Μας πάνε για χρεοκοπία..μόνη λύση η διαγραφή του επαχθούς και του επονείδιστου του χρέους ..

Δεν το λέει ο Καμμένος ….το λένε τα στοιχεία, διεθνείς οικονομολόγοι και ειδικοί..

Σοβαρό πρόβλημα ταμειακών ροών παρουσιάζει η Ελλάδα και πάλι παρά το ότι έχει ένα πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών .
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα χρειάζεται μια αλλαγή στους όρους αποπληρωμής ή άλλο σχέδιο διάσωσης ή θα χρεοκοπήσει τον Αύγουστο , αν όχι τον Μάιο. Χρησιμοποιώ τις λέξεις « θα χρεοκοπήσει » αορίστως.
Ο μόνος τρόπος που η Ελλάδα σήμερα κάνει τις πληρωμές δανείων γίνεται με τα χρήματα από την Τρόικα.
Η απάτη λειτουργεί ως εξής: τα χρήματα των δανείων της τρόικα, φέρεται να  έχουν δοθεί στην Ελλάδα , αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να τα αγγίξει πραγματικά . Αντ ‘αυτού τα χρήματα πηγαίνουν πίσω προς την Τρόικα για τις πληρωμές τόκων και κεφαλαίου …
Μόλις δύο ημέρες πριν από Νέο έτος 2014 , Αντώνης Σαμαράς είπε στον λαό ότι η Ελλάδα θα αφήσει το πρόγραμμα διάσωσης της τον επόμενο χρόνο , χωρίς να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας . « Το 2014 θα κάνουμε το μεγάλο βήμα εξόδου από τη δανειακή σύμβαση », είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. » Το 2014 , η Ελλάδα θα βγεί έξω στις αγορές και πάλι και θα αρχίσει να γίνεται μια κανονική χώρα … Δεν θα υπάρξει ανάγκη για νέα δάνεια και νέες συμφωνίες διάσωσης » .
Όμως, τα στοιχεία που λαμβάνονται από το Slog δείχνουν ότι είπε ψέματα .


Το σύνολο των πληρωμών που οφείλονται για το 2014 είναι € 31.6bn . Τα συνολικά κεφάλαια του δανείου για να καλύψουν το ποσό αυτό είναι € 17,5 δις . Το
ελληνικό πλεόνασμα € 0,8 δισεκατ. προφανώ και δεν αρκεί.
Δείτε τώρα το δεύτερο γράφημα .. :


Στις 20 και 21 Μαίου , λήγουν 3 κουπόνια . Το μεγαλύτερο από αυτά – ένα ποσό 5,2 δισ. € – είναι , επίσης, με κυμαινόμενο επιτόκιο…
Στη συνέχεια, όμως στις 20 Αυγούστου τα πράγματα πάνε άσχημα, όταν και πάλι δύο ακόμη κουπόνια λίγουν . Το κενό χρηματοδότησης εδώ είναι € 5,6 δις .     Έτσι, ακόμα και με το πολύ καλύτερο, πιο αισιόδοξο σενάριο , ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται € 8,5 δισ. δημοσιονομικών πλεονασμάτων , και τα χρειάζεται για τις επόμενες 16 εβδομάδες.
Εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση πλεονάσματος , μπορεί να πει την τρόικα να πάει στην κόλαση, να κηρύξει το χρέος διάσωσης άκυρο, και να αρνηθεί το επαχθές βάρος του χρέους της. 

Προτείνω η Ελλάδα να κάνει ακριβώς αυτό .

globaleconomicanalysis

 http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2014/01/blog-post_785.html

36 σκέψεις σχετικά με το “Μας πάνε για χρεοκοπία..μόνη λύση η διαγραφή του επαχθούς και του επονείδιστου του χρέους ..

    1. Η διαγραφη χρεους δεν μπορει να γινει απο τους παροντες πολιτικους ουτε καν απο την παρουσα «αρχουσα’ (σχετικο αυτο) κοινωνικο-οικονομικη ταξη της ελλαδας.Και ο Συριζα κανενα 6μηνο θα παραμεινει ισα για να τα κανει μπαχαλο και διαγραφη χρεους δεν ειναι ικανος να πετυχει.Θελει εκ θεμελιων αλλαγη πολιτικης διακυβερνησης με νεα ατομα,αγνωστα στους πολλους αυτη την στιγμη,ατομα ομως μη αποδεχτα απο το κοπαδι των ενοχων εφιαλτων που παριστανουν τωρα τους αδικηθεντες αφου λησμονησαν την δικη τους συμμετοχη στην ελληνικη καταντια.Επομενως θελει πολυ δουλεια ακομα στην χυτρα μεχρι να βρασει καλα το περιεχομενο.Αν δεν πονεσεις πολυ δεν αλλαζεις.και αν δεν αλλαξει τακτικη το κοπαδι χαιρι η χωρα δεν θα δει.Μετανοια αληθινη και οχι η ψευτικη για να γελασεις τον παππα και να σε εξωμολογησει.»Θανατος» και «ανασταση»μετα και οχι μπαλωμματα-νεοελληνικες παπαριες απατεωνων.

      Μου αρέσει!

  1. «του επαχθούς και του επονείδιστου»

    Από την στιγμή που χρησιμοποιούμε το αρχαιοπρεπές «επαχθούς», το επονειδίστου τονίζεται στην παραλήγουσα.

    Αυτά τα πολλά «του» καταστρέφουν την γλώσσα.
    «Μόνη λύσις η επαχθούς και υπονειδίστου του χρέους διαγραφή»

    Δεν φτάσαμε τυχαίως στην χρεωκοπία, πριν να χρεοκοπήσουμε οικονομικώς, χρεοκοπήσαμε γλωσσικώς και μετατρέψαμε την γλώσσα των θεών σε γλώσσα των χαϊβανιών.

    Μου αρέσει!

    1. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΦΙΛΕ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ.
      ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΟΥΝ ΣΙΧΤΗΡ

      Μου αρέσει!

      1. ετσι ακρηβως …λετε να ηρθε ο ιος του βρηκολακα απο το παρελθον ετσι για τουρησμο η οτι του αρεση η ελλαδα και ξαφνηκα δεν μπωρη να ζηση μακρια της οπως μας ειπε ;;περημενη οπως ο γυπας το θυραμα του να ψωφηση να επωφεληθη απο την σαρκα του , εκτος αν ο ελληνας βρη τον δρομο και τους χαλαση τα σχεδια τους ,ασφαλως οχι απο μονος του ,πρεπει να βρεθη ο ενας που οδηγηση τους ελληνες στο ξεσηκομο και την παραδηγματικη τιμορια τον απατεωνον ….

        Μου αρέσει!

    2. Στράβωνα.

      Καλησπέρα.

      Η διάλεκτος αυτή, η οποία έχει καταστρέψει την ελληνική γλώσσα, πρέπει να έχει κάποιαν ονομασία, όπως η προσπάθεια του Ψυχάρη, στο να κατασκευάσει «την γλώσσα του λαού», χώνοντας στην ελληνική πολλούς ιδιωματισμούς, τους οποίους αλίευε από απιθάνους τόπους και καλείται «ψυχαρική». Ορθότατα παρατηρείς την απαραίτητη μεταφορά του τόνου, από την προπαραλήγουσα στην παραλήγουσα, σύμφωνα με τους κανόνες της ελληνικής γραμματικής. Όμως στην παρούσα διάλεκτο, η οποία διδάσκεται στα σχολεία, καταργούνται πολλοί άλλοι γλωσσικοί κανόνες, οι οποίοι ίσχυσαν χιλιετίες, όπως, ας πούμε, η ελληνοποίησις των ξένων ονομάτων και η κλήσις όσων εξ αυτών δύνανται να κληθούν, σύμφωνα με τους γλωσσικούς μας κανόνες, αλλά και η τήρησις της λατινικής τους ορθογραφίας, όπως ο Άμπου Μπεκρ, δεύτερος μετά τον Μωάμεθ Χαλίφης των Αράβων, που μετετράπη σε «ο Αμπουμπέκρης, του Αμπουμπέκρη» ή όπως εγράφετο ο «Φαλλμεράϋερ» και όχι το σημερινό «Φαλμεράγερ». Σήμερα, σχετικώς με τα ονόματα παρατηρείται το αντίστροφο. Δηλαδή η ανορθόγραφη καταγραφή ελληνικών ονομάτων, που μας έρχονται από ξένους, γραμμένα λατινικά, τα οποία μετατρέπονται αυτομάτως σε άκλητα βαρβαρικά (η Έλι, της Έλι αντί του η Έλλη της Έλλης). Παράδειγμα η Άνγκελα Μέρκελ, που ελληνιστί θα έπρεπε να γράφεται Αγγέλα ή Άντζελα.

      Πέραν αυτών, εις τον ελληνικό γραπτό λόγο οι αριθμοί τοποθετούνται ολογράφως πλην των χρονολογιών. Είναι δε απολύτως στραβό το να αναμειγνύουμε γράμματα με αριθμούς πλην του 1ος, 2ος, 3ος, κ. λ. Δεν είναι σωστό, το να γράφεται «48χρονος» αντί του «σαρανταοκτάχρονος». Σ’ όλ’ αυτά, «κάποιον λάκκο έχει η φάβα», που λένε. Διότι αφαιρέθηκαν χιλιάδες λέξεων, προθέσεων κλπ. από την γλώσσα, φθάσανε οι νέοι μας να χρησιμοποιούν πεντακόσιες λέξεις, στο καθημερινό τους λεξιλόγιο, να υπάρχει η παρούσα λεξιπενία και κανείς να μην συγκινείται. Είναι πολλά αυτά, τα οποία χαρακτηρίζουν την νέα αυτή διάλεκτο, η οποία, κατά την ταπεινή μου άποψη, φτωχαίνει και καταστρέφει, υπεραπλουστεύοντας την ελληνική, την γλώσσα των θεών κατά τον Κικέρωνα, για να φθάσει στο σημείο, σημερινός γλωσσολόγος, σε βιβλίο του, να την συγκρίνει με την γλώσσα των Ζουλού!!! Τέτοιες συγκρίσεις…

      Κάτι άλλο, που θα πρέπει να τονισθεί, είναι η καταιγίδα των αρκτικολέξων, η οποία παρατηρείται κατά τα χρόνια της λεγομένης «μεταπολιτεύσεως». Επειδή η λέξις είναι ασυνήθιστος και διεπίστωσα, ότι αρκετοί απ’ εκείνους, με τους οποίους συνομιλώ, δεν την γνώριζαν, οφείλω να εξηγήσω ότι: Αρκτικόλεξο καλείται η συντομογραφία, η οποία δημιουργείται δια των αρχικών γραμμάτων ή συλλαβών λέξεων διαφόρων επωνυμιών, οργανισμών, υπηρεσιών, σωματείων κ. λ. Οι βραχυγραφίες αυτές αποτελούν, κατά κάποιον τρόπο, αυθύπαρκτο γλωσσολογικό στοιχείο και χρησιμοποιούνται διεθνώς. Η λέξις είναι σύνθετος και δημιουργείται από τις λέξεις «αρκτικός» (=αρχή) και «λέξις». Ο κοινός άνθρωπος δύναται να συγκρατεί έναν αριθμό αρκτικολέξων, όπως επί παραδείγματι ΗΠΑ, ΔΕΗ, EU κ. λ. αλλά όχι έναν χείμαρρο εκατοντάδων τέτοιων ταχυγραφιών, που με κόλπα εισβάλουν στην γλώσσα και χρησιμοποιούνται, σαν κάτι το απολύτως φυσικό, καθημερινά από δημοσιογράφους και πολιτικούς, με αποτέλεσμα, πολλοί εκ των ακροατών ή αναγνωστών, να μην καταλαβαίνουν ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο μιας συζητήσεως. Έχει τύχει, να αναγνώσω κείμενο μίας σελίδος Α4, το οποίο περιείχε δεκαεπτά διαφορετικά αρκτικόλεξα, όλα άγνωστα!

      Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν το «μέτρον άριστον», ως αρχή. Κάθε τι, που ξεφεύγει απ’ αυτό, πρέπει να μας «ψυλλιάζει»… Η ελληνική γλώσσα διακρίνεται λόγω της σαφηνείας της και του πλούτου του λεξιλογίου της. Εμείς πλην όλων των άλλων, με την καινούργια αυτή διάλεκτο, αφαιρέσαμε χιλιάδες λέξεις και προσθέσαμε εκατοντάδες αρκτικολέξων σ’ αυτήν. Παλαιότερα, οι εφημερίδες, τα περιοδικά ή οι εκφωνητές του ραδιοφώνου ή της τηλεοράσεως, πριν χρησιμοποιήσουν κάποια βραχυγραφία, έδιδαν την απαραίτητη επεξήγηση. Σήμερα αντιστρόφως, χρησιμοποιούνται αυτές κατά κόρον, άνευ επεξηγήσεως, με αποτέλεσμα την γενική ασυνεννοησία η τις παρεξηγήσεις. Μήπως αυτό τελικώς επεδίωκαν οι εμπνευστές της νέας διαλέκτου;

      Αυτά και σε χαιρετώ.

      Μου αρέσει!

      1. Λαός με πολιτισμόν Γεώργιε, δεν φοβάται χρεοκοπίες. Το γεγονός ότι έχουμε μετατραπεί σε λαόν δειλών, δηλοί ότι δεν μάς έχει μείνει απολύτως τίποτε, ούτε καν η γλώσσα, ούτε ήθη, ούτε έθιμα…τίποτε.
        Μια άμορφη μάζα, ένας ζελές. Ένα Αθηναϊκό κράτος χωρίς πολιτισμόν, χωρίς κουλτούρα και το κυριότερον έναν λαόν γεμάτο συμπλέγματα.

        Ο ελληνισμός που μέχρι πριν από 100 χρόνια είχε ισχυράν οικονομικήν, εμπορικήν, διπλωμματικήν, πολιτικήν παρουσίαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ακόμη και σε περιόδους σκλαβιάς, έχει μετατραπεί ακριβώς λόγω της πολιτικής του κράτους των Αθηνών, σε ένα συρρικνωμένο τίποτα.
        Δεν είμαστε καν η μαύρη τρύπα του Ελληνισμού, διότι η μαύρη τρύπα τουλάχιστον έχει κολοσσιαία συγκέντρωση μάζης. Εμείς πλέον ούτε καν μάζα δεν έχουμε.

        Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κύπρος, το ύστατον απομεινάριον του πάλαι ποτέ ευρυτέρου ελληνισμού, της οποίου τον πολιτισμόν – αφού πρώτα το Αθηναϊκόν κράτος κατάφερε να εξοντώσει όλες τις εστίες των ελληνικών κοινοτήτων, από τον Πόντον, την Πόλιν, την Αίγυπτον μέχρι την Βόρρειον Ήπερον, μέχρι ακόμη και την Σικελίαν (που τους χαρίσαμε τους ανθρώπους στην Ιταλία ωσάν είναι αιγίδια) – φροντίζουμε να εξουδετερώσουμε και να μετατρέψουμε τους Κυπρίους αδερφούς μας σε νεοελληνικά τίποτε, γλωσσικώς, πολιτισμικώς, ωδικώς κλπ.

        Νομίζω ότι ο γλωσσολόγος που αναφέρεις αδικεί τους Ζουλού και την γλώσσαν των.

        Αυτά και άλλα πολλά θα απαντούσα φίλτατε Γεώργιε εάν δεν ήμουν για κάποιον αδιευκρίνιστον (;) λόγον στην μαύρη λίστα του «Ολυμπία», αφού τα σχόλια μου δεν δημοσιεύονται απευθείας αλλά με αρκετή καθυστέρησιν.

        Μου αρέσει!

      2. Ως προς την «Ψυχαρικήν» που ανέφερες, οι ιδιωματισμοί και αι διάλεκτοι αποτελούν υποσυστήματα της ελληνικής γλώσσης. Διαφέρουν μεν από την νεοελληνικήν τηλεοπτικήν κοινήν όμως είναι αυθυπόστατα γλωσσικά συστήματα.
        Έχουν λογικήν, προσωδίαν, αποτέλεσαν την βάσιν για την κατά τόπους παραδοσιακήν – όπου παραδοσιακή όχι η φολκλόρ αλλά η πατροπαράδοτος – μουσικήν.

        Δεν μπορείς να αφαιρέσεις λέξεις από ένα σύστημα, έστω και ιδιωματικό, για να τις εντάξεις σε ένα μη σύστημα όπως είναι το νεοελληνικόν. Ο λόγος δεν είναι κραυγές, ο λόγος και η λογική δεν είναι τυχαίως ομόρριζες λέξεις.
        Αυτήν την στιμήν, η νεοελληνική στερείται λογικής. ο νεοελληνικός «λόγος» πολύ φοβούμαι ότι δεν είναι καν λόγος, μη λογικός όν.
        Το «εν αρχή ην ο λόγος» αντιθετοαναστρέφεται στο «εν τέλει είναι ο μή λογος».
        Δυστυχώς απ΄την στιγμήν που φθάσαμε στον μη-λόγον, φθάσαμε και στο τέλος.

        Μου αρέσει!

      3. Στράβωνα.

        Γεια σου.

        Άργησα να σου απαντήσω, διότι ασχολήθηκα με διάφορα άλλα και ελάχιστα με τον Η.Υ τις μέρες, που πέρασαν. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» όμως, που λένε…

        Θα σου απαντήσω λοιπόν, εν μέρει, με τα λόγια του Μ. Καραγάτση απ’ τον «Κίτρινο φάκελλο», που είναι μία άποψις διαφορετική κάπως απ’ την δική μου, αλλά αξιοπρόσεκτη και πολύ λογική:

        «Η δημοκρατία είναι το πιο αυταρχικό πολίτευμα, γιατί επιβάλλει στους πάντας τις ανεξέλεγκτες κι άτυπες παρορμήσεις του όχλου. Μ’ ένα δικτάτορα, κατά κάποιον τρόπο συζητείς λογικά, γιατί έχει πάντοτε μια δόση λογικής. Με τον όχλο, κάθε συζήτηση αποκλείεται. Μόνον να τον επηρεάσης μπορείς, αν είσαι δημαγωγός δηλαδή αν μεταχειρισθής επιχειρήματα χαμηλοτάτης ποιότητας, τα μόνα που ο όχλος μπορεί να κατανοήση. Ένας δικτάτωρ, αν βέβαια δεν είναι κτήνος, έχει κάποια γνώση και κάποιαν εκτίμηση προς τις προσωπικότητες της χώρας. Ο όχλος τις αγνοεί, κι ούτε παραδέχεται να κυβερνηθή από ανθρώπους που σκέπτονται. Η σκέψη για τον όχλο είναι αντιπαθής, ύποπτη κι επικίνδυνη. Εκείνο που τον επηρεάζει είναι τα ωραία λόγια κι η καταφερτζοσύνη. Η δημοκρατία κρατάει πεισματικά στο περιθώριο τις αξίες, εκτός αν αυτές καμουφλαρισθούν με τα χυδαία προσόντα που θαυμάζει ο όχλος. Η δημοκρατία βασίζεται στο θέλημα της πλειοψηφίας. Ποιάς πλειοψηφίας; Η πλειοψηφία του όχλου δεν δημιουργείται στην τύχη αλλά με βάση ορισμένες κοινές ομοιότητες των ατόμων που τον αποτελούν, κι οι πιο κοινές, οι πιο θεμελιώδεις ομοιότητες είναι η βλακεία κι η κακεντρέχεια. Συνεπώς δημοκρατία είναι το πολίτευμα εκείνο που η πλειοψηφία των ηλιθίων και κακεντρεχών εκλέγει κυβερνήτες του συνόλου κατ’ εικόνα και ομοίωσή της. Η δημοκρατία δεν αρκείται να παραμερίση τους νοήμονες κι αγαθούς από τη διαχείρηση των κοινών. Διαποτισμένη από αβυσσαλέο και φαρμακερό πλέγμα κατωτερότητας, κάνει το παν για να τους εξουθενώση…»

        Σχετικώς με την «ψυχαρικήν» τώρα:

        Σέβομαι και τον Ψυχάρη και την προσπάθειά του. Άλλωστε πολλοί ξένοι, κυρίως Γερμανοί γλωσσολόγοι, θεωρούν σπουδαίο το ότι έψαχνε να βρει ιδιωνατισμούς, να παραχώσει στην γλώσσα. Πολλοί από δαύτους, κυρίως προερχόμενοι από την τουρκικήν, υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Δεν στηλιτεύω δηλαδή το έργο του. Θεωρώ όμως απαράδεκτες τις ενέργειες ορισμένων ατόμων, που τα τελευταία χρόνια, παρενέβησαν στην γλώσσα, ως δήθεν αυθεντίες και καταργώντας αιωνίους κανόνες, είπαν στα παιδιά μας, ότι γλωσσικά «αυτό επιτρέπεται κι εκείνο όχι». Ο Παπαδιαμάντης χαρακτηρίζεται απ’ τον τρόπο περιγραφής και τους ιδιωματισμούς του. Ο Ροΐδης, παρ’ ό,τι δημοτικιστής – είχε συμπαραταχθεί με τους «μαλλιαρούς» – έγραφε σε θαυμασία και άκρα καθαρεύουσα, διότι έτσι μπορούσε καλλίτερα να εκφρασθεί. Ο Παλαμάς, αυτός ο μεγάλος ποιητής και γλωσσοπλάστης, έγραφε στην άκρα δημοτική. Εάν οιοσδήποτε απ’ αυτούς είχε δασκάλους, στους σημερινούς φανατικούς «μεταρρυθμιστές», οι οποίοι περιόρισαν και κατέστρεψαν την γλώσσα με τις φαεινές τους, αμφιβάλλω αν οι τρεις άνω αναφερόμενοι θα μπορούσαν να μας πουν αυτά, που ήθελαν. Όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερο μας δείχνουν την ατέλεια, την προχειρότητα, την έλλειψη προορατικότητος με την οποία διακατέχονται οι εχθροί αυτοί της ελληνικής γλώσσης. Ο φανατισμός γενικώς, δεν υπήρξε ποτέ του σόφρων. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια ό,τι άγγιξε το κατέστρεψε…

        Αυτά.

        Μου αρέσει!

      4. Άνεμε.

        Γεια σου.

        Χρόνια και ζαμάνια…

        Κατ’ αρχήν, να σ’ ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια και μετά να σε ρωτήσω πώς χαθήκαμε έτσι…

        Μου αρέσει!

      5. Αγαπητέ μου Στράβωνα.

        Αρχίζοντας απ’ το τέλος της απαντήσεώς σου, το οποίο μου προεκάλεσε εντύπωση, αδυνατώ να πιστέψω, ότι είσαι γραμμένος στην μαύρη λίστα του «Ολυμπία». Σχετικά με τα υπόλοιπα, τα οποία αναφέρεις, έχω να πω τα εξής:

        Δεν υπάρχει αθηναϊκό κράτος, αλλά ελληνικό, ο δε λαός είναι ακόμα ζαλισμένος, μ’ αυτά, τα οποία συμβαίνουν. Παρά την προσπάθεια αφελληνίσεως, τα ύπουλα κτυπήματα, τα οποία εδέχθη από ελληνοφώνους ατην Ιστορία, την Θρησκεία και την Γλώσσα του. ο Έλληνας κι αν προς στιγμήν τον έχασε, γρήγορα θα ξαναβρεί τον εαυτό του.

        Το παιγνίδι είναι πολιτικό κι η πολιτική, όπως διεμορφώθη, είναι αδίστακτη και δεν διδάσκεται από τα λάθη της. Τα ίδια έκανε στην Ευρώπη το 1848 και την αιματοκύλησε. Είναι αδιόρθωτη και ενδέχεται και πάλι να προκαλέσει χειρότερα πράγματα απ’ εκείνα, που έγιναν πριν από 166 χρόνια. Ήδη γύρω μας γίνεται της κακομοίρας. Ρίξε μια ματιά στον χάρτη να δεις. Τι διάολο, τρελάθηκαν ξαφνικά όλα τα κράτη γύρω μας;

        Παλαιότερα είχαμε τους Ταλεϋράνδους και τους Μέττερνιχ. Σήμερα έχουμε άλλους, που κινούν τα νήματα κρυμμένοι στο παρασκήνιο και επηρεάζουν ανάλογα, τους διαφόρους κομπάρσους, του κουκλοθεάτρου, που παρουσιάζεται στα μάτια μας. Υπομετριότητες θεωρούν τους εαυτούς τους αυθεντίες. Οι νέοι αυτοί υποτιθέμενοι Ναπολέοντες σχεδιάζουν απτόητοι τις επόμενες καταστροφές, τις οποίες η ανοησία τους θα προκαλέσει. Μετά απ’ αυτά, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι, δυστυχώς η βλακεία είναι και παραμένει ες αεί η μόνη αθεράπευτος ασθένεια…

        Αυτά.

        Μου αρέσει!

  2. Όπως βλέπετε σύντροφοί….
    Κάνω οτι μπορω να ανάδειξω οσα δεν σχολιαζονται επίσημα στην Ελλάδα.

    Οι πινακες ειναι δικοι μου και η αναλυση δικη μου. Πριν 2 ημερες τους είχα βάλει εδώ στο Ολυμπία. Χθες έγραψα για τις ανυπογραφες δανειακες πανω στον 5ο πίνακα.

    Ο πολύ καλός φιλος JOHN δημοσιοποιεί οσα του στελνω.

    ΠΠ

    Η γνώση ξεκινά απ την Ελλάδα!! Έχω όλα τα αρχεία!!

    Μου αρέσει!

  3. Αυτό που προτείνουν είναι ως λύση – απόφαση εφικτή αλλά η σωστότερη στιγμή ήταν πριν τον προδοτικό ΜΑΙΙΟ (3.05.210)
    Τότε είχαμε και χρήμα, δύναμη και ελπίδα να αντέξουμε μία τέτοια απόφαση
    Σήμερα δεν μπορεί να παρθεί τέτοια απόφαση θα επέλθει το χάος πριν από το αποτέλεσμα
    Η λύση σήμερα είναι με την ως έχει κατάσταση η επανίδρυση του κράτους φυλακή όλοι οι προδότες
    και διορθωτικές με ουσία γενναίες αποφάσεις για λύσεις
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    Μου αρέσει!

  4. ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ

    Το ειπε ο Μιχαηλ?οχι
    Το ειπε ο Δικερως ?οχι
    αρα γιατι να σας πιστεψω?

    Δηλαδη θα πιστεψω εσας και οχι τα τσουτσεκια των δανειστων ?

    ρε δεν πατε καλα
    δεν πατε καλα

    Αθλιοι συκοφαντες της κυβερνησης των σωτηρων μας
    ντροπη!

    Μου αρέσει!

  5. κ διαγραφη ολου του χρεους να γινει με το παρων πολιτικο σκηνικο κ συνταγμα με την υπαρχουσα απουσα δικαιωσυνη σε 2 χρονια στα ιδια θα ειμαστε.
    μονη λυση νεα συντακτικη εθνοσυνελευση, νεα κυβερνηση με νεους κ αφθαρτους πολιτικους με περιορισμενη θητεια, με ειδικα δικαστηρια χωρις παραγραφες με καταδικες κ δημευσεις ακομα κ με εξορια για πολιτικους δημοσιογραφους κ επιχειρηματιες διαπαντος απο τη χωρα που προδωσαν. .με διεκδικησεις των γερμανικων αποζημιωσεν κ το κυριοτερο με εθνικο νομισμα που θα καθορισουμε εμεις την ισοτιμια του κ οχι οι ξενοι. αυτες ειναι οι λυσεις στο προβλημα μας!
    γενικο προσκλητηριο σε ολο το επιστημονικο προσωπικο που εφυγε απο τη χωρα επειδη κατι καθαρματα με τις πολιτικες που ασκησαν τους εξορισαν. η ελλαδα εχει αναγκη κ τον τελευταιο επιστημονα που εχει φυγει για να αναδιαταξει βιομηχανιες γεωργιες κτηνοτροφιες τουρισμο παιδεια εμποριο ακομα κ τη ναυτιλεια. αυτο χρειαζομαστε να θεμελιωσουμε με υγιη θεμελια μια υγιη κοινωνια μια εντιμη χωρα με μελλον!

    Μου αρέσει!

  6. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει έτσι αν πρώτα δεν τιμωρηθούν όλα Μα όλα λέμε τα λαμογια πολιτικοί,συνδικαλιστές , επιχειρηματιες,δημόσιοι υπάλληλοι,που πλούτισαν στις πλάτες τις πατρίδας κ´ των επόμενων γενεών κ´ τώρα άλλαξαν τρίχα κ´ κόμμα κ´ μας το παίζουν οι φιλόδοξοι σωτήρες,αλλα βλέπω οι έλληνες πάλι τα ίδια λάθη θα κάνουν στην κάλπη πάλι,είναι ντροπή απατριδες διεθνικηστες μεισελληνες αθεοι κομπλεξικοι με την Ορθοδοξία κ´ την πατρίδα να μας παρουσιάζονται σαν επόμενοι σωτήρες

    Μου αρέσει!

  7. σελετιβ ντεφω,δεν ελεγε ο Μπεννυ;

    θα χρεωκοπησουμε εμεις και τα λαμογια θα βγαζουν κερδη.
    ποσο πιο καθαρα να το πει ο ανθρωπος;

    2014 δεν ελεγε για χρεωκοπια ο Κουκουλοπουλος;

    Μου αρέσει!

  8. 1.Οι λήξεις των εντόκων γραμματίων που ανανεώνονται περιλαμβάνονται στους πίνακες;Θα έπρεπε.
    2.Δεν περιλαμβάνονται ΟΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ της ευρωπαικής κεντρικής τράπεζας κατά την γνώμη μου για ηθελημένη συσκότιση που για το 2013 ανέρχονται τουλάχιστον σε 4,2 δις ευρώ ΜΟΝΟ από δημοσιεύματα.
    3.Τα ομόλογα είναι στην κατοχή της ΕΚΤ κατά 90% και είναι ευκολότατο να ανανεωθούν και να μην υπάρξει κανένα χρηματοδοτικό έλλειμα.
    4.Για να βγούνε ασφαλή συμπεράσματα πρέπει να δημοσιευθούν ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ.
    5.Για παράδειγμα το κοινό κεφάλαιο ασφαλ ταμ της τράπεζας της Ελλάδας έχει 20,4 δις ομόλογα.Πόσα λήγουν το 2014 και μπορούν να ανανεωθούν χωρίς καμιά εμπλοκη τροικανών;

    Μου αρέσει!

  9. Οσοι πιστεύετε τους παπατζήδες, τα νέα είναι καλά.

    Σύμφωνα με την μαριονέτα Τάκη Χατζή στου Ευαγγελάτου το παραμάγαζο, έρχεται οριστική λύση του χρέους πριν τις ευροκάλπες.

    Του το είπε λέει κορυφαίος παράγοντας της Ευρώπης προσωπικά.

    Μου αρέσει!

  10. Εαν κυρηχθεί το χρέος Μπόμπολα – Ψιχάρη – Κυριακού -Λάτση, Βαρδινογιάννη – Μυτιληναίου σαν άμεσαεισπράξημο με την μορφή κατασχέσεων των εταιριών τους, -απο τη στιγμή που δεν δίνουν δόσεις στις τράπεζες τους και χτυπάν ομολογιακά δάνεια για re-pay των δανείων όπως και των εσωτερικών ομολόγων που έχουν, τότε διακρατάμε πάνω απο 12 δις. Σε αυτή τη περίπτωση σύμφωνα με τους πίνακες θα πρεπε να πουμε αι σικτιρ στην Ευρώπη αλλά τπτ…

    Μου αρέσει!

  11. Πού είναι το παράξενο!
    Η Μέρκελ μας το είπε κατάμουτρα από το 2010, πως η Ελλάδα θα πάει σε ελεγχόμενη χρεοκοπία.
    Ελεγχόμενη θα πει, να γίνει το χρέος από ιδιωτικό κρατικό, να ξεπουληθούν οι ΔΕΚΟ και όλη η Δημόσια περιουσία του ελληνικού κράτους.
    Πάνω σ΄αυτό το προσχεδιασμένο έγκλημα δούλεψαν, όσοι κυβέρνησαν τη χώρα μας από το 2009 και μετά.
    Η δε βόμβα της οριστικής χρεοκοπίας θα σκάσει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ.
    Έτσι όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα είναι ένοχοι γι΄αυτό που ψήφιζαν. Φυσικά αυτοί που κυβέρνησαν θα πάρουν σπουδαίες θέσεις σε παγκόσμιους και ευρωπαϊκους οργανισμούς, σε ένδειξη ευχαριστίας για το μεγάλο κέρδος που έδωσαν στους διεθνείς κερδοσκόπους.
    Εμείς εδώ στην Ελλάδα απλά θα τους φωνάζουμε προδότες και αν κάνουμε και πολύ το τζαμπουκά και πειράξουμε κανέναν από τους συνεργάτες των δανειστών, θα μας στείλουν τους ισλαμοφασίστες για να το βουλώσουμε…
    Τα ίδια έκαναν και με τον εμφύλιο 1945-49. Τον προκάλεσαν για να κρυφτούν οι συνεργάτες τους και να μη μπορέσει η Ελλάδα να ξανασηκώσει κεφάλι.

    Μου αρέσει!

  12. Aγαπητε φιλε Πορτα Πορτα,
    Σωστη η αναλυσις σου, με μια ειδοποιο διαφορα.
    Οτι δεν εχουμε εισπραξει τα ποσα του τελευταιου Q4 (ειναι τα ποσα που εχεις σβησει με κοκκινο στον πρωτο πινακα). λογω της καθυστερησης της υλοποιησης των υπεσχημενων προς την τροικα
    Μολις τωρα επροκειτο να εισπραξουμε τα οφειλομενα του Ιουνιου του 2013 μετα την τελευταια αναθεωρηση & αδεια της τροικας τον Δεκεμβρη εαν θυμασαι.
    Επομενως το δανειακο κενο το εντοπιζω στα 9,2 δις.

    Κανεις πιστωτης δεν θα τολμησει να αφησει απληρωτη την ΕΚΤ & τις κεντρικες τους τραπεζες (κυριως Γαλλικες & Γερμανικες), γιατι εκει οφειλονται κατα κυριο λογο τα ποσα αυτα που κατατιθενται σε τριτεγγυητικο λογαριασμο.
    Θεμα χρεοκοπιας, οσο υπαρχουν ληξιπροθεσμα χρεη τετοιου ειδους δεν τιθεται.
    Διοτι θα τιναξουν ολο το οικοδομημα του ευρω στον αερα.

    Πολιτικη ομως ανωμαλια λογω σκληροτητας των μετρων ειναι πολυ πιθανη.

    Μου αρέσει!

  13. Ρε φιλε παλι παχια λογια χωρις αντικρυσμα , με ποιο τροπο θα φερεις στα ισα το εμπορικο ισοζυγιο (εισαγωγες – εξαγωγες) , ωστε σε λιγα χρονια να εχουμε εμπορικο πλεονασμα?
    Πως θα αποκτησουμε ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ εναντι της ΤΟΥΡΚΙΑΣ , ΑΙΓΥΠΤΟΥ , ΜΑΡΟΚΟΥ , ΑΛΓΕΡΙΑΣ δεδομενου οτι τα οπλα της χωρας ειναι ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ και Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    Με ποιο τροπο θα περιορισεις την εκροη συναλλαγματος στο εξωτερικο , τις Off shore και την φοροδιαφυγη
    Αν θυμαμαι καλα 25 δις εφυγαν εξω τα τελευταια 5 χρονια ΦΑΝΕΡΑ , σκεψου τα κρυφα
    Πηξαμε με αγιοβασιλιατικη λογιστικη σας , τα γκαβα σας δεν ξερετε απο οικονομια και τολματε να δινετε και συμβουλες απο πανω

    Μου αρέσει!

  14. To 2010 γράφαμε για Διεθνή Ελεγχο για το Ελληνικό χρέος
    http://www.elegr.gr/

    Αν είχαμε Ελληνες στην Κυβέρνηση της χώρας μας,θα κάναμε εξωτερική στάση πληρωμών,έλεγχο του χρέους και ΕΞΩ από το ευρώ.
    Αν είχαμε Ελληνες.

    Υ.Γ.Ενημερωμένος και ο Καραμανλής από το καλοκαίρι του 2009 από τον Ντομινίκ Στρως Καν…
    Μην το ξεχνάμε…και από τότε μούγκα.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.