουν λυσσαξει να τους παρουσιάσουν ολους ίδιους και τους εαυτούληδες τους σαν δηθεν σωτήρες….

        Μου αρέσει!

    8. «κάνει τα πάντα για να μαζέψει ψωροκλίκς σαν τη ζητιάνα και το χειρότερο να μην επιτρέψει/ψουν να δημιουργηθεί ένα κλίμα συνεννόησης, κατανόησης και ομοψυχίας.»

      Ειδικά την τελευταία πρόταση την έχω εμπεδώσει εξ ου και μιλάω για την σκόπιμη γελοιοποίηση του επιχειρήματος της κοινωνίας και για παράσιτα (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κάποιον) που ρίχνονται όταν πάμε να συννενοηθούμε.
      Προσωπικά έχω γίνει δέκτης τεράστιων ειρωνιών και χλευασμού ενώ συνομιλώ με άλλους σχολιαστές.
      Η διαχείριση του δημόσιου αγαθού είναι κερδοφόρα μπίζνα και πρέπει να γίνει χωρίς την κοινωνία η οποία είναι …πλέμπα, όχλος.
      Επιχειρούν μάλιστα να στήσουν » υψηλόφρονες στοχαστές» για να αλληλοσυγχαίρονται και να ρίχνουν χιόνι στην οθόνη, υποβαθμίζοντας σκόπιμα αυτό που συζητάμε με τον τρόπο που θέλουν αυτοί και μετριάζοντάς το.
      «Αυθεντίας» της κλίκας όπως είπες.

      Έντιμα όμως παραδέχομαι ότι η Ολυμπία δημοσιεύει τα σχόλιά μου, προς το παρόν κάτι που δείχνει μια μικρή ανοχή στον πλουραλισμό της γνώμης, αλλά που ενίοτε υποβαθμίζεται.

      Δεν μου φταίνε οι άνθρωποι, έχει τύχει οι καλύτεροι των καλυτέρων ψυχικά και συναισθηματικά να κάνουν κάτι που δεν το εγκρίνει η συνείδησή τους.
      Και εγώ έχω υποπέσει σε σφάλματα και έχω αδικήσει με την συμπεριφορά μου συνανθρώπους μου.

      Μου αρέσει!

    9. Εσύ όμως τόλμησες..
      περίεργο έ;;
      να καταδέχεσε να αρμενίζεις με τις «κουρελότρατες»..
      Δεν με ενοχλεί αν με κακολογήσει ο άλλος, άντε και να μου ρίξει και μία πισώπλατη.. έχω όρια ανοχής και συγχώρεσης ειδικά εδώ μέσα..
      Όταν όμως θίξει και άλλους τότε δεν μου αφήνει επιλογή..

      Κρί – μα λοιπόν όσο δεν φαντάζεσαι γιατί από σένα δεν το περίμενα..

      Να ‘σαι καλά όπως και να’ χει..

      Μου αρέσει!

        1. Ιστορικό Θωρικτό είναι Παναγή και τα σχόλια της Φαίης είναι αξιόλογα. Χωρίς να την γνωρίζω, διαβάζω όλα της τα σχόλια που πολλές φορές με παραπέμπουν σε άλλα άρθρα που δεν τα έχω διαβάσει.

          Μου αρέσει!

        2. και οσον αφορα τα «σχολια» αυτης που αναφερεις ειναι απο τις λιγες φορες που ειδα απο μια γυναικα …καθαροαιμο λογο εκδοροσφαγεα ,με το συμπαθιο για αυτον τον κλαδο βιοπαλαιστων.

          Μου αρέσει!

    10. «Γαργάρα» τό λένε στό χωριό…σας…
      Θά τά ξαναποῦμε τήν ἑπόμενη φορά πού θά…παπαγαλίσεις περί…προτεραιοτήτων…
      Θά πᾶς γιά τέταρτο…στριπτήζ…
      …promise.

      Μου αρέσει!

      1. Mιχαήλ

        τα πολλά με την Φαίη κομμένα….
        ναι ;;;;
        γιατί όταν το αρχιγελάδι παριστάνει τον διαφωτιστή ….
        ενδεχομένως να προκειται για Μινώταυρο
        σιγουρα όμως όχι για Θησέα ….

        μην αρχίσω τα περι εισοδισμού….

        και θυμηθούμε μέρες ωραίες….

        Μου αρέσει!

        1. ΩΩΩΩΩΩπατιιις……!!!!!!!

          ΚΑΙ…νιμουφύλακας ὁ Μίσα…!
          χαααχαχαχαχαααα…
          Ἄμ είναι τυχαῖο πού τόν ἀποκάλεσα…»Βόγλη»;;; 🙂

          Καί ποῦ;
          Σέ…Πατρινιά λέμε….
          Πού ἄν ἤξερε ὁ νιμουφύλακας «Βόγλης»…ππππόοοση…»ἀγάπη» ἔχουνε οἱ Πατρινιές γιά τό…φύραμά του θά ἔχωνε τήν…καλτσοδέτα στό στόμα του καί θά χωνότανε στό…μπουντουάρ του…
          Χαααχαχαχαχααα….

          Γιά κἄνα…ΑΑΑξύριστο τῆς…ΚΝΕ – Ὁδηγητής καλό είναι τό νιμουφύλακας «Βόγλης»…
          Γιά Πατρινιές…;;;;
          …ΓΤΠΚ.

          Ἐπίεπδο…»στάσου μύγδαλα» 🙂 🙂

          Ἔλα…»Βόγλη», μήν…πτοεῖσαι…
          Καθαρή πουκαμίσα, κάπα, γκλίτσα καί…λουστρίνι μέ .ασπρη κάλτσα καί βούρ γιά…Πάτρα νά…τήν προλάβεις…
          Μή…μασᾶς λέμε…
          …Κοίτα τήν καριέρα σου 🙂
          Χαααχαχαχαααα…
          …OklaΧΩΜΑ.!!!!!!!!!!!!

          Καί πούσαι…»Βόγλη»…
          Πάρε φόρα ἀπ’ τά…Ψηλαλώνια πού…ἔπινε τόν ἐσπρέσσο του ὁ Μιχαήλ καί σάλτα μέχρι χαμηλά στόν…Ἅγιαντρέα νά μᾶς τά…
          …ΑΑΑερίσεις. (λολ τοῦ λολ)

          ΥΓ. Ρέ σύ «Βόγλη»…
          Μπάς καί ἔχεις καμμιά…σχέση μέ τόν…νιμουφύλακα τῆς…Λίτσας;
          «Ἔλα κούκλα μου, γιατί…βαριανασαίνεις»;
          «Σι…δερώνω καί…βιάζομαι Δημήτρη μου»………….!!!!!!!!
          Χααααχαχαχαχαχαααα…

          Ἄ ρέ…Πατρινιές ΑΑΑλάνια…
          Champions League λέμεεε…
          Κουκλαρες, γατόνια, καπάτσες καί πάντα…στήν πέννααα…
          Μισή ὥρα…στόλισμα γιά νά πάνε στό…φούρνο…
          Ἄσε ὅταν ἑτοιμαζότανε γιά…»πασαρέλλα»……
          …ΠΑ – ΝΙ – ΚΟΣ.

          (Καί πούσαι «Βόγλη»…
          Ἔτσι γιά νά…μαθαίνεις καί κάτι…
          Δέκα λεπτά μέ τά πόδια ἀπ΄ τά παλιά λημέρια τοῦ ΜΙχαήλ μένει ἡ…Φαίη…
          Χαααχαχαχαααα….
          …OklaΧΩΜΑ.

          Μου αρέσει!

        2. Καί πούσαι…»Βόγλη»…
          Κάνε καί κάνα σεμινάριο γιά…Psy Ops στήν Ριρίνα…
          Χααααχαχαχα…
          Πόσο ΑΑΑδιάβαστος…»φκιάκας» σταλινο – τραχανᾶς ρέ πούστη μου…
          Πιό…τραχανᾶς ζευγαρώνεις μέ…
          …χαλούμι λέμεεεε..!!!

          Μου αρέσει!

        3. Φανταστικέ Τζομπανε…

          ΞΑΝΑ μέχρι να φιλοτιμηθείς να απαντησεις ή να γινεις ρόμπα στον σύμπαντα κόσμο , όταν θα σκάσουν εγγραφάκια από τη World Bank…

          ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ

          ΓΝΩΣΗ, ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ;;;;

          Και , για να φτασεις το επιπεδο σκέψης της Φαίης, θέλεις μια δεκαετια αποτοξίνωση απο το μυαλοπλύσιμο της Ρόκας Παρτνερς…

          Γκε γκε ;;;;

          Μου αρέσει!

  14. Δεν υπηρξε φανταζομαι ανθρωπος σαν και μενα που να «μισησε» τους συμπολιτες του οπως εγω, αυτά ομως μέχρι το 2009 , γιατι αραγε.

    Μου αρέσει!

    1. Γιατι απο το 2009 …χεστηκες μη σε βρει και σενα η δυστυχια του διπλανου σου.χαχχα διοτι στον διπλανο σου εβλεπες τον μελλοντικο εαυτο σου

      Μου αρέσει!

  15. ΕΠΙΛΟΓΟΣ…Μαλάμω:

    Τό μεσο Γελάδι τοῦ…90%, είναι ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ…
    Πάει νά πεῖ ΔΕΝ ἔχει τήν στοιχειώδη ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ νά παραδεχτεῖ ὅτι ΕΦΤΑΙΞΕ καί ἐξακολουθεῖ κατά συρροήν νά…ΣΦΑΛΛΕΙ…

    Ἄχ…Μαλάμω…
    Κόψε τά…στριπτήζ καί ξεκίνα νά πλέκεις κάνα…
    …ζιπουνάκι.

    Ἄντε night καί…κανεί…
    …»μαργαρίτες».

    Μου αρέσει!

    1. Φανταστικέ Τζομπάνε ….

      IKRP Rokas & Partners has been project leader and member of consortia in various EU – USAID – World Bank projects concerning the
      strengthening, modernisation and regulation of the insurance,
      energy
      & environment,
      and telecommunications sectors,

      supporting of public administration and justice reforms,
      assisting in privatizations in several countries of Central and SE Europe,
      and in former USSR States.

      O λύκος παριστάνει το αρνί ;;;;

      σαν την Παναρίτη και τον Ρουμελιώτη ένα πράμα ;;;;

      Μου αρέσει!

      1. Σταλινο – ἰδεοληπτικό αριστερο – χρυσαύγουλο…Μίσα…

        Ὅτι είσαι ὁ Κάπταιν…Βλάκας τοῦ μπλόγκ τό δηλώνουν…ἐμμέσως πλήν σαφῶς οἱ διαχρονικές…μαργαρίτες σου, πού γράφω παραπάνω…

        Τό ὅτι ὅμως θά τό δήλωνες καί μέ…bold, αὐτό ὀφείλω νά ὁμολογήσω ὅτι…
        …ξεπέρασε.

        Ἄμε τώρα στήν ἀνάρτηση περί…Coca Cola καί μετά μᾶς ἀναμεταδίδεις καί τό τελευταῖο…πολεμικό ἀνακοινωθέν ἀπό τήν..
        …κουζίνα σου.

        Μέ τήν ἄδειά σου, ὡς…κάπταιν, λέω ν’ ἀρχίσω νά…ντύνομαι…

        Ἔλα…
        …»μύγδαλα».

        ΥΓ. Πιό…τελειωμένος βλάκας σέ φωνάζουν…
        …»Βόγλη». 🙂

        ΥΓ2. Γράψε καμμιά…παπαριά ἐσύ νά περνάει ἡ ὥρα γιά…»Μικρούς» πού θά σέ…σώσουν καί…Σταλινο – Καζάκηδες καί αὔριο μέ τό καλό σέ…
        …συγχωρῶ.

        Μου αρέσει!

      2. Πάτησα τύλο , Φανταστικέ Τζομπάνε ;;;;

        ξεκαβάλα από το ροντέο ….

        σοφόν το σαφές ….

        (όταν ο Καζακης έγραφε για τα οσα ερχονται , εσυ βοσκουσες στα λιβαδια της World Bank μαζί με την Παναρίτη…)

        Μου αρέσει!

      3. «Ὅτι είσαι ὁ Κάπταιν…Βλάκας τοῦ μπλόγκ τό δηλώνουν…ἐμμέσως πλήν σαφῶς»

        ντεϊ γαϊδαράκο ντεϊ που λες τον πετεινό….κεφάλα!!!

        Μου αρέσει!

    2. Συνονοματε,Ποντιε,συγγνωμη που παρεμβαλλομαι για να απαντησω στον «Περσοναλ Οπινιον»,ευχαριστωντας τον,διοτι,απο λεπτοτητα δεν αδιαφορησε στο σχολιο μου.
      Τα κουτσοβολευουμε,αλλα δε βαριεσαι,να επιβιωνουμε,μηνας μπαινει-μηνας βγαινει,ωσπου να απαλλαγουμε,ειτε,δυστυχως,με αιμα που θα χυθει,κατα τις προρρησεις καποιων,ειτε μεσω πολεμου,οπου,εξ αναγκης,θα επελθει η μεταμορφωση των συνειδησεων,προκληθεισης μιας αλυσιδας σπο συνεπειες,αγγιζουσες ολες τις εκδηλωσεις της ζωης μας,περαν της πλανης μας πως θα συγκρατηθει η κατασταση,δια μαγειας και οχι επειδη κουνησαμε,εστω,το δακτυλακι μας.
      Δεν ξερω ποιον «στοχαστη» εννοεις με οσα ειπες,αλλα,στενοχωριεμαι που βλεπω την αδικια στο προσωπο του Στεργακιου,του,μονου,σκεπτομενου,εδω,μεσα,σε σταση λωτου,εξ ου και η αναγκη να δια βαζουμε τα κειμενα του,κρατωντας τα,αναποδα,αφου δεν μνημονευεται,κοιτα παραλειψη και προσβολη στον επιδοξο συγγραφεα,το ονομα του στην τοποθετηση σου.

      Μου αρέσει!

  16. Και δυο λογια για τον δικο μου φιλο.Ξανα-συμπυκνωσε τον λογο σου σε κοφτο/ζουμερο/συμπυκνωμενο και παντα φυσικα,οπως εφαρμοζεις,ΑΛΗΘΙΝΟ! Αν συνεχισεις να μιλας ,οπως σημερα την….3Α …»καθομιλουμενη» γλωσσα γιατι θες να πλησιασεις (κατανοητα για αυτους) το κοπαδι ,στο τελος θα μουγκανιζεις και εσυ. Καλη σου μερα.εφυγα

    Μου αρέσει!

  17. Είναι να μην ξεκινήσουμε το πάρτυ εμείς οι Πατρινιές. 🙄
    Άπαξ και το ξεκινήσουμε γίνεται το έλα να δείς..

    Καλή διασκέδαση λοιπόν και το ποτό με τη ρέγουλα.. για να μη μαζεύουμε πτώματα μετά.. 🙂

    Μου αρέσει!

    1. Έσυ τα λες αυτά Φαίη που εχθές απεγνωσμένη όπως δείχνουν και τα σχόλια, εκλιπαρούσες εναγωνίως για άμεση βοήθεια από τους διαχειριστές,ενώ μπορούσες κάλλιστα να αγνοήσεις τελείως τον σχολιαστή με το ψευδόνυμο του που τόσο σε πείραξε και να μην καταλήξεις στο ρεζιλίκι σου από τον Μιχαήλ και με ευθύνη δική σου;Δεν καταλαβαίνετε μερικοί ότι δίχως να το υποψιάζεστε, μαρτυράτε για το άτομό σας περισσότερα απ’ ότι νομίζετε;Φαίη σε άλλα άρθρα έχεις επιτεθεί αναίτια σε άλλους σχολιαστές και έτσι μάχαιρα έδωκες και μάχαιρα θα λάβεις.Ας πρόσεχες.

      Μου αρέσει!

      1. H Φαίη δεν χαίρει καθεστωτικής ασυλίας,να σβήνονται τα σχόλια που την προσβάλλουν,οπως ο ..Μιχαήλ, ας πούμε,Ι.

        Για αυτό άσε τις μάχαιρες και πιάσε τα σφουγγάρια ή μάλλον, τις πατσαβούρες,καλύτερα.

        Μου αρέσει!

      2. Μα αν είναι έτσι τότε γιατί πήρε η θάλασσα τα σχόλια του ατόμου με το επίμαχο ψευδώνυμο που περιείχε την φράση «πικραμένη γεροντοκόρη» ; Αυτό που λες είναι άκυρο,ούτε καν ισχύει.

        Μου αρέσει!

      3. Δικά σου, ήτανε;
        Γιατί αν ήτανε δικά σου,τρολλάρεις.
        Αν δεν ήτανε, ας διαμαρτυρηθεί η πικραμένη.

        Εγώ μιλάω για τα δικά μου.

        Μου αρέσει!

      4. Στο διαδίκτυο εισέρχονται και άτομα που κάνουν έρευνα ψυχαναλυτικού χαρακτήρος ειδικά αν οι σχολιαστές σε blogs δημοσιεύουν σχόλια που είναι πέρνα πάσης προσδοκίας διαφωτιστικά για το συνειδητό και ασυνείδητο του ψυχικού κόσμου διαφόρων ανθρώπων.Αυτά!

        Μου αρέσει!

      5. Ζητούσα τη βοήθεια από ποιά;;
        Ήμουν και απεγνωσμένη;;
        Έγινα και ρεζίλι;;
        Πάρε καλέ/λη μου το ι και το ώτα σου και βγες για κανά καφέ μπας και ηρεμήσεις λίγο..

        Ξέρεις, εσείς οι «τρίτοι» που μπαίνετε με ονοματάκια περίεργα τύπου «Ι.» (αυτό κάτι μου θυμίζει) σφήνα για να ρίξετε την βαρυσήμαντη άποψή σας ως Καίσαρες Κριτές εμένα μου λέει κάτι:
        Α) ανήκετε στον ‘ευρύτερο κύκλο’ και θέλετε να ενισχύσετε τη.. ‘συμμαχία’
        Β) έχετε τα δικά σας απωθημένα από προηγούμενες καταστάσεις και βρήκατε την ευκαιρία να βγάλετε το άχτι σας..
        Πες μου λοιπόν ποιο απ’ τα δύο ισχύει.
        Γιατί ένα από τα δύο ισχύει, ίσως και τα δύο μαζί..
        Διότι ένας εντελώς ξεκάρφωτος άνθρωπος που δεν γνωρίζει τι έχει προηγηθεί, πόσο μάλλον και τι σχόλια έχουν γραφτεί και με την προυπόθεση ότι είναι σοβαρός και όχι επιπόλαιος, δεν θα έμπαινε έτσι ορεξάτος να κάνει διαγνώσεις..
        Για να μπει έχει μόνο έναν σκοπό. Να διαβάλλει τον άλλον. Δουλεύει με το σύστημα: «πέσε πέσε βρωμίτσες όλο και κάτι θα μείνει..»
        Κάτι τύποι σαν και σένα μου θυμίζουν τους ξυλοπόδαρους. Νομίζουν ότι στέκονται ψηλά επειδή επικαλούνται «το καλό» αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι ο κοινός αναγνώστης που δεν είναι μπούφος βλέπει ότι πρώτον: δεν έχουν γνώση των πραγμάτων άρα δεν θα έπρεπε να μιλάνε και δεύτερον και επακόλουθο του πρώτου: οι προθέσεις τους αμφισβητούνται. ‘Ετσι, λοιπόν, καθώς στέκονται εκεί ψηλά και αγναντεύουν, τους κάνεις μία στα ξυλοπόδαρα και σωριάζονται μονομιάς..
        Άκου λοιπόν Ιώτα για να μάθεις.. το παραπάνω σχόλιο γράφτηκε κάτω-κάτω γιατί είδα κακιούλες και είπα να αλαφρύνω το κλίμα χωρίς να του δώσω συνέχεια..
        Τόσο απλά..

        Μου αρέσει!

      6. Ι. είπε

        Ιανουαρίου 5, 2014 στις 2:41 μμ
        Στο διαδίκτυο εισέρχονται και άτομα που κάνουν έρευνα ψυχαναλυτικού χαρακτήρος ειδικά αν οι σχολιαστές σε blogs δημοσιεύουν σχόλια που είναι πέρνα πάσης προσδοκίας διαφωτιστικά για το συνειδητό και ασυνείδητο του ψυχικού κόσμου διαφόρων ανθρώπων.Αυτά!
        ================
        ελα ντε.αντε να το καταλαβουν οτι στην πραγματικοτητα βρισκονται πολυ απο αυτους τους «ξυπνιους’ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ

        Μου αρέσει!

      7. Γιατί, το γελάτε κυρ. Stergdoc;Μου επιτρέπετε να σας φανερώσω ότι τέτοιες δηλώσεις δεν είναι καν δικές μου,αλλά ενός κυρίου που κάπου στο ίντερνετ γράφει σχόλια ως «Θλιμμένος Μπούφος» και για του λόγου τ’ αληθές δείτε τα σχόλια του στο λινκ!:
        ht tp://www.pare-dose.net/3617
        Tι νομίζει κάποιος από τους θιγμένους ότι εννοούσα;

        Σέβας αλα Σπάρτακος.

        Μου αρέσει!

      8. Ι.
        Δεν το γελαω καθολου και αντιθετως το επικροτησα.Εν πασει περιπτωσει την ωρα που εγραφες το παραπανω εγω εγραφα κατι αλλο για την»πανουκλα» που εχει πεσει στην χωρα αυτη και ειναι στο αρθρο με τον Γαλλο καθηγητη που υμνει της Ελλαδα.Διαβασε το και εχει μεγαλυτερη σημασια απο το αν καποιος κανει ερευνα στα παιδια εδω υγιη η προβληματικα.Ποσως με απασχολει τι κανει διοτι γνωριζω αρκετα επι του θεματος.

        Μου αρέσει!

      9. Γιατι εισαι …ευκολοπιστος και επιπλεον ζητας επικοινωνια.Μονο που ,θα στο πω,καπου ενοχληθηκα με την επιθεση στην πατρινη,εστω και αν την εκανε και ο φιλος μου εδω ,εστω και αν κατα την κριση σας «της αξιζε»,εστω,εστω ,εστω…Αλλα μωρε τρεχουν και εχουνε διαλυσει την χωρα.Πολυτελειες τα υπολοιπα.

        Μου αρέσει!

      10. Μόνον και μόνον που μου το ζητάει ένας φίλος σαν και εσένα,θα προσπαθήσω να είμαι ηπιότερος και ας μην το θέλω.Συνέχισε,είμαι φανατικός αναγνώστης των σχολίων σου.

        Μου αρέσει!

    2. Ευτυχώς η ανωνυμία σου σε έχει σώσει από παραιτέρω ρεζιλίκι.Για φαντάσου να είχες ονοματεπώνυμο και φωτογραφία σου να απεικονίζει το πρόσωπο σου και ίσως μετά να σε έβλεπε κανείς μας κάπου έξω;Ασφαλώς και ανώνυμη είσαι,η «Φαίη» και τ’ άλογο δεν μαρτυράν κάτι!

      Μου αρέσει!

      1. Ανώνυμος και εγώ Φαίη μας,διακρίνεις τίποτε στοιχεία που με «φανερώνουν» ;Χαλάρωσε και λίγο βρε.Το …διασκέδασες όπως στα τελευταία σχόλια σου αφήνεις να εννοηθεί,αλλά και εμείς σε ευχαριστούμε για την ευθυμία και τον γέλωτα που επίσης μας χάρισες απλόχερα!Αμφότεροι ικανοποιημένοι λοιπόν!!

        Μου αρέσει!

      2. Αν διακρίνω λέει..
        Αλλά ας το αφήσουμε διότι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και δυστυχώς εκεί δεν γελάς αλλά κλαις..
        Για ένα να είσαι σίγουρος: την επόμενη φορά αν έχεις τα κότσια να παρουσιαστείς με αυτό το νικ και όχι άλλο, θα το διασκεδάσω μια χαρά.

        Μου αρέσει!

      1. η δευτερη της κλικας τους που δηλωσε καταυλακιωτισα…
        στοιχημα πως και οι αλλες απο κει κραταει η σκουφια τους
        εξηγηγουνται πολλαααα ετσι

        Μου αρέσει!

      2. oχι που θα ξεφευγε απο τα ιδια κι ιδια κι η διανοια αυτη
        οπως και τ αλλο το ξουπαρμενο απ τις ιταλιες
        βαλε και τις μια-δυο σφηνωμενες πολυτονικες,
        κατι περιθωριακες περιστασια συμπασχουσες
        και εδεσε η καταυαλακιωτικα κλικα

        Μου αρέσει!

    3. Πολύ ενδιαφέρουσα η κατινοσυζήτηση μεταξύ του άτονου και του τονισμένου.

      Βάλε και κανά κενό μετά από την τελεία για να μην καρφώνεσαι.

      Βγάλε και κανά κενό μετά τις λέξεις και το σημείο στίξεως για να μην καρφώνεσαι επίσης:

      GET A LIFE..

      Μου αρέσει!

  18. Χαααχαχαχααα…
    Τό ἀπόλυτο σουρεάλ λέμε…

    Συμμαχούνε ὀπαδοί Ταγματο – Χρυσαύγουλων καί Σταλινο – συμμοριτῶν ἐναντίον τοῦ Μιχαήλ καί κάθονται…
    …πάνω στό παγωρτό λέμεεε! 🙂 🙂

    Ἄχ…Πάτρα – Πάτρα…
    …Βασίλισσα καί…πριγκηπο – γκουβερνάντα…μας ΕΣΥ! 🙂

    Ἔεελα τσίου νά πάμε καί γιά καμμιά…
    …συναγρίδα λέμεεε.

    Μου αρέσει!

  19. ΥΓ. Ρέ σύ “Βόγλη”…
    Ἔεε, σόρυ, Μίσα ἤθελα νά πῶ…

    Μπάς καί ἔχεις καμμιά…σχέση μέ τόν…νιμουφύλακα τῆς…Λίτσας;
    “Ἔλα κούκλα μου, γιατί…βαριανασαίνεις”;
    “Σι…δερώνω καί…βιάζομαι Δημήτρη μου”………….!!!!!!!!
    Χααααχαχαχαχαχαααα…

    …O – kla – ΧΩ – ΜΑΑΑΑ 🙂 🙂 🙂

    Καί πούσαι…”Βόγλη”…
    Πάρε φόρα ἀπ’ τά…Ψηλαλώνια πού…ἔπινε τόν ἐσπρέσσο του ὁ Μιχαήλ καί σάλτα μέχρι χαμηλά στόν…Ἅγιαντρέα νά μᾶς τά…
    …ΑΑΑερίσεις. (λολ τοῦ λολ)

    Ἔεελα bye Σταλινο – Τσολιᾶ μου…
    …πεῖτε «τα» ἐσεῖς. 🙂

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.