Ανιχνεύοντας την κρυφή ατζέντα της τρόικας!

imagesτου Σταύρου Λυγερού
Είναι ορατό διά γυ­μνού οφθαλμού και επιβεβαιώνεται από τις δημοσκοπήσεις ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει εισέλθει σε φάση αποδρομής. Η ελπίδα του πρωθυπουργού ό­τι μετά τις γερμανικές εκλογές το Βερολίνο θα άναβε το «πράσινο φως» για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είχε τη μοίρα κάθε ψευδαίσθησης: όταν ήρθε σε επαφή με την πραγματικότη­τα, διαλύθηκε.
Η πολιτική της μονοδιάστατης λιτότητας που υπαγορεύει η τρόικα και εφαρμόζει το δίδυμο Σαμαράς – Στουρνάρας επιχειρεί να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά αφυδατώνοντας την πραγματική οικονομία. Αυτό όμως είναι αδύνατον. Η εισροή δημοσίων εσόδων έχει διάρκεια μόνο όταν προέρχε­ται από λογική φορολόγηση των εισοδη­μάτων και της κατανάλωσης, εάν δηλαδή προέρχεται από τον παραγόμενο πλούτο.
Η λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας μέσω της υπερφορολόγησης μόνο προσω­ρινά μπορεί να καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα. Η δραστική μείωση των εισοδημάτων, σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, αναπόφευκτα πολλαπλασιάζει όχι μόνο τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και τις λη­ξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Με άλλα λόγια επιβεβαιώνεται ότι δεν μπορεί να εξυγιανθούν τα δημόσια οικονομικά, όταν η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας. Βιώσι­μη λύση θα προκύψει μόνο εάν η πραγμα­τική οικονομία ορθοποδήσει και αποκτή­σει αναπτυξιακή δυναμική. Η ασκούμενη πολιτική όμως αποδομεί την πραγματική οικονομία.
Πραγματικές προθέσεις
Αυτό είναι τόσο στοιχειώδες και προφα­νές που εγείρει ερωτήματα για τις πραγ­ματικές προθέσεις του πρωθυπουργού. Τουλάχιστον ο Στουρνάρας δεν κρύβει ότι αδιαφορεί για την κατάσταση της κοινω­νίας. Το χαρτοφυλάκιό του, άλλωστε, δεν το οφείλει στην ψήφο των πολιτών, το οφείλει πρωτίστως στην εύνοια των δανειστών, οι οποίοι είχαν λόγους να θεωρούν ότι το αγαπημένο παιδί του σημιτικού εκσυγχρο­νισμού θα υπηρετήσει πιστά το 
Μνημόνιο, ανεξαρτήτως κόστους.
Είναι εξόφθαλμο ότι η κυβέρνηση λει­τουργεί ως θλιβερός εφαρμοστής των έ­ξωθεν εντολών. Η ίδια δεν διαθέτει σχέ­διο, αλλά το Βερολίνο και το ευρωιερατείο έχουν. Επιδιώκουν να μετατρέψουν την Ελ­λάδα σε χώρα φθηνών ευκαιριών για το με­γάλο ευρωπαϊκό κεφάλαιο (ειδικότερα για το γερμανικό) σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό και επιβάλλουν μέτρα που κατακρημνίζουν τις τιμές των ακινήτων και οδηγούν στη μαζική εκποίησή τους.
Γι’ αυτό και περικό­πτουν δραστικά μισθούς και συ­ντάξεις. Γι’ αυτό και καταργούν το νομικό πλέγμα προστασίας της εργασίας. Γι’ αυτό και κα­ταλύουν τα υπολείμματα του κράτους πρόνοιας. Γι’ αυτό και καταδικάζουν σε ασφυξία μικρομεσαίες αλλά και μεγαλύτερες επι­χειρήσεις, ώστε να καταστούν εύκολη και φθηνή λεία. Τυπικά η Ελλάδα παρα­μένει ισότιμη χώρα-μέλος της Ευρωζώνης αλλά στην πράξη, μέσω του χρέους, την έχουν μετατρέψει σε μεταμοντέρνα αποικία.
Εάν το Μνημόνιο ήταν απλώς ένα λάθος καλοπροαίρετων εταίρων, τα καταστροφικά αποτελέσματα θα έπρεπε να τους έχουν προ πολλού ωθήσει σε αναθεώρηση της ασκούμενης πολιτικής. Αντ’ αυτού, όχι μόνο εμμένουν στην ίδια γραμμή πλεύσης αλλά και εντείνουν τις πιέσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι πίσω από την επίσημη ρητορι­κή υπάρχει κρυφή ατζέντα.
Στην πραγματικότητα η τρόικα έχει στό­χο την κατάλυση του μικροϊδιοκτητικού χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές σε έκταση και ένταση πείραμα «κοινωνικής μηχανικής», το οποίο αλλοιώνει τα θεμελιώ­δη χαρακτηριστικά του ελληνικού κοινωνι­κού σχηματισμού.
Φαύλος κύκλος
Δεν έχει πρακτική σημασία εάν οι δύο κυ­βερνητικοί εταίροι έχουν πλήρη συνείδηση για το αποτέλεσμα των πράξεών τους ή πι­στεύουν τη ρητορική τους ότι σώζουν την Ελλάδα! Πρακτική σημασία έχει πως οι ίδιοι θεωρούν μονόδρομο την εξάρτησή τους από το ευρωιερατείο, γεγονός που τους καθιστά ανίκανους να εγγυηθούν την έξοδο της χώρας από το φαύλο κύκλο.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν όπως συμπεριφέρονται, εάν συνολικά οι εγχώριες άρχουσες ελίτ δεν ήταν τόσο εξαρτημένες τόσο ταξικά ιδιοτελείς και τόσο πολιτικά κοντόθωρες. Η πικρή αλήθεια είναι ότι αυτές οι ελίτ ουσια­στικά αποδέχτηκαν και στήριξαν φανατικά μια πολιτική που συσσωρεύει οικονομικά και κοινωνικά ερείπια με την (αμφίβολη) προσδοκία ότι οι ίδιες θα διατηρήσουν τα προνόμιά τους ως τοποτηρητές των νέων προστατών. Αυτή είναι η αιτία που, έστω και την ύστατη στιγμή, αποδεικνύονται ανί­κανες να αναλάβουν πρωτοβουλίες εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας
Σ’ αυτό το τοπίο, με τα αδιέξοδα να βαθαί­νουν και συνειδητοποιώντας ότι θα υποστούν δεινή ήττα όποτε στηθούν κάλπες, οι κυβερνητικοί εταίροι διολισθαίνουν σε επικίνδυνες ατραπούς. Με την αμέριστη βοήθεια των κατεστημένων ΜΜΕ εξωραΐ­ζουν χοντροκομμένα την πραγματικότητα, μετατρέπουν ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του πληθυσμού προβλήματα σε αντικείμενο μικροκομματικού καβγά με τον ΣΥΡΙΖΑ και καταφεύγουν ολοένα και περισ­σότερο σε αντιδημοκρατικές πρακτικές.
EΠΙΚΑΙΡΑ

16 σκέψεις σχετικά με το “Ανιχνεύοντας την κρυφή ατζέντα της τρόικας!

 1. ο οποιοσδήποτε που είχε διαβάσει το ιστορικό της Τρόϊκας πριν υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο
  γνώριζε πολύ καλά ότι τα 3 πρώτα χρόνια εργάζεται για την χρεοκοπία της χώρας

  για να έρθουν μετά τα κοράκια να αγοράσουν «τζάμπα» ότι καλό έχει η χώρα

  Σε εμάς η Τρόϊκα προχώρησε πάρα πέρα

  προχώρησε στην εφαρμογή του σχεδίου «αφανισμός του Ελληνισμού»

  έλα όμως που το σχέδιο χάλασε

  και στην Ελλάδα +Κύπρο έχουν φτάσει 2 τρις για την ανάπτυξη

  και 600 δις για το ξεχρέωμα

  που είναι τα λεφτά;;;;

  που ρώταγε και ο Χατζηνικολάου;;;;

  γνωρίζετε πώς λειτουργεί το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ;;;;;

  Μου αρέσει!

  1. όποιος δεν γνωρίζει τι είναι το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ

   μπορώ να του εξηγήσω σε 4 γραμμές τι είναι και πώς λειτουργεί

   Μου αρέσει!

 2. Ένα ολόκληρο κατεβατό, με αναμασημένα και πολτοποιημένα επιχειρήματα, ένας χυλός, μια σούπα άνοστη,

  για να μας πει τι ακριβώς, ο συμπαθής κατά τ’άλλα αρθρογράφος; Αυτό που γνωρίζουμε; Αυτό που βιώνουμε;

  Αυτό που κακώς ανεχόμαστε; Αυτό που θέλουμε να ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ, χωρίς κατ’ανάγκην να ΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ,

  την ΑΡΣΑΚΕΙΑΔΑ, που κάτω από τα τζοβαϊρικά και τους σοβάδες, κρύβει επιμελέστατα την κοκότα;

  Γιατί δεν εστιάζει σ’αυτό που ΔΙΑΚΑΩΣ ονειρεύεται και επιθυμεί; Τι ΑΚΡΙΒΩΣ, δεν θέλει να σκεφτούμε

  και να δούμε; Ποιάν εικόνα, επιχειρεί να κρύψει; Σαν ευφυής που (δείχνει να) είναι, δεν του περνά απ’το μυαλό,

  ότι οι χάντρες, τα χτενάκια και τα καθρεφτάκια, μας τελείωσαν εδώ και τριάντα-τόσα χρόνια; Ότι οι πλιατσικολόγοι

  του παρελθόντος, μεσ’την απελπισία τους από την εξάντληση του ‘εμπορεύματος’, τρύπωσαν σ’άλλο μαγαζάκι

  και το μόνο που μπορούν πλέον να πουλήσουν, είναι αέρας κοπανιστός;

  Γιατί δεν κάνει λόγο, για την ΜΟΝΑΔΙΚΗ εφικτή λύση; Την εξαφάνιση και τον ενταφιασμό ΟΛΩΝ των ρουφιάνων,

  που πότε με τη μια φορεσιά και πότε με την άλλη, κατασπάραξαν την σάρκα και το πνεύμα της Πατρίδας;

  Πιστεύει πραγματικά, ότι με ΤΣΑΚίσματα και με ΛΥΓίσματα, θα στρέψει ΑΛΛΟΥ τα βλέμματα, του κοσμάκη

  που είναι βουτηγμένος στην απόγνωση;

  Σέβας.

  Μου αρέσει!

  1. καλημερα,Σπαρτακε.

   που και ποτε, αναδειχτηκε ο κ.Λυγερος;

   μηπως ,την εποχη «των ρουφιάνων,
   που πότε με τη μια φορεσιά και πότε με την άλλη, κατασπάραξαν την σάρκα και το πνεύμα της Πατρίδας;»

   Μου αρέσει!

 3. Σαφέσττα και όλοι οι λογικοι άνθρωποι μπορούν να το δουν αυτό, ότι εξίσου υπεύθυνη είναι σύσσωμη οι αντιπολίτευση που είναι άπραγη ενώ θα πρεπε ΆΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ και να προκαλέσει εκλογές και μάλιστα έπρεπε να το κάνει ΧΘΕΣ… Αλλιώς είναι εξίσου υπεύθυνη για τη διάλυση του έθνους…

  Μου αρέσει!

 4. Μα ειλικρινά υπάρχουν κάτι στιγμές που αναρωτιέσαι τελικά πόσο μπορεί να έχει διαβρωθεί το πολιτικό ένστικτο του νεοέλληνα; Πόσο μπορεί να σου βγάζει την γλώσσα η Ξενοκρατία ακόμα; Για πόσο ηλίθιους άραγε μας θεωρούν οι ξένοι και οι εδώ αντιπρόσωποι τους;
  Το θέατρο του παραλόγου που ξεκίνησε τόσο ευφάνταστα με τις εθνικές εκλογές του 2009 συνεχίζεται τόσο πολύ καλά που οι ιθαγενείς αυτού του τόπου ακόμα ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο, με ηλίθιες επικεφαλίδες και ανούσια πολιτικά ευφυολογήματα. Τότε που ο ……φέρελπις γόνος της Ελληνοαμερικανικής παροικίας, το Ζαβό της κ. Τσαντ, ανέλαβε την εξουσία της Χώρας, πράττοντας την μεγαλύτερη προδοσία από το 1830! Αυτός που αποδειγμένα πια, από το 2008 είχε ξεκινήσει την μυστική διπλωματία του, με το ΔΝΤ, και τον μεγάλο πάτρωνα της Χώρας, τον αγγλοσαξονικό, για να μπορέσει να μας βάλλει στην εποπτεία, στην οικονομική κατοχή, στην οριστική μας υποδούλωση στο άρμα της pax Americana! Αυτοί που έβλεπαν μετά το Βέτο του Βουκουρεστίου, να έρχεται η ενεργειακή απεξάρτηση και το άνοιγμα της διπλωματίας προς άλλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα το …..έπαθλο των αποθεμάτων των υδρογονανθράκων του Αιγαίου να διακυβεύεται , έβαλαν το περιορισμένης πνευματικής κατάστασης, πιόνι τους να πάρει θέση! Τότε που ….δεν ήξερε ο ….κυρίαρχος Λαός με την ……….κυρίαρχη επιλογή του 44%! Τότε που και ο ίδιος ο Ζαβός , …….δεν ήξερε, και πήγε στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός , και …..έμαθε την οικονομική κατάσταση που του έλεγε ο Καραμανλής, ο Προβόπουλος και άλλοι! Πάλι λοιπόν ….δεν ήξερε! Πάλι ο πολιτικός ηγέτης που με τόσο κόπο οι ….προστάτες μας , μας επέβαλαν ως ιδανικό με πολύ κόπο από τα ΜΜΕ. Τι σκάνδαλα, τι αγώνας, τι προσπάθεια! Τελικά αυτός που δεν ήξερε, ανέλαβε να μας ….μάθει την οικονομική μας κατάσταση, και να μας …..βγάλει από αυτήν, κι ας μην ήξερε! Τόσο πολύ ηλίθιος λαός, με περίσσια λαλακία! Ακόμα όμως και εκεί έκαναν λάθος οι πάτρωνες! Η διαπιστωμένη ηλιθιότητα του Ζαβού τον έφερε στην πτώση του, νωρίτερα από ότι πίστευαν! Διαβάζοντας το βιβλίο του ισπανού τέως πρωθυπουργού για τα γεγονότα της ευρωπαϊκής διάσκεψης στις Κάννες, είναι τόσο οφθαλμοφανές η ανικανότητα και η εκτός τόπου σκέψη του! Αμέσως τότε οι πάτρωνες επέβαλαν τον συγκάτοικο του Ζαβού στα φοιτητικά του χρόνια ως ….ενδεχόμενη λύση! Ως το αντίβαρο στην πολιτική ….προσωπικότητα του Ζαβού.
  Σήμερα που το παρακρατικό σύστημα πασοκ τελείωσε, άρχισαν και βγαίνουν τα πραγματικά σκάνδαλα! Καμία σχέση με τα κατασκευάσματα Κοντομηνά στην εποχή της ….επάρατου. Αυτά που έκαναν οι ελέγχοντες την οικονομική ροή του ευρωπαϊκού χρήματος από την εποχή των πακέτων Ντελόρ, μέχρι τον άκρατο δανεισμό για τις απευθείας αναθέσεις των ολυμπιακών έργων! Σήμερα που η εκλογική δύναμη του μορφώματος της …..αλλαγής θυμίζει την εδηκ του Ζίγδη, τα τρωκτικά του φεύγουν για να γλιτώσουν. Με εξαίρεση το ….θεό βρέφος που είχε ανδρωθεί πολιτικά μέσα στην οικογένεια Παπανδρέου και ήξερε απευθείας τις …..ικανότητες του Ζαβού, όλοι οι άλλοι ή έφυγαν προς την νέα …….σοσιαλιστική αριστερά made in Texas του Alexis , μπας και γλιτώσουν, μπας και βρουν νέο προστάτη, ή έμειναν στο απόκομμα της Χαριλάου Τρικούπη, και θα πάνε για Κορυδαλλό!
  Ας το καταλάβουμε το λάθος του 2009 συνεχίζεται! Ο φαύλος κύκλος που άνοιξε με το 44% του Ζαβού συνεχίζεται με τον πιτσαδόρο και συγκάτοικό του, τον αναμορφωτή της ΝΔ σε Πολαν, και θα συνεχιστεί με τον Alexis. Το βραβείο ενδιαφέρει και όχι οι διαχειριστές!
  Η μόνη ερώτηση που δεν θέλουμε να απαντήσουμε είναι η μετά τον Alexis πολιτική κατάσταση Αν και ξέρουμε προς τα πού πάει, μιας και το έχουμε ξαναζήσει, τον προηγούμενο αιώνα, στην δεκαετία του 1970! Θα χρειαστεί η νέα κολυμβήθρα του πολιτικού Σιλωάμ που θα αναβαπτίσει καθάρια το πολιτικό κατεστημένο, όπως το 1974!
  Απλά είναι, αλλά ισχύει το ρητό που λέει πως όταν ένας λαός ξεχνά την Ιστορία του είναι αποδεδειγμένο πως θα την ξαναζήσει! Το σίγουρο είναι πως η Ξενοκρατία θα βασιλεύει άκρως …..Δημοκρατικά στην Χώρα δια των πολιτικών οικογενειών που την υπηρετούν!

  Μου αρέσει!

  1. Τρελάκια.

   Καλησπέρα.

   Όχι αγαπητέ μου. Δεν φταίει ο κοσμάκης.

   Ο ΓΑΠ άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε. Ο Σαμαράς τα ίδια. Αν πας παλαιότερα, κάτι παρεμφερές θα διαπιστώσεις. Δεν φταίνε λοιπόν οι ψηφοφόροι, οι οποίοι αντελήφθησαν, ίσως κάπως αργά, το που μας πηγαίνανε όλοι αυτοί, οι μαθητευόμενοι μάγοι. Ο λαουτζίκος προσπαθούσε να διορθώσει την λανθασμένη πορεία. Αδυνατούσε να πιστέψει, πως ήταν όλοι αναμεμειγμένοι στο σατανικό αυτό παιγνίδι. Γι’ αυτό παρατηρείται το περίεργο, αντί της αναμενομένης διορθώσεως, η νεοεκλεγμένη κυβέρνησις, να επιταχύνει τους ρυθμούς, διατηρώντας την αυτή πολιτική της προηγουμένης. Για χρόνια τίποτα δεν διορθωνόταν, διότι κάθε ένας, που ανήρχετο, παρέμενε μία ολόκληρη τετραετία, λέγοντας ότι είχε την πλειοψηφία και κερδίζοντας χαριστικά έδρες, που όσο περνούσε ο καιρός, γινόντουσαν περισσότερες, σε κάθε ψηφοφορία. Ποτέ δεν έγινε δημοψήφισμα. Οι δε κυβερνώντες, από διαχειριστές στην πραγματικότητα, μετετρέποντο σε απολύτους αχαλινώτους μονάρχες του τόπου, που έκαναν ό,τι ήθελαν, αδίστακτα, χωρίς να δίδουν σημασία στις κατακραυγές και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν..

   Ο κοσμάκης λοιπόν έχει από καιρό ξυπνήσει. Πώς να αντιδράσει όμως; Είμαστε τελείως απομονωμένοι. Ο ένας αρπάζεται με τον άλλον για ψύλλου πήδημα. Δεν μπορούμε να ενωθούμε. Ό,τι κι αν κάνουμε, θα βρεθεί εκείνος, που θα βάλει μια φιτιλιά, για να γίνουμε μπίλιες. Κοίτα τι γίνεται στο διαδίκτυο. Υπάρχει κανείς που να μην έχει καταλάβει; Οι προτροπές και οι εξάρσεις δεν επαρκούν. Μπουλούκια κι ανοργάνωτες κινήσεις δεν αποδίδουν. Μπουλουκοειδή κατασκευάσματα εκ του προχείρου, εύκολα αντιμετωπίζονται από οργανωμένες ειδικές μονάδες. Το να βγει ο καθένας στον δρόμο, ακόμα κι αυτός, που του το προτείνει, θα τον περάσει για τρελό. Πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και να συνενωθούμε. Να γίνουμε συμπαγείς, όχι ψηφιδωτό, όπως είμαστε σήμερα. Να ξεχάσουμε αυτά που μας χωρίζουν, τα οποία καλώς ή κακώς προέρχονται απ’ το παρελθόν. Μετά, όταν όλα περάσουν με το καλό, μπορούμε να συζητήσουμε για τον Τρωικό πόλεμο και να δούμε ποιος έφταιξε. Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να βρούμε τα κοινά μας σημεία, όχι εκείνα, που μας χωρίζουν. Πέραν όλων αυτών, χρειάζεται και αρχηγός, που να μπορεί να μας οργανώσει. Κάποιος, που να ξέρει τι του γίνεται, όχι ο πρώτος τυχών. Αλλιώς βαυκαλιζόμαστε και παραμένουμε ευάλωτοι.

   Αυτά.

   Μου αρέσει!

   1. Αγαπητέ μου κ. Μάρη, πρώτα από όλα καλημέρα σας.
    θεωρώ πως η ευθύνη είναι απόλυτα του ….κυρίαρχου λαού! Είναι θέμα καθαρά των επιλογών του, είναι θέμα της αλλαγής της νοοτροπίας που θέλει να δείχνει κάθε τετραετία, ενώ ουσιαστικά είναι απολύτως η ίδια. Είναι η βαλκάνια πατροπαράδοτη νοοτροπία του ρουσφετιού, της νοοτροπίας του …….Θείου από την Κορώνη. Το πασοκικό κατεστημένο κλέβοντας την αριστερή νοοτροπία της συντροφικότητας, του κομματικού εναγκαλισμού των κλαδικών με τον απλό λαό παρήγαγε τον ατελείωτο στρατό της ΠΑΣΚΕ, που έδιναν σταλινικά ποσοστά στις κλαδικές εκλογές τους. Αυτός ο κομματικός στρατός που πληρωνόταν από το ίδιο το κράτος για να παράγει κομματικό έργο, να συντηρεί την κομματοκρατία, την μηδενική παραγωγή εθνικού πλούτου, την εγκαθίδρυση της νοοτροπίας του «αν μπορείς να κλέψεις κλέψε, αρκεί να μην σε πιάσουν». Αυτή η αλλαγή της νοοτροπίας της ελληνικής κοινωνίας που απαξιώσε ιδέες και ιδανικά, που ήταν κυρίαρχα και θεμελιώδη για τόσα χρόνια στην Ελλάδα της …..επάρατου Δεξιάς! Όλοι αυτοί οι …..σοσιαληστές της νομενκλατούρας του ….αρπάζειν, που άφησαν τόσο εύκολα το ζιβάγκο τους, για το κουστούμι Armani! Αυτοί που τόσο εύκολα γίνονταν οι συνδικαλιστές του χώρου εργασίας τους και γνώριζαν πως θα μεταπηδούσαν στο τέλος σε υπουργική θέση, ή θα αποκτούσαν πλούτο σαν τον συφερτό της Γενοπ! Αυτός ο λαός, αυτός ο ακρωτηριασμένος ηθικά λαός κ, Μάρη ήταν αυτός που έδινε απροκάλυπτα και με ….Περηφάνια τα ποσοστά και την εντολή στην διακυβέρνηση της Χώρας στο πασοκικό κατεστημένο. Αυτός ο λαός που έβλεπε και άκουγε τα σκάνδαλα των …..πάμπερς του σιδερένιου, έδωσε το 45% στον Μητσοτάκη το 1989, αποφάσισε το 1993, μόλις τρία χρόνια να δώσει την απόλυτη εντολή να κυβερνήσει στον ίδιο που μόλις πριν είχε κατηγορήσει ως ΚΛΕΦΤΗ. Ό ίδιος αυτός λαός κ. Μάρη έδωσε τόσο εύκολα στον τάπερμαν την εντολή να κυβερνήσει το 2000 παρόλο που ήξερε πως τον έκλεβαν, πως είχε ξεκινήσει η πορεία προς την διάλυση! Γιατί; Απλά τον ενδιέφερε ο ευατός του! Το εγώ του. Ο προσωπικός του οικονομικός πλουτισμός, που περνούσε από το κομματικό ταμείο της Χαριλάου Τρικούπη! Από την κομματική ταυτότητα του Συντρόφου. Αυτό ο διαβατήριο που άνοιγε τον μαγικό κόσμο των επιδοτήσεων των κουτόφραγκων ευρωπαίων που έδιναν για να τα πάρουν αργότερα με τόκο! Αυτοί όμως δεν νοιάζονταν! Τους ενδιέφερε μόνο ο κομπασμός στον γείτονα! Να δείξουν στον δικό τους μικρόκοσμο την οικονομική και κοινωνική τους άνοδο, με τα χρήματα που του έδινε η ….γνωριμία! Θεωρώ πως όλοι γύρω μας, στον κύκλο των γνωριμιών μας, έχουμε και κάποιο παράδειγμα αυτού που λέω. Τουλάχιστον εγώ κ. Μάρη γνωρίζω πάνω από δέκα άτομα που το 2009 ψήφισαν τον Ζαβό με την ελπίδα πως θα φάνε από τα λεφτά που έταζε ο βλαμμένος ότι υπήρχαν! Ανέφεραν όλοι για κάποιον γνωστό που ήταν κομματικό στέλεχος και τους είχε τάξει κάτι. Κανείς δεν άκουγε τον λόγο Καραμανλή, τα καμπανάκια Προβόπουλου. Μιλούσε η παιδεία που είχαν πάρει από το σοβιέτ του πασοκικού παρακράτους, τόσα χρόνια που κυβερνούσε η σαπίλα, η νοοτροπία Παπαντωνίου που μίλαγε και ενημέρωνε του χαχόλους ψηφοφόρους του πως όλα τα έκαναν για το …….σοσιαλισμό! Για τις πράξεις του Στρατηγού Τσουκάτου, του Μαντέλη, του Τσοχαντζόπουλου, Κάντα, κλπ, θα εννοούσε, αλλά δεν ήθελαν να χωνέψουν οι ηλίθιοι νεοέλληνες! Αυτά ήταν γνωστά κ. Μαρή! Όλο και σε κάποια παραπολιτικά γράφονταν, αλλά περίσσευε χρήμα και για τα …λιμά! Επιλογές! Άτομα του τίποτα που είχαν θέσεις γιατί ήταν σύντροφοι. Αυτοί που μοίραζαν χρήμα αρκεί να ήσουν μέλος της τοπικής! Τα ξεχάσατε αυτά κ. Μάρη; Δεν ζούσατε στην Ελλάδα τότε κ. Μάρη;
    Ο …….κοσμάκης κ. Μάρη, δεν έχει ξυπνήσει, δυστυχώς! Περιμένει ακόμα κ. Μάρη. Συνεχίζει ακόμα τις ίδιες επιλογές. Ακούει τον χωρίς αιδώ ακόμα λόγο των ΜΜΕ, που ΔΕΝ έχει ακόμα αναγνωρίσει τον ρόλο του στην καταστροφή που ζούμε σήμερα! Ο μπουχέσας της Ραφήνας κατά τον κ. Τράγκα πια, ήταν στόχος των ξένων υπηρεσιών τότε, και ξεχνά την διαμόρφωση άποψης που έφτιαξε με τον λόγο του προεκλογικά το 2009 σε παραδοσιακούς δεξιούς μεγάλης ηλικίας ψηφοφόρους της τότε ΝΔ! Ξεχνά ο κ. Χατζηνικολάου τις υπηρεσίες του με το σύνθημα του ….κουρασμένου, που επέβαλε προεκλογικά! Ξεχνούν τον πόλεμο του MEGA, την παραπληροφόρηση του Κοντομηνά με την κατασκευή του σκανδάλου Βατοπεδίου από τα κοπρόσκυλα του; Αυτοί οι στρατοί του παρακράτους που σχεδίαζαν και επέβαλαν την φθορά σε ότι επιβουλευόταν την ανοιχτή κάνουλα χρήματος από τις τράπεζες των κομματικών διευθυντών. Αυτοί οι διαμορφωτές της κοινωνικής τάσης των δημοσκόπων, οι τσοπάνοι του ποίμνιου που δημοκρατικά ονομάζουμε κυρίαρχος Λαός. Αυτός ο λαός που θα πάει συντεταγμένα και αύριο να δώσει την ψήφο του, την επιλογή του στην περαιτέρω εξαθλίωση του στην …….αριστερή διακυβέρνηση made in Texas του Alexis! Και που κανείς δεν σκέπτεται το μετά! Κανείς δεν μπορεί να προβληματιστεί για την επόμενη ημέρα. Κανείς δεν βλέπει το έπαθλο, την εικόνα που υπάρχει εκτός από αυτή που ταΐζουν τα δελτία αποβλάκωσης των 20:00.
    Εν τέλει Κ. Μαρή, όσο κι αν διαφωνούμε θεωρώ πως υπήρξε ο τρόπος να συνταχθούμε πίσω από τον Κ. Καραμανλή το 2009, που είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του με το βέτο του Βουκουρεστίοιυ, με το άνοιγμα του σε άλλες χώρες εκτός από τον αγγλοσαξωνικό άξονα, αλλά εμείς ΔΕΝ ακολουθήσαμε! Το ίδιο το σύστημα μας θέλει ραγιάδες, υποτακτικούς που πράττουν αυτό που θέλει η πραγματική δύναμη, η πραγματική εξουσία, η Ξενοκρατία! Αυτοί που έχουν ως έπαθλο την διαχείριση και οικονομική εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων της Χώρας.
    Επαναλαμβάνω λοιπόν : Λαός που δεν ξέρει την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

    Μου αρέσει!

   2. Τρελάκια.

    Γεια σου.

    Ευχαριστώ για την απάντηση και συγγνώμην για την αργοπορία της δικής μου.

    Αποδέχομαι όσα λες. Ίσως εγώ να είμαι λίγο διαλλακτικότερος. Δεν ρίχνω τις ευθύνες στον κοσμάκη, διότι τον θεωρώ πλανημένο. Δεν ξέρω αν ξεγελιέμαι, αλλά νομίζω, ότι εσένα θα σε εξέφραζε ο Μ. Καραγάτσης, μ’ αυτά, που λέει στον «Κίτρινο φάκελλο», με τα οποία ούτ’ εγώ διαφωνώ απολύτως, αλλά εξακολουθώ να παραμένω, ίσως λίγο ή περισσότερο πιο διαλλακτικός:

    «Η δημοκρατία είναι το πιο αυταρχικό πολίτευμα, γιατί επιβάλλει στους πάντας τις ανεξέλεγκτες κι άτυπες παρορμήσεις του όχλου. Μ’ ένα δικτάτορα, κατά κάποιον τρόπο συζητείς λογικά, γιατί έχει πάντοτε μια δόση λογικής. Με τον όχλο, κάθε συζήτηση αποκλείεται. Μόνον να τον επηρεάσης μπορείς, αν είσαι δημαγωγός δηλαδή αν μεταχειρισθής επιχειρήματα χαμηλοτάτης ποιότητας, τα μόνα που ο όχλος μπορεί να κατανοήση. Ένας δικτάτωρ, αν βέβαια δεν είναι κτήνος, έχει κάποια γνώση και κάποιαν εκτίμηση προς τις προσωπικότητες της χώρας. Ο όχλος τις αγνοεί, κι ούτε παραδέχεται να κυβερνηθή από ανθρώπους που σκέπτονται. Η σκέψη για τον όχλο είναι αντιπαθής, ύποπτη κι επικίνδυνη. Εκείνο που τον επηρεάζει είναι τα ωραία λόγια κι η καταφερτζοσύνη. Η δημοκρατία κρατάει πεισματικά στο περιθώριο τις αξίες, εκτός αν αυτές καμουφλαρισθούν με τα χυδαία προσόντα που θαυμάζει ο όχλος. Η δημοκρατία βασίζεται στο θέλημα της πλειοψηφίας. Ποιάς πλειοψηφίας; Η πλειοψηφία του όχλου δεν δημιουργείται στην τύχη αλλά με βάση ορισμένες κοινές ομοιότητες των ατόμων που τον αποτελούν, κι οι πιο κοινές, οι πιο θεμελιώδεις ομοιότητες είναι η βλακεία κι η κακεντρέχεια. Συνεπώς δημοκρατία είναι το πολίτευμα εκείνο που η πλειοψηφία των ηλιθίων και κακεντρεχών εκλέγει κυβερνήτες του συνόλου κατ’ εικόνα και ομοίωσή της. Η δημοκρατία δεν αρκείται να παραμερίση τους νοήμονες κι αγαθούς από τη διαχείρηση των κοινών. Διαποτισμένη από αβυσσαλέο και φαρμακερό πλέγμα κατωτερότητας, κάνει το παν για να τους εξουθενώση…»

    Αυτά, με πολλή εκτίμηση.

    Μου αρέσει!

 5. Κύριε Λυγερέ.

  Καλησπέρα.

  Είναι ηλίου φαεινότερον.

  Ακόμη κι εγώ, που δεν είμαι ιατρός, γνωρίζω, πως άμα φθάσει στο νοσοκομείο ασθενής με αιματοκρίτη 20 ας πούμε, θα αρχίσουν αμέσως τις μεταγγίσεις αίματος, για να τον συνεφέρουν. Δεν θα του κάνουν αφαίμαξη… Οπότε «η κρυφή ατζέντα», μόνο κρυφή δεν ήταν ευθύς εξ αρχής. Οι δε προφήτες, οι προφήτισσες και οι πυθίες, που προέβλεψαν επακριβώς το τι θα συνέβαινε, από μερικά χρόνια πριν, δεν έκαναν τίποτ’ άλλο, απ’ το να μαρτυρήσουν προκαταβολικά τον σατανικό προσχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα, όπου έλαβαν κι ίδιοι μέρος.

  Αυτά

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.