Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

agoraΑνοιχτά θα παραμείνουν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων.

Η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική από τις 11 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα για την Αθήνα και έως τις 8 το βράδυ για τη Θεσσαλονίκη.

Οι χειμερινές εκπτώσεις άρχισαν στις 14 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 28 Φεβρουαρίου.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακή.

4 σκέψεις σχετικά με το “Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 1. «Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακή».
  Κίνηση αλληλεγγύης των υπαλλήλων στα μικρά αφεντικά που θα τα λιώσει ο ανταγωνισμός των μεγάλων αφεντικών, αν καταργηθεί η αργία της Κυριακής. Μια κίνηση απόλυτα αντιδραστική, γιατί οι προλετάριοι, όπως είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, μόνο με την ανάπτυξη του καπιταλισμού έχουν ελπίδες να πλησιάσουν στην ανατροπή του. Αντίθετα, όσο παραμένει στάσιμος ο καπιταλισμός, όσο δε συγκεντρώνεται το κεφάλαιο, όσο κυριαρχεί η μικρή παραγωγή και το μικρεμπόριο, το φως στο βάθος του τούνελ (ο σοσιαλισμός) θα αργεί να φανεί και ο καπιταλισμός θα διαιωνίζεται. Φαίνεται περίεργο, αλλά έτσι είναι : ο μόνος σίγουρος δρόμος για την ανατροπή του καπιταλισμού είναι η ανάπτυξή του. Όπως λέει και το Κομμουνιστικό Μανιφέστο : Η αστική τάξη, πριν από όλα, παράγει τους νεκροθάφτες της!
  Οι «νεκροθάφτες» της αστικής τάξης είναι οι εργάτες. Για να παραγάγει εμπορεύματα η αστική τάξη, πρέπει να προσλάβει εργάτες. Πριν, λοιπόν, να παραγάγει εμπορεύματα («πριν από όλα», όπως λέει το κείμενο του Μανιφέστου) πρέπει να παραγάγει εργάτες, δηλαδή, τους «νεκροθάφτες» της.
  Το ΚΚΕ, που υποστηρίζει με νύχια και με δόντια την αργία της Κυριακής, είναι με το μέρος των μικρών αφεντικών, δηλαδή, κατά της ανάπτυξης του καπιταλισμού, δηλαδή, υπέρ της διαιώνισης του καπιταλισμού.

  Μου αρέσει!

  1. Έχεις μπλέξει το σώβρακο με την γραβάτα, προσπάθησε διαβάζοντας να ξεφύγεις από την υπεραπλούστευση της μορφής «το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυφύλακας είναι όργανο, άρα ο αστυγύλακας είναι μπουζούκι».

   Μου αρέσει!

 2. ειπαμε…

  χρονος για εσας και την οικογενεια..

  χρονος για ξεκουραση σωματικη και ψυχικη…

  χρονος …ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ!

  Θα ζειτε

  για να δουλευετε …

  να μην…αρωσταινετε…

  να παραγετε χρημα…

  για να το απολαμβανουν πλεον οι εκλεκτοι!

  ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΖΩΑ…

  ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ…

  ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΕΙΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ!

  Μου αρέσει!

  1. ΑΚΡΙΒΩΣ!!! Και φέτος οι εμποροϋπάλληλοι, το μεθεπόμενο οι τραπεζικοί και οι Δημόσιοι υπάλληλοι και το μέθεμέθεπόμενο οι πάντες!!!

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.