Ντροπή! Οι κολυμβητές του Έβρου πηγαίνουν στην Τουρκία για να προπονηθούν επειδή είναι κλειστό το Κολυμβητήριο της Ορεστιάδας!

215837_555807421099311_809792362_n-1Στην «αγκαλιά» της Αδριανούπολης βρήκαν καταφύγιο για ακόμη μια χρονιά κολυμβητές από την Ορεστιάδα, οι οποίοι αναγκάζονται να «μεταναστεύουν» για μερικές ώρες την ημέρα ώστε να προπονηθούν στη γειτονική Τουρκία, μιας και το Κολυμβητήριο της Ορεστιάδας κατέβασε ρολά!

Όπως πέρσι έτσι και φέτος ελλείψει πόρων που θα εξασφαλίσουν το πετρέλαιο για τη θέρμανση της κολυμβητικής πισίνας το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ορεστιάδας έκλεισε τις πόρτες του για τους χειμερινούς μήνες, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού περίπου 300 αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας.

«Στις 29 Νοεμβρίου και για περίπου 4 μήνες το Κολυμβητήριο έκλεισε. Η ομάδα από το τότε, πάλι όπως και πέρσι, έψαξε να βρει λύσεις» τονίζει ο κ. Οδυσσέας Ρετσίδης πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας, εξηγώντας πως αρχικά οι αθλητές μετέβαιναν στην Αλεξανδρούπολη στο εκεί Κολυμβητήριο, ωστόσο κάτι τέτοιο απαιτούσε περίπου έξι ώρες (μεταφορά και προπόνηση), γεγονός που αποθάρρυνε τη συνέχιση μιας τέτοιας λύσης.

«Πηγαίνουμε στην Αδριανούπολη που είναι μόλις μερικά λεπτά από την πόλη μας και μαζί με την προπόνηση απαιτούνται τρεις ώρες» συμπληρώνει ο κ. Ρετσίδης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η μεταφορά των αθλητών γίνεται με Ι.Χ. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας των ιδίων.

«Περίπου σε 25 λεπτά είμαστε εκεί. Πάμε με δικά μας οχήματα, 7-8 στον αριθμό, έχοντας μαζί μας τα απαραίτητα έγγραφα για να περάσουμε στην Τουρκία. Έχει προηγηθεί προεργασία και με το Τελωνείο των Τούρκων και δεν καθυστερούμε εκεί, αλλά περνάμε άμεσα απέναντι» επισημαίνει ο κ. Ρετσίδης, ενώ όπως εξήγησε μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα «είχαμε αγωνιστική συνεργασία με την ομάδα της Αδριανούπολης στο παρελθόν και ανταλλάσαμε και απόψεις πέρα των αγώνων. Η συζήτηση έφτασε στο πρόβλημα της θέρμανσης τους χειμερινούς μήνες και άμεσα εξεδήλωσαν την πρόθεση να μας βοηθήσουν. Κανονίστηκαν οι ημερομηνίες και οι ώρες και βάσει αυτών βγάλαμε το πρόγραμμα των προπονήσεων μας».

Πέρσι η Ομάδα μετέβαινε στην Αδριανούπολη πληρώνοντας μόνο τα έξοδα μετακίνησης, ωστόσο φέτος καλούνται να καταβάλουν και ένα μικρό αντίτιμο για τη χρήση της κολυμβητικής δεξαμενής. «Πέρσι ήταν δωρεάν και δεν καταβάλαμε αντίτιμο. Φέτος όμως πρέπει να δίνουμε 40 λίρες τον μήνα, είναι περίπου 13 ευρώ. Το ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο και έτσι όλο και περισσότεροι εκδηλώνουν ενδιαφέρον να πάνε για προπόνηση εκεί. Μέχρι στιγμής είναι 25 περίπου τα άτομα που μεταβαίνουν στην Αδριανούπολη όμως ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας.

Παρά τη δημοσιότητα που έλαβε πέρσι το ζήτημα, καθώς οι αθλητές αναγκάστηκαν και τότε να προβούν στις ίδιες ενέργειες για την προπόνησή τους, το πρόβλημα παραμένει άλυτο, παρά τις πολιτικές δεσμεύσεις για εξεύρεση λύσης ώστε να μπορεί να λειτουργεί και τους χειμερινούς μήνες το Κολυμβητήριο. «Είναι ένα άθλημα που το έχει αγκαλιάσει παρά πολύ ζεστά η πόλη. Ο Σύλλογος εξυπηρετεί τα περισσότερα παιδιά μέσα στην πόλη» καταλήγει με νόημα ο κ. Ρετσίδης.

Πηγή: thrakitoday.gr

6 σκέψεις σχετικά με το “Ντροπή! Οι κολυμβητές του Έβρου πηγαίνουν στην Τουρκία για να προπονηθούν επειδή είναι κλειστό το Κολυμβητήριο της Ορεστιάδας!

 1. «Η συζήτηση έφτασε στο πρόβλημα της θέρμανσης τους χειμερινούς μήνες και άμεσα εξεδήλωσαν την πρόθεση να μας βοηθήσουν. Κανονίστηκαν οι ημερομηνίες και οι ώρες και βάσει αυτών βγάλαμε το πρόγραμμα των προπονήσεων μας»
  Ετσι απλα!

  Μου αρέσει!

 2. Ντροπή??? χαχαχα… ποια ντροπή???
  Επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό κάνουν οι άνθρωποι μιας και τα ‘αφεντικά΄ εδώ έδωσαν και τη γη και το…. ύδωρ!!!
  Η ντροπή αξίζει σε μας!! που απλά ανεχόμαστε κάθε μέρα να ξεπουλάμε όλο και κάτι παραπάνω!!!!
  Αυτός που προδίδει έχει εντεταλμένη υπηρεσία και συμφέρον !!
  Αυτός που το ανακαλύπτει και δε κάνει τίποτε ενω νοιάζεται υποτίθεται για την πατρίδα του τι είναι????

  Μου αρέσει!

 3. Ρε εδώ ψωμί δεν έχουμε να φάμε
  το ραπανάκι για την όρεξη μας έλειψε.

  Άκου προπόνηση για να πιάσουν τον σταυρό
  ας πήγαιναν μέχρι τα ΟΥΚ ενα περίπατο να κάνουν
  οση προπόνηση θέλουν αν είναι μάγκες.
  Ααααασταδιάλοοοοαποκεεει paliopoustres

  Μου αρέσει!

  1. Ποιος σου είπε ρε ανεγκέφαλε ότι πηγαίνουν να κάνουν προπόνηση για να ποιάσουν τον Σταυρό???Στον συγκεκριμένο σύλλογο (ΝΗΡΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ) υπάρχουν παιδιά που αυτή τη στιγμή κατέχουν υψηλές θέσεις σε επίπεδο περιφέρειας αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο!!!! Να τα παρατήσουν δλδ?? Απ’ ότι φαίνεται όμως εσένα σε ταιζει καλά η t.v. και τα media απο αυτα που σε πασάρουν και τρως καθημερινά, οπότε ασε να κάνουμε όρεξη εμείς με τα ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ……!!! Μαγκάκο 🙂

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.