ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ……. «ΕΛΑΙΩΝ»

Κώστα Δημ.Χρονόπουλου

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Πλούσια τα ελέη, λόγω … ελαιών,

αριστερών, δεξιών και θρουμπών.

Αφθονία λαδιού και  λαδωμάτων,

καθώς και διατροφής με «ψωμί και ελιά» των αδυνάτων.

Ο πολιτικός μας ελαιώνας περιλαμβάνει ελαιόδεντρα που παράγουν όλων των ειδών τους καρπούς: Ελιές, Αριστερές, Δεξιές και Θρούμπες.

Φαντάζομαι και με διαφορετική –πολιτική –οξύτητα % ελαιολάδου.

Μετά τους 58 της συντροφικής, αριστερόστροφης «Ελιάς» που ετοιμάζονται για «νέο» κόμμα, και μάλιστα με ….ελαιοβριθή Αρχηγό από τα παλιά, άρχισαν και οι δεξιόστροφες ελιές να καρποφορούν = «Δεξιά Ελιά».

Δεν αποκλείεται το φαινόμενο να οφείλεται στην άμετρη στοργικότητα και το ενδιαφέρον των πολιτικών μας να μη μας λείψει τουλάχιστον το «ψωμί κι ελιά»σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία.

Ίσως πάλι να παίζει καταλυτικό ρόλο και ο παράγοντας αυτοσυντήρηση και προσωπική πολιτικοεπαγγελματική επιβίωση (!).

Γιατί τι θα θέλατε να κάνουν οι: πολιτικά άστεγοι, οι δυσαρεστημένοι, οι μη αρεστοί, οι αγνοημένοι, κ.α,  ταμπέλες θα βάφουν ή θα λούζουν φίδια;

Εξάλλου κάποιοι έντιμοι (και έτοιμοι για προσφορά) βουλευτές δεν θα πρέπει να πληρώσουν το κενό που υπάρχει στο «Δημοκρατικό Τόξο»;

Και μπορεί οι ίδιοι, (όπως και τα κόμματα στα οποία μέχρι πρότινος ανήκαν) να τα μούσκεψαν αδυνατώντας να μοιράσουν «δύο γαιδουριών άχυρα», αλλά τις ελιές μπόρεσαν να τις (δια) χωρίσουν (!). (Σ.Σ Ούτε αυτές δεν γλύτωσαν!..)

Ενώ σχεδόν όλοι οι ιθαγενείς γνωρίζουν και υποστηρίζουν ότι τούτο εδώ δεν είναι πλέον Κράτος, αλλά: Φερόμενο ως Κράτος ή εμφανιζόμενο /μιμούμενο κρατική οντότητα, οι μόνοι που αγνοούν –παραθεωρούν , υποκρίνονται;-το γεγονός είναι αυτοί που το διευθύνουν.                                                                        Δεν αποκλείω όταν φάνε λάδι, να έρθουν κάποιοι βράδυ –μπορεί και μεσημέρι –να προσφερθούν να  αλλάξουν (εκτός από ρούχα).

Υ.Γ Το Κράτος μας δεν χρειάζεται ανακαίνηση /αναπαλαίωση

       /αποκατάσταση /φτιασίδωμα/σουλούπωμα.

Θέλει κατεδάφιση και επανίδρυση, αλλά όχι με παλιά φθαρμένα υλικά. Με εμπειροτέχνες άσχετους, ευκαιριακούς μπογιατζήδες συντηρητές του (αυτό) απαξιωμένου Κ.Δ.Πολιτεύματος, καθώς και με «ελιές», λάδια, και ….λαδώματα δεν πάμε πουθενά.

Διόρθωση:Βαδίζουμε ολοταχώς κατά κρημνόν (κάποιοι ήδη έπεσαν μέσα).

Δεν είναι αριθμητικό το πρόβλημα –πόσα κόμματα ή βουλευτές διαθέτουμε –αλλά ποιοτικό.

Είναι ζήτημα Νοοτροπίας, Δημοκρατικότητας, Αρχών, Ηθών, Αξιών, και Ομοψυχίας.

Αν αυτά δεν τα συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί μας, τότε η δική  μας ευθύνη γίνεται μεγαλύτερη στις επερχόμενες εκλογές.

6 σκέψεις σχετικά με το “ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ……. «ΕΛΑΙΩΝ»

 1. Το συστημα σας, θαυμαστε το…………
  Ας μου εξηγησει καποιος γιατι αυτο που ζουμε δεν ειναι η σοβιετια του ελληνοφωνου κρατους;;

  » Κόβουν την αποζημίωση στους προφυλακισθέντες της ΧΑ
  16/01/14 – 15:35

  Μια απίστευτη και πραγματικά ανήκουστη γνωμοδότηση έδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους υπέρ της περικοπής της βουλευτικής αποζημίωσης των προφυλακισμένων βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσής Αυγής, ανακηρύσσοντάς τους «αδικαιολογήτως απόντες», επειδή είναι στη φυλακή που… εκείνοι τους έβαλαν!

  Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε ο ΠτΒ Ευάγγελος Μεϊμαράκης τα μέλη της Διάσκεψης, το ΝΣΚ με πλειοψηφία 31 έναντι 21 έκρινε ότι οι προφυλακισθέντες βουλευτές

  θα πρέπει να θεωρηθούν ως «αδικαιολογήτως(!) απόντες» από τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και κατ’ επέκταση θα πρέπει να τους περικοπεί το ποσοστό της αποζημίωσης.

  Σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας του Σώματος, όταν ένας βουλευτής απουσιάζει σε περισσότερες από 5 συνεδριάσεις τότε του κόβεται το 1/30 της αποζημίωσης για κάθε ημέρα απουσίας.

  Κάτι τέτοιο όμως ακούγεται εντελώς εξωφρενικό και «παίζει» με τη λογική των πολιτών, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι οι φυλακισθέντες βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου δεν απουσιάζουν «αδικαιολόγητα» από τις συνεδριάσεις του ελληνικού κοινοβουλίου, και προπάντων δεν απουσιάζουν με τη θέλησή τους!

  Βέβαια, παρά την θετική, αλλά εξωφρενική, γνωμοδότηση του ΝΣΚ η Διάσκεψη των Προέδρων διστάζει να προχωρήσει στην περικοπή καθώς τα κόμματα δεν εμφάνισαν ομοφωνία και επιφυλάχθηκαν για να απαντήσουν τις προσεχείς εβδομάδες…

  Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το Προεδρείο εξετάζει και άλλες προτάσεις όπως να καλέσει την Ολομέλεια να αποφασίσει επι του ζητήματος καθώς η διάθεση είναι να εφαρμοστεί η απόφαση των κομμάτων και όχι η γνωμοδότηση του ΝΣΚ.

  Πέραν αυτού, τα μέλη της Διάσκεψης απασχόλησε και το χρόνιο πλέον πρόβλημα με την αντικατάσταση των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η Χ.Α. και το ΚΚΕ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν κανένα από τα πρόσωπα που θα προταθούν με αποτέλεσμα να απαιτείται ομοφωνία από τα υπόλοιπα κόμματα για να εγκριθούν οι νέες διοικήσεις. «

  Μου αρέσει!

  1. Πλην Ν.Μπίστη,οβιδιακά μεταμορφούμενου διαχρονικού Εγγυητή της Αξιοπιστίας της Πολιτικής Μας Ζωής που πάντα ακολουθώ όπου πάει (περιμένοντας τα χειρότερα) κι ουδέποτε με απογοήτευσε.

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.