Είπες αποζημιώσεις; Πιπέρι

pod_0901_048_cmyk1389347246Γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις οφειλές των Γερμαναράδων
Ενώ η Μέρκελ βρίσκεται στο κρεβάτι του… πόνου, η Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων (ΠΕΔ), σε ημερίδα που έγινε, στην Καλαμπάκα, με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις, τόνισε πως «οι νεκροί μας μέχρι σήμερα δεν έχουν δικαιωθεί, δεν έχουν αναπαυθεί».
Το θέμα των αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα (1941-1944) εξακολουθεί να αποτελεί – παρά τα «κλειστά μάτια» της Μέρκελ και των… υπηκόων της – θέμα εξαιρετικά επίκαιρο, ενώ εγείρονται σοβαρά θέματα νομιμότητας και εφαρμογής Δικαίου.
Οι θεσμοί, βέβαια, καταπατώνται στις περισσότερες χώρες της Oικουμένης και, όταν έχεις να κάνεις με τους «κλειδοκράτορες» της Ευρωζώνης, τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσμενέστερα.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, άλλωστε, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, μας… χόρτασαν στα λόγια σχετικά με αυτό το μείζον ζήτημα.
Κανείς δεν ξεχνάει την αστεία – πλέον – δήλωση των εκάστοτε κυβερνήσεων του τύπου «το θέμα παραμένει ανοιχτό για την ελληνική κυβέρνηση».
«Η Γερμανία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και του ηγετικού ρόλου τον οποίο αυτή φιλοδοξεί να διαδραματίσει στην Ευρώπη, καλείται να εξιλεωθεί για τα απερίγραπτα εγκλήματα και δεινά τα οποία κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου (εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας) κακούργησαν τα στρατεύματα του Γερμανικού Ναζιστικού Γ’ Ράιχ στα μαρτυρικά χώματα της Ελλάδας καταβάλλοντας έντοκα τις αποζημιώσεις στα θύματα και πληρώνοντας έντοκα τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο στην Ελλάδα και επιστρέφοντας τα κλεμμένα αρχαία» ανέφερε χαρακτηριστικά στην απόφασή της η Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων.

«Συγχωροχάρτι»
Μπορεί η Γερμανία να «σφυρίζει» αδιάφορα επί του συγκεκριμένου θέματος, επιδιώκοντας να αγοράσει «συγχωροχάρτι» έναντι «πινακίου φακής», ωστόσο, όπως ανέφερε η Ένωση, «ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά και δεν θα επιδεικνύει ενδοτικότητα και ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς».
Παράλληλα, οι δικηγόροι ζήτησαν τη διασφάλιση, μέσω κάθε νόμιμου μέσου, της διαφύλαξης της εθνικής αξιοπρέπειας της χώρας, καθώς και των θυμάτων και των οικογενειών τους απέναντι σε προσβλητικές προτάσεις που κατατίθενται κατά καιρούς από γερμανικής πλευράς.
Διεμήνυσαν ακόμη ότι «οι απαιτήσεις των Ελλήνων πολιτών, θυμάτων και των οικογενειών των είναι ιδιωτικές απαιτήσεις μη υποκείμενες σε συμψηφισμό προς οποιαδήποτε απαίτηση του Ελληνικού Δημοσίου για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο».
Από την πλευρά του, το μέλος της ΠΕΔ Σαράντος Θεοδωρόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ποντίκι» πως είναι αισιόδοξος σχετικά με το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στον αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
«Προχωράμε με τους λοιπούς φορείς σε πανεθνικό και παλλαϊκό μέτωπο διεκδίκησης. Για έναν αγώνα, όπως τόνισε ο Μανώλης Γλέζος στον χαιρετισμό του, με ήθος και συνέπεια, με θάρρος και ασυμβίβαστο πνεύμα, με ενότητα και ομοψυχία, με συντονισμό και αποτελεσματικότητα. Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια η ΠΕΔ θα αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί, όπως φαίνεται και από το ψήφισμά μας. Η Απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης δεν είναι ταφόπλακα για τις διεκδικήσεις» μας είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ο Σ. Θεοδωρόπουλος παρουσίασε σειρά από διαφάνειες και ανέπτυξε τη συνολική οικονομική ζημία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της Κατοχής, τη λεηλασία της Ελλάδας, δίνοντας παραδείγματα από το «κλίρινγκ» της Κατοχής.
Η Ένωση, επίσης, κάλεσε τη Βουλή των Ελλήνων και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν στην άμεση διενέργεια δημοψηφίσματος κατά το άρθρο 44 του Συντάγματος (το μείζον και κρίσιμο εθνικό ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων, κατοχικού δανείου και επιστροφής των αρχαιοτήτων), προκειμένου, όπως αναφέρεται στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, να εφαρμοστεί η άμεση δημοκρατία και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Δέσμευση
Στην εκδήλωση παρέστη, χαιρέτισε προσωπικά και εκ μέρους του προέδρου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και παρενέβη η βουλευτής Τρικάλων (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, υπογραμμίζοντας την ενεργητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Επανέλαβε τη δέσμευση ότι η επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς θα παλέψει για την αποκατάσταση της ιστορικής αδικίας και την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων του πολέμου.
Ο δικηγόρος Αθηνών Βαγγέλης Παπαγεωργίου χαιρέτισε εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος Τέρενς Κουίκ. Στη Γενική Συνέλευση βρέθηκε και ο πολιτευτής Θανάσης Βλάχος. Ο δικηγόρος Τρικάλων Μπάμπης Τσιρογιάννης χαιρέτισε κατ’ εξουσιοδότηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και του βουλευτή Θανάση Τσούκαλη. Εκ μέρους της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ παρέστη ο πολιτευτής Τρικάλων Δημήτρης Καπέλλας με δεκαμελή αντιπροσωπεία.
Αναγνώστηκε, επίσης, προσωπικός χαιρετισμός του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών Μανώλη Γλέζου, ο οποίος αναρωτήθηκε «γιατί η Γερμανία έχει υιοθετήσει μία επιλεκτικώς δυσμενή θέση εις βάρος της Ελλάδας» και εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του σχετικά με τη νικηφόρο έκβαση του αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. L1 από topontiki.gr

6 σκέψεις σχετικά με το “Είπες αποζημιώσεις; Πιπέρι

 1. Με πουλημένα τσογλάνια αλήτες και νενέκους στην εξουσία που θεωρούν μάλιστα την γερμανία
  σαν 2η πατρίδα τους τι να περιμένεις.
  Μόνο αν εξαφανιστούν αυτοί οι εφιάλτες θα ορθοποδήσει αυτός ο τόπος.

  Μου αρέσει!

  1. Πριν αρκετό καιρο διάβασα οτι και αποζημίωσεις (ψυχούλα εννοείτε ) θα δώσουν για να συνεχίσουν την ολοκληρωτική εξαφανίσει του Εθνους μας .
   Δεν ειναι τυχαίο που περιπλανιεται στον αέρα το ΑΛΗΘΙΝΟ ολοκαύτωμα του ΒΠΠ , των Ελλήνων που συνεχίζεται διαχρονικα στην ΙΣΤΟΡΙΑ μας . Οι Γερμανοί παρεμπιπτόντως ευθύνονται εξ ίσου με του Τούρκους για την καταστροφη του προαιωνιου πληθυσμού της Ιωνιας .

   Εχει σχέδια πολλα το σύστημα ……..
   Μια ειναι η λύσει . ΣΤΆΧΤΗ ΟΛΑ και απο την αρχή …..
   Ας γίνουμε και εμείς τρελοί σαν τον Κολοκοτρωνη .

   Μου αρέσει!

 2. Παρακαλω την Πανελληνια Ενωση Δικηγορων.!
  Η απαιτηση για της αποζημιωσεις και τα κλεμμενα, να ειναι διχως κομματο-πληξια,! ΕΛΛΗΝΙΚΗ να ειναι.!
  Και ο χρωματισμος (σκ@@ο-κουσουρι) να ανηκει στο παρελθον.

  Μου αρέσει!

  1. Και να μην μπουν στο ίδιο καλάθι με το κατοχικό δάνειο, γιατί αυτό είναι ΑΜΕΣΑ απαιτητό και μπορεί να γίνει ΑΜΕΣΑ εισπρακτέο. Με τους κατώτερους τόκους πάνω από 100 δις. Όταν αυτά τα εγγράψουμε στον προϋπολογισμό μας, τα κάνουμε χρεόγραφα και τα πουλήσουμε στους Εβραίους, τί χρηματοδοτικό κενό θα έχουμε μετά;

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.