ΟΤΑΝ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΚΥΝΕΣ»

Nikos HiladakisΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έχει παρατηρηθεί ότι σε περιόδους μεγάλης ενδείας και λιμού τα σκυλιά συχνά στρέφονται το ένα εναντίον του άλλου και φτάνουν στο σημείο κανιβαλισμού, δηλαδή προσπαθώντας να επιβιώσουν αλληοφαγώνονται μεταξύ τους. Κάπως έτσι έχει αρχίσει να διαμορφώνεται η κατάσταση στο πολιτικό σύστημα αυτής της δύσμοιρης χώρας, της χώρας που προδόθηκε από τους ηγέτες της και σύρθηκε σιδηροδέσμια στον γκρεμό.

Πολλοί έχουν την ελπίδα να δώσει ο ίδιος ο λαός την πρέπουσα τιμωρία σε όλους αυτούς τους «σωτήρες» του  που κατέστρεψαν τα πάντα. Η εντύπωση όμως είναι ότι αυτό ο λαός καταπονημένος και εξουθενωμένος, αυτός ο λαός που δεν έχει καμιά ηγεσία, καθώς όλοι αυτοί που θα μπορούσαν να τον καθοδηγήσουν στην απελευθέρωση από την μνημονιακή κατοχή του κάνουν τον «έξυπνο» και… χορεύουν μόνο έξω από τον χορό, είναι ανίκανος να σωθεί. Στρατός, δικαιοσύνη, ιεραρχία, διανοούμενοι, βρίσκονται σε κατάσταση πλήρης αδράνειας και το μόνο που ξέρουν είναι η «σιγή της σφίγγας» ενώ παρακολουθούν απρόσωποι την χώρα να βουλιάζει στο χάος και στον αφανισμό.

Τι απομένει λοιπόν από όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση που μόνο η αιθαλομίχλη που πνίγει τις ανάσες των Ελλήνων καθώς καίνε ότι βρουν μπροστά τους για να ζεσταθούν την απεικονίζει με τον πιο γλαφυρό τρόπο ; Αυτό που απομένει για να καθαριστεί η κόπρος του Αυγεία, είναι αυτό που έχει αρχίσει να «χαράζει» με όλες τις παρενέργειες και τις αλυσιδωτές εκρήξεις του με ανυπολόγιστες ακόμα συνέπειες. Το μόνο που φαίνεται ότι αυτή την στιγμή μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα προς την σωτηρία, είναι όλος αυτός ο συρφετός να αρχίσει να αλληλοφαγώνεται καθώς τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε. είναι πλέον αδιέξοδα και για τον ίδιο και για την δική του επιβίωση. Έτσι, άρχισαν δειλά δειλά κάποια σκάνδαλα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Έτσι όλη αυτή η «μπόχα», καθώς άρχισε να σκάει το σπυρί και το πύο να βγαίνει στην επιφάνεια, άρχισε να αναδύει όλη την «βρώμα» της  σε όλα τα επίπεδα. Πολιτικοί κλέφτες και απατεώνες, καναλάρχες νταβατζήδες, μεγάλοδημοσιογράφοι δοσίλογοι, διαπλεκόμενοι που στήριξαν με γεμάτα τα βιβλιάρια των καταθέσεων τους αυτό το σάπιο σύστημα, έχουν αρχίσει να αλληλοκατηγορούνται και να βγάζουν το  ένα μετά το άλλο, τα «άπλυτα» του άλλου στην φόρα. Έκπληκτοι συχνά ακόμα και οι ίδιοι, δεν πιστεύουν στα μάτια τους πως αυτό το σύστημα δείχνει να καταρρέει από μόνο του καθώς βασίστηκε στην μεγαλύτερη σήψη που υπήρξε ποτέ στην ελληνική ιστορία. Μίζες, εξοπλιστικά σκάνδαλα, δάνεια μαϊμού, επιδοτήσεις πλαστές, τεράστια οικονομικά σκάνδαλα και όχι μόνο, σκιαγραφούν όλο αυτό το «τοπίο της αμαρτίας» που δημιουργήθηκε κυρίως τα τελευταία τριάντα χρόνια σέρνοντας αυτόν τον λαό στην αρχή σε μια παστή εικονική ευδαιμονία, και στην συνέχεια στον Καιάδα.

Βέβαια, πολλοί θα υποστηρίξουν ότι υπάρχει και η ευκαιρία των επερχόμενων εκλογών. Η ευκαιρία να δοθεί ένα σκληρό μάθημα σε όλους αυτούς που έχουν ακόμα το θράσος να εμφανίζονται και να χαμογελούν πάνω στα πτώματα που συσσώρευσαν. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς όλες οι προηγούμενες ευκαιρίες αποδείχτηκαν… μόνο ευκαιρίες και η… λερναία Ύδρα έχει πολλά κεφάλια. Η πολυετή τηλεοπτική καλλιέργεια της αποχαύνωσης, έχει αποδώσει πολύ πλουσίους καρπούς και ο… καναπές έχει γίνει το εθνικό μας έμβλημα. Η μόνη ίσως πολύ σοβαρή ελπίδα να σωθεί η Ελλάδα, μια χώρα από τις πιο προνομιούχες σε όλο τον κόσμο, είναι όλα αυτοί οι «κύνες» να
αλληλοσπαραχτούν μεταξύ τους. Ήδη το «πάρτι» έχει αρχίσει και έπεται συγκλονιστική συνέχεια. Αν πάλι έχω άδικο, τότε μακάρι!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

10 σκέψεις σχετικά με το “ΟΤΑΝ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΚΥΝΕΣ»

 1. Καλά τα λες αρθρογράφε μόνο που η ‘’τιμωρία’’ των εκλογών που αναφέρεις με ποιο πολιτικο προσωπικο θα δοθεί?

  Από αυτούς που έφεραν την πατρίδα σ ’αυτά τα χάλια? Ποιος?
  Δεν υπάρχει δυστυχώς απολύτως κανείς επι του παρόντος….

  Οσοι είναι σοβαροί και ψαγμένοι περιμένουν μήπως και φανεί κανείς πατριώτης μη πολιτικος να μπει μπροστά ….

  Οι υπόλοιποι στην ιδια λούμπα θα πέσουν και θα κλαίγονται μετα τη νέa προδοσία…

  Είπαμε και πάντα θα το ξαναλέμε:

  Η παρούσα κυβέρνηση είναι πλέον άχρηστη στους Γερμανούς καθώς δεν μπορεί να επιβάλει νέα μετρα με την παρούσα ισχνή πλειοψηφία γιατι απλα θα πέσει. Οπότε τι έχουμε? Τους δωσίλογους να αρνούνται να βάλουν νέα μετρα γιατί θα πέσουν από τη μια και τους Γερμανούς να πιέζουν από την άλλη και να τους τραβούν το χαλί ΦΑΝΕΡΑ πλέον…. Οι Γερμανοί όμως ‘’καίγονται’’ για νέα μετρα προκυμμένου να γονατίσουν ολοκληρωτικά τη χώρα το συντομότερο για να αρπάξουν τον ορυκτο της πλούτο… Φοβούνται κιόλας μήπως οι απελπισμένοι δωσίλογοι στραφούν στους Ρώσους για να σωθούν και έτσι η πίεση χρόνου γίνεται ασφυκτικότερη..

  Γιατί λέτε ότι η τρόικα επιβάλει πιεστικά νέα μέτρα χωρίς να φοβάται μη πέσει η παρούσα κυβέρνηση των δωσίλογων? Λέτε οι Γερμανοί να θέλουν να αυτοκτονήσουν? Όχι βέβαια! Τα έχουν όλα συμφωνημένα! Και με το ΤΣΙΚΝΑ και με τον Πολύδωρα (που ψήφισε όλα τα μνημόνια, το αγγλικό δίκαιο , την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ο ‘’πατριώτης) που θα κάνει ξαφνικά ‘’ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ’’ κόμμα και φυσικά με τη ΝΟΥΔΟΥΛΑ με τη Ντόρα αρχηγό (το πιο μεγάλο σύμμαχο των Γερμανών) .
  Μάθαμε καλά πια πως τους κάνουν ‘’αστέρες ‘’ τις πολιτικής όλοι οι πάτρωνες τους…

  Όλους τους φτιάχνουν οι ξένες μεγάλες δυνάμεις που έχουν συμφέροντα εδώ στην Ελλάδα καθώς και η ντόπια προδοτική οικονομική Ελίτ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ. Η συνταγή είναι απλή:

  τους βουτάνε στη διαφθορά και στη μίζα από νωρίς με κάθε τρόπο συλλέγοντας παράλληλα αποδείξεις για τις πράξεις τους χωρίς βέβαια αυτοί να το γνωρίζουν… Μετά , τους προωθούν στα ανώτερα πολιτικά αξιώματα και όταν τα κατακτήσουν τότε…. Τότε απλά αυτοί που τους λάδωναν και τους προωθούσαν τόσα χρόνια θέτουν το εξής ερώτημα: Η κάνεις ότι σου λέμε η αλλιώς θα σε κρεμάσουμε στα μανταλάκια των εφημερίδων για τις πράξεις σου….
  Γιατί νομίζετε ότι έβαλαν το Τσοχατζόπουλο φυλακή? Μα απλά για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι για το τι τους περιμένει αν δεν υπακούσουν…
  .
  Είναι τυχαίο νομίζετε ότι προωθούν πάντα τους πιο άχρηστους και διεφθαρμένους?
  Όχι βέβαια.. κατασκευασμένο και προγραμματισμένο είναι 100%…

  Ακόμα και αυτό τον πανιβλακα τον φτηνο-Λιάπη οι Σα(χλα)μαραδες με τους Γερμανούς να δείτε ότι του την έστησαν για τρομάξουν τους Καραμανληκους που πάνε να κάνουν ψευτο – επανάσταση μέσα στη ΝΟΥΔΟΥΛΑ… Και να δείτε ότι θα τον βάλουν φυλακή καμαρώνοντας ότι έκαναν ‘’κάθαρση’’ και ‘’έβαλαν το μαχαίρι βαθιά στο… κόκκαλο!!!’’

  Μου αρέσει!

 2. ερχεται ο ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ…. θα κανουν τα παντα για στάχτη στα μάτια του κόσμου…ύστατη προσπαθεια του κατεστημένου…. αλλα μάταια… απλά επιτείνουν την αλητεία .. το αποτελεσμα ειν αι γνωστο..
  μετά την απολογία του … αφεθηκε ελεύθερος… με χρηματική εγγύηση που αναλογικά για αυτούς,
  εχει αξία όσο μια τυροπιτα …
  επειτα ΟΚ …και αν σφίξουν τα ζουμιά ….. και συμφέρει….. τοτε ο ελευθερος με χρηματική εγγύηση …φλουδες..
  αναχωρεί για το …. εξαφανισταν …
  και επειτα ξανά γνωστο παραμυθι ..εσύ φταις ..που εφυγε…οχι εγώ ..ο χατζήπετρης ..κλπ….
  αλλα αυτήν την φορά ειναι αλλιως ….. ο ΗΓΕΤΗΣ ανελαβε την εκκαθάριση…
  και σε λίγο …θα τους δούμε …να τραβιούνται..
  μαλλι …με μαλλι ..

  για το τελος ειδική αφιέρωση στον….Χοντρό και τον ΝΕΝΕΚΟ ….

  Μου αρέσει!

 3. Εξοβελισμος του υπαρχοντος πολιτικου προσωπικου και αποδοση δικαιοσυνης
  Συντακτικη εθνοσυνελευση

  Μου αρέσει!

 4. Απολύτως σύμφωνη με το παραπάνω άρθρο. Η μεγαλύτερη δυστυχία της Ελλάδας δεν είναι τα, όντως, εγκληματικά Μνημόνια, αλλά η δραματική έλλειψη ηγεσίας. Αν την είχαμε θα είχαμε λύσει πολλά από τα προβλήματά μας. Αλλά,πρέπει να τονίσω ότι έγινε ότι ήταν δυνατό- το καλύτερο στην περίπτωση- για να έχουμε έναν διχασμό χωρίς προηγούμενο. Δουλεύουν νυχθημερόν οι αρμόδιοι και εκτελούν πιστά τα περισσότερα ΜΜΕ. Και, έτσι, δεν είναι εύκολο να γίνει συνειδητό ότι κανείς μα κανείς μας δεν θα σωθεί, τελικά…..το μαύρο νέφος καλύπτει σιγά, αλλά μεθοδικά, ολόκληρη την επικράτεια. Τι να κάνουμε; Να αντιληφθούμε ότι χανόμαστε, και να λειτουργήσει, επιτέλους, το ένστικτο αυτοσυντήρησης.

  Μου αρέσει!

 5. Οταν λες τα 30 τελευταια χρονια εννοεις οτι πρεπει να αθωωσουμε τον -εγω η τα τανκς- που του φαινονταν οτι η Κυπρος επεφτε μακρυα και ειχε βαλει πρωτος τα θεμελεια χειραγωγησης και διαφθορας των ΜΜΕ; Οσο για τις δυναμεις που ψαχνεις, ερχονται.

  Μου αρέσει!

 6. Τάδε έφη η στο Ε η Λίνα Κλείτου, πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων της ΕΡΤ, κόρη του πρώην βουλευτή και υπουργού της ΝΔ Νίκου Κλείτου: -Η ΝΔ πιστεύει ότι η επιθετική της τακτική έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιτυχής και θα συσπειρώσει τους χαλαρούς οπαδούς της ΝΔ! – Εάν όμως, κα Κλείτου, οι τσέπες των χαλαρών είναι άδειες και τους δέρνουν η ανεργία, τα χαράτσια, οι κατασχέσεις ή τρώνε στα συσσίτια όσο και επιθετικοί να είναι δεν μπορούν με τόσα σκάνδαλα να υπνωτίσουν και πάλι τους οπαδούς τους.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.