21 αλλαγες στην Ελλαδα που βλεπει η Ντι Βελτ

1. Αποδείξεις: Δεν υπάρχει συναλλαγή σε κατάστημα χωρίς απόδειξη. Είτε αγοράζεις έναν καφέ, μια εφημερίδα, ένα νερό ή ένα ποτό. Η καθημερινότητα έχει γεμίσει αποδείξεις.

2. Φόροι: Ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης έχει θέσει ως στόχο να εισπράξει το 2013 περισσότερους φόρους από ότι έχει προβλεφθεί.

3. Φακελάκι: Για να αντιμετωπιστούν τα φακελάκια στις εφορίες, η κυβέρνηση επέβαλε ένα σύστημα εκ περιτροπής στους
προϊστάμενους των εφοριών.

4. Μητρώο δημοσίων υπαλλήλων: Για να περιοριστεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων όπως ζητά η τρόικα είναι καλό να γνωρίζεις πόσους υπαλλήλους έχεις. Έτσι το δημόσιο απέστειλε στους υπαλλήλους ερωτηματολόγια ζητώντας να περιγράψουν το είδος της εργασίας και την κατάρτισή τους.

5. Απολύσεις: Όσοι έπαιρναν μισθό δημοσίου χωρίς να προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους είναι οι πρώτοι που χάνουν πλέον τη δουλειά τους.

6. Εξοικονόμηση: Η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει κατά το μέγιστο δυνατό τις δαπάνες της εξάμηνης προεδρίας της ΕΕ. 50 εκ. ευρώ έχουν προβλεφθεί για τη φιλοξενία των επίσημων προσκεκλημένων και τις αυξημένες μετακινήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.

8. Υπηρεσιακά οχήματα: Με ένα υπηρεσιακό Volkswagen Passat μετακινείται πλέον ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

9. Τουρισμός: 17 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα, αριθμός χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα του ελληνικού τουρισμού. Μόνο η αύξηση των επισκεπτών από τη Γερμανία ανήλθε στο 10%.

10. Ταξί: Βασικός κανόνας της φιλοξενίας είναι ότι δεν κλέβεις τον ξένο. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Αθήνα έδειξαν ότι κανένας ταξιτζής δεν ζητά ανύπαρκτες προσαυξήσεις και ότι επιλέγει πλέον την συντομότερη και όχι τη μεγαλύτερη διαδρομή.

11. Αγοραστική δύναμη: Η οικονομική απόδοση της χώρας βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από ότι πριν την κρίση, ενώ δραματικά έχει μειωθεί και το βιοτικό επίπεδο. «Τόσο όσο ποτέ και πουθενά σε καιρό ειρήνης», τονίζει ο υπουργός Οικονομιών απορρίπτοντας νέα μέτρα λιτότητας μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου στήριξης.

12. Ασθενής ανάπτυξη: 0,6% οικονομική ανάπτυξη αναμένονται για το 2014. «Η ανάκαμψη ξεκίνησε» δηλώνει μέλος της ελληνικής κυβέρνησης και προσθέτει ότι «τουλάχιστον δεν συνεχίζει η καθοδική πορεία».

13. Χρηματοδοτικό κενό: Στα 11 δισ. ευρώ υπολογίζει ο υπουργός Οικονομικών το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2015.

14. Αντιμετώπιση της κρίσης: Η Ελλάδα δεν δανείζεται πλέον για να καταναλώνει: «Εξαλείψαμε μια από τις βασικές αιτίες της κρίσης», δηλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας.

15. Εξαγωγές: Με την κρίση μειώθηκαν δραστικά οι εισαγωγές. Την ίδια στιγμή καταγράφεται σημαντική άνοδος των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων.

16. Πλεόνασμα: Χωρίς να συνυπολογιστεί η εξυπηρέτηση των δανείων ο προϋπολογισμός θα παρουσιάσει φέτος πλεόνασμα 1,2%, που αποτελεί προϋπόθεση για νέα βοήθεια.

17. Λογαριασμοί: Περισσότερα από 9 δισ. απλήρωτους λογαριασμούς είχε συγκεντρώσει το δημόσιο το 2010. 7 δισ. έχουν ήδη καταβληθεί, διαμηνύουν κυβερνητικοί κύκλοι.

18. Ιδιωτικοποιήσεις: 4 δισ. ευρώ έχουν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ο στόχος ήταν κατά πολύ υψηλότερος.

19. Κτηματολόγιο: Για να πουλήσεις γη ή ένα σπίτι θα πρέπει να ξέρεις σε ποιόν ανήκει. Με τη βοήθεια Ολλανδών ειδικών, στην Ελλάδα προχωρά το κτηματολόγιο.

20. Εκκλησίες: Όλο και περισσότεροι έρχονται στις εκκλησίες δηλώνει ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρας Μάξιμος προσθέτοντας ότι ο κόσμος είτε πιστός, είτε όχι, ζητά όχι μόνο υλική βοήθεια, αλλά και βοήθεια για την ψυχή.

21. Πολιτισμός: 12 εκατ. επισκέπτες κατέγραψαν πέρυσι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι. «Σας υπόσχομαι ότι την άνοιξη θα διευρυνθούν τα ωράρια έχει ώστε να έχουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες υπόσχεται ο υπουργός Πολιτισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ??
αχχαχααααα

ΠΠ

PORTA PORTA

3 σκέψεις σχετικά με το “21 αλλαγες στην Ελλαδα που βλεπει η Ντι Βελτ

 1. ΣΥΡΙΖΑ ..ΑΛΕΞ… κλπ ορίστε στο πιάτο να γινεται κυβέρνηση…. οι δοτοί »έπεσαν σαν χάνοι» ούτε που πηραν ειδηση,
  τι τους έφτιαξε … ο ΝΟΥΣ ..ο ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ …διαστρεβλωμένη ΒΟΥΛΗ … το φρούτο σάπισε.. έτοιμο να πέσει..καλά τα σαλια εναντιον ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ ..αλλα η ουσία ειναι μια…
  ΒΟΥΛΗ με 195 βουλευτες δημοκρατικά ειναι πληρη και 1000% διαστρέβλωση λαϊκής βουλήσεως .. οπότε παραιτήστε και αφήστε τους μονάχους εκει μέσα… ετσι και αλλιως απλά νομιμοποίηση στους ΕΠΑΡΑΤΟΥΣ προσφέρετε…
  εκτός ομως και δεν εχετε προγραμμα…η εχετε τα ιδια αφεντικό…. οπότε τωρα εξηγείτε γιατι βιαστήκατε ….περι μομφής …
  … σε 45 ημέρες μπορείτε να ειστε κυβερνηση…
  εκτός και αν εχετε και εσεις υπογραψει αλλα…διαφορετικα…ορίστε…ελάτε να αναλάβετε…
  …. πως τα φτιάχνει ο »κερατάς ο παίχτης» τα πραγματα… ξεβρακωσέλα ….????

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.