ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ή ΣΙΩΠΗΤΗΡΙO;

20140110-043145.jpgΑν δικαιολογημένα ρωτάτε που συμβαίνουν αυτά; Δεν έχουμε παρά να δούμε τα γεγονότα ακόμα και ενός 24ωρου. Μάλιστα η ταχύτητα της εναλλαγής των είναι τέτοια που δείχνει ότι έρχεται πιθανόν μεγάλο γεγονός στην περιοχή μας.
Λοιπόν στην Αθήνα πρώτα κτύπησε Συναγερμός και μετά Σιωπητήριο.
Ο Μπαρόζο μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα, μίλησε για “τριπλές” εκλογές τον ερχόμενο Μάιο.
Τελικά, ο συναγερμός έλαβε τέλος όταν ο κ. Μπαρόζο, διευκρίνισε ότι αναφέρθηκε σε τριπλές εκλογές, εννοώντας τις ευρωεκλογές, τις εκλογές για τους δήμους και τις εκλογές για τις περιφέρειες, που ουσιαστικά είναι μία εκλογική αναμέτρηση. economikos Ιανουάριος 9, 2014
Στην Ακριτική Σάμο τελικά τι κτύπησε;

Τουρκική πρόκληση στη Σάμο. Ελικόπτερο τύπου Κούγκαρ πέταξε πάνω από το έδαφος της Σάμου, στο ανατολικότερο σημείο του νησιού.

Το ελικόπτερο εντοπίστηκε από τα ελληνικά ραντάρ και όπως λένε οι πληροφορίες παρέμεινε πάνω από το έδαφος του νησιού για δύο λεπτά και συνολικά πέταξε στο FIR Αθηνών επί τετράλεπτο.

Η πρόκληση δεν σχετίζεται με καμία εκπαιδευτική δραστηριότητα των Τούρκων. Όχι ότι αυτό θα την δικαιολογούσε. Ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπήρχε άσκηση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πτήση πάνω από τη Σάμο ήταν ένα από τα πολλά “τεστ” αντανακλαστικών που επιχειρούν το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι.
09.01.2014
Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι της Σάμου στο άκουσμα του χαρακτηριστικού ήχου ενός τουρκικού ελικοπτέρου ειδικών επιχειρήσεων το οποίο πέταξε σε ύψος μόλις 3000 μέτρων πάνω από το έδαφος του ακριτικού νησιού.

Λόγω και της φοράς του ανέμου ο ήχος του ελικόπτερου ήταν εκκωφαντικός με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν διακρίνοντας κιόλας εν συνεχεία ορισμένοι τα τουρκικά εθνόσημα.

Tο γεγονός δεν είναι άσχετο με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα και τους φόβους των Τούρκων ότι η Αθήνα θα επιχειρήσει κινήσεις στο Αιγαίο -καθόλα νόμιμες προς το διεθνές δίκαιο βέβαια- αναφορικά με την ΑΟΖ..

Όμως που κτύπησε ο πραγματικός Συναγερμός;

Η Τουρκία και επίσημα πλέον ξεκινά την μεγάλη περιπέτεια για την απόκτηση πυρηνικών όπλων: Σε ρεπορτάζ της η ιαπωνική εφημερίδα…Asahi Shimbun (ημερήσια κυκλοφορία 8.000.000 αντίτυπα) με τίτλο «Japan’s energy pact with Turkey raises nuclear weapons concerns», αποκαλύπτει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν προκειμένου να κλείσει την συμφωνία ύψος 22 δισ. δολ. με την γαλλο-ιαπωνική κοινοπραξία, ζήτησε και πέτυχε την δυνατότητα απόληψης από τους αντιδραστήρες καυσίμου για πυρηνικά όπλα μέσω της πρόβλεψης χρήσης στους αντιδραστήρες εμπλουτισμένου ουρανίου!

Αυτό θα επιτρέψει στην Τουρκία την κατασκευή πυρηνικών όπλων πριν από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας .lougantina.blogspot.gr/09/01/14

Ποιος δεν θέλει ένα δεύτερο Ιράν- μπελά στο κεφάλι του;

Φυσικά το Ισραήλ.

Απ ότι φαίνεται στην Τουρκία κάποιοι βιάζονται να κλείσουν ¨λογαριασμούς¨ και για αυτό όχι μόνο μέρα με την ημέρα αλλά από στιγμή σε στιγμή γίνονται απρόβλεπτοι και επικίνδυνοι για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το γεγονός αυτό ενισχύεται και από την παρακάτω καταγγελία που συνηγορεί σε προσπάθεια εξαγωγής προς τα έξω της κρίσης που υποβόσκει στο εσωτερικό της γείτονας χώρας και μάλιστα προς τα δυτικά.

Μια καταγγελία «παραγγελία» για τον Ερντογάν έκανε η πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK), εντοπίζοντας ελληνικό και αρμενικό λόμπι μέσα στο παρακράτος που δρα στην Τουρκία.

Αναλυτικότερα, σε δηλώσεις της στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, η Μπεσί Χοζάτ υιοθέτησε το χαρακτηρισμό «παράλληλο κράτος» που χρησιμοποιεί εδώ και μέρες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Ο χαρακτηρισμός έχει την έννοια του «παρακράτους» και χρησιμοποιείται στην Τουρκία εδώ και μέρες ως κατηγορία εναντίον του θρησκευτικού τάγματος του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν.

Η Χοζάτ είπε ότι «εκτός από το επίσημο κράτος, υπάρχουν στην Τουρκία και παράλληλα κράτη. Για παράδειγμα, το τάγμα του Γκιουλέν είναι παράλληλο κράτος. Το ισραηλινό λόμπι και τα λόμπι των εθνικιστών Αρμενίων και Ελλήνων είναι παράλληλα κράτη»

Σύμφωνα με την Χοζάτ, «σκοπός των παράλληλων αυτών κρατών είναι να εμποδιστεί ο εκδημοκρατισμός στην Τουρκία».

Η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK) είναι ένα είδος ανώτερης οργάνωσης η οποία αποσκοπεί στη συνοχή των διαφόρων κουρδικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και το ΡΚΚ

Σημειώνεται ότι, ως προς το «ελληνικό λόμπι», η Χοζάτ χρησιμοποιεί τον όρο «ρωμαίικο λόμπι» http://www.ethnos.gr 09/01/14

Τελικά σε εμάς κτυπάει Συναγερμός ή Σιωπητήριο;

Ζούμε ανατρεπτικά γεγονότα και αντί για Συναγερμό ¨ακούμε¨ Σιωπητήριο.

¨Έχουμε αγκαλιάσει πλέον το τέλος¨ και ενώ ο εχθρός φαίνεται να είναι προ των πυλών ο Λαός εξουθενώνεται με χαράτσια και δυσβάστακτα μέτρα.

Όταν εκ των πραγμάτων κτυπήσει ο κανονικός Συναγερμός και οι Εφεδρείες επιστρατευθούν σύμφωνα με την κανονική διαδικασία, οι Έφεδροι δεν θα αφήσουν πίσω μόνο τις οικογένειες και τα παιδιά αλλά και τα χρέη και τα απλήρωτα χαράτσια !!!

Και σας ρωτάω που θα βρίσκετε τότε το μυαλό τους μπροστά ή πίσω;

Η ψυχή του Έλληνα σε τέτοια καλέσματα της Πατρίδας κοιτούσε πάντα μπροστά για να βλέπει κατάματα τον εχθρό.

Γιατί λοιπόν ο Έλληνας στην σημερινή συγκυρία να βρεθεί στην πρώτη γραμμή και να κουβαλάει νοητά στο κεφάλι του τις έγνοιες και τα χρέη του;

Από την πληθώρα των γεγονότων που μας διατρέχουν ο Συναγερμός έπρεπε να κτυπήσει εδώ και καιρό για να σφυρηλατηθεί το φρόνημα, η ενότητα και η συνοχή.

Σκεφτήκατε ποτέ κάποιον να πολεμάει για μια Πατρίδα που αφού πρώτα την καταλήστεψαν , μετά χρέωσαν αυτόν και τα παιδιά του με τα κλεμμένα της ;

Ο Έλληνας θα πήγαινε να υπερασπισθεί την πραγματική Πατρίδα του και όχι αυτούς που θέλουν να του πάρουν το σπίτι και να αφήσουν τα παιδιά του στους δρόμους.

Η συλλογική είναι απλή αλλά το σχέδιο είναι δόλιο…

Αν αυτή την στιγμή που κανείς δεν το εύχεται γινόταν μία πολεμική σύρραξη, θα μας στέλνανε στο μέτωπο καταχρεωμένους ;

Ποιοι προκαλούν τα γεγονότα και σε τι αποσκοπούν;

Ας γνωρίζουν…

Στους κλέπτες δεν χρωστάμε τίποτε.

ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

 

53 σκέψεις σχετικά με το “ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ή ΣΙΩΠΗΤΗΡΙO;

 1. Το Ισραήλ απειλεί με πόλεμο τον Λίβανο, το Ιράν προκαλεί βγάζοντας δύο πλοία του στην Μεσόγειο, οι κούρδοι του βορείου Ιράκ αξιώνουν Εδάφη της Τουρκίας και έξοδο στην Θάλασσα.Οι Τουρκοκύπριοι σχεδιάζουν την δική τους ΑΟΖ,σε συνεργασία με την Τουρκία, ύποπτες κινήσεις του Βουλγαρικού Στρατού παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, ενώ Ηφαίστειο που βράζει είναι πλέον τα Σκόπια με τις συγκρούσεις να μένονται μεταξύ σλαβόφωνων και αλβανοφώνων.Από αξιόπιστες πηγές η ομάδα του Blog Amynias ενημερώθηκε ότι λήγει ένα πολύ σοβαρό τελεσίγραφο. Το τελεσίγραφο που αφορά το αίτημα της Ρωσίας διαμέσου του Πούτιν προς την Τουρκία. «Παραδώστε μας τους Τετσένους αντάρτες που εκπαιδεύεται στα Εδάφη σας».Το σημαντικό είναι πως η Ρωσία γνωρίζει με λεπτομέρειες την συνεργασία των Τούρκων στρατηγών με τους Τσετσένους αντάρτες όσον αφορά την εκπαίδευση των τελευταίων στους ορεινούς όγκους της Τουρκίας και την παροχή πολεμικού Υλικού. Γνωρίζουν επίσης πως χρηματοδότες αυτής της κίνησης είναι δύο διαφορετικοί πόλοι. Ο πρώτος από την Σαουδική Αραβία και ο 2ος από το Ιράν.Τις εξελίξεις που τρέχουν έρχονται να ενισχύσουν και οι Δυνάμεις δύο Αεροπλανοφόρων. Tου γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle και του Αμερικανικού USS Enterprise που βρίσκονται στην περιοχή Νοτίως και Νοτία Ανατολικά της Κρήτης. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Χώρας μας , ανακοίνωσε την ματαίωση της προγραμματισμένης για την 18η Φεβρουαρίου συνεκπαίδευσης μονάδων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle λόγω αλλαγής προγράμματος της γαλλικής δύναμης επιχειρήσεων, καθώς φαίνεται το τελευταίο να έρχεται εσπευσμένα να ενισχύσει την Δύναμη υποστήριξης στην περιοχή δίπλα από το USS Enterprise.Oι Εθνικές μας Υπηρεσίας παρατηρούν σιωπηλά και με πολύ μεγάλη προσοχή τις ύποπτες κινήσεις των στρατευμάτων της Γείτονος Βουλγαρίας και Αλβανίας.Aπό μέρα σε μέρα αναμένεται σοβαρή εξέλιξη στα εσωτερικά της χώρας μας με αναμονή να ξεσπάσει σοβαρό θέμα πολιτειακής κρίσης τη περίοδο της 23ης Φεβρουαρίου 2014. Ο Στρατός μας εκπαιδεύεται εκτάκτως στην αντιμετώπιση καταστολής μιας Κοινωνικής εξέγερσης, γεγονός που δηλώνει την ανεπάρκεια των δυνάμεων Ασφαλείας. Και από την άλλη διατηρείται μια παγερή σιωπή και αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, και το ποίο περίεργο στην παρούσα χρονική στιγμή είναι ότι όλα συμπίπτουν.

  h–p://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/10222-katastasi-ektos-elegxou-anamenetai-anafleksi#.Us94YPRdW5o

  Μου αρέσει!

  1. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ!!!!!

   Συγκλονιστική δημόσια καταγγελία που συνιστά εσχάτη προδοσία είχαμε πριν λίγο από τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Θράκης Σάκη Ζησίδη: Το Λιμενικό έλαβε εντολή «άνωθεν», δηλαδή από την κυβέρνηση, να αποχωρήσει από την περιοχή της Λαδόξερας και να μη ενοχλεί τον στόλο των τουρκικών σκαφών

   h**p://tinyurl.com/pk3snrm

   Μου αρέσει!

 2. Πολυ σοβαρά ολα αυτα.. αναμενόμενα από την άλλη!!
  Για ρωτήστε την «Κασάνδρα» της Ελληνικής πΩλητικής ΜΠΕΝΑΚΗ να συνεχισει και εξειδικεύσει τον «ευχητήριο χρισμό» προς Παππούλη!!
  Στον αξιότιμο κον Βαρδάκα. υπενθυμίζω το ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ:
  Δεν πας να πολεμησεις το εχθρό στα σύνορα,
  παρά μόνο όταν καθαρίσεις εκείνο στην πλάτη σου..

  πριν «καθαρίσεις»

  Μου αρέσει!

 3. Η ψυχή του Έλληνα σε τέτοια καλέσματα της Πατρίδας κοιτούσε πάντα μπροστά για να βλέπει κατάματα τον εχθρό

  δεν υπαρχει ελληνικη ψυχη φιλε μου. η ελληνικη ψυχη παραδωθηκε μαζι με τη πιστωτικη του καρτα

  Μου αρέσει!

  1. Καθετη η διαφωνια μου στην «διαπιστωση» σου.Το φυλετικο ασυνειδητο κτυπανε αλλα ελα μου που ειναι πολυ καλα σφυρηλατημμενο και αρπαγμενο στον…»Ουρανο».μεταφορικα δηλαδη (ας πουμε …δηλαδης),μη παει ο νους σου σε κανενα…»Θεο»…

   Μου αρέσει!

   1. Σε χτυπανε στα μηνιγγια,Στεργακι,το φυλετικο ασυνειδητο και ολη η τρελλοπαρεα του,αλλα και εσυ,οπως βλεπω,με το αλυσοπριονακι πολεμας γερα για τη σφυρηλατηση της σιδεροβασης σου,μη τυχον και ο «Ουρανος» σε κλεψει απο τη γηινη εστια σου.Μεταφορικα,το λεω,γιατι ο νους σου,ολο,τρεχει στον Ατλαντα,δηλαδης,τον κλεφτη των αξιων παλληκαριων μας.

    Μου αρέσει!

  2. Κάτσε στον καναπέ σου……….. άνθρωπε.

   Και μην μιλάς για ελληνική ψυχή.

   Επρεπε να ήσασταν, ήδη ετοιμοι …απο καιρό………..

   Μου αρέσει!

 4. τα εκατοντάδες νέα παιδιά που ξημεροβραδιάζονται στις καφετέριες πίνοντας φρέντο καπουτσίνο, δε βλέπουν την ώρα να πάνε στην πρώτη γραμμή και να πολεμήσουν για την πατρίδα….ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ελάτε, πείτε την αλήθεια…πάλι στα τιμημένα γηρατειά ελπίζετε;;;;;

  Μου αρέσει!

  1. Σάντα… εγκάθετη/ε… θα σου δώσω εγω πιο συγκεκριμένη απάντηση:
   Γνωριζεις τι έπεται μιας «ακρως καταθλιπτικης κατάστασης» αμέσως μετα την ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΉ ΨΥΧΟΛΟΓΊΑΣ;

   Μου αρέσει!

   1. Χμ….
    Επικαιρος…
    Χτες το βραδυ…κουβεντουλα για την υπερφυσικη δυναμη των τροφιμων ψυχειατρειων…
    Συγκεκριμενα για τους μανιακους….
    Μια εντονη κριση του εν λογω ασθενους, ας πουμε βαρους 80 κιλων, δυναται να συρει «καροτσακι» τον γυμνασμενο ογκο δυο αντρων 100 και βαλε κιλων..
    Μου το ειχε επιβαιβαιωσει παλαιοθεν γνωστος μου…μαλιστα απορουσε πως ηταν δυνατον ενα ανθρωπακι να μπορει να βγαλει τοση δυναμη…πως δεν εσπαγαν οι τενοντες και τα οστα του απο την πιεση!

    Ξεκινω απο το επος…την μανητα τραγουδα μας θεα, του ξακουστου Αχιλλεα..
    Ο αρτιστας….η απολυτη φονικη μηχανη.
    Ειναι αδυνατο να ξεχασει καποιος μελετητης της Ιλιαδας τον ορισμο της μανιας…της απολυτης οργης!
    Ντυμενος με τα καλυτερα οπλα….μπολιασμενος απο πονο για τον χαμο του φιλου του Πατροκλου…
    Το λαθος ηταν προφανως του Εκτορα…ηξερε!
    Κι ομως. ..δεν εβαλε το στρατο του μεσα απο τα τειχη….ενας νορμαλ Αχιλλεας ηταν ανικητος….
    Τωρα;
    Ξεσπασε την μανια πανω στη μαζα…τους θερισε στην κυριολεξια…..εφραξε το Σκαμανδρο ποταμο απο κορμια.
    Αληθινη σπονδη στον Αδη…ενας μονο ανθρωπος με καποιους επιλεκτους πολεμιστες (Μυρμιδονες) θεριζε αντιπαλους πολεμιστες σαν να ηταν σταχυα….
    Και εψαχνε αυτον…τον Εκτορα.
    Να τον κομματιασει με τα χερια του!

    Κλειτος….
    Ο Μολοσσος…
    Ο κορυφαιος ισως bodyguard στην Ιστορια….
    Μια ολοκληρη ζωη ετρεχε, εσφαζε, ανοιγε το δρομο…αρχικα του Φιλιππου…επειτα του Χρυσου Αγοριου!
    Συνεχως το ιδιο αγχος, ανακατεμενο με οργη…..
    Δυσκολος ρολος…the protection of the Human Protector……The Alexander!
    Ψυχοφθορο…..
    Η ιδια πιεση…αυτη εγινε αιτια του θανατου του…ενος αδικου θανατου….κοστισε δακρυα και μερος απο την ψυχη του Χρυσου Αγοριου!

    Ο τριτος….αποτελει πειραμα…
    Επανω σου….
    Ο ανηψιος του Γερου….
    Ο Νικητας….
    Μεγαλωμενος μεσα στο θανατο δικων του..κυνηγημενος απο τους εχθρους….
    Οταν ο Γερος εκαμε την επανασταση…..
    Σδρου!
    Ουρλιαζε καθως ορμουσε σαν Νεμεσι πανω στα τουρκικα ασκερια……
    Οργη…αδρεναλινη σε μη ανθρωπινα επιπεδα….βοδι να ηταν θα το σκοτωνε….τοση πολη ορμονη!
    Αυτον οχι.
    Στο τελος της μερας αγκυλωση…..με κοπο αποσπουσαν τη λαβη του σπαθιου απο την κλειστη παλαμη.
    Το χερι που γαντζωνοταν στη λαβη…..η σχεδον επιληπτικη αγκαλια της χουφτας στο σπαθι που επαιξε καθοριστικο ρολο στη λευτερια μας….
    Ο χειριστης του σπαθιου;
    Ο ιδιοκτητης του χεριου;
    Χμ…
    Ετοιμασου.
    Εξω απο την εκκλησια…οπως λεγεται….
    Οταν τον επισκεφτηκε ο Ρωσος πρεσβης…..
    Να δει τον Μυθο…τον Ημιθεο!
    ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ!
    Ο Νικητας ειπε ψεμα….απολαμβανε τη λεφτερια χαζευοντας τον κοσμο….το κρατος του εδινε συνταξη!
    Επεσε το πουγκι….επιτηδες απο τη τσεπη του πρεσβη….απο ντροπη που ηταν ανθρωπος.
    Που λεγοταν ανθρωπος.
    Ο Νικητας το σηκωσε.. με το αριστερο χερι.
    ΤΟ ΔΕΞΙ ΗΤΑΝ ΠΙΑ ΣΑΚΑΤΙΚΟ….
    ..του φωναξε πως του επεσε…
    Ντροπιασμενος ο πρεσβης το πηρε πισω….λεγεται πως φευγοντας σκουπισε ενα δακρυ…
    Εκαμε το χρεος του….με ενα δακρυ!

    Αν τυχον βουρκωσες…ασε το δακρυ να πεσει…..
    Φορος τιμης…..
    Χρεος!

    Μου αρέσει!

    1. Χμμ… ποιοτικος ποιητης «βιτρώ». Κεντρίζεις πνεύμα και ψυχή. Ενδιαφέρον!!
     Δεν εχω τέτοια ποιότητα.
     Αρκούμαι σε μια πλήρη «εικόνα»… Αγιος Βαρθολομαίος!!
     Τα σέβη ομοίως.

     Μου αρέσει!

 5. Αρθρογράφε πολύ εύστοχες και λογικές οι παρατηρήσεις σου.
  Υπάρχει όμως πάντα και ο παράγοντας ‘’dna’’ που στη περίπτωση των Ελλήνων λειτουργεί στις δύσκολες εθνικές στιγμές και που ΠΑΛΙ θα λειτουργήσει. Τα χρέη απλα δεν πρόκειται να υφίστανται σε περίοδο πολέμου και σίγουρα όποιος τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο σίγουρα θα ‘’αποδημήσει εις διαβολο’’ σε χρόνο μηδέν…

  Μη ξεχνάμε ότι το νόμισμα έχει πάντα δυο όψεις και εννοώ ο εξοργισμένος Έλληνας που νιώθει προδομένος και κυνηγημένος στο ιδιο του το σπίτι μπορεί να πολεμήσει με μεγαλύτερο μένος και πείσμα ενάντια στους δυνάστες του…. Για σκεφτείτε λίγο… Ποτέ θα πολεμούσατε με μένος? Τώρα που έχουν συμβεί όλα αυτά και έχετε οργή και μισος η μήπως πριν μερικά χρονια που όλα πήγαιναν ‘’ρολόι’’ για τους περισσοτέρους? Για σκεφτειτε…

  Εγώ σας λέω ότι και οι προδότες εδώ αλλά και οι έξωθεν εχθροί έκαναν ‘’ ΤΟ ΛΑΘΟΣ’’ που μας ‘’ξύπνησαν’’ , που μας εξόργισαν , και κυρίως , που μας αφύπνισαν

  Θα δείτε ότι σε χρόνο ΜΗΔΕΝ θα εξαφανίσουμε τους προδότες και θα πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων…
  Οι τούρκοι έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από εμάς και να μη τα παραβλέπει κανείς… Οι Ρώσοι , Σύριοι , Κούρδοι , Αρμένιοι ΟΛΟΙ τους επιθυμούν το διαμελισμό της Τουρκίας – ο καθένας για τα δικα του συμφέροντα – τα οποία όμως στη παρούσα συγκυρία συμπλέουν….

  Μη σας νοιάζει οι ‘’τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους’’ (ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ – ΠΑ’Ι’ΣΙΟΣ – ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ) …. Όποιος παρακολουθεί στενά εξωτερική πολιτική βλέπει και καταλαβαίνει τι θα γίνει…σύντομα … μέρες θα είναι μήνες θα είναι μέχρι εκεί πάντως….. Η θαυμάσια πολιτική του Σκατουτογλου με τίτλο ‘’ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΤΟΤΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ’’ έχει , οσοι γνωρίζουν , απόλυτη ευτυχία…. !!!!!!

  Μόνο εχθρούς έχουν παντού…. Και από στρατο μόνο νούμερα και σε ‘’ποιότητα’’ και σε είδος…. Ποιος τους φοβάται? Μόνο οι ελληνόφωνοι προδότες και αυτό μόνο και μόνο για μη χάσουν τους παράδες από τους πατρονες τους Αγγλοσάξονες και Γερμανούς….

  Ξέρετε πόσους μιναρέδες ξύνουν τακτικά τα μαχητικά τους η ποσα βράχια τα καραβάκια τους? Τέτοια ρεζίλια…. Δε βλέπετε τι τους έχει κάνει το ΡΚΚ ΜΕ ΤΑ ΜΠΙΖΕΛΟΝΤΟΥΦΕΚΑ ΜΟΝΟ???
  Ο στρατός τους είναι μόνο για παρελάσεις όπως στη Κύπρο που ήταν στημένο το παιχνίδι… Πλοια ελληνικά που δε φτάσανε, αεροπλάνα που δε πήγανε , κουτιά πυρομαχικων που είχαν πέτρες…. Τέτοια ξεφτίλα… Αν ψάξετε στο διαδίκτυο η αν διαβάσετε πως πολεμήσαν οι Έλληνες στη Κύπρο χωρίς υποστήριξη , χωρίς άρματα , χωρίς πυρομαχικα θα κλάψετε ολοι για το μέγεθος του ηρωισμού και της αυταπάρνησης…. Σε μια περίπτωση μια ομάδα Ελλήνων τους πήρε ένα αρμα και τους κατάστρεψε με αυτό 18!!!!!!! Όπως ακούσατε 18!!! Και δεν ήταν αρματιστες οι δικοι μας… πεζικάριοι ήταν!!!!

  ΚΑΝΕΙΣ ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ… ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΔΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΗΜΙΑ

  Μου αρέσει!

 6. Πάνανδρος Ἓλλην

  «Ποτέ θα πολεμούσατε με μένος? Τώρα που έχουν συμβεί όλα αυτά και έχετε οργή και μισος η μήπως πριν μερικά χρονια που όλα πήγαιναν ‘’ρολόι’’ για τους περισσοτέρους? »

  Πολύ σωστὰ τὸ λές.

  Τώρα θὰ τοὺς πάρη καὶ θὰ τοὺς σηκώση,καὶ θὰ ἐκδικηθοῦμε ἐχθροὺς,φίλους ἡμεδαποὺς καὶ ἀλλοδαποὺς,γιὰ ὅσα μᾶς ἔκαναν ὄχι ἀπὸ 1453,ἀλλά ἀπὸ τὸ 1204!

  Ἡ Ἑλλάδα ἀξίζει νὰ ἄρχη καὶ ὄχι νὰ ἄρχεται.

  Οὔτε τοὺς προδὸτες φοβᾶμαι γιατὶ ξέρω ποιοὶ εἶναι καὶ ἀλοίμονό τους ἄν κουνηθοῦνε.

  Μᾶς κοροϊδεύουν μερικοὶ ὃτι καθόμαστε στὸν καναπέ…ἄς ἀρχίση ὁ χορὸς καὶ θὰ δοῦνε σὲ πόσα δευτερόλεπτα ἀδειάζει ὁ καναπές.

  Ἀλλά ἐξ ἰδίων κρίνουν ὅσοι εἶναι κότες.

  Μου αρέσει!

  1. Κόριννα(ἡ πολυτονικὴ)

   Μπράβο Μπουμπουλίνα μου!! Αυτό είναι το γνησιο ελληνικο πνευμα!!! Να είσαι πάντα καλά!!!

   Μου αρέσει!

   1. Πέφτω ὀλίγον τὶ μεγάλη γιὰ Μπουμπουλίνα ἀλλά τὸ καθῆκον μου θὰ τὸ κάνω.
    Θὰ μείνω πίσω νὰ «περιποιηθῶ» τοὺς «καημένους» τοὺς λάθρο ποὺ ἦρθαν γιὰ μιὰ καλλίτερη ζωὴ (καὶ ὄχι γιὰ νὰ ἐκτοπίσουν τοὺς γηγενεῖς),εἰς ἧν περίπτωσιν στραβοπατήσουν,βεβαίως βεβαίως!

    Μὲ ἐννόησες ἐλπίζω.

    Μου αρέσει!

  2. Κόριννα(ἡ πολυτονικὴ)
   Εγώ βλέπω ψυχή και θέληση νεότατη και αυτό είναι που μετράει! Μη ξεχνάς ότι τέτοια σκέψη και συμπεριφορά συμπαρασείρει και νεότερους στο σωστό προσανατολισμό πράγμα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

   Για τους λάθρο μην ανησυχίες… Υπόθεση εύκολη και γρήγορη θα είναι… Πολλοί ξεχνούν ότι η Ελλάδα είναι οπλισμένη σαν αστακός και ειδικά για τέτοια ρετάλια … ούτε ψύλλος στο κόρφο τους… Οι προδότες πολιτικοί είναι αυτοί που υποβαθμίζουν τις ΑΠΕΙΡΕΣ δυνατότητες του στρατού μας (μέσα και οι έφεδροι!!!)

   Μου αρέσει!

 7. »Όταν εκ των πραγμάτων κτυπήσει ο κανονικός Συναγερμός και οι Εφεδρείες επιστρατευθούν σύμφωνα με την κανονική διαδικασία, οι Έφεδροι δεν θα αφήσουν πίσω μόνο τις οικογένειες και τα παιδιά αλλά και τα χρέη και τα απλήρωτα χαράτσια !!!

  Και σας ρωτάω που θα βρίσκετε τότε το μυαλό τους μπροστά ή πίσω;»

  ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΑΦΗΝΩ ΠΙΣΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ…ΠΙΣΩ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΥΟ ΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!!

  Μου αρέσει!

  1. ΟΙ μουσουλμάνοι έλληνες υπηρετούσαν ΜΟΝΟ σε κέντρα, και σε περίπτωση πολέμου, θα τους μαζεύαν όλους .

   Το ίδιο θα γίνει και με τους λαθρομετανάστες.

   Μην ανησυχείς.

   Μου αρέσει!

 8. Παιδιά,

  -μέχρι νά δουλέψη ο (αγράμματος) » ευχΗτήριος χρΙσμός»,
  -μέχρι νά διεγερθή τό κοιμισμένο DNA τής αθάνατης ντούρας Ψ……υχής τού «Έλληνα» ,
  -μέχρι νά ξεχωρίσουνε οι 5.000.000 «πατριώτες» έλληνες, τούς υπόλοιπους 5.000.000 «προδότες», επίσης «έλληνες»,
  – μέχρι νά ξυπνήσουν εκείνοι οι μισο-λυωμένοι ……..»Γεροντάδες» τών μοναστηριών, (ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ – ΠΑ’Ι’ΣΙΟΣ – ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ) καί λοιποί πεθαμένοι αλλά μή λυώνοντες, μυρωδάτα πτώματα,,

  – κλπ, κλπ, κλπ,,,,,
  (μιά σκέτη βαρυεμάρα η απαρίθμηση τών ….προσόντων τού «ελληνισμού» ,,,

  μέχρι νά δώ φώς :

  Νά προσεύχεσθε νά ΜΗΝ σταματήσουν τίς ελεημοσύνες οι γερμαναράδες (ΕΣΠΑ κλπ)
  πρός τούς ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ Παιδικούς Σταθμούς, Όόόόόλους,
  πού αγοράζουν γαλατάκι μέ τά ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ αποφάγια,

  διότι θά ξεχυθούν τά πεινασμένα νήπια σας απ’ τούς παιδικούς σταθμούς σας, έξω, νιαουρίζοντας από τήν ΠΕΙΝΑ,

  ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, τήν παραγματική, μαύρη ΠΕΙΝΑ,

  καί νά δώ, τότενες,
  κάτι ψωραλέους …Δόκτορες (πού χαράζουν , οι λιμασμένοι, τήν διεθνή εξωτερική …πολιτική), …..
  νά τρέχουν στά χωράφια νά βρούν καμμιά ρίζα από ραδίκια νά ταΐσουν τά μωρά τους !

  Ά’, ρέ ψωνάρες, ΚΟΥΤΟΠΌΝΗΡΑ λιμασμένα, ξυπόλητα ΖΟΥΛΆΠΙΑ…..
  πού κουνιόσαστε, ότι ο …ΝΕΟ-ελληνισμός, πού τόν έχουνε χεσμένο πατόκορφα όλοι οι λαοί τού πλανήτη,
  καί νομίζετε σάν τούς Γύφτους, ότι αποτελείτε τό Κέντρον τού Κόσμου…..

  Μου αρέσει!

  1. AAAnyparktOs

   μήπως εἶσαι ὁ Βουκόλος;

   Μόνο αὐτὸς γράφει τριῶν Α μποῦρδες(γιὰ νὰ τὸ πῶ εὐγενικά).

   Ἄντε χάσου ἑλληνόφωνη κομπλέξα!

   Μου αρέσει!

  2. Kοίτα να δεις φιλάρα!!Η Ελλάδα κάποτε υπήρξε ένα μαχητικό και αξιοπρεπές κράτος , που δεν φοβόταν και ως και θαυμασμό προκαλούσε σε μεγαλύτερα και δυνατότερα κράτη,αλλά η κατρακύλα που έχει ήδη αρχίσει από το 1981,δεν έχει τελειωμό.Μέχρι λοιπόν το 1981,ο λαός ναι μεν μοχθούσε για τα προς το ζειν του,αλλά στεκόταν αξιοπρεπώς μέχρι που ήρθε ο «πολύς» Ανδρέας Παπανδρέου και άρχισε να βολεύει πολύ κόσμο,βλέπε ξαφνική αύξηση σε μισθούς και συντάξεις,από το πουθενά επιδόματα ο χαρισματικός ηγετίσκος,με λεφτά όμως που ζητιάνευε από το εξωτερικό!

   Η Ελλάδα σταδιακά κατάντησε ο ζήτουλας των ευρωπαίων,και ο λαός δεν σκέφτηκε πως στην ευχή βρέθηκαν όλα αυτά τα χρήματα,με την όποια [ουσιαστικώς υποτυπώδη] βιομηχανία της χώρας να ταπεινώνεται,μιάς και το πολύ κεφάλαιο,δεν βρίσκεται από εξαγωγές φρούτων λαχανικών,ελιών και λοιπών τροφίμων,αλλά απο αυτοκινητοβιομηχανίες και λοιπή βαριά βιομηχανία!!Έ ένα τέτοιο κράτος- ζήτουλας, λογικό είναι να απαξιωθεί διεθνώς,δεν μου κάνει κάποια εντύπωση!!Θα συμφωνήσουμε σε κάποιες αλήθειες που λες,μιάς και έχω διαβάσει και λίγο τον εξαιρετικό Παναγιώτη Κονδυλη!!Βέβαια ο οποιοσδήποτε αφελής λαός με τέτοια πολιτική θα έπεφτε θύμα κομπίνας!

   Εσύ όμως είσαι ισοπεδωτικός,και εκφράζεσαι ρατσιστικά κατά των ελλήνων στολίζοντάς τους με χίλια δύο κοσμητικά!!Τώρα το χειρότερο είναι ότι υβρίζεις μακαριστούς αγιορείτες που δεν σου έχουν φταίξει πουθενά!Ντροπή!

   Μου αρέσει!

   1. Διαμαρτύρομαι, Κύριε Ι. , ΜΟΝΟΝ ώς πρός τούτο :

    ΔΕΝ υβρίζω τούς μακαριστούς αγιορείτες, άξιους καθόλα ενός σεβασμού γιά τήν αφοσίωσή τους στό Θείον. ΟΧΙ.

    Μέ διαολίζουν οι θεομπαίχτες, πού ισχυρίζονται ότι έχουν πιάσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ λακριντί μαζί τους καί τούς εκμεταλλεύονται αισχρά,
    γιά νά στηρίξουν-δήθεν, τήν βρωμύλικη «πατριωτική» τους ξεφτιλισμένη διχαστική προπαγάνδα. ΚΑΙ κονόμα.
    Κάτι σάν τόν (απλώς γιά κονόμα) Λιακόπουλο,
    αλλά στό πιό αισχρό, στό πιό ξεφτιλέ, τάσσοντάς τους στήν υπηρεσία τής ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ εξωτερικής πολιτικής, σέ θέση Αρχηγών Επιτελείου. ΕΛΕΟΣ.

    Μου αρέσει!

  3. Αντιπαρέρχομαι του «αγράμματος»…
   Ο καθεις κρινει εξ ιδίων… νομοτελειακά!!
   Ανυπαρκτε, διάλεξε χώρα. Δεν ανήκεις ΕΔΩ… στον «κόσμο»,,, ισως στον γαλαξία… ισως σε κάποιο άλλο νεφέλωμα.
   Κάνε μου την χάρη… ποιόν εκπροσωπεις;; Εμένα οχι.

   Μου αρέσει!

 9. Εύχομαι να μην ισχύουν αυτά,ότι δηλαδή οι εξελίξεις τρέχουν με πολύ γοργό ρυθμό,ειδάλλως, λυπάμαι που το λέω, αλλά φυσικά και είμαστε ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ και θα κάνουμε πολύ καιρό να χωνέψουμε αυτό που θα μας έχει βρει. Εύχομαι να μην.

  Μου αρέσει!

  1. I.
   Ομφαλοσκοπεις και ασχολεισαι με ασημαντα θεματα.
   Δες παραπανω το βιντεο με την παραδοση του υφαλου Λαδοξερα (Ζουραφα) στους Τουρκους.Τεραστια δεξαμενη πετρελαιου και αεριου η περιοχη αυτη αμεσως ανατολικα του υφαλου αυτου.
   Και σημειωνω οτι και η περιοχη αυτη παρακολουθειται σε χρονο μηδεν απο τις καμερες του στρατου απο Λημνο 24 ωρες το 24ωρο.

   Μου αρέσει!

   1. «καμερες» (Ρανταρ , με δυνατοτητα διαχωρισμου -διαφορετικος χρωματισμος-κοκκινα-μπλε- επι της οθονης , φιλιων με εχθρικα σκαφη)

    Μου αρέσει!

 10. Καταρχας θα πρεπει να δηλωσω πως δε διαβασα το αρθρο..
  Μια ματια μονο ειναι αρκετη…
  Πιστευω (καλως ἠ κακως ) πως δεν χρειαζεται…
  Οπως δε χρειαζεται να διαβασει ο μεσος αναγνωστης για σκανδαλα…..αποτελουν κανονα!
  Οπως δε χρειαζεται εσχατως να ασχοληθει κανεις με την «πολιτικη»!
  Καποιοι βεβαια το αντεληφθηκαν πολλα χρονια νωριτερα (αρχες 90)…..

  Κι ομως….
  Καποιοι (ες) καμαρωνουν για τα χρονια ενασχολησης με την «πωλητικη» ….μια ζωη στα κοινα σου λεει με καμαρι!
  Αντι να ντρεπεται που τον επιασαν κοτσο….το γνωστο διαιρει και βασιλευε του επισης διακεκριμενου εβραιου πολιτη -«προφητη» Ησαια!
  Δικομματικο προβατο….ο χαζος του σημερα…..ο σοφος του τοτε!
  Ο υποφαινομενος…. γραφικος….ο χαζος του τοτε!

  Κοσμακης τσιτωνεται ακομα με τα σκανδαλα…σαν χανος-κορμορανος περιμενει τιμωρια…απο διαστημικα και αδεκαστα εισαγγελικα Πεπονια (εχω μισησει το συγκεκριμενο οπωρικο..απο περισυ)…απο Ελενες (ελα…Ελενη μου)!
  Μαθε μπαλιτσα..παιδακι μου….
  Ραικου, Παπανδρεου….εισαγγελιτσες, μη τις αποκαλεσω αλλιως!
  Αυτες καθαρισαν τον Βαγγελα…τον «εκσυγχρονιστη» του ποδοσφαιρου μας!
  Για οσους…βλεπουν μπαλιτσα!

  Τουρκοι….πολεμος…
  Μαμα…τα παμπερς μου….επαθα ακρατεια απο το φοβο.
  Φωναζει το χαπατο…
  Ξυπναμε!
  Με εκνευριζετε…πολυ!
  Βαλτε το μυαλο σας να δουλεψει επιτελους σωστα!
  Κοντολογις..περισυ..Μαρτης να ηταν..θα σας γελασω…
  Με ενδιαφερει το γεγονος….
  Τουρκοι…ο ΛΑΟΣ θελησε να ζησει…..θελησε ειρηνη…διαδηλωνουν μαζικα κατα της τουρκικης αναμιξης στη Συρια..
  Επεμβαση..γιοκ!
  Προς μεγαλη στενοχωρια του αγελαδα «φιλου» μου…το επαιζε εξυπνος με κατι τικ-τακ κλπ.
  Γερικο χαπατο!
  Τα αφεντικα να δεις ζορι…Ξυδι!
  Το θυμαται αραγε κανεις;
  ΠΡΕΠΕΙ…
  ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!!!!!!

  Μου αρέσει!

 11. Κυριε,»Αγαπουλα» που με εγκαλεσες για σχολιο μου στο «γερικο χαπατο»,οταν,εσυ ο ιδιος,τον κολακεψες,δυο-τρεις φορες,πες μου,αν πιστευεις,οτι ο εν λογω κυριος ειναι τεκτονας,μονο,αυτο ζηταω απο σενα.Γιατι,ισχυοντος τετοιου πραγματος,βρισκεται το νημα των εξηγησεων για τη σταση του,εναντι των αναγνωστων,περαν της δικης μου αφελειας,τελικα,γυρω απο το θεμα,αφου,συχνα,συμπεραινουμε με οδηγο το «φαινεσθαι»,το ξεπεταγμα,δηλαδη,των σχολιων του προκαλουντος «θορυβο»,ετσι η αλλιως.

  Μου αρέσει!

  1. Κυριε Ανδρεαδη…
   Σας εκτιμω, φανταζομαι, σε υψηλο βαθμο για να σας εγκαλεσω….
   Δεν τεθηκε ποτε τετοιο θεμα….
   Κατα την γνωμη μου….δεν υπαρχει κανενα κερδος στην επιβεβαιωση η οχι του ποιοντος του.
   Ειναι απλως διασκεδαστικος…ειναι αρκετο αυτο….και σιγουρα παρατρεχαμενος των πολιτικαντηδων.
   Θα ηθελα ομως να τσεκαρετε κατι….
   Στην καθημερινοτητα…την ωρα που το φαγητο της μεσης νοικοκυρας βρισκεται στα μισα…
   Εκπομπη «Πρωινο μου».
   Κωστοπουλος….
   Συνεντευξη Παπαριζου…..
   Δυστυχως το tablet δε βοηθα…
   Θελω να διαπιστωσω την παρατηρητικοτητα σας….
   Το μπλουζακι του παρουσιαστη….το αριστερο μπρατσο της σταρ….
   ΥΓ…
   Καποια στιγμη ισως βρεθουμε για εναν καφε…με εναν υπολογιστη παρεα….ποτε δεν ξερεις…
   Τοτε και μονο τοτε θα μπορεσω να σας δειξω αυτα που πρεπει ο καθεις να γνωριζει…
   Απο εδω ειναι πρακτικως αδυνατο!

   Μου αρέσει!

   1. Εχεις δικιο και ειναι επικινδυνο,υπο τα βλεμματα των αλλων,να μου δειξεις,ο,τι θελεις,αφου οι αληθινοι «εχθροι» μας,καταγραφουν τα παντα στο διαδικτυο,κι ας επαναπαυομαστε εμεις στη δυνατοτητα να τηρειται το απορρητο των στοιχειων μας.
    Αυτο ειπε και ο «Μισα»,το ιδιο φοβαται ο δευτερος συνονοματος μου,εντευθεν και η υποψια μου,μηπως ολοι αυτοι οι κωδικες αποτελουν μεσο αμυνας εναντι των εκβιαστων του,πιθανολογω,χωρις να διεκδικω το αλαθητο.
    Τωρα,θα πληκτρολογησω,ο,τι μου υποδειξατε,για να διαπιστωσω και εγω την παρατηρητικοτητα μου,αν και,μεταξυ μας,δεν τρεφω μεγαλες φιλοδοξιες για το τελικο αποτελεσμα.

    Μου αρέσει!

 12. Απλως,ειδα οτι εγραφε «Hell…» στο μπλουζακι του παρουσιαστη,ενω η αλλη στο αριστερο μπρατσο,οπως κοιταμε την εικονα,δηλαδη,στο δεξι χερι της,εχει ζωγραφισμενο, το μασωνικο περιστυλιο,αν εντοπισα καλα τα επιμαχα σημεια.Ο Κωστοπουλος και η Παπαριζου υπηρετουν αυτον,τον αφεντη στο βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=sk4D2VJEHFI.

  Μου αρέσει!

  1. Λοιπον…
   Hell for Leather..το μπλουζακι!
   Θελω να εστιασεις στο αριστερο μπρατσο….
   Ειναι τοσο προφανες που καταντα αστειο…μεχρι και το αναποδο βιτρουβιο ειναι διακριτεο.
   Η αντιστοιχια….
   Ο μεσαζων της σαρκας (μπλουζακι) και η σαρκα (μαρκαρισμενη στο αριστερο μπρατσο).
   Ολα αυτα σε πρωινη εκπομπη…

   Μου αρέσει!

   1. Ενταξει…
    Λοιπον…
    Οφειλω να ξεκαθαρισω πως δεν ασχολουμαι με την πολιτικη…ουτε την ιστορια.
    Η πρωτη δεν υπηρξε, η δευτερη ειναι χαλκευμενη.
    Νομιζω πως περα απο μικρολεπτομερειες δεν εχω να κερδισω πολλα.
    Προτιμω τον συμβολισμο…..τις συμπτωσεις κλπ.
    Για παραδειγμα…διασκεδαστε λιγακι!
    Λεμε τωρα…ρωταμε!
    Ποιοι ηταν οι δωδεκα θεοι του Ολυμπου;
    Το 60-70% θα βαλει το Διονυσσο στη θεση της Εστιας…πιθανολογω αγνοια!
    Θελω τωρα την προσοχη σου….
    Εστια….αντιπροσωπευει την οικογενειακη θαλπωρη…το ολο ζητημα της οικιας (συμβιωση, ανατροφη, κλπ).
    Διονυσσος…αντιπροσωπευει το κρασι, το γλεντι, το σεξ (μεσω των ακολουθων του).
    Τωρα…
    Ακολουθουν οι συναναστροφες….δειγμα χαρακτηρος!
    Οι μεν θεοι ετρεφαν μεγαλο σεβασμο στην Εστια….ισως επειδη ηταν αμεμπτη περνουσε απαρατηρητη…οξυμωρο αλλα αληθες!
    Ο Διονυσσος…..Σατυρους, Σειληνους, Μαιναδες, και φυσικα τον φιλτατο που κακως το βιντεο που παρεθεσες αναφερει ως θεο των αμερικανων…αλλων προτυπο ειναι!
    Συγκρισις….
    Τι ακριβως συμβανει οταν γλεντας, μεθας, ξενοπηδας;
    Μηπως…λεω μηπως, ξεχνας το σπιτι σου…την Εστια;
    Φυσικα ολα αυτα αποτελουν «συμπτωση»….

    Χμ….
    Νομιζω πως επιβαλλονται καποια ονοματακια….
    Θελω μια μικρη ερευνα στο ονομα Καπταιν Μοργκαν…….
    Skull and Bones….322….θα μου αρεσε να ψαχνατε ποιος πεθανε τη συγκεκριμενη χρονολογια….πχ παντα!
    Ενα χρονο πριν….χασαμε το Διογενη και τον Εναν…

    Τελος….
    Αφιερωμενο απο μενα για σενα..
    .Η ΑΡΧΗ!!!!!!
    Εδω θελω ανοιχτο μυαλο……
    Μια αναδρομη στο Μαρτυριο Του….θελω να εστιασεις τη στιγμη που επιβεβαιωνεται ο θανατος Του….
    Με το δορυ…στο δεξι πλευρο!
    Καποιος μυθος αναφερει πως ενας κακος Θεος εδεσε σε ενα βραχο καπου στον Καυκασο (i love that place) εναν τιτανα ανθρωπιστη…ενας αετος ετρωγε καθημερινα το συκωτι του….

    Αραγε εχουν σχεση αυτα τα δυο;
    Καλο βραδυ….
    Και μη ξεχνας….ο Θεος ειναι παντα μαζι μας!

    Μου αρέσει!

 13. Ξεκιναω απο την τελευταια παραγραφο σου,διαφωνωντας με την απλη υποψια,κιολας,για πιθανη συσχετιση του Μαρτυριου Του με τον διδακτικο,οπως και να ‘χει,μυθο του Προμηθεα,ευχαριστωντας σε,παντως,επειδη η γραφιδα σου,προσφερουσα αισθητικη απολαυση,γενομενη,αλλοτε ποιητικη,ενιοτε,δε,καυστικη,αποτελει οαση πρωτοτυπιας,μεσω των συμβατικων προσεγγισεων απο την πλευρα των περισσοτερων σχολιαστων.
  Δεν ξερω την τυφλα μου περι τα θεματα της αρχαιας Ελλαδος,ωστοσο,οι παρατηρησεις σου για την «Εστια» ειναι ευστοχες και «αλατιζουν»,πραγμα που χρειαζεται,συχνα,την πληγη της «ηδονοθηριας»,της διακηρυττουσας οτιδηποτε «αναπαυει» τον «Εξαποδω»,στρεφομενης,ευλογως,εναντιον των φρονουντων,υγιως,δεξιων τε και αριστερων,περαν,δηλαδη,της οριοθετησης τους στο πολιτικο πεδιο,εξ ου και η ενσταση μου,οταν κατηγορουνται,συλληβδην,οι αριστεροι για ηθικη εξαχρειωση,υπαρχοντων ιστορικων παραδειγματων,εν οις οι «εθνικισταραδες» ξεπερνουσαν και τα κτηνη σε αγριοτητες,θυμιζουσες καταστασεις πρωτογονισμου.

  Μου αρέσει!

  1. Κατανοω….
   Ειναι τρομακτικα δυσκολο….
   Αγγιζει βασικα στερεοτυπα…δεν τρεφω αυταπατες!
   Και συμφωνω για τις περιπτωσεις αβαριας δεξιας αριστερας…ακομα και εθνικισμου!
   Υπαρχουν ομως δομες….βασεις για υγεια ή αρρωστεια…
   Η αριστερα μπαζει απο παντου….ο εθνικισμος παραγει ζηλωτες!
   Φανατικοι απο κουνια οι μεν….ρομαντικοι και φανατικοι οι δε!
   Το ζητημα ειναι βαθυτερο….
   Ισως καποτε, οταν ωριμασουν τα πραγματα, να γινει μια προσπαθεια για τη μεταφυσικη δυναμη του λεγομενου πολιτικου ταλμουδ…
   Η καλυτερη αντιπαραβολη θα ηταν ο υπερεθνικισμος…χριστιανικος, προχριστιανικος.
   Τοτε, αναποφευκτα θα τεθει το ζητημα του ναζισμου…..
   Το κρας τεστ φανταζομαι πως θα ειναι συνταρακτικο!
   Καλο βραδυ!

   Μου αρέσει!

 14. Οι πρώτοι Ιεροδιδάσκαλοι στα σχολεία της Θράκης

  Μετά από καθυστερήσεις ετών, η Ελληνική Πολιτεία προσέλαβε επιτέλους 64 Ιεροδιδασκάλους, από τους οποίους οι 23 τοποθετούνται σήμερα σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θράκης προκειμένου να διδάξουν το Κοράνιο στους μουσουλμάνους μαθητές, βάση της συνταγματικής επιταγής για την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Οι 64 Ιεροδιδάσκαλοι (32 στη μουφτεία Κομοτηνής, 19 στη μουφτεία Ξάνθης και 13 στη μουφτεία του Διδυμοτείχου) προσλήφθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας με 9μηνες συμβάσεις με σκοπό να διδάξουν σε τεμένη και σχολεία το Κοράνι, όπως προβλέπει ο Νόμος 3536 που ψηφίστηκε το 2007 αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε λόγω της λυσσαλέας αντίδρασης και του κλίματος τρομοκρατίας που επέβαλαν τα μισθοδοτούμενα όργανα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής (ψευδομουφτήδες, ιμάμηδες, μειονοτικές εφημερίδες) και λοιπές δυνάμεις που δεν επιθυμούν την ειρηνική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων της Θράκης. Η υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας για την πρόσληψη Ιεροδιδασκάλων από το Ελληνικό Δημόσιο (παρά τις κατάπτυστες αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ) ανοίγει το δρόμο για τη θρησκευτική ανεξαρτησία της Ελληνικής Μουσουλμανικής Μειονότητας καθώς αποδυναμώνει τα «φροντιστήρια Κορανίου» (Κουράν κουρσού) που ελέγχονται και καθοδηγούνται από τους εγκάθετους της Άγκυρας. «Όλοι έχουν όρεξη για δουλειά κι εμείς πρώτα από όλα πιστέψαμε το κράτος και το κράτος μας πίστεψε και όντως προχώρησε το θέμα ως εδώ. Το περιμέναμε, από εδώ και πέρα η δουλειά μας είναι να μην απογοητεύσουμε κανέναν και ειδικότερα τα παιδιά, τους γονείς και την πολιτεία που μας εμπιστεύτηκε», δήλωσε ο Μπουλμπούλ Χουσεΐν Μουτζιαχήντ στην εφημερίδα Χρόνος που σε ηλικία 27 χρονών θα αναλάβει καθήκοντα ιεροδιδασκάλου στη μουφτεία Διδυμοτείχου. «Μας έχει δοθεί μία ευκαιρία ειδικά αυτόν τον καιρό που ψάχνουν όλοι οι νέοι δουλειά. Η πλειοψηφία είναι νέοι, όλοι είναι σπουδαγμένοι και τροφοδοτημένοι από τις σχολές και τις εμπειρίες τους. Έχουν ακόμα και μεταπτυχιακά», τόνισε.

  Για την κάλυψη ωστόσο των αναγκών της Ελληνικής Μουσουλμανικής Μειονότητας απαιτείται η πρόσληψη συνολικά 240 Ιεροδιδασκάλων ενώ το υπουργείο Παιδείας οφείλει επιτέλους να μεριμνήσει για την εκμάθηση της Πομακικής και της Ρομανί αντί της τουρκικής γλώσσας στους Έλληνες μουσουλμάνους.

  Μου αρέσει!

  1. Δεν θα ηταν κακο να ειχε αναρτηθει αρθρο για την επιτυχη υλοποιηση μιας ΕΘΝΙΚΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ πρωτοβουλιας της Κ.Ομαδας της Νεας Δημοκρατιας.
   Επειδη λοιπον αυτο δεν εγινε,ανελαβα να ενημερωσω το ¨κοινο¨.
   Υπαρχουν και καλα νεα στα Εθνικα Θεματα βλεπετε κι ας μην τα πουλατε.
   Εξ’αλλου,η εμπαθεια τυφλωνει.

   Το copy paste απο το καλο strategyreports.

   Μου αρέσει!

 15. Επανερχόμενοι στο θεμα και μετα τους συμβολισμους, ας περασουμε σε καποια γεγονοτα (προς διασταυρωση)
  ΥΠΟΠΤΟ: Σε Εξέλιξη Βρίσκεται αναβάθμιση της Τουρκικής απειλής Στην Θράκη
  Υπάρχουν κάποια “ μηνύματα” που πρέπει να προβληματίσουν και να μας ξυπνήσουν, ως προς την τουρκική Στρατιά έναντι του Έβρου. Πρόσφατα είχαμε παραθέσει δημοσιεύσεις από το διαδίκτυο, που αναφέρονταν σε εξοπλισμούς και δραστηριότητες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Έβρου. Σήμερα παραθέτουμε πληροφορίες για μετακινήσεις τουρκικών Μονάδων, οι οποίες δηλώνουν τις σαφείς επιθετικές προθέσεις των Τούρκων στον Έβρο…..

  h++p://kranosgr.blogspot.gr/2011/02/blog-post_4396.html

  Αυτές είναι οι πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για τη Θράκη
  Η Ελλάδα, δυστυχώς (και) για το σοβαρότατο θέμα της «διαχειρίσεως» της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη δεν έχει διαχρονική, σταθερή και σαφή στρατηγική και θέσεις. Από της εφαρμογής της συνθήκης της Λωζάνης μέχρι σήμερα, για διαφόρους και διαφορετικούς κατά περίπτωση λόγους (η οποιαδήποτε ελληνο-τουρκική φιλία, μικροκομματικοί και μικροπολιτικοί λόγοι, αφέλεια, φοβίες κλπ) έχει κατορθώσει να θεωρήσει, για μια μεγάλη χρονική περίοδο, η ίδια η Ελλάδα τη μειονότητα ως «τουρκική» και να «τουρκοποιήσει» την παιδεία….

  h++p://www.freepen.gr/2014/01/blog-post_4367.html

  Διώκουν τον Έλληνα αξιωματικό που αποκάλυψε την διαταγή της ντροπής!
  Σε μια πρωτοφανή ως προς το ύφος της αλλά και ήθος της ενέργεια το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έθεσε σε διαθεσιμότητα το στέλεχος του Λιμενικού Σώματος το οποίο σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε για «άνωθεν πιέσεις» προκειμένου το Λιμενικό Σώμα/Ακτοφυλακή να μην αντιδρά στις τουρκικές παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων και να μην ενοχλεί τον στόλο των τουρκικών σκαφών (Ναυτικού, Ακτοφυλακής και αλιευτικά)!

  Πρόκειται για μια πανικόβλητη κίνηση της κυβέρνησης η οποία είδε για πρώτη φορά να αποκαλύπτεται δημοσίως και μάλιστα από υπηρεσιακό στέλεχος κρατικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, ότι δίνει εντολές εκχώρησης εθνικών δικαιωμάτων!….

  h++p://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CF%83-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AE%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5-%C2%AB%CF%80%CE%B9%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%C2%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82

  Μου αρέσει!

 16. Mε τρεις ΝΟΤΑΜ «κλείδωσε» η Άγκυρα το Αιγαίο από την Λαδόξερα μέχρι τη Μεγίστη

  «… Σύμφωνα με τρεις ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Αγκυρα από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου δεσμεύει τρεις περιοχές του Αιγαίου, δύο στο βόρειο και μία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο (αποκλεισμός Μεγίστης) σε σειρά ασκήσεων ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η «Akci Deniz» («Θαλάσσιος Πνεύμονας»).

  Να σημειώσουμε ότι έχουν εκδόσει και Sub Note που σημαίνει έντονη δραστηριότητα εχθρικών υποβρυχίων στις περιοχές αυτές.

  Το «πάρτι» ξεκινά την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου από το βόρειο Αιγαίο, δυτικά της Λέσβου και με την πάροδο της εβδομάδας συνεχίζονται δυτικά της Σάμου, ενώ το διήμερο Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου – Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου καταλήγουν σε περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου θα έχουμε και «βεγγαλικά»: Μπαράζ ναυτικού πυροβολικού σε μια κλασική επιχείρηση ναυτικού αποκλεισμού του συμπλέγματος της Μεγίστης (Μεγίστη, Ρω, Στρογγύλη) και Ρόδο….»

  http://www.defencenet.gr/defence/item/m%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BC-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.