Ερώτηση κόλαφος: Γιατί χάθηκαν 5.000.000€ από κοινοτικούς πόρους, Υπουργέ;

Για ποιον δουλεύει ο Υπουργός; Η ελληνική παραγωγή ρυζιού έμεινε αδιάθετη, οι άποροι δεν έλαβαν απαραίτητα τρόφιμα και η χώρα δεν θα λάβει χρήματα για ανάλογο πρόγραμμα από την ΕΕ για για 5 χρόνια!

Ερώτηση κόλαφο κατέθεσαν 25 βουλευτές, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή β’ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη, ανάμεσά τους και οι Θεσσαλονικείς Γιάννης Ιωαννίδης και Γιώργος Ορφανός προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη. Μάλιστα τον Νοέμβριο είχαν ξανακάνει σχετική ερώτηση και ο Υπουργός ακόμα δεν απάντησε ενώ παρήλθε η προβλεπόμενη από τον κανονισμό της Βουλής προθεσμία!
Ο υπουργός, σύμφωνα με την ερώτηση, επικαλούμενος διάφορες ασαφείς δικαστικές αποφάσεις, ματαίωσε την παροχή ρυζιού σε απόρους που χρηματοδοτούνταν εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Την ίδια ώρα η αγορά έχει πλυμμηρίσει Ασιατικά ρύζια που έχουν εισαχθεί ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ!
Διαβάστε την ερώτηση:
   Στις 28-11-2013,δέκα πέντε βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, καταθέσαμε ερώτηση, στην οποία δεν απαντήσετε ακόμη, παρ ότι έχει παρέλθει η προβλεπόμενη από τον κανονισμό της Βουλής προθεσμία, με την οποία εκφράσαμε την ανησυχία μας για την καθυστέρηση της υλοποίησης του προγράμματος χορήγησης τροφίμων στους άπορους και συγκεκριμένα διανομής ρυζιού, ύψους 5.000.000  Ευρώ. περίπου, που χρηματοδοτούνταν εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
    Για την υλοποίηση του έργου η  χώρα είχε διαιρεθεί σε τρείς ζώνες    (Α, Β, Γ ) με ξεχωριστή δαπάνη για κάθε ζώνη.
 
    Και ενώ όλες οι διαδικασίες προκήρυξης  διαγωνισμού, αξιολόγησης και κατακύρωσης του έργου είχαν ολοκληρωθεί την 14 -10-2013, οπότε και είχε υπογραφή η σχετική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου σας και της αναδόχου εταιρίας με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του έργου την 15 Οκτωβρίου 2013, εσείς,δεν προχωρήσατε στην πληρωμή του έργου, αλλά επικαλούμενος διάφορες ασαφείς δικαστικές αποφάσεις για τις Β΄ και Γ΄ ζώνες και ύστερα από μεγάλες παλινωδίες και καθυστερήσεις τον Δεκέμβριο προχωρήσατε στη ματαίωση του έργου με αποτέλεσμα σε μια κρίσιμη  για την οικονομία μας περίοδο, η χώρα να απολέσει πόρους 5.000.000 Ευρώ. περίπου
 
   Το γεγονός αυτό, δηλαδή της αδυναμίας σας να απορροφήσετε τους κοινοτικούς πόρους για το 2013, δημιούργησε  προϋποθέσεις και  κίνδυνο να μη χρηματοδοτηθεί η χώρα μας τα επόμενα χρόνια για τη συγκεκριμένη δράση.
    Κύριε Υπουργέ,
 
    Επειδή με τους κοινοτικούς πόρους του εν λόγω προγράμματος  απορροφάται κάθε χρόνο σημαντική ποσότητα της Ελληνικής παραγωγής ρυζιού.
 
    Επειδή κατά την φετινή χρονιά, εξ αιτίας των εισαγωγών μεγάλων ποσοτήτων ρυζιού με μηδενικό δασμό από χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, δε μπορεί να απορροφηθεί σχεδόν καθόλου  Ελληνική παραγωγή .
 
     Επειδή οι Έλληνες αγρότες προσδοκούσαν όπως κάθε χρόνο απορρόφηση σημαντικής ποσότητας της φετινής παραγωγής  ρυζιού με τους πόρους του εν λόγω προγράμματος.
 
     Επειδή εξ αιτίας της ματαίωσης του συγκεκριμένου έργου, στερήθηκαν οι άπορες οικογένειες της χώρας, το ευεργέτημα της δωρεάν διανομής ρυζιού .
 
      Επειδή οι  Έλληνες παραγωγοί ρυζιού βρίσκονται σε απόγνωση γιατί δεν μπορούν να διαθέσουν το προϊόν τους.
 
      Επειδή κινδυνεύει η χώρα μας, λόγω της αδυναμίας σας να αξιοποιήσετε τους εγκεκριμένους για το έτος 2013 πόρους, να χάσει μελλοντικούς πόρους για διανομή εγχώριου ρυζιού.
         Ερωτάσθε:
 1. Για πιο λόγο δεν προχωρήσατε στην πληρωμή του έργου την 15-10-2013, αφού είχατε υπογράψει ήδη σύμβαση την 14-10-2013 και γνωρίζατε ότι η15 -10-2013 ήταν καταληκτική ημερομηνία πληρωμής;
 2. Γιατί δεν προχωρήσατε στην πληρωμή έστω της Α’ ζώνης για την οποία δεν υπήρχε καμία δικαστική η άλλη παρέμβαση ;
 3. Τι και ποιους εξυπηρετεί η ματαίωση της εκτέλεσης του εν λόγω έργου;
 4. Τι απαντάτε στους ρυζοπαραγωγούς της Χώρας που δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους και πως προασπίζεστε τα συμφέροντά τους;
 5. Εάν το πρόγραμμα εκτελεσθεί με Εθνικούς πόρους, όπως δημόσια δηλώσατε, πότε και με ποια διαδικασία θα γίνει αυτό;
 6. Ποιες πρωτοβουλίες αναλάβατε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να περιοριστεί η αθρόα εισαγωγή ρυζιού από τις Χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, για να προστατευτούν τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών ρυζιού;

taxalia.blogspot.gr

5 σκέψεις σχετικά με το “Ερώτηση κόλαφος: Γιατί χάθηκαν 5.000.000€ από κοινοτικούς πόρους, Υπουργέ;

 1. Τι μακάκες ειναι αυτοί!!! Ο Ορφανός δεν ειναι βολευτής της ΝΔΟΥΛΑΣ; Δεν ψήφισε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ οπως ο Καραμανλής;;; Αν έγινε κάτι τέτοιο με το ρύζι, να παραιτηθουν τώρα αμέσως τα κοπροσκυλα

  Μου αρέσει!

 2. ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΜΟΥΝ ΤΖΙΣ………………………………………………

  Από: http://www.olympia.gr [mailto:comment-reply@wordpress.com]
  Αποστολή: Friday, January 10, 2014 1:05 PM
  Προς: civi2000@otenet.gr
  Θέμα: [Νέο άρθρο] Ερώτηση κόλαφος: Γιατί χάθηκαν 5.000.000€ από κοινοτικούς πόρους, Υπουργέ;

  olympiada posted: » Για ποιον δουλεύει ο Υπουργός; Η ελληνική παραγωγή ρυζιού έμεινε αδιάθετη, οι άποροι δεν έλαβαν απαραίτητα τρόφιμα και η χώρα δεν θα λάβει χρήματα για ανάλογο πρόγραμμα από την ΕΕ για για 5 χρόνια! Ερώτηση κόλαφο κατέθεσαν 25 βουλευτές, έπειτα απ»

  Μου αρέσει!

 3. ξεκινας….και ..απαντας!

  …..Για ποιον δουλεύει ο Υπουργός;

  εμ…καποιοι…ξερουμε πλεον!

  Για τα αφεντικα που τον τοποθετησαν ..με αποστολη να ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

  Πως θα πετυχει αν …βαλει στα ταμεια λεφτα….οταν πρεπει εντελως να τα αδειασουν?

  Ασε λαε…βασανισμενε…(ωραιο ε?

  που ανεχεσαι ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΟΥ…..ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ!

  Ξερεις τι ειναι να κυβερνας οπως …γουσταρεις ….

  και να ξερεις οτι κανενας δεν θα σε ..τιμωρησει??

  Θ-ε-ο-ςςςςς….!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.